abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 29 april 2008 @ 18:03:39 #126
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_58384689
quote:
Op dinsdag 29 april 2008 17:59 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Is goed, zal ook wel een foto maken als het klaar is Mn vriend is alleen later thuis dan verwacht, dus moet nog even geduld hebben.
Ik ben benieuwd!
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_58387275
Foto is met mn telefoon genomen, dus niet echt heel duidelijk, maar het was iig erg lekker ( mn vriend vond dat gelukkig ook )

  dinsdag 29 april 2008 @ 20:30:41 #128
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_58387482
Heerlijk stoofprutje hoor!
Had je het gewoon in water gestoofd?
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_58387607
quote:
Op dinsdag 29 april 2008 20:30 schreef Duderinnetje het volgende:
Heerlijk stoofprutje hoor!
Had je het gewoon in water gestoofd?
Ja, moest eigenlijk bier doorheen, maar daar hou ik niet van, dus gewoon met water gestoofd. En door al die tomaten werd het dus gewoon een tomatensausje
pi_61015645
ben ik nou de enige die door het baggerweer steeds, weer aan het verlangen is naar stoofpotten ?
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_61016064
Gisteren al een op zelfs!

Lekker simpel, runderlappen, sjalotjes, peen, aardappelen, bier, bouillion en peterselie. Maar zo verrukkelijk!
Sweet and innocent...
  donderdag 21 augustus 2008 @ 18:08:27 #132
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_61016110
Oeh ja, morgen weer eens maken!
Snobs have more fun!
KLIK!
  donderdag 21 augustus 2008 @ 18:56:38 #133
44649 beelz
Maar dat is het punt niet
pi_61016951
Ik heb vorige week weer mijn Ierse stoofpot gemaakt. Toch vreemd dat je met een stoofpot voor 2 personen net niet genoeg hebt aan een kilo vlees
Mijn vriendin is niet zo'n grote eter maar die Ierse stoofpot eet ze bijna de pan bij op
Besef Regulier!
Trouble spelling diarrhoea? There's always the Ronseal standby of 'dire-rear'.
pi_61017164
quote:
Op donderdag 21 augustus 2008 18:56 schreef beelz het volgende:
Ik heb vorige week weer mijn Ierse stoofpot gemaakt. Toch vreemd dat je met een stoofpot voor 2 personen net niet genoeg hebt aan een kilo vlees
Mijn vriendin is niet zo'n grote eter maar die Ierse stoofpot eet ze bijna de pan bij op
had je dat recept al gepost?
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  donderdag 21 augustus 2008 @ 20:11:51 #135
44649 beelz
Maar dat is het punt niet
pi_61018606
quote:
Op donderdag 21 augustus 2008 19:06 schreef DarkElf het volgende:

[..]

had je dat recept al gepost?
Nog niet, zal hem morgen eens overtypen en posten
Besef Regulier!
Trouble spelling diarrhoea? There's always the Ronseal standby of 'dire-rear'.
pi_61055511
Van een Haarlemse chef :
quote:
R U N D E R S U C A D E
met een salade van tomaat, rode ui en basilicum

R E C E P T U U R
Voor 8 personen

B e n o d i g d h e d e n

Voor de jus
2 kg kalfsbotten
1 kg ossestaart
1 winterwortel
1 ui
2 prei
5 tenen knoflook
5 takjes thijm
2 takjes rozemarijn
2 el tomatenpuree
1 blikje gepelde tomaten
2 kruidnagels
1 liter rode wijn


Doe de botten in een grote pan en vul deze af met koud water. Laat dit koken
en schep vervolgens het vuil van de bovenkant met een soeplepel of een schuimspaan.
Hierna de grof gesneden groenten, (bouquet) kruiden, tomatenpuree en gepelde
tomaten erop doen. Het geheel vervolgens een dag laten trekken en fijn zeven.
Voor een snelle jus kunt u gebruikmaken van een goede kalfsfond.

Het vlees
4 stuks à 175 gr. rundersucade



Bestrooi de sucade met peper en zout en bak om en om. Leg het vlees in de jus
en laat het op een laag vuur gaar sudderen. Voor de saus kunt u het suddervocht gebruiken,
maar een gedeelte van de jus inkoken met extra rode wijn en een beetje rode port kan ook.

Voor de salade
1 kg rode ui
1 kg tomaat
1 bos basilicum
peper
zout
2 dl. olijf olie
1 teen knoflook


Maak de rode ui schoon en snijd deze in halve ringen. Doe de olijfolie in een pan en leg hierin de
uiringen en de fijn gesneden knoflook. Laat dit langzaam garen op een laag vuur onder af en toe
roeren. Als de uien gaar zijn deze van het vuur halen en laten afkoelen. Verdeel de tomaten in vier partjes
en snijd ervan over de breedte dunne plakjes. Haal de blaadjes basilicum van de steeltjes en snijd
deze in fijne reepjes of pluk de blaadjes in grove stukken. Meng de afgekoelde ui met de rest en breng het
geheel op smaak met peper en zout.

pi_61324934
Voor 2 pers. een ons of 4 runderlappen in stukjes snijden.
Lekker bruinbakken met een paar fijngesneden sjalotjes
Flinke schep rode currypasta (pot) en een scheut vissaus (fles) erbij en een uur of 2 pruttelen
In een andere pan een grote aubergine, in blokjes, bakken en door het vlees scheppen.
Nog eens 20 min. pruttelen.
Op een bord doen, wat verse koriander erover, pandanrijst erbij en klaar
pi_61325238
Ow Bluezz, lekker! Deze ga ik ook maken. Niet ingewikkeld en errug lekker.

Koriander is hier ook erg favoriet. Je houdt er van of niet.
Is dat zo?
  woensdag 3 september 2008 @ 11:51:00 #139
3869 David
Drum the drums
pi_61343395
quote:
Op dinsdag 29 april 2008 20:36 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Ja, moest eigenlijk bier doorheen, maar daar hou ik niet van, dus gewoon met water gestoofd. En door al die tomaten werd het dus gewoon een tomatensausje
ik zou het toch eens met bier proberen hoor. Door het kookproces proef je het bier eigenlijk niet meer (tenminste, de typische biersmaak verdwijnt), maar alles wordt er wel malser en smaakvoller door.
  zondag 7 september 2008 @ 23:17:33 #140
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_61462927
quote:
Op donderdag 17 april 2008 20:03 schreef Duderinnetje het volgende:
Ja het is een hele kick, maar ik doe niet aan stoofpottenzomerstop en bovendien heb ik gewoon iets heel lekkers ontdekt. De perfecte symbiose tussen Kaaskop en Spaghettivreter, tussen Stoof en Pasta:
[..]

Maak alleen wel wat meer 'bechamel'-saus en pas op met het pepertje op de pompoen.
Duderinnetje, ik heb dit vandaag gemaakt. Er was visite en ik ben echt een slechte kok maar dit was goed. Het was hier de perfecte combinatie tussen ik-kan-niet-koken en ik-lust-niks en het-moet-er-wel-oke-uitzien en eten-met-grote-mensen-en-drie-kinderen. Het was lekker en het zag er ingewikkeld uit. Bedankt!
pi_61472318
tvp
  maandag 8 september 2008 @ 13:49:26 #142
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_61472734
quote:
Op zondag 7 september 2008 23:17 schreef Luchtbel het volgende:

[..]

Duderinnetje, ik heb dit vandaag gemaakt. Er was visite en ik ben echt een slechte kok maar dit was goed. Het was hier de perfecte combinatie tussen ik-kan-niet-koken en ik-lust-niks en het-moet-er-wel-oke-uitzien en eten-met-grote-mensen-en-drie-kinderen. Het was lekker en het zag er ingewikkeld uit. Bedankt!
Fijn om te horen!
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_61481949
hmm ik had net mn grote pruttelpan aan mn moeder meegegeven omdat we em nooit gebruikten.. dit lijkt me wel weer lekker eigenlijk

eten jullie er ook nog iets los bij? of gewoon alleen een bordje stoof?
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  donderdag 16 oktober 2008 @ 21:46:11 #144
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_62445398
Ik ga volgende week voor 6 man boeuf bourguignon maken. Bijgerechten zijn brood, rode kool en stoofperen, maar ik wil ook nog een voorgerecht geven. Ik heb echter geen idee at er nou goed bij past. Suggesties anyone?
  donderdag 16 oktober 2008 @ 21:51:54 #145
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_62445554
quote:
Op donderdag 16 oktober 2008 21:46 schreef Aventura het volgende:
Ik ga volgende week voor 6 man boeuf bourguignon maken. Bijgerechten zijn brood, rode kool en stoofperen, maar ik wil ook nog een voorgerecht geven. Ik heb echter geen idee at er nou goed bij past. Suggesties anyone?
Ik zou iets héél lichts doen. Misschien wel de traditionele ham met meloen (kun je ophippen natuurlijk door er leuke bolletjes van te maken van verschillende soorten meloen), of een heel licht fris soepje van komkommer of zoiets.
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_62447757
Iets Fransigs dus. Een venkelsoepje ofzo.
pi_62448982
oeh ja stoofpot, dáár heb ik zin in

volgende week eens maken, ook lekker voor de mr als hij uit Dld komt
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_62462951
Vorige week een stoofpotje met magere runderlappen en aubergine gemaakt. Het was heerlijk!

De ingredienten:


Vervolgens het vlees in blokjes snijden en met bloem bestuiven. En de ui en de knof grof snipperen. En lekker aanfruiten!!


Dan de aubergine in blokjes, de tomaten en de kruiden erbij. Oh ja, en natuurlijk de plens wijn!


En dan begint het Grote Genieten: je huis gaat heerlijk ruiken terwijl je stoofpotje heel nostalgisch op het vuurtje staat te pruttelen. Je zou er bijna een rood/wit-geblokte schort bij aan trekken en je haar in de krulspelden zetten:


Na een uurtje of twee, drie mag je proeven. Jummie! Lekker op smaak brengen (indien nodig) met alles wat je lekker vindt. En dan ziet het er uiteindelijk zo uit:
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_62472853
Oeh stoofpotjes, daar begint het idd echt weer weer voor te worden ja.Volgende week als mn vriend weer bij mij is maar eens wat lekkers maken
  zaterdag 18 oktober 2008 @ 17:07:26 #150
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_62486488
quote:
Op donderdag 16 oktober 2008 21:51 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Ik zou iets héél lichts doen. Misschien wel de traditionele ham met meloen (kun je ophippen natuurlijk door er leuke bolletjes van te maken van verschillende soorten meloen), of een heel licht fris soepje van komkommer of zoiets.
Thanks voor de ideetjes. Ik ga het inderdaad dan in de licht-frisse hoek zoeken. Het venkelsoepje van ColdFeet lijkt me ook een prima idee.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')