abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_55864277
Op zoek naar iets anders kom ik een recept voor Loempia's tegen, het lijkt me leuk om ze eens zelf te maken.
Tips, trucs en/of recepten?
Komt u maar

Ik begin alvast met vietnamese loempia's, (ook nog nooit gemaakt) maar ik ben eigenlijk op zoek naar die echte grote van de chinees.
quote:
Kleine Vietnamese loempia's

Voor 40 kleine loempiaatjes
30 g. mihoen
150 g. champignons (fijngehakt)
250 g. gehakt/ julienne gesneden kipfilet/ fijngehakte roze garnalen
2 fijngesneden sjalotjes
1 à 2 lente-uien
3 uitgeperste teentjes knoflook eventueel visloempia's met 150 g.
1 pak loempiavellen zout en versgemalen zwarte peper
olie om in te bakken geraspte wortel, blaadjes basilicum, takjes verse koriander
mooie sappige slablaadjes
zoethete chilisaus


Meng in de keukenmachine het gehakt met de garnalen, knoflook, sjalotjes, champignons, lente-ui , peper en zout. Week ondertussen de mihoen in heet water en snijd de mihoen in stukjes van 3 cm. Leg een loempiavelletje of flensje op het werkvlak en bestrijk de randen met een kwastje met water. Schep op de onderste helft van het vel een eetlepel van de vulling. Bestrooi met wat geraspte wortel, blaadjes basilicum, takjes koriander en wat mihoen. Rol eerst de onderkant in een keer over de vulling en vouw de zijkanten naar binnen. Bestrijk weer met wat water en rol op als een cilinder. Maak zo heel de vulling op. Vul een wok of hapjespan voor 1/ 3 met olie, verhit deze tot ca. 190ºC. en bak hierin de loempiaatjes. Niet te veel tegelijk! Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze zo heet mogelijk met zoethete chilisaus en blaadjes sla. Wacht even ....een andere mogelijkheid is om deze in de oven te doen op bakvrij papier......
  dinsdag 8 januari 2008 @ 01:34:27 #2
201361 pepu
Op de konijnen af= lekker?
pi_55864309
Wat ik ongeveer bedoel staat hier
Maar eens snel aan de slag dus Jammer dat ik niks in huis heb anders zou ik er NU nog aan beginnen
  dinsdag 8 januari 2008 @ 01:39:08 #4
201361 pepu
Op de konijnen af= lekker?
pi_55864321
Ik ben totaal gek op "nems" !!! Ik doe er alles voor...
pi_55864348
Nems zijn vietnamese toch?

Heb nog wat leuks gevonden denk ik
quote:
Cinees-Vietnamese Loempia's

Bij elke toko kan men voor een paar centen rijstvellen kopen, meestal een stuk of 30 in een pak. Wanneer je zo'n ronde rijstvel pakt, merkt je dat deze flinter dun is en heel makkelijk breekt. Ook zitten er vaak nog gaatjes in.

De loempia kan met allerlei ingredienten gevuld worden, zoals met gehakt of met mihoen. Maar om het op een echte loempia te lijken maak je een mix van taugé, witte of chinese kool, gebakken ei en stukjes ham, kip of garnalen. Roerbak de taugé en de gesneden kool met wat sambal en ketjap heel even zodat de groenten iets minder hard wordt en snij het een beetje kleiner. Voeg daartoe de in stukken gesneden ei en vlees en laat het even afkoelen.

Maak twee theedoeken drijfnat met water en leg daar tussenin twee harde rijstvellen. Na een paar minuten zijn de rijstvellen transparant geworden en kan men ze makkelijk vouwen. Leg de loempiavulling in het midden van één vel en vouw eerst de zijkanten om. Vouw daarna de voor en achterkant om zodat het op een echte loepia lijkt. Smeer nu de loempia in met een gedeelte van een geklopte ei. (Lekker met je vingertjes!!!) Leg nu de loempia voorzichtig in het midden van de tweede rijstvel (Til de loempia op met behulp van de theedoek, zodat deze niet scheurt) Vouw tenslotte de tweede loempiavel weer om de loempia heen en laat ze een paar uurtjes even drogen zodat het water eruit kan verdampen. Wanneer je ze in de vriezer wilt bewaren wikkel dan de loempia's in zilverfolie dat even met wat (rijstemeel) is bestrooid, zodat de folie niet aan de loempia blijft plakken. Het lijkt veel werk maar binnen een half uurtje heb je zo een tiental loempia's gemaakt en.........spotgoedkoop!
  dinsdag 8 januari 2008 @ 01:51:56 #6
201361 pepu
Op de konijnen af= lekker?
  dinsdag 8 januari 2008 @ 10:29:23 #7
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_55867455
Ik zou ipv mihoen soe oen gebruiken, is nog dunner.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  dinsdag 8 januari 2008 @ 14:09:50 #8
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_55872708
loempia's
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_55874561
Nog wat leuks gevonden :

Garnalenloempiaatjes met dipsaus
Bereid de nuoc cham-dipsaus en zet apart.
quote:
1-2 kleine lomboks, of 2-4 theelepels chilivlokken (toko)
1 eetlepel blanke azijn, verwarmd
125 ml vissaus (nuoc mam, verkrijgbaar in toko)
3/4 dl vers limoensap
1 klein worteltje, fijngeraspt, uitgespoeld en drooggeknepen
2 teentjes knoflook, fijngehakt
100 g suiker
Doe de garnalen in een kom en bestrooi ze met peper. Breek de garnalen een voor een om ze recht te buigen.
Meng de azijn in een klein kommetje mat ca. 3/4 dl water. Bestrijk ca. 10 rijstvellen met de azijnoplossing en spreid ze uit op het werkvlak om ze een paar minuten zacht te laten worden. Trek voorzichtig een van de rijstvellen los van het werkvlak, leg het met de punt van u af en leg een garnaal op 2 cm van de onderkant van het rijstvel. Leg er een paar stukjes lente-ui naast en klap de kant van het rijstvel die naar u toe ligt, strak over de garnaal heen. Klap de zijkanten naar binnen en vouw ze stevig dicht. Rol het pakketje stevig op, eindigend met de punt van de driehoek. Ga verder met de resterende rijstvellen en vulling. Verhit 1 cm olie in een grote koekenpan tot 175°. Bak de garnalenloempiaatjes met een paar tegelijk totdat ze goudbruin zijn, ca. 5 minuten per kant. Pas de warmte zo aan dat de olie op deze vrij lage temperatuur blijft, anders barsten de rolletjes open. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveer heet of op kamertemperatuur met de nuoc cham-dipsaus.

  dinsdag 8 januari 2008 @ 19:00:53 #10
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_55879940
Heeft er iemand ook het recept voor die grote loempia's die je ook bij de chinees kunt halen?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_55880023
Dat verzoek staat ook al in de OP
  dinsdag 8 januari 2008 @ 20:09:59 #12
5036 KrnKje
kleine typfout
pi_55881745
Ik ben sTiekem Vrij loemPia fan en ga dit in de gaten houden
Koken met Frank - Culinaire uitspattingen...
pi_55881970
Gestoomde wontonloempia's met paksoi

200 g paksoi in dunne reepjes
1/2 tl oregano
zout en peper
1 el olie
100 g feta in kleine blokjes
8 wontonvelletjes(toko)

De paksoi met de oregano en peper en zout in de olie 5 minuten roerbakken. Iets af laten koelen en de feta erdoor mengen. Op elk wontonvelletje wat vulling scheppen en de zijkanten naar binnen vouwen en oprollen. Stoom ze boven kokend water in 5-10 minuten


Chinese loempia's


1 pakje loempiavellen
100 gr. oesterzwammen
120 gr. kipfilet
2 eetl. plantaardige olie
2 gesnipperde sjalotjes
100 gr. fijngehakte bamboescheuten
1/2 rode paprika
120 gr. fijngesneden taugé
1 eetl. donkere sojasaus
1/2 theel. suiker

1. Velletjes bladerdeeg loshalen. Elk vel in vieren snijden en tot gebruik afdekken met een vochtige theedoek.
2: Paddestoelen fijnsnijden, kip in kleine plakjes snijden.
3: Kip, paddestoelen,sjalotjes, bamboescheuten en paprika in een braadpan in olie bakken tot de kip wit wordt. Taugé toevoegen en kort meebakken. Al roerend sojasaus en suiker toevoegen. Laten afkoelen. 4: Een eetl. vulling op een vierkantje bladerdeeg scheppen en één punt over de vulling slaan. De twee zijpunten naar binnen vouwen, daarna naar de laatste punt toe oprollen zodat een rolletje ontstaat. Deze laatste punt nat maken en met water vastdrukken.
5: In matig hete olie frituren tot het deeg goudbruin is
pi_55917293
Ik kan me herinneren dat we vroeger wel eens loempia's maakten van dunne pannekoekjes, dus niet de rijstevellen of loempiavellen uit de toko, maar zelfgemaakte flensjes van bloem, water en een beetje zout. Je hoeft de flensjes alleen maar te bakken tot ze gaar zijn dus niet tot ze eruit zien als een pannekoek. Met de vulling volgens de link van Bluezz moet het redelijk lijken op de grote loempia van de chinees.
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  donderdag 10 januari 2008 @ 10:39:52 #15
62913 Blik
The one and Only!
pi_55917763
Heb ze ook wel eens zelf gemaakt, maar was geen groot succes. In de frituur ging het filodeeg van bijna alle loempia's kapot
pi_55917851
quote:
Op donderdag 10 januari 2008 10:39 schreef Blik het volgende:
Heb ze ook wel eens zelf gemaakt, maar was geen groot succes. In de frituur ging het filodeeg van bijna alle loempia's kapot
Volgende keer dubbele velletjes gebruiken, dan kan het haast niet verkeerd gaan.
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  donderdag 10 januari 2008 @ 10:59:41 #17
62913 Blik
The one and Only!
pi_55918170
quote:
Op donderdag 10 januari 2008 10:44 schreef Charmian het volgende:

[..]

Volgende keer dubbele velletjes gebruiken, dan kan het haast niet verkeerd gaan.
Hadden we gedaan, dus daar kan het niet aangelegen hebben
pi_55918687
Ik heb thuis nog wel een kookboek uit Thailand van mijn kookcursus daar en daar staat ook een recept in voor springrolls. Heb ze wel eens gemaakt en ze zijn bijzonder lekker.
Wel loempiavellen gebruiken en geen rijstvellen, want dat is 1 groot drama.

Zal vanavond het recept even opzoeken.
pi_55918789
Bluezzzzz, wanneer mag ik komen eten????
  donderdag 10 januari 2008 @ 13:34:12 #20
62913 Blik
The one and Only!
pi_55921992
quote:
Op donderdag 10 januari 2008 11:24 schreef Liejannuh het volgende:
Ik heb thuis nog wel een kookboek uit Thailand van mijn kookcursus daar en daar staat ook een recept in voor springrolls. Heb ze wel eens gemaakt en ze zijn bijzonder lekker.
Wel loempiavellen gebruiken en geen rijstvellen, want dat is 1 groot drama.

Zal vanavond het recept even opzoeken.
heb ik ook nog van mijn kookcursus in Chiang Mai, is wel een goed idee om het daaruit te maken. jammer dat je echt een enorme hoeveelheid ingredienten altijd nodig hebt
pi_55922907
quote:
Op donderdag 10 januari 2008 13:34 schreef Blik het volgende:

[..]

heb ik ook nog van mijn kookcursus in Chiang Mai, is wel een goed idee om het daaruit te maken. jammer dat je echt een enorme hoeveelheid ingredienten altijd nodig hebt
Ben jij ook bij "The Master" geweest? Ik heb er zelfs 3 dagen een cursus gedaan. 3 kilo aangekomen volgens mij in die dagen.
pi_55932011
Loempia's maken is zo leuk om te doen . Ik maakte samen met een vriendin dan loempia's met een recept van haar vader (komt uit Indonesie). We haalden sommige spullen bij de toko en sommige spullen bij de supermarkt. Helaas geen recept, het was wel erg lekker .
I know everything changes / All the cities and faces / But I know how I feel / About you
  donderdag 10 januari 2008 @ 20:04:37 #23
62913 Blik
The one and Only!
pi_55932590
quote:
Op donderdag 10 januari 2008 14:04 schreef Liejannuh het volgende:

[..]

Ben jij ook bij "The Master" geweest? Ik heb er zelfs 3 dagen een cursus gedaan. 3 kilo aangekomen volgens mij in die dagen.
Nee, bij "Baan Thai". Een dag. Onder andere loempia's, groene curry, pad thai etc gemaakt
pi_55933388
Ik heb nog van die rijstpapiervellen liggen (ingredienten: 100% aardappelzetmeel ), binnenkort ook eens wat proberen!
pi_55933826
Ik heb hier een recept voor banana spring rolls!

Ingredients (serves 1)
1 large ripe banana, quartered
2 spring roll wrappers, cut in half
1 cup cooking oil
1/4 cup of hony or anything sweet

Preparation:
1. place one quarter of the banana in each of the spring roll wrappers, rol each one tightly an tightly seal the edge with tempura flour
2. put the oil into a wok, turn on medium heat once the oil is hot turn low heat and add all spring rolls
3. keep turning them until they turn to golden brown. Then take them out of a wok, put onto some kitchen paper to drain
4. cut each spring roll into 3 pieces, put on a plate.
5 serve immediately with honey.

Lekker die dingen!

[ Bericht 0% gewijzigd door Liejannuh op 10-01-2008 21:01:46 (tiepvauten :P) ]
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')