abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_53814179
Vanavond komt er een groep vriendinnen eten, we eten elke week bij iemand anders, deze keer is het mijn beurt. Enthousiast als altijd kondigde ik aan iets Surinaams te gaan maken. ''JAAAAAAAAAA ik ga Saoto soep maken! ''. Fijn.

Ik heb nog nooit iets Surinaams gekookt, ik eet het alleen maar. Ik kan wel koken, maar dan geen gerechten uit de Surinaamse keuken. Ik heb het inmiddels al zo vaak gegeten dat het me de strot uit komt. En dan toch zeggen dat ik het ga maken . (JAHAA het is een Javaans gerecht sssst .)

Gisteren heeft mijn moeder mij uitgebreid uitleg gegeven over hoe ik het moest maken. Er gaat verdomd veel tijd in zitten en ik moet ook allemaal dingen doen die ik niet eerder gedaan heb. Vlees uitpluizen, mie bakken etc. Ik wilde ook nog lapis als nagerecht, maar dat laat ik maar even zitten .

Volg hier mijn Surinaamse Javaanse kook avontuur .
  dinsdag 9 oktober 2007 @ 14:37:30 #2
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53814257
ik heb ook nog een mooi recept voor Saoto
misschien dat dat iets makkelijker is?
Het recept is van Ruby overigens

Ingredienten:
1 1/2 liter water,
250 g kipfilet,
1 salamblaadje,
1/2 tak sereh (citroengras),
1/2 ui,
2 stukjes laos (1 cm).
1 1/2 teentjes knoflook,
1/2 pak soe-on (witte vermicelli),
100 gr. taugé,
2 takjes selderij,
gebakken uitjes,
evt. 1/2 theel. vetsin of ajinomoto,
olie,
zout,
zwarte peper,
2 1/2 bouillonblokjes naar smaak,
1/2 pak dunne aardappelstokjes,
3 pimentkorrels (lontai).

Bereidingswijze:
De kip schoonmaken, uitkoken en goed laten uitlekken.
Daarna deze in hete olie bakken, laten afkoelen en uitpluizen.
1 1/2 liter water aan de kook brengen in een grote pan en de salamblaadjes, de fijngesneden knoflook en ui, de sereh, bouillonblokjes, pimentkorrels en de stukken laos toevoegen.
Hiervan in 1 uur een bouillon trekken.
De bouillon op smaak afmaken met vetsin of ajinomoto en bouillonblokjes.
De witte vermicelli in stukjes knippen en in olie bakken.
De taugé even opkoken en gelijk afgieten.
In elke soepkom doen: 1 eetl. taugé, wat gebakken witte vermicelli, 1 eetl. aardappelstokjes, 1 eetl. kip, gebakken uitjes, fijngesneden selderij.
De hete soep hierover doen en evt. 1 theelepel gekruide ketjap erdoor roeren.
Ook mag er rijst bij gegeven worden.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53814268
Oh ik ben het lijstje met ingrediënten natuurlijk kwijt, goed begin .
  dinsdag 9 oktober 2007 @ 14:39:33 #4
154193 TheYoung1
Lief zijn loont nog steeds!!
pi_53814293
Ik zie het al, dat wordt pizza bestellen..
ik zeg maar zoo, dierentuin is me te lang.
Patat, dat is het!!
pi_53814310
quote:
Op dinsdag 9 oktober 2007 14:37 schreef Muck het volgende:
ik heb ook nog een mooi recept voor Saoto
misschien dat dat iets makkelijker is?
Het recept is van Ruby overigens

Ingredienten:
1 1/2 liter water,
250 g kipfilet,
1 salamblaadje,
1/2 tak sereh (citroengras),
1/2 ui,
2 stukjes laos (1 cm).
1 1/2 teentjes knoflook,
1/2 pak soe-on (witte vermicelli),
100 gr. taugé,
2 takjes selderij,
gebakken uitjes,
evt. 1/2 theel. vetsin of ajinomoto,
olie,
zout,
zwarte peper,
2 1/2 bouillonblokjes naar smaak,
1/2 pak dunne aardappelstokjes,
3 pimentkorrels (lontai).

Bereidingswijze:
De kip schoonmaken, uitkoken en goed laten uitlekken.
Daarna deze in hete olie bakken, laten afkoelen en uitpluizen.
1 1/2 liter water aan de kook brengen in een grote pan en de salamblaadjes, de fijngesneden knoflook en ui, de sereh, bouillonblokjes, pimentkorrels en de stukken laos toevoegen.
Hiervan in 1 uur een bouillon trekken.
De bouillon op smaak afmaken met vetsin of ajinomoto en bouillonblokjes.
De witte vermicelli in stukjes knippen en in olie bakken.
De taugé even opkoken en gelijk afgieten.
In elke soepkom doen: 1 eetl. taugé, wat gebakken witte vermicelli, 1 eetl. aardappelstokjes, 1 eetl. kip, gebakken uitjes, fijngesneden selderij.
De hete soep hierover doen en evt. 1 theelepel gekruide ketjap erdoor roeren.
Ook mag er rijst bij gegeven worden.
Ah! Handig! Ik was mijn boodschappenlijstje al kwijt, kan ik gelijk ff boodschappen doen thx .

Naja ff naar de supermarkt dus .
pi_53814321
ok, dit gaan we volgen

met foto's graag
Ja doei.
  dinsdag 9 oktober 2007 @ 14:41:33 #7
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53814336
succes!
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53814401
Haha, slim. Ik lees mee
If you dont mind!
pi_53814447
Hmmm toch maar even mijn moeder gebeld, ik houd haar recept aan .

Als ik dan iets niet weet kan ik gelijk bellen . Toch bedankt!

* moemoe nu echt naar de supermarkt
pi_53814610
Of je gaat naar de Surinaamse afhaal en haalt daar genoeg!!
Stop het thuis in de pan...net echt.
Even laten opstaan voor de lucht door je huis.
En maak de keuken een beetje een troep.

(grapje)
Lijkt me erg lekker, nooit gehad!
  dinsdag 9 oktober 2007 @ 14:58:03 #11
155158 Pascal86
Volvo for life
pi_53814632
kun je de soep niet bestellen bij 1 of andere service en dan thuis zelf in de pan opwarmen
Because they will last that long.
pi_53814654
quote:
Op dinsdag 9 oktober 2007 14:58 schreef Pascal86 het volgende:
kun je de soep niet bestellen bij 1 of andere service en dan thuis zelf in de pan opwarmen
2 zielen een gedachte
  dinsdag 9 oktober 2007 @ 15:13:28 #13
145172 gronk
adulescentulus carnifex
pi_53814912
Roti is toch niet moeilijk? Gekookte aardappelen, kouseband, kip. Rotivellen zou ik bij de toko halen, en dan in de magnetron opwarmen. Doen ze in de die afhaalrestaurantjes ook.
I'm trying to make the 'net' a kinder, gentler place. One where you could bring the fuckin' children.
  dinsdag 9 oktober 2007 @ 15:17:31 #14
31101 _Led_
Visje aaien niemand zeggen
pi_53814988
quote:
Op dinsdag 9 oktober 2007 14:56 schreef kabouter.muts het volgende:
Of je gaat naar de Surinaamse afhaal en haalt daar genoeg!!
Stop het thuis in de pan...net echt.
Even laten opstaan voor de lucht door je huis.
En maak de keuken een beetje een troep.
Dit is exact hoe ik het zou aanpakken.
Waarom uren ploeteren als het ook zo kan ?

"If you can't beat 'em, cheat 'em !"
zzz
  dinsdag 9 oktober 2007 @ 15:35:04 #15
131278 moemoe
#teampanda
pi_53815323
Ja ik zou idd het kunnen afhalen en dan doen alsof ik het zelf gemaakt heb. Alleen mijn trots zit me in de weg, ik MOET dit doen .

Daarom begin ik er ook al nu al mee, als het echt mis mocht gaan kan ik altijd kijken naar een noodoplossing. Nah en roti is het lekkerst als je het zelf maakt. Wat ik overigens ook niet kan .
  dinsdag 9 oktober 2007 @ 15:37:53 #16
131278 moemoe
#teampanda
pi_53815374
En dan nu! Eh ja.... Eerst maar het water met al dat spul doen denk ik.
pi_53815576
water erbij..
Roti van Knorr?

schijnt dat die niet echt ge-wel-dig hoor
Ja doei.
  dinsdag 9 oktober 2007 @ 15:52:31 #18
131278 moemoe
#teampanda
pi_53815705
quote:
Op dinsdag 9 oktober 2007 15:46 schreef motorbloempje het volgende:
water erbij..
Roti van Knorr?

schijnt dat die niet echt ge-wel-dig hoor
Wheh dat geloof ik wel, in restaurants vind ik roti ook nooit lekker .

Alles zit in de pan !

Nu het vlees koken, moet een half uurtje, ik ben benieuwd .
pi_53816312
succes ermee!!
  Redactie Games dinsdag 9 oktober 2007 @ 16:33:38 #20
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_53816511
Whehehe, wie een grote mond heeft moet het ook waar kunnen maken, suc-6
Boodschappen zijn toch zo gedaan in zo'n grote stad? Genoeg Toko's te vinden iig..
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
pi_53816612
Sterkte, succes en alles wat je nog meer nodig heb

Ben benieuwd hoe dit afloopt
Wild Motherfuckers - Fother Mucker
  dinsdag 9 oktober 2007 @ 16:54:52 #22
131278 moemoe
#teampanda
pi_53816927
WRAAAAAAAAAAH! De keuken is vergeven van de rook en de mie donker bruin . Mie bakken is moeilijk grmbl. Naja ff een nieuw pakje halen bij de supermarkt.
  dinsdag 9 oktober 2007 @ 17:14:00 #23
48288 Mikkie
Mastermind.
pi_53817322
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 77% gewijzigd door Sander op 19-05-2011 20:12:55 ]
Zerg schreef:
1/1 is 1. 2/2 is 2. Basisschool breuken.
  dinsdag 9 oktober 2007 @ 17:39:23 #24
131278 moemoe
#teampanda
pi_53817817
''Ik ben wat eerder Seem! Was vroeger klaar.'' Leuk!
pi_53818469
quote:
Op dinsdag 9 oktober 2007 17:39 schreef moemoe het volgende:
''Ik ben wat eerder Seem! Was vroeger klaar.'' Leuk!
das wel handig.. heb je hulp..
  Redactie Games dinsdag 9 oktober 2007 @ 18:16:18 #26
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_53818684
quote:
Op dinsdag 9 oktober 2007 16:54 schreef moemoe het volgende:
WRAAAAAAAAAAH! De keuken is vergeven van de rook en de mie donker bruin . Mie bakken is moeilijk grmbl. Naja ff een nieuw pakje halen bij de supermarkt.
Lekker, krokante mie
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
pi_53820904
leuk topic
hoe is 't nou?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  dinsdag 9 oktober 2007 @ 23:38:20 #28
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_53826827
moemoe
En hoe was het ??
Waren de meiden tevreden over je kookkunsten?
Heb je ook foto's

Kom op vertel eens..
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_53827388
Ja jij ook altijd met je grote mond..... je kent jezelf toch inmiddels.....
pi_53827403
Juist! We willen foto's van aangebrande mie, brandende keukens en vlees overal aan de muren

Een tvp'tje dus
  woensdag 10 oktober 2007 @ 01:48:54 #31
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829180
Ik ben ook ontzettend benieuwd hoe het afgelopen is!
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53829275
Ik vertel het morgen, eerst ff slapen.

De keuken is iig volledig bestrooid met mie .

[ Bericht 36% gewijzigd door moemoe op 10-10-2007 02:05:21 ]
pi_53829559
tvp, moet weten hoe het afgelopen is
Op zondag 8 maart 2009 21:38 schreef Danny het volgende:
fuck de policy. posten die hap!
pi_53829579
ja lees de hele avond al mee dus uhm..hoe was de soato? mijn lievelingssoep:D
  woensdag 10 oktober 2007 @ 02:53:49 #35
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53829645
quote:
Op woensdag 10 oktober 2007 02:00 schreef moemoe het volgende:
Ik vertel het morgen, eerst ff slapen.

De keuken is iig volledig bestrooid met mie .
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53831506
dit wil ik ook wel even volgen.
pi_53832496
Wat is er eigenlijk moeilijk aan mie bakken?
Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
pi_53832625
wat kan je daar idd mis mee doen
Ja doei.
pi_53847316
Ik ben begonnen om half vier, heb mijn moeder dertig keer gebeld en de keuken omgetoverd tot een heuse vuilnisbelt. De mie maken was het moeilijkst. Het is geen mie zoals je krijgt bij de Chinees, maar volgens mij gewoon witte vermicelli. Mijn moeder noemde het mie . Dat moet je heel snel om en om bakken zodat het gaat krullen en daarnaast ook nog zorgen dat het wit blijft. Tijdens het gehele proces moet je tevens de oliespetters ontwijken. Wat overigens nog een kuttere klus was, was het in stukjes knippen van de mie. Het vloog overal heen .
De mie werd dus donker bruin, de keuken was vergeven van de rook en mijn schort zat onder de spetters. Gelukkig kon ik snel een nieuw pakje halen. Dat heb ik gekookt en laten uitdruipen.

Na ruim 2,5 uur aangeklooid te hebben, heb ik maar gewacht tot mijn vriendinnen er waren. Ik was het helemaal zat . Zij hebben toen de eieren gekookt en andere kleine klusjes voor de soep gedaan . De mie hebben we toch nog geprobeerd te bakken na het uitdruipen, maar dat lukte natuurlijk niet meer.

De saoto was uiteindelijk wel ok, het had wat zouter gemogen en tjah ik miste de ''krokante'' mie .

Toch nog een goede afloop!
  donderdag 11 oktober 2007 @ 00:20:42 #40
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53853771
ah, inderdaad toch nog goed afgelopen
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 11 oktober 2007 @ 00:25:25 #41
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_53853836
volgende keer dus halen moemoe

zijn er ook foto's van ??
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_53854154
quote:
Op donderdag 11 oktober 2007 00:25 schreef MissHobje het volgende:
volgende keer dus halen moemoe

zijn er ook foto's van ??
Nee, ramptoeristje.
  donderdag 11 oktober 2007 @ 01:01:56 #43
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_53854283
quote:
Op donderdag 11 oktober 2007 00:49 schreef moemoe het volgende:

[..]

Nee, ramptoeristje.
jammer jammer
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  donderdag 11 oktober 2007 @ 01:07:11 #44
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53854327
quote:
Op donderdag 11 oktober 2007 01:01 schreef MissHobje het volgende:

[..]

jammer jammer
shit
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53854348
ah ik maak het altijd met boemboe uit de toko...makkelijk en best lekker! Volgende keer risollo??
  Redactie Games donderdag 11 oktober 2007 @ 02:01:50 #46
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_53854733
quote:
Op woensdag 10 oktober 2007 20:43 schreef moemoe het volgende:
Ik ben begonnen om half vier, heb mijn moeder dertig keer gebeld en de keuken omgetoverd tot een heuse vuilnisbelt. De mie maken was het moeilijkst. Het is geen mie zoals je krijgt bij de Chinees, maar volgens mij gewoon witte vermicelli. Mijn moeder noemde het mie . Dat moet je heel snel om en om bakken zodat het gaat krullen en daarnaast ook nog zorgen dat het wit blijft. Tijdens het gehele proces moet je tevens de oliespetters ontwijken. Wat overigens nog een kuttere klus was, was het in stukjes knippen van de mie. Het vloog overal heen .
De mie werd dus donker bruin, de keuken was vergeven van de rook en mijn schort zat onder de spetters. Gelukkig kon ik snel een nieuw pakje halen. Dat heb ik gekookt en laten uitdruipen.

Na ruim 2,5 uur aangeklooid te hebben, heb ik maar gewacht tot mijn vriendinnen er waren. Ik was het helemaal zat . Zij hebben toen de eieren gekookt en andere kleine klusjes voor de soep gedaan . De mie hebben we toch nog geprobeerd te bakken na het uitdruipen, maar dat lukte natuurlijk niet meer.

De saoto was uiteindelijk wel ok, het had wat zouter gemogen en tjah ik miste de ''krokante'' mie .

Toch nog een goede afloop!
Wat wilde je nou precies doen met de mie? frituren ofzo? Is me nog niet helemaal duidelijk. Of is het niet toevallig mihoen?

Wilde je zoiets bouwen?



[ Bericht 1% gewijzigd door Mr.Noodle op 11-10-2007 02:18:00 ]
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
pi_53854799
Dat vraag ik me ook af. Mie of mihoen? Is dat meer als bijgerecht of krokant als garnituur over de soto ajam?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')