abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_53521900
Als je een fornuis van 90*60 cm hebt dan is de wokbrander in het midden niet zoveel bezwaar. Zelfs met een flinke wok kan je nog rustig 20 of 24 cm pannen rondom kwijt. Je moet alleen de wok niet recht naar voor trekken als je op de voorste twee branders pannen hebt staan. Op een inbouwplaat van 70*50 cm is een wokbrander in 't midden wél vreselijk lastig.

De vaste grillplaten/frytop/tepanyaki van de merken zijn altijd van staal. Net als een coupe de feu ook is. Omdat die dingen zo dik zijn is dat geen bezwaar, dat het metaal zelf wat minder warmte geleidend is. Ze wegen zo'n 9-10 kilo per stuk, dat compenseert. Zo'n stalen plaat heeft wel wat andere bakeigenschappen als gietijzer. Of je 'm veel gaat gebruiken... das heel persoonlijk. Maar ze zijn veelzijdiger dan je denkt. Je kan er ook gewoon pannen opzetten.

Visbranders zijn nog maar beperkt. Op een aantal modellen na heeft boretti ze alleen nog onder de fry-tops. Je kan dan wel een extra pannedrager erbij nemen. Die van smeg zijn vrij klein en daarmee ook goed bruikbaar voor een rechthoekige grillplaat, braadslede of stoofpan.

De keus tussen gas of electrisch voor de oven blijft een persoonlijke. Maar het is slim om even te kijken naar de elektrische installatie. Heb je een oud huis met maar een paar groepen in de stoppenkast, dan kan dat een reden zijn om voor gas te kiezen. Dubbele elektrische ovens moeten altijd met perilex (dubbele fase) of krachtstroom worden aangesloten. enkele elektrische ovens kunnen op een gewoon stopcontact maar zitten vaak al over de 3000 Watt vermogen, dus let op waar je 'm mee samen op één groep hebt zitten. (een zekering kan maximaal 230volt * 16 ampere = 3650 watt hebben).
pi_53521953
quote:
Op donderdag 27 september 2007 17:55 schreef Fixers het volgende:
Als je een fornuis van 90*60 cm hebt dan is de wokbrander in het midden niet zoveel bezwaar. Zelfs met een flinke wok kan je nog rustig 20 of 24 cm pannen rondom kwijt. Je moet alleen de wok niet recht naar voor trekken als je op de voorste twee branders pannen hebt staan. Op een inbouwplaat van 70*50 cm is een wokbrander in 't midden wél vreselijk lastig.

De vaste grillplaten/frytop/tepanyaki van de merken zijn altijd van staal. Net als een coupe de feu ook is. Omdat die dingen zo dik zijn is dat geen bezwaar, dat het metaal zelf wat minder warmte geleidend is. Ze wegen zo'n 9-10 kilo per stuk, dat compenseert. Zo'n stalen plaat heeft wel wat andere bakeigenschappen als gietijzer. Of je 'm veel gaat gebruiken... das heel persoonlijk. Maar ze zijn veelzijdiger dan je denkt. Je kan er ook gewoon pannen opzetten.

Visbranders zijn nog maar beperkt. Op een aantal modellen na heeft boretti ze alleen nog onder de fry-tops. Je kan dan wel een extra pannedrager erbij nemen. Die van smeg zijn vrij klein en daarmee ook goed bruikbaar voor een rechthoekige grillplaat, braadslede of stoofpan.

De keus tussen gas of electrisch voor de oven blijft een persoonlijke. Maar het is slim om even te kijken naar de elektrische installatie. Heb je een oud huis met maar een paar groepen in de stoppenkast, dan kan dat een reden zijn om voor gas te kiezen. Dubbele elektrische ovens moeten altijd met perilex (dubbele fase) of krachtstroom worden aangesloten. enkele elektrische ovens kunnen op een gewoon stopcontact maar zitten vaak al over de 3000 Watt vermogen, dus let op waar je 'm mee samen op één groep hebt zitten. (een zekering kan maximaal 230volt * 16 ampere = 3650 watt hebben).
ja klopt, ik bewoon een oude new york pizzeria. oven werkt op 360 volt.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')