Muck | woensdag 10 oktober 2007 @ 01:50 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [ Bericht 50% gewijzigd door Muck op 08-08-2010 23:29:20 ] | |
Muck | woensdag 10 oktober 2007 @ 01:51 |
![]() Lucille Ingredienten: 250g volgranen bloem 300g zachte bruine suiker 3 eieren 175 ml sonnebloem olie 2eetl vanille essence 55 ml zure room 1 eetl nootmuskaat 2 eetl kaneel 1 eetl bakpoeder half theel zout 300 g geraspte worteltjes 75 g gedroogde cocos Topping: 110g monchou (of Philadelphia) 50 g zachte boter 50 g glazuur sap van halve citroen Benodigdheden: mixer, srpingvorm (20 cm), oven Bereiding: Mix de eieren, olie, vanille essence, zure room en suiker in een schaal. Doe in een andere schaal de bloem, nootmuskaat, bakpoeder en zout. Voeg na goed door elkaar roeren deze ingredienten in de eerste schaal en voeg daarna de worteltjes en cocos toe. Giet het mengsel uit in een springvorm (20 cm diameter). Vet de springvorm lichtjes in als het geen anti-aanbak laag heeft. Bak de taart op 150 graden in 1.5 a 2 uur. Test met een breinaald of sateprikker om te zien of de taart gaar is. Topping: Voeg boter, suiker, citroensap en monchou samen en maak er een glad mengsel van. Smeer het over de koude taart. [ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 08-08-2010 22:47:46 ] | |
Muck | woensdag 10 oktober 2007 @ 01:53 |
![]() Karper Ingrediënten: bladerdeeg. suiker kaneel eigeel slagroom creme de banane (likeur) 1 banaan Benodigdheden: Oven, kwastje Bereidingswijze: Blader deeg in vormpjes snijden en bestrijken met eigeel Daarna de suiker en de kaneel mengen en er over heen strooien Bladerdeeg afbakken in de oven Ondertussen slagroom opkloppen net voor de gewenste stijfheid de creme de banane toevoegen Pureer de banaan en meng deze door de slagroom bladerdeeg laten afkoelen en daarna doormidden snijden daarna de slagroom aan brengen [ Bericht 7% gewijzigd door Muck op 08-08-2010 22:53:52 ] | |
Muck | woensdag 10 oktober 2007 @ 01:53 |
![]() Mr-Z Ingrediënten: 250 gram patentbloem 225 gram margarine/boter 150 gram water 4 gram zout suiker kaneel Benodigdheden: Oven, rolstok, eventueel een krakelingensteker Beredingswijze: Verwarm de oven voor op 240 graden. Doe de bloem, margarine, water en zout bij elkaar en meng dit tot dat de bloem gebonden is met het water (er blijven dus kleine boterklontjes in zitten) Dit geheel rol je met een rol stok uit tot een plak en vouw je in vieren Dit herhaal je 3 keer en laat het (dan stevige) deeg in de koelkast een half uur rusten Dan heb je een basis korstdeeg Voor grote krakelingen rol je het deeg uit en je snijdt er repen van die je nat spuit, door de kaneel suiker haalt en vormt tot een krakeling bij kleine krakelingen heb je eigenlijk een krakelingensteker nodig, maar je kunt er ook ovale plakjes van maken, die je dan door een berg suiker rolt aan beide kanten Zorg wel dat ze allemaal even dik zijn en dat overal evenveel suiker zit! Bak de krakelingen op bakpapier in de oven gaar [ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 08-08-2010 23:16:31 ] | |
Muck | woensdag 10 oktober 2007 @ 01:54 |
![]() Muus Ingrediënten: 125 gr. boter 125 gr. pure chocolade 125 gr. suiker 80 gr. aardbeienjam 2 eieren 1 theelepel vanille-essence 60 gr. zelfrijzend bakmeel 60 gr. bloem aardbeien snufje zout Benodigdheden: Oven, bakblik, bakpapier Bereidingswijze: Oven voorverwarmen op 180 graden. Vet een bakblik van 20 cm. in en bedek alle kanten met bakpapier. Chocolade en boter smelten in een kom boven een pan met kokend water. Blijf roeren tot er een egaal mengsel ontstaat. Voeg de suiker toe en blijf roeren tot het allemaal is opgelost. Roer de aardbeienjam erdoor en haal de kom van de pan. Klop de eieren en een mespuntje zout door het mengsel, voeg de vanille toe en spatel de bloem erdoor. Doe het deeg in de bakvorm. 25-30 minuten bakken. Laten afkoelen in de vorm en daarna in vierkantjes snijden. Versier de brownies met een aardbei en eventueel gesmolten chocolade. Tip: Lekker met roomijs en slagroom! [ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 08-08-2010 22:49:01 ] | |
Muck | woensdag 10 oktober 2007 @ 01:55 |
![]() Muus Ingrediënten: 125 gr. boter in stukjes 200 gr. pure chocolade in stukjes 3 eieren 375 gr. basterdsuiker 1 theelepel vanille-essence 185 gr. bloem 40 gr. cacaopoeder 185 gr. walnoten, fijngehakt 265 gr. gesnipperde chocolade Benodigdheden: Oven, bakblik, bakpapier, mixer Bereidingswijze: Oven voorverwarmen op 180 graden. Vet een ondiepe bakvorm in (20x30 cm) en bedek alle kanten met bakpapier. Smelt de boter en de chocolade (die in stukjes) al roerende in een kom boven een pan kokend water. Klop de eieren met een mixer in 2 minuten luchtig en voeg langzaam onder voortdurend roeren de suiker en vanille-essence toe. Spatel het choco-mengsel door het eiermengsel. Zeef de bloem en het cacaopoeder en roer deze door het mengsel. Voeg de walnoten en de chocosnippers toe. Deeg in de bakvorm en 30 minuten bakken. Cake laten afkoelen en daarna in vierkantjes snijden. Versier de brownies met wat gesmolten (witte) chocolade en een walnoot [ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 08-08-2010 22:55:47 ] | |
Muck | woensdag 10 oktober 2007 @ 01:56 |
![]() Muus Ingrediënten: 100 gr. suiker 200 gr. boter 300 gr. bloem 1 ei (voor het deeg) snufje zout 200 gr. pure chocolade 100 gr. suiker 2 theelepels citroenrasp 3 eieren (voor de vulling) Benodigdheden: Mixer, oven Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 170 graden. Mix de suiker en boter en doe daarna de bloem, het ei en wat zout erbij. Doe de helft van dit deeg in een bakvorm. Hak de chocolade in grove stukken en meng dit door de rest van het deeg. Doe dan de extra eieren, extra suiker en citroenrasp erbij. Gooi dit op de deegbodem. Bak de taart 30 minuten. Tip: Met vanilleijs en/of slagroom serveren. [ Bericht 6% gewijzigd door Muck op 08-08-2010 23:05:09 ] | |
Muck | woensdag 10 oktober 2007 @ 01:57 |
![]() Muus Ingrediënten: Chocolademengsel 60 gr. boter 90 gr. pure chocolade, grof gehakt 125 gr. basterdsuiker 1 theelepel vanille-essence 1 ei, losgeklopt 60 gr. bloem Witte chocolademengsel 60 gr. boter 90 gr. witte chocolade, grof gehakt 125 gr. basterdsuiker 1 theelepel vanille-essence 1 ei, losgeklopt 60 gr. bloem Benodigdheden: Oven, vierkante bakvorm van 20 cm, bakpapier Bereidingswijze: Oven voorverwarmen op 180 graden. Vet een vierkante bakvorm van 20 cm. in en bedek de bodem en randen met bakpapier. Voor het chocomengsel : Smelt de boter en de chocolade al roerend in een kom boven een pan kokend water. Roer de suiker, vanille en het ei erdoor en klop het chocomengsel en de gezeefde bloem erdoor. Voor het witte choco-mengsel: Same thing als hierboven. Leg om en om grote scheppen van de mengsels in een enkele laag in de bakvorm. Bovenkant glad maken zonder de mengsels door elkaar te roeren. Bak deze 'cake' 35 minuten of tot de bovenkant stevig aanvoelt. In de vorm laten afkoelen en dan in vierkantjes snijden. Bestrooi met poedersuiker en klaaaaaaaaar. [ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 08-08-2010 23:27:29 ] | |
Muck | woensdag 10 oktober 2007 @ 01:58 |
![]() Dagonet Ingrediënten: Angel Food Cake: 80 g cakemeel 155 g poedersuiker 7-8 eiwitten, op kamertemperatuur snufje zout 1 tl wijnsteenzuur 165 g kristalsuiker 1 tl vanille-essence snufje amandelessence Devil's Food Cake 55 g cacao 2,5 dl sterke koffie 125 g plantaardig vet 375 g kristalsuiker 1 tl vanille-essence 2 eieren 190 g cakemeel 1 tl zuiveringszout 3/4 tl zout snufje bakpoeder Pindakaasmousse 350 g roomkaas, op kamertemperatuur 270 g poedersuiker 600 g romige pindakaas op kamertemperatuur 2 el slagroom Ganache 5 dl slagroom 900 g melkchocolade, grof gehakt. Benodigdheden: Oven, taartvorm met een doorsnede van 25 cm, bakpapier, mixer Bereidingswijze: Voor de Angel Food Cake: Verwarm de oven voor op 190 oC. Bekleed de bodem van een taartvorm met een doorsnee van 25 cm met bakpapier: Vet de vorm niet in en het papier ook niet. Zeef het cakemeel met de poedersuiker boven een kom en zet deze apart. Klop de eiwitten in een kom, met de mixer op de laagste stand, en voeg zout en wijnsteenzuur toe. Klop de eiwitten in 1 minuut schuimig. Zet de mixer op de middelste stand en voeg de kristalsuiker lepel voor lepel toe. Blijf nadat de suiker is opgenomen nog 1 1/2 minuut kloppen. Klop tot slot de vanille- en de amandelessence erdoor. Strooi de helft van het meelmengsel op het stijfgeslagen eiwit en schep het er met een grote spatel door. Strooi de rest van het meel erop en schep ook dit erdoor. Roer het mengsel vooral niet om, want dan zakt het in. Schep het in de taartvorm en zorg dat het in het midden hoger is dan langs de randen. Bak het in 40 to 50 minuten goudbruin, midden in de oven. Bak het niet te lang want dan zakt het in het midden in. Zet het biscuitgebak in de vorm op een taartrooster en stort het na 30 minuten op het werkblad. Verwijder het papier voorzichtig en laat het gebak helemaal afkoelen. Voor de Devil's Food Cake: Draai de oven op 175 oC. Vet een taartvorm met een doorsnee van 25 cm in met boter. Bekleed de bodem met bakpapier en vet ook dit in. Bestuif de bodem en de opstaande randen met bloem. Zeef de cacao boven een kom. Giet al kloppend de koffie en blijf kloppen tot het mengsel glad is. Zet het vervolgens apart. Klop in een grote kom de eieren met plantaardig vet, suiker en vanille in 2 minuten tot een romig mengsel, met de mixer op de middelste stand. Zeef het cakemeel met zuiveringszout, zout en bakpoeder en voeg het in gedeelten toe, afgewisseld met lepels van cacaomengsel. Blijf kloppen tot alles is opgenomen en giet dan het beslag in de taartvorm. Bak de chocoladecake circa 30 minuten midden in de oven, tot een satéprikker die je erin steekt er schoon uitkomt. Zet de cake in de vorm op een taartrooster en stort hem na 30 minuten op het werkblad. Haal het papier eraf en laat hem geheel afkoelen. De Pindakaasmousse: Klop de roomkaas in een grote kom tot een lichtgekleurd, romig mengsel met de mixer op de middelste stand. Klop de poedersuiker en de pindakaas er in gedeelten door. Voeg de room toe en blijf kloppen tot het mengsel homogeen en luchtig is. Zet het apart. Voor de Ganache: Breng de room aan de kook in een zware steelpan op vrij hoog vuur. Neem de pan van het vuur en roer de chocolade erdoor; blijf roeren tot het mengsel glad is. Klop het mengsel goed door en laat het afkoelen. Voor de taart: Snijd het afgekoelde gebak voorzichtig horizontaal door met een lang mes zodat je in totaal 4 lagen krijgt. Leg een laag chocoladecake met de snijkant naar boven op een gebakschaal en besrtijk hem met een derde van de pindakaasmousse. Leg er een laag biscuitgebak op, ook met de snijkant naar boven. Bstrijk deze met de helft van de de resterende mousse. Leg hierop een laag biscuitgebak en bestrijk die met de rest van de mousse, leg hierop de laatste laag cake met de snijkant naar beneden. Klop de ganache door en schep hem op de taart. Gebruik een spatel om de taart van boven en rondom mee te bestrijken. Zet de taart minstens 2 uur in de koelkast en dien hem koud op. [ Bericht 1% gewijzigd door Muck op 08-08-2010 23:13:21 ] | |
Muck | woensdag 10 oktober 2007 @ 02:01 |
![]() BBQ-kip (recept van Nigella Lawson) Ingrediënten: 250 gram pure chocolade, minimaal 70% cacao 125 gram ongezouten boter op kamertemperatuur 6 eieren: waarvan 4 gescheiden moeten worden (eiwit-eigeel) en 2 heel-ei moeten zijn 175 gram basterdsuiker donker 2 eetlepels Cointreau (optioneel) Geraspte schil van 1 sinaasappel (optioneel) Voor de slagroomtopping: 500 ml slagroom 1 theelepel vanille extract (Baukje) 1 eetlepel Cointreau (optioneel) Halve theelepel cacao om te strooien Benodigdheden: Oven, springvorm van 23 centimeter Bereidingswijze: De oven voorverwarmen op 180 graden of stand 4. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier. Smelt de chocolade in de magnetron of au bain marie en laat de boter in de warme chocolade smelten. Laat dit een beetje afkoelen. Klop de 2 hele eieren met 4 ei-gelen en 75 gram basterdsuiker, Voeg dan geleidelijk aan het chocolademengsel, de Cointreau en de sinaasappelschil toe. Pak een andere kom en sla hierin de 4 eiwitten tot het een beetje schuimig is, Voeg dan 100 gram basterdsuiker toe en sla de eiwitten helemaal stijf. Voeg een klein beetje van het eiwitmengsel aan het chocolademengsel toe om het luchtiger te maken en schep dan voorzichtig met een spatel de eiwitten door het chocolademengsel heen. Giet dit in de springvorm en bak 35 tot 40 minuten. Laat de taart afkoelen in de springvorm, het midden van de taart zal inzakken, geen paniek, dit hoort. Als de taart is afgekoeld verwijder je voorzichtig de springvorm. Klop de slagroom stijf (zonder suiker, dat klopt ) en giet tussen het kloppen de vanille en Cointreau erdoor. Vul het midden van de taart met de slagroom en strooi wat cacao over de slagroom, dit kun je handig doen door een theelepeltje cacao in een theezeefje te doen en hier zachtjes tikjes tegen te geven. [ Bericht 2% gewijzigd door Muck op 08-08-2010 23:06:40 ] | |
Muck | woensdag 10 oktober 2007 @ 02:03 |
![]() -Trinity- Ingrediënten: 100g boter 2 el rietsuikerstroop (of pannekoekstroop) 2 el chocolademelk 225g melkchocoladekoekjes Voor het glazuur: 75g pure of melkchocolade, in stukjes. 2 el poedersuiker 2 el melk. (voor een dikkere laag of een springvorm vanaf 20 cm de dubbele hoeveelheid gebruiken) Benodigdheden: Springvorm, hoeft niet diep te zijn van ø 18 of 20 cm. Iets om hem mee in te vetten Bakpapier. Bereidingswijze: Vet een ondiepe bak- of vlaai- of springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Verwarm de boter, stroop en chocolademelk in een kleine pan op laag vuur. Blijf roeren tot de boter gesmolten is en een glad mengsel is ontstaan. Verkruimel de koekjes in de keukemachine of in een (sterke) plastic zat met een deegroller. Roer de kruimels door het chocolademengsel en roer tot er een gelijke massa ontstaat. Giet/druk het mengsel in de vorm, strijk het recht (voor zover mogelijk) en zet het in de koelkast om het hard te laten worden. Als het hard is kan je het eruit halen en verder met de volgende stap. Smelt de chocoladestukjes, poeder en melk au-bain-marie Blijf roeren tot het een glad mengsel is. Bestrijk de kruimelbodem met het glazuur, laat het stollen in de bakvorm. Hierna kan je het in punten snijden. [ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 08-08-2010 23:18:11 ] | |
Muck | woensdag 10 oktober 2007 @ 02:04 |
![]() Little_Angel Ingrediënten: 115 gr. witte chocolade, in stukjes 120 ml. slagroom 120 ml. melk 1 el. rum of vanille-essence 115 gr. zachte, ongezouten boter 175 gr. suiker 3 eieren 225 gr. bloem 2 tl. bakpoeder snufje zout 675 gr. aardbeien, in plakjes, plus hele aardbeien ter garnering 7,5 dl. slagroom 2 el rum of aardbeienlikeur Moussevulling: 250 gr. witte chocolade, in stukjes 3,5 dl. slagroom 2 el. rum of aardbeienlikeur Benodigdheden: Oven, 2 springvormen van 23 cm doorsnede, spuitzak met kartelmondje Bereidingswijze: Verwarm eerst de oven voor op 180 °C. Vet twee 5 cm diepe springvormen van 23 cm doorsnee in en bestuif ze met bloem. Leg dan een stuk bakpapier op de bodem Smelt de chocolade en room au bain marie en roer het mengsel glad. Roer de melk en rum of essence erdoor en laat de massa afkoelen. Klop nu de boter en suiker in 3-5 minuten licht en schuimig. Voeg de eieren een voor een toe en klop ze steeds goed door. Roer in een kommetje de bloem, het bakpoeder en het zout doorheen. Voeg afwisselend wat bloem en gesmolten chocolade toe aan het eimengsel. Giet het beslag in de springvormen en strijk de bovenkant glad. Bak de taarten 20-25 minuten tot een prikker er weer schoon uitkomt. Stort ze na 10 minuten op een taartrooster, trek het papier eraf en laat ze verder koelen. Voor de moussevulling smelt je al roerend de witte chocolade en slagroom terwijl je de rum of likeur er doorheen roert, waarna je de vulling over giet in een kommetje. Laat het geheel even afkoelen en iets opstijven. Klop vervolgens met een metalen garde het geheel licht op. Snijd nu beide taarten met een kartelmes in twee lagen. Leg een laag op een schaal en strijk er een derde van de mousse op uit. Schik een derde van de aardbeienplakjes op de mousse en leg hierop de tweede taartlaag. Herhaal de procedure tot de mousse en aardbeienplakjes op zijn. Leg er vervolgens de laatste taartlaag op. Klop de slagroom met rum of likeur stijf tot zich pieken vormen. Spreid ongeveer de helft op de boven-en zijkant van de taart. Schep de rest in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en spuit decoraties op de taart. Versier de zijkanten met de aardbeienplakjes en garneer de bovenkant met de rest van de aardbeien tot ze op zijn. [ Bericht 2% gewijzigd door Muck op 08-08-2010 23:29:10 ] | |
Muck | woensdag 10 oktober 2007 @ 02:06 |
![]() Little_Angel Ingrediënten: 200 gr. zelfrijzend bakmeel 25. gr. cacaopoeder snufje zout 175 gr. zachte margarine 175 gr. gele bastardsuiker enkele druppels vanille-essence 4 eieren 75 gr. witte chocolade, in stukken, chocoladebladeren en -krullen, ter garnering Witte chocoladesaus 75 gr. witte chocolade, in stukjes 1,5 dl. room 2-3 el. melk Benodigdheden: Oven, broodblik of een cakevorm Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 160 °C. Zeef het meel, cacaopoeder en zout boven een kom. Voeg de grovere deeltjes die achterblijven in de zeef toe. Klop de margarine, suiker en vanille-essence schuimig. Klop er dan een ei door. Roer de resterende eieren en het meel er in gedeelten door, zodat je een glad beslag krijgt. Roer nu de witte chocolade erdoor en schep alles in een broodblik van 675-900 gr. of een ingevette cakevorm van 18 cm. Bak de cake in 30-40 minuten net gaar. Verwarm voor de saus de chocolade en room zachtjes tot de chocolade is gesmolten. Roer de melk erdoor en blijf roeren tot de saus is afgekoeld. Schep wat saus op elk bord en leg er een plak cake in. Garneer de cake met chocoladeblaadjes en -krullen. Direct serveren. [ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 08-08-2010 23:28:09 ] | |
Muck | woensdag 10 oktober 2007 @ 02:07 |
![]() Nembrionic Ingrediënten: 185ml vers gezette espresso 100g pure chocolade 90g boter 1 ei 1 zakje vanillesuiker 200g zelfrijzend bakmeel 185g (riet)suiker snufje zout 30ml Bourbon(whiskey) Benodigdheden: Oven, cakevorm van 22 cm Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 135 graden. Smelt de chocolade, koffie en boter op een laag vuur tot een egale massa is ontstaan. Regelmatig roeren. 10 Minuten laten afkoelen. Bourbon, ei en vanillesuiker toevoegen. Zelfrijzend bakmeel, suiker en zout in een grote kom mengen. Chocolademengels toevoegen en roeren tot een glad beslag is ontstaan. Giet het beslag in de beboterde cakevorm. Cake in een voorverwarmde oven van in een uur gaar bakken. 15 Minuten laten afkoelen alvorens uit de vorm te halen. [ Bericht 6% gewijzigd door Muck op 08-08-2010 23:19:18 ] | |
Muck | woensdag 10 oktober 2007 @ 02:08 |
![]() Curiosity Ingrediënten: 2 eieren; 50 gram basterdsuiker; 50 gram bloem; 50 gram witte chocolade gesmolten. Chocoladelaag; 300 ml slagroom; 350 gram witte chocolade, in stukjes gebroken; 250 gram kwark. Ter garnering; 350 gram chocolade naar keuze en cacao om mee te bestrooien. Benodigdheden: Oven, springvorm van 20 cm Bereidingswijze: vet de springvorm in en bedek de bodem met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 gr (gasovenstand 4) Klop in een kom de eieren met suiker 10 min, tot het mengsel erg licht en schuimig is en de garde er een spoor in achterlaat dat een paar sec blijft staan. Zeef de bloem en spatel het er doorheen met een metalen lepel. Spatel er de gesmolten witte chocolade door. Schenk in de vorm en bak 25 min. De cake moet veerkrachtig aanvoelen. Laat een beetje afkoelen en stort hem op een rooster om volledig af te koelen. Doe de cake terug in de vorm. Breng voor de chocolade laag de slagroom in een pan al roerend aan de kook Laat een beetje afkoele vn. Voeg dan de chocolade toe en roer deze tot deze gesmolten en opgenomen is. Laat onder af en toe roeren staan tot het bijna afgekoeld is en meng dan de kwark er door. Schenk het mengsel over de cake en zet deze 2 uur in de koelkast. Schenk voor de chocoladekrullen de gemolten chocolade op een glasplaat en smeer het met een spatel dun uit. Laat hard worden. Duw de chocolade met een schraapmes onder een hoek van 25 gr naar voren totdat een grote krul gevormd wordt. Zet de krullen in de koelkast tot ze hard zijn en versier de taart ermee, Bestrooi met cacao. [ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 08-08-2010 23:28:36 ] | |
Muck | woensdag 10 oktober 2007 @ 02:09 |
![]() Rtficial Ingrediënten: 5 eieren 200 gr suiker 40 gram bloem 350 gr pure chocolade 5 eetlepels room Benodigdheden: Oven Bereidingswijze: Smelt 200 gram pure chocolade au-bain-marie. Verwarm de over voor op 190 graden Scheidt ondertussen de dooiers en de eiwitten van de eieren. Vet een taartvorm in met boter, en bestuif de vorm met wat bloem. Klop de dooiers stevig op, met de suiker. Meng de gesmolten chocolade hierdoor. Klop het eiwit stevig op en spatel het mengel van opgeklopte dooiers, suiker en gesmolten chocolade erdoor. Een beetje voorzichtig, het mag luchtig blijven. Verdeel het mengsel in de vorm. Bak het geheel ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven op 190 graden. Laat de taart na het bakken rustig af koelen. Keer deze op een rooster regelmatig om, om inzakken te voorkomen. Wanneer de taart is afgekoeld: Doe de room in een pan, en verhit deze. Smelt de overgebleven 150 gram chocolade hierin. Goed doorroeren. Glazuur hiermee de taart en laat deze opnieuw verder afkoelen. [ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 08-08-2010 23:06:08 ] | |
Muck | woensdag 10 oktober 2007 @ 02:10 |
![]() Melonovy Ingrediënten: voor het deeg: 400 g Boerenluxe van Soezie 180 ml water 15 g droge gist 8 g zout 32 g roomboter Toevoeging: 150 g parelsuiker 5 gram kaneel kandijstroop (Butterscotsh stroop) Benodigdheden: Broodbakmachine, oven, cakevorm Bereidingswijze: Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen in de broodbakmachine. Programma: deeg Het deeg wordt gekneed en gaat rijzen. Na anderhalf uur is het deeg klaar. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de cakevorm in. Haal het uit de machine en doe de parelsuiker en kaneel erdoor, kneed het nog even met de hand. Leg het deeg een beetje uit. Maak 2 strepen over de lengte met de stroop en rol het deeg over de lengte dicht en leg 'm in een ingevette cakevorm. Bak 35 minuten in de voorverwarmde oven en klaar is je sukerbolle! [ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 08-08-2010 23:26:06 ] | |
Muck | woensdag 10 oktober 2007 @ 02:11 |
![]() MissyMirjam Ingrediënten: 1/2 pak of rol biscuitjes 100 gram witte basterdsuiker 100 gram margarine of boter 25 gram cacao 1 zakje vanillesuiker (is niet absoluut noodzakelijk) 1 ei Benodigdheden: Cake-vorm of plastic bakje, huishoudfolie Beredingswijze: Meng de cacao, vanillesuiker en basterdsuiker door elkaar en roer tot er geen klontjes meer inzitten. Doe dit samen met de boter in een pan en zet dit op een klein vuur. Klop ondertussen het ei en bekleed een (cake-)vorm (of plastic bakje of iets dergelijks) met plasticfolie. Nu kun je ook de biscuitjes verkruimelen. Roer het boter-suikermengsel regelmatig door. Als de suiker min of meer opgelost beetje afkoelen en meng dan alles (dus ook het ei) door elkaar. Stop dit in de vorm en laat het 1 nacht in de koelkast staan Tip: Ik neem altijd 2 1/2 keer zoveel ingrediënten, dan heb je 1 cakevorm aardig vol en dan heb je geen weegschaal nodig (dan heb je dus 1 pakje margarine en een half pak basterdsuiker). [ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 08-08-2010 22:49:41 ] | |
Muck | woensdag 10 oktober 2007 @ 02:12 |
![]() mvdlubbe Ingrediënten: 250g hazelnoten 275g zachte boter 175g suiker 1 zakje vanillesuiker 4 eieren 200g bloem 1 tl bakpoeder 100g chocolade abrikozenjam (eventueel wat rum) Benodigdheden: Oven Bereidingswijze: Oven voorverwarmen op 175-200 graden. 150g hazelnoten malen en roosteren. 100g hazelnoten fijnhakken De boter gladroeren, suiker en vanillesuiker erdoorheen roeren, 4 eieren toevoegen Bloem met 1 tl bakpoeder zeven en geleidelijk door de massa roeren, Vervolgens alle hazelnoten erdoor roeren. Het deeg in een vorm doen, en op 175-200 graden ongeveer een uur bakken. Gaatjes in de koek (bijv. met een vork) prikken en eventueel rum erop smeren. 4 eetlepels abrikozenjam met wat water even opkoken en vervolgens op de koek smeren. Chocolade met wat boter au bain marie roeren, afgekoelde koek ermee besmeren. ![]() [ Bericht 6% gewijzigd door Muck op 08-08-2010 23:20:09 ] | |
Muck | woensdag 10 oktober 2007 @ 02:15 |
![]() mvdlubbe Ingrediënten: 700g kersen uit pot 250g bloem 250g boter 200g suiker 150g ongepelde amandelen 5 eieren 1 zakje vanillesuiker zout 1tl bakpoeder 1tl kaneel 1 mespunt gemalen kruidnagel Poedersuiker Benodigdheden: Oven Bereidingswijze: Oven voorverwarmen op 175-200 graden. Boter gladroeren. Dan suiker, vanillesuiker, zout, eieren, kaneel, kruidnagel toevoegen en goed mengen. Bloem en bakpoeder zeven en erdoorheen roeren, dan de amandelen erbij en erdoor roeren. Een laag deeg (1/3e) in een springvorm doen, de uitgelekte kersen eroverheen doen, iets aandrukken, en met het overige deeg afdekken. Een uur in de oven. Een beetje poedersuiker eroverheen. ![]() [ Bericht 7% gewijzigd door Muck op 08-08-2010 23:14:21 ] | |
Muck | woensdag 10 oktober 2007 @ 02:19 |
![]() Patton Ingrediënten: 4 appels (Golden Delicious) 2 citroenen 300 gram suiker zakje vanillesuiker 2 eieren 100 gram gesmolten boter 150 ml melk zakje bakpoeder 5 eetlepels bloem Benodigdheden: Oven, bakvorm, bakpapier Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 150 graden Schil de appels en snijd ze in dunne plakjes. Rasp de schil van twee citroenen. Meng de suiker, vanillesuiker met de eieren, doe er dan langzaam de gesmolten boter bij en de melk. Doe er dan het bakpoeder, de bloem en de rasp van de citroen bij. Goed mengen. Doe er dan driekwart van de appels bij en spatel dat goed door het beslag. Doe op de bodem van een taartvorm bakpapier en vet dit in met boter. Doe het beslag erin en leg daar de overgebleven appelschijfjes op. Bestrooi met nog wat suiker. Bak de taart een uur in de oven. Laat de taart goed afkoelen in de vorm. ![]() [ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 08-08-2010 23:09:41 ] | |
Muck | woensdag 10 oktober 2007 @ 02:21 |
![]() Minilotje Ingrediënten: drie eetlepels zachte roomboter een pak chocoladekoekjes (een gram of 250) bananen, twee grote of drie kleintjes twee blikjes gecondenseerde melk (supermarkt, tussen de oosterse kookspullen, er staat een fries vlaggetje op) twee bekertjes (250 ml) slagroom vier eetlepels witte kristalsuiker een klein beetje cacaopoeder Benodigdheden: een springvorm (24 cm. doorsnede) deegroller plastic zak Bereidingswijze: Zet de ongeopende blikjes melk in een grote pan heet water (deksel erop!) en breng aan de kook. Laat een uurtje of twee sudderen, en zorg dat de pan niet droogkookt. Zo nodig water bijvullen Vul ondertussen de plastic zak met koekjes en bewerk de boel met een deegroller tot de koekjes helemaal verkruimeld zijn Stort koekruimels in een kom en meng met de zachte boter tot er een plakkerig kruimeldeeg ontstaat Spreid kruimeldeeg uit over bodem van springvorm en druk stevig aan. Zorg eventueel voor opstaande randjes. Zet springvorm met deeg in de koelkast om hard te worden terwijl de melk doorkookt Haal na twee uur de melkblikjes uit de pan (pas op! heet!) en wacht tot ze een beetje afgekoeld zijn voordat je ze openmaakt. Tadaa, twee blikkies vol dulche de leche, ofwel toffee. Sla met de hand het slagroom met de suiker stijf, voeg eventueel een zakje klopfix toe Snij bananen in plakjes Haal springvorm met deeg uit de koelkast en beleg de taartbodem achtereenvolgens met plakjes banaan, een hele dikke laag toffee en maak af met een laag slagroom. Zeef er tot slot wat cacaopoeder boven. Laat taart opstijven in koelkast tot gebruik Tip: Voor een wat minder mierzoet geheel kun je in plaats van chocoladekoekjes ook kiezen voor digestives of tarwebiscuitjes. ![]() [ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 08-08-2010 22:52:50 ] | |
Muck | woensdag 10 oktober 2007 @ 02:22 |
![]() minilotje Ingrediënten: 100 ml suikerstroop 60 ml bloemenhoning 100 gram lichtbruine suiker zakje vanillesuiker 110 gram roomboter (in stukjes) 100 gram geroosterde amandelen (eventueel even zelf roosteren, paar minuutjes in de oven) 280 gram bloem 1/4 theelepel bakpoeder 1/2 theelepel speculaaskruiden 2 theelepels gemberpoeder 1 theelepel kaneelpoeder 1/2 theelepel zout 1/4 theelepel zwarte peper 1/4 theelepel witte peper 1 theelepel vanillearoma 1/2 theelepel amandelaroma scheutje citroensap Benodigdheden: Oven, keukenmachine, bakpapier Bereidingswijze: Stroop, honing, bruine suiker, vanillesuiker en roomboter in een steelpannetje aan de kook brengen en drie minuten laten borrelen. Daarna van het vuur afhalen en laten afkoelen (duurt wel eventjes). Zeef in een beslagkom de bloem, bakpoeder, speculaaskruiden, gemberpoeder, kaneelpoeder, zout en peper. Hak in een keukenmachine de amandelen fijn (hou er een paar apart) of verkruimel ze in een plastic zakje als je wat grotere stukjes wilt. Gemalen amandelen aan de bloem toevoegen en alles goed door elkaar roeren met een garde. Als de stroopsmurrie een beetje is afgekoeld, er het vanille- en amandelaroma aan toevoegen, en een klein beetje citroensap. Goed roeren. Stroop bij de ingrediënten in de beslagkom gooien en goed mengen en kneden tot je een glanzende, karamelbruine bal deeg hebt. Deeg in pasticfolie verpakken en ongeveer een uur in de koelkast laten liggen om wat steviger te worden. Oven voorverwarmen op 190 graden, bakplaat voorzien van bakpapier. Aanrecht of werkvlak licht met bloem bestuiven. Deeg uit koelkast nemen en met een deegroller uitrollen tot ongeveer 1/3 centimeter. Met koekjesvorm koekjes uitsteken (of vierkantjes snijden) en op bakplaat plaatsen met een paar centimeter tussenruimte. Overgebleven amandelen grof hakken en over de koekjes strooien. 8 tot 10 minuten in de oven bakken en daarna goed laten afkoelen. [ Bericht 2% gewijzigd door Muck op 08-08-2010 23:25:20 ] | |
Muck | woensdag 10 oktober 2007 @ 02:25 |
![]() TechXP Ingredienten (voor 10 a 12 cupcakes): 1 kopje sojamelk 1 theelepel natuurazijn/appelazijn 3/4 kopje suiker 1/3 zonnebloemolie 1 1/2 theelepel vanille extract 1 kopje tarwebloem 1/3 kopje cacao poeder 2 a 2 1/2 theelepels bakpoeder 1/4 theelepel zout (evt. iets meer) (1 kop = 250ml) Benodigdheden: Oven, cakevormpjes Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 180 graden sojamelk en azijn in kom goed mengen en even paar minuten opzij zetten Daarna de suiker, olie en vanille extract erbij en goed opkloppen. Dan in een aparte kom de bloem, cacao poeder, bakpoeder en zout bij elkaar doen en goed mengen met elkaar. Doe 1 helft van het vaste mengsel bij de sojamelk-mengsel. En dan met een goede handmixer mengen. Gooi daarna de 2e helft erbij. Je krijgt een redelijk vloeibaar mengsel nu. Doe deze in vormpjes. Dan ongeveer 20 minuten in de oven Tips: * De cupcakes zijn 100% plantaardig dus ook lactosevrij * Lekker met Choco butter cream frosting [ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 08-08-2010 23:04:09 ] | |
Muck | woensdag 10 oktober 2007 @ 02:26 |
![]() TechXP Ingrediënten: 1/2 kop plantaardige margarine (provamel bakken&smeren) 1/2 kop cacaopoeder 2 1/2 kop poeder suiker 3 eetlepels sojamelk 1 1/2 theelepel vanille extract (1 kop = 250ml) Benodigdheden: Mixer, spuitzak Bereidingswijze: Margarine mixen met cacao. Doe dit met een mixer Dan doe je de poedersuiker per 1/2 kopje erbij. En dan een beetje van de sojamelk (niet te veel doen) Als alles gemixt is kan je er een beetje vanille extract bij doen en dit goed mixen. (3 minuten met een handmixer.. 7 minuten met een vork) Breng de topping aan met een spuitzak Tips: *Provamel bakken&smeren is in natuurwinkel te krijgen. Het is biologisch en bevat geen vitamine D3 uit wolvet) *lekker bij Choco Cupcakes [ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 08-08-2010 23:00:06 ] | |
Muck | woensdag 10 oktober 2007 @ 02:29 |
![]() Lavinia_Humby Ingrediënten: 400 gr. Havermout 400 gr. Suiker 25 gr. margarine 1tl. bakpoeder 500 gr. bloem 5-6 eieren rozijnen en noten (van ieder ongeveer 125-150gr.) Benodigdheden: Oven, bakpapier Bereidingswijze: Oven voorverwarmen op 200 graden. Meng het allemaal door elkaar. Je krijgt een hard en plakkerig mengsel. Ik maak dan met behulp van 2 lepels (afhankelijk wat voor grootte de koekjes moeten zijn) bolletjes en leg die op een bakplaat. Bak de koekje ongeveer 10-15 min. De koekjes zijn klaar als ze aan de rand een beetje bruin zijn. ![]() [ Bericht 8% gewijzigd door Muck op 08-08-2010 23:22:07 ] | |
Muck | maandag 19 november 2007 @ 15:50 |
![]() Razztwizzle Ingrediënten (voor 11 bagels) : 500 gram patentbloem 1 zakje kant en klare droge gist 1 1/2 theelepel zout 1 1/2 -2 eetlepels suiker 1 ei, losgeklopt 1 1/2 eetlepel plantaardige olie en een klein beetje olie om het deeg in te vetten. ongeveer 1/2 kopje handwarm water het eigeel van 1 ei, voor de glans sesamzaad Bereidingswijze: Meng in een grote kom bloem, gist, zout en suiker goed door elkaar. Meng er dan de eieren en olie door en voeg beetje bij beetje het water toe. Meng dit goed door elkaar met je handen, net zolang tot je een samenhangende bal hebt. Voeg meer water toe als nodig is en meer bloem als het deeg plakkerig is. Haal het deeg uit de kom en kneed het 10-15 minuten op een met bloem bestoven plank tot het zeer soepel en elastisch is. Vet het deeg in door een beetje olie in de kom te gieten en daar de deegbal doorheen te rollen. Bedek de kom met plasticfolie en laat het 1 ½ uur op een warme plaats rijzen tot het in omvang verdubbeld is. Haal het deeg uit de kom en kneed het nogmaals kort door. Maak 11 gelijke bolletjes en druk er een gat in, in het midden. Maak het gat steeds iets groter totdat je een mooie "armband" hebt met een gat van ongeveer 2 cm groot. Leg de bagels op een ingevet oppervlak en laat ze 1 uur rijzen tot ze in omvang verdubbeld zijn. Breng in een grote pan veel water aan de kook, zet het vuur een beetje lager en laat 4 bagels tegelijk in het water vallen. Kook ze 1 – 2 minuten, draai ze om als ze boven komen drijven. Haal ze vlug met een schuimspaan uit het water en leg ze te drogen op een doek. Doe hetzelfde met de rest van de bagels. Leg ze op een ingevet bakblik, smeer ze in met eigeel, bestrooi ze met sesamzaad, en bak ze in een voorverwarmde oven van 190° C in 15-20 minuten tot ze mooi bruin van kleur zijn. ![]() [ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 08-08-2010 22:50:25 ] | |
Muck | dinsdag 20 november 2007 @ 14:18 |
![]() MissyMirjam Ingrediënten: 10 eieren (middel) 5 anijsblokjes 400 gr. boter 1 zakje vanillesuiker 250 gr. gezeefde bloem 2 eetlepels koffiemelk 400 gr. witte basterdsuiker 1 theelepel zout 7 eetlepels koekkruiden Benodigedheden: Springvorm, grill Bereidingswijze: Springvorm bekleden met bakpapier, en invetten. De eieren splitsen (stop het eiwit in een grote schaal) De boter met de helft van de suiker + zakje vanillesuiker romig kloppen In een andere kom de dooiers met de rest van de suiker lichtgeel kloppen Eiwitten héél stijf kloppen Botermengsel + dooiermengsel luchtig door de eiwitten kloppen. daarna de gezeefde bloem + zout + koffiemelk erdoor mengen. Grill verwarmen op de hoogste stand Beslag over 2 kommen verdelen Anijsblokjes fijnstampen/vijzelen, in de ene kom door het beslag mengen Door de andere helft de koekkruiden mengen 2 eetlepels licht beslag over de bodem van de springvorm uitstrijken, onder de grill mikken tot gekleurd. 2 eetlepels donker beslag erop uitstrijken, onder de grill tot gekleurd Na een aantal laagjes de springvorm lager in de oven zetten. Doorgaan tot al je beslag op is, daarna de koek in de vorm afdekken met aluminiumfolie, en laten afkoelen in de oven [ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 08-08-2010 23:24:24 ] | |
Muck | maandag 21 januari 2008 @ 20:30 |
![]() AudreyHepburn Ingrediënten: 400 gram zelfrijzende bloem (of bloem en 2 tl bakpoeder) 300 a 350 gram witte basterdsuiker 1 zakje vanillesuiker 400 gram roomboter 4 eieren paar druppels citroensap 150 ml vers gezette zéér sterke espresso een scheutje amaretto 2 repen pure chocolade (=100 gram per reep) 4 el cacaopoeder Chocoladeglazuur: 1 reep pure chocolade ongeveer 100 gram boter 1 eierdooier 1 zakje vanillesuiker 50 gram poedersuiker Benodigdheden: cakevorm Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak 2 chocoladerepen fijn (in de keukenmachine of er op los hakken, of met een vijzel). Doe de suiker, vanillesuiker, citroensap, de koffie, amaretto en de boter en eieren in een kom en klop dit romig. Doe geleidelijk de bloem er door terwijl je blijft kloppen. Tot slot cacaopoeder en de gemalen chocoladereep. Vet een cakevorm in en doe het beslag in een cakevorm. Zet de cake in de oven. Bak in 50 minuten a 1 uur gaar, controleer bij twijfel even met een satéprikker. Hij mag van binnen vochtig zijn, maar niet vloeibaar. Maak de cake los en laat hem uit de vorm afkoelen. Maak dan de chocoladelaag: Klop de boter met de suiker en de eierdooier romig. Smelt au bain marie een reep chocolade. Voeg de gesmolten chocolade beetje bij beetje bij het romige mengsel. Bekleed hiermee de inmiddels iets afgekoelde cake. Variaties: Je kunt ook een vulling maken van geklopt slagroom of mascarpone, poedersuiker en gesmolten pure chocolade (met gehakte amandelen er bij is ook lekker). De cake doormidden snijden, de room-chocoladelaag er op smeren, de bovenste cakehelft er weer boven op plaatsen en dan de cake bedekken met chocoladeglazuur [ Bericht 2% gewijzigd door Muck op 08-08-2010 23:02:07 ] | |
Muck | maandag 21 januari 2008 @ 20:47 |
![]() mvdlubbe Ingrediënten: Taart: 175 g bittere chocolade 175 g zachte boter 175 g suiker 3 eieren 4 eiwitten 3 eiwitten 125 g fijn paneermeel Ertussen: abrikozenjam Glazuur: 75 g bittere chocolade 1 eiwit 60 g suiker Benodigdheden: Oven, springvorm (28cm) Bereidingswijze: Taart: Verwarm de oven voor op 175 graden. De chocolade au bain marie roerend smelten, in een kom doen, boter, suiker 3 eieren en 4 eiwitten erdoor roeren. Paneermeel lepel voor lepel toevoegen. 3 eiwitten stijfkloppen en erdoor scheppen. In een ingevette springvorm (28cm) gladstrijken, +/- 45 minuten in de oven bakken Laten afkoelen. Een keer horizontaal doorsnijden , de bodem bestrijken met abrikozenjam (3-5 eetlepels), de bovenkant er terug op leggen en deze bestrijken met 3-5 eetlepels gezeefde abrikozenjam Glazuur: De chocolade au bain marie roerend smelten. Het eiwit met de suiker mengen, chocolade erdoor roeren. Voorts de taart ermee bestrijken. Na het drogen eventueel met gezeefde poederstuiker bestuiven. ![]() [ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 08-08-2010 23:17:40 ] | |
Muck | maandag 21 januari 2008 @ 20:51 |
![]() Isegrim Ingrediënten: 100 g amandelschaafsel 200 g bloem 200 g basterdsuiker 200 g koude boter 3 eieren 5 peren 1 citroen Benodigdheden: Oven, taartvorm, doorsnede ca. 28 cm (ingevet), staafmixer of keukenmachine Bereidingswijze: Maal het amandelschaafsel fijn in de keukenmachine of met de staafmixer. Kneed de bloem, 100 g basterdsuiker en 100 g in blokjes gesneden boter tot een kruimelig geheel. Scheid van 2 eieren de eiwitten en de dooiers. Kneed de dooiers door het bloemmengsel tot het een soepel deeg is (de eiwitten worden verder niet gebruikt). Leg het deeg in plasticfolie 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt de rest van de boter en roer dit door 100 g suiker, de fijngemalen amandelen en het citroensap. Klop hier een ei doorheen. Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis. Neem het deeg uit de koelkast en rol het op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een plak die iets groter is dan de taartvorm. Bekleed de taartvorm met het deeg. Verdeel de halve peren in cirkelvorm over de bodem en verspreid het amandelmengsel zo gelijkmatig mogelijk tussen de peren. Bak de taart in 45 minuten op een rooster in de oven gaar. [ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 08-08-2010 23:23:07 ] | |
Muck | donderdag 7 februari 2008 @ 23:11 |
![]() Shirley Ingrediënten: 5 vellen bladerdeeg 1/2 ei 1/2 zakje gemalen kokos 1/4 kopje bruine basterdsuiker Bereidingswijze: De oven voorverwarmen op 200 graden. De vellen laten ontdooien en die verticaal door het midden snijden. Iedere reep in het midden vullen met een theelepel basterdsuiker en een eetlepel kokos. Daarna dubbelvouwen en dichtdrukken met een vorkje zodat het vierkantje pakketjes worden. Insmeren met losgeklopt ei en tenslotte nog wat bruine basterdsuiker over de bovenkant heen. Deze ongeveer 15 á 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. [ Bericht 7% gewijzigd door Muck op 08-08-2010 23:15:34 ] | |
Muck | maandag 17 maart 2008 @ 12:04 |
![]() snopprinses Ingrediënten: - 38 oreokoekjes, helemaal fijngemaakt - 5 eetlepels boter, gesmolten - 140 gram chocolade - 225 gram roomkaas - 125 gram en 2 eetlepels suikers - 125 gram sour cream - 2 eieren - 1 theelepel vanille extract Bereidingswijze: * Verkruimel 24 koekjes, mix de verkruimelde koekjes en de boter samen in een kom. ![]() * Duw deze hard tegen de bodem van een springvorm. Plaats de overige koekjes rond de rand van de springvorm, door hard in de mix van de boter met verkruimelde koekjes te duwen. ![]() * Smelt 100 gram chocolade in een klein pannetje op een laag vuur. ![]() * Mix de roomkaas met 125 gram suiker met een elektrische mixer op de middelste stand tot het zacht en romerig is. Mix hierna 125 gram sour cream, de eieren en de vanille extract erin tot het glad is. ![]() * Vermeng dit met de gesmolten chocolade en meng het bij de gemaakte korst. ![]() * Bak 35 tot 40 minuten op 160 graden zodat de cheesecake ligt gebakken is. Vermeng de overige sour cream en de twee eetlepels suiker tot een mengsel en verspreid dit over de cheesecake. Bak dit nog eens 5 minuten. Koel hierna af op kamertemperatuur. ![]() * Smelt de overgebleven chocolade; sprenkel het over de cheesecake. Koel het 4uur af in de koelkast. (ik doe zelf geen gesmolten, maar geraspte chocola erover) Resultaat: ![]() ![]() | |
Muck | vrijdag 30 mei 2008 @ 00:09 |
![]() Leintjeuh Ingrediënten 1 rol maria kaakjes 125 gram roomboter het sap van 3 citroenen 3 eieren 150 gram suiker 1 blikje gecondenseerde melk met suiker een theelepel custard poeder of maizena een theelepel blanke/kleurloze azijn een zakje vanillesuiker een snufje zout Benodigdheden: Keukenmachine of plastic zak, beslagkom en iets om koekjes mee tot kruimels te slaan Mixer Kopjes om eieren te scheiden Bakvorm Oven Weegschaal Theelepels Eventueek extra schaaltjes Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 180 graden. Verkruimel de koekjes volledig (dit gaat goed in een keukenmachine) en meng ze met de roomboter Doe de kruimels met de boter in een springvorm en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel. Scheid de eieren en klop de ei-gelen romig. Zijn ze romig, doe dan de inhoud van 1 blikje gecondenseerde melk erbij en meng het goed. Voeg het citroensap toe en meng het weer goed. Giet het geheel op de taartbodem, en zet het 10 minuten in de oven. Was de kloppers van de mixer zorgvuldig af, en klop 3 eiwitten met een snuf zout zo stijf mogelijk. Meng hier een theelepel custard of maizena en een theelepel azijn door. Voeg vanillesuiker en gewone suiker toe. Haal de taart uit de oven en schep de geklopte eiwitten er bovenop. Zorg dat het min of meer vlak is. Zet de taart vervolgens onder de hete grill, totdat de eiwitlaag bruinig is. Laat de taart afkoelen en zet hem een nachtje in de koelkast. | |
Muck | woensdag 11 juni 2008 @ 12:10 |
![]() -Marjo- Ingrediënten: sap van een halve verse citroen 2,5 zakje vanillesuiker 1 eetlepel bakpoeder 90 gram custard 300 gram witte basterdsuiker 1 kilo magere kwark 200 gram boter 1 ei 4 eidooiers 1 pak bastognekoeken Benodigdheden: Oven, springvorm Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een springvorm in, verkruimel de bastognekoeken en verdeel ze op de bodem van de bakvorm. Klop de boter tot het romig is en klop er de suiker, de eieren afzonderlijk en daarna alle overige ingrediënten geleidelijk doorheen. Bak het geheel gedurende 40 minuten in de voorverwarmde oven Haal de cake uit de oven en laat het afkoelen. Verpak de cake in plastic folie en laat het geheel in ruim 2 uur in de koelkast koud worden. ![]() | |
Muck | donderdag 10 december 2009 @ 19:08 |
![]() Twinky Ingrediënten: 1 pakje bladerdeeg 3 appels 1 klein handje rozijnen beetje suiker kaneel Verder: oven rooster en bakpapier beslagkom/schaal mesje om appels te schillen rasp Werkwijze: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de appels, maak ze schoon van binnen en rasp ze in de kom. Leg daarna de bladerdeegblaadjes uit elkaar om te ontdooien. Doe in de kom een klein handje rozijnen erbij , een dot kaneel en een beetje suiker. Snijd de bladerdeegplakjes in vieren. Pak dan elke keer met je vingers een beetje appelmengsel en doe dat op een vierkantje. Vouw het vierkantje schuin dubbel en druk het een beetje aan aan de randen. Leg de flapjes op het bakpapier op het rooster. Strooi wat suiker en strooi dat over de flapjes Stop ze dan liefdevol in de oven, ongeveer 20 minuten. Let wel op dat ze niet verbranden, als ze goudbruin zijn mogen ze eruit Tip: Dit kan ook goed met allerlei ander fruit. Banaan is ook erg lekker, aardbei of peer. [ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 10-12-2009 19:18:40 ] | |
Muck | donderdag 10 december 2009 @ 21:34 |
![]() Twinky Ingrediënten: Afbak stokbrood de boulogne (AH) Ham Zachte geitenkaas Honing 5 walnoten Rucola Bereidingswijze: Maka het stokbrood klaar zoals beschreven op de verpakking Verwarm wat olie of boter in een koekenpan. Snijd de geitenkaas in plakjes en bak deze op lage temperatuur tot ze warm en zacht zijn Zodra het brood klaar is beleg je het met ham en rucola. Leg daarop de geitenkaas, die je best een beetje uit kunt smeren. Daarop de walnoten in stukjes en over dit alles druip je de honing. | |
Muck | donderdag 10 december 2009 @ 22:53 |
![]() -Marjo- Ingrediënten: 1 cup roomboter halve cup bruine suiker halve cup kristalsuiker 1 ei 1 theelepel vanille 1,5 cup bloem kwart cup zemelen 1 theelepel bakpoeder halve theelepel zout 1,5 theelepel kaneel kwart theelepel nootmuskaat 3 cups haver 2 cups gewelde rozijnen Bereidingswijze: Suiker en boter kloppen totdat het romig is. Ei en vanille toevoegen en kloppen. Voeg alle droge ingrediënten toe en mix. Voeg haver en rozijnen toe. Bak ongeveer 20 minuten op 180 graden (afhankelijk van het gewicht van het koekje). ![]() | |
Muck | donderdag 10 december 2009 @ 23:14 |
![]() Thalassa Ingrediënten: 1 pak lange vingers 1 zakje kokos wat melk 1 bekertje slagroom Bereidingswijze: Leg in een diep bord de kokos, en in een ander diep bord de melk. Klop de slagroom op met genoeg poedersuiker, Maak het pak lange vingers open en doop steeds per keer 2 lange vingers door de melk Schep op de éne lange vinger met een klein lepeltje wat slagroom, en plak de andere lange vinger erop, rol het door de kokos heen en leg het op een bord. Doe dit met elke lange vinger tot het pak op is. ![]() |