abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 2 december 2007 @ 20:43:31 #26
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_54998829
quote:
Op zondag 2 december 2007 20:26 schreef KrnKje het volgende:

[..]

Hebben ze me verteld tijdens een cocktailworkshop bij Bols in Amsterdam... Prijs-kwaliteit voor een gratis meegepikte workshop was gigantisch
Oh daar, ja dat ken ik.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_55289932
quote:
Op zondag 18 november 2007 00:45 schreef NiteSpeed het volgende:
Sterke drank is vaak enorm lang te bewaren hoor. Er is een reden dat ze liever bier dronken dan water in de middeleeuwen .
pi_55290509
quote:
Op zaterdag 15 december 2007 13:36 schreef Zonko het volgende:

[..]
Dat er bier werd gedronken heeft niks met alcohol te maken. Er zat toen naar schatting 2% alcohol in bier, en dat doodt geen bacteriën. Maar het water werd gekookt en er zaten extra voedingsstoffen in bier.
  dinsdag 18 december 2007 @ 18:46:30 #29
160834 Florian_
Anatomy is destiny
pi_55367551
Wij hebben thuis ook veel flessen staan (oezo, whiskey, port, cognac etc) en ik kan me van sommigen herinneren dat we ze al minstens een jaar of 5 hebben (soms ook open) Kan dit ook nog dan?

We schenken alleen soms bij verjaardagen sterke drank, voor de rest staat het een beetje stof te happen
Primum non nocere
pi_55473622
ja waarom zou t niet kunnen? 40% alcohol is genoeg om bacteriën te doden. de drank rot dus niet.
pi_55473642
port niet trouwens. dat is gewoon wijn en als t zo oud en geopend is zal t ook vast al beschimmeld zijn.
pi_55522827
quote:
Op zondag 18 november 2007 00:45 schreef NiteSpeed het volgende:
Sterke drank is vaak enorm lang te bewaren hoor. Er is een reden dat ze liever bier dronken dan water in de middeleeuwen .
pi_55803805
quote:
Op zaterdag 22 december 2007 21:40 schreef MahirBurekovic het volgende:
port niet trouwens. dat is gewoon wijn en als t zo oud en geopend is zal t ook vast al beschimmeld zijn.
Port is versterkte wijn, en dus ook wat langer houdbaar, ongeveer 1 à 2 weken, afhankelijk van of het Ruby of Tawny is.
Sanity is (not) statistical
pi_55803884
Mn ouders hebben denk ik al een jaar of 15 (als het niet meer is) een fles jenever staan. Is dat echt nog goed?
pi_55804468
Jenever is toch niet lekker, dus wat maakt het uit? =P
Sanity is (not) statistical
pi_61347498
Hoe zit het eigenlijk met wijn. Ik heb 2 weken geleden een fles open getrokken, kurk er weer in geprikt. Ik zie dat er wat kristalvorming van de suiker rond de kurk is, maar kan zo niets vreemds zien. Zou deze witte, goedkope Jean Louis Cevene, nog goed zijn?
pi_61347592
Wijn kun je maar een paar dagen open laten staan. Eerlijkgezegd, de tweede dag vind ik wijn meestal al niet meer lekker en na een dag of drie kun je 'm toch echt maar beter door de gootsteen spoelen.
Sanity is (not) statistical
pi_61347980
quote:
Op woensdag 3 september 2008 14:49 schreef Maeghan het volgende:
Wijn kun je maar een paar dagen open laten staan. Eerlijkgezegd, de tweede dag vind ik wijn meestal al niet meer lekker en na een dag of drie kun je 'm toch echt maar beter door de gootsteen spoelen.
Zou ik er ziek van worden? Want het was toch een fles van 2.23
pi_61348153
quote:
Op woensdag 3 september 2008 15:02 schreef santax het volgende:

[..]

Zou ik er ziek van worden? Want het was toch een fles van 2.23
Lolbroek.
Sanity is (not) statistical
  woensdag 3 september 2008 @ 16:37:43 #40
129025 Delicieux
Délicieux A Paris
pi_61350768
quote:
Op woensdag 3 september 2008 15:02 schreef santax het volgende:

Zou ik er ziek van worden? Want het was toch een fles van 2.23
Ja, want de niet-ziek-wordt-grens ligt bij 2,25 Eur, dus je hebt net pech.
Je venais, je voyais, je devenais fonctionnaire......
  woensdag 3 september 2008 @ 16:46:38 #41
3869 David
Drum the drums
pi_61351001
Je kunt hem misschien als wijnazijn gebruiken
pi_62150855
Ik heb een dukfles (die ik toch over had ) laten vullen met argon. Als ik een fles wijn open heb spuit ik er argon op zodat ie minder snel kan oxideren. Heel lang houd je het op die manier niet goed maar na een week merk ik weinig verschil. Langer gaat niet goed heb ik getest
blub blub
pi_62150924
Hoe zit het met open en gesloten flessen whisky? Bodempjes gaan sneller achteruit, dat weet ik maar een fles die voor 2/3 vol is nog een jaar laten staan, gaat dat goed?
blub blub
pi_62151043
Waarom zou je sowieso een week over een fles wijn doen ? Of 2 dagen wat dat betreft.
pi_62153645
quote:
Op zondag 5 oktober 2008 17:18 schreef gelly het volgende:
Waarom zou je sowieso een week over een fles wijn doen ? Of 2 dagen wat dat betreft.
Omdat het gewoon teveel is om in 2 dagen op te drinken...
blub blub
pi_62153688
quote:
Op zondag 5 oktober 2008 18:46 schreef nielsgeode het volgende:

[..]

Omdat het gewoon teveel is om in 2 dagen op te drinken...
Da's 5 glazen wijn ?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')