Raar dat het zo verschilt, hier vind ik nóg een andere waarde.quote:Op dinsdag 22 januari 2008 22:11 schreef DDM het volgende:
Er zijn heel veel bronnen die ik gebruik(te): Labinfo van het Vumc bijvoorbeeld. Maar het diagnostisch kompas geeft 8,5 mmol/L aan. Net zoals ik het geleerd heb.
Zelfde DD en beleidquote:Op woensdag 23 januari 2008 14:24 schreef gohan16 het volgende:
het scheelt per laboratorium, daarom moeten wij ook met elk co-schap een nieuw referentiekaartje halen(als je in een ander ziekenhuis moet lopen).
Casus was in UMCU, waarbij de ondergrens 8,5 is. Wel degelijk een anemie. Ik kan jullie helaas geen uitsluitsel geven over de casus, want ik ben klaar met co-schap en kan/mag geen gegevens meer opvragen.
Op de x-boz, was er verder niet veel te zien, dus geen vloeistofspiegels, geen lucht in de darmen.
Mijn DD is:
-crohn
-appendicitis(chirurg vond het dubieus, zou over een paar uur nog 's een keer naar laten kijken)
-obstipatie(-ileus)
-diverticulitis
Voorlopig beleid op de SEH was toen: Opname ter observatie en ter verdere diagnostiek. Klysmeren en ook laxeren, maar daar werd over getwijfeld ivm evt perforatie en/of infectie.
1) DD/ open ductus Botalli, ventrikelseptumdefect, atriumseptumdefect.quote:Op woensdag 23 januari 2008 16:36 schreef Nuna het volgende:
Dan heb ik nog wel een nieuwe casus:
De ouders van een pasgeboren baby, 8 weken, komt bij U op het spreekuur. Ze zijn bezorgd omdat het voeden erg slecht gaat en de groei stagneert.
Bij het lichamelijk onderzoek is er een dyspnoe en een klam aanvoelende huid. Bij auscultatie is er vesiculair ademgeruis over beide longen, de eerste harttoon is onopvallend en de tweede toon imponeert luid. Ook is er een midfrequent systolisch geruis.
Verder is de lever enigzins vergroot (3 vingers onder de ribbenboog).
1. Aan welke diagnose moet worden gedacht en welk aanvullend onderzoek is nodig?
2. Waarom deed het kind in het begin eerst goed, maar verslechterde later steeds meer?
3. Welke behandeling is noodzakelijk?
vesiculair bestaat niet? explain yourselfquote:Op woensdag 23 januari 2008 23:53 schreef DDM het volgende:
Ik sluit mezelf volkomen aan bij Starla
Nuna even een gratis tip (ja ben weer aardig vandaag)
Vesciculair ademgeruis bestaat niet. Het moet normaal ademgeruis zijn
Zo lijkt mij het ook wel ideaalquote:Op donderdag 24 januari 2008 18:10 schreef intoxicated het volgende:
Check![]()
Dat was ook altijd m'n voorkeur, en lastminute een wetenschapsstage regelen zou niet echt fijn zijn geweest. Maar goed, dan kan ik in m'n coschappen bekijken wat ik ècht leuk vind, en daar een relevante stage in vinden![]()
Vind het wel prima zo
Het ademgeruis ontstaat niet vesciculair, maar ontstaat in de hogere luchtwegen. Het is niet bedoeld om flauw te zijn vanaf mijn kant, maar meer een tip voor je co-schappen. Denk aan mondelinge overdrachten en statusvoering. Je kan er op "gepakt" worden. En vooral bij de Interne geneeskunde natuurlijk. Een chirurg boeit dat niet.quote:Op donderdag 24 januari 2008 14:55 schreef gohan16 het volgende:
[..]
vesiculair bestaat niet? explain yourself
Zeker net zo'n geintje als het woord leverproeven.
Leuke casus. Is een keer wat anders. Maar nu mogen anderen weer eens een keer wat zeggen.quote:Op vrijdag 25 januari 2008 20:44 schreef starla het volgende:
Nieuwe casus voor de liefhebbers
Uiteraard, maar dit noemt men toch gewoon vesiculair.quote:Op zondag 27 januari 2008 23:35 schreef DDM het volgende:
[..]
Het ademgeruis ontstaat niet vesciculair, maar ontstaat in de hogere luchtwegen. Het is niet bedoeld om flauw te zijn vanaf mijn kant, maar meer een tip voor je co-schappen. Denk aan mondelinge overdrachten en statusvoering. Je kan er op "gepakt" worden. En vooral bij de Interne geneeskunde natuurlijk. Een chirurg boeit dat niet.
Nee, dat hoort niet. Net zoals een aantal andere gevallen in de geneeskunde. Een koortsconvulsie is wat anders dan een convulsie bij koorts. Iemand met veel vochtverlies en een natrium van 123 mmol/L is ook niet gedehydreerd and so on....quote:Op zondag 27 januari 2008 23:58 schreef Repeat het volgende:
[..]
Uiteraard, maar dit noemt men toch gewoon vesiculair.
Omdat een begrip bestaat, wil het het natuurlijk niet zeggen dat deze ook juist is of juist wordt gebruiktquote:Op maandag 28 januari 2008 00:12 schreef Repeat het volgende:
De term vesiculair bestaat dus wel (anders hadden wij hem niet gekend) maar wordt niet gebruikt. Waarvoor gebruik je vesiculair dan wel
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |