FOK!forum / Culinesse à gogo / Fok!-kookboek
Muckmaandag 8 oktober 2007 @ 18:33
Dag schatjes!

In 2004 is onze Shmoopy-babe aan een Fok!-kokboek begonnen, maar doordat ze roze werd, had ze daar geen tijd meer voor.
Toen ik een tijdje terug mod van CUL werd, heb ik er even over gedacht om daar weer wat mee te gaan doen, maar dat kwam er eigenlijk niet van. Tot ik vorige week een PM'etje van Motorbloempje kreeg met de vraag wat er nou eigenlijk met het Fok!-kookboek gebeurd was. Ik dacht bij mezelf: "Dat kán geen toeval zijn" dus ik ben eens gaan overleggen met MissHobje. Ook die was meteen enthousiast, dus.... moeders houdt uw kinderen binnen, het Fok!-kookboek komt weer terug!

De receptjes uit het originele topic van Shmoop zijn inmiddels allemaal bewerkt en zijn klaar om in het kookboek gezet te worden, maar we hebben er nog veel meer nodig natuurlijk!

Heb je een leuk recept of heb je een leuk recept gezien op Fok! plaats het dan in dit topic (met een linkje waar je het vandaan hebt erbij) dan ga ik ervoor zorgen dat het in het kookboek terecht komt!

Een paar opmerkingen:
- Vergeet niet de hoeveelheden bij het recept te zetten! met "ei, meel, melk" kan ik niet zoveel, ik wi lgraag weten hoevéél
- Vermeld bij het recept voor hoeveel personen het is
- Graag alleen recepten in het Nederlands
motorbloempjemaandag 8 oktober 2007 @ 18:40
vrolijke-fritsmaandag 8 oktober 2007 @ 18:42
crossovermaandag 8 oktober 2007 @ 18:43
Gaaf! Kan nog wel nuttig zijn als ik een kamertje gevonden heb

Mijn recept:
Boterham met pindakaas.
Benodigdheden:
-boterham
-pindakaas
Bereidingswijze:
Smeer de pindakaas op het brood.
Muckmaandag 8 oktober 2007 @ 18:44
quote:
Op maandag 8 oktober 2007 18:43 schreef crossover het volgende:
Gaaf! Kan nog wel nuttig zijn als ik een kamertje gevonden heb

Mijn recept:
Boterham met pindakaas.
Benodigdheden:
-boterham
-pindakaas
Bereidingswijze:
Smeer de pindakaas op het brood.
Pinnenmutskemaandag 8 oktober 2007 @ 19:19
heb nog een recept:

Groentenschotel met feta:
Bereidingstijd: ca. 15 minuten

Ingrediënten voor 4 porties:

800 g gekookte aardappelen van een dag oud
3-4 el zonnebloemolie
2 knoflookteentjes
1 rode paprika
1 kleine prei
1 courgette
1,5 dl groentenbouillon
zout, versgemalen peper
1 tl zoete parikapoeder
1 tl Provençaalse kruiden
200 g fetakaas
1 bosje basilicum

Bereiding:

1. Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Verhit de zonnebloemolie en bak daarin de aardappelen

2. Snijd het knoflook fijn en voeg het samen met de in dunne gesneden reepjes paprika toe aan de aardappelen en laat ze 5 minuten meebakken

3. Was de prei, snijd hem in dunne ringen en voeg hem samen met de schoongemaakte en dunne schijfjes gesneden courgette toe aan de groenten en laat alles nog 5 minuten bakken

4. Voeg de bouillon toe en laat het gerecht net zo lang koken tot al het vocht verdampt is.

5. Breng het geheel op smaak met zout, peper, paprikapoeder en Provençaalse kruiden. Roer tot slot de in blokjes gesneden fetakaas erdoor, verwarm het geheel goed en schep het op de borden. Garneer met basilicumblaadjes en serveer direct

SMAKELIJK ETEN !

(komt uit m'n receptenbox)

[ Bericht 0% gewijzigd door Pinnenmutske op 08-10-2007 23:39:03 ]
Muckmaandag 8 oktober 2007 @ 19:33
quote:
Op maandag 8 oktober 2007 19:19 schreef sararaats het volgende:
heb nog een recept:

Groentenschotel met feta:
Bereidingstijd: ca. 15 minuten
kijk, dat moeten we hebben
dank je saar!
receptenbox... dat klinkt alsof er meer in zit
Papierversnipperaarmaandag 8 oktober 2007 @ 19:34
Zalm-komkommer gerecht
Voor- tussengerecht

per persoon:
100gr gerookte zalm
1/2 komkommer
1/16 l zure room (of iets minder)
Verse bieslook
peper
zout
citroensap

Maak een lekker sausje van de zure room, bieslook, citroensap en perper/zout
Leg de zalm op een bord
Schil de komkommer met een dunschiller en leg de schillen op de zalm
(Eet de rest van de komkommer op)
Doe de zure roomsaus eroverheen

[ Bericht 2% gewijzigd door Papierversnipperaar op 09-10-2007 07:53:49 ]
Mirjammaandag 8 oktober 2007 @ 19:34
tvplaatspost
Pinnenmutskemaandag 8 oktober 2007 @ 19:39
is gebookmarked

als ik alle 50 recepten uit m'n receptenbox moet neerschrijven ben ik heel lang bezig

ik maak een deal: elke dag 1 recept
Muckmaandag 8 oktober 2007 @ 19:41
quote:
Op maandag 8 oktober 2007 19:39 schreef sararaats het volgende:
is gebookmarked

als ik alle 50 recepten uit m'n receptenbox moet neerschrijven ben ik heel lang bezig

ik maak een deal: elke dag 1 recept
deal!

als je er geen zin in hebt, hoeft het niet hoor
motorbloempjemaandag 8 oktober 2007 @ 20:06
zie sig
Pinnenmutskemaandag 8 oktober 2007 @ 23:53
weer een recept uit de receptenbox van Sara Raats

Komkommerschotel met ham
Bereidingstijd: ca 15 minuten

Ingrediënten voor 4 porties:

2 komkommers
4 sjalotten
2 el boter
2,5 dl groente- of vleesbouillon
1 snufje cayennepeper
1 snufje nootmuskaat
1 snufje suiker
300 g gekookte ham
1 bosje dille
1 doosje tuinkers

Bereiding:

1. Was de komkommers en halveer ze. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd de komkommers in schijfjes van 1 centimeter dik.

2. Snipper de sjalotten fijn. Verhit de boter en bak daarin de sjalotten aan.

3. Voeg de komkommer toe en laat ze even meebakken. Voeg de bouillon toe, breng het geheel aan de kook en breng het goed op smaak met zout, peper, cayennepeper, nootmuskaat en suiker.

4. Voeg de mosterd en ham toe en laat ze 5 minuten zachtjes meekoken.

5. Was de dille en tuinkers, snijd ze klein en roer door de komkommerschotel. Schep het gerecht op de borden, bestrooi het met wat dille en tuinkers en serveer direct. Eet bij dit gerecht vers boerenbrood


TIP:

Als u de komkommerschotel zonder ham maakt, is hij zeer geschikt als bijgerecht bij gebraden of gestoofd vlees.


SMAKELIJK ETEN !!!!
Muckmaandag 8 oktober 2007 @ 23:57
hartstikke mooi saar
ik zet hem erbij
Pinnenmutskedinsdag 9 oktober 2007 @ 00:02
quote:
Op maandag 8 oktober 2007 23:57 schreef Muck het volgende:
hartstikke mooi saar
ik zet hem erbij
als ik jullie daarmee kan helpen

waar komen ze uiteindelijk te staan?

[ Bericht 10% gewijzigd door Pinnenmutske op 09-10-2007 00:25:39 ]
golferdinsdag 9 oktober 2007 @ 00:36
quote:
Op dinsdag 9 oktober 2007 00:02 schreef sararaats het volgende:


waar komen ze uiteindelijk te staan?
Dat was ook mijn vraag.
Waar staan alle recepten en hoe zijn ze gecatogariseerd te vinden?
Muckdinsdag 9 oktober 2007 @ 00:40
quote:
Op dinsdag 9 oktober 2007 00:02 schreef sararaats het volgende:

[..]

als ik jullie daarmee kan helpen

waar komen ze uiteindelijk te staan?
quote:
Op dinsdag 9 oktober 2007 00:36 schreef golfer het volgende:

[..]

Dat was ook mijn vraag.
Waar staan alle recepten en hoe zijn ze gecatogariseerd te vinden?
Ik ga ten eerste een heleboel recepten verzamelen. Ze staan op dit moment allemaal bij mij op de laptop, netjes in mapjes gecatogariseerd, en eerdaags komt er een mooi topic, waarin je alles terug kunt vinden
Ik ben nu bezig om alle recepten die binnen komen in een standaard-lay-out te gieten zodat het er allemaal wat overzichtelijker uitziet.
Dat is een hoop werk, en kost een hoop tijd, vandaar dat het even kan duren voor je het resultaat te zien krijgt.
Pinnenmutskedinsdag 9 oktober 2007 @ 00:42
quote:
Op dinsdag 9 oktober 2007 00:40 schreef Muck het volgende:

[..]


[..]

Ik ga ten eerste een heleboel recepten verzamelen. Ze staan op dit moment allemaal bij mij op de laptop, netjes in mapjes gecatogariseerd, en eerdaags komt er een mooi topic, waarin je alles terug kunt vinden
Ik ben nu bezig om alle recepten die binnen komen in een standaard-lay-out te gieten zodat het er allemaal wat overzichtelijker uitziet.
Dat is een hoop werk, en kost een hoop tijd, vandaar dat het even kan duren voor je het resultaat te zien krijgt.
als ik je kan helpen, roep me dan maar
Muckdinsdag 9 oktober 2007 @ 00:43
quote:
Op dinsdag 9 oktober 2007 00:42 schreef sararaats het volgende:

[..]

als ik je kan helpen, roep me dan maar
bedankt voor het aanbod
ik hou het zeker in mijn achterhoofd
Shirleydinsdag 9 oktober 2007 @ 00:48
Deze gaan we onthouden!

Mijn recept:

Hindoestaanse schotel, Kima

Voor 3 á 4 personen

500 g (gemengd) gehakt
2 blikjes gepelde tomaten
2 uien
1 blikje mais en/of erwtjes
4 voorgekookte aardappelen (of restje van vorige dag)
4 theelepels kerrie of masala
3 theelepels zout
2 theelepels komijnpoeder
2 theelepels gemberpoeder
2 theelepels korianderpoeder
2 theelepels paprika of chilipoeder
Turks brood of naanbrood

Rul het gehakt. Snijd de uien in stukjes en voeg deze toe. Bak de kruiden allemaal even mee. Blus het geheel af met de gepelde tomaten. Doe de erwtjes of mais en de aardappelen in partjes erbij. Even roeren en laten pruttelen op laag vuur.

Snijd de rauwkost voor de salade, ikzelf doe er komkommer in zuur bij (azijn, suiker, zout, beetje peper en laten intrekken paar uur/dagen) Serveer het samen met het brood.
Zelf maak ik het altijd met mais en gebruik ik masala in plaats van kerriepoeder. En neem altijd Turks brood erbij om te dopen in de kima.
Maar ieder zijn eigen smaak. En niet geheel onbelangrijk, tis een dag van tevoren klaar te maken, dus altijd makkelijk!
Geslotendinsdag 9 oktober 2007 @ 22:46
quote:
Op maandag 8 oktober 2007 18:43 schreef crossover het volgende:
Gaaf! Kan nog wel nuttig zijn als ik een kamertje gevonden heb

Mijn recept:
Boterham met pindakaas.
Benodigdheden:
-boterham
-pindakaas
Bereidingswijze:
Smeer de pindakaas op het brood.
Je doet het helemaal fout!
Zo moet het: http://nl.youtube.com/watch?v=iv9Vzm-CEMI