abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_53612461
Hallo allemaal!

Ik ben helemaal nieuw in de wereld van kinderfeestjes organiseren, dus ik wil even een beroep doen op jullie ervaring.

Allereerst even dit: ik heb (uiteraard) de search gebruikt maar daar vond ik niet heel veel. En wat ik vond ging eigenlijk alleen maar over jongensfeestjes of feestjes buitenhuis. Ook heb ik gegoogled (en daar ook heel wat gevonden), maar graag hoor ik er ook wat ervaringen van ouders bij.

Mijn dochter wordt in november vijf en ik heb besloten om haar een kinderfeestje te laten geven. Haar eerste verjaardagsfeestje!! Haar verjaardag vieren we natuurlijk ieder jaar uitgebreid, maar nu dus voor het eerst een feestje met een aantal klasgenootjes met leuke dingen. Omdat ik hier onervaren in ben heb ik een paar vragen:

- Hoeveel kinderen zal ik haar uit laten nodigen?? Ik ben bang dat het snel 'te druk' wordt;
- Hoe plan je zoiets qua tijd?? Moet zoiets 2, 3, 4 uur duren??
- Hoe hou je de kinderen bezig en is het nodig om ze gedurende de hele tijd bezig te houden??

Ik heb zelf de volgende ideeen hierover.
Ik wil haar ongeveer 8 kinderen uit laten nodigen op een zaterdagmidag van 14.00 tot 17.00 uur.
Het leek me leuk om (witte) t-shirts in te kleuren met textielstiften en ze dat t-shirt ook mee naar huis te geven nadien. Verder als afsluiting van het feestje pannekoeken versieren.

Graag jullie reacties!!!!!!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  Licht Ontvlambaar maandag 1 oktober 2007 @ 11:41:30 #2
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_53612689
Dit is een topic wat ik wil volgen! Heb wel al een leuke link gevonden http://www.kinderverjaardag.info/
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_53612770
Wij hebben vorig jaar met totaal 6 kinderen duinrell onveilig gemaakt.

Het jaar daarvoor hebben we met 12 kinderen oud-hollandse spelletjes gedaan, t-shirts geverfd en gegeten.

Hoeveel kinderen je wilt uitnodigen moet je echt zelf uitmaken. Als je thuis blijft kun je er meer uitnodigen. Verder is het wel belangrijk hoeveel volwassenen aanwezig zullen zijn. In je eentje 12 kleuters thuis is echt teveel. (tenzij je dat gewent bent) Hoeveel kun je zelf hebben? Kinderen zijn nu eenmaal druk, zeker met een feestje en met een groepje. Als je van jezelf weet dat je na een uur met migraine op bed ligt, nodig dan wat minder kinderen uit.

Hoelang een kinderfeestje duurt is ook afhankelijk van wat je gaat doen. Zorg dat je wel je tijd volmaakt met activiteiten. Dat kan ook best een filmpje zijn op het laatst. Zo'n 3 uur thuis is echt wel voldoende. Als je weggaat, dan kan je best wat langer met de kinderen bezig zijn, omdat je dan aan het tijdschema vastzit van een externe partij... bv een middag bowlen + eten, ik denk dat je ze dan wel een uur of 4 kunt hebben.

Als je thuis dingen gaat doen waar de kinders vies van worden is datwel handig om vooraf even te melden aan de ouders, zodat de kinderen niet in hun mooiste kleding aankomen.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_53612779
Tja... voor mij is het ook nieuw hoor de wereld van kinderfeestjes, vind het wel een leuke omschrijving

5 jaar word ze he...

Wat ik overgens hier wel eens hoor vallen in de wandelgangen, is een mooie richtlijn, van de hoeveel vriendjes afstemmend op de leeftijd van de jarige...
Maar goed ik denk dat je zelf wel goed in kan schatten wat jou kindje aan kan

Ik zou het ook niet al te lang laten duren maar dat is mijn mening, denk dat het voor een kindje veel prikkels zijn,
Het is druk overal kinderen, kadootjes, spelen en noem maar op
Misschien een prinsessenfeest? en dan de kinderen laten verkleden en laten dansen en kleuren, misschien op een mooie middag met zijn allen naar de speeltuin, en daar piknikken? hmm maar november, lijkt me wat fris en koud

Jou idee met t-shirts klinkt ook wel leuk...
En pannekoeken zijn altijd een feest
Herinnering is een vorm van ontmoeting.
pi_53614074
quote:
Op maandag 1 oktober 2007 11:44 schreef _Bar_ het volgende:
Wat ik overgens hier wel eens hoor vallen in de wandelgangen, is een mooie richtlijn, van de hoeveel vriendjes afstemmend op de leeftijd van de jarige...
Dit is echt wel een "verstandige" richtlijn. Ik heb me daar met beide feestjes aan gehouden en ben er blij om. Kleuters hebben toch nog bij heel veel dingen hulp nodig.

Haar eerste feestje hebben we bij McDonald's gegeten en vervolgens zijn we gewoon naar de speeltuin gegaan met een coolbox. Daar hebben we nog zelf taartjes gemaakt aan de picknick tafel.
Het 2de feestje zijn we gaan bowlen en kregen de kinderen daar nog eten. Voarafgaand hadden we nog spelletjes gedaan. Dit was erg vermoeiend, want alle kinderen hadden hulp nodig met bowlen.
Op beide feestjes was mijn zus erbij. Dat extra paar handen heb je echt wel nodig. Beide feestjes duurde ongeveer 4 uur, dat was lang zat.
  maandag 1 oktober 2007 @ 12:57:11 #6
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_53614720
even wat herinneringen van vroeger.

-als je kind in november/december jarig is kan je leuk taai-taai poppen gaan versieren. maak met verschillende natuurlijke kleurstoffen, verschillende soorten suikerpapjes (poedersuiker+ water tot het een dik papje is) die je met een klein kwastje kan 'verven' op de pop en waardoor kleine snoepjes blijven plakken. koop dus ook van die kleine suikervarianten van boukje, ook leuk zijn van die kleine zilveren balletjes. schuimpjes etc. zijn ze wel even zoet mee. en kunnen ze leuk mee naar huis nemen.

-midgetgolf en daarna pannekoeken thuis.

-mijn ouders deden ook altijd een poppenkastvoorstelling. iets met heksen en kabouters ofzo.

-wat heel populair was, was snoepje-pik. je koopt wat zakjes tumtummetjes en leg een flinke hand op tafel. nu moet één van de kinderen de gang op en benoem je samen met de kinderen één snoepje dat 'de pik' is (inderen van die leeftijd denken niet zo door als vele van jullie nu zullen doen je kan het natuurlijk ook snoepje-pak oid noemen)
nou roepen jullie het kind weer de kamer binnen en niemand vertelt welk snoepje 'de pik' is. als het kind meteen de pik er uithaalt zijn alle snoepjes voor hem of haar. haalt hij of zij het snoepje niet meteen er uit dan mag het kind net zo lang pakken totdat 'de pik' valt. als deze valt roept iedereen heel hard 'pik!' en dan moeten alle snoepjes weer ingeleverd worden. dus het kind moet proberen zoveel mogelijk snoepjes te pakken zonder dat ze 'de pik er uithalen'. dus voortijdig stoppen dan mogen ze hun gepakte snoep houden en is de volgende aan de beurt. uiteraard de hoeveelheid snoep op tafel weer aanvullen. ik hoop dat ik het duidelijk heb uitgelegd, want het is heel erg leuk.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_53616059
Tot nu toe ben ik erg blij met jullie verhalen!!!!!! Leuk om te lezen hoe een ander dat doet en ik ben ook blij te horen dat mijn eigen ideetjes toch zo gek nog niet zijn, hihi!

Ik hoop dat er nog veel reacties komen!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  maandag 1 oktober 2007 @ 14:18:19 #8
12765 Tan
 Isilindil Tasardur
pi_53616989
Ik heb bij de eerste verjaardagen een maximum aangehouden van tien kinderen inclusief 'verplichte aanwezigen' zoals evt. neefjes/nichtjes en zusjes/broertje (die er overigens lang niet altijd bij zijn).

Maar het aantal varieerde ook van de bezigheid. Een duur feestje > minder kinderen. Maar meestal heb ik feestjes aan huis en dat loopt ook al gauw uit de kosten maar is minder confronterend dan afrekenen aan de kassa van één of ander attractiepark/zwembad/bioscoop

De meest succesvolle feestjes waren hier toch wel de themafeestjes:
- griezelfeest
- piratenfeest
- winxclubfeest

Dan is het de sport om zo goedkoop mogelijk zoveel mogelijk dingen te verzamelen in dat bepaalde thema, tot en met de etenswaren en snoeperijtjes aan toe. De Action blijkt dan een hele handige winkel Maar ook de wibra en zeeman hebben vaak goedkope dingetjes die heel handig zijn bij themafeestjes.

Maar ook zonder thema kun je veel leuks doen, knutselen, koken/bakken of schilderen (schildersezeltjes en canvasborden zijn bij de Action ook niet duur) is hier ook altijd een succes, vooral omdat ze hun product mee naar huis kunnen nemen.
In het begin, als ze nog klein zijn is drie uur lang zat. Bij de oudere kinderen duren de feestjes hier soms wel ruim acht uur.
  maandag 1 oktober 2007 @ 15:28:57 #9
37150 livelink
keek op de week ( © DJ11)
pi_53618918
Ruim 8 uur Dat zal dan toch wel een slaapfeestje zijn? Ik vind het idee van de t-shirts beschilderen wel erg leuk.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_53619055
8 uur is echt lang. Dat hou ik niet vol!! Dan ga ik dus met hoofdpijn naar bed.

Ik denk dat we dit jaar maar gaan bowlen ofzo, dat leek mij ook helemaal super.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  maandag 1 oktober 2007 @ 15:36:21 #11
59332 Little_Meanie
Cidade Maravilhosa, RJ Brasil
pi_53619127


[ Bericht 100% gewijzigd door Sjeen op 01-10-2007 15:37:52 (Niet grappig...) ]
  maandag 1 oktober 2007 @ 15:48:44 #12
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_53619415
Wij hadden vroeger eigenlijk altijd feestjes thuis, ik denk vooral omdat dit gewoon een stuk goedkoper was / is
Ik kan me herinneren dat mijn tante een keer een grote clown had geschilderd en dat we 'ezeltje prik' deden met de neus van de clown. Verder hebben we cakejes versierd, kopjes beschilderd en kaarsen versierd (verder kan ik even niks meer verzinnen). Mijn moeder is heel creatief en die verzon altijd wel iets leuks!
Mijn tante heeft toen mijn nichtje 8 werd een achterstevorenfeest gedaan. Kinderen moesten achterom binnenkomen en kregen dan meteen een snoepzak. Daarna werden er pannekoeken gegeten, met een blinddoek de staart uit de ezel halen enzo. Pas aan het einde van het feestje mocht mijn nichtje de cadeau's uitpakken (die kreeg ze natuurlijk ook toen pas). Misschien nog niet leuk voor een kind van 5 maar wel voor wat oudere kinderen dus!
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
pi_53619748
Mijn ouders hadden altijd leuke themafeestjes (als iemand wil weten welke spelletjes etc. we deden moet je maar even een pm sturen want dat is een beetje veel getyp zo..)
Piratenfeest
Sprookjesfeest
Circusfeest
Prinsessenfeest
Halloweenfeest
Kabouterfeest
Mama van 2 stengeltjes!
..YANA..
..JAMIE..
  maandag 1 oktober 2007 @ 18:51:17 #14
12765 Tan
 Isilindil Tasardur
pi_53623713
quote:
Op maandag 1 oktober 2007 15:28 schreef livelink het volgende:
Ruim 8 uur Dat zal dan toch wel een slaapfeestje zijn?
Uhm, nee, die slaapfeestjes duren hier nog langer. Dan komen ze rond 15 uur en gaan ze de volgende dag rond 13 uur weer naar huis. Heb nog maar één keer een slaapfeestje gegeven trouwens, maar dit jaar is Chinook tien jaar geworden en dus ook aan de beurt. Slaapfeestje is hier wel met maximaal 6 kinderen.

Zoals het griezelfeestje dat móet gewoon in het donker vind ik, dus dat duurde van 15:30 uur tot 24 uur. Die tijd vliegt voorbij hoor (ik kwam bijna tijd tekort voor het hele 'draaiboek') en die kinderen waren allemaal rond de 9-10 jaar, dus die vermaken zichzelf voor een groot deel.
Ik ben ook heel erg van 'laat-maar-gaan' en niet alles volgens een strak schema, dat werkt ideaal en is veel relaxter. Maar kost wel veel meer tijd. Ik zet tegenwoordig ook geen eindtijd meer op het kaartje bij de oudste kinderen, het loopt namelijk altijd uit. Meestal iets vaags van 'na het eten en we brengen ze thuis', scheelt een hoop gebel met ongeruste ouders
  maandag 1 oktober 2007 @ 19:39:38 #15
192363 T-Dub
Destructive kittens
pi_53624689
Ik vind dat t-shirt beschilderen idee wel heel tof!

Om het een beetje op te sommen:
Koekjes, pepernoten, taart bakken en vervolgens opeten
kopjes beschilderen
bloempotten beschilderen
kinderspelletjes zoals 'zakdoekje leggen'
themafeestjes
poppenkastverhaaltjes
schminken


zoals je ziet, mogelijkheden te over
  maandag 1 oktober 2007 @ 19:52:25 #16
3011 E.T.
hormonaal stuiterballetje
pi_53624986
speurtocht vond ik vroeger altijd erg leuk!
Dan had mijn vader 's morgens uitgezet in een park een eindje verderop. Alle kinderen in de auto (toen kon je er nog gewoon een paar in de kofferbak kwijt ) en dan naar een redelijk onbekend park.
De speelperkjes in zo'n onbekend park zijn natuurlijk ook veel leuker dan die waar je dagelijks komt en aan het einde was er chips en limonade
I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
pi_53626066
quote:
Op maandag 1 oktober 2007 16:04 schreef S_oepstengel het volgende:
Mijn ouders hadden altijd leuke themafeestjes (als iemand wil weten welke spelletjes etc. we deden moet je maar even een pm sturen want dat is een beetje veel getyp zo..)
Piratenfeest
Sprookjesfeest
Circusfeest
Prinsessenfeest
Halloweenfeest
Kabouterfeest
Klinkt herkenbaar! Wij hadden ook dergelijke feestjes. De mini-playback show deed het erg goed.

Voor kleinere kinderen is cake versieren ook altijd een leuke, met slagroom, jam, smarties, hagelslag en wat van die Baukje-strooizooi.
quote:
Op maandag 1 oktober 2007 18:51 schreef Tan het volgende:

[..]

Uhm, nee, die slaapfeestjes duren hier nog langer. Dan komen ze rond 15 uur en gaan ze de volgende dag rond 13 uur weer naar huis. Heb nog maar één keer een slaapfeestje gegeven trouwens, maar dit jaar is Chinook tien jaar geworden en dus ook aan de beurt. Slaapfeestje is hier wel met maximaal 6 kinderen.

Zoals het griezelfeestje dat móet gewoon in het donker vind ik, dus dat duurde van 15:30 uur tot 24 uur. Die tijd vliegt voorbij hoor (ik kwam bijna tijd tekort voor het hele 'draaiboek') en die kinderen waren allemaal rond de 9-10 jaar, dus die vermaken zichzelf voor een groot deel.
Ik ben ook heel erg van 'laat-maar-gaan' en niet alles volgens een strak schema, dat werkt ideaal en is veel relaxter. Maar kost wel veel meer tijd. Ik zet tegenwoordig ook geen eindtijd meer op het kaartje bij de oudste kinderen, het loopt namelijk altijd uit. Meestal iets vaags van 'na het eten en we brengen ze thuis', scheelt een hoop gebel met ongeruste ouders
24:00? Vinden alle ouders dat goed dan?!?!? Ik heb ook weleens feestjes gehouden die in 't donker moesten, maar in de winter kan dat gewoon direct na het eten. Is er toch een voordeel aan 's winters jarig zijn.
pi_53626596
Kinderfeestjes, altijd weer een heel gedoe om iets leuks te bedenken.

Waar we eerst dingen hebben gedaan als dierentuin, ballorig, kidz city en dat soort dingen hebben we dit jaar(afgelopen zondag dus) voor wat heftigers gekozen.

Monsterjam werd het, vorig jaar al alleen met hem heen geweest, maar dit jaar echt als verjaardagsfeestje.
Ik wilde maar 2 kinderen meehebben, deels omdat het anders wel een erg prijzig feestje ging worden, maar ook omdat het erg druk is daar en je moet wat overzicht kunnen houden met maar 2 ouders om op te passen, je wil daar geen kinderen kwijtraken

Maar goden, het was geslaagd, ik ben kapotmoe van het weekend, er sliep al 1 koter hier de zaterdag, dus het was al dik feest vantevoren en we hebben het laatste kind om 8 uur 's avonds weer thuis gebracht(vanaf half 7 in de ochtend opstaan, 8 uur vertrekken met z'n allen).

Hoeveel kinderen er meegaan hangt dus erg af van wat we doen, thuisfeestjes doen we niet aan, vind dat altijd een beetje gezapig, hij is dan ook de laatste dag van september jarig, dus op mooi weer hoef je niet te rekenen, dan zit je binnen opgesloten en wordt je binnen no time gillend gel van de drukte

Naar dingen als de dierentuin neem in gemiddeld zo'n 4 kinderen buiten mijn eigen zoontje mee, ballorig e.d. wil ik er wel tot 6 meenemen.

Op kosten word meestal niet heel erg gelet, het is feest, dat moet goed gebeuren, natuurlijk wel een beetje binnen de perken, zoals bij monsterjam al bijna 50 euro per kaartje schiet lekker op en je wil ze ook niet met lege handen naar huis laten gaan, dus petjes gekocht(20 fokking euro voor een petje, niet te geloven!), dan nog even op de terugweg langs de mac natuurlijk en wat snaai, drinken en voedsel voor overdag.

Maar vooral, lekker gek doen, lekker meebeesten met de kids, lekker dik feest vieren, moet zeggen dat de oudjes(mijn man en ik dus) ons net zo prima hebben vermaakt als de kids.
Maar dat is altijd zo, we kiezen meestal iets uit waar wij zelf ook wel echt zin in hebben, dat maakt zo'n dag een stuk prettiger, ben je wel moe, maar ook echt voldaan na zo'n dag.
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_53626697
Oh, wat een korte feestjes houden de meeste zeg, nou ja, is niet abnormaal ofzo, maar ik doe het dus graag wat langer, maar ben ook niet snel zat van wat lol trappen.

Dat is dus ook de reden waarom wij altijd iets proberen te kiezen dat we zelf ook echt leuk vinden, met zo'n thuis feestje zou ik gillend gek worden van al het gedoe, je moet ook zorgen dan dat je echt dingen te doen hebt dan, van speurtochten tot spelletjes en andere zaken.
Allemaal dingen die ik zelf niet zo heel spannend vind en die dus vermoeiender zijn, je meer leeg trekken.

De feestjes hier duren meestal een hele dag zo'n beetje, alhoewel normaal wel wat korter dan het laatste feestje, meestal rond 10/11 beginnen en dan na het avondeten weer terug.
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_53627389
Goed topic! Er zitten leuke dingen bij, die ik zeker ga onthouden. Zoals de taaipoppen of cake versieren, dat lijkt me voor mijn oudste van straks 3 al haalbare kaart met z'n vriendjes! Ben zelf alleen maar ervaren in het organiseren van tienerfeestjes (door mijn vroegere werk als tienerwerker) dus ik lees met volle belangstelling mee voor de feestjes voor kleintjes.

Overigens ben ik niet van plan om uithuizig te gaan met kleine kids. Vind het een grotere uitdaging om thuis iets leuks te verzinnen, de uitjes doen we wel met ons gezin (en eventueel vriendje). Bovendien kost het ook een stuk minder om het thuis te organiseren. Dus zolang ze er zelf niet om vragen...
  maandag 1 oktober 2007 @ 21:41:03 #21
3011 E.T.
hormonaal stuiterballetje
pi_53627556
quote:
Op maandag 1 oktober 2007 21:02 schreef erodome het volgende: zoals bij monsterjam al bijna 50 euro per kaartje schiet lekker op en je wil ze ook niet met lege handen naar huis laten gaan, dus petjes gekocht(20 fokking euro voor een petje, niet te geloven!), dan nog even op de terugweg langs de mac natuurlijk en wat snaai, drinken en voedsel voor overdag.


Nou heb ik geen idee wat monsterjam is, maar no way dat ik een kinderfeestje zou geven dat 50 euro entree kost
Ik betwijfel trouwens of ik mijn kind met zo'n feestje mee zou laten gaan; het schept nogal niet een verwachting bij je eigen kind voor zijn eigen feestje.. Zeker als ze nog niet al te veel benul van geld hebben.
I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
pi_53628066
quote:
Op maandag 1 oktober 2007 21:41 schreef E.T. het volgende:

[..]Nou heb ik geen idee wat monsterjam is, maar no way dat ik een kinderfeestje zou geven dat 50 euro entree kost
Ik betwijfel trouwens of ik mijn kind met zo'n feestje mee zou laten gaan; het schept nogal niet een verwachting bij je eigen kind voor zijn eigen feestje.. Zeker als ze nog niet al te veel benul van geld hebben.
Monsterjam is een evenement met allemaal monstertrucks, superleuk dus!
Racen en freestyle, sinds vorig jaar in nederland, jetix doet er veel mee, hadden een eigen truck dit jaar, gewoon een ontzettend vet feest!

Maar je weet niet of je je kind mee zou laten gaan, je gunt hem geen leuk feestje ofzo omdat je dan bang bent zelf niet te voldoen?
Sorry hoor, maar misschien moet je je kind dan leren dat er verschillen zijn en dat verschillende dingen allemaal hun eigen charme hebben.

Zo is die van mij vorige maand nog op een bowl feestje meegeweest, hartstikke leuk vond hij het, anders dan monsterjam, maar niet perse minder.
Zo gaat hij volgende maand naar een thuisfeestje, hij heeft er al hartstikke zin in en zal zeker niet zijn neus ophalen omdat hij een monsterjam feestje heeft gehad.

Hoe je kind daarmee omgaat is aan jou als ouder, dat heet opvoeding!
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
  maandag 1 oktober 2007 @ 22:08:17 #23
3011 E.T.
hormonaal stuiterballetje
pi_53628294
quote:
Op maandag 1 oktober 2007 22:01 schreef erodome het volgende:

[..]

Monsterjam is een evenement met allemaal monstertrucks, superleuk dus!
Racen en freestyle, sinds vorig jaar in nederland, jetix doet er veel mee, hadden een eigen truck dit jaar, gewoon een ontzettend vet feest!

Maar je weet niet of je je kind mee zou laten gaan, je gunt hem geen leuk feestje ofzo omdat je dan bang bent zelf niet te voldoen?
Sorry hoor, maar misschien moet je je kind dan leren dat er verschillen zijn en dat verschillende dingen allemaal hun eigen charme hebben.

Zo is die van mij vorige maand nog op een bowl feestje meegeweest, hartstikke leuk vond hij het, anders dan monsterjam, maar niet perse minder.
Zo gaat hij volgende maand naar een thuisfeestje, hij heeft er al hartstikke zin in en zal zeker niet zijn neus ophalen omdat hij een monsterjam feestje heeft gehad.

Hoe je kind daarmee omgaat is aan jou als ouder, dat heet opvoeding!


Tot een bepaalde leeftijd kunnen ze het nog zo goed lijken te snappen hoe het zit met geld, maar zullen ze het toch oneerlijk vinden dat zij niet naar zoiets mogen.

Heeft niks met opvoeding te maken, wel met snappen hoe een kind in elkaar zit
I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
pi_53628455
quote:
Op maandag 1 oktober 2007 22:08 schreef E.T. het volgende:

[..]Tot een bepaalde leeftijd kunnen ze het nog zo goed lijken te snappen hoe het zit met geld, maar zullen ze het toch oneerlijk vinden dat zij niet naar zoiets mogen.

Heeft niks met opvoeding te maken, wel met snappen hoe een kind in elkaar zit
Nou, geen last van anders noch die vriendjes die mee waren...

Maar als je dus arm bent mag je kind ook niet mee bowlen want dat kan je dan zelf niet betalen als feestje?
Of een leuk zwempartijtje, ook snel 15 euro pp zonder eten en drinken, benzinegeld en alles, kan ook niet als je bv zelf een uitkering hebt?

Kortom, onzin, dit is JOUW idee erbij, geen kinderidee, kinderen kunnen perfect inzien dat verschillende dingen hun eigen charme hebben en je kan ze verdomde vroeg aanleren dat er verschillen zijn en dat dat niet erg is.

Heb echt nog nooit last gehad dat die van mij zijn neus optrok voor iets dat minder geld koste, wij hebben ook onze minder brede periode's gehad en toen was hij ook gewoon blij met wat hij wel kreeg, gewoon goed opgevoed op dat gebied, kind is snel tevreden, of dat nu om een thuisfeestje da zo goedkoop mogelijk is gehouden maar wel erg gezellig is of een dik dierentuin feest die ook niet goedkoop zijn.
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_53628882
Het lijkt me voor een kind alleen niet zo leuk zo'n feestje. Ik bedoel ermee dat er bijna geen kinderen komen en dat is toch juist t leuke van een feestje. Je verjaardag vieren met andere kinderen. Althans dat was bij mij geloof ik het doel ervan.

Feestjes die ik gegeven heb: Pyamafeestje, iedereen dus in pyama en dan knutselen, spelletjes doen enz.
Slaapfeestjes (maar toen was ik ouder, vanaf 10 ofzo)
Zijn ook een keer naar Theater Pierrot geweest, das in Den Haag, was ook erg leuk. Was toen een kindercircus, was toen ook wat ouder.
Zwemfeestjes

Wat we precies deden weet ik niet meer, was iig altijd binnen, ben in november jarig
En pannenkoeken zijn altijd een goed idee En die t-shirts versieren is ook leuk

Wat me bij staat dat we een keer gedaan hebben (maar t kan ook gewoon op school geweest zijn of allebei) is "glas-in-lood"ramen maken. Dit doe je door met overtrekpapier een plaatje over te trekken, deze in te kleuren en dan een lijstje te maken van gekleurd papier (die op de randen plakken).
Maar denk dat ik toen een jaar of 4/5 was.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')