quote:
FrietIngrediënten:
3 a 4 GROTE aardappelen (patatten) per persoon
Aardappelschilmesje
Frituurpan
Voldoende frituurolie of frituurvet om de frituurpan te vullen. (let op: de ervaren frituurder beschikt reeds over voldoende frituurolie/-vet in de frituurpan)
Bereiding:
Schil de aardappelen met het aardappelschilmesje. Snijd de geschilde aardappelen in schijfjes van circa een halve centimeter dik. Snijd de aardappelschijfjes vervolgens in reepjes. Spoel de reepjes af onder stromend water en dep ze ZEER goed droog met een schone theedoek of iets dergelijks.
Verhit de frituurolie/het -vet tot 190 graden in de frituurpan. Bak de aardappelreepjes gedurende een minuut of 4 voor. Haal de reepjes uit de frituurpan en laat het frituurvet opnieuw op temperatuur omen. Als het frituurvet wederom circa 190 graden is kunnen de aardappelreepjes afgebakken worden gedurende circa 6 minuten.
Serveetip:
Serveer uw Friet met een kroket en mayonaise of met een kippenpoot en appelmoes. Eet smakelijk.
KSC JUBILEUM topic"Sleep: A completely inadequate substitute for caffeine"
#TeamHumbugHeeft patent op Mosterd-Maaltijd situaties