True.quote:Op vrijdag 26 oktober 2007 11:08 schreef Slarioux het volgende:
Typisch dat dat soort dingen, remote logjn etc, allang kunnen en nog makkelijker ook. Als ze op die website nou gewoon hadden uitgelegd hoe dát moet, maar nee. Ze maken een of ander onveilig progje.
Luiheid? Gebrek aan kennis imo. Je moet uiteindelijk meer doen voor een logmein account + prog om een PC over te nemen dan als je gewoon remote desktop gebruikt.quote:Op vrijdag 26 oktober 2007 11:10 schreef Kresj het volgende:
[..]
True.
maar het is soms zo lekker makkelijk. En luiheid regeert bij de meeste mensen he. Inclusief moi.
Op jou pc misschien niet, maar op die van een ander misschien wel. En ze kunnen in theorie jouw pc ook gebruiken voor het verspreiden van spam en virussen.quote:Op vrijdag 26 oktober 2007 11:03 schreef Kresj het volgende:
Ik gebruik het regelmatig om vanaf m'n werk vast een download aan te zetten of iets op m'n computer thuis te doen.
Verder valt er echt geen drol op mijn pc te halen. Er staan geen privégegevens op en in het ergste geval formatteer ik hem en gebruik een ander wachtwoord.
Als je helemaal geen risico wilt lopen moet je je pc loskoppelen van het internet. Ik hou gewoon netjes de virusscanner en firewall bij en mocht er toch iets gebeuren. Shit happens.quote:Op vrijdag 26 oktober 2007 11:12 schreef FredvZ het volgende:
[..]
Op jou pc misschien niet, maar op die van een ander misschien wel. En ze kunnen in theorie jouw pc ook gebruiken voor het verspreiden van spam en virussen.
Hier gaat het niet om geen risico willen lopen, maar niet weten welke risico's er zijn.quote:Op vrijdag 26 oktober 2007 11:14 schreef Kresj het volgende:
Als je helemaal geen risico wilt lopen moet je je pc loskoppelen van het internet.
Ja, dat is het hem nou juist, een virusscanner en firewall kan ja natuurlijk net zo goed uitzetten of manipuleren als je toch volledige toegang tot een computer hebt.quote:Ik hou gewoon netjes de virusscanner en firewall bij en mocht er toch iets gebeuren. Shit happens.
Tja .... en die pc op je werk dan, daar staat ook niets boeiends op zeker ....quote:Op vrijdag 26 oktober 2007 11:03 schreef Kresj het volgende:
Ik gebruik het regelmatig om vanaf m'n werk vast een download aan te zetten of iets op m'n computer thuis te doen.
Verder valt er echt geen drol op mijn pc te halen. Er staan geen privégegevens op en in het ergste geval formatteer ik hem en gebruik een ander wachtwoord.
Voor een bedrijf is het op zeker belachelijk dat ze dit gebruiken, gebruiken ze ook Hamachi voor hun netwerk ?quote:Op vrijdag 26 oktober 2007 11:34 schreef Mathijz het volgende:
tvp, ik ken bedrijven die dit ook voor hun klanten gebruiken...
Nee. niet echt nee. Ik heb hier een pc-tje dat los staat van het bedrijfsnetwerk. Alleen maar een internetverbinding via de lokale ADSL boer. Terwijl het internet/netwerk verkeer van het bedrijf via het hoofdkantoor loopt.quote:Op vrijdag 26 oktober 2007 11:31 schreef KroodjeBip het volgende:
[..]
Tja .... en die pc op je werk dan, daar staat ook niets boeiends op zeker ....![]()
Op XP HOME Edition en Vista HOME Basic en Premium gaat dat echter niet werken. Je kunt niet NAAR een PC verbinden met Home Edition van het OS. XP Met Professional (en Vista Business, Enterprise, Ultimate) gaat het allemaal wel.quote:Op vrijdag 26 oktober 2007 12:12 schreef HarryP het volgende:
Gewoon Remote desktop gebruiken.
- Op de PC die je wilt besturen een wachtwoord instellen
- Bij My Computer - Properties, op het tabblad Remote instellen dat je Remote Desktop wilt gebruiken.
- In je router poort 3389 forwarden.
op scholen/werkplekken zijn die poorten meestal geblokkeerd, en dan is een webbased remote desktop wel handigquote:Op vrijdag 26 oktober 2007 12:12 schreef HarryP het volgende:
Gewoon Remote desktop gebruiken.
- Op de PC die je wilt besturen een wachtwoord instellen
- Bij My Computer - Properties, op het tabblad Remote instellen dat je Remote Desktop wilt gebruiken.
- In je router poort 3389 forwarden.
Dat maakt niet uit. Je neemt gewoon een poort die wel open is en in je router verwijs je die naar de RDP-poort. Of als je geen router hebt dan kun je op je computer de poort veranderen waar ie op luistert.quote:Op vrijdag 26 oktober 2007 23:40 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
op scholen/werkplekken zijn die poorten meestal geblokkeerd, en dan is een webbased remote desktop wel handig
gebruik het altijd voor op school
De prijzen zeggen me niks maar als het wat voorstelt neem ik aan dat hierop getest isquote:LogMeIn offers the industry’s fastest, easiest remote access and support solutions – and has been recognized with eight Editors’ Choice Awards and “Best of the Year” honors.
Since 2003, organizations worldwide have trusted the developers of LogMeIn - the same team that created RemotelyAnywhere, the first ever browser-based remote administration solution.
The company develops and markets innovative remote access, productivity, management and security products that serve mobile professionals and system administrators with a suite of SSL, TLS and SSH-encrypted products.
Maar die features, zit je daar wel op te wachten?quote:Op zaterdag 27 oktober 2007 01:14 schreef mrfox het volgende:
Heeft minder opties
Zo kan je bij remotelyanywhere zelfs HTML screen control doen, denk niet dat windows dat kan.
zo zijn er vm nog wel andere opties ook die de windows tool niet heeft
Je kan gewoon kopiëren en plakken, maar dat moet je wel aanvinken bij de opties.quote:Op zaterdag 27 oktober 2007 01:43 schreef mrfox het volgende:
volgens mij heeft windows ook geen file transfer optie.
http://www.remotelyanywhere.com/template.asp?page=purchasequote:Op zaterdag 27 oktober 2007 01:57 schreef leolinedance het volgende:
Wat kost het dan?
Ooit gehoord van de volgende wijsheid: "Assumption is the mother of all fuck-ups"? Leer hem maar uit je hoofd, kan nog wel eens van pas komen.quote:Op maandag 20 oktober 2008 10:55 schreef Van-G het volgende:
Beetje onzin. Logmein is een groot bedrijf. Dat deze software ook verkoopt aan bedrijven enz enz. Ik neem aan dat ze hier niet mee spelen.
En als ze het misbruiken kunnen ze er nog veel meer geld mee verdienen. Daarbij: er hoeft maar één werknemer bij dat bedrijf te zijn met dollartekens in zijn ogen.quote:Aangezien ze er erg veel geld mee kunnen verdienen. wanneer ze er voor zorgen dat het veilig gebruikt kan worden.
Dat betekend echter nog niet dat het daarom 100% betrouwbaar is.quote:Op zondag 18 oktober 2009 12:25 schreef ScarFace- het volgende:
LogMeIn verdient geld aan hun diensten, het is geen hackersgroepje die een ddos aanval gaat starten ofzo.
microsoft heeft het RDP dan ook niet in het leven geroepen om van buiten je LAN te connecten. Wil je dit wel doen, dan doe je er verstandig aan om eerst een VPN op te bouwen om secure te kunnen connecten naar de machine toe. Het principe van Microsoft is als je het op die manier gebruikt dan ook prima.quote:Op maandag 19 oktober 2009 12:16 schreef RiDo78 het volgende:
Log me In is gewoon super handig. Het grootste nadeel van de Windows RDP oplossing is dat het niet geschikt is voor beheer op afstand. Want als je telefonisch aan een gebruiker uit kunt leggen hoe hij of zij de RDP poort op de router openzet en forward naar de bewuste PC, dan kun je net zo goed het eigenlijke probleem telefonisch verhelpen. Met Log me in heb je juist dat de 'client' verbinding maakt met de server van Log me in. Aangezien dat een uitgaande verbinding is, gaat dat in veel gevallen wellicht wel werken. Microsoft beredeneert met hun oplossing net verkeerd om; de 'probleemcomputer' moet zijn netwerk openstellen waardoor de expert op die machine kan inloggen. Het zou handiger geweest zijn als de expert thuis of op het werk zijn netwerk zo aanpast dat een probleemcomputer daar mee kan verbinden.
LogMeIn is leuk voor als je thuis wilt kunnen knutselen vanaf een remote locatie en je hebt geen idee wat je eigenlijk aan 't doen bent. Ruwweg dus 95% van alle gebruikersquote:Log me in heeft dus wel degelijk een mooi product op de markt gezet. Ik heb wat lopen spelen met Log me in Rescue, Log me in Pro en Log me in Free en het zijn op zich wel leuke programmatjes. Alleen of ik Log me in zou vertrouwen in een bedrijfsomgeving? Nee, waarschijnlijk niet. Log me in had hun client ook zo kunnen schrijven dat die verbinding zou maken met een server die direct verbinding maakt met het bedrijfsnetwerk van de klant in plaats van het eigen Log me in netwerk. Dan hadden ze 'Log me in'-servers kunnen verhuren die bij de klant in het netwerk geplaatst kunnen worden. Maar nee, ze staan erop dat al het verkeer via hun servers loopt. En dat vind ik op z'n minst erg verdacht en compleet onwenselijk voor een bedrijfssituatie. Want de algehele beveiliging van je bedrijf is zo sterk als de zwakste schakel, en hoe sterk is de schakel van Log Me In? En wie is er verantwoordelijk als je bedrijf door middel van een Log me in toegang gehacked wordt?
Maar als je een beetje bedrijf hebt daarien, dan ga je toch niet met dat soort diensten aan de knutsel? Dan neem je bij een multi-site-omgeving een IP-VPN natuurlijk. En heb je maar 1 locatie, dan kun je kijken naar een sDSL-lijn die niet overboekt is, of een glasverbinding (afhankelijk van de gewenste bandbreedte natuurlijk). Daar plak je dan een goede SLA op en eventueel neem je nog een backup-lijntje van een andere provider die een ander netwerk gebruikt. Uiteraard hangt daar wel een prijskaartje aan, maar voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten gaat nu eenmaal niet. Helaas komen veel managers daar pas achter als 't een keertje goed fout is gegaanquote:Om diezelfde reden gebruik ik ook zakelijk geen Western Digital World schijven; de verplichte MIONET software die daarin zit vertrouw ik voor geen meter. Als ik die software uitzet dan is die na een herstart van de drive weer actief. De enige manier om die echt uit te krijgen is SSH-toegang op die drive te hacken en daar het MIONET startscript om zeep te helpen. Maar dan is je garantie weer voorbij. Nu komt die MIONET software nieteens voorbij de firewall (al het internet verkeer moet via een authenticating proxy) maar toch, het gaat om het principe.
Net als die tripple-play internetdiensten van bijvoorbeeld KPN. Je weet wel, waar je zo'n gratis router bij krijgt. Leuk voor thuis, maar in een bedrijfssituatie zit je echt niet te wachten op een router die jouw netwerk beheerst. (Los van het feit dat je Active Directory nooit probleemloos aan de gang krijgt met een router die kostte wat kost DHCP uit wil delen). Je internetaanbieder stelt die router in en je moet dus vertrouwen op de kennis en kunde van je internetaanbieder. Oh en je moet je internetaanbieder blind vertrouwen, want zij kunnen ook op je netwerk binnen komen. Immers, zij kunnen alle poorten open zetten die ze maar willen.
Al deze voorbeelden zijn dus leuk voor thuis, maar niet geschikt voor professioneel gebruik. Jammer, want Log me in is een verdomd goed concept. Maar ik zou als bedrijf zijnde het risico niet willen lopen.
Oh die indruk kreeg ik anders niet van ze; ik bedoel je kunt via MSN prima hulp op afstand aanvragen, maar als die hulp niet eerst langs geweest is om te zorgen dat je netwerk op de juiste manier opengesteld is dan heb je er nog niets aan.quote:Op maandag 19 oktober 2009 13:20 schreef kroegtijger het volgende:
microsoft heeft het RDP dan ook niet in het leven geroepen om van buiten je LAN te connecten. Wil je dit wel doen, dan doe je er verstandig aan om eerst een VPN op te bouwen om secure te kunnen connecten naar de machine toe. Het principe van Microsoft is als je het op die manier gebruikt dan ook prima.
Helemaal mee eens, maar de prijsvoering van Log me in Rescue is niet echt op de consument gericht (voor een kleine 1000 euro per jaar).quote:LogMeIn is leuk voor als je thuis wilt kunnen knutselen vanaf een remote locatie en je hebt geen idee wat je eigenlijk aan 't doen bent. Ruwweg dus 95% van alle gebruikersMaar als je echt wat serieuzer aan de gang gaat heb je die hele poespas niet nodig natuurlijk. [knip]
Ook daar ben ik het volledig met je eens; maar er zijn genoeg SOHO en andere kleine bedrijfjes die wel met een adsl of glaslijntje van een of ander goedkoop providertje zitten. En voor wie het financieel gezien ook niet mogelijk is om een lijn met hoge SLA en backup lijn neer te leggen.quote:Maar als je een beetje bedrijf hebt daarien, dan ga je toch niet met dat soort diensten aan de knutsel? Dan neem je bij een multi-site-omgeving een IP-VPN natuurlijk. En heb je maar 1 locatie, dan kun je kijken naar een sDSL-lijn die niet overboekt is, of een glasverbinding (afhankelijk van de gewenste bandbreedte natuurlijk). Daar plak je dan een goede SLA op en eventueel neem je nog een backup-lijntje van een andere provider die een ander netwerk gebruikt. Uiteraard hangt daar wel een prijskaartje aan, maar voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten gaat nu eenmaal niet. Helaas komen veel managers daar pas achter als 't een keertje goed fout is gegaan![]()
Netwerkverbindingen, ontsluitingen naar internet en de inrichting van je LAN is niet iets wat je voor bedrijven te licht moet opvatten; het is de basis van je hele omgeving, dus dat moet gewoon goed en betrouwbaar zijn. Daar past een concept als LogMeIn totaal niet in naar mijn mening
Klopt, maar voor de home versies kun je wel met RDP aan de knutsel, maar dan moet de gebruiker zelf actief een verzoek indienen dmv. Hulp en ondersteuning. Dat kan dmv. MSN, Email (dmv. speciaal geprepareerd mstsc linkje) of een bestandje op een USB-stick. Onderwater is het gewoon RDP.quote:Op maandag 19 oktober 2009 13:23 schreef sander-3 het volgende:
De in vista ingebouwde remote desktop functie werkt alleen bij de business en ultimate versie voor zover ik weet.
Remote Assistance heet dat ja.quote:Op maandag 19 oktober 2009 13:56 schreef RiDo78 het volgende:
[..]
Klopt, maar voor de home versies kun je wel met RDP aan de knutsel, maar dan moet de gebruiker zelf actief een verzoek indienen dmv. Hulp en ondersteuning. Dat kan dmv. MSN, Email (dmv. speciaal geprepareerd mstsc linkje) of een bestandje op een USB-stick. Onderwater is het gewoon RDP.
Windows 7 Professional ook (of is dat Business?)quote:Op maandag 19 oktober 2009 13:23 schreef sander-3 het volgende:
De in vista ingebouwde remote desktop functie werkt alleen bij de business en ultimate versie voor zover ik weet.
Dat kun je Microsoft natuurlijk niet kwalijk nemen. Die kunnen niet verantwoordelijk zijn voor een router die ze niet zelf hebben geleverd. Hark je een pc rechtstreeks aan 't modem (zoals je er ook vanuit mag gaan in dit soort situaties) dan heb je niets met poortjes open zetten te maken, maar maak je gebruik van de firewall in Windows die hier netjes om gaat vragen. Als je er een router tussen zet bouw je dus een netwerk op. Kan je dan van een andere leverancier verwachten dat die je netwerk beheert? lijkt me niet natuurlijk. Dan ben je daar zelf voor verantwoordelijk.quote:Op maandag 19 oktober 2009 13:53 schreef RiDo78 het volgende:
[..]
Oh die indruk kreeg ik anders niet van ze; ik bedoel je kunt via MSN prima hulp op afstand aanvragen, maar als die hulp niet eerst langs geweest is om te zorgen dat je netwerk op de juiste manier opengesteld is dan heb je er nog niets aan.
Da's mij ook een raadsel ja. Ik snap ook neit helemaal dat dit product verkocht wordt, maar kennelijk zijn er toch mensen die hier hun geld aan uitgeven. Waarom is me een raadsel.quote:Helemaal mee eens, maar de prijsvoering van Log me in Rescue is niet echt op de consument gericht (voor een kleine 1000 euro per jaar).
Tsja, ben 't wel helemaal ook met je eens hierin hoor, maar dan krijg je dus een beetje dat gevoel van dubbeltje op de eerste rang en dat werkt nu eenmaal niet. Was het maar zo'n feest.quote:Ook daar ben ik het volledig met je eens; maar er zijn genoeg SOHO en andere kleine bedrijfjes die wel met een adsl of glaslijntje van een of ander goedkoop providertje zitten. En voor wie het financieel gezien ook niet mogelijk is om een lijn met hoge SLA en backup lijn neer te leggen.
Maar mijn intentie met die voorbeelden van Western Digital en de ADSL lijn was niet zozeer aantonen dat de servicelevels minder acceptabel zijn, maar zijn meer bedoeld als voorbeelden van services die je eigen veiligheid in gevaar brengen. Mionet kan op je schijfje gluren wat jij daar hebt opgeslagen en heeft misschien wel toegang tot de shell van die drive. En je provider komt zo je netwerk binnengewandeld. De overeenkomst met Log Me In is dat ook Log Me In dingen op je machines of netwerk kan doen die je niet kunt voorspellen. Zoals TS in 2007 al zei, wie zegt dat het geen trojaans paard is?
dr zijn tal van tooltjes voor te vinden natuurlijk, maar da's niet helemaal waar het hier om draaitquote:Op maandag 19 oktober 2009 15:51 schreef kikoooooo het volgende:
Ik snap best dat mensen logmein gebruiken, ik snap alleen niet dat iemand het gebruikt om 'iemand anders' te helpen bij hulp op afstand.
Daarvoor is Teamviewer veel beter geschikt. Iemand gooit de .exe open, er verschijnt een pincode. Die gooi jij in de client en je hebt verbinding. Ideaal en veel minder instelwerk voor de 'server' als logmein. Verder dus ook geen account nodig.
Dat is met Logmein toch ook zo !?quote:Op maandag 19 oktober 2009 20:50 schreef Rutger1983 het volgende:
Gebruik anders teamviewer? Je hoeft hiervoor geen aparte portmappings te maken, het werkt gewoon gelijk
Maar de vraag was toch niet naar alternatieven, maar hoe betrouwbaar het is?? Daar zijn we geloof ik al wel achter: niet betrouwbaarquote:Op woensdag 21 oktober 2009 15:14 schreef KroodjeBip het volgende:
[..]
Dat is met Logmein toch ook zo !?
Met teamviewer hoef je niet eerst een login op een server te maken als ik me niet vergis.quote:Op woensdag 21 oktober 2009 15:14 schreef KroodjeBip het volgende:
[..]
Dat is met Logmein toch ook zo !?
Niet betrouwbaar? Waarom niet? Ze zijn nasdaq listed. Tevens heb je bij LogMeIn een point 2 point verbinding en gaat je data niet over servers van derdenquote:Op woensdag 21 oktober 2009 15:40 schreef kroegtijger het volgende:
[..]
Maar de vraag was toch niet naar alternatieven, maar hoe betrouwbaar het is?? Daar zijn we geloof ik al wel achter: niet betrouwbaar
Lees nu eens het verhaaltje van Farenji; dan snap je misschien waarom het best wel eens niet veilig kan zijn. Als de mannen van Logmein kwaad willen, kunnen ze dat heel gemakkelijk!quote:Op donderdag 22 oktober 2009 10:08 schreef draaijer het volgende:
[..]
Niet betrouwbaar? Waarom niet? Ze zijn nasdaq listed. Tevens heb je bij LogMeIn een point 2 point verbinding en gaat je data niet over servers van derden
Also check : https://secure.logmein.com/US/policies/privacy.aspx
Dat is heel wat anders... Een DNS handelt je data-traffic niet af, maar zet alleen je fqdn om naar ip.quote:Op donderdag 22 oktober 2009 12:32 schreef ScarFace- het volgende:
Als je LogMeIn niet vertrouwd, vertrouw je ook geen open dns?
Dan ben je echt wel heel vaag
De dns provider heeft wel gegevens over welke internetsites jij bezoekt.quote:Op donderdag 22 oktober 2009 12:51 schreef kroegtijger het volgende:
[..]
Dat is heel wat anders... Een DNS handelt je data-traffic niet af, maar zet alleen je fqdn om naar ip.
Kijk maar eens naar de traffic die op je dns gaat en je ziet dat deze t.o.v. de hoeveelheid data die daadwerkelijk verstuurd wordt nauwelijks iets voorstelt. Is ook logisch, anders zouden de DNS-servers van providers als een malle worden belast
Oh ja, dat zegt natuurlijk alles.quote:Op donderdag 22 oktober 2009 10:08 schreef draaijer het volgende:
[..]
Niet betrouwbaar? Waarom niet? Ze zijn nasdaq listed.
Dat is dus maar ZEER de vraag. In de standaard SSL implementatie is dat helemaal niet mogelijk, en het is niet te controleren hoe de door logmein aangepaste implementatie werkt en of deze uberhaupt secure is. Je kan niet anders dan ze op hun mooie blauwe ogen vertrouwen.quote:Tevens heb je bij LogMeIn een point 2 point verbinding en gaat je data niet over servers van derden
Ok, misschien is het handig om even te weten hoe een DNS-server nou eigenlijk werkt.quote:Op donderdag 22 oktober 2009 13:17 schreef ScarFace- het volgende:
[..]
De dns provider heeft wel gegevens over welke internetsites jij bezoekt.
En dat is dus ook wel degelijk privacy gevoelig.
Heb je ooit van dns poisoning gehoord? Dat is een enorm risico dat heel moeilijk te detecteren is. DNS is in de huidige implementatie niet zo secure. Nog niet zo lang geleden is er een essentiele ontwerpfout aan het licht gekomen die in een flink aantal gevallen dns poisoning mogelijk maakt. Maw: het aanpassen van dns gegevens, van afstand, zonder dat je de server hoeft te hacken. Gevolg is dan bijvoorbeeld dat je forum.fok.nl in je browser intikt, en dat je ook op een site terechtkomt die er precies zoals het echte fok uitziet maar dat je zonder het te weten op een of andere schimmige server in Kazachstan zit.quote:Op donderdag 22 oktober 2009 12:51 schreef kroegtijger het volgende:
[..]
Dat is heel wat anders... Een DNS handelt je data-traffic niet af, maar zet alleen je fqdn om naar ip.
Kijk maar eens naar de traffic die op je dns gaat en je ziet dat deze t.o.v. de hoeveelheid data die daadwerkelijk verstuurd wordt nauwelijks iets voorstelt. Is ook logisch, anders zouden de DNS-servers van providers als een malle worden belast
Maar dat heeft, zoals je zelf al aan geeft, helemaal niets met de DNS-server zelf te maken, maar met de connectie daarnaartoe. Da's natuurlijk een heel ander verhaalquote:Op donderdag 22 oktober 2009 13:28 schreef Farenji het volgende:
[..]
Heb je ooit van dns poisoning gehoord? Dat is een enorm risico dat heel moeilijk te detecteren is. DNS is in de huidige implementatie niet zo secure. Nog niet zo lang geleden is er een essentiele ontwerpfout aan het licht gekomen die in een flink aantal gevallen dns poisoning mogelijk maakt. Maw: het aanpassen van dns gegevens, van afstand, zonder dat je de server hoeft te hacken. Gevolg is dan bijvoorbeeld dat je forum.fok.nl in je browser intikt, en dat je ook op een site terechtkomt die er precies zoals het echte fok uitziet maar dat je zonder het te weten op een of andere schimmige server in Kazachstan zit.
Ik heb bij een Amerikaans bedrijf gewerkt en daar is liability echt ENORM hot en in de US kan je werkelijk voor de stomste zaken aangeklaagd worden.quote:Op donderdag 22 oktober 2009 13:22 schreef Farenji het volgende:
[..]
Oh ja, dat zegt natuurlijk alles.
[..]
De kans is ook wel groot dat het te vertrouwen is hoor, maar het is niet onomstotelijk vast te stellen op basis van de door hun vrijgegeven informatie. Als je met echt serieus belangrijke data bezig bent zou ik er dan ook geen gebruik van willen maken. (denk bijvoorbeeld aan investeeringsbanken die een verbinding naar de beurs hebben. Daar gaan transacties van tientallen miljoenen voorbij. Je wilt dus absoluut niet dat daar mee gerommeld kan worden)quote:Op donderdag 22 oktober 2009 13:34 schreef draaijer het volgende:
[..]
Ik heb bij een Amerikaans bedrijf gewerkt en daar is liability echt ENORM hot en in de US kan je werkelijk voor de stomste zaken aangeklaagd worden.
Gezien het een beursgenoteerd bedrijf is en gezien ze enkele grote namen hebben als klanten, vertrouw ik het wel.
Ik vertrouw dit soort zaken alleen maar als ik met eigen ogen kan controleren dat het klopt. Met andere woorden: als ik de source code en de implementatie kan controleren. Dat kan met logmein niet; en beursnotering zegt me wat dat betreft echt geen ruk. Je moet wel HEEL ERG naief zijn als je denkt dat dat een garantie voor eerlijkheid is.quote:Op donderdag 22 oktober 2009 13:34 schreef draaijer het volgende:
[..]
Ik heb bij een Amerikaans bedrijf gewerkt en daar is liability echt ENORM hot en in de US kan je werkelijk voor de stomste zaken aangeklaagd worden.
Gezien het een beursgenoteerd bedrijf is en gezien ze enkele grote namen hebben als klanten, vertrouw ik het wel.
Bij welk ander vergelijkbaar product kun je dan wel in de broncode kijken? Kan alleen bij opensource projecten...quote:Op donderdag 22 oktober 2009 15:23 schreef Farenji het volgende:
[..]
Ik vertrouw dit soort zaken alleen maar als ik met eigen ogen kan controleren dat het klopt. Met andere woorden: als ik de source code en de implementatie kan controleren. Dat kan met logmein niet; en beursnotering zegt me wat dat betreft echt geen ruk. Je moet wel HEEL ERG naief zijn als je denkt dat dat een garantie voor eerlijkheid is.
Preciesquote:Op donderdag 22 oktober 2009 15:25 schreef KhaZ het volgende:
[..]
Bij welk ander vergelijkbaar product kun je dan wel in de broncode kijken? Kan alleen bij opensource projecten...
Bij open dns loggen ze wel aangezien je ook je eigen stats kan zien etc.quote:Op donderdag 22 oktober 2009 13:27 schreef kroegtijger het volgende:
[..]
Ok, misschien is het handig om even te weten hoe een DNS-server nou eigenlijk werkt.
Als jij een domeinnaam in typt, bijvoorbeeld www.fok.nl dan zal je data-package niet naar je DNS-server worden gestuurd, maar er wordt vanuit je pc een request gedaan aan de DNS-server om het domeinnaam www.fok.nl om te zetten naar het juiste IP-adres wat daarbij hoort. Dit adres wordt vervolgens aan de packages geknoopt zodat deze op de juiste plek worden afgeleverd. De data op zich komt dus nooit bij de DNS-server. Uiteraard is de request dan wel bekend bij de provider, maar daar komen zulke hoeveelheden requests binnen per minuut dat het geen doen is om daar een search ook maar op los te laten. Normaal gesproken worden die requests niet eens gelogd omdat het er veel te veel zijn om daar wat mee te kunnen. Daarnaast is een request van de domeinnaam naar ip ook totaal geen interessante informatie; je kunt er namelijk nog steeds niets mee
Normaal gesproken doe je dat op een ISA en niet op een DNSquote:Op donderdag 22 oktober 2009 17:27 schreef ScarFace- het volgende:
[..]
Bij open dns loggen ze wel aangezien je ook je eigen stats kan zien etc.
Handig om te weten hehahahaha
Voor remotebeheer gebruik ik ssh, soms in combinatie met vnc (dus vnc over een ssh tunnel). Met ssh kun je alle protocollen probleemloos door firewalls heen tunnelen dus extra poorten openzetten is nooit nodig. En ja, alles is open source. Met ssh weet ik zeker dat zowel de authenticatie als de encryptie het beste is wat er beschikbaar is, en dat het bij correct gebruik waterdichte security biedt. Er zit geen enkel bedrijf of derde partij tussen, en er is geen mogelijkheid om er mee te prutsen zonder dat dat meteen duidelijk is.quote:Op donderdag 22 oktober 2009 15:25 schreef KhaZ het volgende:
[..]
Bij welk ander vergelijkbaar product kun je dan wel in de broncode kijken? Kan alleen bij opensource projecten...
Bij voldoende tijd kom je overal in ja, maar voldoende tijd is een heel rekbaar begrip. Bij een goede, hoogwaardige encryptie kan het jaren duren voordat je eindelijk binnen bent en hoe relevant is de informatie die je dan achterhaald nog? De beveiliging die nodig is, is zo goed als dat de data belangrijk is.quote:Op donderdag 5 november 2009 17:55 schreef Verzorger het volgende:
Geweldige post !
Nu we allen onze bedenkingen hebben over de beveiliging op het internet (NOT), weet dan dat de overheid het ondanks al je inspanningen "moeiteloos" kan onderscheppen.
Dan gebruik je toch de postduif van weleer ? Die schieten ze doodleuk uit de lucht !
Dan stuur je toch je beste vriendje ? Die kopen ze wel om.
Dan pak je de telefoon ... en dan weet je dat ALLES is af te luisteren.
Dus we hebben het (met alle goede bedoelingen op voorhand) maar te geloven wanneer veiligheid wordt gekenmerkt door een bedrijf met een "gedegen" achtergrond. Nu wil het feit ook dat veel hele goede software uit die landen en Rusland en India komt. ECHT niet uit Redmont of Delft !
Zelf doe ik, moet ik eerlijk bekennen, veel met LogMeIn omdat het (voor onze ondersteuning) op ieder gewenst moment benaderbaar is, desgewenst zonder tussenkomst van de gebruiker. Ook wij wisselen (kapen) geen informatie uit van onze klanten, dat is een strikte vertrouwensrelatie in een professionele omgeving.
Als je schizofreen wilt blijven denken: doe het licht dan uit, schakel de stroom uit want er gaan veel bitjes over de electriciteitskabels ... O, en vergeet je aluminium pet niet !
Veiligheid valt en staat niet alleen met de toegepaste software, eerder met het gehanteerde Operating Systeem. Daarvan weet de héle wereld dat windhoos daar geen uitblinker in is. Dus beter DIE eerst elimineren en dan ben je al véél beter beschermd !
Dan nóg kunnen ze meekijken, hoor ik iedereen al denken ! Klopt ook, dat kán iedereen, maar of het zinvol is ????
Windhoos draait bij ons virtueel, mooi afgeschermd van al het kwaad op de wereld !
(als we het al zeer incidenteel eens gebruiken ...)
Een "goede" inbreker komt overal in, wanneer hij/zij maar tijd genoeg krijgt.
Zo ook met beveiligde verbindingen.
och, dat valt toch wel mee?? alleen voor sommige situaties is het gewoon niet betrouwbaar genoeg; voor thuis-gebruik zal het vrijwel nooit een issue zijn.quote:Op vrijdag 6 november 2009 12:21 schreef witte_fantasie het volgende:
Haha het conspiracy gehalte in dit topic begint epische vormen aan te nemen...
Zit zelf nog even te wachten totdat de app LogmeIn voor de iphone wat goedkoper wordt, dan gaat bassie hem ook gebruiken.
Ik zag bij iemand op een blog dat het volgens mij vanavond en zaterdag in de aanbieding is op de AppStorequote:Op vrijdag 6 november 2009 12:21 schreef witte_fantasie het volgende:
Haha het conspiracy gehalte in dit topic begint epische vormen aan te nemen...
Zit zelf nog even te wachten totdat de app LogmeIn voor de iphone wat goedkoper wordt, dan gaat bassie hem ook gebruiken.
Grappig dat 1 persoon denkt dat het onveilig is en dat terwijl er heel veel grote corporate bedrijven veilig gebruik van maken.. Maar goed.quote:Op donderdag 5 november 2009 21:32 schreef kroegtijger het volgende:
[..]
Bij voldoende tijd kom je overal in ja, maar voldoende tijd is een heel rekbaar begrip. Bij een goede, hoogwaardige encryptie kan het jaren duren voordat je eindelijk binnen bent en hoe relevant is de informatie die je dan achterhaald nog? De beveiliging die nodig is, is zo goed als dat de data belangrijk is.
Voor thuis-gebruik is logmein daarom ook over 't algemeen prima, maar voor een bedrijf waarbij belangrijke informatie verstuurd wordt is het geen optie. Dan neem je "echt" veilige lijnen (dus bijvoorbeeld via een IP-VPN) of / en maak je gebruik van echt goede encryptie-methoden zoals PGP (dat weer werkt via het principe van sleutel en slot gescheiden houden). Maar zelfs tools als PGP gebruik je binnen bedrijfsomgevingen ook alleen maar als het echt belangrijke data betreft (zoals bijvoorbeeld in aandelenhandel en bankzaken e.d)
Het is net als met een huis...je kan je huis extreem gaan beveiligen, maar dat geeft ook de indruk dat er kennelijk wat te halen is en nodigt daarom weer uit.
het is afhankelijk van je toepassing; een aandelen-mutatie van miljoenen doe ik niet over zo'n lijntje neequote:Op vrijdag 6 november 2009 19:01 schreef draaijer het volgende:
[..]
Grappig dat 1 persoon denkt dat het onveilig is en dat terwijl er heel veel grote corporate bedrijven veilig gebruik van maken.. Maar goed.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |