Ah! Handig! Ik was mijn boodschappenlijstje al kwijt, kan ik gelijk ff boodschappen doen thxquote:Op dinsdag 9 oktober 2007 14:37 schreef Muck het volgende:
ik heb ook nog een mooi recept voor Saoto
misschien dat dat iets makkelijker is?
Het recept is van Ruby overigens
Ingredienten:
1 1/2 liter water,
250 g kipfilet,
1 salamblaadje,
1/2 tak sereh (citroengras),
1/2 ui,
2 stukjes laos (1 cm).
1 1/2 teentjes knoflook,
1/2 pak soe-on (witte vermicelli),
100 gr. taugé,
2 takjes selderij,
gebakken uitjes,
evt. 1/2 theel. vetsin of ajinomoto,
olie,
zout,
zwarte peper,
2 1/2 bouillonblokjes naar smaak,
1/2 pak dunne aardappelstokjes,
3 pimentkorrels (lontai).
Bereidingswijze:
De kip schoonmaken, uitkoken en goed laten uitlekken.
Daarna deze in hete olie bakken, laten afkoelen en uitpluizen.
1 1/2 liter water aan de kook brengen in een grote pan en de salamblaadjes, de fijngesneden knoflook en ui, de sereh, bouillonblokjes, pimentkorrels en de stukken laos toevoegen.
Hiervan in 1 uur een bouillon trekken.
De bouillon op smaak afmaken met vetsin of ajinomoto en bouillonblokjes.
De witte vermicelli in stukjes knippen en in olie bakken.
De taugé even opkoken en gelijk afgieten.
In elke soepkom doen: 1 eetl. taugé, wat gebakken witte vermicelli, 1 eetl. aardappelstokjes, 1 eetl. kip, gebakken uitjes, fijngesneden selderij.
De hete soep hierover doen en evt. 1 theelepel gekruide ketjap erdoor roeren.
Ook mag er rijst bij gegeven worden.
2 zielen een gedachtequote:Op dinsdag 9 oktober 2007 14:58 schreef Pascal86 het volgende:
kun je de soep niet bestellen bij 1 of andere service en dan thuis zelf in de pan opwarmen
Dit is exact hoe ik het zou aanpakken.quote:Op dinsdag 9 oktober 2007 14:56 schreef kabouter.muts het volgende:
Of je gaat naar de Surinaamse afhaal en haalt daar genoeg!!
Stop het thuis in de pan...net echt.
Even laten opstaan voor de lucht door je huis.
En maak de keuken een beetje een troep.
Wheh dat geloof ik wel, in restaurants vind ik roti ook nooit lekkerquote:Op dinsdag 9 oktober 2007 15:46 schreef motorbloempje het volgende:
water erbij..
Roti van Knorr?
schijnt dat die niet echt ge-wel-dig hoor
das wel handig.. heb je hulp..quote:Op dinsdag 9 oktober 2007 17:39 schreef moemoe het volgende:
''Ik ben wat eerder Seem! Was vroeger klaar.'' Leuk!
Lekker, krokante miequote:Op dinsdag 9 oktober 2007 16:54 schreef moemoe het volgende:
WRAAAAAAAAAAH! De keuken is vergeven van de rook en de mie donker bruin. Mie bakken is moeilijk grmbl. Naja ff een nieuw pakje halen bij de supermarkt.
quote:Op woensdag 10 oktober 2007 02:00 schreef moemoe het volgende:
Ik vertel het morgen, eerst ff slapen.
De keuken is iig volledig bestrooid met mie.
Nee, ramptoeristje.quote:Op donderdag 11 oktober 2007 00:25 schreef MissHobje het volgende:
volgende keer dus halen moemoe![]()
zijn er ook foto's van ??
Wat wilde je nou precies doen met de mie? frituren ofzo? Is me nog niet helemaal duidelijk. Of is het niet toevallig mihoen?quote:Op woensdag 10 oktober 2007 20:43 schreef moemoe het volgende:
Ik ben begonnen om half vier, heb mijn moeder dertig keer gebeld en de keuken omgetoverd tot een heuse vuilnisbelt. De mie maken was het moeilijkst. Het is geen mie zoals je krijgt bij de Chinees, maar volgens mij gewoon witte vermicelli. Mijn moeder noemde het mie. Dat moet je heel snel om en om bakken zodat het gaat krullen en daarnaast ook nog zorgen dat het wit blijft. Tijdens het gehele proces moet je tevens de oliespetters ontwijken. Wat overigens nog een kuttere klus was, was het in stukjes knippen van de mie. Het vloog overal heen
.
De mie werd dus donker bruin, de keuken was vergeven van de rook en mijn schort zat onder de spetters. Gelukkig kon ik snel een nieuw pakje halen. Dat heb ik gekookt en laten uitdruipen.
Na ruim 2,5 uur aangeklooid te hebben, heb ik maar gewacht tot mijn vriendinnen er waren. Ik was het helemaal zat. Zij hebben toen de eieren gekookt en andere kleine klusjes voor de soep gedaan
. De mie hebben we toch nog geprobeerd te bakken na het uitdruipen, maar dat lukte natuurlijk niet meer.
De saoto was uiteindelijk wel ok, het had wat zouter gemogen en tjah ik miste de ''krokante'' mie.
Toch nog een goede afloop!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |