FOK!forum / Culinesse à gogo / Turkse pizza
Asamivrijdag 12 oktober 2007 @ 15:25
Als je naar de snackbar gaat hebben die vaak zo'n pak met klaargemaakte turkse pizza's, die ze alleen even in de oven leggen en dan wat sla erin doen en dan zijn ze klaar (dit in tegenstelling tot de plekken die ze zelf maken en veel lekkerder zijn natuurlijk). Ik vroeg me af waar je zo'n pak zou kunnen kopen? Want dat lijkt me best lekker en handig om in huis te halen.

Omgeving Amsterdam het liefst.
Mirjamvrijdag 12 oktober 2007 @ 15:28
die kun je tegenwoordig zelfs in de supermarkt halen
mAst3rb33rvrijdag 12 oktober 2007 @ 15:33
Volgens mij was hier pas nog een topic over (Mekkafood bij de AH)...
Miksievrijdag 12 oktober 2007 @ 15:33
Vomar Bos en Lommer plein hebben ze in ieder geval. Maar alle andere supermarkten vast ook wel
Jarnovrijdag 12 oktober 2007 @ 15:34
Ja, Mekkafood meuk. Best aardig. Laat ze wel even goed ontdooien voor je ze afbakt.
EKGvrijdag 12 oktober 2007 @ 15:37
C1000 heeft ze zelfs Maar bij een Turkse winkel zijn ze meestal wel lekkerder
Sapstengelvrijdag 12 oktober 2007 @ 15:38
Mekkafood ja. Alleen die dingen zijn totaal niet pittig ofzo . Je kan ze beter gewoon bij een Turk halen en even in de oven doen.
Keukenprinsesjevrijdag 12 oktober 2007 @ 15:40
Hema heeft ze ook
Dj-delphivrijdag 12 oktober 2007 @ 15:40
quote:
Op vrijdag 12 oktober 2007 15:38 schreef Sapstengel het volgende:
Mekkafood ja. Alleen die dingen zijn totaal niet pittig ofzo . Je kan ze beter gewoon bij een Turk halen en even in de oven doen.
Je moet er ook wel een zooi sambal opgooien
Karrel_Laaglawaaivrijdag 12 oktober 2007 @ 15:40
De C1000 ook.
Doet de TS wel eens boodschappen
Kopstootvrijdag 12 oktober 2007 @ 15:41
3 voor 1,99 bij de Aldi in Duitsland, geen geld, en je kunt er zelf erg lekker mee combineren!
Asamivrijdag 12 oktober 2007 @ 15:47
Zelf boodschappen doen is voor watjes.
MdMa98vrijdag 12 oktober 2007 @ 16:43
Deen heeft ze

Deen Amsterdam
Rietwijkerstraat 22-24
1059 XA Amsterdam

Deen Zaandam
Gibraltar 17-19
1503 BM Zaandam

In de maaltijdenkoeling.

Zal sla er bij, knoflooksaus (calvé) en wat curry of shoarmasaus
hojvrijdag 12 oktober 2007 @ 17:48
Bij de plus hebben ze ze ook.
hassanjassanmaandag 15 oktober 2007 @ 11:09
hehehe, ik kijk in mijn taskbar van windows en daar staat "afbak turk", LOL


Maar goed....in de tropische supermarkt heb je ze meestal wel liggen of anders vraag je de turkse bakker om een zooitje pizza's die je dan zelf invriest.
Curiositymaandag 15 oktober 2007 @ 13:16
Ik heb het recept van een turkse collega gehad, binnenkort maar eens proberen te maken.
Muckmaandag 15 oktober 2007 @ 13:24
quote:
Op maandag 15 oktober 2007 13:16 schreef Curiosity het volgende:
Ik heb het recept van een turkse collega gehad, binnenkort maar eens proberen te maken.
oeh, als het lukt wil ik het recept ook wel
liefkleinmeisjuhdinsdag 16 oktober 2007 @ 10:27
maar doe je er alleen maar sla op?
ik kan me herinneren dat ik ze ooit heb gegeten maar weet niet meer precies hoe we dat toen gedaan hadden...
MdMa98dinsdag 16 oktober 2007 @ 17:46
ik wel, vanavond ook weer turkse pizza:P
fietsmiepdinsdag 16 oktober 2007 @ 21:37
Wij vullen ze met roerbakgroenten en een dot lekkere saus.
Muckzondag 21 oktober 2007 @ 19:30
crosspost uit gesloten topic:
quote:
Op zondag 21 oktober 2007 19:25 schreef Curiosity het volgende:
Eindelijk het recept voor de lekkerste pizza's die ik ooit gegeten heb ( van een turkse collega)

Turkse pizza

voor het deeg

1 pak bloem
melk
verse gist
zonnebloemolie
2 el suiker
zout

Bereiding:
Los de gist op met een klein beetje water, doe hierbij de suiker en ong. een half glas zonnebloemolie (longdrink).
Doe hierbij de bloem met daarop een beetje zout.
Verwarm de melk in een steelpan, een halfvolle pan is meestal voldoende voor 1 pak bloem.
Kneedt dit alles zodanig dat het deeg niet aan je handen vastplakt.
Is dit wel het geval dan kan je er een beetje bloem bij doen.
laat het deeg rusten.

Voor het gehaktmengsel

half kilo gehakt
halve bos peterselie
1 kilo uien
+/- 4 teentjes knoflook
2 kleine blikjes tomatenpuree
2 rode paprika's
2 á 3 tomaten
beetje zwarte peper
2 á 3 el pittige turkse kruiden (bij de turkse winkel ook wel kebabkruiden genoemd)
1 el turkse sambal
zout naar smaak
ong 1 kopje zonnebloemolie

Bereiding:
Doe het gehakt in een grote kom.
De overige ingredienten hak je fijn met een keukenmachine, samen met alle kruiden en olie meng je dit met het gehakt.
Je doet er eventueel wat water bij bij zodat je het goed uit kan smeren over het deeg.

Van het deeg maak je bolletjes ( ong zo groot als een manderijn)
Deze rol je uit en dan smeer je het gehaktmengsel erop.
In de oven op 250 graden bak je de pizza's gaar.
Ik schat zo'n 15 min, de tijd stond er niet bij, even uitproberen.


Tip:
je kan beter 2 pakken bloem klaarmaken om te voorkomen dat het deeg op is, mocht er toch deeg overblijven dan kan je dit invriezen om er later broodjes van te maken.
Curiositymaandag 22 oktober 2007 @ 17:12
Ik heb nu toch het idee dat mijn recept hier niet tot zijn recht komt, miischien de topic titel aanpassen + recept.
Ik zie nu dat er bijna niet meer op geklikt wordt.
Curiosityzondag 4 november 2007 @ 16:48
Even uppen, voor degene die het zelfs eens willen maken staat hier 2 post terug het recept,
ColdFeetmaandag 5 november 2007 @ 00:27
Volgens mij moet je helemaal geen gist gebruiken....

ik kreeg ooit een soortgelijk recept van een Turkse leerlinge, en heb t ook weleens gemaakt (incl zelf geroosterde paprika's), maar met gist krijg je zo'n typische pizzabodem, terwijl je eigenlijk een zachte, tortilla-achtige bodem wilt.
4EverBlackEyedmaandag 5 november 2007 @ 01:19
quote:
Op vrijdag 12 oktober 2007 15:40 schreef Keukenprinsesje het volgende:
Hema heeft ze ook
Wat heeft de hema niet, tegenwoordig
Curiositymaandag 5 november 2007 @ 11:50
quote:
Op maandag 5 november 2007 00:27 schreef ColdFeet het volgende:
Volgens mij moet je helemaal geen gist gebruiken....

ik kreeg ooit een soortgelijk recept van een Turkse leerlinge, en heb t ook weleens gemaakt (incl zelf geroosterde paprika's), maar met gist krijg je zo'n typische pizzabodem, terwijl je eigenlijk een zachte, tortilla-achtige bodem wilt.
He ja, laten we die discussie weer eens voeren, ik krijg het recept van een collega, die ze regelmatig zelf maakt, mag toch aannemen dat deze turkse weet wat ze doet.

Dan gebruik jij geen gist, ik vind het prima.
ColdFeetmaandag 5 november 2007 @ 13:06
quote:
Op maandag 5 november 2007 11:50 schreef Curiosity het volgende:

[..]

He ja, laten we die discussie weer eens voeren, ik krijg het recept van een collega, die ze regelmatig zelf maakt, mag toch aannemen dat deze turkse weet wat ze doet.

Dan gebruik jij geen gist, ik vind het prima.
Jeetje joh, doe eens niet zo aangebrand!

Ik had ook een recept van een Turkse die ze zelf maakte, dat was ook met gist hoor, rustig maar.

Het is enkel mijn persoonlijke suggestie om de gist weg te laten om die zachte, taaiige structuur te krijgen.
Curiositymaandag 5 november 2007 @ 13:25
quote:
Op maandag 5 november 2007 13:06 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Jeetje joh, doe eens niet zo aangebrand!

Ik had ook een recept van een Turkse die ze zelf maakte, dat was ook met gist hoor, rustig maar.

Het is enkel mijn persoonlijke suggestie om de gist weg te laten om die zachte, taaiige structuur te krijgen.
Je kan het ook anders zeggen, nu is het net alsof het recept ter discussie staat.
Ik heb het uit de 1e hand en regelmatig zelf gegeten als zij ze volgens dit recept had gemaakt en deze waren perfect en niet hard.

Maar excuses als het wat aangebrand klonk.
Muckmaandag 5 november 2007 @ 16:35
zolang de pizza maar niet aanbrandt
Curiositymaandag 5 november 2007 @ 16:48
quote:
Op maandag 5 november 2007 16:35 schreef Muck het volgende:
zolang de pizza maar niet aanbrandt
Om maar even in culi termen te blijven
Paulvrijdag 9 november 2007 @ 01:38
Zondag ik het recept wat hier staat ergens boven maken !
Curiosityvrijdag 9 november 2007 @ 10:19
quote:
Op vrijdag 9 november 2007 01:38 schreef paultjuhhh het volgende:
Zondag ik het recept wat hier staat ergens boven maken !
Ik ga het zo zelf proberen, als er aanpassingen zijn zet ik ze wel hier neer.
Nou wish me luck, hopen dat het lukt.
Curiosityvrijdag 9 november 2007 @ 14:10










Snienvrijdag 9 november 2007 @ 14:13
Curiosityvrijdag 9 november 2007 @ 14:14
Ik heb het recept niet helemaal gevolgd, hieronder mijn gebruikte recept

Turkse pizza

voor het deeg

1 pak bloem
melk 500 ml
gist
zonnebloemolie
2 el suiker
zout

Bereiding:
Los de gist op met een klein beetje water, doe hierbij de suiker en ong. een half glas zonnebloemolie (longdrink).
Doe hierbij de bloem met daarop een beetje zout.
Verwarm de melk in een steelpan, een halfvolle pan is meestal voldoende voor 1 pak bloem.
Kneedt dit alles zodanig dat het deeg niet aan je handen vastplakt.
Is dit wel het geval dan kan je er een beetje bloem bij doen.
laat het deeg rusten.

Voor het gehaktmengsel

3 ons gehakt
halve bos peterselie
2 uien
+/- 4 teentjes knoflook
1 klein blikje tomatenpuree
1 rode paprika
2 tomaten
beetje zwarte peper
2 á 3 el pittige turkse kruiden (bij de turkse winkel ook wel kebabkruiden genoemd) ik heb kofta kebab gebruikt
1 el sambal
zout naar smaak
klein scheutje zonnebloemolie

Bereiding:
Doe het gehakt in een grote kom.
De overige ingredienten hak je fijn met een keukenmachine, samen met alle kruiden en olie meng je dit met het gehakt.
Je doet er eventueel wat olie bij bij zodat je het goed uit kan smeren over het deeg.

Van het deeg maak je bolletjes ( ong zo groot als een manderijn)
Deze rol je uit en dan smeer je het gehaktmengsel erop.
In de oven op 250 graden bak je de pizza's in 12 min gaar.


Tip:
je kan beter 2 pakken bloem klaarmaken om te voorkomen dat het deeg op is, mocht er toch deeg overblijven dan kan je dit invriezen om er later broodjes van te maken.
Paulvrijdag 9 november 2007 @ 14:45
Dus er moet 1 kilo uien in ?
Curiosityvrijdag 9 november 2007 @ 15:04
quote:
Op vrijdag 9 november 2007 14:45 schreef paultjuhhh het volgende:
Dus er moet 1 kilo uien in ?


Volgens mij staat er hierboven 2 uien.
Bluesvrijdag 9 november 2007 @ 19:09
Heee, leuk een Lahmacun recept met smakelijke foto's!!
Ga ik deze week ook uitproberen
Paulvrijdag 9 november 2007 @ 20:31
quote:
Op vrijdag 9 november 2007 15:04 schreef Curiosity het volgende:

[..]



Volgens mij staat er hierboven 2 uien.
Ik doelde op deze eigenlijk
quote:
Op zondag 21 oktober 2007 19:30 schreef Muck het volgende:
crosspost uit gesloten topic:
[..]
Voor het gehaktmengsel

half kilo gehakt
halve bos peterselie
1 kilo uien
Curiosityvrijdag 9 november 2007 @ 21:07
quote:
Op vrijdag 9 november 2007 20:31 schreef paultjuhhh het volgende:

[..]

Ik doelde op deze eigenlijk
[..]

Voor het gehaktmengsel

half kilo gehakt
halve bos peterselie
1 kilo uien
ALs je terug leest zie je dat ik het recept iets aangepast heb,

1Ik heb het recept niet helemaal gevolgd, hieronder mijn gebruikte recept


Ik vond een kilo ook erg veel. Maar onder de foto's staat het recept zoals ik het vandaag gemaakt heb.