1) Ik wist niet dat de VU een Christelijke grondslag had, dus volgens mij is dat niet echt te merken. Het deel niet-christelijke mensen is denk ik groot, maar dat weet ik niet zeker.quote:Op maandag 19 januari 2009 18:04 schreef Vlkrs het volgende:
Hallo allemaal,
Ik ben van plan om volgend schooljaar te beginnen aan de studie Aarde & Economie en heb een paar vraagjes. (Puur interesse)
1) In welke mate is er iets te merken van de Christelijke grondslag op de VU en hoe groot is het deel niet-christelijke mensen.
2) Ben benieuwd wat mensen die momenteel Aarde & Economie van deze studie vinden, en hoe zwaar het is.
bij zulke studies vraag je er ook wel om... ik weet nog dat we een klas logica kregen in een zaal in het hoofdgebouw en daarvoor was blijkbaar een les over theologie, iig het ging over god en hoe je een zin uit een boek moest lezen. Als ongelovigen en me maten die ook ongelovig waren, moesten we toch wel wat lachen/glimlachen over hoe de logica ons totaal niet logisch lijkt...quote:Op maandag 19 januari 2009 21:49 schreef Horloge het volgende:
Je kunt bij sommige opleidingen wel degelijk merken dat de VU van origine een christelijke universiteit is, zoals bij theologie en filosofie. Maar over het algemeen is het wel sprake van 'seculariteit'.
Vonden die mensen het dan niet leuk? En weet je ook waarom dan niet? Of vonden ze het te zwaar?quote:Zijn wel veel mensen afgevallen in de 1,5 jaar dat ik het nu studeer. We begonnen met 45 ofzo en zitten nu nog met iets van 25.
Ik zou me daar niet te druk om maken, Ik denk dat het percentage afvallers bij elke studie wel rond de 30-50% ligt eigenlijk. Zijn altijd mensen die het te zwaar vinden, of niet interessant, of toch verkeerd hebben gekozen, of de universiteit niks vinden o.i.d.quote:Op dinsdag 20 januari 2009 17:14 schreef Vlkrs het volgende:
Jap en de rest, heel erg bedankt voor de nuttige info!
[..]
Vonden die mensen het dan niet leuk? En weet je ook waarom dan niet? Of vonden ze het te zwaar?
Nog niet gezeten. Is dat hetzelfde qua opzet als 10A00 t/m 14A00 die zijn ook erg plezierig inderdaad. Ik heb het geluk dat de meeste van mijn tentamens in die zaal zijn en niet in de TenTquote:Op zondag 18 januari 2009 12:28 schreef borisz het volgende:
[..]
Mijn vaste zaal is 4A00, dat is toch wel een stuk prettiger
Ja die zalen zijn net verbouwd en zijn erg prettig. Die nieuwe stoelen vooralquote:Op dinsdag 20 januari 2009 23:44 schreef MWP het volgende:
[..]
Nog niet gezeten. Is dat hetzelfde qua opzet als 10A00 t/m 14A00 die zijn ook erg plezierig inderdaad. Ik heb het geluk dat de meeste van mijn tentamens in die zaal zijn en niet in de TenT![]()
Wat het geloof+VU betreft, daar heb ik bij FEWEB ook niets van gemerkt, op één docent na die het nodig vond om 3 weken lang elke maandagochtend een stuk uit de bijbel voor te lezen voordat hij met het college begon. Daar ben ik dus ook niet nog een keer heen geweest.
Volgens het collegerooster was het Camfferman of Turkenburg. Ik gok die eerste, voor het vak Financial accounting. Hij had opzich wel humor - vond ie zelf ook trouwensquote:Op dinsdag 20 januari 2009 23:50 schreef borisz het volgende:
[..]
Ja die zalen zijn net verbouwd en zijn erg prettig. Die nieuwe stoelen vooral. Ik ben 2de jaars economie(Ook feweb). Welke docent is dat dan ?
.
Bij feweb staat voor een tentamen 10 werkdagen om het na te kijken die grens is inmiddels gepasseerd met de vakantie erbij. Borovkova mag eens opschieten
.
10 werkdagen? Op de VU gelden officieel 22 werkdagen.quote:Op dinsdag 20 januari 2009 23:50 schreef borisz het volgende:
[..]
Ja die zalen zijn net verbouwd en zijn erg prettig. Die nieuwe stoelen vooral. Ik ben 2de jaars economie(Ook feweb). Welke docent is dat dan ?
.
Bij feweb staat voor een tentamen 10 werkdagen om het na te kijken die grens is inmiddels gepasseerd met de vakantie erbij. Borovkova mag eens opschieten
.
Lanceequote:Op woensdag 21 januari 2009 21:00 schreef Zwansen het volgende:
[..]
10 werkdagen? Op de VU gelden officieel 22 werkdagen.
-EDIT- Of dat overigens waar is weet ik niet.
Ik wacht al 32 'normale' dagen op Marketing 1.2 van Lancee.
Hahaha die gast heb ik ook wat jaren terug gehad, draagt toch altijd veel te kleine pakken en neemt zichzelf iets te serieus?quote:
Prachtvent.quote:
Ik had hem vorig jaar voor de awv's van Marketing. Hadden we hem om 15.30 begon die met de opmerking ik geef al de hele dag les vanaf 9.00 dus vergeef mij als ik wat raar kan doenquote:Op donderdag 22 januari 2009 09:35 schreef Zwansen het volgende:
[..]
Prachtvent.
Komt ie opeens naar een hoorcollege voor 200 mensen en staat ie daar met zijn Uggs.
Wij hadden voor zowel Marketing 1.1 als Marketing 1.2 hem voor HC's als voor awv's. En aangezien wij een groepje van ongeveer 25 mensen hebben kende hij ons vrij goed na die 2 opeenvolgende periodes.quote:Op donderdag 22 januari 2009 14:41 schreef borisz het volgende:
[..]
Ik had hem vorig jaar voor de awv's van Marketing. Hadden we hem om 15.30 begon die met de opmerking ik geef al de hele dag les vanaf 9.00 dus vergeef mij als ik wat raar kan doen. De ene keer strak in pak en de andere keer weer totaal anders
. Zijn taalgebruik is ook grappig
.
En als hij een vraag stelt dan kan die rustig minuten zijn kop houden als niemand antwoord wil geven![]()
Ik moet er altijd smakelijk om lachen.
Dit jaar geeft hij ook de HC's maar dat deed hij vorig jaar nog niet, alleen de awv's. Er is nu ook een ander boek dan van Kotler en Keller geloof ik.
quote:Op zondag 1 februari 2009 21:34 schreef ethiraseth het volgende:
Ok, dit is echt een stomme vraag aangezien ik al 4 jaar op de VU rondloop, maar ik moet volgens mijn rooster morgen in HG-0G05 zijn, maar ik heb echt geen flauw idee waar dat is. Weet iemand dat misschien?
En? Hoe was het?quote:Op zondag 8 maart 2009 21:44 schreef RacerDKB het volgende:
Woensdag 18 maart kom ik een dagje langs
Open dag, Economie en Bedrijfskunde.
Ben ik ook wel nieuwsgierig naar eigenlijkquote:
Gevalletje hoe heeft dit kunnen gebeuren.quote:Amerika jaagt op VU-professor
De Amerikaanse autoriteiten hebben een landelijke klopjacht geopend op een Amerikaanse professor die ook les geeft aan de Vrije Universiteit Amsterdam.
AMERIKA JAAGT OP VU-PROFESSOR
De professor die Marketing onderwijst wordt ervan verdacht drie mensen, onder wie zijn vrouw, te hebben doodgeschoten. Ook zou hij twee anderen hebben verwond. Het voorval vond plaats in Athens, Georgia, waar de professor het grootste deel van de tijd les geeft.
Woordenwisseling
Volgens Amerikaanse media had een aantal leden van de toneelclub van de universiteit zich verzameld in een theater toen volgens ooggetuigen de marketingprofessor binnenkwam. Er zou een woordenwisseling hebben plaatsgevonden, waarop de professor het pand verliet en enkele minuten later terugkwam en het vuur opende. Kort daarna vluchtte hij per auto.
Zoekactie
In de auto zaten de twee jonge kinderen van het stel, die hij bij zijn buren afzette onder het mom van een noodgeval. Sindsdien ontbreekt ieder spoor. De autoriteiten zijn met een grootscheepse zoekactie begonnen en houden ook de vliegvelden in de gaten. De man heeft namelijk ook een huis in Amsterdam.
Sms-waarschuwing
Het motief van de man is onbekend. Mogelijk is er sprake van een crime passionnel, aldus een politiewoordvoerder in de media. De universiteit van Georgia heeft de studenten via sms geïnformeerd over de schietpartij en gewaarschuwd uiterst voorzichtig te zijn mochten ze in contact met de professor komen. Hij zou meerdere wapens bij zich hebben.
Doet het er toe?quote:Op zaterdag 2 mei 2009 20:15 schreef Banaan10 het volgende:
Hoe zit het eigenlijk met de verhouding allochtonen/autochtonen op de VU? Zijn de autochtonen nog wel in de meerderheid?
De meeste haken af na 1 jaar, tenminste bij economie is dat zo.quote:Op zaterdag 2 mei 2009 20:15 schreef Banaan10 het volgende:
Hoe zit het eigenlijk met de verhouding allochtonen/autochtonen op de VU? Zijn de autochtonen nog wel in de meerderheid?
Nee, het doet er in principe niet toe. Ik denk zelfs dat het goed is als er een beetje variatie in zit. Ik hoor alleen allemaal 'grote verhalen'. De VU zou een soort allochtonen-universiteit zijn, vooral in vergelijking tot de UvA. Ik vroeg me af wat hiervan klopt. Nogmaal, diversiteit vind ik alleen maar een pluspunt. Toch denk ik niet dat ik mij thuis voel op de VU, als de helft van mijn medestudenten volgend jaar met een hoofddoek in de collegezaal zit.quote:
zo dramatisch is het bij lange na niet, tenzij je islamkunde gaat studeren...quote:Op zondag 3 mei 2009 00:28 schreef Banaan10 het volgende:
[..]
Nee, het doet er in principe niet toe. Ik denk zelfs dat het goed is als er een beetje variatie in zit. Ik hoor alleen allemaal 'grote verhalen'. De VU zou een soort allochtonen-universiteit zijn, vooral in vergelijking tot de UvA. Ik vroeg me af wat hiervan klopt. Nogmaal, diversiteit vind ik alleen maar een pluspunt. Toch denk ik niet dat ik mij thuis voel op de VU, als de helft van mijn medestudenten volgend jaar met een hoofddoek in de collegezaal zit.
allochtonen-universiteit is het in vergelijking met andere universiteiten ja. Uiteindelijk komt dat neer op hooguit 10% van de totale studenten denk ik zo. Ze zitten vooral bij economie en rechten heb ik het idee. Op de letterenfaculteit heb ik er nog nooit een gezien.quote:Op zondag 3 mei 2009 00:28 schreef Banaan10 het volgende:
[..]
Nee, het doet er in principe niet toe. Ik denk zelfs dat het goed is als er een beetje variatie in zit. Ik hoor alleen allemaal 'grote verhalen'. De VU zou een soort allochtonen-universiteit zijn, vooral in vergelijking tot de UvA. Ik vroeg me af wat hiervan klopt. Nogmaal, diversiteit vind ik alleen maar een pluspunt. Toch denk ik niet dat ik mij thuis voel op de VU, als de helft van mijn medestudenten volgend jaar met een hoofddoek in de collegezaal zit.
Vind ik dus nergens op slaan, zo'n opmerking. Ik vind dat ik niks verkeerd zeg. Ik zal het daarom nog een keer herhalen. Allereerst, ja het is goed als er diversiteit is. Als er verschillende culturen rondlopen. Nu is het alleen eenmaal zo, dat ik op dit moment nauwelijks allochtone vrienden/vriendinnen heb. Als ik volgend jaar een rechtencollege had moeten volgen, met 50 procent gesluierde moslima's, dan zal ik het niet erg gezellig hebben gehad. Dan had ik dan beter naar de UvA kunnen gaan, dat is immers een vrije keuze. Nu blijkt het allemaal niet zo te zijn, DUS er is niks aan de hand. Ik snap niet waarom sommigen zo geprikkeld reageren...quote:Op zondag 3 mei 2009 15:34 schreef Grumpey het volgende:
het is echt nog erger gesteld met de misplaatste angstgevoelens in nederland dan ik dacht....jemig, wat een dieptepunt opmerking. En het ergste is: hij meent het waarschijnlijk ook nog.
Ik denk omdat de meeste mensen hun keuze voor een universiteit baseren op het niveau van het onderwijs, en niet op het percentage allochtone of autochtone studenten die er rondlopen.quote:Op zondag 3 mei 2009 19:04 schreef Banaan10 het volgende:
[..]
Ik snap niet waarom sommigen zo geprikkeld reageren...
Ik kan je wat vertellen voor de opleiding bedrijfskunde over de wiskunde en economie. Economisch gedeelte is denk ik 1/3de van de opleiding de eerste twee jaar. Wiskunde is niet veel meer ingewikkelder dan A12. Er komen wel wat B1 erbij. Maar dat moet opzich met A12 niet het probleem zijn.quote:Op maandag 4 mei 2009 19:58 schreef Claire18 het volgende:
Hay,
Ik zit momenteel in 6V en ben van plan volgend jaar Bestuur&Organisatie of Bedrijfswetenschappen te gaan studeren. Voor Bestuur&Organisatie zit ik te twijfelen tussen de VU en de UU. Weet iemand wat de verschillen zijn mbt de inhoud van de studie en de lesvormen? Hoeveel contacturen heb je per week op de VU voor B&O en hoe is de verhouding hoorcollege, discussiecollege en casecollege? Moet je tijdens de opleiding veel betogen etc schrijven? Bedrijfswetenschappen zie ik ook als een optie, maar ook daar heb ik mijn twijfels bij. Weet iemand hoe het zit met het aandeel wiskunde en economie in de opleiding? Is de wiskunde te vergelijken met WI A1,2 van de middelbare of is het vele malen ingewikkelder? Hopelijk zijn er mensen die mijn vragen kunnen beantwoorden. Alvast bedankt.
Groetjes,
Claire
Ken iemand die vorig jaar met deze master is begonnen dus wat wil je wetenquote:Op vrijdag 1 mei 2009 11:52 schreef Florian_ het volgende:
Leuke vraag nu er hierboven net een nieuwsbericht staat over een marketingprofessor die zijn gezin heeft uitgemoord, maar vooruit. Heeft iemand hier ervaring met de Master Marketing aan de VU?
- Welke opleiding diegene eerst heeft gedaan (ik doe bijvoorbeeld nu bijvoorbeeld Hbo Marketing)quote:Op dinsdag 5 mei 2009 16:06 schreef hetismijrobbert het volgende:
[..]
Ken iemand die vorig jaar met deze master is begonnen dus wat wil je weten
Bedrijfskunde op de VU, heeft in het eerste jaar drie vakken waar je wel wat wiskundig inzicht voor nodig hebt: Bedrijfswiskunde (Dit is algebra (wiskunde b1 oude stijl) aangevuld met wat nieuwe dingen over differentiëren en matrixen) , statistiek (wiskunde a12, aangevuld met een stuk meer zooi) en financiële rekenkunde, wat gaat over onder meer de contante waarde van geld (dit heb je had bij M&O op de middelbare school) aangevuld met een hoop inzicht in de kapitaalmarkt. Ingewikkelder dan de middelbare school wordt het sowieso, daarvoor ga je tenslotte naar de universiteit, maar als je niet compleet achterlijk bent is het heel goed te doenquote:Op maandag 4 mei 2009 19:58 schreef Claire18 het volgende:
Hay,
Ik zit momenteel in 6V en ben van plan volgend jaar Bestuur&Organisatie of Bedrijfswetenschappen te gaan studeren. Voor Bestuur&Organisatie zit ik te twijfelen tussen de VU en de UU. Weet iemand wat de verschillen zijn mbt de inhoud van de studie en de lesvormen? Hoeveel contacturen heb je per week op de VU voor B&O en hoe is de verhouding hoorcollege, discussiecollege en casecollege? Moet je tijdens de opleiding veel betogen etc schrijven? Bedrijfswetenschappen zie ik ook als een optie, maar ook daar heb ik mijn twijfels bij. Weet iemand hoe het zit met het aandeel wiskunde en economie in de opleiding? Is de wiskunde te vergelijken met WI A1,2 van de middelbare of is het vele malen ingewikkelder? Hopelijk zijn er mensen die mijn vragen kunnen beantwoorden. Alvast bedankt.
Groetjes,
Claire
Ligt aan het groepjequote:Op dinsdag 5 mei 2009 20:05 schreef Horloge het volgende:
Bij FEWEB krijg je nu toch allemaal van die opdrachten in groepjes? Bevalt dat een beetje?
- HBO Commerciele Economiequote:Op dinsdag 5 mei 2009 16:15 schreef Florian_ het volgende:
[..]
- Welke opleiding diegene eerst heeft gedaan (ik doe bijvoorbeeld nu bijvoorbeeld Hbo Marketing)
- Doet hij/zij het naast een andere studie, of alleen de master?
- Of diegene ook een pre-master heeft gedaan, of gelijk is begonnen met de normale master
- Hoeveel studielast diegene ongeveer kwijt is per week
- Of er veel verplichte hoorcollege/werkcolleges zijn (Ik wil het naast een andere studie doen - andere stad)
- Hoe het niveau is, van zowel de lesstof als de professoren
- Of er veel wiskundige kennis nodig is
Zoiets
Ik vind het maar matig omdat je zeer afhankelijk bent van welke teamgenoten je toegewezen krijgt.quote:Op dinsdag 5 mei 2009 20:05 schreef Horloge het volgende:
Bij FEWEB krijg je nu toch allemaal van die opdrachten in groepjes? Bevalt dat een beetje?
QFT!!quote:Op donderdag 7 mei 2009 11:12 schreef ethiraseth het volgende:
Eigenlijk is het ook beter om, ook al heb je al een HBO-opleiding afgerond, alsnog in de bachelor in te stromen in plaats van een pre-master. Het niveauverschil tussen HBO en WO-master is groot, en een premaster is vaak niet voldoende om dat in een jaar te compenseren. Sowieso leer je in die jaren meer dan HBO + pre-master je leert.
[generalisatie/anekdote]
Wat ik van mijn vriendin hoor (overgestapt na haar BA geschiedenis naar premaster bestuurskunde) missen de HBO'ers die bij haar in het jaar zitten voor het grootste deel ook een aantal vaardigheden die een WO-master als aanwezig verwacht. Op wetenschappelijk niveau schrijven (wat toch echt anders is dan het HBO van je vraagt. Ik heb zelf drie jaar op verschillende HBO's rondgelopen en dat was ook mijn ervaring) blijkt vaak moeilijk te zijn, en ook analytische vaardigheden als kritisch teksten lezen worden op het HBO niet voldoende getraind. Om over taalbeheersing maar te zwijgen. Nu is dit niet bij elke HBO'er natuurlijk zo, maar er is een reden dat de uitval vrij hoog is.
[/generalisatie/anekdote]
Maar er is geen WO Bachelor Marketing. En denk je niet - als deze er zou zijn - dat je dan (sowieso de eerste jaren) veel stof behandeld die je al beheerst? Ik bedoel, WO is natuurlijk moeilijker en wetenschappelijker dan een Hbo studie, maar het is natuurlijk niet zo dat je bij laatstgenoemde een aantal jaar uit je neus zit te eten.quote:Op donderdag 7 mei 2009 11:12 schreef ethiraseth het volgende:
Eigenlijk is het ook beter om, ook al heb je al een HBO-opleiding afgerond, alsnog in de bachelor in te stromen in plaats van een pre-master.
Okee, bedankt voor de uitleg. Borisz ook bedankt. Zouden jullie de VU aanraden? Waarom wel of waarom niet?quote:Op dinsdag 5 mei 2009 18:22 schreef MWP het volgende:
[..]
Bedrijfskunde op de VU, heeft in het eerste jaar drie vakken waar je wel wat wiskundig inzicht voor nodig hebt: Bedrijfswiskunde (Dit is algebra (wiskunde b1 oude stijl) aangevuld met wat nieuwe dingen over differentiëren en matrixen) , statistiek (wiskunde a12, aangevuld met een stuk meer zooi) en financiële rekenkunde, wat gaat over onder meer de contante waarde van geld (dit heb je had bij M&O op de middelbare school) aangevuld met een hoop inzicht in de kapitaalmarkt. Ingewikkelder dan de middelbare school wordt het sowieso, daarvoor ga je tenslotte naar de universiteit, maar als je niet compleet achterlijk bent is het heel goed te doen
Wat betreft de economische last valt het nogal mee. Zeker in het eerste jaar heb je daar - behalve bij financiële rekenkunde denk ik - niets mee te maken.
Bedrijfskunde op de VU heeft per week - afhankelijk van de periode - ongeveer 3 uur hoorcollege, 3 à 6 uur discussiecollege en 3 uur casecollege - over drie dagen.
Persoonlijk vind ik de VU toch wel erg prettig. Je krijgt toch wel een redelijke brede basis, breder dan op de UvA. Alles zit bij de VU op één campus dat vind ik ook wel prettig. Organisatie heb ik nog geen problemen mee gehad.quote:Op donderdag 7 mei 2009 19:50 schreef Claire18 het volgende:
[..]
Okee, bedankt voor de uitleg. Borisz ook bedankt. Zouden jullie de VU aanraden? Waarom wel of waarom niet?
VU is de bomb, daar kom je mensen zoals Borisz en ik tegen bij Economie.quote:Op donderdag 7 mei 2009 19:50 schreef Claire18 het volgende:
[..]
Okee, bedankt voor de uitleg. Borisz ook bedankt. Zouden jullie de VU aanraden? Waarom wel of waarom niet?
Oh hebben jullie straks ook die tussentoets voor financial accounting en boekhouden en zijn jullie eerstejaars?quote:Op vrijdag 8 mei 2009 08:12 schreef Rejected het volgende:
[..]
VU is de bomb, daar kom je mensen zoals Borisz en ik tegen bij Economie.
Ik vond en vind de VU een top uni, maar ik snak nu toch wel naar een omgeving (sfeer en mensen) die mij meer stimuleert dan de huidige campus op die kille Zuidas. Deze week was ik toevallig op de UvA (Spuistraat) en ik had meteen een heel prettig gevoel bij die plaats, dat heb ik eigenlijk nooit gehad op de VU. En nee, je zit niet ver van het centrum, maar psychisch is de afstand veel groter dan de reële afstand natuurlijk. Het is geen moeite om het gebouw uit te lopen en een cafeetje te pakken, maar om daarvoor nou eerst de tram te gaan nemen is wel een barrière (The Basket ben ik ook wel op uitgekeken nu).quote:Op donderdag 7 mei 2009 19:59 schreef borisz het volgende:
[..]
Persoonlijk vind ik de VU toch wel erg prettig. Je krijgt toch wel een redelijke brede basis, breder dan op de UvA. Alles zit bij de VU op één campus dat vind ik ook wel prettig. Organisatie heb ik nog geen problemen mee gehad.
De VU mag dan een Christelijke achtergrond hebben, daar krijg je eigenlijk weinig mee te maken, behalve bij bepaalde vakken, zoals wat ik nu heb ethiek & Christelijk sociaal denken. Dan krijg je er wel een beetje mee te maken, maar niet op een vervelende manier. Ik zelf ben tweede jaars economie. En binnen kwartier minuten zit je in het centrum dus dat argument geef ik geen waarde aan.
Hey dat studeer ik nu ookquote:Op vrijdag 8 mei 2009 22:47 schreef Dzy het volgende:
Ik ga volgend jaar naar de VU, Bedrijfswiskunde en Informatica studerenIk heb er zin in.
Beetje overdreven. Vooral dat je niet meer naar de WC mag. Je zit daar bijna 3 uur lang, kan toch gebeuren dat je even naar het toilet moet? Nouja gelukkig nog 1 tentamen dit jaar en één volgend jaar en ik ben klaar op de VU, dus ik zal er niet veel last van hebben.quote:
Ja maar de misbruikcijfers waren een beetje moel gestegen, daarom is er ingegrepen.quote:Op woensdag 20 mei 2009 23:21 schreef Horloge het volgende:
[..]
Beetje overdreven. Vooral dat je niet meer naar de WC mag. Je zit daar bijna 3 uur lang, kan toch gebeuren dat je even naar het toilet moet? Nouja gelukkig nog 1 tentamen dit jaar en één volgend jaar en ik ben klaar op de VU, dus ik zal er niet veel last van hebben.
Dat meen je niet.quote:Op woensdag 20 mei 2009 23:31 schreef borisz het volgende:
[..]
Ja maar de misbruikcijfers waren een beetje moel gestegen, daarom is er ingegrepen.
En er hebben mensen in hun broek gepist uit protest.
Ja die klerenkasten manquote:
quote:Op donderdag 21 mei 2009 00:28 schreef Rejected het volgende:
[..]
Ja die klerenkasten man
Gister had ik een tentamen, duurde best lang dus ik zat daar de volle twee uur.
Moest nog ff snel de laatste zin afmaken, komt die Gorilla: Nu inleveren anders neem ik het zelf in
Ik: Nog ff de laatste zin opschrijven
Hij: NU!
Ik:*schrijft laatste zin op en levert in*
Hij loopt chagrijnig verder
Wat een kneuzenuni zeg.
Are you kidding me? Dat is wel erg kinderachtig...quote:Op woensdag 20 mei 2009 23:31 schreef borisz het volgende:
[..]
Ja maar de misbruikcijfers waren een beetje moel gestegen, daarom is er ingegrepen.
En er hebben mensen in hun broek gepist uit protest.
Beetje late reactie, maar volgens mij herinner ik me jou dan nog welquote:Op zaterdag 9 mei 2009 14:03 schreef Dzy het volgende:
Hehe nee was al een tijdje terug, laatste voorbereiding voor tentamen besliskunde. Ging over twee algoritmes om de beste weg binnen een graaf te vinden volgens mij.
Khad gevraagd waarom dat zo was, en dat was omdat een paar economiestudenten erop betrapt waren om naar de WC te gaan en daar antwoorden op de muur of op een papiertje schreven, zodat anderen de antwoorden konden lezen zodra zij naar de WC gingen. Mja, misschien moet je dan wel als leiding verbieden om naar de WC te gaan.quote:Op woensdag 20 mei 2009 23:21 schreef Horloge het volgende:
[..]
Beetje overdreven. Vooral dat je niet meer naar de WC mag. Je zit daar bijna 3 uur lang, kan toch gebeuren dat je even naar het toilet moet? Nouja gelukkig nog 1 tentamen dit jaar en één volgend jaar en ik ben klaar op de VU, dus ik zal er niet veel last van hebben.
quote:Op woensdag 20 mei 2009 23:31 schreef borisz het volgende:
[..]
Ja maar de misbruikcijfers waren een beetje moel gestegen, daarom is er ingegrepen.
En er hebben mensen in hun broek gepist uit protest.
eerste en laatste half uur mag je nietquote:Op zondag 31 mei 2009 18:28 schreef koffiegast het volgende:
Ik blijf het maar dubieus vinden, omdat paar studenten het zo bont maken moet elk andere er ook aan onder lijden? Ik vind het niet echt normaal dat ik in 3 uur niet naar het toilet zou mogen, ze mogen fouilleren, de wcs controleren, etcetera, maar serieus ik zou niet op me gemak aan het tentamen zitten als ik niet dat ene zekerheidje heb dat ik altijd naar het toilet kan als ik nodig moet.
2 verschillende universiteiten beide te vinden in amsterdam. Vrije Universiteit kun je gewoon heen als je je diploma hebt, ook al kom je net van het middelbaar (ben ik zelf bewijs van). UvA (universiteit van amsterdam) heeft zijn faculteiten beetje verspreid over de stad, terwijl die van de VU (Vrije Universiteit) allemaal bij elkaar heeft liggen.quote:Op maandag 1 juni 2009 16:21 schreef -Strawberry- het volgende:
Misschien nogal een domme vraag, maar wat is het verschil tussen de vrije universiteit en de Universiteit van Amsterdam? Volgensmij weet ik het wel, maar m'n moeder brengt me telkens in de war.Zo zegt ze dat de vrije universiteit helemaal niet voor studenten is, die net van de middelbare afkomen.
Ah oke, bedankt.quote:Op maandag 1 juni 2009 16:30 schreef koffiegast het volgende:
[..]
2 verschillende universiteiten beide te vinden in amsterdam. Vrije Universiteit kun je gewoon heen als je je diploma hebt, ook al kom je net van het middelbaar (ben ik zelf bewijs van). UvA (universiteit van amsterdam) heeft zijn faculteiten beetje verspreid over de stad, terwijl die van de VU (Vrije Universiteit) allemaal bij elkaar heeft liggen.
Mmh tenzij je een master volgt kun je er vanuit gaan dat de meeste wel van je leeftijd zijn.quote:Op maandag 1 juni 2009 16:35 schreef -Strawberry- het volgende:
[..]
Ah oke, bedankt.Zoiets dacht ik zelf ook al. Het is natuurlijk wel minder leuk als je met allemaal 20-plussers colleges zit te volgen. Leeftijdsgenoten zijn er wel genoeg op de VU? De achtergrond van de universiteiten (Christelijk/Anarchistisch) maakt me verder niet heel veel uit.
Nee natuurlijk niet.quote:Op maandag 1 juni 2009 16:52 schreef R-Mon het volgende:
In het eerste jaar mag je verwachten dat je bij mensen zit die ook net van de middelbare school komen. Natuurlijk zijn er de uitzonderingen zoals de student die al 3x van studie is gewisseld ofzo maar dat is toch geen probleem
Criminologie, maar wie weet verandert dat nog.quote:Op maandag 1 juni 2009 17:08 schreef koffiegast het volgende:
[..]
Mmh tenzij je een master volgt kun je er vanuit gaan dat de meeste wel van je leeftijd zijn.
Aan watvoor studie zat je te denken?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |