Curiosity | zondag 21 oktober 2007 @ 19:25 |
Eindelijk het recept voor de lekkerste pizza's die ik ooit gegeten heb ( van een turkse collega) Turkse pizza voor het deeg 1 pak bloem melk verse gist zonnebloemolie 2 el suiker zout Bereiding: Los de gist op met een klein beetje water, doe hierbij de suiker en ong. een half glas zonnebloemolie (longdrink). Doe hierbij de bloem met daarop een beetje zout. Verwarm de melk in een steelpan, een halfvolle pan is meestal voldoende voor 1 pak bloem. Kneedt dit alles zodanig dat het deeg niet aan je handen vastplakt. Is dit wel het geval dan kan je er een beetje bloem bij doen. laat het deeg rusten. Voor het gehaktmengsel half kilo gehakt halve bos peterselie 1 kilo uien +/- 4 teentjes knoflook 2 kleine blikjes tomatenpuree 2 rode paprika's 2 á 3 tomaten beetje zwarte peper 2 á 3 el pittige turkse kruiden (bij de turkse winkel ook wel kebabkruiden genoemd) 1 el turkse sambal zout naar smaak ong 1 kopje zonnebloemolie Bereiding: Doe het gehakt in een grote kom. De overige ingredienten hak je fijn met een keukenmachine, samen met alle kruiden en olie meng je dit met het gehakt. Je doet er eventueel wat water bij bij zodat je het goed uit kan smeren over het deeg. Van het deeg maak je bolletjes ( ong zo groot als een manderijn) Deze rol je uit en dan smeer je het gehaktmengsel erop. In de oven op 250 graden bak je de pizza's gaar. Ik schat zo'n 15 min, de tijd stond er niet bij, even uitproberen. Tip: je kan beter 2 pakken bloem klaarmaken om te voorkomen dat het deeg op is, mocht er toch deeg overblijven dan kan je dit invriezen om er later broodjes van te maken. | |
Muck | zondag 21 oktober 2007 @ 19:29 |
lekker, maar kon dat niet hier? Afbak turkse pizza? |