abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 31 januari 2008 @ 11:52:07 #26
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56429827
Vlaamse stoofkarbonaadjes.
Sudderpot

Ingrediënten:
2 dikke schouderkarbonaadjes
50 gr spekjes
1 rode ui in ringen
1 teentje knoflook, gesneden
1 el appelstroop
beetje bloem, ongeveer een eetlepel
1 el rode wijnazijn
1 flesje Trappist dubbel
peterselie, gesneden
2 preien
scheutje witte wijnazijn

Benodigdheden:
römertopf

Bereidingswijze:
Zet de römertop ondergedompeld in koud water.
In een beetje boter de karbonades 15 min. aanbakken.
Spekjes, ui en knoflook erbij en bakken.
Roer de stroop erdoor.
Doe alles in de römertopf.
Bestrooi met de bloem en even omscheppen.
Doe de rode wijnazijn en het bier erbij.
Zet de pot in een koude oven, zet deze op 160 graden en laat een uur staan.
Snij de prei in in stukken, bak deze in een beetje boter.
Giet er een klein scheutje witte wijnazijn erbij, wat zout en laat dit 15 minuten smoren.
Haal de römertopf uit de oven, leg het vlees op borden en verdeel de prei over de karbonaadjes.
Strooi de peterselie erover.

Tip:
Lekker met gekookte of gepofte aardappels.

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 07-08-2010 17:13:13 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 30 april 2008 @ 22:59:17 #27
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58406712
Varkensstoof met paprika en champignons
Sylvana

Ingrediënten (voor 4 personen)::
600 g varkenspoulet
2 zoete uien
2 teentjes knoflook
1 rode en 1 groene paprika
250 g champignons
500 g pomodoritomaten
1 1/2 el bloem
3 el olijfolie
4 kruidnagels
2 laurierbladen
zout en peper

Bereidingswijze:
Pel de uien en snijd ze in ringen.
Pel de knoflook en snijd de teentjes in plakjes.
Maak de paprika's schoon en snijd ze in grove stukken.
Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
Bestrooi het vlees met de bloem en peper.
Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees al omscheppend bruin.
Bak de uien en de knoflook 3 minuten mee.
Schep de paprika en de champignons erdoor en bak alles 5 minuten op hoog vuur.
Voeg de tomaten toe en breng alles aan de kook.
Voeg de kruidnagels, de laurierbladeren en zout en peper toe.
Stoof het vlees op laag vuur in ca. 1 uur en 15 minuten helemaal gaar
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 10 december 2009 @ 21:49:35 #28
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_75498104
Italiaans herfststoofpotje
MinderMutsig

Ingrediënten:
Gerookte ham in dobbelsteentjes gesneden (net geen mok vol)
500 gr. runderlappen
Flinke theelepel gerookte paprikapoeder
Theelepeltje tomatenzout
Peper naar smaak
Eetlepel bloem
Scheutje cognac
Rode wijn
Sjalotten in vieren gesneden (ongeveer een mok vol)
8 tenen knoflook doormidden gesneden
Blik gepelde tomaten
Eetlepel rozemarijn
Eetlepel tijm
Foelie (2 stukjes)
3 kruidnagels
4 jeneverbessen
1 grote of 2 kleine laurierbladen
Tamme kastanjes (een mok met een dikke kop erop)
Krieltjes (1 mok)
Wortelen, courgette, pastinaak in stukjes gesneden (hoeveelheid naar smaak)
Een berg verse fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:
Snijd de ham in blokjes en bak even aan in olijfolie.
Snijd intussen de runderlappen in grove brokken en kruid ze met paprikapoeder, tomatenzout en peper.
Schep de ham uit de pan en braad het rundvlees (eventueel in delen) in het vet.
Snijd intussen de sjalotten in vieren en de knoflookteentjes doormidden.
Doe een eetlepel bloem bij het vlees en schep het goed om.
Voeg de sjalotten en de knoflook toe en laat even meebakken.
Afblussen met een scheut cognac terwijl je goed roert om klontjes van de bloem te voorkomen.
Laat even koken om de meeste alcohol te verdampen en voeg de in stukjes gesneden tomaten en het sap toe. Laat weer even flink pruttelen en doe dan de rode wijn erbij tot alles onderstaat.
Doe de foelie, jeneverbessen, kruidnagels, laurierblad, tijm en rozemarijn in een thee-ei en leg dit in de pan.
Deksel erop en ongeveer 3 uur laten sudderen.
Verwarm intussen de oven voor op 250 graden.
Snijd de pastinaak, wortel, courgette en indien nodig de krieltjes in stukken, leg dit op een plaat en besprenkel met een klein beetje olijfolie.
Rooster de groente ongeveer 10 minuten.
Snijd de kastanjes in en pof ze (met een pofpan of 15-20 min. in de oven)
Pel de kastanjes terwijl ze nog warm zijn (anders krijg je de schil er bijna niet meer vanaf!)
Na drie uur even testen of het vlees al zacht is.
Als dat zo is dan kan je de groente, de krieltjes, de kastanjes en de hamblokjes toevoegen.
Deze nog ongeveer 20 minuten mee laten pruttelen en dan kan je eten.
Garneren met peterselie.

Tip: Lekker met ciabattabrood om de saus op te vegen.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')