quote:
Geef maar een seintje als ze klaar zijn!
Bereiding:
Was de rozijnen en laat de
rum of de cognac er 2-3 uur in trekken.
Was de krenten en laat ze 2-3 uur wellen met water.
Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes, bestrooi ze vervolgens met de kaneel.
Neem een pan met een ronde bodem. Doe hierin de gist en een gedeelte van de lauwe melk en meng dit goed tot de gist is opgelost. Sojamelk geeft een iets bruinere en krokantere korst.
Voeg de rest van de lauwe melk (ongeveer 40° C.) toe.
Meng met een houten lepel de bloem erdoor en klop het beslag goed glad.
Mengen kan ook met de kneedarmen in de mixer, voeg dan een klein klontje boter toe.
Voeg het zout en de vanillesuiker toe wanneer ongeveer de helft van de bloem in de melk is.
Doe nu de krenten, de rozijnen en de appel in het beslag
Laat het beslag 1 uur op een warme plaats rijzen. Het volume neemt hierbij met 100% toe !!
Verwarm de olie tot 180° C.
Doop de lepels in de olie om het beslag makkelijk te lossen .
Bak de oliebollen in 5 à 6 minuten mooi bruin.
Eet smakelijk.