Ja, en ja. Ik word ook iedere keer om mijn card gevraagd en ik ben 31.quote:Op zondag 3 februari 2008 15:54 schreef _Supreme het volgende:
Over 2 dagen vertrek ik naar NYC. Weet iemand of ze daar ECHT zo streng zijn bij clubs, dat je 21 moet zijn? Vragen ze altijd je ID? Ook als je een twijfelgeval bent?
Vind het zo jammer dat ik niet gewoon lekker op stap kan gaan daar!
Exactquote:Op maandag 4 februari 2008 13:45 schreef popolon het volgende:
Heerlijke wedstrijd. Giants.Een echte thriller, vooral in het vierde kwart.
Nu zijn we ook af van dat geleuter uit Boston over drie championships (Red Sox, Celtics, Patriots) want dat gaat niet door.
Yep, onder de 21 kom je niet binnen. Of je komt wel binnen, (de kroeg waar ik wel eens heen ga heeft geen portier) maar dan kun je geen bier bestellen, en kun je in de problemen komen als je toch (door een ander te laten bestellen) bier drinkt. Het cafe kan hierdoor z'n licentie verliezen, dus dat bier wordt dan direct afgepakt en je wordt vriendelijk doch dringend verzocht de kroeg te verlaten.quote:Op zondag 3 februari 2008 15:54 schreef _Supreme het volgende:
Over 2 dagen vertrek ik naar NYC. Weet iemand of ze daar ECHT zo streng zijn bij clubs, dat je 21 moet zijn? Vragen ze altijd je ID? Ook als je een twijfelgeval bent?
Vind het zo jammer dat ik niet gewoon lekker op stap kan gaan daar!
ooit van een 21+ bar gehoord?quote:Op dinsdag 5 februari 2008 19:18 schreef maartena het volgende:
[..]
Yep, onder de 21 kom je niet binnen. Of je komt wel binnen, (de kroeg waar ik wel eens heen ga heeft geen portier) maar dan kun je geen bier bestellen, en kun je in de problemen komen als je toch (door een ander te laten bestellen) bier drinkt. Het cafe kan hierdoor z'n licentie verliezen, dus dat bier wordt dan direct afgepakt en je wordt vriendelijk doch dringend verzocht de kroeg te verlaten.
Ik vind het wel prettig trouwens dat als ik een keer naar de kroeg ga, dat daar niet van die 16 jarige breezah chickies ronddartelen, en 17-jarige puistenkoppen zich volgieten met bier.
Ruim 10 jaar geleden (zero tolerance onder Rudy) toen ik 18 was had ik in NYC geen probleem om bars en clubs in te komen en ik zie er jonger uit dan ik ben en toen ook al. Upstate NY (Armonk eo) was het ook al geen probleem. Het zal wel veranderd zijn nu..quote:Op zondag 3 februari 2008 18:10 schreef Shivo het volgende:
[..]
Ja, en ja. Ik word ook iedere keer om mijn card gevraagd en ik ben 31.
Het wordt wel aangeraden maar ik heb zonder problemen een half jaar met m'n Nederlandse rondgereden.quote:Op donderdag 7 februari 2008 16:53 schreef gieling het volgende:
Heb je in de VS eigenlijk een internationaal rijbewijs nodig?
Maar naar dat half jaar moet je wel een Amerikaans rijbewijs halen. Dat stelt geen biet voor, maar de administratieve kant (wat was het ook al weer, 2 proofs of identification, 2 proofs of address & w proofs of signature??) is wel zo verschrikkelijk ingewikkeld dat ik wel drie keer bij het DMV ben geweest voordat ik dat rond had.quote:Op donderdag 7 februari 2008 16:58 schreef popolon het volgende:
[..]
Het wordt wel aangeraden maar ik heb zonder problemen een half jaar met m'n Nederlandse rondgereden.
officieel mag je alleen maar met je internationale rijbewijs/nederlandse rijbewijs in amerika rijden als je binnenkomt op een toeristen visum.quote:Op donderdag 7 februari 2008 20:08 schreef Evil_Jur het volgende:
Voor dat semester dat ik er straks zit haal ik gewoon even zo'n internationaal rijbewijs bij de ANWB, is toch maar 15 euro ofzo..
Oh crap, dat wist ik niet. Is dat de moeite waard voor een verblijf van 6 maanden, wat kost dat enzo?quote:Op donderdag 7 februari 2008 20:25 schreef Vitamine_C het volgende:
[..]
officieel mag je alleen maar met je internationale rijbewijs/nederlandse rijbewijs in amerika rijden als je binnenkomt op een toeristen visum.
Als je binnenkomt op een studenten/werk visum dan ben je een ' legal resident' van amerika en ben je verplicht een amerikaans rijbewijs te halen.
Ik ga volgende week naar de DMV voor mijn theorie.
ik vind van wel, ik blijf ook maar 6 maandenquote:Op donderdag 7 februari 2008 20:28 schreef Evil_Jur het volgende:
[..]
Oh crap, dat wist ik niet. Is dat de moeite waard voor een verblijf van 6 maanden, wat kost dat enzo?
Voor mij gaat het om Maine. Ik ben even aan het rondneuzen op de website, en er staat wel iets over "Converting An Out-Of-State License", maar ik vrees dat het alleen betrekking heeft op andere Amerikaanse staten.quote:Op donderdag 7 februari 2008 20:37 schreef Vitamine_C het volgende:
[..]
ik vind van wel, ik blijf ook maar 6 maanden
de theorie en rij examen zijn vrij simpel, naar horen zeggen.
ik moet $27,- betalen (california) om de theorie toets (3 pogingen) en rij examen te doen (1 poging, $5,- voor de volgende 2 pogingen).
Als alles goed gaat kost het me dus maar $27,-.
kijk anders even op de DMV site van de staat waar je heen gaat
Um, dat verschilt op zijn minst per staat. In Massachusetts mag je tot een jaar na datum van binnenkomst gewoon autorijden en auto's huren. En iedere keer dat je opnieuw het land binnenkomt wordt deze datum ververst, waardoor ik dus in principe geen nieuw rijbewijs zou hoeven te halen aangezien ik met enige regelmaat terug ga. Maar helaas is mijn NL rijbewijs verlopen waardoor ik nu toch een Mass rijbewijs nodig heb.quote:Op donderdag 7 februari 2008 20:25 schreef Vitamine_C het volgende:
[..]
officieel mag je alleen maar met je internationale rijbewijs/nederlandse rijbewijs in amerika rijden als je binnenkomt op een toeristen visum.
Als je binnenkomt op een studenten/werk visum dan ben je een ' legal resident' van amerika en ben je verplicht een amerikaans rijbewijs te halen.
Ik ga volgende week naar de DMV voor mijn theorie.
ok, dacht dat het voor de hele verenigde staten telde, maar daarom gaf ik hem ook maar de 'tip' om op de dmv site van zijn staat te kijkenquote:Op donderdag 7 februari 2008 21:37 schreef Shivo het volgende:
[..]
Um, dat verschilt op zijn minst per staat. In Massachusetts mag je tot een jaar na datum van binnenkomst gewoon autorijden en auto's huren. En iedere keer dat je opnieuw het land binnenkomt wordt deze datum ververst, waardoor ik dus in principe geen nieuw rijbewijs zou hoeven te halen aangezien ik met enige regelmaat terug ga. Maar helaas is mijn NL rijbewijs verlopen waardoor ik nu toch een Mass rijbewijs nodig heb.
Nergens voor nodig. Ook niet als je gaat emigreren.quote:Op donderdag 7 februari 2008 16:53 schreef gieling het volgende:
Heb je in de VS eigenlijk een internationaal rijbewijs nodig?
In California kostte me dat hele geintje $12.50quote:Op donderdag 7 februari 2008 21:37 schreef Shivo het volgende:
Maar helaas is mijn NL rijbewijs verlopen waardoor ik nu toch een Mass rijbewijs nodig heb.
Het is ook niet het geld, maar de moeite die ik moet doen waardoor ik nu al drie weken niet legaal auto kan rijdenquote:Op donderdag 7 februari 2008 23:12 schreef maartena het volgende:
[..]
In California kostte me dat hele geintje $12.50
En daarin zit theorie, een boekje, praktijkexamen, EN het rijbewijs. Omdat California blut is kost het tegenwoordig $25.
Maar bij mijn weten kun je in alle staten van de VS zo ongeveer onder de $30 wel een rijbewijs versieren. Je moet alleen even examen doen, wat kinderlijk eenvoudig is.
$50 in NHquote:Op donderdag 7 februari 2008 23:22 schreef Vitamine_C het volgende:
$27 zelfs, ben ik mooi even te laat
Ben bang dat het overal zo is. College wordt hier gezien als mogelijkheid om helemaal los te gaan. Voor het eerst zonder je ouders en voor het laatst voordat je vast zit aan credit card debts, een hyphotheek en een veeleisende partner. Toen ik in Nederland hoger onderwijs volgde, toen studeerde ik 7 dagen per week. Hier gaan ze van party naar party en wordt er veel tijd en geld besteed om het basketball team van de universiteit te volgen.quote:Op zondag 10 februari 2008 08:34 schreef MuKe het volgende:
Ligt het aan mij of zijn heel veel jongeren hier ontiegelijk dom en kansloos... ja ik moet het er even uitgooien... Ik heb van sommigen gehoord dat het veelal aan Los Angeles ligt en in andere steden somewhat beter is maar dat weet ik nog niet zo gauw.
Voorbeeld: Ga naar een normale college en je merkt het al, de conversaties die plaatsvinden etc. Especially the girls, sjeez... enige wat er uit hun mond komt is make-up and boys, komt geen zinnig woord uit...
Same thing bij bijv. parties, zelfde soort types en wat hebben de jongeren hier toch met weed, ik ben in Amsterdam opgegroeid en daar is het half niet zo gek als hier...Verder kom je veel jongeren tegen die in hun early twenties niet meer naar school gaan en maar in in 1 of andere hol in de mall werken voor $8/h... Hun leven is als het ware van party tot party, je helemaal klem zuipen en blowen en de volgende dag weer verdergaan met je nutteloze leven...
![]()
En het is echt niet de "crowd" waarmee ik omga...
Ik ben echt benieuwd hoe het er op de Uni's hier aan toegaat, maar ik ben bang dat het veelal hetzelfde is met alle fraternities, al zijn er toch wel een heel stuk meer mensen die serieus aan hun leven denken. En het grappigste is, al het domme gedrag kom je most of the time bij Amerikaanse jongeren tegen, het zijn de immigrants etc die altijd intelligenter bezig zijn.
Ik maak hier geen vergelijking met NL of iets dergelijks, maar het moest er gewoon ff uit...
Je kunt het Amerikaanse collegevolk niet zomaar met het Nederlandse universiteitsvolk vergelijken. Een veel hoger percentage van Amerikaanse scholieren gaat naar college dan van de Nederlandse scholieren naar de universiteit gaat. Al met al denk ik dat Amerikaanse en Nederlandse jongeren elkaar in dom/slimheid niet of niet veel ontlopen.quote:Op zondag 10 februari 2008 08:34 schreef MuKe het volgende:
Ligt het aan mij of zijn heel veel jongeren hier ontiegelijk dom en kansloos... ja ik moet het er even uitgooien... Ik heb van sommigen gehoord dat het veelal aan Los Angeles ligt en in andere steden somewhat beter is maar dat weet ik nog niet zo gauw.
Voorbeeld: Ga naar een normale college en je merkt het al, de conversaties die plaatsvinden etc. Especially the girls, sjeez... enige wat er uit hun mond komt is make-up and boys, komt geen zinnig woord uit...
Same thing bij bijv. parties, zelfde soort types en wat hebben de jongeren hier toch met weed, ik ben in Amsterdam opgegroeid en daar is het half niet zo gek als hier...Verder kom je veel jongeren tegen die in hun early twenties niet meer naar school gaan en maar in in 1 of andere hol in de mall werken voor $8/h... Hun leven is als het ware van party tot party, je helemaal klem zuipen en blowen en de volgende dag weer verdergaan met je nutteloze leven...
![]()
En het is echt niet de "crowd" waarmee ik omga...
Ik ben echt benieuwd hoe het er op de Uni's hier aan toegaat, maar ik ben bang dat het veelal hetzelfde is met alle fraternities, al zijn er toch wel een heel stuk meer mensen die serieus aan hun leven denken. En het grappigste is, al het domme gedrag kom je most of the time bij Amerikaanse jongeren tegen, het zijn de immigrants etc die altijd intelligenter bezig zijn.
Ik maak hier geen vergelijking met NL of iets dergelijks, maar het moest er gewoon ff uit...
Dat ben ik zeker met je eens.quote:Op zondag 10 februari 2008 22:04 schreef Plastic_Power het volgende:
Al met al denk ik dat Amerikaanse en Nederlandse jongeren elkaar in dom/slimheid niet of niet veel ontlopen.
Mijn indruk is dat de kwaliteit van Amerikaanse state universiteiten minder is dan die van de Nederlandse universiteiten (uitzonderingen daargelaten, denk aan de UC universiteiten die stuk voor stuk heel behoorlijk zijn), alhoewel ik erbij moet zeggen dat ik alleen ervaring heb met de Nederlandse TU's. Je kunt de undergraduate programma's van de Amerikaanse state universiteiten het beste vergelijken met Nederlandse hogescholen.quote:Op dinsdag 12 februari 2008 03:37 schreef devzero het volgende:
Hier het zelfde, undergrads zitten hier vrnl voor het feesten (uitzonderingen daargelaten) terwijl de grads over het algemeen een stuk serieuzer zijn (ook hier zijn uitzonderingen daarop). Ik vind de AIO's in nederland iets slimmer dan hier, maar dat kan ook komen omdat ze hier met een bachelor aan hun grad studie beginnen. De meeste postdocs willen gelukkig wel werken, maar ja, in die tijd is het publiceren, publiceren en nogmaals publicren, want daar heb je later niet zo veel tijd meer voor.
Dat kan natuurlijk ook komen omdat ik slechts bij een state uni werk en niet bij een ivy league
Ik ken iemand die haar undergrad aan Princeton heeft gedaan en het was daar redelijk serieus.
Ik werk hier bijna twee keer zo veel als in Nederland, qua uren per week. Maar dat is niet zo zeer omdat mijn supervisor me dat opdraagt, meer omdat je hier de kans krijgt unieke projecten te doen en dus de tijd moet benutten die je hebt. Ik ben geaffilieerd meet Harvard en MITquote:Op dinsdag 12 februari 2008 08:43 schreef Evil_Jur het volgende:
Ik heb het geluk gehad om vorig jaar een paar gastcolleges te hebben mogen volgen op Harvard en Boston College en ik moet zeggen dat ik de indruk heb dat het niveau daar erg hoog ligt vergeleken een gemiddelde Nederlandse universiteit. Nu zijn dat natuurlijk ook vrij unieke voorbeelden en is een gastcollege misschien niet representatief, maar ik hoor vaker dat de werkdruk op Amerikaanse universiteiten aanzienlijk hoger ligt dan hier. En hoewel werkdruk niet meteen alles zegt over de kwaliteit van het onderwijs, zegt het wel wat over de gedrevenheid van studenten.
Ik zal het wel beter kunnen beoordelen als ik straks een heel semester in de VS studeer
Dat mag inderdaad niet.quote:Op dinsdag 12 februari 2008 17:43 schreef AS_R het volgende:
Klopt het dat je niet mag solliciteren als je in de VS bent met een toeristenvisa?
Zo ja, dan vraag ik me wel af hoe je ooit daar werk kan vinden van ''buitenaf''...
Daar ging ik wel van uit ja hahaquote:Op dinsdag 12 februari 2008 17:59 schreef Evil_Jur het volgende:
[..]
Dat mag inderdaad niet.
Je kunt er werk vinden door vanuit het buitenland te reageren op vacatures natuurlijk. Via websites, internationale bureaus, persoonlijke netwerken enzo. Voor het soort baantje waar je gewoon even binnenloopt nadat je een 'help wanted' bordje in het raam zag zullen ze je toch echt geen verblijfsstatus geven..
Ja dat is waar, maar als je een beetje kwalificaties hebt en goed zoekt is er wel wat te vinden hoor. Ligt ook een beetje aan de situatie op de arbeidsmarkt en de sector waarin je werk zoekt.quote:Op dinsdag 12 februari 2008 18:03 schreef AS_R het volgende:
[..]
Daar ging ik wel van uit ja haha![]()
Maar in ieder geval, ze zullen toch zeker liever een Amerikaan aannemen met dezelfde kwaliteiten?
En volgens mij zijn bedrijven daar ook verplicht eerste een Amerikaan proberen te vinden voor een vrijstaande functie alvorens deze aan te bieden aan buitenlanders, niet?
Ik zit in de (sport) marketing, maar daar zijn er in de VS al genoeg van heb ik begrepen...quote:Op dinsdag 12 februari 2008 18:12 schreef Evil_Jur het volgende:
[..]
Ja dat is waar, maar als je een beetje kwalificaties hebt en goed zoekt is er wel wat te vinden hoor. Ligt ook een beetje aan de situatie op de arbeidsmarkt en de sector waarin je werk zoekt.
Het grootste nadeel is dat je waarschijnlijk enkele jaren afhankelijk zult zijn van je werkgever. Je moet daar blijven werken om je verblijfsvergunning te behouden.
Nope, maar het zit wel een beetje in de planning en daardoor en via vrienden en familie weet ik een beetje hoe het zit.quote:Op dinsdag 12 februari 2008 18:16 schreef AS_R het volgende:
[..]
Ik zit in de (sport) marketing, maar daar zijn er in de VS al genoeg van heb ik begrepen...
Trouwen met een Amerikaanse is ook een oplossing natuurlijk![]()
Woon je in de VS btw?
Volgens mij betekent trouwen niet meteen dat je ook mag werken, maar wonderer zal dat beter weten.quote:Op dinsdag 12 februari 2008 18:16 schreef AS_R het volgende:
[..]
Ik zit in de (sport) marketing, maar daar zijn er in de VS al genoeg van heb ik begrepen...
Trouwen met een Amerikaanse is ook een oplossing natuurlijk![]()
Woon je in de VS btw?
Als je een SSN hebt (sofi-nummer) mag je werken. Als import-spouse krijg je een verblijfsvergunning om te leven in de VS en werken valt onder levenquote:Op dinsdag 12 februari 2008 18:52 schreef Shivo het volgende:
[..]
Volgens mij betekent trouwen niet meteen dat je ook mag werken, maar wonderer zal dat beter weten.
Was jij al getrouwd toen je naar de VS verhuisde? Ik zit al in de VS op een F-1 visa dat in augustus afloopt en ga in mei trouwen. Hopelijk zit het met mijn permanent verblijfsvergunning goed voordat mijn F-1 afloopt, anders weet ik eigenlijk niet zo goed wat er gaat gebeuren qua werk.quote:Op dinsdag 12 februari 2008 19:37 schreef wonderer het volgende:
[..]
Als je een SSN hebt (sofi-nummer) mag je werken. Als import-spouse krijg je een verblijfsvergunning om te leven in de VS en werken valt onder leven
Tering, een half jaar?! Ik heb al een social security #, misschien dat dat de zaak wat bespoedigt.quote:Op dinsdag 12 februari 2008 20:21 schreef popolon het volgende:
Die permanante kreeg ik vorig jaar, heb daarvoor met een tijdelijke rondgelopen. Ik kon pas aan de bak toen ik een werkvergunning had. (wat ongeveer een half jaar duurde)
Dus in mijn geval: Trouwen (op visa naar binnen), aanvraag tijdelijke verblijfsvergunning + aanvraag werkvergunning. Volgens mij was het zoiets, ik weet 't al niet meer.
Die administratieve molen in de VS is niet echt minder lomp of traag dan in Nederland trouwens.
Ja die had ik dus ook niet, dan gaat het zeker niet sneller.quote:Op dinsdag 12 februari 2008 20:25 schreef Plastic_Power het volgende:
[..]
Tering, een half jaar?! Ik heb al een social security #, misschien dat dat de zaak wat bespoedigt.
Yeah, we zijn eerst getrouwd en toen heb ik nog een jaar in Nederland gezeten om de papieren rond te krijgen. Niet aan te raden trouwens, wat heel frustrerendquote:Op dinsdag 12 februari 2008 20:04 schreef Plastic_Power het volgende:
[..]
Was jij al getrouwd toen je naar de VS verhuisde? Ik zit al in de VS op een F-1 visa dat in augustus afloopt en ga in mei trouwen. Hopelijk zit het met mijn permanent verblijfsvergunning goed voordat mijn F-1 afloopt, anders weet ik eigenlijk niet zo goed wat er gaat gebeuren qua werk.
Volgens mij is het wel iets veranderd sinds jij emigreerde, of niet?quote:Op dinsdag 12 februari 2008 20:30 schreef popolon het volgende:
[..]
Ja die had ik dus ook niet, dan gaat het zeker niet sneller.
Nou zo lang is het niet geleden. Ik weet wel dat ik in een hele drukke periode zat (ook voor het USCIS)quote:Op dinsdag 12 februari 2008 20:33 schreef wonderer het volgende:
[..]
Volgens mij is het wel iets veranderd sinds jij emigreerde, of niet?
OK, dat is nog wel te doenquote:Op dinsdag 12 februari 2008 20:39 schreef popolon het volgende:
Even opgezocht: M'n Employment Authorization Card kreeg in begin juli 2005 dus dat was redelijk snel.
Oh nee, da's maar een jaar voor mij...quote:Op dinsdag 12 februari 2008 20:37 schreef popolon het volgende:
[..]
Nou zo lang is het niet geleden. Ik weet wel dat ik in een hele drukke periode zat (ook voor het USCIS)
De ticketgegevens van de dag:
From: Amsterdam To: Chicago
Date: 04-04-2005, Time: 11:05 - 13:20 uur
Flight.: UA909 (United Airlines)
Class: Economy/Tourist
From: Chicago To: Grand Rapids
Date: 04-04-2005, Time: 15:55 - 17:52 uur
Flight.: UA6794 (United Airlines)
Class: Economy/Tourist
Ik heb drie maanden vrijwilligerswerk gedaan op de IT afdeling van Calvin College en Calvin Seminary. Staat nooit verkeerd op je CV. Misschien kun je ook zo iets doen als overbrugging.quote:Op dinsdag 12 februari 2008 20:42 schreef Plastic_Power het volgende:
[..]
OK, dat is nog wel te doenIdealiter zou ik hem voor Fall semester 2008 binnenkrijgen, zodat ik ergens kan lesgeven mocht dat mogelijk zijn.
In MN is nu nu nog veel kouder.quote:
In het zuiden van Indiana hebben we een echte ijsstorm (die film kan ik trouwens aanraden). Vanochtend lag er bijna een cm ijs op alle auto's. Ben ik blij dat ik een carport bij m'n huis heb! In mijn fotoboek heb ik een foto van een ijsstorm van afgelopen jaar staan.quote:Op dinsdag 12 februari 2008 23:43 schreef popolon het volgende:
En hoe is het weer in OH, MA en IN ?
Je krijgt dus niet dezelfde rechten als je echtgeno(o)t(e)?quote:Op dinsdag 12 februari 2008 19:37 schreef wonderer het volgende:
[..]
Als je een SSN hebt (sofi-nummer) mag je werken. Als import-spouse krijg je een verblijfsvergunning om te leven in de VS en werken valt onder leven
Je mag niet stemmen, nee...quote:Op woensdag 13 februari 2008 08:23 schreef AS_R het volgende:
[..]
Je krijgt dus niet dezelfde rechten als je echtgeno(o)t(e)?
Ik bedoel dat je als gelijkwaardig wordt behandeld. Dus: mag werken, een rekening mag openen etcquote:Op woensdag 13 februari 2008 16:25 schreef wonderer het volgende:
[..]
Je mag niet stemmen, nee...
Hoe bedoel je precies, "dezelfde rechten"?
Ja hoor, dat mag allemaal.quote:Op woensdag 13 februari 2008 18:10 schreef AS_R het volgende:
[..]
Ik bedoel dat je als gelijkwaardig wordt behandeld. Dus: mag werken, een rekening mag openen etc
We hebben je gemistquote:Op donderdag 21 februari 2008 07:56 schreef StefanP het volgende:
Ik heb onlangs voor de tweede keer weer twee wekend in Redmond (nabij Seattle, WA) door moeten brengen... wat een ellende zeg. Alsof ik weer in Nederland woonde. Elke dag regen, rond de 0 graden, piepkleine parkeerplaatsjes, fietsers, kleine kuthuisjes die 400K kosten, dure benzine...
Kom ik gisteren terug, is het hier 23 graden met stralende zon. Grote wegen en auto's, en m'n eigen ruime, goedkope huis. God bless TX.
Democratenstaten![]()
![]()
quote:Op donderdag 21 februari 2008 09:30 schreef Evil_Jur het volgende:
En je hebt hem duidelijk gemist! Obsess much?
quote:Op donderdag 21 februari 2008 07:56 schreef StefanP het volgende:
Ik heb onlangs voor de tweede keer weer twee wekend in Redmond (nabij Seattle, WA) door moeten brengen... wat een ellende zeg. Alsof ik weer in Nederland woonde. Elke dag regen, rond de 0 graden, piepkleine parkeerplaatsjes, fietsers, kleine kuthuisjes die 400K kosten, dure benzine...
Kom ik gisteren terug, is het hier 23 graden met stralende zon. Grote wegen en auto's, en m'n eigen ruime, goedkope huis. God bless TX.
Democratenstaten![]()
![]()
Geloof niet alles wat je in de krant leest.quote:Op zondag 24 februari 2008 01:31 schreef Yurithemaster het volgende:
Wat ik me afvraag hebben jullie nou ook last van de kredietcrisis en/of enorme gezondszorg kosten ect.?
Maar dat komt doordat je werkgever je ziektenkostenpolis betaald.quote:Op zondag 24 februari 2008 07:21 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Geloof niet alles wat je in de krant leest.
Ik betaal $1 voor mijn ziektekostenpolis per maand. Daar zit alles op en aan, alhoewel ik wel een (kleine) eigen bijdrage moet betalen voor medicijnen / doktersbezoek. Maar ik betaal honderden euro's/dollars minder dan mijn ouders in Nederland.
Moet ik ook eens doen, de eerste keer altijd spannendquote:Afgelopen week mijn belastingformulier ingevuld: ~23% belasting (inclusief Medicaid/Medicare bijdrage).
Waarom dacht ik dat jij in een bedrijf werkte? Je zou iets met genomics moeten gaan doen, dan zit je nog wel even goed qua NIH budget.quote:De financieringssituatie voor wetenschappelijk onderzoek, en dan met name grants van de NIH waar ik van afhankelijk ben, is minder rooskleurig. De budgetten zijn flink gekort en wat dat betreft maak ik me wel zorgen. Terwijl juist in Europa de budgetten voor onderzoek en ontwikkeling flink stijgen, wordt daar hier op gekort. Een slechte zaak.
Ik heb jarenlang voor een gloeilampenfabriek in het Zuiden van het land gewerkt...quote:Op zondag 24 februari 2008 07:37 schreef Shivo het volgende:
Waarom dacht ik dat jij in een bedrijf werkte? Je zou iets met genomics moeten gaan doen, dan zit je nog wel even goed qua NIH budget.
Ik weet alleen dat GEICO relatief goedkoop is. Op mijn auto (2e hands Audi A6, 2002) heb ik alleen WA verzekering ($200.000,-) zitten en ik betaal iets van $230 per half jaar. Qua rijbewijs zat ik in dezelfde categorie als jij: ik had wel een Nederlands rijbewijs en Amerikaans rijbewijs, maar nog nooit eerder een auto gehad.quote:Op maandag 25 februari 2008 14:51 schreef gieling het volgende:
Weer even een vraagje:
Zit erover te denken om een tweedehands autootje te kopen in April (en na de twee maanden het weer te verkopen). Ik heb sinds +-November mijn rijbewijs en iemand vertelde me dat de verzekering dan enorm hoog zou zijn. Weet iemand hoe dit zit met verzekering e.d.?
Goed. Sort of.quote:Op woensdag 5 maart 2008 20:01 schreef Renda het volgende:
Popolon, hoe gaat het met je vrouw en de zwangerschap?
Ojee, nu al?!quote:Op donderdag 6 maart 2008 01:13 schreef popolon het volgende:
[..]
Goed. Sort of.
Nog een weekje, of twee. [ afbeelding ]
Oef. Veel sterkte vast...quote:Op donderdag 6 maart 2008 01:13 schreef popolon het volgende:
[..]
Goed. Sort of.
Nog een weekje, of twee. [ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |