FOK!forum / Culinesse à gogo / Rosbief nog goed?
Kjewdonderdag 20 december 2007 @ 23:31
Ik heb een stuk rosbief, dat ik gisteravond klaar heb gemaakt. Het heeft enkel in de koelkast gelegen in aluminiumfolie, maar het ruikt zurig? Er zit een soort biergeur aan? En nee, ik heb geen bier gehad en het vlees ook niet in bier ondergedompeld... ( )

Weet iemand of het nog goed is (te eten) of niet?
Strychninedonderdag 20 december 2007 @ 23:33
Naar mijn idee ruikt rosbief (als broodbeleg) altijd wel een beetje zo.
Kjewdonderdag 20 december 2007 @ 23:36
Het gaat om gebraden rosbief... Het smaakt goed, maar heb geen zin in voedselvergiftiging...
Biogardedonderdag 20 december 2007 @ 23:37
quote:
Op donderdag 20 december 2007 23:36 schreef Kjew het volgende:
Het gaat om gebraden rosbief... Het smaakt goed, maar heb geen zin in voedselvergiftiging...
Zal wel meevallen toch? Het heeft koel en verpakt gelegen.

De slager zal het ook niet na een dag weggooien.
Kjewdonderdag 20 december 2007 @ 23:47
quote:
Op donderdag 20 december 2007 23:37 schreef Biogarde het volgende:

[..]

Zal wel meevallen toch? Het heeft koel en verpakt gelegen.

De slager zal het ook niet na een dag weggooien.
dan ga ik maar gewoon door..
Biogardedonderdag 20 december 2007 @ 23:50
RIP aan de nabestaanden
Killer_Momdonderdag 20 december 2007 @ 23:51
zolang t niet naar kip smaakt kun je t eten... als je t niet vertrouwd, weggooien.
mcDaviddonderdag 20 december 2007 @ 23:53
quote:
Op donderdag 20 december 2007 23:51 schreef Killer_Mom het volgende:
zolang t niet naar kip smaakt kun je t eten... als je t niet vertrouwd, weggooien.
En als het naar amandelen smaakt?
Papierversnipperaardonderdag 20 december 2007 @ 23:57
Ik zit te wachten op een bepaalde user...
Kjewdonderdag 20 december 2007 @ 23:59
quote:
Op donderdag 20 december 2007 23:50 schreef Biogarde het volgende:
RIP aan de nabestaanden
ha ha, mispoes! Heb het net weggegooid...

ja... ik ben een schijterd, maar het rook potverdorie ook naar weet ik veel wat...
MiVerdonderdag 20 december 2007 @ 23:59
quote:
Op donderdag 20 december 2007 23:57 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Ik zit te wachten op een bepaalde user...
Missch mij? Ik raad het af. (sorry al het vlees)
Apfel.donderdag 20 december 2007 @ 23:59
http://fotoboek.fok.nl/Rosbief
cerrorvrijdag 21 december 2007 @ 00:00
Leg het op de verwarming.
Kjewvrijdag 21 december 2007 @ 00:02
quote:
Op vrijdag 21 december 2007 00:00 schreef cerror het volgende:
Leg het op de verwarming.
Als ik extra vleesch wil

meld ik me wel...
Killer_Momvrijdag 21 december 2007 @ 00:03
quote:
Op donderdag 20 december 2007 23:53 schreef mcDavid het volgende:

[..]

En als het naar amandelen smaakt?
lijkt op moord . ik zoek t kerst recpt voor je op.
mcDavidvrijdag 21 december 2007 @ 00:04
quote:
Op vrijdag 21 december 2007 00:03 schreef Killer_Mom het volgende:

[..]

lijkt op moord . ik zoek t kerst recpt voor je op.
Niet nodig, heb ik zelf wel.
Biogardevrijdag 21 december 2007 @ 00:09
quote:
Op donderdag 20 december 2007 23:59 schreef Kjew het volgende:

[..]

ha ha, mispoes! Heb het net weggegooid...

ja... ik ben een schijterd, maar het rook potverdorie ook naar weet ik veel wat...
Daar heb je me zeg.
Kjewvrijdag 21 december 2007 @ 00:09
quote:
Op vrijdag 21 december 2007 00:04 schreef mcDavid het volgende:

[..]

Niet nodig, heb ik zelf wel.


Hm ja.. lekker ja...
Killer_Momvrijdag 21 december 2007 @ 00:10
quote:
Op vrijdag 21 december 2007 00:04 schreef mcDavid het volgende:

[..]

Niet nodig, heb ik zelf wel.
okee.
Kjewvrijdag 21 december 2007 @ 00:10
quote:
Op vrijdag 21 december 2007 00:09 schreef Biogarde het volgende:

[..]

Daar heb je me zeg.
had liever de rosbief gehad
longinusvrijdag 21 december 2007 @ 00:18
jummie, rosbief.

Gewoon eten die zooi, na een dag kan het nooit verpest zijn.
nexus-pilotvrijdag 21 december 2007 @ 01:29
Um... neen , rosbief gaat net als americain al na een paar dagen (ca. 2) naar de maan....
Zie je wel als je rosbief van dat donkerrood kleurtje naar dat grijsachtig rood tint....
Bushmastervrijdag 21 december 2007 @ 01:56
Het bloed in deze homp vleesch heeft een hoge temperatuur gehad tijdens het braden. En rottend bloed stinkt nou eenmaal zuur. Tevreden?
Xenniavrijdag 21 december 2007 @ 02:10
quote:
Op vrijdag 21 december 2007 01:29 schreef nexus-pilot het volgende:
Um... neen , rosbief gaat net als americain al na een paar dagen (ca. 2) naar de maan....
Zie je wel als je rosbief van dat donkerrood kleurtje naar dat grijsachtig rood tint....
Rosbief verkleurt vrij snel, dat betekent nog niet dat hij bedorven is. Ik heb eens gehoord dat de rode kleur zelfs deels kunstmatig is. Geur is een betere manier om te beoordelen of het nog goed is.
Kjewvrijdag 21 december 2007 @ 12:31
quote:
Op vrijdag 21 december 2007 01:56 schreef Bushmaster het volgende:
Het bloed in deze homp vleesch heeft een hoge temperatuur gehad tijdens het braden. En rottend bloed stinkt nou eenmaal zuur. Tevreden?
Hey, dit klinkt wel aannemelijk... hoe kan ik dat voorkomen?
Badabingeavrijdag 21 december 2007 @ 12:32
En? Ziek geworden?
Kjewvrijdag 21 december 2007 @ 12:38
quote:
Op vrijdag 21 december 2007 12:32 schreef Badabingea het volgende:
En? Ziek geworden?
Ja, van de wijn waarmee ik de bacterien in mijn maag wilde doden....

Haha, nee. Heb een paar stukjes gegeten en toen weggegooid... ik kon de zure lucht niet meer aan...
sampoovrijdag 21 december 2007 @ 13:46
Je neus heeft ook een functie. Als je het niet trekt is het vaak omdat je lichaam het niet moet. Rosbief moet je eigenlijk de dag van aankoop naar binnen werken.
Martijn_77vrijdag 21 december 2007 @ 15:59
Bij twijfel niet eten anders ben je straks met kerst ziek
Muckzondag 23 december 2007 @ 10:58
opgelost, slotje