abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 7 december 2007 @ 21:29:36 #1
67205 Colplay
How you doin??
pi_55111504
Een enorme post van mij. Hieronder staan de vier poules zoals ik ze net geloot heb. Daaronder de teams met zoveel mogelijk de opstellingen en beschrijvingen uit de vorige topics. Mis jij iets aan jouw team, laat het dan voor zondag 12.00 uur weten, zodat we daarna kunnen beginnen.

Iedereen die wil mag stemmen, dus ook de mensen die geen team hebben. Kies uit elke poule jouw drie favoriete teams op volgorde. Het eerst genoemde team krijgt drie punten, nummer twee twee en nummer drie een. De stemronde sluit precies een week later, dus zondag 16 december om 12.00 uur.

De nummers een en twee gaan door naar de kwartfinales. Bij gelijke stand geeft het aantal eerste plaatsen de doorslag.


Poule A:

1. RayMania
2. DANILXL
3. Deoxyzibonucleic
4. Prosac
5. borisz
6. sjimz
7. Amin Ben
8. Steven 184

Poule B:

1. pekel
2. Fides
3. Beschouw
4. methodmich
5. Colplay
6. Yeahinho
7. Schimpie
8. Divine Jester

Poule C:

1. The Verve
2. BliksemSchigt
3. Phife_Dawg
4. Ordinair
5. pfaf
6. Grimm
7. egoTRON
8. Blawh

Poule D:

1. Karrel_Laaglawaai
2. Eng_Catjuh
3. tong80
4. mcyodogg
5. golfer
6. Vaduz
7. Gordon Shumway
8. Tarado

Kwartfinale:

1. Nr. 1 A - Nr. 2 B
2. Nr. 1 C - Nr. 2 D
3. Nr. 1 B - Nr. 2 A
4. Nr. 1 D - Nr. 2 C

Halve fnale:

winnaar 1 - winnaar 2
winnaar 3 - winnaar 4

Finale


De teams:

Poule A:

RayMania

RayMania's team:
-------------------------Buffon---------------------
------------------------------------------------------
Tassoti----Carragher-----Lúcio-------Cole
------------------------------------------------------
-------------Luis Enrique---Schuster----------
---Beckham----------------------------------------
------------------------Rivera----------------------
-------------Weah-----------------Meazza--------


DANILXL

----------------Dino Zoff------------------------

------------------Israel--------------------------

Zanetti-----------Pirri----------Carlos Alberto

------------------Dunga--------------------------

------------------Di Stefano----------------------

Francescoli------------------------Walter----

---------------------Zico--------------------------

----------------Hugo Sanchez-----------------


Deoxyzibonucleic

Edwin van der Sar
Met het IJskonijn tussen de palen heeft Nederland heel wat momenten overleefd, Stekelenburg heeft heel wat te doen om in de voetsporen te treden van Edje

Sir Bobby Moore
een van de 3 Engelsmannen in mijn elftal, een ijzersterke verdediger, maakte deel uit van het legendarische West Ham United in de jaren 60

Khalid Boulahrouz
Elk elftal heegft een verdediger noig die niet bang is om zijn ballen figuurlijk gezegt te laten zien, en ballen heeft deze leipe mocro zeker.

Ricardo Carvalho
De beste verdediger van de Premiër League in 2004, erg belangrijk voro Chelsea, getuige zijn 5 jarige contractverlenging in Mei 2007

Christiano Ronaldo
Vernoemt naar de toenmalige acteur Ronald Reagan, je kan duidelijk merken dat hij dat acteren te letterlijk neemt, desondanks een snelle vleugelspeler.

Martin Peters
Maakte samen met zijn ploeggenoten Bobby Moore en Geoff Hurst deel uit van het West Ham United team dat furore maakte in de jaren 60'

Marc Overmars
Een van mijn jeugdhelden, bekend om zijn snelheid op de linkervleugel, heeft samen met Bergkamp gespeeld bij Arsenal, maar ik denk dat de meeste hem kennen van de gewonnen Europacup met Ajax in 1995

Paul Scholes
een van de meest gewaarde spelers van Manchester united van deze tijd, maakte vorig jaar zijn 500ste wedstrijd met Manchester United, daarmee is hij de negende speler die deze mijlpaal voor Man.U gemaakt heeft.

Geoff Hurst
Maakt het West Ham Trio compleet, heeft een uniek record op zijn naam staan, als enige speler heeft hij in een wk-finale ene hattrick gescoord.

Wayne Rooney
In tegenstelling tot zijn collega Christiano Ronaldo moet hij het niet van zijn uiterlijk hebben, De grootste engelse talent op dit moment.

Denis Law
Maakte al op 16 jarige leeftijd zijn debuut, is voor Manchester United als wat Dennis bergkamp voor Arsenal is, een held.


Prosac


borisz

Keeper: Preud’Homme
Verdediging vlnr: Roberto Carlos, Barry Hulshoff, Horst Blankenburg, Ben Wijnstekers
Middenveld vlnr: Ronaldinho, Phillip Cocu, Gianluca Zambrotta
Aanval vlnr : Zlatan, Uwe Seeler, Dennis Bergkamp

Prueud Homme
1 van de beste keepers die Belgie ooit gehad heeft. De 58-voudig international werd wereldkeeper van het jaar in 1994. Daardoor blijft de teller van de tegenstander op 0 staan.

Roberto Carlos
Die kennen we nog allemaal. Speler bij Fenerbache tegenwoordig. In 1998 haalde hij de finale van het WK. In 2002 won hij die. Na 125 caps en een mislukt wk in Duitsland stopte hij als international. Hij heeft een geweldige harde trap. Roberto is een hele goede vleugelverdediger. Hij staat zijn mannetje staat achterin.

Barry Hulshoff, Horst Blankenburg,
Het centrale duo tijdens de gouden jaren van Ajax in de jaren 70. Hielden jaren lang alles tegen. Horst heeft wel 3 ECI titels gewonnen maar heeft dan weer geen enkele cap achter zijn naam staan.

Ben Wijnstekers
Speelde bij feyenoord. Goede rechtsback. Aanvoeder van het nederlandselftal in een tijd dat het niet zo goed ging met het nationale team. Daardoor heeft hij alleen het EK in 1980 gespeeld als eindtoernooi.

Ronaldinho
2voudig wereldvoetballer van het jaar. Door zijn lange haar en paardenbek een icoon in het voetbal. Voetbalt als een kind, veel straattrucjes en een goede snelheid waardoor hij de nachtmerrie is van elke verdediger. Hij zit nu in een vormdipje maar mag worden genomineerd voor speler van decennium wat nog niet afgelopen is.

Phillip Cocu
Steunpilaar in de laatste jaren bij PSV altijd wel de constante factor. Heeft goede jaren gekend in Spanje toen FC Barcelona een Nederlands kamp was. Cocu kan je overal inzetten als het nodig is. Één van de beste Nederlandse spelers van de laatste 10 jaar.

Zambrotta
Speelde bij Juventus, doordat die werden terug gezet speelt hij nu bij Barcelona. Een zeer goede rechtermiddenvelder. Speelde bijna alle wedstrijden bij Juventus. Een hele goede speler.


Zlatan Ibrahimovic.
Kwam bij Ajax binnen als een kwajochie. Maar hij leerde al snel en is nu sterspeler bij Inter en het Zweedse voetbal elftal. Voor iedere verdediger, speciaal die van nac, is het een nachtmerrie.

Uwe Seeler.
West Duits en vooral voor iedereen uit Hamburg een held. Was een hele goede aanvoerder. Scoorde 137 in 269 bundesliga wedstrijden. Speelde 4 Wk’s won er geen, werd wel een keer 2de en 3de.

Dennis Bergkamp
1 2 3 4 Dennis Bier. Scoorde een geweldig doelpunt tijdens het wk 1998. Door Johan uit de klas gehaald en op het voetbalveld gezet. Na goede jaren bij Ajax vertrok hij naar Inter, ondanks dat hij de Uefa cup won ging hij naar Arsenal. Won verschillende titels en FA cups. De non flying dutchman kreeg vorig jaar een afscheidswedstrijd waarin oa van Basten en Cruijff meedeed. Één van nederlands beste spelers allertijden.

sjimz

Omar Sivori ---------- Kempes ---------- Houseman

Overath -------------- Veron ---------------- Falcao

Breitner----------Couto--Vinnie Jones---------- Gerets

-----------------------Frans de Munck-----------------


Amin Ben


Steven 184

-------------------------Rinat Dassajev------------------------
-------------------------Franco Baresi-------------------------
--Tarcisio Burgnich------Riccardo Ferri------Silvio Marzolini--
-------------------------Toninho Cerezo------------------------
---Marco Tardelli--------------------------Osvaldo Ardiles-----
-------------------------Kazimierz Deyna-----------------------
-----------------------------------Allan Simonsen--------------
---------------------------Gerd Müller-------------------------

Een prachtig team met alles wat het nodig heeft. Dassajev is een geweldige keeper die alles had, zeker behorend tot de top 3 keepers aller tijden. De enige die Yasjin ooit echt naar de troon heeft kunnen steken als beste doelman aller tijden.
Een ijzersterke defensie, waar elke aanval zich op zal stukbijten. Met Franco Baresi staat er misschien wel de beste libero ooit, een groot leider en een onwaarschijnlijk goed positiegevoel. En als het moet is hij zo hard als graniet. Maar liefst 5 maal stond hij in een Europacup finale, alleen Di Stefano wist dat ook te presteren. Betere verdedigers dan hij zijn er niet.
Daarvoor de beste mandekker aller tijden. Niemand wist aan Riccardo Ferri te ontsnappen, hij schakelde iedereen uit. Geen uitzonderingen. Keihard in de duels, maar zijn inzicht en snelheid in de duels werd vaak onderschat. Door de lucht en over de grond niet te passeren en een lange trap om jaloers op te zijn. Baresi-Ferri, het beste verdedigingscentrum dat ik ooit heb zien spelen.
Op rechts staat met Tarcisio Burgnich een mandekker uit de jaren '60 en '70. Hij bekommerde zich enkel en alleen om het verdedigen en stond bekend om zijn geconcentreerde, agressieve verdedigingstijl. Hard en resoluut in de duels. Zeer belangrijk voor Inter en Italië in zijn tijd. Op links staat ook een back uit de jaren '60, Silvio Marzolini. Deze Argentijn staat bekend als een van de beste linksbacks ooit met een nooit aflatende drang naar voren. Bijzonder is dan ook dat hij ook verdedigend tot de beste hoort, waar zeker zijn gevoel voor positie een uitstekende hulp is. Hij heeft nagenoeg zijn hele carriere bij Boca gespeeld en beelden uit die tijd uit Argentinie zijn nauwelijks aan te komen. Maar de beelden van de WK’s ’62 en 66 zeggen genoeg. Dit is een grote!

Daarvoor staat een mooi voetballend middenveld, waar alle kwaliteiten op aanwezig zijn. Toninho Cerezo, wat een speler! Kon werkelijk alles, verdedigen en aanvallen. Beliep heel het veld, schoof op de juiste momenten in en maakte nooit harde tackels, maar zette mensen van de bal af. Zo simpel en toch zo effectief. Maradona had het nooit makkelijk met hem. Speelde profvoetbal van zijn 17e tot en met zijn 42e en toen hij al 38 was werd ik verliefd op de voetballer Toninho Cerezo. Met Sao Paolo won hij de wereldbeker in '93 tegen het grote Milan en Toninho Cerezo was de beste speler op het veld. Bekijk die wedstrijd en stel je voor hoe goed hij was toen hij midtwintig was. Behoorde tot het mooiste middenveld ooit, Brazilie 1982. Tactisch ijzersterk en kan anderen laten schitteren en daarom mijn verdedigende middenvelder.
Op rechts staat Marco Tardelli, een speler die vrijwel iedereen kent door zijn juichen na zijn treffer in de WK-finale van 1982. Een van de mooiste beelden ooit van een van de mooiste middenvelders ooit. 'Schizzo' maakt elk team beter, ik herhaal elk team. Hij voegt loopvermogen en scorend vermogen toe, kan mannetjes van de tegenstander volledig uit de wedstrijd spelen en de laatste pass geven. Tardelli is een werkpaard met een tikkeltje sier, zoals ik ooit las: Hij is een ' elegant workhorse'. Zwakke punten? Geen!
Op links staat een multi-functioneel wonder, Osvaldo Ardiles. Een steunpilaar van Argentinie bij het WK 1978 en een middenvelder die alles had. Ongelooflijk wat ze allemaal in dat 1.69 meter hoge ventje wisten te stoppen: Hij was de balafpakker en voorbereider in één, had een loopvermogen dat bij Tardelli in de buurt komt en enorm sterk in balbezit. Na Passarella de belangrijkste speler van Argentinie op het WK 1978.
Als spelmaker Kazimierz Deyna. Een prachtige speler, de beste die Polen ooit heeft voortgebracht, en eigenlijk had hij en niet Beckenbauer daar in de finale van ’74 moeten staan. Een onterechte wedstrijd besliste anders. Fabuleuze dribbels, waarmee hij eenieder als een sukkel eruit liet zien, passes die altijd precies goed vielen en vlijmscherpe afstandsschoten. Geen hardwerkende middenvelder, wel eentje die door zijn ongeevenaarde inzicht en vermogen om op de goede plaats te staan veel ballen wisten te veroveren. Een spelmaker die absoluut tot de top 5 beste spelmakers ooit behoort, Deyna staat garant voor creativiteit van het allerhoogste niveau.
Zoals ik al eerder zei, iedereen die het WK ’74 heeft gezien moet bij het lezen of horen van zijn naam gelijk een glimlach krijgen. Denk bijvoorbeeld aan zijn mooie doelpunt tegen Argentinie, zijn prachtige passes en zijn onnavolgbare dribbels. Real Madrid wilde hem na het WK halen, maar hij werd tegengehouden door de machthebber. Eeuwig zonde, de wereld had meer van Deyna moeten zien.

Allan Simonsen mag rond de diepe spits heen zwerven. Een echte publieklieveling met zijn dribbels en trucjes. De enige voetballer die wist te scoren in de finales van de UEFA CUP, Europa CUP en de SuperCup. Hij speelde onder andere voor Borussia M'gladbach en Barcelona. Zijn grootste successen vierde hij met de Duitse ploeg. Driemaal werd het kampioenschap behaald, eenmaal de beker en tweemaal de Uefa Cup. Ook haalde ze nog een keer de finale van de Europa Cup in ’77, het jaar dat Simonsen werd verkozen tot Europees voetballer van het jaar. Een mooie voetballer die garant staat voor goals en vermaak.
Dan de diepe spits, de topscorer der topscorers, een betere afmaker dan deze Duitser heeft er nooit bestaan. Natuurlijk heb ik het over Gerd Müller. ‘Der Bomber’ was een geweldige spits. Hij had als geen ander de kwaliteit om op de juiste positie te staan en te scoren. Scoort dan ook altijd, overal en scoort ook veel belangrijke doelpunten. Heeft een indrukwekkend erelijst: 4x landskampioen, 4x de beker, 3x de EuropaCup I, 1x de Europacup II, Wereldbeker voor Clubs, Wereldkampioen, Europees Kampioen, 7x Duits topscorer, 2x Europees topscorer en eenmaal voetballer van het jaar. Scoorde in clubverband 487 keer in 565 wedstrijden. In de nationale ploeg wist hij 68 keer te scoren in 62 wedstrijden. In de ranking waarin alle doelpunten zouden zijn opgenomen staat hij op 1, voor Friedenreich, Pele, Binder en Romario. Dan worden het namelijk 1461 goals in 1216 wedstrijden. Onwaarschijnlijke aantallen. Met zo’n spits zullen doelpunten voor dit team altijd goedkoop zijn. En dan nog wat leuke feitjes:
quote:[1] Müllers 1000th goal was the winner in the World Cup final on July 7, 1974.
[2] Müllers 1000th match was on June 10, 1977: Bayern vs SW München 7-1;
Müller scored 3 goals and had a total of 1281 goals after 1000 matches;
compare this with Pelé who scored his last and 1281st goal in his
farewell match on October 1, 1977.
Ik ben zeer tevreden met dit team. In principe heb ik overal mijn 1e of 2e keuze, rekening houdend met wat andere mensen zouden kiezen. Als rechtsback had ik graag Bergomi gehad, maar Burgnich is niet veel slechter. Als aanvallende middenvelder had ik heel erg graag Michael Laudrup gehad, maar die werd heel erg snel gekozen. Ik wilde mijn aanvallende middenvelder voor laat in hetr spel bewaren, omdat er erg veel goede aanvallende middenvelders zijn. Met Deyna heb ik zeer mooie keuze, een van de betere ooit. Daarnaast heb ik wel heel veel moeten toegeven op mijn 2e spits. Francescoli stond daar als 1e keuze, maar in de laatste 3 rondes gingen al hij, Riva, Blokhin en anderen uit. Met Simonsen heb ik een goede tweede spits, maar dat is de enige waar ik graag een betere had gezien.
Vrije trappen en corners zijn voor Deyna. Gerd Müller is de man voor de strafschoppen, Deyna is daarvoor tweede man.
Maar één ding is zeker: Dit team voldoet aan de allerstrengste eisen die worden gesteld op het allerhoogste niveau op voetbalgebied.

Poule B:

pekel

-----------------------------Jan van Beveren-----------------------------
------Berry van Aerle------Ronald Koeman------Hong Myung-Bo------Ruud Heus
------Tom Finney------Raymond Kopa------Puck van Heel-----Hallvar Thoresen
--------Ronaldo Luis Nazário de Lima----Eusébio da Silva Ferreira--------

Fides

------------------------------------------Ricardo Zamora----------------------------------
Djalma Santos--Laurent Blanc--H.G. Schwarzenbeck--Giancinto Facchetti
------------------------Obdulio Varela----------------------Didi---------------------------
-----------------------------------------Sandro Mazzola------------------------------------
---------Sjakie Swart---------------Johan Cruijff-----------------Piet Keizer-------

Ricardo Zamora
Was bijgenaamd de Il Divino, de Goddelijke. Keepte voor Barca, Madrid, Espanyol, Nice en het Spaanse elftal (48 interlands, een record dat 38 jaar lang stand hield). Hield van cognac zuipen, rookte 3 pakjes sigaretten per dag en werd gearresteerd omdat hij op de terugweg van de OS 1920 (Antwerpen, won er de zilveren medaille) sigaren probeerde te smokkelen, werd ook eens voor een jaar geschorst omdat hij de Spaanse belastingdienst oplichtte . Speelde met een gebroken borstbeen een interland uit, waardoor Spanje in 1929 het eerste land was wat niet van de Britse eilanden kwam dat Engeland versloeg. Als doelman van het Spaanse team aanwezig op het WK 1934 en werd vanzelfsprekend keeper van het tournooi. Werd tijdens de Spaanse Burgeroorlog opgepakt en in een kamp gestopt. Kenners zien hem als de beste vooroorlogse doelman ter wereld.

Djalma Santos
Speelde op 4 Wereldkampioenschappen waarvan hij er 2 won. Werd in die 2 WK ook beide keren gekozen in het All-Star-Team van het toernooi! Santos speelde als eerste Braziliaan meer dan 100 interlands. Kon goed aanvallen, maar nog beter verdedigen. Wordt door vele voetbaltijdschriften gezien als de beste rechtsback van de vorige eeuw.

Laurent Blanc
De lange Franse centrale verdediger, met zijn sokken altijd op half zeven, begon zijn carriere bij Montpellier, waarna hij over de Europese velden zwierf. Hij speelde voor Napoli, Olympique Marseille, Barcelona, Internazionale en Manchester United, en hij verwierf bovendien 97 interlands waarin hij 16 maal scoorde (fors aantal voor een centrale verdediger). Werd Wereldkampioen in eigen land in 1998, nadat hij in de achtste finale de eerste Golden Goal ooit maakte op een WK tegen Paraguay, en won 2 jaar later ook het Europees Kampioenschap, waar zijn prestaties hem een plek verdiende in het Team of the Tournament.
Werd 2 jaar geleden verkozen tot op 3 na beste speler van Frankrijk ooit, achter Zidane, Platini en Kopa.

Hans-Georg Schwarzenbeck
Schwarzenbeck weet wat winnen is. Hij won in zijn carrière maarliefst 3 keer de Europa Cup 1, een Cup Winners Cup, een wereldkampioenschap (1974) en een Europees kampioenschap. Scoorde in 1974 in de EC1 finale de 1-1 met een afstandsschot in de blessuretijd. In de return een paar dagen later versloeg Bayern Atletico Madrid met 4-0. Over het WK dat volgde in de zomer zal ik het maar niet al te veel hebben...

Giacinto Facchetti
Een van de beste linksbacks ooit. Speelde 94 interlands (waarvan 70 als aanvoerder!) voor Italië in de jaren 60 en 70. Speelde bovendien op 3 WK’s (runner up in 1970, haalde wel het All-Star-Team) en won het EK in 1968. Gedroeg zich als gentlemen, ontving in zijn loopbaan maar 1 rode kaart, en dat was voor het sarcastisch klappen naar de scheidsrechter. Voor Internazionale speelde hij 634 officiële wedstrijden en won hij 2 keer de Europa Cup I.

Obdulio Jacinto Varela
Bijgenaamd El Negro Jeffe, De Zwarte Chef. Was de aanvoerder van Uruguay dat in de WK finale van 1950 Brazilië in het Maracana stadion, gevuld met circa 200.000 toeschouwers, versloeg. Voor de wedstrijd vertelde Juan Lopéz, de Uruguayaanse bondscoach, dat ze verdedigend moesten spelen om een kans te maken tegen de onverslaanbaar geachte Brazilianen met . Toen Juan Lopez de kleedkamer verliet stond Varela op en zei: "Juan is goede kerel, maar vandaag zit hij fout. Als we vandaag verdedigend spelen wacht ons het lot van Spanje en Zweden. We laten ons niet intimideren door 200.000 knotsgekke Brazilianen en knallen er vol op. Muchachos, los de afuera son de palo. Que comience la función. " Toen Brazilie vlak na rust op voorsprong kwam, pakte Varela de bal uit het net achter zijn verslagen doelman, liep naar de middenstip en riep: ‘Nu is het de tijd om te winnen!’ Een klein drie kwartier later was Brazilië in tranen. En Varela wereldkampioen.

Didi Valdir Pereira
Speelde 3 WK's en werd 2 maal wereldkampioen (samen met Djalma Santos). Was tevens de eerste doelpuntemaker ooit in het Maracana stadion. Didi had een fabelachtige techniek en een briljante vrije trap, Folha Seca, het vallende blad genaamd. Hij trapte de bal met de zijkant van zijn wreef waardoor de bal een effectvolle vlucht nam en in de rechterhoek vloog. Mede door de traptechniek scoorde hij in zijn carriere ongeveer 1 op 3.

Beschouw

Jan Tomaszeski (geb. 1948 in Wroclaw, Polen)

quote:In zijn eentje verantwoordelijk voor de uitschakeling van Engeland voor het WK1974. Vergelijkbaar met Engeland-Kroatië, eerder deze maand, met het grote verschil dat Polen er in die wedstrijd er eigenlijk niet aan te pas kwam. Wedstrijd was live op tv en Engeland kreeg meer dan tien 100% kansen. Alle ballen werden gestopt door ‘Tomek’, op eentje na: een penalty van Allan Carke. Omdat Jan Domarski in die wedstrijd eerder al 0-1 had gescoord, eindigde de wedstrijd op 1-1, waarmee niet het favoriete Engeland, maar Polen naar het WK ging. Op dat WK stopte ‘Tomek’ (die met rugnummer 2 speelde!) twee penalties, de eerste keeper die dat op een WK-eindronde deed. Polen werd derde.
Twee jaar later won Polen met Jan in het doel zilver op de Olympische Spelen. In totaal speelde hij 63 interlands.
Tomaszewski was onder meer doelman van Legia Warschau, LKS Lodz, Beerschot en Hercules Alicante en beëindigde zijn carrière in 1984.
Manfred Kaltz (geb. 1953 in Ludwigshafen, West-Duitsland)

quote:Speelde in totaal 581 Bundesligawedstrijden voor Hamburger SV en tussendoor ook twee jaar in Frankrijk (Bordeaux en Mulhouse). Rechtsback, maar fameus om zijn aanvallende capaciteiten en zijn geweldige voorzetten. ‘Bananenflanken’ noemden ze die in Duitsland. Was ook penaltyspecialist: 53 keer benutte hij een strafschop. Speelde 69 interlands.
Marius Trésor (geb. 1950, Sainte-Anne, Guadeloupe)

quote:Deze monumentale Franse verdediger was het symbool voor de wederopstanding van het Franse voetbal. Het kan niet anders dan dat hij het lichtende voorbeeld moet zijn geweest voor Marcel Desailly en vele anderen (zou Yakubu trouwens wel eens van Tresor hebben gehoord?).
En om een eeuwigdurend dispuut voor eens en voor altijd af te ronden: ten onrechte kreeg Frankrijk bij de WK 1978 een strafschop tegen, vanwege een vermeende handsbal van Tresor. Het was absoluut aangeschoten hands! In 1982 scoorde hij majestueus in blessuretijd tegen Duitsland in de fameuze wedstrijd die Frankrijk uiteindelijk volstrekt ten onrechte verloor, o.a. door de blunder(s) van scheidsrechter Charles Corver.
Trésor loste alles voetballend op. Gave techniek, goed overzicht. Speelde 65 interlands. Voetbalde 3 seizoenen voor Ajaccio, 8 voor Olympique Marseille en 4 voor Bordeaux.
Nobby Stiles (geb. 1942, Manchester, Engeland)

quote:Deze tandeloze stofzuiger van Manchester United en het Engelse nationale team dat in 1966 de WK won, werd in zijn tijd ten onrechte vaak verguisd. Maar in wezen was hij de 'Jan Wouters avant la lettre'. Een harde speler met tomeloze inzet, waar zoveel topteams op dit moment naar smachten. De foto toont een uniek contrast: de gentleman Charlton en de working class hero Stiles. Speelde 28 interlands.
Diego Simeone (1970, Buenos Aires, Argentinië)

quote:Simeone begon zijn loopbaan als profvoetballer in 1987 bij Vélez Sársfield. Drie jaar later ging de middenvelder naar Europa, waar hij via Pisa Calcio (1990-1992) en Sevilla FC (1992-1994) in 1994 bij Atlético Madrid terecht kwam. Simeone groeide bij de Madrileense club uit tot een zeer populaire speler. Met zijn fanatieke spel veroverde hij al snel de harten van de ultra's. In het seizoen 1995/96 won Simeone met Atlético zowel de landstitel als de nationale beker. De middenvelder had destijds als spelverdeler met twaalf goals in de competitie een groot aandeel in het succes. In 1997 vertrok Simeone naar de Italië, waar hij speelde voor Internazionale en Lazio Roma. Met de Romeinse club veroverde hij in 2000 de landstitel. In 2003 keerde Simeone terug bij Atlético Madrid. Na anderhalf seizoen keerde Simeone in december 2004 na veertien jaar in Europa te hebben gespeeld terug naar Argentinië om voor Racing Club de Avellaneda te gaan voetballen. Simeone nam met Argentinië deel aan de WK's van 1994, 1998 en 2002. Bovendien won hij een zilveren medaille op de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta.
Met 106 interlands (11 doelpunten) recordhouder van zijn land.
Gennaro Gattuso (geb. 1978, Corigliano Calabro, Italië)

quote:Speelt voor AC Milan, maar begon bij Perugia, waar hij drie seizoenen speelde, waaronder één in de Serie A. In 1997 verhuisde hij naar het Schotse Rangers, waar hij iets meer dan één seizoen speelde en drie keer scoorde. Hij keerde terug naar Italië en speelde bij Salernitana gedurende nog geen seizoen. In 1999 kwam zijn doorbraak met een transfer naar het grote AC Milan. Met deze club veroverde hij al enkele titels en in 2003 en 2007 de Champions League.
Gattuso was een van de motors van het Italiaanse team dat de wereldbeker in 2006 veroverde en wordt vooral gekenmerkt door zijn wilskracht en doorzettingsvermogen.
Matt Le Tissier (geb. 1968, Guernsey, Kanaal Eilanden)

quote:Buitengewoon begaafde aanvaller, beroemde om zijn wonderschone doelputen. Bergkamp kon er wat van, maar Le Tissier maakte ze nog mooier. Speelde zijn hele loopbaan voor Southampton. Bleef die club ondanks vele aanbiedingen 16 jaar lang trouw; uniek in het moderne voetbal. Werd door vele Engelse bondscoaches genegeerd, speelde maar 8 interlands.
Jan Ceulemans (geb. 1957, Lier, België)

quote:Bijnaam: de Caje. Als voetballer begon Ceulemans bij de jeugdploeg van K. Lierse S.K.. In 1978 ruilde hij die ploeg in voor Club Brugge en daar speelde zijn hele spelerscarrière (1978 tot 1991). Ceulemans was een hardwerkende, bescheiden voetballer, die desalniettemin de wereldtop bereikte. Hij werd met de Brugse voetbalclub driemaal landskampioen (1980, 1988 en 1990) en tweemaal vicekampioen (1985 en 1986). Ceulemans won verder tweemaal de Belgische beker met Brugge.
De Caje was de natuurlijke leider van de meest succesvolle generatie voetballers die België ooit kende, met wereldtoppers als Erik Gerets, René Vandereycken, Franky Vercauteren, Jean-Marie Pfaff en Enzo Scifo. Als de Belgen uitgeteld leken, was het vaak Ceulemans die ze over de streep trok.
Dejan Savicevic (geb. 1966, Titograd, Joegoslavië (tegenwoordig Podgorica, Montenegro))

quote:Won met Rode Ster Belgrado drie nationale titels, een Europa Cup en de wereldbeker en verkaste toen naar AC Milan, waar hij ook de successen aaneen reeg. Was de architect van het grote AC Milan uit de negentiger jaren. Il Genio noemde ze hem. Die bijnaam zegt al genoeg.
Robin van Persie (geb. 1983, Rotterdam, Nederland)

quote:Van Persie kan zowel als linksbuiten, rechtsbuiten en als spits uit de voeten. Heel Nederland dacht dat hij ging mislukken toen hij in 2004 gecontracteerd werd door Arsenal, maar gaandeweg ontwikkelde hij zich tot een niet meer weg te denken speler bij de Londenaren. Van Persie alleen al te zien lopen is geweldig. Zijn kunsten op het veld zin fenomenaal. IJzersterk linkerbeen. Een voetballer om je vingers bij af te likken.
Rik Coppens (geb. 1930, Antwerpen, België)

quote:Elk jaar staan ze bij hem voor de deur, sportjournalisten die van Rik Coppens willen weten waarom hij maar één Gouden Schoen heeft gewonnen. Telkens opnieuw legt de allereerste winnaar uit dat je tot 1960 maar één keer verkozen kon worden. 'Met het nieuwe reglement', voegt hij er doorgaans aan toe, 'had ik de trofee waarschijnlijk vaker gewonnen.' Coppens valt geen gebrek aan zelfvertrouwen te verwijten. Waarom zou hij ook? Tussen 1946 en 1961 was hij de absolute sterspeler van Beerschot. Een dribbelwonder, zoals er op de Belgische velden amper een te zien is geweest. Na een interland riep een Italiaanse krant riep hem uit tot 'beste midvoor van de wereld'. En Europese topclubs als Inter Milaan, Napels en Barcelona wilden hem maar al te graag inlijven. Maar Coppens bleef op het Kiel, want daar lag zijn hart.
Rik Coppens was een publieksspeler pur sang. Bekers, kampioenstitels, persoonlijke trofeeën: het interesseerde hem allemaal veel minder dan het spektakel. Hij wilde het publiek, dat vaak speciaal voor hem naar het stadion was getrokken, in de eerste plaats vermaken. Supporters van de tegenstander noemden hem 'Dikke Kont', omdat hij zijn achterwerk automatisch naar achteren drukte wanneer hij naar de bal keek. Coppens reageerde door met die 'kont' de bal af te schermen. En de verdedigers van de tegenstander, zoals altijd, stapelgek te dribbelen.
Coppens was een anarchist. Op het veld, maar ook ernaast. Hij had het niet hoog op met scheidsrechters. En nog minder met politici. Ooit zag hij de toenmalige premier Van den Boeynants in de eretribune zitten. Die werd er op dat moment van verdacht overheidsgeld door te sluizen naar zijn vleesfabriek. Coppens vond er niets beter op dan de bal snoeihard in zijn richting te schieten. 'Om Van den Boeynants het verschil te tonen tussen een voetbal en een gehaktbal.

methodmich

Hans-Jörg Butt

Dan Petrescu - Matthias Sammer - José Antonio Camacho - Leovegildo Lins da Gama "Junior"

José Miguel González Martín del Campo "Míchel" - Wim Jonk - Deco - Robert Pires

David Trezeguet - Jean-Pierre Papin

Hans-Jörg Butt: Keeper die bij HSV en Bayer Leverkusen een cultfiguur werd, doordat hij strafschoppen trapte. Butt scoorde 26 keer in de Bundesliga, meer dan menig veldspeler kan zeggen. Butt is de meest scorende keeper uit de Bundesliga-historie. Overigens is hij ook een erkend strafschoppenstopper, want zijn percentage gepakte penalty's is met 70 % zeer hoog. Tussen 1997 en 2006 stond hij in 302 van de 306 mogelijke wedstrijden niet in het veld, maar hij verloor later toch zijn plek in Leverkusen. Speelt nu bij Benfica. Scoorde ook in de Champions League een strafschop tegen Juventus (uitslag 4-4) en kwam tot drie interlands.

Dan Petrescu: Roemeense rechtsback, die ook op het middenveld en op links kon spelen. Trok altijd mee naar voren indien mogelijk. Nam met de Roemenen deel aan de WK's van 1994 en 1998 en het EK in 1996. Speelde in clubverband voor o.a. Steaua Boekarest, Foggia, Genoa, Chelsea en Sheffield Wednesday. Op het WK van 1994 scoorde Petrescu een goal. In totaal scoorde hij 12 keer in 95 interlands. Speelde in 89 de EC1 finale met Steaua. In zijn Chelsea-tijd was hij een publiekslieveling. Zelf was hij ook dol op de club, want zijn dochter noemde hij Chelsea. Verder was zijn naam vaak een onderdeel van een Trivia in Engeland. "Welke voetballer heeft een televisieprogramma naar zich vernoemd gekregen?" Juist, Pet Rescue.

Matthias Sammer: Inschuivende ausputzer. De rossige Sammer werd geboren in Oost-Duitsland en begon als middenvelder. Later bleek hij als vrije verdediger nog beter, met name in zijn tijd bij Borussia Dortmund. Speelde ook voor Internazionale en VfB Stuttgart. Sammer kwam tot 23 interlands (6 goals) voor Oost-Duitsland en speelde er na de val van de muur voor Duitsland nog eens 51 (8 goals). Maakte de laatste goal voor Oost-Duitsland ooit. Werd drie keer Duits kampioen en won de Champions League met Dortmund in 1997. Werd met Duitsland Europees kampioen in 1996. In datzelfde jaar werd hij Europees voetballer van het jaar, een hele eer voor een verdediger. In Duitsland koos men hem tweemaal als speler van het jaar.

José-Antonio Camacho: Keiharde verdediger. Speelde 16 jaar voor Real Madrid en veroverde in die tijd liefst 10 landstitels! Zijn bijnaam het Scheermes zegt genoeg over zijn speelstijl.

Leovegildo Lins da Gama "Junior": Linksback die het opkomen tot in de perfectie beheerste. Roberto Carlos leerde het kunstje door naar Junior te kijken. Maakte deel uit van het fantastische Braziliaanse elftal van 1982. Ook hij werd door Pelé opgenomen in diens lijst van "125 beste nog levende voetballers" uit 2004. Pakte namens Flamengo vier Braziliaanse landstitels, een Copa Libertadores en een Wereldbeker. Speelde 857 keer voor Flamengo, een clubrecord. Tussendoor probeerde hij het nog in Italië bij Torino en Pescara. In 74 interlands scoorde hij 6 keer.

José Miguel González Martín del Campo "Míchel": Prima rechtermiddenvelder die 15 jaar voor Real Madrid speelde en zijn loopbaan in Mexico afsloot. Kwam tot 66 interlands voor Spanje en scoorde daarin 21 keer. Maakte de WK's van 1986 en 1990 mee en speelde in 1988 op het EK, waarop hij ook scoorde. Werd mede door zijn fraaie voorzetten een publiekslieveling. Speelde voor Real 404 duels en trof 97 keer doel. Kneep ooit Valderrama in de ballen.

Wim Jonk: Volendammer Wilhelmus Maria Jonk is één van de sierlijkste middenvelders die het Nederlandse voetbal ooit kende. Vormde bij Ajax, na een moeilijk begin, een geweldige tandem met Dennis Bergkamp. Als Dennis scoorde, kwam de pass vaak van Wim. Zelf liet hij met afstandsschoten ook vaak het net bollen. Ging samen met Bergkamp naar Italië, maar dat was geen succes. Speelde ook nog succesvol voor PSV en eindigde bij Sheffield Wednesday. Zoals elke Volendammer had Jonk een geweldige techniek. Hij scoorde belangrijke goals voor Ajax in de finale van de UEFA Cup finale van 1992. In 49 interlands scoorde Jonk 11 keer, waaronder op het WK van 1994 tegen Ierland en Saudi-Arabië.

Anderson Luis de Souz "Deco": Braziliaan van geboorte, maar genaturaliseerd tot Portugees. Geniale spelmaker die ook veel (loop)arbeid verricht. Werd in de CL al enkele keren de speler met de meeste kilometers achter zijn naam. Oorspronkelijk voorbestemd voor Benfica brak Deco bij aartsrivaal FC Porto definitief door en werd hij een pijler onder het succes van de door José Mourinho getrainde ploeg. Won met Porto de Champions League en de UEFA Cup, alsmede drie landstitels en twee bekers. Barcelona pikte hem op en Deco won met die ploeg twee landstitels en de Champions League. Speelde met Portugal op het EK van 2004 (tweede) en WK van 2006 (vierde). Kwam tot 44 interlands en 3 goals.

Robert Pires: Artiest op de flanken. De Fransman ziet eruit als een kunstenaar en zo voetbalt hij ook. Fabelachtige techniek, goed in de korte combinatie. In zijn periode bij FC Metz hadden Ajax en PSV nog interesse, maar via Olympique Marseille trok Pires naar Arsenal. Bij "The Gunners" was hij één van de spelers die het snelle combinatievoetbal mogelijk maakten en had hij een periode waarin hij als middenvelder jaarlijks tien of meer goals in de competitie maakte. Pelé nam hem op in diens lijst van "125 beste nog levende voetballers." Pires speelde 79 interlands voor Frankrijk en scoorde daarin 14 keer. Pakte de wereldtitel in 1998, maar speelde toen niet veel, en gaf in 2000 de assist op Trezeguet waardoor de Fransen de Europese titel grepen. De huidige speler van Villarreal won een Franse beker, twee Engelse landstitels en drie FA Cups. De Engelse voetbaljournalisten kozen hem in 2002 als speler van het jaar. In 432 competitieduels kwam Pires tot 116 doelpunten.

David Trezeguet: Franse spits. Trezeguet speelde met succes bij AS Monaco in een topvoorhoede met Thierry Henry en Victor Ikpeba Nosa en verkaste later naar Juventus. Scoorde in competitieverband 152 keer in 235 duels. Is één van de spelers in de historie van Juventus die meer dan 100 keer scoorden voor die club. Trezeguet had zijn mooiste moment in 2000, toen hij de golden goal maakte in de finale van het EK tegen Italië. Zo werd hij na wereldkampioen in 1998 ook Europees kampioen in 2000. Pakte verder twee landstitels in zowel Frankrijk als Italië. Bovendien werd hij ook topscorer van de Serie A.

Jean-Pierre Papin: Franse spits. Maakte furore bij o.a. Valenciennes, Club Brugge, Olympique Marseille, AC Milan, Girondins Bordeaux en in mindere mate bij Bayern München. Moest oogsten met de nationale ploeg in 1992, maar dat lukte helaas niet. Desondanks een echte goaltjesdief. Kwam ook langs in de boeken van de Vlaamse topschrijver Herman Brusselmans. In de omnibus Kou van jou staan enkele boeken waarin de naam van Papin passeert. Een voorbeeld:

'Ja,' zei Eduard. 'Of nee. Godverdomme, nee. Ik ben niet getrouwd en ik heb géén zoon, dat moet maar 's luidop klinken....!'
Heel luid riep hij: 'Ik ben een klootzak van een vrijgezel! East-Side! Jean-Pierre Papin!'

Weinig voetballers over wie zulk proza is geschreven! "JPP" scoorde 30 goals in 54 interlands en 292 goals in 496 competitiewedstrijden. Pakte vier keer de Franse titel, twee keer de Italiaanse, won een Franse en Belgische beker, de UEFA Cup, de Champions League en werd vijf keer topscorer van Frankrijk en drie keer van de Champions League. Was tevens twee keer Frans voetballer van het jaar en in 1991 ook Europees voetballer van het jaar.

Colplay

---------- Pele ---------Klinsmann --------

Gento - Tigana - Edwards - Matthews

Julio Cesar --- Ruggeri ----- Neal
----------------Mattheus ---------------------

-----------------Casillas -------------------------


Iker Casillas
In het doel staat bij mij Iker Casillas. Is nog maar 26 jaar, maar is al uitgegroeid tot een van de toonaangevende keepers van de laatste jaren. Won met Real Madrid al alles wat er te winnen valt en verdedigde al 75 keer het Spaanse doel. Is nu al een hele grote en zal na zijn carrière als een van de absolute topkeepers de geschiedenisboeken ingaan. Leuk feitje: Was op 18-jarige leeftijd de jongste keeper in een Europa Cup-finale.

Phil Neal
Als rechtsback heb ik gekozen voor Phil Neal. Hij was altijd een vaste kracht bij het grote Liverpool. Neal won vier keer de Europa Cup I en een keer de UEFA Cup. Was de enige speler die in al deze finales op het veld stond. Pakte regelmatig zijn doelpunten mee, ook omdat het een fantastische strafschopnemer was. Ook verdedigend deed hij het goed, want hij liep nooit tegen onnodige kaarten aan. Of blessures, want speelde op een moment 365 wedstrijden op rij voor Liverpool.

Oscar Ruggeri
Ruggeri is in Europa niet heel erg bekend, omdat hij voornamelijk in Zuid-Amerika speelde. Maar won in zijn loopbaan echt alles wat er te winnen viel. Wereldkampioen, Zuid-Amerikaans kampioen, landskampioen met vier verschillende ploegen en wereldkampioen met zijn club. Speelde een jaar bij Real Madrid en werd ook hier kampioen. Ruggeri was de centrale verdediger van het nationale team van 1986. Speelde ook mee op het zilveren WK van 1990 en werd na het wegsturen van Maradona aanvoerder op het WK van 1994. Om aan te geven hoe goed hij was, op het moment dat hij stopte was hij met 97 interlands recordinternational van Argentinie.

Lothar Mattheus
Niet geliefd in Nederland, maar wel een van de beste voetballers die ooit op de velden heeft rondgelopen. Speelde in het begin van zijn loopbaan vooral op het middenveld, om daarna een van de beste libero's uit de historie van het voetbal te worden. Zorgt er voor dat mijn team meerdere systemen kan spelen, afhankelijk van de tegenstander.
Mattheus heeft bijna alles gewonnen wat mogelijk is. Speelde 150 interlands en won het EK en WK met zijn land. Werd verder acht keer landskampioen en won twee keer de UEFA Cup. De enige prijs die ontbreekt is de Champions League. Stond wel twee keer in de finale en verloor twee keer. Opvallend genoeg na tien minuten voor tijd met 1-0 voor te staan. Eerst met Bayer tegen Porto en daarna in de historische wedstrijd tegen Manchester United. Mattheus kreeg vlak voor tijd een publiekswissel en vervolgens geven de Duitsers nog twee goals in blessuretijd weg.
Der Lothar werd een keer gekozen tot Europees voetballer van het jaar en twee keer tot wereldvoetballer van het jaar.

Julio Cesar
De beste verdediger van het WK van 1986. De Braziliaan had bovendien de kwaliteiten om mee naar voren te gaan en aanvallend zijn steentje bij te dragen. Won met Juventus de UEFA Cup en met Borussia Dortmund onder meer de Champions League. In dit team kan hij zowel linksback spelen tegen een rechtsbuiten en als een van de twee mandekkers tegen een ploeg met maar twee spitsen.

Stanley Matthews
Sir Stanley Matthews moest door een blessure zijn loopbaan helaas voortijdig beëindigen. Dat waren tenminste zijn eigen woorden, want de befaamde rechtspoot speelde door tot na zijn vijftigste verjaardag. En op hoog niveau, want hij werd op 41-jarige leeftijd de eerste Europees voetballer van het jaar.
Door de Tweede Wereldoorlog kwam Matthews aan slechts 54 interlands, anders waren het er veel meer geweest. Werd al tijdens zijn carrière tot ridder geslagen en was een voorbeeld voor veel voetballers, waaronder zijn ploeggenoot Pelé in dit elftal: "The man who taught us the way football should be played"

Duncan Edwards
Zonder twijfel de man met de kortste carrière van alle gekozen spelers. Edwards is namelijk een van de Busby Babes. In eerste instantie overleefde hij de vliegtuigcrash, maar na een strijd van vijftien dagen in het ziekenhuis overleed hij op 21-jarige leeftijd.
In korte tijd had Edwards een enorme indruk gemaakt in de voetbalwereld. Met het legendarische Manchester United was hij al twee keer kampioen geworden en dat zouden er zonder vliegtuigongeluk zonder twijfel veel meer zijn geworden. Dat Edwards de grote kracht achter het team van United was blijkt wel uit onderstaande reacties die aangeven hoe ontzettend goed Edwards op 21-jarige leeftijd al was en wat voor een fantastische speler hij had kunnen worden.

The great Sir Matt Busby described him as "the best player in the world". Bobby Charlton, England's all time top scoring player, claimed that he wasn't fit to lace Duncan's boots. "The only player who made me feel inferior was Duncan Edwards. If I had to play for my life and could take one man with me, it would be him." The former England manager Terry Venables watched him play against his beloved Tottenham Hotspur as a youngster and said he was the greatest player he had ever seen. Edward's Manchester United team mate Wilf McGuinness holds him in similar regard, and commenting on the Munich air crash stated: "We definitely did lose one of the all-time greats". The former Manchester United manager Tommy Docherty said of Edwards: "You can keep all your Bests, Peles and Maradonas - Duncan Edwards was the greatest of them all".

Jean Tigana
De werker op dit fantastische middenveld. Tigana speelde bij Frankrijk op het legendarische middenveld dat Europees kampioen werd in 1984 en de halve finales van het WK van 1982 en 1986 haalde. Speelde zijn hele carrière in Frankrijk, waar hij overal bekend stond als nuttige en belangrijke middenvelder. Werd drie keer landskampioen.

Paco Gento
De speler aan de linkerflank van het legendarische Real Madrid. Was in dit team de speler die het langste mee ging. Stond in acht Europa Cup I-finales, waarvan hij er zes won. Alleen Maldini haalde meer finales van de EC I, maar deze hoefde niet meer elk jaar kampioen te worden om er te komen. Gento deed dit wel, want hij haalde met Real Madrid nog elf landstitels. Gento was een belangrijke speler van het Spaanse team dat Europees kampioen werd. Scoorde gemakkelijk, maar gebruikte zijn snelheid (100 meter in iets meer 10 seconden) om goede voorzetten vanaf links te geven.

Pele
Wat valt er over Pelé te vertellen wat nog niet bekend is. De beste speler in de geschiedenis van het voetbal. Kreeg vorige maand te horen dat hij toch nog zijn derde gouden medaille krijgt voor het jaar dat hij de finale van het WK door een blessure moest missen. Op de twee andere gewonnen toernooien was hij uiteraard de belangrijkste speler van het land. Pakte in zijn loopbaan 32 prijzen met zijn teams of met Brazilie, wat nog altijd een gedeeld record is.
In dit team een van de twee afmakers en dat is iets wat wel aan Pele over te laten is. De Braziliaan was in loopbaan namelijk goed voor bijna 1.400 doelpunten.

Jurgen Klinsmann
Natuurlijk is Jurgen Klinsmann een succesvolle en goede voetballer geweest, maar hij was ook een echte liefhebber. Kwam in de winter van 1998 terug naar Londen om Tottenham Hotspur te behoeden voor degradatie en dit lukte. Stopte vervolgens na het WK van dat jaar met profvoetbal en ging in de Verenigde Staten wonen. Miste het voetbal weer en kwam in 2003 tot een opvallende rentree. Niet vanwege de successen, scoorde als 39-jarige vijf keer in acht wedstrijden, maar vanwege de naam die hij gebruikte. Om toch anoniem te kunnen spelen gebruikte Klinsmann het pseudoniem Jay Goppingen, naar zijn geboorteplaats.
Deze verhalen nemen natuurlijk niet weg dat Klinsmann altijd een fantastische spits was. 108 interlands voor Duitsland en werd Europees en wereldkampioen. Werd verder kampioen en won twee keer de UEFA Cup.


Yeahinho



Hans van Breukelen
De voormalig keeper van FC Utrecht, Nottingham Forest, PSV en het Nederlands elftal (73 caps) wordt beschouwd als een van de beste Nederlandse keepers ooit en won in 1988 zowel de Europa Cup 1 als het Europees Kampioenschap. In beide finales was hij belangrijk door een penalty te stoppen. Daarnaast werd hij 6x Nederlands kampioen en was hij 3x winnaar van de KNVB beker.

Alessandro Costacurta
Naast 458 competitieduels speelde Costacurta in 20 jaar tijd meer dan honderd Europese wedstrijden voor AC Milan. De mandekker pur sang was lange tijd reserve-aanvoerder en stopte pas op 41-jarige leeftijd (!!) zijn voetballoopbaan. Daarin had hij 59 interlands gespeeld voor Italië, was hij actief op vele WK's en EK's, en won hij 7 landstitels en liefst 4 keer de Europa Cup 1.

Jaap Stam
De rots van Kampen debuteerde pas op 20-jarige leeftijd in het profvoetbal. Desondanks volgde hierna een imposante carrière. Vier landstitels, evenveel nationale bekers, 5 supercups en de Champions League en Wereldbeker in 1999 zijn de prijzen die hij hierin bij elkaar wist te voetballen. Stam speelde 67 interlands en wordt gezien als een van de beste verdedigers van zijn generatie.

Bixente Lizarazu
De kleine back won met Bayern München liefst 15 (!!) nationale prijzen en in 2001 zowel de Champions League als de Wereldbeker. Als spelers van Frankrijk was hij actief in liefst 97 interlands en werd Lizarazu wereldkampioen in 1998 en twee jaar later Europees kampioen. Klein van postuur, maar bouwde een grote naam op als opkomende back!

Willy van de Kerkhof
De stofzuiger van mijn elftal was vijftien jaar lang een zeer belangrijke speler van PSV en speelde 418 competitieduels voor de Eindhovenaren. Daarin kwam hij tot 5 landskampioenschappen, twee KNVB-bekers en de UEFA Cup in 1978. Daarnaast kwam Van de Kerkhof uit in 84 Europese wedstrijden, waarmee hij lange tijd Nederlands recordhouder was. Speelde in totaal 63 wedstrijden voor Oranje, waaronder alle minuten op het WK van 1978.

Clarence Seedorf
Debuteerde al op zestienjarige leeftijd in het eerste elftal van Ajax en maakte zijn talentvolle kwaliteiten meer dan waar. Speelde voor Sampdoria, Real Madrid, Internazionale en AC Milan en won met drie verschillende clubs liefst 4 keer de Champions League. Was in het Nederlands elftal nooit gelukkig, maar speelde desondanks al 86 interlands. Als clubvoetballer is Seedorf een der groten van het afgelopen decennium.

Gerrie Mühren
Ongetwijfeld een van de Nederlandse voetballers met de gaafste techniek allertijden. De linkspoot speelde bijna 300 competitiewedstrijden (72 doelpunten) en 46 Europacup-duels. Hij was de eerste Volendammer die ooit het Nederlands elftal haalde en is vooral bekend door het hooghouden in 1973 in een vol Bernabeu-stadion. Kortom een geweldige technicus die in dit elftal zeker niet misstaat!

Zinedine Zidane
Zizou hoort ongetwijfeld tot de beste spelers ooit. Werd driemaal verkozen tot de beste voetballer ter wereld en won in zijn carrière onder meer een Wereldcup, Europacup, Champions League, diverse landstitels en nationale bekers. Leidde zijn Frankrijk als aanvallende middenvelder daarnaast naar het wereldkampioenschap in 1998 en de Europese titel in 2000. Speelde liefst 108 interlands en 539 competitiewedstrijden en zorgde met zijn wonderschone techniek voor prachtige acties en doelpunten.

Finidi George
Deze Nigeriaanse rechterspits was de meester van de assist. Kende zijn hoogtijdagen begin jaren 90 bij het grote Ajax en won in slechts enkele jaren tijd 3 landskampioenschappen, de Champions League, wereldbeker voor clubteams en de Europese supercup. Speelde zo'n 300 West-Europese competitiewedstrijden in Nederland, Spanje en Engeland alvorens hij in 2000 met Nigeria zilver won op Afrikaans Kampioenschap.

Marco van Basten
Een der grootste (Nederlandse) spitsen allertijden. Won met Ajax, AC Milan en het Nederlands elftal vele prijzen, waaronder het Europees Kampioenschap in 1988, de Europacup I in 1989 en 1990, Europacup II in 1987, Wereldbeker in 1989 en 1990 en zeven landstitels. Werd verkozen tot FIFA voetballer van het jaar, twee keer tot Wereld voetballer van het jaar en zelfs drie keer tot Europees voetballer van het jaar. Moest zijn loopbaan helaas veel te vroeg stoppen, maar behoort desondanks tot een der grootsten ooit.

Coen Dillen
Het Kanon speelde in de jaren '50 in totaal 483 wedstrijden voor PSV, waarin hij liefst 429 keer wist te scoren. Dillen is een koele doelpuntenmachine met een onbedaarlijk hard schot. Kwam vaak van links, waarna hij naar binnen trok en dan meer dan eens met een kanonskogel doel trof. In seizoen 1956/1957 wist Dillen maar liefst 43 keer te scoren in de Nederlandse eredivisie. Dit is tot heden nog steeds een record. Speelde helaas maar vijf interlands, maar uiteraard wist Dillen daarin wel vier keer doel te treffen.

Schimpie

---------------------------------Southall --------------------------------
--Stevens -----------------Augenthaler---------------Pearce---
--------------------------------Labone------------------------------
----Steven-------------Kendall------Ball----------Sheedy--------------
-----------------------Dean-----------Eriksen----------------------------


Divine Jester



Poule C:

The Verve

Schmeichel.
Ivanov, Hierro, Mihajlovic, Van Tiggelen.
Johnstone, Gullit, Van Hanegem, Prosinecki.
Houtman, Djurovski.

Peter Schmeichel
Peter Schmeichel is in mijn ogen de beste keeper van tenminste de laatste 20 jaar. Welke aanvaller kreeg nou niet de zenuwen wanneer hij 1 tegen 1 tegenover Schmeichel kwam te staan? Schmeichel had alles wat een keeper nodig heeft: lengte, uitstraling, atletisch vermogen en uitstekende reflexen.

Trifon Ivanaov
Rechtsback is Trifon Ivanov. Naast een fantastische verdediger bekend vanwege zijn harde schot. Mag dan ook de vrije trappen van een meter of 25 nemen.

Fernando Hierro
Voor de opbouw van achteruit hebben we Hierro. Hierro had een geweldige passing en stond ook verdedigend zijn mannetje.

Sini¨a Mihajlovic
Een vreselijk irritante vent in het veld. Wat vond ik het geweldig toen Bergkamp hem met eigen munt betaalde in 1998. Maar elk elftal heeft een klootzak nodig en deze klootzak kon wel voetballen. Befaamd om zijn vrije trappen. Bij dit elftal neemt hij alle vrije trappen rond de 16.

Adri van Tiggelen
Adri van Tiggelen is gekozen vanwege zijn periode bij FC Groningen. Zag laatst nog de Europa Cup DVD van Groningen. Eén van de hoogtepunten is toch wel wanneer Van Tiggelen zijn middelvinger twee keer opsteekt wanneer een speler van Atletico om een gele kaart vraagt voor Adri.

Jimmy Johnstone
Jimmy Johnstone is de beste speler die Celtic ooit had. Een beetje de Schotse George Best. Niet alleen wat betreft zijn positie in het veld, ook wat betreft zijn drankgebruik. Had ook nog een overeenkomst met Bergkamp: vliegangst.

Ruud Gullit
Ruud Gullit heeft me altijd meer aangesproken dan Marco van Basten. Was Van Basten een sierlijke spits, Gullit was meer de krachtpatser. Doch met een functionele techniek.

Willem van Hanegem
Natuurlijk ken ik Van Hanegem van oude beelden. Maar ik leerde hem pas echt 'kennen' door bovenstaand boekje uit 1974. Geschreven in de herkenbare 'Willem van Hanegem taal' door Van Hanegen en Kees Jansma en met geweldige tekeningen van Dik Bruynensteyn.

Robert Prosinecki
Prosinecki zag ik voor het eerst in het Oosterpark tijdens FC Groningen-FC Barcelona (5-5). Ik had toen nog nooit van hem gehoord. Geen idee of hij in die wedstrijd scoorde maar na die wedstrijd moest ik bekennen dat die vent met die baard toch wel erg goed was. Was de grote ster van 'De Chilenen'. Ook nog eens tweebenig.

Milko Djurovski
De Rookmagiër. Milko was lui maar o zo geniaal. Ik geloof in 1999 nog uitgeroepen tot beste speler van FC Groningen ooit (Houtman was nummer 2). Iedereen kent natuurlijk de anekdote van hoe hij aan de naam rookmagiër kwam. Een ware superster in Groningen.

Peter Houtman
Peter Houtman completeert het Groningse spitsenkoppel. Topscorer allertijden van FC Groningen (128 doelpunten in 200 wedstrijden) en een geweldige kopper. Speelde 8 interlands en scoorde daarin 7 keer.


BliksemSchigt

------------------Zubizarreta---------------------------
--Blind------------Marquez-------------Popescu--
-------------------Guardiola-----------------------------
--Albertini------------------------------Okocha--------
-------------------Maradona---------------------------
--Cantona---------Wright--------------Lineker----


Phife_Dawg


Santiago Canizares
Uitstekende keeper met veel uitstraling. Vooral tijdens de gloriejaren van Valencia toen ze twee keer de finale van de CL haalden was hij naar mijn mening de beste keeper ter wereld

Maxwell
Een van de beste linksbacks op dit moment. Bij Ajax kende hij ongelooflijke goede seizoenen en bij Inter doet hij het nu ook erg goed.

Roberto Ayala
Ayala is nu wel een beetje over zijn top heen maar was een aantal jaar geleden echt een ongenaakbare verdediger. Hij heeft een enorme staat van dienst bij het nationale elftal van Argentinië waar hij de honderd interlands inmiddels al gepaseerd is.

Carles Puyol
Al jaren aanvoerder van FC Barcelona. Een fanatieke, harde ook faire verdediger. Laat vrijwel niks doorgaan en je ziet hem eigenlijk nooit een fout maken.

Cristian Pannucci
Degelijke routinier op de rechtsback. Onlangs weer de held bij Italië waar hij al heel lang meedraaid.

Gaizka Mendieta
Gaizka is mijn absolute held, niet voor niets als eerste gekozen. Bij Valencia was hij echt de absolute sterspeler. Mendieta was overal, werkte hard en pikte ook zijn doelpunten mee. Het blijft jammer dat hij naar Lazio is gegaan.

Andres Iniesta
Nog relatief jong maar een ijzersterke middenvelder. Bijna niet van de bal te krijgen ondanks zijn geringe lengte.

Juan Carlos Valeron
Toen Deportivo Europees nog wat te zeggen had was Juan Carlos Valeron vaak de sterspeler. Creatieve middenvelder die echt het spelbeeld bepaalde. Hij maakte soms echt prachtige doelpunten en ik vind hem nog steeds een heel sierlijke speler (al ziet hij er nu zo uit)

Yegor Titov
Mijn Russische held. Voordat hij betrapt werd op doping was hij in mijn ogen een middenvelder vergelijkbaar met Frank Lampard maar dan nog een stuk beter. Enorm getalenteerd en ook doelgericht.

Gabriel Omar Batistuta
Batistuta vind ik echt een legendarische voetballer. Bij Fiorentina zal hij echt nog voor altijd herinnerd worden aan zijn doelpunten maar ook aan zijn grote liefde voor de club. Voor iedereen die zijn reactie na het doelpunt dat hij names AS Roma scoorde tegen zijn club Fiorentina nog niet heeft gezien, ga gelijk naar youtube. Ook bij Argentinië was hij natuurlijk een meesterlijke spits.

Raul Gonzalez Blanco
Nog steeds de beste spits ter wereld naar mijn mening. Een echte spits met een neus voor de goal en een functionele techniek. Eigenlijk kan hij alles wel.


Ordinair

------------- Abe Lenstra - Jari Litmanen ------------

Jesper Olsen - Rivaldo - Xavi Hernandez - Lionel Messi

Frank de Boer - Chivu - Jose Santamaria - Sol Campbell

------------------- Fabien Barthez -------------------


pfaf

-------------------------------Pfaff-----------------------------
-Nestor Sensini--Cannavaro--Branco--Bennarivo-
-------------------------------Baggio---------------------------
-Antognoni------------Redondo-------Donadoni-------
------------------Dalglish-------Stoichkov-----------------

Met Daldlish en Stoichkov staan er genoeg doelpunten voorin, beide gaan er 20 per jaar maken. Penalties en vrije trappen zijn een zekerheidje en gezonde intimidatie doet menig tegenstander al knieknikken voor de aftrap.

Donadoni en Antognoni zorgen voor de aanvallende impulsen op het middenveld, vooral langs de flanken levensgevaarlijk, maar ook een onverwachtse beweging binnendoor behoort tot de mogelijkheiden. Met de technisch zeer begaafde, bijna orgasmatische gerafineerdheid van Redondo kan iedere middenvelder en verdediger in een split second op het verkeerde been worden gezet. De spitsen en flanken zullen op hun wenken bediend worden. Daarachter de een van de meest onderschatte voetballers ooit. Ook ( of juist! ) in dit elftal zul je Baggio nauwlijks zien, maar alle gaten van Antognoni, Redondo en Donadoni zullen gedicht worden en zelfs de meest begaafde 'nummers 10' worden moeiteloos uitgeschakeld.

Achterin op de backs twee typische full backs die dus perfect achter Antognoni en Donadoni mee naar voren kunnen schuiven. Hoewel opbouwend ongekend sterk moet de Argentijnse en Italiaanse vuiligheden en verdedigende capaciteiten niet onderschat worden. Kwetsbare en breekbare buitenspelers zullen na het eerste duel in de match al spijt hebben het veld op te zijn gekomen en er huilend en bebloed weer van af stappen. Centraal staat vooral zekerheid. De fysiek aan iedere speler superieure Cannavaro verliest geen duel, is onverslaanbaar in de lucht en snel genoeg om zonder overtreding een ieder de weg richting doel te versperren. Branco staat als rots in de branding, positioneel sterk en niet van z'n stuk te brengen. Bovendien brengt hij met z'n vervaarlijke schot een extra mogelijkheid tot vrije trappen mee. Met Stoichkov en Branco achter de bal levert iedere overtreding op de tegenstanders' helft een doelpunt op.

Hoewel een overbodige pion met zo'n elftal voor zich kan geen enkel elftal zonder betrouwbare sluitpost. En wat voor een; katachtige reflexen, lengte en charisma ( niet onbelangrijk voor een keeper ) houden het doel 9/10 wedstrijden leeg.

Een elftal dus wat tactisch perfect in balans is, 2 spitsen die elkaar aanvoelen, 2 aanvallende middenvelders, met controlerende doch opbouwende spelers ernaast. Achterin flanken voor een straffe opbouw en twee verdedigers zonder genade. En alsof het niet genoeg is een van de beste keepers uit de historie. Niet voor niets heeft dit elftal (oa) 9 Europa Cup I's, 4 UEFA cups, 10 Scudetto's, 8 Liga's, 4 Premierships en 3 Bundesliga's op hun naam. En ondanks een Bulgaar, Belg en Schot, staan er 6 WK finales ( 3 winnend ) op het veld. Met meerdere gouden schoenen, Wereldvoetballer van het jaars, Europees voetballers van het jaar en de Wereld keeper van het jaar is er geen twijfel mogelijk wie het tofste elftal heeft gedraft.

Grimm

------------------------------Sergio Goycochea ------------------------------------------
-Tony Dunne - Allen Hansen-----Elías Ricardo Figueroa Brander - Dennis Irwin--
-------------------- Boniek------Keane-------Souness----------Best--------------------
----------------------Totti------------------Kocsis------------------------------------------


egoTRON

Walter Zenga - L'Uomo Ragno
Was zeer lange tijd eerste keeper van zowel Internazionale als Italië. Heeft nog altijd het WK record in handen van de meeste minuten zonder tegengoal (518). Werd door de IFFHS drie maal verkozen tot beste keeper ter wereld, en werd twee maal derde. Ook al zeggen IFFHS stats ook niet alles, een goede keeper was het zeker.

Hans-Hubert 'Berti' Vogts - Der Terriër
Rechtsback van het grote Borussia Mönchengladbach van de jaren '70. Favoriet onder de supporters vanwege zijn tomeloze inzet en het vermogen zich in een tegenstander vast te bijten. Werd derde op het WK van 1970 in Mexico. Speelde Cruyff tijdens de WK finale van 1974 uit de wedstrijd en won uiteindelijk de titel. Vogts speelde bijna honderd interlands voor (West-) Duitsland.

Gaetano Scirea - Gai
Gracieuze libero die nooit werd geschorst of van het veld werd gestuurd in zijn carriere. Kon als geen ander het spel lezen en was meer dan tien jaar lang één van de beste verdedigers ter wereld. Won als één van slechts zes voetballers alle door de UEFA en FIFA erkende prijzen (Europa Cup I, Europa Cup II, UEFA Cup, Super Cup en Wereldbeker). Kwam in 1989 om het leven bij een auto-ongeluk.

Daniel Passarella - El Gran Capitán
Verdediger die graag meeging in de aanval, wat leidde tot 140 goals in 447 competitiewedstrijden. Zeer goede kopper. Deelde ook menig elleboog uit wanneer de scheidsrechter niet keek. Aanvoerder van het Argentijnse elftal dat in 1978 de wereldtitel won, en zat ook in 1986 bij de winnende selectie. Was lange tijd de meest scorende verdediger ter wereld, maar werd ingehaald door Ronald Koeman.

Antonio Cabrini - Bell'Antonio
Één van de beste backs in de historie van het Italiaanse voetbal. Harde speler met drang naar voren. Won zes Serie A titels met Juventus, waarvoor hij bijna 300 wedstrijden speelde. Is ook één van de zes eerder genoemde spelers die alle UEFA/FIFA erkende prijzen won. Hij speelde op drie opeenvolgende WK's, waarvan hij die van 1982 won.

Edgar Davids - Pitbull
Een kleine technisch begaafde middenvelder met grote duelkracht. Hard werkend en zeer sterk in man-tegen-man gevechten over het gehele veld. Ook in staat om een man uit te spelen en de achterlijn te halen. Basisspeler in het grote Ajax van de jaren '90. Één van de dragende spelers tijdens het WK van 1998, waar Nederland de vierde plaats bemachtigde. Werd voor zijn sterke optreden gekozen in het FIFA Team Of The Tournament. Het commentaar van Davids op de opmerking van Jaap Stam over zijn bril ('we gaan voetballen, we hebben geen tijd om te skieën') kan hier niet geplaatst worden.

Jairzinho (Jair Ventura Filho)
Snelle vleugelspeler met een hard schot. Begon zijn carierre bij op links, omdat zijn idool Garrincha op de door hem geliefde rechtshalf/rechtsbuiten positie speelde. Speelde echter op rechts (wanneer Garrincha door blessures afwezig was) zijn beste wedstrijden. Na het afscheid van Garrincha in 1966 werd Jairzinho de vaste rechter vleugelspeler van Brazilië. Hij scoorde op het WK van 1970 in elke wedstrijd, tot en met de finale (die m
"En dan hebben ze nou de regel dat je handjes mot schudden voor het gevecht. Ik wil helemaal geen handjes schuden met m'n tegenstander. Ik wil de kop van z'n romp afslaan."
  vrijdag 7 december 2007 @ 21:32:20 #2
67205 Colplay
How you doin??
pi_55111573
Poule C:

The Verve

Schmeichel.
Ivanov, Hierro, Mihajlovic, Van Tiggelen.
Johnstone, Gullit, Van Hanegem, Prosinecki.
Houtman, Djurovski.

Peter Schmeichel
Peter Schmeichel is in mijn ogen de beste keeper van tenminste de laatste 20 jaar. Welke aanvaller kreeg nou niet de zenuwen wanneer hij 1 tegen 1 tegenover Schmeichel kwam te staan? Schmeichel had alles wat een keeper nodig heeft: lengte, uitstraling, atletisch vermogen en uitstekende reflexen.

Trifon Ivanaov
Rechtsback is Trifon Ivanov. Naast een fantastische verdediger bekend vanwege zijn harde schot. Mag dan ook de vrije trappen van een meter of 25 nemen.

Fernando Hierro
Voor de opbouw van achteruit hebben we Hierro. Hierro had een geweldige passing en stond ook verdedigend zijn mannetje.

Sini¨a Mihajlovic
Een vreselijk irritante vent in het veld. Wat vond ik het geweldig toen Bergkamp hem met eigen munt betaalde in 1998. Maar elk elftal heeft een klootzak nodig en deze klootzak kon wel voetballen. Befaamd om zijn vrije trappen. Bij dit elftal neemt hij alle vrije trappen rond de 16.

Adri van Tiggelen
Adri van Tiggelen is gekozen vanwege zijn periode bij FC Groningen. Zag laatst nog de Europa Cup DVD van Groningen. Eén van de hoogtepunten is toch wel wanneer Van Tiggelen zijn middelvinger twee keer opsteekt wanneer een speler van Atletico om een gele kaart vraagt voor Adri.

Jimmy Johnstone
Jimmy Johnstone is de beste speler die Celtic ooit had. Een beetje de Schotse George Best. Niet alleen wat betreft zijn positie in het veld, ook wat betreft zijn drankgebruik. Had ook nog een overeenkomst met Bergkamp: vliegangst.

Ruud Gullit
Ruud Gullit heeft me altijd meer aangesproken dan Marco van Basten. Was Van Basten een sierlijke spits, Gullit was meer de krachtpatser. Doch met een functionele techniek.

Willem van Hanegem
Natuurlijk ken ik Van Hanegem van oude beelden. Maar ik leerde hem pas echt 'kennen' door bovenstaand boekje uit 1974. Geschreven in de herkenbare 'Willem van Hanegem taal' door Van Hanegen en Kees Jansma en met geweldige tekeningen van Dik Bruynensteyn.

Robert Prosinecki
Prosinecki zag ik voor het eerst in het Oosterpark tijdens FC Groningen-FC Barcelona (5-5). Ik had toen nog nooit van hem gehoord. Geen idee of hij in die wedstrijd scoorde maar na die wedstrijd moest ik bekennen dat die vent met die baard toch wel erg goed was. Was de grote ster van 'De Chilenen'. Ook nog eens tweebenig.

Milko Djurovski
De Rookmagiër. Milko was lui maar o zo geniaal. Ik geloof in 1999 nog uitgeroepen tot beste speler van FC Groningen ooit (Houtman was nummer 2). Iedereen kent natuurlijk de anekdote van hoe hij aan de naam rookmagiër kwam. Een ware superster in Groningen.

Peter Houtman
Peter Houtman completeert het Groningse spitsenkoppel. Topscorer allertijden van FC Groningen (128 doelpunten in 200 wedstrijden) en een geweldige kopper. Speelde 8 interlands en scoorde daarin 7 keer.


BliksemSchigt

------------------Zubizarreta---------------------------
--Blind------------Marquez-------------Popescu--
-------------------Guardiola-----------------------------
--Albertini------------------------------Okocha--------
-------------------Maradona---------------------------
--Cantona---------Wright--------------Lineker----


Phife_Dawg


Santiago Canizares
Uitstekende keeper met veel uitstraling. Vooral tijdens de gloriejaren van Valencia toen ze twee keer de finale van de CL haalden was hij naar mijn mening de beste keeper ter wereld

Maxwell
Een van de beste linksbacks op dit moment. Bij Ajax kende hij ongelooflijke goede seizoenen en bij Inter doet hij het nu ook erg goed.

Roberto Ayala
Ayala is nu wel een beetje over zijn top heen maar was een aantal jaar geleden echt een ongenaakbare verdediger. Hij heeft een enorme staat van dienst bij het nationale elftal van Argentinië waar hij de honderd interlands inmiddels al gepaseerd is.

Carles Puyol
Al jaren aanvoerder van FC Barcelona. Een fanatieke, harde ook faire verdediger. Laat vrijwel niks doorgaan en je ziet hem eigenlijk nooit een fout maken.

Cristian Pannucci
Degelijke routinier op de rechtsback. Onlangs weer de held bij Italië waar hij al heel lang meedraaid.

Gaizka Mendieta
Gaizka is mijn absolute held, niet voor niets als eerste gekozen. Bij Valencia was hij echt de absolute sterspeler. Mendieta was overal, werkte hard en pikte ook zijn doelpunten mee. Het blijft jammer dat hij naar Lazio is gegaan.

Andres Iniesta
Nog relatief jong maar een ijzersterke middenvelder. Bijna niet van de bal te krijgen ondanks zijn geringe lengte.

Juan Carlos Valeron
Toen Deportivo Europees nog wat te zeggen had was Juan Carlos Valeron vaak de sterspeler. Creatieve middenvelder die echt het spelbeeld bepaalde. Hij maakte soms echt prachtige doelpunten en ik vind hem nog steeds een heel sierlijke speler (al ziet hij er nu zo uit)

Yegor Titov
Mijn Russische held. Voordat hij betrapt werd op doping was hij in mijn ogen een middenvelder vergelijkbaar met Frank Lampard maar dan nog een stuk beter. Enorm getalenteerd en ook doelgericht.

Gabriel Omar Batistuta
Batistuta vind ik echt een legendarische voetballer. Bij Fiorentina zal hij echt nog voor altijd herinnerd worden aan zijn doelpunten maar ook aan zijn grote liefde voor de club. Voor iedereen die zijn reactie na het doelpunt dat hij names AS Roma scoorde tegen zijn club Fiorentina nog niet heeft gezien, ga gelijk naar youtube. Ook bij Argentinië was hij natuurlijk een meesterlijke spits.

Raul Gonzalez Blanco
Nog steeds de beste spits ter wereld naar mijn mening. Een echte spits met een neus voor de goal en een functionele techniek. Eigenlijk kan hij alles wel.


Ordinair

------------- Abe Lenstra - Jari Litmanen ------------

Jesper Olsen - Rivaldo - Xavi Hernandez - Lionel Messi

Frank de Boer - Chivu - Jose Santamaria - Sol Campbell

------------------- Fabien Barthez -------------------


pfaf

-------------------------------Pfaff-----------------------------
-Nestor Sensini--Cannavaro--Branco--Bennarivo-
-------------------------------Baggio---------------------------
-Antognoni------------Redondo-------Donadoni-------
------------------Dalglish-------Stoichkov-----------------

Met Daldlish en Stoichkov staan er genoeg doelpunten voorin, beide gaan er 20 per jaar maken. Penalties en vrije trappen zijn een zekerheidje en gezonde intimidatie doet menig tegenstander al knieknikken voor de aftrap.

Donadoni en Antognoni zorgen voor de aanvallende impulsen op het middenveld, vooral langs de flanken levensgevaarlijk, maar ook een onverwachtse beweging binnendoor behoort tot de mogelijkheiden. Met de technisch zeer begaafde, bijna orgasmatische gerafineerdheid van Redondo kan iedere middenvelder en verdediger in een split second op het verkeerde been worden gezet. De spitsen en flanken zullen op hun wenken bediend worden. Daarachter de een van de meest onderschatte voetballers ooit. Ook ( of juist! ) in dit elftal zul je Baggio nauwlijks zien, maar alle gaten van Antognoni, Redondo en Donadoni zullen gedicht worden en zelfs de meest begaafde 'nummers 10' worden moeiteloos uitgeschakeld.

Achterin op de backs twee typische full backs die dus perfect achter Antognoni en Donadoni mee naar voren kunnen schuiven. Hoewel opbouwend ongekend sterk moet de Argentijnse en Italiaanse vuiligheden en verdedigende capaciteiten niet onderschat worden. Kwetsbare en breekbare buitenspelers zullen na het eerste duel in de match al spijt hebben het veld op te zijn gekomen en er huilend en bebloed weer van af stappen. Centraal staat vooral zekerheid. De fysiek aan iedere speler superieure Cannavaro verliest geen duel, is onverslaanbaar in de lucht en snel genoeg om zonder overtreding een ieder de weg richting doel te versperren. Branco staat als rots in de branding, positioneel sterk en niet van z'n stuk te brengen. Bovendien brengt hij met z'n vervaarlijke schot een extra mogelijkheid tot vrije trappen mee. Met Stoichkov en Branco achter de bal levert iedere overtreding op de tegenstanders' helft een doelpunt op.

Hoewel een overbodige pion met zo'n elftal voor zich kan geen enkel elftal zonder betrouwbare sluitpost. En wat voor een; katachtige reflexen, lengte en charisma ( niet onbelangrijk voor een keeper ) houden het doel 9/10 wedstrijden leeg.

Een elftal dus wat tactisch perfect in balans is, 2 spitsen die elkaar aanvoelen, 2 aanvallende middenvelders, met controlerende doch opbouwende spelers ernaast. Achterin flanken voor een straffe opbouw en twee verdedigers zonder genade. En alsof het niet genoeg is een van de beste keepers uit de historie. Niet voor niets heeft dit elftal (oa) 9 Europa Cup I's, 4 UEFA cups, 10 Scudetto's, 8 Liga's, 4 Premierships en 3 Bundesliga's op hun naam. En ondanks een Bulgaar, Belg en Schot, staan er 6 WK finales ( 3 winnend ) op het veld. Met meerdere gouden schoenen, Wereldvoetballer van het jaars, Europees voetballers van het jaar en de Wereld keeper van het jaar is er geen twijfel mogelijk wie het tofste elftal heeft gedraft.

Grimm

------------------------------Sergio Goycochea ------------------------------------------
-Tony Dunne - Allen Hansen-----Elías Ricardo Figueroa Brander - Dennis Irwin--
-------------------- Boniek------Keane-------Souness----------Best--------------------
----------------------Totti------------------Kocsis------------------------------------------


egoTRON

Walter Zenga - L'Uomo Ragno
Was zeer lange tijd eerste keeper van zowel Internazionale als Italië. Heeft nog altijd het WK record in handen van de meeste minuten zonder tegengoal (518). Werd door de IFFHS drie maal verkozen tot beste keeper ter wereld, en werd twee maal derde. Ook al zeggen IFFHS stats ook niet alles, een goede keeper was het zeker.

Hans-Hubert 'Berti' Vogts - Der Terriër
Rechtsback van het grote Borussia Mönchengladbach van de jaren '70. Favoriet onder de supporters vanwege zijn tomeloze inzet en het vermogen zich in een tegenstander vast te bijten. Werd derde op het WK van 1970 in Mexico. Speelde Cruyff tijdens de WK finale van 1974 uit de wedstrijd en won uiteindelijk de titel. Vogts speelde bijna honderd interlands voor (West-) Duitsland.

Gaetano Scirea - Gai
Gracieuze libero die nooit werd geschorst of van het veld werd gestuurd in zijn carriere. Kon als geen ander het spel lezen en was meer dan tien jaar lang één van de beste verdedigers ter wereld. Won als één van slechts zes voetballers alle door de UEFA en FIFA erkende prijzen (Europa Cup I, Europa Cup II, UEFA Cup, Super Cup en Wereldbeker). Kwam in 1989 om het leven bij een auto-ongeluk.

Daniel Passarella - El Gran Capitán
Verdediger die graag meeging in de aanval, wat leidde tot 140 goals in 447 competitiewedstrijden. Zeer goede kopper. Deelde ook menig elleboog uit wanneer de scheidsrechter niet keek. Aanvoerder van het Argentijnse elftal dat in 1978 de wereldtitel won, en zat ook in 1986 bij de winnende selectie. Was lange tijd de meest scorende verdediger ter wereld, maar werd ingehaald door Ronald Koeman.

Antonio Cabrini - Bell'Antonio
Één van de beste backs in de historie van het Italiaanse voetbal. Harde speler met drang naar voren. Won zes Serie A titels met Juventus, waarvoor hij bijna 300 wedstrijden speelde. Is ook één van de zes eerder genoemde spelers die alle UEFA/FIFA erkende prijzen won. Hij speelde op drie opeenvolgende WK's, waarvan hij die van 1982 won.

Edgar Davids - Pitbull
Een kleine technisch begaafde middenvelder met grote duelkracht. Hard werkend en zeer sterk in man-tegen-man gevechten over het gehele veld. Ook in staat om een man uit te spelen en de achterlijn te halen. Basisspeler in het grote Ajax van de jaren '90. Één van de dragende spelers tijdens het WK van 1998, waar Nederland de vierde plaats bemachtigde. Werd voor zijn sterke optreden gekozen in het FIFA Team Of The Tournament. Het commentaar van Davids op de opmerking van Jaap Stam over zijn bril ('we gaan voetballen, we hebben geen tijd om te skieën') kan hier niet geplaatst worden.

Jairzinho (Jair Ventura Filho)
Snelle vleugelspeler met een hard schot. Begon zijn carierre bij op links, omdat zijn idool Garrincha op de door hem geliefde rechtshalf/rechtsbuiten positie speelde. Speelde echter op rechts (wanneer Garrincha door blessures afwezig was) zijn beste wedstrijden. Na het afscheid van Garrincha in 1966 werd Jairzinho de vaste rechter vleugelspeler van Brazilië. Hij scoorde op het WK van 1970 in elke wedstrijd, tot en met de finale (die met 4-1 gewonnen werd van Italië).

Michel Platini - Platoche
Veel scorende nummer 10 met een geweldige pass, maar tegelijkertijd ook een vrije trappen-specialist. Werd drie keer topscorer van de Serie A (voor Juventus) en evenzoveel keer Europees Voetballer van het jaar (1983-85). Met Juve won hij onder andere twee scudetto's en twee Europa Cups. Won het EK in 1984, waar hij ook topscorer en beste speler werd door negen goals in vijf wedstrijden.

Roberto Rivelino - Reizinho Do Parque
Ongeëvenaarde dribbelaar met een dodelijk linkerbeen. Deze besnorde Braziliaan beschikte ook over een vernietigende vrije trap. Ook de uitvinder van de Elastico, de beweging die Ronaldinho zo vaak kopieërde. Was op het WK van 1970 één van de beste spelers van het Braziliaanse team dat de titel won. Werd in '74 vierde en in '78 derde op datzelfde toernooi.

Tostão (Eduardo Gonçalves de Andrade)
Kleine aanvaller met het vermogen om op de juiste plek te staan. De student economie fungeerde veelal als bliksemafleider voor opkomende middenvelders, maar wist zelf ook vaak te scoren. Ook een onvoorspelbare speler, die een bal bij zich kon houden totdat er verstekking kwam. Was gedwongen vroeg te stoppen met voetballen (door een oogblessure), maar won in zijn korte carriere wel een WK.

Roberto Dinamite (Carlos Roberto de Oliveira)
Pure afwerker, doelpunten machine, alle synoniemen gelden voor deze Braziliaan. Wellicht niet zo technisch en gestroomlijnd als de doorsnee Braziliaan, maar zeer effectief voor het doel. Speelde bijna zijn gehele carriere voor Vasco da Gama, en werd topscorer aller tijden van de Braziliaanse competitie. Scoorde in totaal 864 goals in 1022 wedstrijden. Om voor mij onverklaarbare reden wisselspeler achter Serginho Chulapa op het WK van 1982. Toch nog 47 caps / 25 goals voor Brazilië.

Blawh


Ravelli:
Zeer goede doelman die gek genoeg op 1 seizoen Amerika na nooit buiten Zweden heeft gespeeld. Hij had zeker niet misstaan bij een topclub in Europa. In Zweden heeft hij wel veel prijzen gewonnen, zo won hij bij zijn eerste club Öster (waar hij 10 seizoenen speelde) 2x de landstitel en werd hij 1 maal gekozen tot Zweeds speler van het jaar. Daarna verhuisde hij naar IFK, daar was hij ook het meest succesvol. Zo won hij 6x de nationale titel met IFK, 1x de nationale beker en hij haalde met IFK de kwartfinale van de Champions League. Ook in het nationale team presteerde hij goed, daardoor is hij nu nog altijd de Zweed met de meeste interlands achter zijn naam (143). Met het nationale team werd hij 3e op het WK van 1994 en op het EK van 1992 werd een zeer verdienstelijke halve finale gehaald.

Goikoetxea - De slager van Bilbao:
Goede, bikkelharde en ijzersterke verdediger die deel uitmaakte van het team dat 2x achter elkaar de Spaanse landstitel won en een Copa del Rey. Dat waren tevens de laatste die de club heeft gewonnen. De meesten zullen ook nog wel zijn schandalige overtreding op Maradona herinneren.

Nesta:
Geweldige verdediger, als hij fit is misschien wel de beste van de wereld momenteel. In 1993 sloot hij aan bij de selectie van Lazio en hij kwam al snel in het nieuws door op de training Gascoine's been te breken. Bij Lazio won hij 2x de Coppa Italia, 2x de Italiaanse supercup, de Serie A, de Uefa-Cup en de Europese Supercup. Door de schulden bij Lazio werd hij verkocht aan Milan waarmee hij nog een keer de Serie A, een Coppa Italia, Een Italiaanse Supercup, 2x de CL en 2x de Europese Supercup won. Voor zijn land won hij het -21 EK en het WK in 2006 (ondanks dat hij geblesseerd raakte tijdens het toernooi).

Montero - De bijl uit Montevideo:
Ook een goede, bikkelharde (19 rode kaarten in de Serie A, een record dat nog altijd staat) en ijzersterke verdediger die ook nog eens voetballend zeer goed was. Een zeer complete verdediger dus die aardig wat prijzen heeft gewonnen bij Juventus, namelijk: 5x Serie A, 2x de Italiaanse Supercup, 1x de Europese Supercup en de InterContinental Cup.

Gordillo - Het paard:
Geweldige speler die de gehele linkerflank kon bestrijken en een geweldige voorzet in de benen had. Verder was hij technisch goed onderlegd en had hij een enorm uithoudingsvermogen. Maakte vooral indruk bij Real Madrid waarmee hij 5x achter elkaar de landstitel won. Verder won hij met Real Madrid een Uefa Cup, 3x de Spaanse Supercup en 2x de Copa del Rey.

Cafu - Il Pendolino:
Ook een groots speler die de hele rechterflank overpendelt. Het is net als Gordillo een back, middenvelder en buitenspeler in 1. Hij heeft zeer veel prijzen gewonnen. Hij won als bankzitter de Braziliaanse titel en als basisspeler won hij 2x de Copa Libertadores en 3x de Wereldbeker voor clubteams met Sao Paolo, de Uefa Cup met Zaragoza, de Serie A met AS Roma, de Serie A met AC Milan en de CL met AC Milan. Hij is met 156 interlands recordhouder van zijn land en won met Brazilië 2x een WK en 2x de Copa America. Verder werd hij ooit gekozen tot Zuid-Amerikaans voetballer van het jaar.

Valerrama - El Pibe/ De witte Gullit:
Ik twijfelde hevig tussen hem, Luis Enrique en Gerrard. Geen idee waarom ik voor Valderrama heb gekozen, denk omdat het een kleurrijke verschijning was. Uiteraard kon hij ook zeer goed voetballen en is hij een van de grootste Colombiaanse voetballers ooit. Geweldige techniek, pass en inzicht. Hij speelde voor zijn land 111 interlands en werd tevens 2x gekozen tot Zuid-Amerikaans voetballer van het jaar en in 1996 was hij MLS-player of the year (ook is hij all-time assist leader in de MLS met 114 assists). Verder werd hij door Pele gekozen in de lijst met de 125 beste, nog levende spelers (al hecht ik niet zo veel waarde aan die lijst). Als speler speelde hij nooit voor een Europese topclub, toch een smetje op zijn carriere. Hij won de Franse Beker en 2x de Colombiaanse landstitel.

Corini - Il Genio/ Il Capitano:
Fantastische speler waar ik zeer veel sympathie voor heb. Het is zoals ik eerder al aangaf een 2-benige spelverdeler met een groots inzicht, goede (lange pass), een goede vrije trap en goede penalties en tevens zorgt hij voor de balans in het elftal. Was vroeger 1 van de grootste beloftes van het land (vaste speler in het jeugdteam (29 caps) en speler in van Italië op de Olympische Spelen in 1992), dat is er helaas pas op te late leeftijd helemaal uitgekomen. Begonnen bij Brescia en daarna een transfer verdiend naar Juventus. Naar 2 seizoenen Juventus wisselde hij bijna jaarlijks van club. Na een paar seizoenen voor Hellas gespeeld te hebben kwam hij bij de andere club van Verona terecht, Chievo. Daar bloeide hij helemaal op en met hem als onbetwiste aanvoerder wist hij bijzonder knap te promoveren naar de Serie A. In de Serie A presteerde Chievo ook verrassend goed, ze stonden zelfs een tijdje bovenaan en eindigden op een Uefa-Cup plaats. in 2003 kwam hij bij Palermo terecht. Ook hier was hij de onbetwiste leider en met Palermo promoveerde hij voor het eerst in 32 jaar naar de Serie A. Met hem als spelmaker en aanvoerder wist Palermo 2x achter elkaar een Uefa-Cup ticket te bemachtigen.

R. Baggio - De Goddelijke Paardenstaard:
Een fantastische speler die iedereen zich ongetwijfeld nog wel kan herinneren. Helaas heeft hij (mede dankzij zijn manager) veel te weinig prijzen gewonnen. Hij wou zelf namelijk het liefste liefst naar AC Milan vertrokken dat destijds een topteam had, maar zijn manager regelde achter zijn rug om een transfer naar het slecht draaiende Juventus. Als speler won hij met zijn clubs: de Serie C1 met Vicenza, de Copa Italia een Uefa Cup en een landstitel met Juventus en een landstitel met AC Milan. Zijn lijst met Persoonlijke titels is indrukwekkend, net als zijn persoonlijke statistieken. http://en.wikipedia.org/wiki/Roberto_Baggio

Velten:
Een spits die dodelijk was binnen de 16-meter. Na Joop Schuman had Heracles eindelijk weer een echte goalgetter. Een legende bij Heracles die niet voor niets een tribune naar zich vernoemd zag in het Polman Stadion. Een echte spits die een belangrijk deel had aan de wederopstanding van Heracles Almelo en aan een klein kansje genoeg had om te scoren. Hij werd gekozen tot beste speler van de 1e divisie en werd meerdere keren topscoren van de 1e divisie. Bij de meeste mensen zal hij vooral bekend zijn door het feit dat hij niet op zondag wou voetballen i.v.m. zijn geloof. Als hij ook gewoon op zondag zou willen voetballen dan ben ik ver overtuigd dat hij een veel grotere carriere gehad zou hebben, het is natuurlijk moeilijk om te beoordelen wat hij dan bereikt zou hebben. Met 221 doelpunten in 377 officiele wedstrijden is hij natuurlijk wel een legende van Heracles Almelo. Zoals gezegd werd mede dankzij hem weer de stap gezet naar de top van de 1e divsie waardoor de club 6x in 10 jaar de nacompetitie bereikte, helaas is de club nooit met hem gepromoveerd.

Caniggia - The Bird/ The son of the wind:
Fantastische speler waar ik zeer gechameerd van ben (geweest). Het is niet echt een pure spits en ik gebruik hem dan ook als spits die rondom Velten mag zwerven in de voorhoede. Zijn beste periode in het nationale team was begin jaren '90, toen had hij een belangrijke rol. Zo scoorde hij in de 1/8 finale van het WK 1990 de winnende goal tegen Brazilië in de 1/8 en in de halve finale scoorde hij de belangrijke 1-1 tegen Italië. Helaas kreeg hij tegen Italië ook een gele kaart waardoor hij geschorst was voor de finale die met 1-0 verloren ging. Ook in 1991 was hij belangrijk voor zijn land, met 2 goals en 4 assists had hij een groot aandeel in het winnen van de Copa America van Argentinië. Helaas heeft hij zijn kwaliteiten nooit echt voor een lange tijd laten zien bij een topteam in Europa. Als speler won hij de landstitel, cup en league cup in Schotland en 2x de Copa America en de Confederations Cup met Argentinië.


Poule D:

Karrel_Laaglawaai

--------Yashin---------
---------Nadal----------
-v Gobbel----Grosso-
---------Fräser--------
--------Wouters-------
-Affalay-------De Wit-
---------Bakero--------
---Gundy---Inzaghi---

We beginnen in de goal.MEt Yashin heb ik IMHO de beste keeper van alle teams die hier aan mee doen. Niet voor niks is deze man bij meerdere verkiezingen als beste keeper uit de bus gekomen. De meeste mensen zullen hem nooit live hebben gezien, mij incluis, maar zijn naam zal een ieder tot de verbeelding doen spreken.
Mijn verdediging is bovenal hard. Vanwege mijn keuzes op de half posities moesten mijn backs kiezelhard zijn. Links had ik wat andere keuzes, maar ik ben toch buitengewoon tevreden met mijn backs. Centraal staat met Fräser een voorstopper die zijj uiterlijk altijd mee heeft gehad. het was een schoft, maar hij heeft een zachte uitstraling waardoor hij niet al te veel kaarten gepresenteerd kreeg. Met Nadal als laatste man hebben we een van de belangrijkste schakels van het 'Dream Team' van Barcelona. Een man met een fabelachtig overzicht.
Dit geld ook voor verdedigende midden velder Wouters die een uitstekendewerkethiek koppelt aan een geweldig overzicht en dito pass.
Gesteund door de backs kunnen mijn fragiele, maar oh zo geniale halven excelleren Affelay en De Wit allebei talenten. De een gesmoord door een tragisch noodlot, de ander nog aan het begin van zijn carriere.
Als aanvallende middenvelder nog zo'n speler van het 'Dream Team' en een van de beste spaanse spelers uit.
Voorin staat 1 verrassing. Mijn aageboden door Holland Sport.
Gundy heeft nooit achter het ijzeren gordijn weg gekund, maar hij is in Bulgarije groter dan Stoichkov. Ook fysiek was hij groter. hij won bijna alle kopduels, had een fantastische sprongkracht. Mocht het even niet lopen dan kunnen we dus vervallen in de lange bal op Gundy. Andere belangrijk punt waarom ik hem geselecteerd heb is zijn vermogen om in belangrijke wedstrijden te scoren. Deze man scoorde altijd in dergelijke wedstrijden.
Naast hem staat Pipo. je houdt ven hem, of je haat hem. Feit blijft dat deze man zo vaak op de geode plak staat dat het feit dat hij op trainingen niet mee mag doen met een rondo er niet toe doet.
Wat een heerlijke counter ploeg.


Eng_Catjuh



Als mijn keeper heb ik gekozen voor een keeper met flair, passie en uitstraling. Een markante persoonlijkheid: José Luis Chilavert. Viermaal winnaar van de Argentijnse competitie, de Copa Libertadores en de Intercontinental Cup. Ook is hij de eerste keeper die ooit een hattrick wist te scoren: Chilavert nam namelijk een groot deel van de vrije trappen en penalty’s voor zijn club en land, Paraguay, waar hij 73 keer voor heeft gecapt. In ’95, ’97 en ’98 won hij de prijs voor beste keeper ter wereld.

Achter de verdediging is Wim Jansen geposteerd. Iemand noemde hem een speler die niks bijzonders had. En dat is precies wat deze positie nodig heeft: degelijkheid. Hij had een goede pass en een buitengewoon inzicht. Een belangrijke schakel in het Feyenoord van de begin jaren ’70 waarmee hij de Europa Cup I, de Wereldbeker en de UEFA-Cup won. Hij sloot zijn carrière af bij Ajax, na een uitstapje in Amerika.

Rechtsachter in dit team is de legendarische Wim Suurbier. Hij maakte met Ajax de Europa Cup-finales van ’69, ’71, ’72 en ’73 mee en won de laatste drie. Ook speelde hij mee in de verloren WK-finales van ’74 en ’78 en was hij onderdeel van het Oranje dat 3e werd op het EK van ’76. Hij speelde 60 interlands, waarin hij 3 keer scoorde. Ondanks zijn overmatige drankgebruik Suurbier werd geroemd om zijn snelheid, waardoor hij een fantastische tandem vormde met rechtsbuiten Sjaak Swart. At was er van hem geworden als hij niet aan de drank was?

Centraal achterin staat misschien wel de minst bekende naam in dit team: Aldair. Met 93 caps voor Brazilië op zijn naam, evenals de WK-titel van ’94 en de verloren finale van ‘98, is hij echter geen kleintje. Na de Braziliaanse titel met Flamengo vertrok hij naar Benfica. Met 6 goals uit 33 wedstrijden trok hij de aandacht van AS Roma, waar hij tot 2004 heeft gespeeld. Als eerbetoon voor Aldair, die 415 wedstrijden in de Serie A achter zijn naam heeft, speelt niemand bij die club meer met rugnummer 6.

Linksachter staat de clubvoetballer die het meest tot de verbeelding spreekt: Paolo Maldini. Met meer dan 800 optredens voor AC Milan en meer dan 125 caps voor Italië zijn er weinig voetballers te bedenken met meer ervaring dan hij. Zeven Italiaanse titels, een Italiaanse beker, vijf Italiaanse Super Cups, 5 Champions Leagues/Europa Cup I’s (hij speelde in acht finales!), evenzoveel Europese Super Cups en twee Wereldbekers voor clubs. Echte prijzen met de nationale ploeg ontbreken echter, hij speelde wel de WK-finale van ’94. Hij werd in dat jaar bovendien uitgeroepen tot beste speler van de wereld.

De controleur op het middenveld heet Claude Makélélé. Zijn stijl van voetballen, zijn continue aanwezigheid, altijd dat voetje ertussen. Bij Real Madrid werd hij niet gewaardeerd omdat hij wars is van sterallures, bij Chelsea groeide hij uit tot de grootheid die hij nu is. Het “type Makélélé” is een begrip geworden. Hij heeft titels in Frankrijk, Spanje en Engeland achter zijn naam, evenals een Champions League, een Europese Super Cup, een Intercontinental Cup, een FA Cup en de WK-finale van 2006.

De man die zorgt voor de balans in het elftal is Milans spelmaker Andrea Pirlo. Er zijn er maar weinig die het voetbalintelect hebben van Pirlo. Versnellen waar nodig, temporiseren als het moet. Altijd goede passes, een schitterende vrije trap. Winnaar van de Italiaanse titel in 2004 en twee Champions Leagues (2003 en 2007). Als het kloppende hart op het Italiaanse middenveld veroverde hij ook nog de wereldtitel van vorig jaar in Duitsland. Een super middenvelder die misschien nog wel meer waardering verdient dan hij nu krijgt.

Op tien staat Nwankwo Kanu. Held van Ajax en held van Nigeria. Een enorme kerel, maar ondanks dat een fluwelen techniek. En inzicht. Voor Ajax scoorde hij 24 keer in 54 wedstrijden en won hij de Champions League. Hierna vertrok hij naar Inter. Tussendoor wist hij de hand te leggen op Olympisch goud en de eerste van zijn twee titels voor Afrikaans voetballer van het jaar. Niet lang hierna kwam een afwijking aan zijn hart aan het licht. In 1999 vervolgde hij zijn carrière bij Arsenal, waarmee hij de dubbel in 2002, de FA Cup in 2003 en de titel in 2004 won. Hierna vertrok hij naar Engelse subtoppers, waar hij nog wekelijks schittert.

Op de vleugels voorin staan Faas Wilkes en Oleg Blokhin, die geregeld van flank mogen wisselen. Faas Wilkes speelde 38 caps voor Oranje, waarin hij 35 keer scoorde. Karakteristiek waren zijn dribbels en zijn fenomenale passes. Wilkes kon iedereen passeren, en dat deed hij dan ook. Helaas zijn er weinig beelden beschikbaar, waarop we hem aan het werk kunnen zien. Maar de cijfers en zijn carrière spraken voor zich: naast voor Xerxes speelde hij onder andere voor Internationale, Torino, Valencia en Levante. Bij Inter was hij dé sterspeler en in Spanje was hij met Di Stefano en Kubala de grote attractie. Wilkes was het grote voorbeeld voor Johan Cruijff.
Blokhin is topscorer aller tijden van de voetbalcompetitie in de Sovjet Unie. Hij scoorde 211 keer in 432 wedstrijden en leidde zijn Dinamo Kiev zo naar acht (!!) landstitels. Ook won hij met die club tweemaal de Europa Cup II. Hij was de kroon op de perfecte machine die Dinamo in die tijd was. Ook is hij met 112 interlands en 42 goals recordinternational en topscorer van de Sovjet Unie. In 1975 werd hij verkozen tot beste voetballer van Europa. Hij wordt gezien als de beste voetballer uit de Sovjet Unie ooit. Zijn snelheid en zijn rushes waren ongeëvenaard.

Centraal voorin heb ik gekozen voor Mister PSV en de all-time topscorer van de Eredivisie. 311 goals scoorde Willy van der Kuijlen in de Eredivisie, waarvan 308 voor PSV. Natuurlijk leverde hem dit diverse topscorertitels op. Door een conflict met de Ajacieden Cruijff en Neeskens speelde de spits niet zo veel interlands voor Oranje, wat natuurlijk een doodszonde is. Maar dan nog, Willy was een grote.

tong80

Shilton

Brehme, Nielsen, Happel, Jorginho

Laudrup, Robson, Puskas

Garrincha, Friedenreich, Keegan

Peter Shilton, He was best remembered for his time at Nottingham Forest, where he won two European Cups, the First Division championship, the League Cup and many other honours. He is considered to be the greatest goalkeeper of all time by many respected judges.

Ernst Happel[/'b] : 51 interlands voor Oostenrijk. Werd derde op het WK-58. Als speler al Der Weltmeister genoemd. Fenomenale trap.

Jorginho : 64 interlands voor Brazilië, wereldkampioen in 1994 en gekozen in het team van dat toernooi.

Ivan Nielsen : 51 interlands voor Denemarken, EC-1 gewonnen met PSV en met PSV en Feijenoord landskampioen

Michael Laudrup : Speelde bij elke topclub in europa, 104 interlands en 37 doelpunten, terwijl ie middenvelder was. De steekpass bestond al, anders had ie hem uitgevonden.

Garrincha : volgens velen de beste speler ooit. Speelde 32 interlands samen met Pele, ze verloren er niet één. Wereldkampioen in 58 en 62.

Puskas : 84 doelpunten in 85 interlands. Was een linksbinnen. Zeg maar een aanvallende middenvelder. Was aanvoerder van het op één na beste elftal ooit. Samen met Di Stefano Real de grootste club van de wereld gemaakt.

Bryan Robson : Type Jan Wouters dus verdedigend erg sterke middenvelder. Alleen Robson kon ook aanvallen. 26 doelpunten in 90 interlands.

Friedenreich : De topscorer off al time, te oud om aan een WK mee te doen. Maar op de toernee van Brazilië in europa werd ie The king of football genoemd. Gekozen tot beste speler van de eerste helft van de vorige eeuw. 1330 doelpunten gemaakt.

Andreas Brehme : Twee benige verdediger. Meer dan 50 interlands. Scoorde de winnende penalty toen de Duitsers wereldkampioenm werden.

Kevin Keegan : De enige speler die speler van het jaar werd in europa zonder op een groot toernooi te spelen. Werd het zelfs twee keer. Mighty Mouse was zijn bijnaam. Een held in Duitsland en in Engeland.


[b]mcyodogg


---------------------------------Cech --------------------------------
--Sagnol ---------- Jorge Costa---Ferdinand ----------- Le Saux
------------------------------Deschamps------------------------------
-------------------- Gascoigne------Lampard------------------------
-----------Brolin------------------------------------Zola------------------
--------------------------------Romario--------------------------------

Petr Cech
Op goal Big Pete. Ze zeggen weleens dat keepers hun top halen rond hun 30ste, maar ik heb geen idee waar die dan zou moeten liggen bij hem. Wat een atleet, reactievermogen fantastisch, heersend in de lucht. Heeft wel een handje om hier en daar een record neer te zetten als het gaat om je doel schoon houden.

Graeme Le Saux
Niet bepaald een speler waarvan je zegt die hoort bij de allerbeste linksbacks allertijden. Maar ik kies hem vanwege zijn aanvallende en verdedigende kwaliteiten, vanwege zijn inzet. Maar onderschat hem niet. Was een zeer bruikbare kracht in het Blackburn van begin jaren 90, en het Chelsea van eind jaren 90.

Rio Ferdinand
Flatteuze verdediger van Manchester United. Op jonge speler al erg belangrijk. Via West Ham en Leeds United kwam hij op Old Trafford terecht. Hij heeft flair, is hard maar fair en is sterk in de opbouw. Zeker iemand die je meestuurt bij stilstaande situaties.

Jorge Costa
Naast een sierlijke verdediger als Ferdinand heb je wel een breker nodig. Die heb ik in de naam van Jorge Costa. Hart op de schoen, vol d'r op en over lijken. Blijft de hele wedstrijd geconcentreerd en zorgt ervoor dat de mensen om hem heen dat ook blijven.

Willy Sagnol
Waar Le Saux de gehele linkerflank kan bestrijken, kan Sagnol dat aan de rechterkant.Staat verdedigend z'n mannetje, maar is vooral erg sterk in het opkomen. Heeft een gave voorzet, waar ze voorin van kunnen profiteren. Maar ook zelf vuurt hij regelmatig een bal op de goal af. Zakt eigenlijk nooit door het ijs en blijft een constant goed niveau halen.

Didier Deschamps
Mijn aanvoerder en verdedigende middenvelder van het team. Een leider en tactisch erg sterk. Snapt het spelletje, kan goed communiceren zowel binnen als buiten het veld. Is geen ruzieschopper. Houdt elk detail in de gaten, en staat dus prima centraal op het middenveld. Zorgt ervoor dat de gaten dicht worden gelopen, zodat het er moeilijk doorheen komen is.

Paul Gascoigne
'Gazza' is waarschijnlijk de meest beruchte speler in het elftal. Buiten het veld bekend om alcoholgebruik, geweldpleging of gezinssituatie. Binnen het veld stond hij bekend om zijn enorme talent. Een voetballer met twee gezichten. Aan de ene kant de technische Gascoigne, die een paar man uitspeelt en hem sierlijk in de goal werkt, aan de andere kant de harde, die niet bang is een fikse tackle eruit te gooien. Ook een belangrijke aanjager in het team, mocht het even tegenzitten.

Frank Lampard
Lamps is mijn favoriete speler, dus hij zou niet kunnen ontbreken in mijn team. Mooie stijl van voetballen, altijd bewust wat om hem heen gebeurd. Heeft een heerlijke passing, en een krachtig schot. Niet kapot te krijgen in een wedstrijd. Haalt de 10 kilometer makkelijk. Weet de juiste momenten te kiezen om vanuit het middenveld aansluiting te zoeken voorin. Maakt 20+ goals per seizoen. Dat is als pure middenvelder op dit niveau toch tamelijk uniek. Weet niet wat geblesseerd zijn betekend.

Tomas Brolin
Begin jaren 90 de verpersoonlijking van het Zweedse voetbal. Bij Parma onderdeel van het gouden trio met Asprilla en Zola. Op het WK '94 pakte hij mijn aandacht. Gevaarlijke aanvaller met een mooie dribbel. Enorm natuurlijk talent voor het gevoel van de bal. Helaas in 1994 geblesseerd geraakt, waardoor hij nooit meer zijn oude niveau haalde.

Gianfranco Zola
De maestro. Wist na 6 maanden voetballen in Engeland al 'Speler van het jaar' te worden. Het was gewoon een genot om deze kleine Italiaan te zien voetballen. Zoveel briljante momenten heeft hij gehad. Die hakbal tegen Norwich, de winnende goal in de Europacup II-finale, ontelbare vrije trappen. Als hij aan de bal was, lette heel het stadion extra op. En zo geliefd bij het publiek. In 2003 kozen de fans hem als beste Chelsea speler ooit, en nummer 25 zal nooit meer gedragen worden. Legende.

Romario de Souza Faria
Tja, dit is toch wel een van de meest opzienbaardere voetballers van de laatste decennia. En vooral doelpunten, doelpunten en nog eens doelpunten. Overal. PSV, Barcelona, Brazilie. Altijd en overal scoorde hij, en ook belangrijke doelpunten. Men zegt wel dat hij lui is op het veld. Maar hij heeft het spitseninstinct, zodat op een gegeven moment daar toch die verdraaide Romario staat om hem binnen te werken. Hij is de aanleiding geweest waardoor ik van voetbal ben gaan houden als 4-jarige jongen, en daarom zal hij onvoorwaardelijk een held van mij blijven.

golfer

--------------------Cudicini-----------------

Trabelsi-------Vasovic----Laseroms------Krol

---Gerrard--------Masopust-------Djorkaeff

----Greaves--------Suker--------Rensenbrink


Vaduz

-----------------Eto'o-----------------Klose------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------
Giggs---------Cambiasso--------------Kaka --------------Ribery
----------------------------------------------------------------------------
Winterburn ------Terry------------Alex------------------G.Neville
----------------------------------------------------------------------------
-----------------------------Gomes--------------------------------------

Heurelho Gomes da Silva
In het seizoen 2004/2005 kwam deze, inmiddels 26-jarige Braziliaanse keeper naar PSV. Waar hij eerst nog opzien baarde met zijn moeite met terugspeelballen en af en toe een vreemde capriool, verbeterde hij zich snel en had hij weinig moeite om zich aan te passen. Hij werd een sterkhouder en een moeilijk te passeren goalie. Niet voor niets spraken en spreken trainers en spelers van de tegenstander na afloop vaak dat ze met name van Gomes verloren, hadden omdat hij de meest onmogelijke ballen pakt. Gomes baart bovendien opzien met zijn slingerworp, die bijna net zover reikt als een uittrap. Verder komt hij bijna altijd goed weg bij de foutjes die hij soms maakt, dat heeft hij ook mee.

Nigel Winterburn
Omdat ik enkel spelers kies die ik zelf heb zien spelen, komt Winterburn in aanmerking voor de linksbackpositie. Deze kleine, kortharige en keiharde linksback kon me midden jaren negentig erg bekoren. Winterburn maakte, na furore te hebben gemaakt bij Wimbledon (165 optredens), later op het hoogste niveau deel uit van een legendarisch Arsenal (van 1987-2000, 440 optredens). Met deze club won hij Premier League titels en een EC 2 en draafde hij tweemaal op in het Engelse nationale team. Deze Engelsman wist precies wat er van hem gevraagd werd op deze linksbackplek. Samen met namen als Dixon, Seaman en Adams wist hij een muur op te trekken, waardoor tegenstanders vaak machteloos waren.

John Terry
Als je het over een moderne verdediger heb je het over deze Engelsman. Het is iemand met een grote persoonlijkheid, die als aanvoerder, mede door zijn eigen sterke spel, zijn team weet te motiveren en stimuleren. De Sportweek zegt in de jongste editie over deze speler: 'verheft defensieve werkzaamheden tot kunst'. Een mooie zin die hem typeert. Terry beschikt over voldoende snelheid, een perfecte tackle en lef. Aanvallend draagt hij z'n steentje bij met zijn kopballen, waarmee hij geregeld scoort. Verder laat hij zich niet snel uit het veld slaan, een pijntje meer of minder doet er niet toe.

Alex Rodrigo Dias da Costa
Via een constructie met grootmacht Chelsea kwam deze log en gevaarlijk ogende verdediger naar het voor hem koude Nederland om bij PSV te spelen. Na wat scepsis bij de heren analytici begon hij na enkele maanden zijn draai te vinden, indruk makend met zijn duelkracht en verdedigende intercepties. Aanvallend staat deze 'tank' ook zijn mannetje middels een keihard schot en kopballen. Een ideale man voor in je team, iemand waar je van op aankunt.

Gary Neville
De oudste van de Neville-broers komt op het moment door aanhoudend blessureleed maar amper meer aan spelen toe, maar ik kies niet de huidige Neville maar die van enkele jaren terug. Hij die een vaste waarde was in het kampioenselftal van Manchester United, met als bekroning de CL-zege. Neville is weliswaar niet de meest technische back, maar heeft een functionele techniek. Hij komt graag mee naar voren en heeft een aardige voorzet. Met Davids Beckham vormde hij een goed tandem. Dit kan hij in mijn elftal denk ik uitstekend met Ribéry. Neville kent zijn plek, ook zijn zwaktes en is daarom zo nuttig in een elftal.

Ryan Giggs
De Welshman, geboren in een klein land op voetbalgebied, kon helaas op een EK of WK nooit schitteren. Op clubniveau maakte hij wel furore. Als winger aan de linkerkant weet hij als geen ander de hele flank te bestrijden. Hij beschikt over een enorm loopvermogen, een goed inzicht, is snel, balvast. Kortom, enorm compleet. Een teamspeler pur sang. En een ultieme clubman bovendien, hij komt zijn hele voetballeven al uit voor Manchester United.

Esteban Cambiasso
Wat me bij deze Argentijnse strateeg en verdedigende middenvelder altijd weer opvalt als ik hem zie spelen is de eenvoud. Hij, spelend bij Inter, blijft rustig met de bal aan de voet en houdt alles erg simpel, zonder dat hij daarmee behoudend speelt. Het is een kwestie van een hoge handelingssnelheid en de ballen zo aan zijn medespelers geven, zodat ze direct verder kunnen, en daarmee hun tegenstander een stap voor zijn. Cambiasso heeft verder het vermogen om de ruimtes om hem heen goed te zien en te belopen. Voor de echte liefhebber van het spelletje is het een aanrader om hem eens in het speciaal te volgen gedurende een wedstrijd.

Kaká Izecson dos Santos Leite
Niet Ronaldinho, maar Kaká is de huidige ster bij de kanaries. En dat is niet voor niets. De bescheiden Braziliaan, alweer enkele seizoenen bij Milan spelend, wordt op dit moment door velen gezien als de beste voetballer van de wereld. Dat komt volgens mij door zijn fantastische techniek, gekoppeld aan dynamiek en koelbloedige doeltreffendheid. Hij is vaak beslissend, met doelpunten en assists. De effectiviteit is bijzonder hoog. Hij is de onbetwiste spelmaker in mijn team.

Franck Ribéry
Is een karaktermannetje in mijn elftal. Na een moeilijke jeugd, met veel problemen knokte hij zich, door schade en schande wijs geworden omhoog naar de Europese top. Hij is befaamd om zijn onnavolgbare dribbels en gedurfde en initiatiefrijke spel. Zijn balbehandeling is werelds en telkens weer flitst hij langs zijn tegenstanders. Bilal Ribéry (die naam kreeg hij vanwege zijn bekering tot de Islam) is bovendien enorm geliefd bij zijn ploeggenoten en een grote grappenmaker in de kleedkamer. Ook niet onbelangrijk.

Samuel Eto'o
Het team van mij draait van mij, met name in de voorste linies op dynamiek en voetballend vermogen. De Kameroenees, voetballend bij Barcelona, kwam dus al wel snel in aanmerking voor mijn elftal. Hij is snel, balvast en beschikt over een goede individuele actie. Maar de belangrijkste eigenschap is dat hij makkelijk scoort. Naast dat Samuel een targetman is creëert hij ook zelf eenvoudig kansen. Dus loopt het niet, dan kan hij individueel het verschil nog maken.

Miroslav Klose
Hij is op dit moment een van mijn favoriete spelers. En waarom? Omdat hij naast een uitstekende doelpuntenmaker, met name makkelijk scorend met zijn hoofd, ook de perfecte teamspeler is. De Duitser met Poolse afkomst van Bayern Munchen is niet te beroerd om in een kansrijke positie oog te hebben voor medespelers die er nog beter voorstaan. Op de twee WK eindrondes die hij speelde liet hij zien dat hij ook op het allerhoogste platform bij de besten van de wereld hoort.


Gordon Shumway

Gordon Banks
Nilton Santos Tony Adams Martin Keown John Arne Riise
Johan Neeskens
Luis Suarez Claudio Lopez
Gigi Riva Ladislao Kubala Thierry Henry

Gordon Banks 'The Banks of England'
Naast dat hij een mooie voornaam heeft kon hij ook nog eens goed keepen. Die combinatie heeft ervoor gezorgd dat ik hem maar gedraft heb. Hij was de keeper van het elftal dat in 1966 wereldkampioen werd. Helaas is dit ook de enige prijs die hij heeft gewonnen. Vier jaar na het WK van '66, het WK in Mexico, maakte hij een van de meest legendarische reddingen ooit http://www.youtube.com/watch?v=NQA234KPA2s.
Banks heeft nooit bij de grote clubs gespeeld en daardoor is zijn clubcarrière niet echt aansprekend en zonder prijzen. Wel heeft hij ruim 500 duels gespeeld voor zijn teams en meer dan 70 voor de nationale ploeg.
Gaat iedere wedstrijd de nul houden met de meest wonderbaarlijke reddingen.

Nilton Santos 'The Encyclopedia';
Een van de beste backs ooit, werd tweemaal wereldkampioen. Ook werd hij met het Braziliaans elftal tweemaal Zuid-Amerikaans kampioen. Ik ken hem dan ook voornamelijk van zijn prestaties in het nationale elftal, waar hij meer dan 70 keer voor uit kwam. Hij speelde zijn hele loopbaan voor Botafogo, waar hij ook vele prijzen pakte.
Zijn taak wordt om mee op te komen, maar toch ook de doelpunten zien te voorkomen.

Martin Keown
Een echte Arsenalspeler, al heeft hij ook nog wel bij andere Engelse clubs gespeeld. Ging er altijd voor en maakte deel uit van het team dat in 1998 de dubbel won. Dit herhaalde hij later nog eens, in 2002. Hij speelde ruim 300 duels voor de club uit Londen en in zijn gehele loopbaan meer dan 500 duels. Ook kwam hij meer dan 40 keer uit voor het nationale elftal. Keown scoorde niet vaak, hij was een echte verdediger die zich dan ook voornamelijk met verdedigen bezig hield.
Als de tegenstander iedereen voorbij is, is daar altijd nog Keown waarmee het avontuur van de spits erop zit.

Tony Adams
Speelde zijn gehele carrière voor Arsenal, een van de weinige spelers die de reorganisatie van Wenger overleefde. Hij had voor deze periode ook al prijzen gewonnen, maar met de komst van Wenger ging het steeds beter met Arsenal en dus met Adams. Hij was meer dan een decennia lang captain van het team dat twee keer de dubbel won. Hij kwam ruim 650 duels uit voor Arsenal en heeft hier op David O'Leary na de meeste duels voor de club gespeeld. Hij maakt deel uit van de Engelse Hall of Fame. Hij kwam vaak in het nieuws vanwege alcoholgebruik, wat hem een alleen maar grotere cultheld maakte.
Moet natuurlijk vooral het vijandelijk geschut tegenhouden, maar kan eventueel ook inschuiven. Ook is hij captain.

John Arne Riise
Een speler met een geweldige conditie en een kanonskogel in zijn linkerbeen. Een redelijk constante factor bij Liverpool waar toch altijd wel iets gebeurt. Scoort in belangrijke wedstrijden en de manier waarop zorgt ervoor dat de wedstrijden van mijn draftteam altijd uitverkocht zullen zijn. http://www.youtube.com/watch?v=oJrHVBQDy2U
Heeft vele prijzen gewonnen, maar zijn grootste prijs is de Champions League. Hij was speler van het team van Liverpool dat op wonderlijke wijze AC Milan versloeg. Hij kwam meer dan 200 duels in actie voor Liverpool.
Is de linksback, die veel mee naar voren komt en vrije trappen van grote afstand gaat nemen.

Johan Neeskens
Bij iedereen bekend, ook bij mij. Scoorde als eerste Nederlander in een WK-finale, won maar liefst drie keer de Europa Cup 1 en speelde hij in nog een WK-finale. Succesvol bij Ajax, trok hij als 'tweede' Johan naar Barcelona. Hij won hier niet veel prijzen, maar was wel erg populair als voetballer. Ging naar Amerika en heeft hierna ook nog de wereld verkend als voetballer. Hij pakte in zijn carrière veel prijzen en was altijd belangrijk voor de teams waarmee hij deze prijzen pakte.
Speelt in het draftteam iets voor de verdediging, een defensief ingestelde middenvelder. Moet de ballen op het middenveld veroveren.

Luis Suarez Miramontes
Een van de beste Spaanse spelers aller tijden en de enige Spanjaard die de Gouden Bal heeft gewonnen. Was een veelscorende middenvelder die zijn eerste succesvolle periode kende bij Barcelona. Hij won hier vele prijzen, maar de Europa Cup 1 hoorde hier niet bij. Deze prijs pakte hij wel twee keer bij Internazionale, waar hij naartoe ging na Barcelona. Hij werd zo de duurste voetballer van dat moment.
Bij Barcelona vormde hij een geweldig koppel met Kubala, samen moeten zij de verdediging van de tegenstander gaan stuk spelen. Ook mag hij natuurlijk altijd voor eigen succes gaan.

Claudio Lopez
Natuurlijk moest er een speler bij die de succesvolle periode aan het einde van de vorige eeuw bij Valencia heeft meegemaakt. Bij Valencia werd hij een van de beste spelers van dat moment op zijn positie, spelend rond de spitsen, van buiten naar binnen trekkend en andersom. Heeft vele bekers gewonnen, maar is ook een keer landskampioen geworden in Mexico, waar hij weer opleefde na een blessuregevoelige periode bij Lazio.
Speelt overal op het middenveld en in de aanval, moet ervoor zorgen dat hij steeds ruimte maakt voor andere spelers.

Gigi Riva
Topscorer van het Italiaanse nationale team met 35 doelpunten. Een kans was bij Riva een doelpunt in zijn periode bij Cagliari. Nog altijd wordt zijn rugnummer 11 niet gebruikt om hem te eren. Werd Europees Kampioen en twee jaar later tweede op het WK. Moest helaas vervroegd stoppen vanwege een blessure, maar hiervoor liet hij al zien dat hij een fantastische voorhoedespeler was.
Heeft in het draftteam twee simpele taken: scoren en voor assists zorgen.

[img] [url=http://futbol.sportec.es/imagenes/fotos/kubala.gif[/img]]http://futbol.sportec.es/imagenes/fotos/kubala.gif[/img][/url]
Ladislao Kubala
De beste speler van Barcelona, waar hij meer dan honderd doelpunten maakte. Hij maakte hier deel uit van een team dat in de periode 1950-1960 enorm veel prijzen pakte. Zijn rol was om te scoren, maar hij kon zich ook terug laten zakken en het spel maken. Dit is ook de bedoeling in het draftteam. Hij kan zelf scoren, maar hij kan ook goed andere laten scoren. Met het team dat om hem heen staat moet dit ook goed kunnen.

Thierry Henry
Nog een Gunner in m'n team. Werd Europees Kampioen, Wereldkampioen en pakte bij Arsenal de dubbel. Met meer dan 200 doelpunten voor Arsenal en is ook topscorer van het Franse nationale team. Met zijn snelheid altijd gevaarlijk en hij kan op allerlei verschillende manier scoren. Vrije trappen, solo's, schieten van afstand, Henry kan het allemaal.
In het draftteam zal hij vanaf de linkerkant opereren en vanaf daar zal hij moeten scoren en kansen creëren.

Tarado

--------------------------------------Altobelli------------Rummenigge---------------------------------

-----------------------------------------------Socrates-------------------------------------------------

----------Lerby--------------------------------------------------------------------Briegel--------------
------------------------------------------------Rijkaard--------------------------------------------------

----------------Bergomi----------------------Kohler------------------Migueli--------------------------

---------------------------------------------Beckenbauer-----------------------------------------------

----------------------------------------------- Hellström--------------------------------------------------


Ronnie Hellström
Zeker de beste zweedse doelman ooit maar in de jaren 70 behorend bij de beste keepers ter wereld, ik heb hem gekozen omdat hij de nul hield tegen het beste oranje (1974) ooit, hij is daarna nooit meer van mijn netvlies verdwenen

Giuseppe Bergomi
Zonder meer een van de beste verdedigers aller tijden, kan super sober zijn man uitschakelen, zowel op links als op het midden en daar heb ik hem ook voor nodig.

Franz Beckenbauer
Tja deze man behoeft geen uitleg, zonder meer de beste libero ooit en vaak voor zijn verdediging te vinden, dat is in mijn team ook het geval want met Bergomi, Kohler en Migueli achterin kan der Frans naar hartelust opkomen.

Jürgen Kohler
Deze man zal door velen herinnerd worden als de man die van Basten liet glippen in de halve finale van 1988, tja dat was zijn enige fout, verder een geweldige voorstopper die in samenwerking met Migueli en Bergomi er geen muisje doorlaat.

Migueli
Geweldige en keiharde verdediger, speelde in Barcelona toen Cruijff en Neeskens er ook speelden en toen viel hij mij op als een niets ontziende mandekker.
Wat voor mijn 3 mandekkers geldt, alle ballen bij Beckenbauer en Rijkaard inleveren

Middenveld

Briegel
Hem gekozen als rechter middenvelder omdat hij met zijn loopvermogen en fysiek veel werk op kan knappen voor de “echte” voetballers op het middenveld; Rijkaard, Beckenbauer en Sócrates. Indrukwekkende middenvelder uit de jaren 80.

Rijkaard
Dit is 1 van mij favoriete voetballers aller tijden, enorme techniek, inzicht maar ook loopvermogen en stelde zich altijd in dienst van het elftal terwijl hij veel meer kon.Hem gekozen omdat hij heel goed anderen in stelling kan brengen en de sleutel is tussen verdediging en aanval

Søren Lerby
Een hele goede middenvelder met een goed linkerbeen nooit te beroerd om het vuile werk voor de beteren op te knappen hoewel hij zelf in de meeste teams waar hij speelde een van de beteren was, hem gekozen om samen met Briegel de gaten in het middenveld op te vullen en de andere 3 begaafdere middenvelders te ontzien

Sócrates
Dit is de man die mijn hart sneller deed kloppen tijdens het WK in 1982 met het laatste Braziliaanse elftal wat mij kon bekoren, hem gekozen als de man achter de spitsen, met ondersteuning van Rijkaard en Beckenbauer zullen er genoeg gaten vallen om ook een goaltje mee te pikken.

Aanval:

Altobelli
Was 1 van de sterren van het WK in Mexico 1986, geweldige techniek maakte heel veel mooie doelpunten en daarom heb ik hem gekozen, liep tijdens zijn interland carriere bijna 1 op 2. Kon heel goed in de kleine ruimte.

Karl-Heinz Rummenigge
Deze man is nooit wereld kampioen geweest maar was wel een superspits in zowel het nationale team als twee van mijn favoriete clubs, Inter en Bayern, liep net als Altobelli zo'n 1 op 2 en kan uit alle standen scoren maar ook zelf creeeren.

Filosofie

Mijn filosofie voor een winnend elftal is niet zo Nederlands, voor mij is winnen belangrijker dan mooi voetbal, maar als het even kan mooi winnen.In de verdediging alleen maar mandekker gekozen die ervoor zorgen dat ik met een 5 mans middenveld kan spelen met daarvan 3 spelers (Rijkaard, Beckenbauer, Sócrates) die uitstekend van deze man meer sitiuatie gebruik kunnen maken.Verder voorin 2 spelers die bewezen hebben goals te kunnen maken maar ook anderen in stelling kunnen brengen.Dit team zou zeker kans maken op een wereldtitel naar mijn mening.
"En dan hebben ze nou de regel dat je handjes mot schudden voor het gevecht. Ik wil helemaal geen handjes schuden met m'n tegenstander. Ik wil de kop van z'n romp afslaan."
pi_55112576
1. Karrel_Laaglawaai
2. Eng_Catjuh
3. tong80
4. mcyodogg
5. golfer
6. Vaduz
7. Gordon Shumway
8. Tarado

Allemaal de besten van onze generatie of alleen tong?
FOK!sport Sfeerverslagen Contest (Part II)
Winnaar Voetbalfoto Onderschriftcompetitie 2008 II
Ergens in 1972 schreef Keith Richards het volgende:
Ain't it good to be alive
pi_55113047
Hulde voor de OP Colplay

En uiteraard ook voor het opzetten van deze geweldige topic-reeks.

Mis alleen nog Mijn elftal op papier.
  vrijdag 7 december 2007 @ 22:24:22 #5
67205 Colplay
How you doin??
pi_55113281
Ja was al bang dat ik er een paar niet had. Kan alleen ff niet bewerken. OP is ook iets te groot

Probeer ook al die tijd het dubbele gedeelte van Poule C uit de eerste post te halen. Lukt alleen niet echt. Krijg probleem met database.
"En dan hebben ze nou de regel dat je handjes mot schudden voor het gevecht. Ik wil helemaal geen handjes schuden met m'n tegenstander. Ik wil de kop van z'n romp afslaan."
pi_55113322
quote:
Op vrijdag 7 december 2007 22:24 schreef Colplay het volgende:
Ja was al bang dat ik er een paar niet had. Kan alleen ff niet bewerken. OP is ook iets te groot
Maakt niet uit joh, je hebt er al meer dan genoeg tijd in gestopt.
  vrijdag 7 december 2007 @ 22:28:00 #7
67205 Colplay
How you doin??
pi_55113390
Moet voor zondag wel ff compleet gemaakt worden, is wel zo eerlijk als stemmen begint.
"En dan hebben ze nou de regel dat je handjes mot schudden voor het gevecht. Ik wil helemaal geen handjes schuden met m'n tegenstander. Ik wil de kop van z'n romp afslaan."
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 7 december 2007 @ 22:28:10 #8
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_55113396
iemand die dit snel in een website kan proppen zal fijn zijn
maar voor nu hulde
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  vrijdag 7 december 2007 @ 22:38:21 #9
116532 The_Verve
Midfield Maestro
pi_55113675
Wel jammer dat de foto's er niet bij in zijn gekomen. Voor zo'n grote OP moet je eigenlijk gewoon de eerste 3 posts 'reserveren'.
De Nostradamus van FOK! 6 mei 2009: Iniesta 90 + 3.
pi_55114831
------------------Zubizarreta---------------------------
--Blind------------Marquez-------------Popescu--
-------------------Guardiola-----------------------------
--Albertini------------------------------Okocha--------
-------------------Maradona---------------------------
--Cantona---------Wright--------------Lineker----

Een prachtige team in een dynamisch 343 systeem.

In de goal Zubizarreta. Pakte twee kampioenschappen met Athletic Bilbao, maar had zijn beste jaren in het Dream Team van Barcelona. Veel prijzen werden gewonnen plus een individuele trofee voor minst gepasseerde keeper; 29 goals in 43 wedstrijden. Ook bij de nationale ploeg respectabele cijfers: 98 goals in 124 interlands. Geeft absoluut zekerheid in de goal.

Op rechtsback de aanvoerder van het Gouden Ajax onder van Gaal: Danny Blind. Speelde alleen voor Sparta en Ajax, en won bij de laatste club alle prijzen die er in clubvoetbal te winnen zijn. Mede onder zijn inspirerende leiding werd er fantastisch voetbal gespeeld. Een meevoetballende back met ervaring centraal achterin. Zeer flexibel dus.

Rafael Marquez is mijn centrale verdediger. Brak door bij Monaco in Europa, en is tegenwoordig misschien wel de beste verdediger in de Primera Division. Ook hier is het weer een verdediger die niet alleen puur verdedigd, maar ook scorend vermogen bezit door een goede trap en een ijzerharde kopbal. Op internationaal niveau is het grootste succes, naast aanvoerder van Mexico te zijn, het verslaan van Brazilie op de Confederations Cup.

Niet de meest logische linksback is Gheorghe Popescu. Maar als je kan verdedigen, kan je dat op rechts en links in mijn gedachte. Roemeense, Turkse en Nederlandse titels pronken op zijn lijst, plus twee UEFA Cups. De zesvoudig (6) Roemeens voetballer van het jaar heeft verder 115 wedstrijden op zijn naam staan voor Roemenie en nam deel aan drie WK's en twee EK's. Dat lijkt me meer dan genoeg ervaring om op linksback uit de voeten te kunnen.

Op rechtshalf mag Demetrio Albertini zijn prachtige passes uitstrooien. Groot geworden bij Milan, nog even een titel aan het eind van zijn carriere bij Barcelona gepakt. Maar de jaren bij Milan waren het mooist. Nationaal en internationaal succes werd mede door de capaciteiten van Albertini mogelijk. Een prachtige middenvelder met een schitterend gevoel voor de juiste pass.

De absolute leider van mijn elftal, de verbinding tussen verdediging en aanval is natuurlijk Josep Guardiola. Ook hij maakte deel uit van het Dream Team en pakte ook nog prijzen in de jaren daarna. In totaal waren het 6 landstitels, een Europa Cup 1 en een Europa Cup 2. Als een van de weinige is Guardiola ook nog eens Olympisch Kampioen.

Voor hem speelt ene Diego Armando Maradona. Je moet er toch iemand neer kunnen zetten, niet waar. De individuele prijzen van deze fantastische speler zijn net op twee handen te tellen als je de (drie/vier/vijf)dubbele niet meetelt. Lukt het niet met een solo te voet, dan zal er bij een hoge bal altijd nog een handje aan te pas komen. Ik denk dat hij wel op zijn plaats staat om goed te kunnen presteren.

Op linkshalf staat de Afrikaanse Maradona: Jay-Jay Okocha. Showde zijn balkunsten in Duitsland, Turkije, Frankrijk en Engeland. Laat de meest onnavolgbare bewegingen zien en zal elke speler minimaal een keer per wedstrijd wel even helemaal doldraaien. Vermaak in je elftal. Werd met Nigeria Olympisch Kampioen en werd zelf in 2004 en 2005 gezien als beste Afrikaanse speler in de Premier League.

Eric Cantona is mijn eerste spits van drie. Lichtelijk gek in het hoofd, maar bovenal geniaal. Brak door bij Auxerre en verhuisde naar Marseille. De druk werd een beetje te veel en de gekheid kreeg de overtoon. Hij stopte met voetbal. Toch keerde hij terug en ging via Sheffield Wednesday naar Leeds United om uiteindelijk bij Manchester United terecht te komen. Van '92 tot en met '97 werd hij alleen in '95 geen kampioen.

De tweede spits is Ian Wright. Een ware doelpuntenmachine. Bij Crystal Palace was hij goed voor 117 doelpunten in 277 wedstrijden. In 288 wedstrijden voor Arsenal kwamen er nog eens 185 goals bij.

De derde spits is Gary Lineker. Ook hij wist het netje regelmatig te vinden. Groot geworden bij Leicester City, via Everton naar Barcelona en uiteindelijk nog een paar jaartjes bij Tottenham. Het resultaat zijn 244 goals in 462 wedstrijden plus nog eens 48 goals in 80 wedstrijden voor Engeland. Niet alleen een prachtige spits, ook een geweldig karakter; hij nam het initiatief om Leicester City te redden van faillissement.

Al met al een aardig team dat kan bouwen op een degelijke, meevoetballende verdediging; een voetballend middenveld en absolute goalgetters voorin.
pi_55115305
Leuk extraatje, tijdens officiele wedstrijden heeft Lineker nooit een kaart ontvangen.
trotse eigenaar van post nr. 52m
Op zaterdag 22 december 2007 00:29 schreef Alexxxxx het volgende:
Mods met een x zijn tof.
pi_55115322
Misschien kunnen we trouwens beter per poule een topic maken voor de overzichtelijkheid? De pouleindeling plus teams en dan eventueel de beschrijvingen in een tijdelijk topic onderaan sticky. Waarschijnlijk trek je daar ook meer mensen van buitenaf mee die willen stemmen. Niemand gaat al die lappen tekst door denk ik.
  vrijdag 7 december 2007 @ 23:46:22 #13
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_55115332
Hulde voor het werk en de OP, Colplay.

Ik zou in de OP bij het stemtopic nog even meenemen dat stemmen op je eigen team verboden is.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_55115441
quote:
Op vrijdag 7 december 2007 22:28 schreef borisz het volgende:
iemand die dit snel in een website kan proppen zal fijn zijn
maar voor nu hulde
Dat zou inderdaad geweldig zijn.

RayMania?

En waarom kan de TS nooit namen goed schrijven? Is wel het minste wat je kan doen imo. Verder hulde!
There's a monkey in the jungle watching a vapour trail. Caught up in the conflict between his brain and his tail.
Winnaar Voetbalfoto-onderschriftcompetitie 2006-II, 2008-I.
The Terrifying Snoman | De Wageningse Berg
pi_55116212
Ray doet al zoveel.

Misschien is het handiger, voor de overzichtelijkheid, om de teams door te linken naar de beschrijving. (als die aanwezig is, anders t linkje naar 't complete team)

Dus op deze manier:

Poule C:
BliksemSchigt
The_Verve

enzovoort

Daar wil ik wel mee helpen als je dat wat lijkt Colplay.
That's all folks!
pi_55116510
Dat lijkt me iets overzichtelijker.
  zaterdag 8 december 2007 @ 11:28:26 #17
67205 Colplay
How you doin??
pi_55121482
Dat ziet er zeker overzichtelijk uit. Topidee. Dan kunnen de foto's er misschien ook bij geplaatst worden. Want bij het kopieren van de tekst voor de OP lukte dat niet en had geen zin alle foto's los er bij te zetten. Misschien is het een idee als iedereen hieronder eerst zijn opstelling plaatst en daaronder de beschrijving zoals hij deze wil hebben. Dan is het heel makkelijk om daarna te linken en is er niet een iemand lang bezig. Iedereen krijgt dan ook de kans zijn team en beschrijving op te maken als hij zelf wil.

En dan ga ik er zelf ook even foto's bij zoeken
"En dan hebben ze nou de regel dat je handjes mot schudden voor het gevecht. Ik wil helemaal geen handjes schuden met m'n tegenstander. Ik wil de kop van z'n romp afslaan."
pi_55121540
Niet in 4 verschillende topics, eentje per poule?

Wordt het trouwens te veel om 8 poules van 4 te doen ipv 4 van 8? De eerste twee door van 8 lijkt me zo weinig om een of andere reden.

Wel leuk dat er echt iets mee gedaan wordt.
pi_55121686
quote:
Op vrijdag 7 december 2007 23:45 schreef BliksemSchigt het volgende:
Misschien kunnen we trouwens beter per poule een topic maken voor de overzichtelijkheid? De pouleindeling plus teams en dan eventueel de beschrijvingen in een tijdelijk topic onderaan sticky. Waarschijnlijk trek je daar ook meer mensen van buitenaf mee die willen stemmen. Niemand gaat al die lappen tekst door denk ik.
.
quote:
Op vrijdag 7 december 2007 23:51 schreef EnGCatjuh het volgende:

[..]


RayMania?
Nee, sorry. Ik heb al zoveel lopen wat gedaan moet worden (doelpunt van het jaar, linkjestopic). En er komen nog veel meer dingen bij in januari .
Achter-elkaar-bezochte-Ajax-thuiswedstrijden-meter: [b]29[/b].
[b]Laatste wedstrijd:[/b] FC Timişoara. [b]Volgende:[/b] ADO Den Haag.
Ray's Statshoekje - 2009/2010.
pi_55121697
quote:
Op zaterdag 8 december 2007 11:28 schreef Colplay het volgende:
Dat ziet er zeker overzichtelijk uit. Topidee. Dan kunnen de foto's er misschien ook bij geplaatst worden. Want bij het kopieren van de tekst voor de OP lukte dat niet en had geen zin alle foto's los er bij te zetten. Misschien is het een idee als iedereen hieronder eerst zijn opstelling plaatst en daaronder de beschrijving zoals hij deze wil hebben. Dan is het heel makkelijk om daarna te linken en is er niet een iemand lang bezig. Iedereen krijgt dan ook de kans zijn team en beschrijving op te maken als hij zelf wil.

En dan ga ik er zelf ook even foto's bij zoeken
precies, maar van sommige (waaronder ikzelf) is er nog helemaal geen beschrijving. Ik denk er morgen even de tijd voor te nemen, als het kan
pi_55121721
quote:
Op vrijdag 7 december 2007 23:51 schreef EnGCatjuh het volgende:

[..]

Dat zou inderdaad geweldig zijn.

RayMania?

En waarom kan de TS nooit namen goed schrijven? Is wel het minste wat je kan doen imo. Verder hulde!
Succes met zelf opzetten dan.
  zaterdag 8 december 2007 @ 11:52:22 #22
67205 Colplay
How you doin??
pi_55121781
quote:
Op zaterdag 8 december 2007 11:33 schreef BliksemSchigt het volgende:
Niet in 4 verschillende topics, eentje per poule?

Wordt het trouwens te veel om 8 poules van 4 te doen ipv 4 van 8? De eerste twee door van 8 lijkt me zo weinig om een of andere reden.

Wel leuk dat er echt iets mee gedaan wordt.
Zou wel vier poules houden, maar als er meer zijn die twee te weinig vinden, dan kunnen we ook de eerste vier door laten gaan.

En denk dat als we met de linkjes werken, dat we dan wel in een topic kunnen werken. Is wel zo overzichtelijk denk ik.

Misschien dat morgen 12.00 uur te vroeg is, dus dat we tot morgenavond moeten nemen. Die tijd heeft iedereen dan om zijn team hier in te zetten zoals hij dat zelf wil, dan kunnen we maandagochtend beginnen.
"En dan hebben ze nou de regel dat je handjes mot schudden voor het gevecht. Ik wil helemaal geen handjes schuden met m'n tegenstander. Ik wil de kop van z'n romp afslaan."
pi_55121804
Poule A:

1. Steven 184
2. borisz
3. DANILXL

Poule B:

1. Fides
2. Beschouw
3. Colplay

Poule C:

1. BliksemSchigt
2. egoTRON
3. Ordinair


Poule D:

1. Eng_Catjuh
2. golfer
3. tong80
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_55122048
quote:
Op zaterdag 8 december 2007 11:52 schreef Colplay het volgende:

[..]

Zou wel vier poules houden, maar als er meer zijn die twee te weinig vinden, dan kunnen we ook de eerste vier door laten gaan.

En denk dat als we met de linkjes werken, dat we dan wel in een topic kunnen werken. Is wel zo overzichtelijk denk ik.

Misschien dat morgen 12.00 uur te vroeg is, dus dat we tot morgenavond moeten nemen. Die tijd heeft iedereen dan om zijn team hier in te zetten zoals hij dat zelf wil, dan kunnen we maandagochtend beginnen.
Ik denk dat ik ook voor 4 teams door ben. Anders vallen er al gelijk zo veel mensen af en dan zou ook het gebrek aan interesse kunnen opspelen als er veel snel uitvliegen. Maar helemaal top gedaan in elk geval.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_55141168
Maar even een aandacht-kickje?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')