abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_58489061
Alle recepten zijn voor 2 personen ( wij zijn thuis wel grote eters, dus anders voor 3 personen) En alle recepten zijn voor kooknoobs

Gemengde groenteschotel met varkensvlees

Ingrediënten:
300 g varkensvlees
100 g ontbijtspek
250 g verse sperzieboontjes
1/2 bloemkool
4 tomaten
2 uien
2 paprika's
150 g champignons
1 el olie

Bereidingswijze:
Verhit de olie in een wok en braad het in blokjes gesneden varkensvlees rondom bruin.
Snipper de ontbijtspek en de uien en roer ze door het vlees.
Snijd de paprika in reepjes, de ontvelde tomaten in blokjes, verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de champignons in plakjes.
Was de sperziebonen en breek ze doormidden.
Schep de groenten in de wok en roer alles goed door elkaar.
Laat het geheel 10 minuten sudderen.

Gebakken rijst met groente en kruiden

Ingrediënten:

200 gram rijst
2 el olie
15 g boter
1 teentje knoflook
1/2 rode ui
125 g okra
2 el groene paprika
1/2 tl tijm
2 groene chilipepers
1/2 tl kerrie
1 bouillonblokje
1 el gehakte koriander
2 el sojasaus
peper en zout

Bereidingswijze:
Bak de gesnipperde knoflook en ui in hete olie met boter tot de ui gaar is.
Snijd de okra's in dunne plakken en doe die erbij.
Bak alles 6 minuten.
Voeg de paprika, tijm, gehakte chilipepers en kerriepoeder toe en bak dit 3 minuten.
Verkruimel het bouillonblokje over de inhoud van de pan.
Voeg de sojasaus, koriander en rijst toe en bak ze even onder regelmatig roeren.
Breng het gerecht op smaak met peper en zout.

Varkensreepjes met prei en champignons

Ingrediënten:

300 g magere varkenslapjes
peper
1 el bloem
2 kleine preien
250 g champignons
2 el olie
1 teentje knoflook
2 dl warme vleesbouillon
2 el sojasaus
zout
1 tl milde kerrie

Bereidingswijze:
Het vlees onder de koude kraan afspoelen, droogdeppen met keukenpapier en in reepjes snijden.
Bestrooien met peper en licht met bloem bestuiven.
De prei schoonmaken en in ringen snijden.
De champignons met een vochtige doek schoonvegen en in dunnen plakjes snijden.
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de vleesreepjes op hoog vuur.
De preiringen en champignonplakjes toevoegen en al roerend 3 minuten meebakken.
Het knoflookteentje pellen en boven de pan uitpersen.
De bouillon en de sojasaus erbij schenken en het vlees op een laag vuur ca. 15 minuten zachtjes laten sudderen.
Met zout , peper en kerrie pikant op smaak brengen.
Hierbij passen rijst, pasta of aardappelpuree en een salade.

Zoetzure kip

Ingrediënten:

2 kipfilets
1 tl zout
aroma
chilipoeder
50 g boter
1 ui
1/2 paprika
1 teentje knoflook
1/2 tl gember
1 blikje tomatenpuree
1/2 kopje water
1 klein blikje ananas
maismeel

Bereidingswijze:
Snijd de kipfilets in lange reepjes.
Voeg zout, aroma en chilipoeder toe en laat de filets 15 minuten staan.
Bak ze in een koekenpan met boter tot ze bruin zijn.
Haal ze uit de pan en zet ze even weg.
Snipper de ui, snijd de paprika fijn, pers de knoflook.
Bak in de koekenpan de ui, paprika, knoflook en gember gedurende 5 minuten.
Voeg daarna tomatenpuree, water en ananas toe.
Bind de saus met een beetje water aangemaakt met maismeel.
Laat hem 15 minuten sudderen.
Voeg de kip in de laatste 5 minuten toe.

Tagliatelle met kip roomsaus.

Ingrediënten:

200 gram Tagliatelle
250 gram magere spekblokjes
2 Kipfilets
3 teentjes knoflook
Rode en groene paprika
1 prei
champignons
Creme fraiche of Blue Band kookroom
Cayennepeper

Bereidingswijze:
Spekjes uitbakken zonder boter op laag vuur.
Uit de pan scheppen, beetje boter in de pan.
Klein gesneden kipfilet in de pan, geperste knoflook erbij.
Cayennepeper erbij.
Als de kip "wit" is, gesneden prei,paprika en champignons erbij.
Dit alles op een laag vuurtje.
Tijdje laten pruttelen,
creme fraiche of kookroom van bleu banderdoor.
spekjes weer toevoegen.
Ondertussen pan water met scheutje olie erin aan de kook brengen.
Tagliatelle koken (door de olie plakt het niet aan elkaar)
Tagliatelle en saus apart serveren.

Tagliatelle met kip in Champignonroomsaus

Benodigdheden:

300 gr. kipfilet
250 gram tagliatelle
1 bakje champignons
1 bakje rookspekreepjes
2 uien
2 teentjes knoflook
1 potje Blue Band Finesse
200 ml melk
bloem
peper
zout
olijfolie
oregano
verse basilicum
italiaanse kruiden
1 kippebouillon blokje

Bereidingswijze:
Snijd de kip in kleine blokjes en kruid het met peper, zout en een snufje italiaanse kruiden. Doe er dan wat olijfolie bij en roer het door mekaar. Strooi er wat bloem overheen zodat het helemaal wit is van de bloem. Meng het dan nogmaals door.
Snijd de champignons in plakjes en de uien in ringen. Snij ook wat blaadjes (4 ofzo) basilicum fijn.
Ondertussen zet je water op voor de tagliatelle en zodra dat kookt voeg je de tagliatelle toe.

Maak wat olijfolie heet in een braadpan en knijp eerst de knoflook er boven uit en voeg dan de spekreepjes toe. Bak deze even bruin en dan kan de kipfilet erbij. Zodra deze goudbruin worden mag je de uien toevoegen en 2 minuten later de champignons wacht even tot deze ook gaar worden. Indien deze er gaar uitzien voeg je de Finesse toen samen met wat oregano en het bouillonblokje. Daarna de melk en laat het geheel dan sudderen. Vlak voordat je het gaat opdienen roer je de fijngesneden basilicum toe.
  maandag 5 mei 2008 @ 13:45:29 #252
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58490358
quote:
Op zondag 4 mei 2008 01:09 schreef Innocence het volgende:
Super! Ik ga op een ander tijdstip eens rustig nadenken hoeveel er in hemelsnaam in een pakje spekjes, gorgonzola etc zit
zal ik er dan gewoon een pakje spekjes en een pakje gorgonzola van maken?
net zo makkelijk....
quote:
Op maandag 5 mei 2008 12:30 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Thnx, heb er nog wel meer, zal die later vandaag wel posten
heel goed
ik ga ze er meteen bij zetten
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 5 mei 2008 @ 15:45:19 #253
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58492262
Ik heb je recepten toegevoegd, behalve Tagliatelle met kip roomsaus, want die staat er al een keertje in
Wat ik me nog afvroeg... Wat voor soort aroma gebruik je bij de zoetzure kip?
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_58500404
quote:
Op maandag 5 mei 2008 15:45 schreef Muck het volgende:
Ik heb je recepten toegevoegd, behalve Tagliatelle met kip roomsaus, want die staat er al een keertje in
Wat ik me nog afvroeg... Wat voor soort aroma gebruik je bij de zoetzure kip?
Ik had een pakje van de knorr, die bij de soepafdeling stond. Was het enige aroma dat ik kon vinden, maar ben nog op zoek naar wat beters. Was op zich wel lekker erdoorheen, maar het was het toch niet helemaal zeg maar
  dinsdag 6 mei 2008 @ 10:44:51 #255
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58507711
quote:
Op maandag 5 mei 2008 22:00 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Ik had een pakje van de knorr, die bij de soepafdeling stond. Was het enige aroma dat ik kon vinden, maar ben nog op zoek naar wat beters. Was op zich wel lekker erdoorheen, maar het was het toch niet helemaal zeg maar
bedoel je soms dit? Aromat?
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_58509725
quote:
Op dinsdag 6 mei 2008 10:44 schreef Muck het volgende:

[..]

bedoel je soms dit? Aromat?
[ afbeelding ]
ja, alleen dan zat het in een pakje, en niet in zo'n busje
  dinsdag 6 mei 2008 @ 12:36:25 #257
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58509872
quote:
Op dinsdag 6 mei 2008 12:27 schreef Sylvana het volgende:

[..]

ja, alleen dan zat het in een pakje, en niet in zo'n busje
makt niet uit, is hetzelfde spul
dan maak ik er even aromat van
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_58551296
Op bevel van Twinky: mijn zelfgemaakte spinazietaart a la Twinky
Oh, en wij hebben hem met z'n tweetjes opgegeten, maar dan wel zonder de champignonnetjes.





  donderdag 8 mei 2008 @ 15:10:11 #259
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58555310
quote:
Op donderdag 8 mei 2008 11:48 schreef Nimose het volgende:
Op bevel van Twinky: mijn zelfgemaakte spinazietaart a la Twinky
Oh, en wij hebben hem met z'n tweetjes opgegeten, maar dan wel zonder de champignonnetjes.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

hartstikke mooi gelukt
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 8 mei 2008 @ 15:56:28 #260
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_58556203
Gegrilde groenten met honing

Benodigdheden
-1 aubergine
-1 courgette
-1 gele paprika
-1 zoete aardappel
-1 rode ui
-3 tomaten
-3 teentjes knoflook
-3 cm gember
-bende honing
-bende olijfolie
-verse koriander
-3 takjes rozemarijn
-zwarte peper
-zout
-couscous
-ras el hanout (te koop bij de goeie toko)
-beetje roomboter

Wat moet je doen
Verwarm de oven voor op 200 graden

Pak je allergrootste braadslee/ ovenschaal of whatever.
Snijd de groenten grof en doe ze in de schaal
knoflook en gember heel klein snijden en er overheen strooien
zout en peper eroverheen
Giet er rijkelijke hoeveelheden honing en olijfolie overheen
Hussel de bende goed door elkaar
Steek de takjes rozemarijn ertussen

40 minuutjes in de oven, tussendoor nog een keer omscheppen

Als laatste verse fijngesneden koriander eroverheen.

Het is heel lekker met couscous. Die kook je en op t eind doe je er een klontje roomboter en een eetlepel ras el hanout door.

Eet smakelijk
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  donderdag 8 mei 2008 @ 20:43:00 #261
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58561126
Hij staat bij de vegetarische gerechten Mellow
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 28 mei 2008 @ 11:57:57 #262
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_58960471
Jools' favoriete pasta - Jamie Oliver

+/- 4 personen

1 rode ui, fijngesneden
1-2 verse rode spaanse peper, zonder zaadjes fijngesneden
1 theelepel kaneel
bosje verse basilicum
2 blikken van 400 g. gepelde tomaten
2 blikken van 300 g. tonijn in olijfolie, uitgelekt en gevlokt
zout en peper
500 g. pasta (penne of rigatoni)
1-2 citroen, geraspte schil + sap
Evt. parmezaanse kaas, handjevol (dit doe ik er zelf nooit bij)

De uitjes, spaanse peper, kaneel en de fijngesneden stokjes van de basilicum 5 min. op matig vuur aanbakken. Het vuur hoger zetten en de tomaten en tonijn toevoegen, de tomaten stuk drukken met een lepel. Aan de kook brengen en het vervolgens 20 min. tegen de kook aanhouden. Naar smaak peper en zout toevoegen.
Ondertussen heb je de pasta al gekookt. Deze met de saus, een scheut olijfolie, de gescheurde blaadjes basilicum, citroenschil en -sap, en evt. de kaas mengen. (De saus eerst compleet op smaak brengen en dan met de pasta mengen is makkelijker...)

Nu heb je een heerlijke pasta om van te genieten!!


Eet smakelijk!
  donderdag 29 mei 2008 @ 16:08:07 #263
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58990859
Het klinkt heel erg lekker zo-is-dat, maar het is niet echt geschikt voor het FOK!-kookboek eigenlijk. Dat is er speciaal voor recepten van FOK!-ers en aangezien Jamie geen account heeft, is het niet de bedoeling dat zijn recepten erin komen te staan.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 29 mei 2008 @ 16:16:43 #264
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_58991017
Zoete aardappel en rozemarijnsoep (4 - 6 personen)

De beginnende kok kan dit makkelijk aan !!!


Ingrediënten:
40 ml olijfolie
2 teentjes knoflook (uitpersen door knoflookpers)
1 ui (fijngehakt)
1 eetlepel rozemarijn (fijngehakt)
2 eetlepels tomatenpesto
1 wortel (in blokjes gesneden)
1 grote aardappel (in blokjes gesneden)
750 gram zoete aardappels (in blokjes gesneden)
1 liter kippenbouillon
zout en peper
(2 extra eetlepels rozemarijn)

Wat heb je nog meer nodig:

Een pan en een keukenmachine of staafmixer.

Bereiding:

Verwarm de olie in een pan en bak daar de knoflook, ui en rozemarijn 3 tot 5 minuten in op een matig vuur, of tot dat de ui zacht is. Voeg daarna de tomatenpesto toe en bak dit 1 minuut mee. Voeg daarna de wortel, aardappel en zoete aardappel toe en bak dit 5 minuten mee. Voeg de kippenbouillon en wat zout en peper toe en breng het geheel aan de kook. zet het vuur laag en laat het 30 tot 40 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan, tot dat alle groenten zacht zijn. Doe het mengsel in de keuken machine en pureer dit. Doe het gepureerde mengsel terug in de pan en voeg de rozemarijn toe. Verwarm de soep nu door en door. Is de soep nog te dik doe er dan nog een beetje bouillon bij.

Klaar !!

[ Bericht 93% gewijzigd door Lief-visje op 29-05-2008 16:30:07 ]
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
  donderdag 29 mei 2008 @ 16:43:37 #265
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58991574
hij staat erbij Lief-visje

klikkerdeklik
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_58991831
Lemon Merengue Pie

Voor de makkelijke kok
Ingrediënten
- 1 rol maria kaakjes
- 125 gram roomboter
- het sap van 3 citroenen
- 3 gescheiden eieren
- 150 gram suiker
- 1 blikje gecondenseerde melk met suiker
- een theelepel custard poeder of maizena
- een theelepel blanke/kleurloze azijn
- een zakje vanillesuiker
- een snufje zout


Benodigdheden:
- Keukenmachine of plastic zak, beslagkom en iets om koekjes mee tot kruimels te slaan
- Mixer
- Kopjes om eieren te scheiden
- Bakvorm
- Oven
- Weegschaal
- Theelepels
- Extra schaaltjes just in case

Bereiding
Koekjes volledig verkruimelen en mengen met de roomboter. Werkt goed in een keukenmachine!
Doe de kruimels met de boter in een springvorm en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel.
Scheid de eieren (super nauwkeurig), en klop de ei-gelen romig.
Zijn ze romig, doe dan de inhoud van 1 blikje gecondenseerde melk erbij. Goed mengen. Voeg het citroensap toe en weer goed mengen. Giet het geheel op de taartbodem, en zet het 10 minuten in een oven van 180 graden.
Was de kloppers van de mixer zorgvuldig af, en klop 3 eiwitten met een snuf zout zo stijf mogelijk.
Meng hier een theelepel custard of maizena en een theelepel azijn door. Voeg vanillesuiker en gewone suiker toe.
Haal de taart uit de oven en schep de geklopte eiwitten er bovenop. Zorg dat het min of meer vlak is.
Zet de taart vervolgens onder de hete grill, totdat de eiwitlaag bruinig is.
Laat m afkoelen en zet m een nachtje in de koelkast.

Hij is lekker!
  donderdag 29 mei 2008 @ 16:58:11 #267
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58991897
klinkt goed!
Ik moet nu werken, maar als ik vanavond terugkom, zet ik hem er even bij
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 29 mei 2008 @ 17:50:45 #268
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_58993094
Tomaten, rode peper en broodsoep

Voor de gemiddelde kok !

Ingrediënten
1 kilo Roma tomaten of vleestomaten
2 rode pepers
40 mililiter olijfolie
2 uien (fijngehakt)
3 teentjes knoflook (uitgeperst met een knoflook pers)
2 theelepels komijn
1 theelepel gemalen koriander
1 liter kippenbouillon
2 sneetjes wit brood zonder korst (in stukken gescheurd)
20 mililiter balsamico - azijn
zout en peper
Parmazaanse kaas[/b]

Benodigdheden:
een bakblik en een pan

Bereiding:

Verwarm de oven op 220 C.

Vet een bakblik lichtjes met olie in, leg de tomaten erin en bak deze 20 minuten tot het vel geschroeid is.
Zet de tomaten weg om af te koelen, zodra deze zijn afgekoeld pel je de tomaten en hak je ze is grof.
Verwarm olie in een pan en bak de knoflook en de ui 5 minuten tot dat de ui zacht is. Voeg dan de komijn en de koriander toe en bak dit 1 minuut mee. Doe vervolgens de tomaten, peper en bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat het mensel 30 minuten zachtjes doorkoken. Voeg daarna het brood, de balsamico-azijn, zout en peter toe en kook het geheel nog eens 5 tot 10 minuten.

Klaar !!

Serveer de soep indien gewenst met Parmazaanse kaas.
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
  vrijdag 30 mei 2008 @ 00:16:50 #269
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_59002721
beide recepten staan erin
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  vrijdag 30 mei 2008 @ 01:10:22 #270
92409 Twinky
Little star.
pi_59003524
is er ook een gebak-categorie?
  vrijdag 30 mei 2008 @ 11:39:26 #271
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_59008887
quote:
Op vrijdag 30 mei 2008 01:10 schreef Twinky het volgende:
is er ook een gebak-categorie?
ja
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
  vrijdag 30 mei 2008 @ 13:49:41 #272
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_59011680
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 5 juni 2008 @ 15:41:09 #273
103930 Ewelina
Ik ben ik
pi_59147041
Pastasalade met zalm
voor 4 personen, makkelijk te maken

Ingrediënten
- 400 gram pasta
- 400 gram gerookte zalmsnippers
- 1 komkommer
- zakje rucola sla
- doosje cherrytomaatjes
- 2 of 3 zakjes dillesaus (kant en klaar, van Knorr)

Bereiding
Kook de pasta gaar en giet af. Laat de pasta afkoelen. Schil ondertussen de komkommer en snijd deze in blokjes. Was de tomaatjes, verwijder het kroontje en deel ze in tweeën. Mix daarna de zalm, sla, komkommer en afgekoelde pasta door elkaar heen en giet de dressing erover. Eet smakelijk
[b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
  donderdag 5 juni 2008 @ 21:13:25 #274
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_59154757
hij staat erbij
[Fok!-kookboek] Pasta
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_59284701
Kan er misschien ook een hoofdstukje 'macrobiotisch' bij?
Ik heb namelijk een boek van Dr Gillian Mckeith.

Sushirolletjes van groente.
4 personen

velletjes nori
500 ml gepureerde avocado of avocadosaus
500 g zilvervliesrijst gekookt
dunne repen komkommer
125 g wortel geraspt
kiemgroenten, bijv klaver
125 g kool geschaafd
dille fijngehakt

Bestrijk de velletjes nori met de glanzende kant naar onderen met avocadopuree. Laat aan één kant ruim een centimeter over voor het oprollen. Leg in het midden in rijtjes naast elkaar: rijst, komkomer, wortel, kiemgroente, kool, dille. Rol de nori strak op, na het rollen moeten de rolletjes stevig zijn.

Avocadosaus.

3-4 el water
2 rijpe avocado's
2 bosuitjes, ringen
0.5 tl koriander
zout en peper
1 tl olijfolie

Doe het water in een blender en vervolgens de avocado, bosui, koriander, peper en zout, olijfolie en vervolgens nog een snuf zeezout en meng tot alles romig is.

Gemarineerde zalm uit de oven.
2 personen

2 preien
2 zalmsteaks
grote hand spinaziebladeren
2 el olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
1 el gember geraspt
sap van 1 citroen
100 g fijngehakte koriander

Snijd de preien in circa 12 stukken en stoom of kook ze in 6 minuten beetgaar. Speol de zalm af en dep hem droog. Leg een royale hoeveelheid spinaziebladeren in een ondiepe vuurvaste schaal. Leg de prei erop, en daarop de zalm. Meng de olijfolie met de knoflook en geraspte gember en bestrijk de zalm ermee. Gebruik niet alle saus. Besprenkel de vis en spinazie met het citroensap. Zet de schaal circa 25 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven. Bestrijk de zalm tijdens bereiding elke 10 minuten met de resterende olijfoliesaus. Garneer het gerecht met de koriander en sprenkel er nog wat citroensap over.


Eens kijken, we hebben een voorgerecht. Een hoofdgerecht. Nu nog een nagerecht


Citroenpudding.

2 avocado's gepureerd
250 g citroenvruchtvlees
300 g dadels, pitloos
3 el ahornsiroop
2 el perensap
sap van halve citroen
sap van halve sinaasappel

Alles mengen en een uurtje laten opstijven in de koelkast (hoewel niet noodzakelijk).


Sperziebonensalade
4 personen

1 blik sperziebonen zonder zout
1 stengel bleekselderij, dunne plakjes
3 kleine augurken, kleingesneden
1 rode paprika, reepjes
1 gele paprika, reepjes
zuurkool
slabladeren
zonebloempitten
vinaigrettedressing voor serveren

Meng alles tot een luchtige salade.


Stoofschotel van adukibonen.
4 personen

1 groentebouillontablet
1 eetlepel misopasta
250 g adukibonen, geweekt
1 kleine pompoen, in stukjes
1 ui, ringen
2 wortels, plakjes
handje kervel
1 stronk witlof
1 radijsje per witlofblad

Breng 750 ml water aan de kook met het bouillontablet en de misopasta, doe de bonen erbij en laat ze 30 minuten zachtjes doorkoken. Voeg na 15 minuten de pompoen toe en 5 minuten later de ui en wortels. Roer de kervel erdoor en garneer met kiemgroente, witlof en radijsjes


Uit het topic 'From Scratch..'
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_59287159
Cheesecake

* sap van een halve verse citroen
* 2,5 zakje vanillesuiker
* 1 eetlepel bakpoeder
* 90 gram custard
* 300 gram witte basterdsuiker
* 1 kilo magere kwark
* 200 gram boter
* 1 ei
* 4 eidooiers
* 1 pak bastognekoeken

Vet een springvorm in, verkruimel de bastognekoeken en verdeel ze op de bodem van de bakvorm. Klop de boter tot het romig is en klop er de suiker, de eieren afzonderlijk en daarna alle overige ingrediënten geleidelijk doorheen.

Bak het geheel op 170 graden C gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven

Haal de cake uit de oven en laat het afkoelen. Verpak de cake in plastic folie en laat het geheel in ruim 2 uur in de koelkast koud worden.

When he shall die, take him and cut him out in little stars and he will make the face of heaven so fine that all the world will be in love with night and pay no worship to the garish sun.
Woeiii - Blog
PdeHoog says: je bent tof O+
pi_59289213
Champignon(room)saus

voor 4 personen, eenvoudig recept.

Ingredienten:
400 gram champignons
1 grote ui
1 teentje knoflook
handje verse peterselie
flinke eetlepel tarwebloem
flinke eetlepel roomboter
halve liter melk
een flinke theelepel bospaddestoelen strooibouillon
peper/zout
sap van een halve citroen
Eventueel room (of creme fraiche, of slagroomlight, of room culinair of iets dergelijks).

Snijd de champignons in vieren. Snipper de ui en de knoflook. Bak in weinig boter de ui en de knof glazig en bak daarna de champignons mee. Haal de inhoud uit de pan.
Smelt in een steelpan een flinke eetlepel roomboter en als het begint te borrelen (dus niet bruin laten kleuren) voeg je een flinke lepel bloem toe. Goed roeren totdat de typische 'bloem-lucht' verdwenen is. Daarna in kleine scheutjes de melk toevoegen en aan de kook brengen. Vervolgens een flinke theelepel strooibouillon toevoegen. Daarna de gebakken champignons/ui toevoegen. Op smaak brengen met peper, zout en het sap van een halve citroen. Dan proeven en eventueel nog zout/peper/citroensap toevoegen. Als laatste de peterselie erdoor.
Je kunt er eventueel (voor een vollere smaak) nog room aan toevoegen, maar eigenlijk is dat niet echt nodig.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_59296859
Super die soepen van LiefVisje! Maak eigenlijk nooit zelf soep, maar ga het toch eens proberen.
Sweet and innocent...
  woensdag 11 juni 2008 @ 11:51:39 #279
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_59301116
quote:
Op dinsdag 10 juni 2008 19:11 schreef PluisigNijntje het volgende:
Kan er misschien ook een hoofdstukje 'macrobiotisch' bij?
Ik heb namelijk een boek van Dr Gillian Mckeith.
Aangezien er niet zoveel recepten van zijn en er ook amper vraag naar is, lijkt een hoofdstukje "macrobiotisch" lijkt me een beetje overdreven, maar ze kunnen wel in het dieet-receptentopic met een vermelding erbij dat het macrobiotisch is, als je dat wilt

Oh, en hoe leuk de recepten ook klinken, zolang Dr Gillian McKeith geen account op FOK! heeft, kunnen we de recepten eigenlijk niet gebruiken ben ik bang...
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 11 juni 2008 @ 12:27:38 #280
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_59302056
quote:
Op dinsdag 10 juni 2008 20:35 schreef -Marjo- het volgende:
Cheesecake
Staat erbij
Klik
quote:
Op dinsdag 10 juni 2008 21:38 schreef Tezz het volgende:
Champignon(room)saus
En klik!
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_59422049
Studenten-nood-gerecht!

Alles kan natuurlijk ook met minder gedaan worden

1,5 gesneden ui
500 gram gehakt
4 eigelen
Bloem

Ui snijden, gehakt ontdooien en eigeel uit eieren halen. Door elkaar kneden. En vervolgens door de bloem heen rollen.

Voorzichtig ongeveer 15/20 minuten bakken en klaar is kees! 7 gehaktballen. (op mijn foto zijn er 2 uit elkaar gevallen die heb ik weggegooid

Speciale dank gaat naar: Black_Tulip

foto1: voordat ze de pan in gingen:


foto 2: toen ze uit de pan kwamen:
pi_59584728
Genoeg recepten... sommige zijn eigen recepten en andere uit kookboeken.
I might...
  zaterdag 21 juni 2008 @ 21:08:29 #283
112339 MPG
Slaverplaatser / Koffiemanager
pi_59585515
quote:
Op zaterdag 21 juni 2008 20:26 schreef Thalassa het volgende:
Genoeg recepten... sommige zijn eigen recepten en andere uit kookboeken.
En ze staan hier:
Wat van Thalassa's recepten
KSC JUBILEUM topic
"Sleep: A completely inadequate substitute for caffeine"
#TeamHumbug
Heeft patent op Mosterd-Maaltijd situaties
  dinsdag 15 juli 2008 @ 08:08:44 #284
35189 Troel
scherp en bot
pi_60113740
Ik kan het recept nergens meer vinden, maar deze amuse wilde ik jullie niet onthouden, want hij is heerlijk en vooral makkelijk. Ik weet dus alleen geen hoeveelheden meer Sorry Muck.


Gorgonzola-sesamballetjes.

Benodigdheden:

Gorgonzola niet te koud, het moet verwerkbaar zijn!
Sesamzaadjes

Maak balletjes ter grote van een knikker van de gorgonzola en rol deze vervolgens in de sesamzaadjes
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  woensdag 16 juli 2008 @ 21:50:52 #285
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_60153898
Ik ben op het moment druk met updates voor het kookboek (hierover later meer) vandaar dat de recepten van Thalassa er nog niet in staan en die van Troel ook nog niet. Maar ik ben jullie heus niet vergeten hoor
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 19 juli 2008 @ 09:39:14 #286
35189 Troel
scherp en bot
pi_60203737
Prima hoor Muck!

Geeft mij tijd om deze te plaatsen:

Zebraatjes (te maken voor zelfs de ergste leken)

Nodig:
Roggebrood
Roomkaas (en voor de echte leek: kant en klare roomkaas uit een potje)
Kruiden naar smaak

Maak een lekkere kruidige roomkaas en smeer die op de plakken roggebrood. Laat 1 plakje onbesmeerd.
Leg de plakken op elkaar en de lege plak bovenop. Snijdt voorzichtig de stapel in kleine stukken (meestal is dat in vier tot acht stukken).

Eet smakelijk
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  zaterdag 19 juli 2008 @ 09:42:35 #287
35189 Troel
scherp en bot
pi_60203753
En dan vergeet ik de foto te plaatsen

troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  zaterdag 19 juli 2008 @ 17:10:05 #288
92409 Twinky
Little star.
pi_60211218
Miniappelflappjes
kooknoobs

voor 1 tot 40 personen

Ingredienten:
1 doosje met 10 bladerdeegblaadjes
3 appels (rood met geel)
1 klein handje rozijnen
beetje suiker
kaneel

verder:
oven (200 graden voorverwarmen), rooster en bakpapier
beslagkom/schaal
mesje om appels te schillen
rasp
lepel om te roeren
lepeltje om suiker te strooien
vingers

Schil de appels, maak ze schoon van binnen en rasp ze in de kom. Leg daarna de bladerdeegblaadjes uit elkaar om een beetje (!!) op te warmen. Doe in de kom een klein handje rozijnen erbij (50-60 rozijntjes), een dot kaneel (dessertlepel) erdoor en een beetje suiker (naar smaak, ergens tussen één en vier eetlepels).

Snijd (met het appelschilmesje om afwas te besparen) de bladerdeegflapjes in vieren. Dit hoeft niet exact maar wel zo goed als. Leg bakpapier op een rooster en zet dat naast de flapjes. Pak dan elke keer met je vingers een hapje (dessertlepel) appelmengsel en doe dat op een vierkantje. Vouw het vierkantje schuin dubbel en druk het een beetje aan aan de randen. Dat hoeft niet zo heel erg, meestal gaat het wel goed. Let erop dat er af en toe ook een rozijn in een flapje gaat en dat je niet flapjes met vijf rozijnen hebt, verder maakt het allemaal niet zo uit. Leg dan als het klaar is het flapje op het bakpapier op het rooster.

Maak zo alle flapjes af en doe ze op het rooster. Hou wel een halve cm tussen de flapjes, anders gaan ze plakken. Als ze er allemaal liggen pak je met een lepeltje wat suiker en strooit dat over de bovenkanten. Vergeet hier niet welke je al gehad hebt want het suiker trekt er een beetje in en dan lijkt het net of er nog geen suiker opzit.
Stop ze dan liefdevol in de oven, ongeveer 20 minuten op 200 graden. Let wel op dat ze niet verbranden en dat alle flapjes even bruin worden. Als ze goudbruin zijn mogen ze eruit. Vis de verbrande rozijntjes tussen de randen uit en doe ze dan in een schaal of mandje ofzo. Ennn smikkelen maar!
In je eentje kun je er zeker veertig op maar uitdelen kan altijd

Foto's volgen.
  zaterdag 19 juli 2008 @ 17:13:51 #289
92409 Twinky
Little star.
pi_60211281
O trouwens, de resterende appelprut is ook errug smakelijk
pi_60211315
Klinkt goed!
* Iorek noteert
"They misunderestimated me"
pi_60228403
Ik heb eindelijk opgelet op wat de hoeveelheden ongeveer zijn bij het maken van mijn bolognesesaus!

Let op: Slow cooking recept! Trek hier rustig de hele dag voor uit maar minimaal een uurtje of 4-5. Een goede bolognesesaus laat zich niet haasten.
De saus is heel bewerkelijk maar niet moeilijk om te maken.
De hoeveelheden zijn voldoende voor een weeshuis maar hij is erg goed in te vriezen.
Past volgens mij prima bij het 'From scratch' principe als het bouillonblokje vervangen wordt door zelfgemaakte runderbouillon.


Bolognesesaus ala MinderMutsig

Benodigdheden:
Enorme gietijzeren pan.
Goed mes.
Een keukenmachine is wel zo handig al heb ik hem ook jaren gemaakt met de hand of het kleine hakkommetje van mijn staafmixer maar dan is het pokkewerk.
Een grote kom/bak/pan om de groente tussendoor in te doen.
Een wijnglas van normaal formaat.

Ingrediënten:
Een zak winterwortel (volgens mij zit daar een kilo in.)
Een flinke stronk bleekselderij of twee kleine
4-5 flinke uien
300-400 gr. Parmaham of Serranoham
400 gr. gerookte spekjes
800 gr. rundergehakt
Ongeveer een beker melk
Ongeveer 3 glazen rode wijn
2 grote of 4 kleine blikjes (140 gr.) tomatenpuree
1 runderbouillonblokje
Olijfolie

Bereiding:
Was de groente, schrap de wortelen en hak de bleekselderij, wortel en ui in de keukenmachine klein. Het moet geen puree worden dus hak het niet té fijn maar ik vind het het lekkerst als het ongeveer de structuur heeft van grof rul gebakken gehakt. Hak ook de ham fijn en meng dit door het groentemengsel.
Zet de pan op het vuur en laat hem heet worden. Doe er een scheut olijfolie in en wacht tot deze begint te dampen. Voeg dan het groentemengsel in delen toe en bak dit terwijl je blijft omscheppen. Dit duurt lang want er komt veel vocht uit de groente die moet verdampen om de groente te laten bakken. Als de groente gebakken is schep het dan uit de pan en veeg de pan uit met een keukenpapiertje.

Hak de gerookte spekjes ook fijn in de keukenmachine tot het ongeveer dezelfde grootte heeft als de groente.
Doe opnieuw een beetje olijfolie in de pan, voeg het gehakt en het spek toe en bak het tot al het vocht verdwenen is het zijn rode kleur heeft verloren. Doe dan een scheut melk erbij tot het gehakt net niet helemaal onder staat. Laat dit inkoken/verdampen op matig vuur. Neem hier ruim de tijd voor! Natuurlijk gaat het sneller op hoger vuur maar daar wordt hij niet lekkerder van.

Als het gehakt weer droog staat voeg je de rode wijn toe tot het gehakt bijna helemaal onder staat. Dit mag gewoon een simpele rode wijn zijn, het is zonde om hier dure wijn voor te gebruiken. Laat dit weer rustig inkoken/verdampen op matig vuur.

Als alle wijn verdwenen is voeg dan de blikjes tomatenpuree toe en bak dit even mee. Voeg dan het groentemengsel erbij en schep het goed om. Vul de blikjes met water en voeg dat ook toe met ongeveer 3 wijnglazen water en verkruimel een bouillonblokje door de saus.

Doe de deksel op de pan en laat dit minimaal 3 uur pruttelen op laag vuur maar blijf goed opletten of het niet droog kookt, in dat geval gewoon nog een scheutje water of eventueel nog wat wijn erbij doen.
En nu proeven! Als de saus nog zout nodig heeft kan je dit op dit punt toevoegen en hem dan nog even laten pruttelen maar omdat de spek en de ham van zichzelf al behoorlijk zout zijn is dat eigenlijk nooit nodig.

Deze saus kan je het beste serveren bij een farfalle (vlindertjes), fussilli (spiraaltjes) of conchiglie (schelpjes) omdat de saus daar beter aan hecht dan aan gladde soorten pasta zoals spaghetti of tagliatelle. Neem gewoon pasta uit een zakje en geen verse. Verse moet je met een simpele saus eten zodat hij meer tot zijn recht komt.

Hij is lekker met parmezaanse kaas (Échte! Niet die poederprut. ) maar hij is ook heel lekker zonder kaas omdat de saus enorm veel smaak heeft van zichzelf.

Eventueel kan je om de saus wat romiger te maken nog wat room door de saus roeren.

Let op: Dit vult veel meer dan saus uit een potje of pakje. Schep dus niet teveel op.

[ Bericht 2% gewijzigd door MinderMutsig op 20-07-2008 17:53:43 ]
There is no love sincerer than the love of food.
  zondag 20 juli 2008 @ 17:45:04 #292
35189 Troel
scherp en bot
pi_60228489
Dat is natuurlijk wel DE manier om eindelijk eens van al die wijn af te komen die hier staat te verpieteren
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  zondag 20 juli 2008 @ 17:46:57 #293
103930 Ewelina
Ik ben ik
pi_60228529
quote:
Op zaterdag 19 juli 2008 17:10 schreef Twinky het volgende:
Miniappelflappjes


[recept]
Dit kan ook goed met allerlei ander fruit. Banaan is ook erg lekker, aardbei of peer Ik maak dit recept vaak met banaan en kaneel erin
[b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
pi_60228632
quote:
Op zondag 20 juli 2008 17:45 schreef Troel het volgende:
Dat is natuurlijk wel DE manier om eindelijk eens van al die wijn af te komen die hier staat te verpieteren
Hij is zo lekker.
There is no love sincerer than the love of food.
  zondag 20 juli 2008 @ 17:50:58 #295
92409 Twinky
Little star.
pi_60228636
quote:
Op zondag 20 juli 2008 17:46 schreef Ewelina het volgende:

[..]

Dit kan ook goed met allerlei ander fruit. Banaan is ook erg lekker, aardbei of peer Ik maak dit recept vaak met banaan en kaneel erin
oew, goed plan! Of zo'n blikje met kersen
pi_60237421
Nog een pasta receptje voor kooknoobs.

Spaghetti met kerstomaatjes

Ingrediënten:
Verse pasta
2-3 tenen knoflook
1 grote of 2 kleine sjalotjes
een flinke handvol kerstomaatjes
Een bosje verse basilicum
Goede olijfolie

Bereiding:
Verse spaghetti maken of kopen uit het koelvak bij de supermarkt en al dente koken. (Die van de AH is vrij goed te doen.)
Snijdt intussen de knoflook flinterdun, en het sjalotje fijn. Snijdt de kerstomaatjes doormidden en wok alles kort.
Snijdt de basilicum in reepjes.
Giet de pasta af en schenk er een flinke scheut olijfolie overheen, meng de knof, sjalot en tomaatjes erdoor en voeg er de basilicum aan toe.

----------------------------

Kiprolletjes

Ingrediënten:
Kipfilet
kruidenroomkaas
Parmaham

Bereiding:
Leg vershoudfolie op het aanrecht, leg daar de kipfilet op, leg er ook vershoudfolie overheen en pak een stevig koekenpannetje of iets anders waar je mee kunt meppen. Mep de kipfilet gelijkmatig plat.
Haal de verhoudfolie eraf en smeer de kip in met de kruidenkaas. Leg hier een of twee plakken parmaham op en rol het geheel op. Indien nodig vastzetten met een cocktailprikkertje.
Bakken en voor serveren in stukken snijden.

-edit- volgens Coldfeet is het ook lekker om hier gegrilde paprika bij in te doen en dan serveren met pijnboompitjes.
There is no love sincerer than the love of food.
  dinsdag 22 juli 2008 @ 19:48:19 #297
151515 verita
Happy days
pi_60276504
Boeuf Bourguignon á la verita

8-10 personen of 4 personen twee dagen
Dit is de makkelijke variant met zakjes sausmix, geschikt voor kooknoobs


  • 1000 - 1200 gr gemarmerd vlees, bv borst/riblap, in grove stukken 3 á 4
    cm
  • Versgemalen Peper
  • Zout
  • Paprikapoeder
  • 5 tenen knoflook, gepeld maar wel heel
  • 500 gr. winterwortels in schuine stukken van ½ cm
  • 500 gr. Champignons, schoongewreven en gehalveerd (niet kleiner)
  • 500 gr. Sjalotten, geschild en in half of vieren
  • 250 gr. Bakboter (Becel)
  • 5 laurierbladen
  • ½ liter rode wijn, liefst bourgogne
  • 2 zakjes Maggi stoofmix voor runderlapjes
  • 1 potje zilveruitjes, met bewaring van twee eetlepels vocht, afgieten
  • 1 takje verse tijm
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 250ml water


    Vlees snijden in grote stukken van 3-4 cm. In de hete boter in kleine porties van max 6-8 stukjes het vlees rondom bruin bakken, reeds gebruinde porties warm bewaren tot alles dichtgeschroeid is. Vlees terug in de pan, uitlekvocht erbij. Dan pas kruiden met peper, zout en paprikapoeder.
    Ondertussen pakjes sausmix aanmaken met rode wijn en water, in steelpan verwarmen tot bijna kookpunt. Let op: regelmatig roeren en opletten dat het niet overkookt. Laurierbladen licht insnijden of licht kneuzen, en in de pan bij vlees doen. Tijm en rozemarijn erbij. Wortels, knoflook en sjalotten even meebakken, dan zilveruitjes en vocht erbij. Ondertussen kookt de sausmix/rode wijn, dan bij vlees/groente doen. Vuur laag zetten, liefst op petroleumstel met deksel op pan 4 uur laten staan garen, anders anderhalf/twee uur op laagste pitje. 1 uur voor einde champignons toevoegen of half uur voor het einde bij niet petroleumstel. Regelmatig voorzichtig roeren. Serveren met aardappelpuree uit de knijper of (doen wij de tweede dag) met rijst.

    [ Bericht 0% gewijzigd door verita op 22-07-2008 19:57:06 ]
  • It ain't over 'till the fat lady sings
    La prudencia es la madre de la ciencia.
    pi_60440988
    Ik had vorige week verschillend fruit over en heb wat in elkaar geflanst om als toetje te gaan dienen, want we hadden een paar lepels vanille ijs, maar niet genoeg voor 4 personen.

    Dit is het recept:

    2 appels (geschild en klokhuis eruit)
    sap van 1 verse sinaasappel
    2 bananen
    10 aardbeien
    ongeveer 3 grote lepels vanille ijs (geen roomijs)

    Gooi eerst de sinaasappelsap en de aardbeien in de blender (ik heb zo'n goedkope hoor, dus hoeft niet duur)
    Dan de appels, bananen (uiteraard ook zonder schil) en ijs er op en zet de blender aan.

    Bij mij moet je af en toe even met een voorwerp wat aandrukken, maar binnen de kortste keren heb je echt een heerlijke shake met vers fruit

    Wanneer je dit voor twee man maakt, kun je natuurlijk ook grotere glazen pakken
    I Ask for so Little. Just Fear Me, Love Me, Do as I Say, and I Will Be Your Slave.
    User van NWS zei: Maak van internet een schoner riool! YES WE CAN!
    pi_60518059
    Leuk topic !! Krijg wel honger van al die lekkere recepten

    Hier nog een simpel recept geleerd van mn schoonvader.

    Bruine bonen met rijst. voor 4 personen

    Ingredienten:

    1 blik bruine bonen
    1 rookworst
    1 ui
    2/3 teentjes knoflook (naar eigen smaak)
    2/3 aardappelen
    4 maggi blokjes
    2 eetlepels olie
    rijst voor 4 personen
    snufje zwarte peper
    1/2 theelepels suiker
    peterselie naar smaak
    water ongeveer 3 kwart van het blik bruine bonen

    (ingredienten zijn puur naar eigen smaak)


    Bereiding:

    Rijst koken volgens de verpakking.
    Aardappels schillen en in kleine blokjes snijden.
    Knoflook, ui kleinsnijden, olie heet laten worden in de pan. (een hoge/soep/kookpan)
    Knoflook, ui even laten fruiten in de hete olie, ondertussen de rookworst in plakjes snijden,
    en erbij doen goed roeren.
    Blik met bruine bonen openen de inhoud erbij gieten, ongeveer 3kwart van het lege blik bruine bonen vullen met water en dat ook erbij doen.
    Vervolgens de aardappelen, de maggi blokjes (liefste verkruimelen), de peterselie, snufje peper, en de suiker erbij doen.
    Op een laag vuur laten koken met deksel schuin op de pan, zodra de aardappelen gaar zijn is het klaar.


    Eventueel kan je nog nadat je de bruine bonen en het water in de pan hebt gedaan nog een madam jeanette erin doen als je dat lekker vind.
    Serveren met de rijst.
      zondag 3 augustus 2008 @ 15:34:56 #300
    139677 Curiosity
    In the devil's playground
    pi_60527590
    Hete kip I


    500 gr. kipfilet,
    braadboter,
    2 grote uien,
    1 bakje champignons,
    1 rode paprika,
    3 el. ketjap manis,
    3 el. azijn,
    3 el. suiker,
    3theeplepels sambal,
    1 blikje tomatenpuree,
    2 teentjes knoflook
    out, peper
    witte rijst


    Voorbereiding
    Kipfilet in stukjes snijden. Uien en paprika klein snijden, champignons snijden.
    Ketjap, azijn, suiker, sambal, tomatenpuree en knoflook in een kommetje doen en mengen.


    Bereidingswijze
    Kipfilet niet helemaal gaar bakken in een wok of braadpan. Uit de pan scheppen en dan de uien, paprika en champignons bakken. De ingredienten uit het kommetje in de pan doen en dan de kipfilet er weer bij doen. Alles goed mengen en laten sudderen tot de kipfilet gaar is. Ondertussen de rijst koken en erbij serveren.

    2 á 3 personen, ook lekker met patat.
    ong 30 min. werk.
    “Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')