abonnement Unibet Coolblue
  maandag 19 mei 2008 @ 13:47:29 #226
3011 E.T.
hormonaal stuiterballetje
pi_58760975
Icicle
Het is wel duidelijk waar de tekenares de inspiratie voor het kaartje vandaan heeft gehaald (hij komt trouwens gewoon uit een standaardcollectie)
I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
pi_58761084
kan 't niet gewoon van dezelfde tekenares zijn?
pi_58809804
Misschien kan iemand hier helpen?
Wij vinden de kaartjes van beebidee , superleuk, maar die site is wegens te groot succes (so far voor onze originaliteit ) tijdelijk uit de lucht.
Iemand een idee voor iets soortgelijks??
pi_58810222
quote:
Op maandag 19 mei 2008 13:18 schreef bixister het volgende:
freecell, kun je om schrijven hoe jullie verlovings/trouwkaartje eruit zag dan? of een fotootje misschien?

icicle, wat toevallig zeg, die lijken inderdaad wel héél veel op elkaar.
Beiden op de voorkant een foto van ons samen, dan binnenkant informatie en op de achterkant een foto van ons van de achterkant.
Een half a-4tje. Dubbel gevouwen, maar met een uitstekende rand waar de datum op stond. Ik zal eens kijken of ik een foto heb van het trouwkaartje.

Het lastige is dat we echt samen de kaartjes hebben ontworpen, maar dat ik de beide kaartjes heb gemaakt en gevouwen en dergelijke. En dat ga ik dus niet een dag na een bevalling nog eens doen
  woensdag 21 mei 2008 @ 21:41:12 #230
35189 Troel
scherp en bot
pi_58810438
UHm, bij een heleboel kaartjes zul je alsnog zelf nog dingen moet plakken, vouwen, stukjes papier eruit halen enzo
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_58810591
Dubbel!
pi_58810596
quote:
Op woensdag 21 mei 2008 21:41 schreef Troel het volgende:
UHm, bij een heleboel kaartjes zul je alsnog zelf nog dingen moet plakken, vouwen, stukjes papier eruit halen enzo
Weet ik, maar dat is heel wat anders dan de kaartjes nog volledig zelf moeten maken. Ik heb voor de trouwkaartjes aardig wat tijd in het copy-centre van mijn opleiding doorgebracht en ben daarna nog letterlijk úren aan het snijden en vouwen geweest.

Ik vond deze foto van onze trouwkaartjes (alleen voorkant)
pi_58810908
Ik laat de kaartjes via geboortepost drukken, dan maak ik zelf het ontwerpje, en adreslijst en kaartje staan klaar, saldo van te voren op waarderen en dan kort na de geboorte 1 klik op de knop en alles wordt automatisch verstuurd.

Ik wilde eerst zelf kaartjes maken, heb voor zowel m'n stiefbroer als voor m'n beste vriendin ook geboortekaartjes gemaakt. Maar dit vond ik een betere oplossing, en de prijs valt me mee. (Mocht ik nou niet zo meteen goed aanspreekbaar of mobiel zijn na de geboorte, dan kan dat iig doorgaan zonder dat ik vanalles nog moet doen Ik ben qua dat de creatieveling in huis en zou het niet zo snel uit handen geven naar mijn vriend).
Intussen de eerste proefdruk laten maken, net nog kleine aanpassing gemaakt en een nieuwe proefdruk aangevraagd. En direct na de geboorte hoop ik nog een mooi fotootje toe te kunnen voegen en dan maar laten versturen.
"Next was Llewella, whose hair matched her jade-colored eyes. For some reason, I knew she was not like the rest of us."
Amber Mae
pi_58817286
Wij laten ze ook via geboortepost drukken en versturen.
Mijn vriend heeft het kaartje gemaakt, dus het is wel "van onszelf" maar ik vond het ook wel handig dat je alleen een adressenlijst hoeft te uploaden en met 1 klik op de knop straks alles geregeld word
pi_58818794
Hoe "not done" is het om een ontwerp van een kant-en-klaar kaartje waarvan je een proefdrukje hebt ontvangen zelf aan te passen en verder te verwerken tot geboortekaartjes?

het idee van het kaartje is namelijk precies zoals we het willen maar de uitvoering is te cheap voor het enorme bedrag dat ze kosten en bovendien is er bij deze ontwerper/drukker niets meer naar eigen smaak aan te passen.
Om het kaartje te maken zoals wij het willen zouden we een derde kwijt zijn van de kosten die de drukker rekent en dan wordt het nog mooier dan het nu is.

Maar ja, je pikt wel een beetje een ideetje...
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie donderdag 22 mei 2008 @ 10:29:38 #236
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_58818850
quote:
Op donderdag 22 mei 2008 10:24 schreef owlet het volgende:
Hoe "not done" is het om een ontwerp van een kant-en-klaar kaartje waarvan je een proefdrukje hebt ontvangen zelf aan te passen en verder te verwerken tot geboortekaartjes?

het idee van het kaartje is namelijk precies zoals we het willen maar de uitvoering is te cheap voor het enorme bedrag dat ze kosten en bovendien is er bij deze ontwerper/drukker niets meer naar eigen smaak aan te passen.
Om het kaartje te maken zoals wij het willen zouden we een derde kwijt zijn van de kosten die de drukker rekent en dan wordt het nog mooier dan het nu is.

Maar ja, je pikt wel een beetje een ideetje...
tijdens mijn stage bij een drukkerij hebben we vaker kaartjes zelf gemaakt. ook al leken deze kaartjes op de kaartjes uit de standaard boeken.
ligt er natuurlijk aan waar dat je het uiteindelijk wil laten doen.
enfin, als t mooier word, is het dus meer naar je smaak, ik zie het probleem niet echt. tenzij het een kaartje is dat echt speciaal ontworpen is voor jullie en dus niet uit een standaard geboorte boek komt
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
pi_58818967
Nee, dit komt uit een standaard collectie. Als het er nou echt zo mooi uit had gezien als het deed beloven dan was ik misschien bereid geweest om het zo voor deze prijs te accepteren maar dit ziet er zó goedkoop en afgeraffeld uit dat iemand met paint en een printer het nog mooier zou kunnen.
Als ik het zelf aanpas en ik laat het net zoals bij Ronja's kaartje per twee op a4 afdrukken bij multicopy o.i.d. dan zijn we zo veel goedkoper uit voor iets dat zo veel mooier is dat ik eigenlijk niet twijfel
pi_58818971
Wanneer het een kaartje 'uit een boek' is, worden deze kant en klaar aan een drukker geleverd. Deze drukt daar dan zelf jullie tekst in. Vandaar dat aanpassingen aan het ontwerp vaak niet mogelijk zijn. (Maar waarschijnlijk wist je dit al.)

Ik weet niet wat voor ontwerp het is en wat jullie aanpassingen daarop zijn, maar je zou bij een copyshop of iets dergelijks kunnen vragen of ze een kaartje voor jullie ontwerpen. Dit wordt dan netjes digitaal opgemaakt en kan vervolgens gerpint/gedrukt worden.

Officieel is het zelfs strafbaar om een bestaand ontwerp te gebruiken (auteursrecht), maar het wordt (soms helaas) wel vaak gedaan. Want zo'n oplage van een geboortekaartje is natuurlijk niet gigantisch en hoeft daardoor niet als broodroof gezien te worden, denk ik.
♥ ♥ Jij een beetje van mij, ik een beetje van jou. ♥ ♥
pi_58819026
Ah, ik was dus bijna hetzelfde aan het typen

Bedenk wel dat een drukproef van een standaard collectie kaartje geen échte DRUKproef is, maar meestal een printje.
♥ ♥ Jij een beetje van mij, ik een beetje van jou. ♥ ♥
  donderdag 22 mei 2008 @ 10:38:15 #240
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_58819028
Bij mij zou (een beetje hypocriet) ook nog wel meespelen of het om een kleine zelfstandige gaat of gewoon om een goedlopend bedrijf.
Maar als het je echt zoveel scheelt... Wat niet weet wat niet deert toch?

En daarnaast... er zullen ook legio mensen zijn die een eigen winnie the pooh kaartje maken zonder officiele toestemming.
***
pi_58819715
Ach ja, dit is natuurlijk een printje, daar had ik helemaal niet bij stil gestaan

Ik ben dus zo'n muts die het graag netjes doet en ook al zou het gaan om waarschijnlijk maar een kaartje of 60 en inderdaad niemand er verder naar zal kraaien zit het me dan toch niet helemaal lekker. Ook omdat ik uit ervaring weet hoe vervelend het is als iemand jouwe ontwerp steelt.
Maar zoals BE zegt, het gaat om een kaartje uit een collectie die bij meerdere drukkers te krijgen is. Niet om een kleine zelfstandige. In het laatste geval zou er geen twijfel mogelijk zijn, dan zou ik het sowieso niet doen.

Maar goed, we hebben een beperkt budget en 200 euro voor 60 kaartjes vind ik gewoon te veel. Of het nou een normaal bedrag is of niet. Én ik wil toch echt wel graag wat dingen aangepast hebben...
Het stomme is dat ik ver voor deze zwangerschap al een beetje heb geschetst en daar kwam iets uit dat wel heel erg hier op leek. Niet helemaal hetzelfde natuurlijk maar het principe van het kaartje was hetzelfde. Misschien dat ik dat schetsje gewoon maar uit moet werken, dan hoef ik me ook niet "schuldig" te voelen over het stelen van een idee
  donderdag 22 mei 2008 @ 11:17:12 #242
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_58819983
Weet je wat ik altijd zo 'irritant' vind bij dit soort dingen. Dat ik van voor mezelf heel moeilijk ga doen over 'kan het wel of niet', zoals jij nu dus, terwijl je in je achterhoofd weet dat er legio mensen zullen zijn die het gewoon doen zonder er over na te denken, en toch 'kan' ik het dan niet op de een of andere manier. Mijn geweten is daar heel streng in.
***
pi_58819998
Best veel geld inderdaad voor zo'n klein aantal..

Ik zou het gewoon eens overleggen bij zo'n copyshop. Als jij aangeeft dat je zo'n kaartje (uit de collectie) wilt, kunnen ze het waarschijnlijk wel voor je opmaken mét de aanpassingen. Dan is het hún ontwerp

Maar ik snap wel wat julie bedoelen, zo denk ik er zelf ook over. Aan de andere kant is het moeilijk om écht origineel te zijn, er is al zoveel gemaakt! Ik denk dat veel mensen hun inspiratie uit bestaande ontwerpen halen.
♥ ♥ Jij een beetje van mij, ik een beetje van jou. ♥ ♥
pi_58966530
Men wat is er ook veel keus in geboortekaartjes zeg! Sommigen zijn te duur of we moeten er teveel van bestellen, die vallen dan wel af. Dat scheelt wel weer.
Niet dat we ze nu al gaan bestellen hoor. Maar ik verveelde me en ging eens rond snuffelen.

Met Kim hadden we een hele vrolijke, met veel kleurtjes. vind het wel leuk om in dezelfde stijl te doen, maar is wel lastig te vinden denk ik.

Freecell leuke trouwkaart!
pi_59320165
ooolizaooo ik weet niet of je inmiddels al iemand hebt maar we hebben op fok! dacht ik ook een kinderboekenillustrator. oldbies, help me even, hoe heet ze nou ook weer. volgens mij was 't het vriendinnetje van lexxx en droeg ze snoopy-bh's. ze heeft zich een tijdje geleden weer gemeld en bleek toen afgestudeerd 'kunstenaar' met als specialisatie kinderboekenillustraties. ik heb toen wat van haar werk bekeken en 't zag er heel mooi uit.
pi_59320264
Hey, dank je voor de tip
Mijn zus is ook kinderboekenillustrator en ik had nog helemaal niet aan haar gedacht
  woensdag 11 juni 2008 @ 22:26:35 #247
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_59320393
quote:
Op woensdag 11 juni 2008 22:20 schreef bixister het volgende:
ooolizaooo ik weet niet of je inmiddels al iemand hebt maar we hebben op fok! dacht ik ook een kinderboekenillustrator. oldbies, help me even, hoe heet ze nou ook weer. volgens mij was 't het vriendinnetje van lexxx en droeg ze snoopy-bh's. ze heeft zich een tijdje geleden weer gemeld en bleek toen afgestudeerd 'kunstenaar' met als specialisatie kinderboekenillustraties. ik heb toen wat van haar werk bekeken en 't zag er heel mooi uit.
Bedoel je Evelien?
***
pi_59320455
Ik heb een blauw snoepje en ik heb een roze snoepje
pi_59320487
neee die schrééf ze. ik bedoel echt een old-oldbie. zal OO eens naspeuren.
  woensdag 11 juni 2008 @ 22:34:23 #250
6473 Koosje
Deelt uit!
pi_59320672
Tinkebell of zoiets?..

[ Bericht 4% gewijzigd door Koosje op 11-06-2008 23:11:19 (tinkebell) ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')