Asami | vrijdag 12 oktober 2007 @ 15:25 | |
Als je naar de snackbar gaat hebben die vaak zo'n pak met klaargemaakte turkse pizza's, die ze alleen even in de oven leggen en dan wat sla erin doen en dan zijn ze klaar (dit in tegenstelling tot de plekken die ze zelf maken en veel lekkerder zijn natuurlijk). Ik vroeg me af waar je zo'n pak zou kunnen kopen? Want dat lijkt me best lekker en handig om in huis te halen. Omgeving Amsterdam het liefst. | ||
Mirjam | vrijdag 12 oktober 2007 @ 15:28 | |
die kun je tegenwoordig zelfs in de supermarkt halen | ||
mAst3rb33r | vrijdag 12 oktober 2007 @ 15:33 | |
Volgens mij was hier pas nog een topic over (Mekkafood bij de AH)... | ||
Miksie | vrijdag 12 oktober 2007 @ 15:33 | |
Vomar Bos en Lommer plein hebben ze in ieder geval. Maar alle andere supermarkten vast ook wel ![]() | ||
Jarno | vrijdag 12 oktober 2007 @ 15:34 | |
Ja, Mekkafood meuk. Best aardig. Laat ze wel even goed ontdooien voor je ze afbakt. | ||
EKG | vrijdag 12 oktober 2007 @ 15:37 | |
C1000 heeft ze zelfs ![]() ![]() | ||
Sapstengel | vrijdag 12 oktober 2007 @ 15:38 | |
Mekkafood ja. Alleen die dingen zijn totaal niet pittig ofzo ![]() | ||
Keukenprinsesje | vrijdag 12 oktober 2007 @ 15:40 | |
Hema heeft ze ook | ||
Dj-delphi | vrijdag 12 oktober 2007 @ 15:40 | |
quote:Je moet er ook wel een zooi sambal opgooien ![]() | ||
Karrel_Laaglawaai | vrijdag 12 oktober 2007 @ 15:40 | |
De C1000 ook. Doet de TS wel eens boodschappen ![]() | ||
Kopstoot | vrijdag 12 oktober 2007 @ 15:41 | |
3 voor 1,99 bij de Aldi in Duitsland, geen geld, en je kunt er zelf erg lekker mee combineren! ![]() | ||
Asami | vrijdag 12 oktober 2007 @ 15:47 | |
Zelf boodschappen doen is voor watjes. | ||
MdMa98 | vrijdag 12 oktober 2007 @ 16:43 | |
Deen heeft ze Deen Amsterdam Rietwijkerstraat 22-24 1059 XA Amsterdam Deen Zaandam Gibraltar 17-19 1503 BM Zaandam In de maaltijdenkoeling. Zal sla er bij, knoflooksaus (calvé) en wat curry of shoarmasaus | ||
hoj | vrijdag 12 oktober 2007 @ 17:48 | |
Bij de plus hebben ze ze ook. | ||
hassanjassan | maandag 15 oktober 2007 @ 11:09 | |
hehehe, ik kijk in mijn taskbar van windows en daar staat "afbak turk", LOL Maar goed....in de tropische supermarkt heb je ze meestal wel liggen of anders vraag je de turkse bakker om een zooitje pizza's die je dan zelf invriest. | ||
Curiosity | maandag 15 oktober 2007 @ 13:16 | |
Ik heb het recept van een turkse collega gehad, binnenkort maar eens proberen te maken. | ||
Muck | maandag 15 oktober 2007 @ 13:24 | |
quote:oeh, als het lukt wil ik het recept ook wel ![]() | ||
liefkleinmeisjuh | dinsdag 16 oktober 2007 @ 10:27 | |
maar doe je er alleen maar sla op? ik kan me herinneren dat ik ze ooit heb gegeten maar weet niet meer precies hoe we dat toen gedaan hadden... | ||
MdMa98 | dinsdag 16 oktober 2007 @ 17:46 | |
ik wel, vanavond ook weer turkse pizza:P | ||
fietsmiep | dinsdag 16 oktober 2007 @ 21:37 | |
Wij vullen ze met roerbakgroenten en een dot lekkere saus. | ||
Muck | zondag 21 oktober 2007 @ 19:30 | |
crosspost uit gesloten topic:quote: | ||
Curiosity | maandag 22 oktober 2007 @ 17:12 | |
Ik heb nu toch het idee dat mijn recept hier niet tot zijn recht komt, miischien de topic titel aanpassen + recept. Ik zie nu dat er bijna niet meer op geklikt wordt. | ||
Curiosity | zondag 4 november 2007 @ 16:48 | |
Even uppen, voor degene die het zelfs eens willen maken staat hier 2 post terug het recept, | ||
ColdFeet | maandag 5 november 2007 @ 00:27 | |
Volgens mij moet je helemaal geen gist gebruiken.... ik kreeg ooit een soortgelijk recept van een Turkse leerlinge, en heb t ook weleens gemaakt (incl zelf geroosterde paprika's), maar met gist krijg je zo'n typische pizzabodem, terwijl je eigenlijk een zachte, tortilla-achtige bodem wilt. | ||
4EverBlackEyed | maandag 5 november 2007 @ 01:19 | |
quote:Wat heeft de hema niet, tegenwoordig ![]() | ||
Curiosity | maandag 5 november 2007 @ 11:50 | |
quote:He ja, laten we die discussie weer eens voeren, ik krijg het recept van een collega, die ze regelmatig zelf maakt, mag toch aannemen dat deze turkse weet wat ze doet. Dan gebruik jij geen gist, ik vind het prima. | ||
ColdFeet | maandag 5 november 2007 @ 13:06 | |
quote:Jeetje joh, doe eens niet zo aangebrand! ![]() Ik had ook een recept van een Turkse die ze zelf maakte, dat was ook met gist hoor, rustig maar. Het is enkel mijn persoonlijke suggestie om de gist weg te laten om die zachte, taaiige structuur te krijgen. | ||
Curiosity | maandag 5 november 2007 @ 13:25 | |
quote:Je kan het ook anders zeggen, nu is het net alsof het recept ter discussie staat. Ik heb het uit de 1e hand en regelmatig zelf gegeten als zij ze volgens dit recept had gemaakt en deze waren perfect en niet hard. Maar excuses als het wat aangebrand klonk. | ||
Muck | maandag 5 november 2007 @ 16:35 | |
zolang de pizza maar niet aanbrandt ![]() | ||
Curiosity | maandag 5 november 2007 @ 16:48 | |
quote:Om maar even in culi termen te blijven ![]() | ||
Paul | vrijdag 9 november 2007 @ 01:38 | |
Zondag ik het recept wat hier staat ergens boven maken ![]() | ||
Curiosity | vrijdag 9 november 2007 @ 10:19 | |
quote:Ik ga het zo zelf proberen, als er aanpassingen zijn zet ik ze wel hier neer. Nou wish me luck, hopen dat het lukt. | ||
Curiosity | vrijdag 9 november 2007 @ 14:10 | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
Snien | vrijdag 9 november 2007 @ 14:13 | |
![]() | ||
Curiosity | vrijdag 9 november 2007 @ 14:14 | |
Ik heb het recept niet helemaal gevolgd, hieronder mijn gebruikte recept Turkse pizza voor het deeg 1 pak bloem melk 500 ml gist zonnebloemolie 2 el suiker zout Bereiding: Los de gist op met een klein beetje water, doe hierbij de suiker en ong. een half glas zonnebloemolie (longdrink). Doe hierbij de bloem met daarop een beetje zout. Verwarm de melk in een steelpan, een halfvolle pan is meestal voldoende voor 1 pak bloem. Kneedt dit alles zodanig dat het deeg niet aan je handen vastplakt. Is dit wel het geval dan kan je er een beetje bloem bij doen. laat het deeg rusten. Voor het gehaktmengsel 3 ons gehakt halve bos peterselie 2 uien +/- 4 teentjes knoflook 1 klein blikje tomatenpuree 1 rode paprika 2 tomaten beetje zwarte peper 2 á 3 el pittige turkse kruiden (bij de turkse winkel ook wel kebabkruiden genoemd) ik heb kofta kebab gebruikt 1 el sambal zout naar smaak klein scheutje zonnebloemolie Bereiding: Doe het gehakt in een grote kom. De overige ingredienten hak je fijn met een keukenmachine, samen met alle kruiden en olie meng je dit met het gehakt. Je doet er eventueel wat olie bij bij zodat je het goed uit kan smeren over het deeg. Van het deeg maak je bolletjes ( ong zo groot als een manderijn) Deze rol je uit en dan smeer je het gehaktmengsel erop. In de oven op 250 graden bak je de pizza's in 12 min gaar. Tip: je kan beter 2 pakken bloem klaarmaken om te voorkomen dat het deeg op is, mocht er toch deeg overblijven dan kan je dit invriezen om er later broodjes van te maken. | ||
Paul | vrijdag 9 november 2007 @ 14:45 | |
Dus er moet 1 kilo uien in ? ![]() | ||
Curiosity | vrijdag 9 november 2007 @ 15:04 | |
quote: ![]() Volgens mij staat er hierboven 2 uien. | ||
Blues | vrijdag 9 november 2007 @ 19:09 | |
Heee, leuk een Lahmacun recept met smakelijke foto's!! Ga ik deze week ook uitproberen ![]() | ||
Paul | vrijdag 9 november 2007 @ 20:31 | |
quote:Ik doelde op deze eigenlijk quote:Voor het gehaktmengsel half kilo gehakt halve bos peterselie 1 kilo uien | ||
Curiosity | vrijdag 9 november 2007 @ 21:07 | |
quote:ALs je terug leest zie je dat ik het recept iets aangepast heb,
Ik vond een kilo ook erg veel. Maar onder de foto's staat het recept zoals ik het vandaag gemaakt heb. |