Nee, maar dit allemaal is wel zo krom als wat.quote:Op zondag 6 januari 2008 23:45 schreef tha_one het volgende:
volgens mij kun je bij de IB groep aangeven dat je ouders niet met geld over de brug willen komen.
Gewoon bellen met de IB-groep, het is gruwelijk bureaucratisch daar als je een brief stuurt, maar als je belt zijn er nog aardige mensen.
En je moet niet kijken naar wat je vrienden krijgen, de wereld is nu eenmaal niet eerlijk.
Je omschrijft de manier waarop het mogelijk is toch zelf al? Je vindt het schijnbaar 'moeilijk' of 'niet leuk of nodig' om het zo te doen, maar waarom zou de IBG daar een boodschap aan hebben? Het is niet voor niets een uitzonderingsregel.quote:Op zondag 6 januari 2008 23:16 schreef UrAnus het volgende:
Zou iemand dus mij kunnen vertellen of het enigzins mogelijk is om voor elkaar te krijgen dat ze het inkomen van mijn moeder buiten beschouwing laten in mijn situatie en hoe?
Door zijn moeder dus vooral. Die weigert mee te betalen terwijl ze dat wel moet.quote:
Nee het moet dus een onafhankelijk persoon zijn, geen vrienden/familie.quote:Op zondag 6 januari 2008 23:56 schreef Perruche het volgende:
kan je zusje niet optreden als getuigen? Of mag dat niet met familie?
Daarnaast is dit een bekend probleem, ik had preceis dezelfe situatie. Weinig aan te doen denk ik. Probeer een vergeding voor je moeder los te peuteren.
Ja natuurlijk. Anders gaat iedereen roepen dat de ouders niet bij willen dragen om er zo meer geld uit te slepen.quote:Op maandag 7 januari 2008 00:02 schreef UrAnus het volgende:
[..]
Nee het moet dus een onafhankelijk persoon zijn, geen vrienden/familie.
Maar het lijkt er dus op dat je volgens de IB gewoon ruzie met je moeder moet hebben gehad of elkaar niet kunt uitstaan wil je aanspraak maken op deze uitzonderingsregel.
maar hoe kan een onafhankelijk persoon nu van jouw thuissituatie afweten? een dokter / psycholoog? lijkt me nogal ver gaan nietquote:Op maandag 7 januari 2008 00:02 schreef UrAnus het volgende:
[..]
Nee het moet dus een onafhankelijk persoon zijn, geen vrienden/familie.
Maar het lijkt er dus op dat je volgens de IB gewoon ruzie met je moeder moet hebben gehad of elkaar niet kunt uitstaan wil je aanspraak maken op deze uitzonderingsregel.
Nou ik heb anders nooit mijzelf uitgelaten over mijn thuissituatie, zelfs niet tegen mijn vrienden en overige familie, laat staan aan een decaan/leraar of huisarts.quote:Op maandag 7 januari 2008 00:19 schreef Perruche het volgende:
[..]
maar hoe kan een onafhankelijk persoon nu van jouw thuissituatie afweten? een dokter / psycholoog? lijkt me nogal ver gaan niet
Jawel, beide ouders zijn financieel verantwoordelijk voor de opvoeding van de kinderen zolang ze minderjarig zijn. Dat ts en zijn vader hier geen gebruik van maken is een andere zaak. Maar ja, je stapt nu eenmaalniet zo snel naar de rechter.quote:Op maandag 7 januari 2008 00:26 schreef Mikkie het volgende:
[..]
Ze moet niets. Het wordt wel geadviseerd/verwacht. Maar het is geen verplichting.
Bij stufi wordt er toch juist niet naar vermogen gekeken, alleen naar inkomen?quote:Op maandag 7 januari 2008 00:28 schreef Mikkie het volgende:
[..]
True that.
Zo ging het jaren geleden bij mij ook. M'n ouders moesten 'boeten' voor het feit dat een een klein spaarvermogen hadden. Allebei arbeidsongeschikt, dat spaargeld is hun pensioen, maar was vermogen waardoor ik basisbeurs kreeg. Ondertussen hadden m'n ouders het verre van breed ofzo. Deden wel allebei vrijwilligerswerk (dus arbeidsongeschikt, maar wel aan het werk!). Ik moest hard werken om rond te komen. Een vriend van me had ouders met een eigen bedrijf. Creativiteit bij de belasting (ivm investeringen enzo) leverde een belastbaar inkomen van 0 op, waardoor hij maximaal aanvullende beurs kreeg, terwijl z'n ouders ook nog dik zijn studie sponsorden.
Life isn't fair, live with it.
Volgens mij is het juist best een ingewikkelde procedure waarin je moet aantonen dat je geen contact meer hebt met je ouders. Dat is ook wel logisch, anders zou geen enkele ouder meer willen betalen, want een aanvullende beurs is toch wel zo te regelen.quote:Op maandag 7 januari 2008 10:15 schreef Blik het volgende:
Volgens mij kun je gewoon heel simpel bij de IB-groep aangeven dat je moeder niet meebetaald aan je studie, en dat ze dus het inkomen van je moeder buiten beschouwing moeten laten. Dat is volgens mij vrij gemakkelijk te bewijzen aangezien je vader geen alimentatie krijgt van je moeder
Volgens mij is het op zich niet zo heel ingewikkeld hoor, als ik het goed heb begrepen, maar ligt er voor veel ouders toch een soort grens bij officieel verklaren dat ze niet voor hun kind willen betalen. Om de een of andere reden vinden mensen dat blijkbaar heel genant.quote:Op maandag 7 januari 2008 12:29 schreef veiligheidsspeldje het volgende:
[..]
Volgens mij is het juist best een ingewikkelde procedure waarin je moet aantonen dat je geen contact meer hebt met je ouders. Dat is ook wel logisch, anders zou geen enkele ouder meer willen betalen, want een aanvullende beurs is toch wel zo te regelen.
Ik zou nog eens kijken.quote:Op maandag 7 januari 2008 12:54 schreef Sjeen het volgende:
tt fix
Volgens mij wel.quote:Op maandag 7 januari 2008 13:07 schreef Sjeen het volgende:... ik had de A en de U al omgewisseld, issie nu goed?
Het feit dat moeder geen alimentatie betaald lijkt mij genoeg bewijs, er hoeft helemaal niks op schrift van moeder te komen volgens mij.quote:Op maandag 7 januari 2008 12:31 schreef miss_dynastie het volgende:
[..]
Volgens mij is het op zich niet zo heel ingewikkeld hoor, als ik het goed heb begrepen, maar ligt er voor veel ouders toch een soort grens bij officieel verklaren dat ze niet voor hun kind willen betalen. Om de een of andere reden vinden mensen dat blijkbaar heel genant.
Dat is echt onzin.quote:Op maandag 7 januari 2008 17:17 schreef Blik het volgende:
[..]
Bij mij op de universiteit zitten genoeg studenten die een volledige aanvullende beurs krijgen omdat hun ouders een eigen bedrijf hebben. Inkomen is moeilijk te meten (er wordt zoveel mogelijk op papier geïnvesteerd in het bedrijf, inkomen zo laag mogelijk) en het kind krijgt dus volledige aanvullende beurs. Dan moet het toch ook niet zo moeilijk zijn in deze situatie
Ik moet er wel bij zeggen dat het over boerenbedrijven gaat, misschien maakt dat verschil. Maar al die boerenzonen en boerendochters bij mij op de universiteit (Wageningen) krijgen allemaal maximale beurs, en dat is niet omdat hun ouders zo weinig verdienenquote:
Zoiets herinner ik me ook. Het is voor TS zeker de moeite waard om na te gaan of dat nog steeds zo werkt.quote:Op maandag 7 januari 2008 00:40 schreef miss_dynastie het volgende:
Ik herinner me dat een bekende van me heel wat jaren geleden hetzelfde had. Zij kreeg een formulier toegestuurd dat haar ouders moesten invullen en het kwam er geloof ik op neer dat ze dan verklaarden niet te willen betalen. Hiermee zou het dan voor haar geregeld zijn. Haar ouders vonden dit echter te genant en hebben vanaf dat moment wel fatsoenlijk betaald.
Juistem, en er zijn een heleboel mensen die van deze 'truc' gebruik maken.quote:Op dinsdag 8 januari 2008 12:25 schreef Mikkie het volgende:
[..]
Helemaal niet, ik ken er ook genoeg. Ouders trekken investeringen af van belastbaar inkomen, wordt zo laag dat de beurs maximaal is, terwijl bedrijfswinst ook lekker optelt.
Nouja aangezien ik een paar maanden geleden 18 ben geworden zal dit voor mij ook wel van toepassing zijn.quote:Op dinsdag 8 januari 2008 11:58 schreef bijnaalleen het volgende:
Ik heb al vanaf mijn 14e geen contact meer met mijn vader,
1 - inkomen buitenbeschouwen laten
2 - formulier invullen, brief van mij over situatie, brief van mijn moeder over de situatie, het verhaal uitgelegd aan een decaan van de middelbare school , die heeft een brief geschreven
3 allemaal opgestuurd
4 reactie na enkele MAANDEN!
5 conclusie van ib-groep: "De wet stelt dat ouders tot hun 21ste verantwoordelijk zijn voor hun kinderen, vanaf je 21ste jaar krijg je van ons aanvullende beurs ( dan studeer ik net niet meer ), in de tussentijd mag je met je vader civielrechtelijk gaan procederen.
nu zit ik met het vreemde gevoel in mn maag om mn vader te gaan aanklagen?
quote:Gewoon bellen met de IB-groep, het is gruwelijk bureaucratisch daar als je een brief stuurt, maar als je belt zijn er nog aardige mensen.
En je moet niet kijken naar wat je vrienden krijgen, de wereld is nu eenmaal niet eerlijk.
Zover ik weet wordt de aanvullende beurs wordt niet met terugwerkende kracht toegekend, in normale gevallen dan. Te laat aanvragen is pech hebben. Het kan misschien wel zo zijn dat de datum waarop het verzoek van de hardheidsclausule bij ibgroep binnen kwam, als begin datum wordt genomen.quote:Op dinsdag 8 januari 2008 15:57 schreef BlaatschaaP het volgende:
En reken er inderdaad maar op dat je nog maanden ermee bezig bent... Ik ben al sinds augustus bezig en heb nog steeds geen uitsluitsel. Maar gelukkig krijg je het met terugwerkende kracht als het later nog toegewezen wordt. En niet geschoten is altijd mis.
Volgens de site van de IB-groep:quote:Op dinsdag 8 januari 2008 16:08 schreef Dreamworld het volgende:
Terugwerkende kracht? Er is mij verteld van niet, alleen als je daar een aparte brief voor schrijft zou je eventueel een kans kunnen maken..
Bron: http://www.ovstudentenkaart.nl/Images/8402_5_SF_01_tcm7-1823.pdfquote:Datum ingang
Wordt jouw verzoek toegewezen, dan wordt het inkomen van je ouder buiten beschouwing gelaten met ingang van eerste dag van de maand, volgend op de maand waarin het verzoek is gedaan. Mocht je willen dat we van een eerdere datum uitgaan, dan kun je hier apart om verzoeken. Je moet over deze periode dan wel een aanvullende beurs hebben aangevraagd en voldoen aan de voorwaarden om het inkomen buiten beschouwing te laten.
Je moet dus wel inderdaad zelf een aanvraag hebben gedaan op tijd. Maar dat lijkt me ook logisch. Je gaat niet een half jaar nadat je voor het eerst stufi ontvangt eens kijken of je niet wat meer kunt krijgen. Dan heb je het ook niet hard genoeg nodig.quote:Op dinsdag 8 januari 2008 16:27 schreef splendor het volgende:
[..]
Zover ik weet wordt de aanvullende beurs wordt niet met terugwerkende kracht toegekend, in normale gevallen dan. Te laat aanvragen is pech hebben. Het kan misschien wel zo zijn dat de datum waarop het verzoek van de hardheidsclausule bij ibgroep binnen kwam, als begin datum wordt genomen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |