Muck | maandag 8 oktober 2007 @ 18:33 |
Dag schatjes! In 2004 is onze Shmoopy-babe aan een Fok!-kokboek begonnen, maar doordat ze roze werd, had ze daar geen tijd meer voor. Toen ik een tijdje terug mod van CUL werd, heb ik er even over gedacht om daar weer wat mee te gaan doen, maar dat kwam er eigenlijk niet van. Tot ik vorige week een PM'etje van Motorbloempje kreeg met de vraag wat er nou eigenlijk met het Fok!-kookboek gebeurd was. Ik dacht bij mezelf: "Dat kán geen toeval zijn" dus ik ben eens gaan overleggen met MissHobje. Ook die was meteen enthousiast, dus.... moeders houdt uw kinderen binnen, het Fok!-kookboek komt weer terug! ![]() De receptjes uit het originele topic van Shmoop zijn inmiddels allemaal bewerkt en zijn klaar om in het kookboek gezet te worden, maar we hebben er nog veel meer nodig natuurlijk! Heb je een leuk recept of heb je een leuk recept gezien op Fok! plaats het dan in dit topic (met een linkje waar je het vandaan hebt erbij) dan ga ik ervoor zorgen dat het in het kookboek terecht komt! Een paar opmerkingen: - Vergeet niet de hoeveelheden bij het recept te zetten! met "ei, meel, melk" kan ik niet zoveel, ik wi lgraag weten hoevéél - Vermeld bij het recept voor hoeveel personen het is - Graag alleen recepten in het Nederlands | |
motorbloempje | maandag 8 oktober 2007 @ 18:40 |
![]() ![]() ![]() | |
vrolijke-frits | maandag 8 oktober 2007 @ 18:42 |
![]() | |
crossover | maandag 8 oktober 2007 @ 18:43 |
Gaaf! Kan nog wel nuttig zijn als ik een kamertje gevonden heb ![]() Mijn recept: Boterham met pindakaas. Benodigdheden: -boterham -pindakaas Bereidingswijze: Smeer de pindakaas op het brood. ![]() | |
Muck | maandag 8 oktober 2007 @ 18:44 |
quote: ![]() | |
Pinnenmutske | maandag 8 oktober 2007 @ 19:19 |
heb nog een recept: Groentenschotel met feta: Bereidingstijd: ca. 15 minuten Ingrediënten voor 4 porties: 800 g gekookte aardappelen van een dag oud 3-4 el zonnebloemolie 2 knoflookteentjes 1 rode paprika 1 kleine prei 1 courgette 1,5 dl groentenbouillon zout, versgemalen peper 1 tl zoete parikapoeder 1 tl Provençaalse kruiden 200 g fetakaas 1 bosje basilicum Bereiding: 1. Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Verhit de zonnebloemolie en bak daarin de aardappelen 2. Snijd het knoflook fijn en voeg het samen met de in dunne gesneden reepjes paprika toe aan de aardappelen en laat ze 5 minuten meebakken 3. Was de prei, snijd hem in dunne ringen en voeg hem samen met de schoongemaakte en dunne schijfjes gesneden courgette toe aan de groenten en laat alles nog 5 minuten bakken 4. Voeg de bouillon toe en laat het gerecht net zo lang koken tot al het vocht verdampt is. 5. Breng het geheel op smaak met zout, peper, paprikapoeder en Provençaalse kruiden. Roer tot slot de in blokjes gesneden fetakaas erdoor, verwarm het geheel goed en schep het op de borden. Garneer met basilicumblaadjes en serveer direct SMAKELIJK ETEN ! (komt uit m'n receptenbox) [ Bericht 0% gewijzigd door Pinnenmutske op 08-10-2007 23:39:03 ] | |
Muck | maandag 8 oktober 2007 @ 19:33 |
quote:kijk, dat moeten we hebben ![]() dank je saar! receptenbox... dat klinkt alsof er meer in zit ![]() | |
Papierversnipperaar | maandag 8 oktober 2007 @ 19:34 |
Zalm-komkommer gerecht Voor- tussengerecht per persoon: 100gr gerookte zalm 1/2 komkommer 1/16 l zure room (of iets minder) Verse bieslook peper zout citroensap Maak een lekker sausje van de zure room, bieslook, citroensap en perper/zout Leg de zalm op een bord Schil de komkommer met een dunschiller en leg de schillen op de zalm (Eet de rest van de komkommer op) Doe de zure roomsaus eroverheen [ Bericht 2% gewijzigd door Papierversnipperaar op 09-10-2007 07:53:49 ] | |
Mirjam | maandag 8 oktober 2007 @ 19:34 |
tvplaatspost | |
Pinnenmutske | maandag 8 oktober 2007 @ 19:39 |
is gebookmarked ![]() als ik alle 50 recepten uit m'n receptenbox moet neerschrijven ben ik heel lang bezig ik maak een deal: elke dag 1 recept | |
Muck | maandag 8 oktober 2007 @ 19:41 |
quote:deal! ![]() als je er geen zin in hebt, hoeft het niet hoor ![]() | |
motorbloempje | maandag 8 oktober 2007 @ 20:06 |
zie sig ![]() ![]() | |
Pinnenmutske | maandag 8 oktober 2007 @ 23:53 |
weer een recept uit de receptenbox van Sara Raats Komkommerschotel met ham Bereidingstijd: ca 15 minuten Ingrediënten voor 4 porties: 2 komkommers 4 sjalotten 2 el boter 2,5 dl groente- of vleesbouillon 1 snufje cayennepeper 1 snufje nootmuskaat 1 snufje suiker 300 g gekookte ham 1 bosje dille 1 doosje tuinkers Bereiding: 1. Was de komkommers en halveer ze. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd de komkommers in schijfjes van 1 centimeter dik. 2. Snipper de sjalotten fijn. Verhit de boter en bak daarin de sjalotten aan. 3. Voeg de komkommer toe en laat ze even meebakken. Voeg de bouillon toe, breng het geheel aan de kook en breng het goed op smaak met zout, peper, cayennepeper, nootmuskaat en suiker. 4. Voeg de mosterd en ham toe en laat ze 5 minuten zachtjes meekoken. 5. Was de dille en tuinkers, snijd ze klein en roer door de komkommerschotel. Schep het gerecht op de borden, bestrooi het met wat dille en tuinkers en serveer direct. Eet bij dit gerecht vers boerenbrood TIP: Als u de komkommerschotel zonder ham maakt, is hij zeer geschikt als bijgerecht bij gebraden of gestoofd vlees. SMAKELIJK ETEN !!!! | |
Muck | maandag 8 oktober 2007 @ 23:57 |
hartstikke mooi saar ![]() ik zet hem erbij ![]() | |
Pinnenmutske | dinsdag 9 oktober 2007 @ 00:02 |
quote:als ik jullie daarmee kan helpen ![]() waar komen ze uiteindelijk te staan? [ Bericht 10% gewijzigd door Pinnenmutske op 09-10-2007 00:25:39 ] | |
golfer | dinsdag 9 oktober 2007 @ 00:36 |
quote:Dat was ook mijn vraag. Waar staan alle recepten en hoe zijn ze gecatogariseerd te vinden? | |
Muck | dinsdag 9 oktober 2007 @ 00:40 |
quote: quote:Ik ga ten eerste een heleboel recepten verzamelen. Ze staan op dit moment allemaal bij mij op de laptop, netjes in mapjes gecatogariseerd, en eerdaags komt er een mooi topic, waarin je alles terug kunt vinden ![]() Ik ben nu bezig om alle recepten die binnen komen in een standaard-lay-out te gieten zodat het er allemaal wat overzichtelijker uitziet. Dat is een hoop werk, en kost een hoop tijd, vandaar dat het even kan duren voor je het resultaat te zien krijgt. | |
Pinnenmutske | dinsdag 9 oktober 2007 @ 00:42 |
quote:als ik je kan helpen, roep me dan maar | |
Muck | dinsdag 9 oktober 2007 @ 00:43 |
quote:bedankt voor het aanbod ![]() ik hou het zeker in mijn achterhoofd ![]() | |
Shirley | dinsdag 9 oktober 2007 @ 00:48 |
Deze gaan we onthouden! Mijn recept: Hindoestaanse schotel, Kima Voor 3 á 4 personen 500 g (gemengd) gehakt 2 blikjes gepelde tomaten 2 uien 1 blikje mais en/of erwtjes 4 voorgekookte aardappelen (of restje van vorige dag) 4 theelepels kerrie of masala 3 theelepels zout 2 theelepels komijnpoeder 2 theelepels gemberpoeder 2 theelepels korianderpoeder 2 theelepels paprika of chilipoeder Turks brood of naanbrood Rul het gehakt. Snijd de uien in stukjes en voeg deze toe. Bak de kruiden allemaal even mee. Blus het geheel af met de gepelde tomaten. Doe de erwtjes of mais en de aardappelen in partjes erbij. Even roeren en laten pruttelen op laag vuur. Snijd de rauwkost voor de salade, ikzelf doe er komkommer in zuur bij (azijn, suiker, zout, beetje peper en laten intrekken paar uur/dagen) Serveer het samen met het brood. Zelf maak ik het altijd met mais en gebruik ik masala in plaats van kerriepoeder. En neem altijd Turks brood erbij om te dopen in de kima. ![]() Maar ieder zijn eigen smaak. En niet geheel onbelangrijk, tis een dag van tevoren klaar te maken, dus altijd makkelijk! | |
Gesloten | dinsdag 9 oktober 2007 @ 22:46 |
quote:Je doet het helemaal fout! Zo moet het: http://nl.youtube.com/watch?v=iv9Vzm-CEMI |