Beleggen en wat jij noemt.. zou ik toch liever voor beleggen kiezen..quote:Op woensdag 26 december 2007 23:32 schreef adijke11 het volgende:
Wat vinden jullie hiervan?
http://www.dsbbank.nl/sparen/achtergesteld-deposito/
Het gaat wel om een achtergestelde obligatie. Je geld is niet gegarandeerd op basis van de Nederlandse Garantieregeling en bij een faillisement sta je achteraan de rij met schuldeisers.
Maar in mijn ogen is de vergoeding die je voor dit kleine risico ontvangt toch zeer behoorlijk!!
5 jaar vast: 7,0%
10 jaar vast: 7,5%
Aandelen brengen gemiddeld (op lange termijn) 8% per jaar op tegen een veel groter risico. Hier kun je 7,5% per jaar vangen, tegen een veel beperkter risico toch?
Hoezo? 10 Jaar geleden hadden alle bankrekeningen zo'n rente standaard.quote:Op woensdag 26 december 2007 23:57 schreef blix het volgende:
Hoger dan 4% rente zonder (noemenswaardig) risico bestaat simpelweg niet. Als dit wel wordt aangeboden is er ALTIJD een addertje onder het gras. Waarom heeft DSB er 3.5%punt extra rente voor over om je met zon achtergesteld ding binnen te halen?
Wie zegt dat ze gaan investeren? In deze tijd zou ik er niet van opkjjken als die bank over drie jaar 'per ongeluk' failliet gaat.quote:Op donderdag 27 december 2007 00:10 schreef KwisatzHaderach het volgende:
Zolang ze er niet bij vertellen in welke zaken zij het geld weer investeren blijft het gok om te zeggen hoeveel risico je loopt. Maar om jou risico vergelijking met aandelen even in het juiste perspectief te plaatsen: als het 0.5% rente scheelt, scheelt het ook zo'n 0.5% aan 'risico'.
Ah, je vader had zijn leesbril niet op en nu zijn het oplichters?quote:Op donderdag 27 december 2007 00:10 schreef Koewam het volgende:
DSB zijn oplichters. M'n vader heeft veel problemen en verborgen kosten gehad bij het openen van simpelweg een betaalrekening.
We hebben sinds 1/1/2004 het middelloonstelsel dat betekend dat je altijd een pensioengat hebt, iedereenquote:Vanaf 1 januari 2008 komt er verandering in de monopoliepositie van de verzekeraars. De Tweede Kamer heeft begin juli ingestemd met het wetsvoorstel Banksparen. Hierdoor gaan de fiscale voordelen voor lijfrentes ook gelden voor mensen die via de bank voor een pensioen sparen.
Dit belastingvoordeel (de lijfrente-aftrek) houdt in dat je de betaalde lijfrentepremies tot een bepaald maximum mag aftrekken van de belasting (jaarruimte). Voorwaarde is wel dat je een pensioengat hebt. Daarnaast wordt het bedrag dat je in deze polis spaart pas belast wanneer het kapitaal weer vrijkomt, meestal op de 65e verjaardag. Omdat je dan in een lager belastingtarief valt is dat dus gunstig. Onder voorwaarden heb je vanaf volgend jaar ook met een bancair pensioenproduct recht op deze belastingvoordelen.
dat is overal hoor, op het moment dat je intekent (ervoor natuurlijk) krijg je je vaste rendement over die periode te zien. Het kan zijn dat ze met 7.5 adverteren en dat het maar 7.2 is als je effectief gaat.quote:Op donderdag 27 december 2007 10:42 schreef hello_moto1992 het volgende:
"Rentewijzigingen voorbehouden"
Banken met hoge rente (deel 3)quote:Op woensdag 26 december 2007 23:57 schreef blix het volgende:
Hoger dan 4% rente zonder (noemenswaardig) risico bestaat simpelweg niet.
Maar ten opzichte van bijvoorbeeld de deposito van 5.4% van CE scheelt 't dan 52.50 euro per jaar, wat niet overdreven veel is. Met andere woorden, alleen bij een groot bedrag merk je echt een verschil, maar voor een groot bedrag klinkt 't juist weer te fishy.quote:Op donderdag 27 december 2007 11:50 schreef Athmozz het volgende:
Als je 2500¤'s kan missen zonder dat het een noemenswaardig probleem is zou ik het zeker een poging geven op 5 jarige termijn; houdt er alleen rekening mee dat je dan ook een zichtrekening nodig hebt waardoor je evt andere kosten erbij kan krijgen.
goed mogelijk dat DSB moeilijk geld kan krijgen voor al die dubieuze leningenquote:Op donderdag 27 december 2007 15:04 schreef Athmozz het volgende:
mooie intrestjes, daar raak je in België helaas niet zo snel
Ik heb juist even het bedrijfsresultaat van DSB Bank vorig jaar bekeken, en dat is omzeggen ronduit bekakt: Winstdaling van bijna 38% in 1 jaar tijd (2005 naar 2006), zonder dat er daarvoor overname's of iets dergelijks voorgelegd kunnen worden... Voor 2007 voorspellen ze zelf ook al niet veel beters.
1.4%, zie de post boven je.quote:Op donderdag 27 december 2007 14:56 schreef blix het volgende:
argh, ik zat er 0.43423% naast!
Het kan ook een achtergestelde lening zijn in een pakketje andere dubieuze bedrijvenquote:Op donderdag 27 december 2007 21:41 schreef Enrico82 het volgende:
Het risico zit in het feit dat het een achtergestelde lening is. Als de bank failliet gaat ben je je geld kwijt...
De vraag is, hoe waarschijnlijk is dat.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |