abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_53214946
Iedereen weet ondertussen dar Bos een nieuwe belasting op vliegtickets in gaat voeren en in de uitgelekte miljoenennota blijkt dat die belasting op korte vluchten 11,25 zal worden en op lange vluchten 45,00.

Wijzelf vliegen minimaal 1 keer per jaar met z'n vieren intercontinentaal en nemen dan meestal de dag voor we vliegen een hotel in de buurt van Schiphol.
We maken er dan een leuke dag van in A.dam waardoor we eigenlijk een dag eerder vakantie hebben.
Dat hotel is meestal het Ibis omdat we daar voor een leuk prijs onze auto tijdens onze vakantie kunnen laten staan.
In november gaan we naar Nieuw Zeeland en dan zullen we het w.s. voor het laatst op deze manier doen.
Volgend jaar gaan we naar Thailand en dan vertrekken we voor het eerst vanaf Brussel.
Wat betreft de afstand is dat geen probleem, Brussel ligt iets verder van Hellevoetsluis dan van Amsterdam.
De parkeertarieven zijn er lager en er genoeg hotels in de buurt.
Van ons zal Bos die 180 euro dus niet krijgen en ook op andere gebieden gaat het geld kosten omdat we ons geld in Brussel uit gaan geven ipv A.dam.
Voor ons is Brussel een leuk alternatief omdat het qua afstand haalbaar is. Hoe is dat voor jullie?
Blijven jullie van Schiphol vertrekken, gaan jullie nu ook vanaf een buitenlandse luchthaven vliegen (Brussel, Frankfurt, ....) of gaan jullie zelfs minder vliegen?
pi_53216516
Dat ligt er even aan of deze vliegbelasting over een enkele reis of een retourtje is.

Als het om 90 euro op een intercontinentale vlucht gaat, dan gun ik dat Wouter Bos zeker niet en zal ik voor Brussel kiezen.
pi_53216754
Mij vriendin woont aan de Duitse grens, Weeze/Dusseldorf Airport zijn beide makkelijk te bereiken. Dus tot de 'ecotax' wordt teruggedraaid maar vanaf daar vliegen

Dit jaar 11x vanaf een Nederlands vliegveld vertrokken, 22x 11,25 dus is 247,50 voor Bos , kan ik een hoop aantal keer voor op en neer naar Dusseldorf
2015: <span class="s">MLA - JFK - PMI</span>
pi_53216822
Jankend rond rennen voor 5 à 10 minuten, waarna je dan toch betaald en gaat vliegen.
pi_53217452
Door deze extra belasting wordt het interessanter om VIA een andere Europese stad te vliegen dan rechtstreeks vanaf Amsterdam, dus dat is een optie.
Maar waarschijnlijker is dat ik vanaf Dusseldorf ga vertrekken, of vanaf Brussel, goed te bereiken met openbaar vervoer, en goedkoper!

Maar goed, ik hoop dat het juridisch zo zit dat ook de transitpassagiers moeten worden belast, want DAN zullen ze de ticketbelasting echt niet gaan invoeren, want dan zal er zoveel terugloop in passagiers zijn dat het teveel gaat kosten.
En het wordt wel onder het mom van milieu gedaan... maar uiteindelijk gaat het om het geld!
RTFM
Zo niet? Dan toch!
Nawie, just Nawie!
TWENTE KAMPIOEN.
pi_53218567
quote:
Op zondag 16 september 2007 13:48 schreef ozzietukker het volgende:
En het wordt wel onder het mom van milieu gedaan... maar uiteindelijk gaat het om het geld!
Ik denk niet dat er een persoon minder door zal gaan vliegen waardoor het een millieuwinst van 0 op zal leveren.
Het gevolg is wel dat het het ons land economisch gezien w.s. veel meer gaat kosten dan dat het op gaat leveren.
pi_53219477
Iedereen die niet midden in de Randstad woont is net zo snel op een buitenlandse luchthaven als op Schiphol. Nu had ik toch al een hekel aan Schiphol, dus als ze dit doorvoeren zien ze me daar zeker niet meer.

Ben benieuwd hoe dit af gaat lopen,het heeft niets met mileu te maken en is volslagen belachelijk. Ik denk dat de EU het niet goedkeurt.
Ik zoek niet, ik vind.
pi_53220210
quote:
Op zondag 16 september 2007 14:31 schreef DrXLTrouble het volgende:

[..]

Ik denk niet dat er een persoon minder door zal gaan vliegen waardoor het een millieuwinst van 0 op zal leveren.
Het gevolg is wel dat het het ons land economisch gezien w.s. veel meer gaat kosten dan dat het op gaat leveren.
Er zal wel minder worden gaan gevlogen van Nederlandse luchthavens, echter de budgetairlines zullen de toestellen verplaatsen naar de luchthavens van de omliggende landen zodat ze vanaf daar de routes zullen vliegen.
Dus je hebt gelijk, het is slechts het verplaatsen van het probleem en gaat Nederland een heleboel geld kosten.

Ik hoop dan ook echt dat de Transitpassagiers ook belast MOETEN worden zodat hier zo'n teruggang van passagiers wordt bewerkstelligd, hierdoor zoveel banen verloren gaan en dat kan de regering mooi gaan verklaren
RTFM
Zo niet? Dan toch!
Nawie, just Nawie!
TWENTE KAMPIOEN.
pi_53220709
Er staat nog nergens waar die 350 miljoen naar toe gaan, dus ik wacht nog even af met commentaar. Zelfs als die paar tientjes slechts de groei afremmen vind ik dat helemaal niet zo'n slecht idee en betaal het graag.

Bovendien kunnen de reisbranche en de luchtvaartmaatschappijen in plaats van klagen, zelf ook eens kijken of ze 350 miljoen kunnen ophoesten of eenzelfde bijdrage kunnen bieden aan het accomoderen van de groei en daarbij ontstane problemen. Bijvoorbeeld meer gaan vliegen vanaf Lelystad en Eindhoven in plaats van Schiphol.

Ryanair betaalt immers ook vaak genoeg de overige 'verplichte' kosten uit andere inkomsten dan de ticketprijzen. Voorlopig is het natuurlijk een goede tactiek van de maatschappijen (lees Transavia) op Eindhoven en de andere regionale luchthavens om te zeggen dat ze weggaan om zo hun concurrenten weg te krijgen.
  zondag 16 september 2007 @ 17:17:08 #10
169701 HugoBaas
Ik ben niet meer hier
pi_53222584
Ik woon 10km van Amsterdam, dus ik zal Schiphol wel blijven gebruiken.
Reizen naar Brussel of Frankfurt kost me meer dan de extra belasting.
Op maandag 29 maart 2010 19:12 schreef Spoortie het volgende:
Ah, dan vind ik het ook redelijk als ik in naam van alle autisten op FoK! een topic mag openen dat die HugoBaas die ene ziekte met twee k's mag krijgen, of mag dat dan weer niet?
  zondag 16 september 2007 @ 21:10:37 #11
64459 ozzietukker
no worries mate
pi_53228393
quote:
Op zondag 16 september 2007 17:17 schreef HugoBaas het volgende:
Ik woon 10km van Amsterdam, dus ik zal Schiphol wel blijven gebruiken.
Reizen naar Brussel of Frankfurt kost me meer dan de extra belasting.
Het ligt eraan waar je heengaat. Als je Buiten Europa gaat vliegen, weet dat vanaf Dusseldorf de prijzen al lager liggen dan in Nederland, en met 45 Euro erbij is een treinretour vanaf Amsterdam er ruim uit te halen.
(En je hebt ook niet altijd meer keus om vanuit Schiphol te vliegen, gezien bepaalde routes zullen worden overgeheveld naar andere landen, dat is geen 'misschien-scenario' maar dat is een zekere zaak).

Ik kan ook niet begrijpen waarom ze niet gewoon wachten tot een Europese regeling, waarbij e.e.a. eerlijk wordt verdeeld. En als je dan toch wil, zie ik graag dat die Euro's in een fonds worden gestopt die NIET beheerd wordt door de staat. (Niet dat er dan niks aan de strijkstok blijft hangen, maar zo kunnen ze tenminste echt zeggen dat het aan milieuzaken wordt besteed).

De regel in deze opzet zonder transitpassagiers te belasten is belachelijk, KLM heeft gemiddeld 50% transitpassagiers aan boord, dus een opstijgende Boeing 747 van KLM betaald maar voor 225 mensen aan ecobelasting, en dezelfde opstijgende Boeing 747 van bijvoorbeeld China Airlines betaald voor 450 mensen aan ecobelasting. Als de regering mij kan uitleggen hoe DIT legaal en toegestaan is, en je vol kan blijven houden dat het toch echt voor het milieu is.. (Ze stoten toch allebei hetzelfde uit aan verbranding). Tevens moeten de transitpassagiers op de teurgweg ook weer via Schiphol en landen en starten ze weer opnieuw, en ook daarvoor hoeven deze mensen niet te betalen... (Ik heb zo'n idee dat DEZE groep, de transitpassagiers, nou net het milieu meer belasten... Maar wacht het gaat natuurlijk niet om het milieu, het gaat om extra inkomsten, en bij het belasten van de transitters komen er daar minder van en lopen die natuurlijk terug, en dat is natuurlijk NIET de bedoeling...
RTFM
Zo niet? Dan toch!
Nawie, just Nawie!
TWENTE KAMPIOEN.
pi_53263194
Ik vlieg doorgaans toch al vanaf dortmund, dusseldorf of koeln. Gewoon omdat de tickets daar altijd goedkoper zijn. Alleen voor zakenreizen kom ik op schiphol, maar dat zal dan ook snel afgelopen zijn (ook bedrijven zijn tegenwoordig heel erg van het besparen op reiskosten). Bos snijdt zichzelf alleen maar in de vingertjes.
It's better to reign in hell than to serve in heaven
pi_53268275
Precies, ik heb hier in de buurt de keuze uit 7 vliegvelden, dus Amsterdam is altijd wel te vermijden.
Ik denk ook echt dat er maatschappijen gaan uitwijken naar vliegvelden vlak over de grens, zeg bijvoorbeeld Keulen, Luik, Weeze en Brussel.
  Moderator dinsdag 18 september 2007 @ 18:41:14 #14
45833 crew  Fogel
pi_53276790
Ik ben meestal transit passagier en die belasting betaal ik dus niet
Maar voor die enkele keer dat schiphol mijn eindpunt is, maken die paar euro me helemaal niks uit.
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2025:Zuid-Amerika, Nederland, Chicago, Washington, Nederland, Kroatië, Slovenië, Parijs/Brussel/Nijmegen/Kopenhagen
TRV 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Noord-Noorwegen, Nederland, Atlanta
TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
pi_53278868
quote:
Op dinsdag 18 september 2007 18:41 schreef Fogel het volgende:
Ik ben meestal transit passagier en die belasting betaal ik dus niet
Maar voor die enkele keer dat schiphol mijn eindpunt is, maken die paar euro me helemaal niks uit.
Die 45 euro extra voor verre vluchten, vooral naar Azië betekent voor mij dat ik nu veel meer keus heb met maatschappijen met overstap, omdat de bijkomende belasting voor verre vluchten nu ervoor zorgt dat de kosten voor het vertekken van andere luchthavens (bijna) gelijk getrokken wordt.
Ik kan nu met Lufthansa, Austrian Airlines, Finnair of Air France, voor dezelfde prijs als rechtstreeks.
Vooral Austrian Airlines en Air France hebben een beter product in de Economy klasse dan bijvoorbeeld KLM.

Maar wat vooral steekt, WAAROM niet de transitpassagiers belasten, deze zullen immers 2x landen en opstijgen op Schiphol, maar deze mensen betalen nu net niet. (Ik snap ook wel dat dan de aantallen passagiers sterk zullen teruglopen). Maar noem het dan geen ECO-tax! (Want dat is het dus niet).

Ik zal het zien, in ieder geval zal ik de verre vluchten nu vanaf een ander vliegveld maken als blijkt dat het kan worden doorgevoerd. Maar ik hoop dat ook de transitpassagiers moeten worden belast zodat er flink veel banen verloren gaan in deze sector. Dat zullen de kiezers het kabinet zeker in dank afnemen.
RTFM
Zo niet? Dan toch!
Nawie, just Nawie!
TWENTE KAMPIOEN.
  Moderator dinsdag 18 september 2007 @ 21:02:58 #16
45833 crew  Fogel
pi_53282024
quote:
Op dinsdag 18 september 2007 19:43 schreef ozzietukker het volgende:

[..]

Die 45 euro extra voor verre vluchten, vooral naar Azië betekent voor mij dat ik nu veel meer keus heb met maatschappijen met overstap, omdat de bijkomende belasting voor verre vluchten nu ervoor zorgt dat de kosten voor het vertekken van andere luchthavens (bijna) gelijk getrokken wordt.
Ik kan nu met Lufthansa, Austrian Airlines, Finnair of Air France, voor dezelfde prijs als rechtstreeks.
Vooral Austrian Airlines en Air France hebben een beter product in de Economy klasse dan bijvoorbeeld KLM.

..
Waarom niet rechtstreeks met bv Lufthansa vanaf Frankfurt? Of wil je bv van Düsseldorf vertrekken, naar Schiphol vliegen en vanaf daar verder naar Azie? (voor reizen naar de VS was dit bijvoorbeeld in 1997-1999 vaak goedkoper dan direct van Schiphol). Of begrijp ik je helemaal verkeerd?
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2025:Zuid-Amerika, Nederland, Chicago, Washington, Nederland, Kroatië, Slovenië, Parijs/Brussel/Nijmegen/Kopenhagen
TRV 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Noord-Noorwegen, Nederland, Atlanta
TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
pi_53282779
quote:
Op dinsdag 18 september 2007 21:02 schreef Fogel het volgende:

[..]

Waarom niet rechtstreeks met bv Lufthansa vanaf Frankfurt? Of wil je bv van Düsseldorf vertrekken, naar Schiphol vliegen en vanaf daar verder naar Azie? (voor reizen naar de VS was dit bijvoorbeeld in 1997-1999 vaak goedkoper dan direct van Schiphol). Of begrijp ik je helemaal verkeerd?
Er zijn volop mogelijkheden. Mijn voorkeur gaat uit van Dusseldorf vertrekken richting Azie, maar wat ook kan is vliegen van Amsterdam naar een Europese luchthaven en vandaar verder. Uiteraard kost mij dat meer dan nu rechtstreeks vanaf Amsterdam, maar ik betaal die kosten liever aan een goede maatschappij dan aan de staat, zeker als het een ECO-tax genoemd wordt die het niet is.

We zullen zien of het uiteindelijk echt zover komt, er zullen nog wel wat mensen zijn die juridisch e.e.a aan de kaak willen stellen, en ik wil de regering wel eens zien als blijkt dat de werkgelegenheid op Schiphol terugloopt.
Brussel staat te springen om meer passagiers, en Easyjet (voor een deel), China Airlines bijvoorbeeld kunnen daar zonder meer heen verhuizen, wat alleen al 400.000 passagiers kost.
En dan te denken aan Air France - KLM, die Fransen willen bij voorkeur 1 hub, en op deze manier kan de keuze heel gemakkelijk en versneld worden gemaakt, en worden de vluchten van AMS naar CDG feeder vluchten en raakt AMS veel directe vluchten kwijt. Uiteraard niet alles, maar goed voor de werkgelegenheid kan dit niet zijn.
RTFM
Zo niet? Dan toch!
Nawie, just Nawie!
TWENTE KAMPIOEN.
  Moderator dinsdag 18 september 2007 @ 21:26:42 #18
45833 crew  Fogel
pi_53283108
quote:
Op dinsdag 18 september 2007 21:18 schreef ozzietukker het volgende:

[..]

Er zijn volop mogelijkheden. Mijn voorkeur gaat uit van Dusseldorf vertrekken richting Azie, maar wat ook kan is vliegen van Amsterdam naar een Europese luchthaven en vandaar verder. Uiteraard kost mij dat meer dan nu rechtstreeks vanaf Amsterdam, maar ik betaal die kosten liever aan een goede maatschappij dan aan de staat, zeker als het een ECO-tax genoemd wordt die het niet is.
Maar als je vertrek- en aankomstluchthaven Schiphol is, lijkt het me vreemd als je als transitpassagier gezien wordt. Maar OK, je betaalt dan 11,25 omdat het een korte vlucht is ipv die 45¤.
33,75¤ zou voor mij geen reden zijn om extra over te stappen (tenzij ik natuurlijk met een betere maatschappij in de alliantie verder kan vliegen).
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2025:Zuid-Amerika, Nederland, Chicago, Washington, Nederland, Kroatië, Slovenië, Parijs/Brussel/Nijmegen/Kopenhagen
TRV 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Noord-Noorwegen, Nederland, Atlanta
TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
pi_53283566
ECO voor ECOnomie zeker?
DIt zal waarschijnlijk betekenen dat rechtstreekse vluchten naar verre oorden nauwelijks meer worden aangeboden in nederland. Voor een british airways vlucht zal immers "maar" 12 euro betaald hoeven te worden.

Een vlucht vanuit andere landen is voor mij geen probleem, helaas moeten mijn ouders wel vanaf NL gaan...
pi_53284647
quote:
Op dinsdag 18 september 2007 21:26 schreef Fogel het volgende:

[..]

Maar als je vertrek- en aankomstluchthaven Schiphol is, lijkt het me vreemd als je als transitpassagier gezien wordt. Maar OK, je betaalt dan 11,25 omdat het een korte vlucht is ipv die 45¤.
33,75¤ zou voor mij geen reden zijn om extra over te stappen (tenzij ik natuurlijk met een betere maatschappij in de alliantie verder kan vliegen).
Inderdaad je betaald maar 11,25 euro inplaats van 45 euro. En gezien de vliegtuigen die o.a. KLM gebruikt is een andere Europese maatschappij vaak beter.

Opstappen vanaf Dusseldorf wordt ook een mogelijkheid, de ticketprijs en belasting ligt daar al lager, met deze extra verhoging wordt het alleen maar aantrekkelijker! Dusseldorf - Utrecht is in 2 uur met de trein te doen.
Ik ben bang dat ik één van de velen zal zijn die minder vanaf NL zal vliegen, dus ja wellicht wordt er minder gevlogen vanaf NL luchthavens door mensen met beginpunt een NL luchthaven, maar meer vanaf de omliggende. Iets met verplaatsen van probleem in plaats van het daadwerkelijk aanpassen en oplossen door bijvoorbeeld eerlijke emissierechten in te voeren.
(Ongeveer 50% van de passagiers op schiphol is overigens transitpassagier, deze worden nu niet belast.....)
RTFM
Zo niet? Dan toch!
Nawie, just Nawie!
TWENTE KAMPIOEN.
pi_53306422
De aanpak is Engeland is tenminste opbouwend:
quote:
SAY NO TO SKYWAY ROBBERY
Demand a more intelligent approach to aviation

There is no doubt that climate change is a real and imminent danger which should be a concern for us all. We all have the responsibility to take intelligent and well thought-out actions to ensure we leave the planet in a good shape for generations to come.

However, much of the recent political debate has been characterised by gesture politics and discriminatory, often contradictory proposals. Politicians of all colours recognise that different cars have different emissions but do not see the same distinction within air travel.

We are an island nation in a globalised economy yet the UK already taxes flying more heavily than any other European country while making high-speed rail available only to those living in the South East. The time has come to scrap APD air tax and move the burden of taxation from passengers to aircraft emissions. Taxing families but not private jets is a grotesque insult.

It is time for us all to demand a more intelligent approach to flying. Politicians must incentivise consumers to take the greener option when it is available - this means banning the dirty, old aircraft from our skies; getting the right tax regime in place to reward cleaner behaviour; being realistic about the value of aviation and resisting the temptation to advocate alternatives when no such alternatives exist.

We urge you to write to your MP. It will only take two minutes to tell the politicians you demand a more informed and intelligent approach to aviation.

Step 1) Go to www.writetothem.com

Step 2) Type in your post code

Step 3) Chose your MP (and any other politician you feel should get the message)

Step 4) In your own words express your opinion on the following points


An intelligent approach to aviation

  • Encouraging people to fly in cleaner aircraft - just like cars
  • Ban the oldest, dirtiest aircraft in the sky
  • Taxing families but not private jets and cargo
  • Air Passenger Duty reform - taxing aircraft emissions, not people / pollute the most pay the most
  • UK air travellers already pay more tax than any other country in Europe
  • Encourage aircraft technology developments, air travel could be 50% cleaner within 10 years.
  • Urge people to act responsibly - to fly with those airlines that have new aircraft, high passenger loads and fewer emissions.


    Should questions be asked in Parliament about the efficiency of transport modes used for Government business

    Even if you feel there is little you can do to influence this debate, make sure you read 'the facts about aviation emissions'. The more MPs are aware of the facts, the greater the ability of our country to take the lead in aviation emissions, and it is essential to have an informed political debate on the intelligent solutions to managing aviation emissions
  • pi_53308826
    quote:
    Op woensdag 19 september 2007 18:21 schreef DutchTrain het volgende:
    De aanpak is Engeland is tenminste opbouwend:
    [..]
    Nederland gebruikt volgens mij Engeland ook als voorbeeld voor het invoeren van de ticketbelasting, daar is het vliegen ook niet afgenomen. Men vergeet echter dat Engeland een eiland is, en vanuit Nederland gemakkelijk naar andere luchthavens is te gaan.

    Gisteren gaf Wouter Bos aan dat de 'Eco-tax' niet naar het milieu gaat, maar naar belastingverlichtingen voor alle Nederlanders. Ik heb iemand nog echt nooit zo dom horen praten door te zeggen dat vliegen vervuilend is (wat opzich wel waar is) maar dat het nu eerlijk wordt belast.
    Want minimaal 50% van de passagiers (transitpassagiers) betaalt niets, en vrachtvliegtuigen worden ook niet belast, en de ECO-tax gaat niet naar het milieu....

    Denk daarbij aan ook nog eens het onderscheid in tarieven voor korte en lange vluchten, De regering zegt iets aan het milieu te willen doen, maar de boeing 747 met verre bestemming is zo Nederland uit en vervuild hier niet meer, en het geld gaat toch niet naar het milieu, daar komt bij dat KLM veelal met 747-combi's vliegt zodat maar zo'n 200 passagiers dit tarief hoeven te betalen, maar een full passenger service 400 passagiers die dit moeten betalen, en ws is de 747-combi zwaarder beladen.... (Helemaal erg wordt het als je weet dat KLM ook nog eens 50% transitpassagiers aan boord heeft zodat daar uiteindelijk maar 100 mensen betalen).
    Iets zegt mij dat e.e.a. niet eerlijk en evenwichtig wordt verdeeld en het gewoon een BELASTING is in plaats van een groene maatregel.
    RTFM
    Zo niet? Dan toch!
    Nawie, just Nawie!
    TWENTE KAMPIOEN.
    pi_53310549
    Ik zal dan nog meer gebruik maken van het vliegveld bij Dusseldorf! Nu denk ik nog wel eens aan de mogelijkheid schiphol, daar zal bij de invoering niet meer aangedacht worden...
    すれざる ・・SureZal ・・ スレザル
    pi_53313630
    www.ikverticket.nl

    Lijkt me duidelijk.
    "There are no short cuts to any place worth going"
    - Beverly Sills
    pi_53319582
    Weer een site waar totaal niet wordt nagedacht over het hoe en waarom. Beetje makkelijk van de grote luchtvaartmaatschappijen om zo te reageren en niet na te denken wat ze zelf kunnen doen.
    pi_53351986
    Whatever, mijn werkgever(overhied) betaalt al mijn tickets, dus da's belastinggeld rondpompen....
    pi_53353777
    Maar hoe willen ze dan controleren of je een transitpassagier bent? plaats waar je het ticket boekt? want dan kun je gewoon je ticket via het buitenland boeken!
      Moderator vrijdag 21 september 2007 @ 16:10:58 #28
    819 crew  Gert
    spreekt voor zich
    pi_53359286
    quote:
    Op woensdag 19 september 2007 19:48 schreef ozzietukker het volgende:

    Iets zegt mij dat e.e.a. niet eerlijk en evenwichtig wordt verdeeld en het gewoon een BELASTING is in plaats van een groene maatregel.
    Tuurlijk. Puur het feit dat de opbrengst van deze nieuwe belasting naar de "algemene middelen" vloeit , geeft m.i. al aan dat het geen zuivere milieumaatregel is.
    "Those people who think they know everything, are a great annoyance to those of us who do."
      Moderator vrijdag 21 september 2007 @ 17:06:42 #29
    45833 crew  Fogel
    pi_53360648
    quote:
    Op vrijdag 21 september 2007 12:51 schreef matjas het volgende:
    Maar hoe willen ze dan controleren of je een transitpassagier bent? plaats waar je het ticket boekt? want dan kun je gewoon je ticket via het buitenland boeken!
    Een transitpassagier komt met het vliegtuig vanuit het buitenland en vliegt verder ergens anders heen vanaf schiphol. Waar het ticket gekocht is, is irrelevant.
    I'm surrounded by morons!
    TRV plannen/geboekt 2025:Zuid-Amerika, Nederland, Chicago, Washington, Nederland, Kroatië, Slovenië, Parijs/Brussel/Nijmegen/Kopenhagen
    TRV 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Noord-Noorwegen, Nederland, Atlanta
    TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
      vrijdag 21 september 2007 @ 19:11:11 #30
    37777 Sigmund_Freud
    Whats On a Mans Mind
    pi_53363344
    quote:
    Op dinsdag 18 september 2007 08:46 schreef Prince_of_Darkness het volgende:
    Ik vlieg doorgaans toch al vanaf dortmund, dusseldorf of koeln. Gewoon omdat de tickets daar altijd goedkoper zijn.
    Same here
    Multiply it by infinity, and take it to the depth of forever, and you will still have barely a glimpse of what I'm talking about.
    pi_53367137
    quote:
    Op vrijdag 21 september 2007 17:06 schreef Fogel het volgende:

    [..]

    Een transitpassagier komt met het vliegtuig vanuit het buitenland en vliegt verder ergens anders heen vanaf schiphol. Waar het ticket gekocht is, is irrelevant.
    Toch zijn er misschien nog wel mogelijkheden door een ticket te boeken Antwerpen - Amsterdam - VERRE BESTEMMING. Op dit manier ben je in principe een transitpassagier, Maatschappijen zouden zo'n constructie gaan bedenken. (Echter vanaf Antwerpen vlieg je niet maar gebruik je de trein, maatschapijen zouen wat minder strict kunnen zijn om te controleren of mensen daadwerkelijk in Antwerpen opgestapt zijn).

    Maar ik heb eerder het idee dat vooral de vliegtuigen van KLM nog meer geladen zullen worden met transitpassagiers, en dat de Nederlanders via een andere Europese bestemming gaan vliegen omdat de prijs nu hetzelfde is.

    Maar bovenal blijft staan dat dit geen milieumaatregel is, daarvoor wordt slechts een te beperkte groep belast, en de opbrengsten gaan niet naar het milieu. Dus noem het beestje bij de naam en gewoon belasting. Co2 emissierechten Europebreed is een veel beter idee, maar ja die inkomsten moeten worden uitgegeven aan milieuprojecten, en deze regering geeft liever geld uit aan onzinnige bemoeizuchtige plannen.
    Ik zal Europees wel zoveel mogelijk vanuit Amsterdam moeten blijven vliegen, verder weg zal ik echter niet meer (rechtstreeks) vanaf Amsterdam gaan doen, Dusseldorf of Brussel worden veel aantrekkelijker.
    Maar goed, ik ben benieuwd wat er eventueel juridisch nog kan door de diverse partijen, lijkt mij mooi als de regering gedwongen wordt om de belastingmaatregel ook te laten gelden voor transitpassagiers, dat zal het goed doen voor de werkgelegenheid op en rond Schiphol! (Niet dat ik die mensen hun baan wil laten verliezen, maar op die manier zal de regering erg snel terugkomen op dit plan, want dan kost dit miljarden, denk bijvoorbeeld aan reizigers uit de Amerika die verder vliegen naar (verre) bestemmingen vanaf Schiphol die dan 2x 45 Euro of 45 + 11 Euro moeten gaan betalen, met de dure dollar is dat 125 dollar / 80 dollar extra op een vliegticket, en zullen die reizigers wel via andere Europese bestemmingen gaan vliegen)
    Ik ben namelijk bang dat de belasting extra opzich wel mag, een regering mag zelf die kosten bepalen, maar volgens mij mag er geen onderscheid worden gemaakt tussen lang of kort vliegen omdat dat niets uitmaakt volgens de wet. (Ik zeg met nadruk belasting, want zo zullen ze het moeten gaan noemen, een milieumaatregel mag niet wat dat zijn extra kosten, al blijft dit natuurlijk een juridisch verhaal).
    RTFM
    Zo niet? Dan toch!
    Nawie, just Nawie!
    TWENTE KAMPIOEN.
    pi_53367418
    Ik denk eerder dat het probleem is dat er slechts 1 maatschappij is die transitpassagiers heeft op Schiphol en dat door de regel om deze passagiers uit te sluiten van een bijdrage het indirect een vorm van staatssteun is.
      zaterdag 22 september 2007 @ 11:46:45 #33
    191980 jurgen.
    Sarang Mi lobi
    pi_53376990
    Ik vlieg gewoon minder als we weer genaaid worden met die extra TAX! Of ik rijd naar Antwerpen/Brussel en vertrek vanaf daar richting mijn vakantiebestemming.
    pi_53387352
    Hier was ook het wachten op.. de vergelijking met andere vormen van transport, waar de belasting veel hoger op is
    quote:
    'Hoogste tijd voor kerosineaccijns'

    AMSTERDAM - Milieudefensie vindt dat na de introductie van een vliegtax er eindelijk ook accijns moet worden geheven op kerosine. Nederland zou met buurlanden als Duitsland, België, Engeland en Frankrijk een kopgroep moeten vormen van landen die samen accijns heffen.

    Uit onderzoek in opdracht van Milieudefensie blijkt dat de prijs van een vakantiereis voor 43 procent wordt bepaald door belasting, terwijl dat voor een vliegvakantie maar 3 procent is.

    De vliegtax, onderdeel van de kabinetsplannen, doet volgens de organisatie iets aan dit "oneerlijke belastingvoordeel". Milieuminister Jacqueline Cramer zou het voortouw moeten nemen voor een Europese kopgroep voor kerosinetax.

    Het aantal vluchten kan dan met tientallen procenten dalen, blijkt uit het onderzoek door het Centrum voor Duurzaam Transport en Toerisme van de hogeschool NHTV in Breda.

    Concurrerend

    Volgens Joris Wijnhoven van Milieudefensie worden andere en minder vervuilende vervoersvormen door het verder belasten van vliegtickets weer concurrerend.

    "Met name de veelvliegers, die korte funtripjes maken binnen Europa, zullen hierdoor hun gedrag veranderen. En dat betekent directe winst voor het milieu."

    Trajecten

    De NHTV onderzocht de verschillende belastingdruk voor vier drukke trajecten (Amsterdam/Utrecht naar Berlijn, Barcelona, Londen en Zürich).

    Automobilisten betalen btw, brandstofaccijns, tol, aanschaf- en wegenbelasting, bij elkaar 43 procent. Busreizigers komen uit op 21 procent, treinreizigers op 6 procent.

    Reiskosten

    Vliegpassagiers zijn het goedkoopste uit, 3 procent van hun reiskosten bestaat uit belastingen, grotendeels vanwege de Britse ticketheffing.

    Uit het onderzoek bleek verder dat 49 procent van de Nederlanders in het geheel niet vliegt, gemeten over een periode van drie jaar.

    Gevoelig

    Kerosinebelasting is een gevoelig onderwerp in de luchtvaartsector. Maatschappijen als KLM vrezen voor hun concurrentiepositie.

    Toenmalig KLM-topman Leo van Wijk zei vorig jaar april dat Europa de concurrentiepositie van Europese vervoerders "te grabbel" gooit. Amerikaanse concurrenten hoeven zo'n belasting niet te betalen.
    pi_53387516
    Ik woon vlak bij de grens dus zal vanuit het buitenland vertrekken als dat goedkoper is, maar dat deed ik al.
    pi_53391160
    quote:
    Op zaterdag 22 september 2007 19:42 schreef DutchTrain het volgende:
    Hier was ook het wachten op.. de vergelijking met andere vormen van transport, waar de belasting veel hoger op is
    [..]
    Maar de vraag is of andere landen ook het voortouw willen nemen, vergeet niet dat de ontwikkelingen van de kleine aiports voor de betreffende regio's van groot belang is.
    Als de vliegticketbelasting doorgaat en hierdoor een flinke groei gaat ontstaat in de grensstreek van België en Duitsland, denk dan maar niet dat ze ook maar even een extra belasting gaan doorvoeren!

    Ik blijft erbij, deze tax heeft niks met het milieu te maken, want ook de 11,25 op korte vluchten is een beetje wrang, gezien je 11,25 betaald voor een vlucht naar London, wat iets van 400 km is, maar ook naar Barcelona wat 1500 km is..... Als je echt iets met het milieu wilt, voer dan Europabreed de co2 emissierechten in, op die manier moet de maatschappij dit zelf betalen en zal dit uiteraard doorberekenen in de ticketprijs, en dat is eerlijker dan nu het geval is met het uit vrijstellen van transitpassagiers, en opbrengsten die NIET naar het milieu gaan.
    RTFM
    Zo niet? Dan toch!
    Nawie, just Nawie!
    TWENTE KAMPIOEN.
    pi_53391469
    En wat is volgens jou het verschil tussen een Boeing 737 naar London of een Boeing 737 naar Barcelona die over je huis komt, als je het hebt over geluid, ruimtegebruik, uitstoot van gevaarlijke stoffen of gezondheidseffecten

    We hebben het hier niet over een CO2 heffing. Althans, dat lijkt me niet, gezien er (bijna) geen binnenlandse lijnvluchten zijn en het niet afstandsafhankelijk is.
    pi_53391992
    quote:
    Op zaterdag 22 september 2007 22:03 schreef DutchTrain het volgende:
    En wat is volgens jou het verschil tussen een Boeing 737 naar London of een Boeing 737 naar Barcelona die over je huis komt, als je het hebt over geluid, ruimtegebruik, uitstoot van gevaarlijke stoffen of gezondheidseffecten

    We hebben het hier niet over een CO2 heffing. Althans, dat lijkt me niet, gezien er (bijna) geen binnenlandse lijnvluchten zijn en het niet afstandsafhankelijk is.
    Het wordt een ECO-tax genoemd, dus ga ik er gemakshalve van uit dat het genoemde bedrag voor de totale vliegduur is. Anders kan je ook niet verklaren waarom er verschil is tussen een tarief van 11,25 voor korte vluchten en 45 euro voor lange afstand. (Zeker gezien Northwest ook met een 757 transatlantisch vliegt, of Martinair / Arke-Fly met een 767 binnen Europa, terwijl o.a. Delta Airlines ook met en 767 transatlantisch vliegt, toch is hier prijsverschil, en dat zal dan met de afstand te maken moeten hebben).

    En een 737 voor een vlucht naar London zal over het algemeen minder brandstof aan boord hebben als voor de vlucht naar Barcelona wat inhoud dat de 737 naar London minder zwaar beladen zal zijn als de 737 naar Barcelona. En hoe lichter het vliegtuig hoe eerder en sneller deze hoog in de lucht zit, dus zal het geluid minder zijn, de uitstoot minder, en de gezondheidseffecten minder.
    RTFM
    Zo niet? Dan toch!
    Nawie, just Nawie!
    TWENTE KAMPIOEN.
    pi_53392708
    Dat laatste verschil zal iemand in Zwanenburg, Aalsmeer of Hoofddorp echt niet merken
      zondag 23 september 2007 @ 09:50:53 #40
    64459 ozzietukker
    no worries mate
    pi_53399801
    quote:
    Op zaterdag 22 september 2007 22:42 schreef DutchTrain het volgende:
    Dat laatste verschil zal iemand in Zwanenburg, Aalsmeer of Hoofddorp echt niet merken
    Misschien niet, maar ik ben regelmatig in Uithoorn, en het maakt wel degelijk uit of er een 747 of 767 overkomt of een 737 tijdens het opstijgen. En je betaalt overigens al een toeslag voor geluidsoverlast, de zogenaamde noise isolation charge, wat 2 euro per passagier is. (Dat geld wordt in principe besteed wat de belasting inhoud, geluidsisolatie voor bewoners rond Schiphol, de vliegbelasting komt in de staaskas.....)
    Daar komt bij dat dat niet de discussie is of mensen last hebben van vliegverkeer, als ze ECHT het vliegverkeer zouden willen verminderen dan zouden ze de transitpassagiers moeten belasten zodat KLM concurrentiepositie in gevaar komt, want DAN zullen de vluchten echt afnemen omdat mensen met andere maatschappijen zullen vliegen met een ander overstapstation. (Zoals jij al aangaf, ws heeft KLM een goede belangenlobby in den haag)
    RTFM
    Zo niet? Dan toch!
    Nawie, just Nawie!
    TWENTE KAMPIOEN.
    pi_53399833
    Het is kut, maar ik zal er niet minder om gaan vliegen.
    Zeker omdat ik vlakbij Schiphol woon.
    "Ik heb geen tijd voor leuk,... ik maak alleen tijd voor episch! - Chocobo
    pi_53400319
    quote:
    Op zaterdag 22 september 2007 22:19 schreef ozzietukker het volgende:

    [..]
    En een 737 voor een vlucht naar London zal over het algemeen minder brandstof aan boord hebben als voor de vlucht naar Barcelona wat inhoud dat de 737 naar London minder zwaar beladen zal zijn als de 737 naar Barcelona. En hoe lichter het vliegtuig hoe eerder en sneller deze hoog in de lucht zit, dus zal het geluid minder zijn, de uitstoot minder, en de gezondheidseffecten minder.
    Dat hoeft bij lange na niet. Afstand zegt niets over de hoeveelheid brandstof die een vliegtuig bij zich heeft. Uiteraard wel het minimum, maar niets over het maximum.
    De hoeveelheid brandstof die een vliegtuig extra vervoert, ligt grotendeels aan de brandstofprijs. Als de brandstof in Amsterdam (veel) goedkoper is dan op de bestemming, dan zal er maximaal getankt worden in Amsterdam, zodat er weinig dure brandstof gekocht hoeft te worden op de bestemming.
    Het rondsleuren van deze brandstof kost geld (vliegtuig is zwaarder), maar bij voldoende prijsverschil kan het dus uiteindelijk wel geodkoper zijn.
    Een vlucht naar Barcelona kan dus lichter zijn dan een vlucht naar Parijs.

    Voor de goede orde hoeft de brandstof in Amsterdam niet altijd de goedkoopste te zijn..
    You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
    C. Sagan
    pi_53404063
    Dit artikel belicht de andere kant van het belastingverhaal: http://www.parool.nl/nieuws/2007/SEP/22/eco1.html Ik vind zelf dat de opbrengsten van deze belasting volledige naar milieumaatregelen zouden moeten gaan, maar verder vind ik het niet zo'n slecht idee. Ik vind ook dat dit Europees of wereldwijd ingevoerd zou moeten worden, maar voordat dat geregeld is, zijn alle ijsbergen en gletschers ter wereld al gesmolten door global warming. Het lijkt me goed dat 1 land er gewoon mee begint dan volgen er hopelijk meer schapen over de dam.

    Over de consequenties: veel mensen roepen nu dat ze vanaf buitenlandse luchthavens zullen vertrekken. Uiteindelijk denk ik dat slechts weinigen dat werkelijk doen. Als je al enkele honderden euro's hebt uitgetrokken voor een vakantie dan kan die 11,25 of 45 euro er ook nog wel bij. Ik denk niet dat veel reizigers 3 uur lang op een of andere europese luchthaven gaan rondhangen om door overstappen 45,00 - 11,25 = 33,75 euro te besparen. Ik zelf in ieder geval niet.

    Ik ben nog niet in de luchthavens van Dusseldorf en Brussel geweest, maar Schiphol is over het algemeen een prettige luchthaven en goed bereikbaar. Voor de meeste Nederlanders is Dusseldorf of Brussel een paar uur met de trein. Je moet vaak ook nog overstappen met al je bagage en een stuk met de bus. Vooral als je moe terugkomt van vakantie is dit allemaal bijzonder vervelend.

    De bedragen van 11,25 en 45,00 zijn slim gekozen. Ik denk niet dat reizigers massaal hun keuzes gaan aanpassen. Als het zeg 75 - 100 euro zou zijn, dan wordt het een ander verhaal.
    pi_53404365
    Maar hoe zou je dan 'milieumaatregelen' willen definiëren; bosaanplant, CO2 reductie, investeringen in duurzame energie? Of ook betere gezondheidszorg, investeren in de aantrekkelijkheid van steden buiten de regio Schiphol of het ontwikkelen van een beter vervoersysteem over land?
    pi_53407298
    quote:
    Op zondag 23 september 2007 13:42 schreef jaco het volgende:Ik vind ook dat dit Europees of wereldwijd ingevoerd zou moeten worden
    Ook al ben ik faliekant tegen deze "eco"tax, als het in geheel Europa wordt ingevoerd, of nog beter de gehele wereld, dan zal ik mijn mening wel bijstellen. Probleem nu is dat de burgers van Nederland wel de lasten hebben, namelijk banen verlies, hogere uitgaven, maar niet persé de voordelen. En voor het milieu maakt het niets uit, het aantal vliegbewegingen zal niet afnemen. Mogelijk wel in ons land, maar dat zal destemeer toenemen in de landen over de grens, waarbij de vliegtuigen nog lekker over ons landje vliegen en dus nog even veel uitstoten.
    quote:
    Over de consequenties: veel mensen roepen nu dat ze vanaf buitenlandse luchthavens zullen vertrekken. Uiteindelijk denk ik dat slechts weinigen dat werkelijk doen. Als je al enkele honderden euro's hebt uitgetrokken voor een vakantie dan kan die 11,25 of 45 euro er ook nog wel bij. Ik denk niet dat veel reizigers 3 uur lang op een of andere europese luchthaven gaan rondhangen om door overstappen 45,00 - 11,25 = 33,75 euro te besparen. Ik zelf in ieder geval niet.
    Maar veel maatschappijen die de ticketprijs laag willen houden zullen dan wel uitwijken naar het buitenland, zodat je als reiziger geen keus meer hebt. Waarom zou ryanair op Maastricjt gaan vliegen als ze voor minder geld (geen "eco"tax) ook vanaf Luik kunnen vliegen. Luk ligt op een steenworp afstand van Maastricht, dus je hebt wel het geluid en de uitsoot, maar niet de inkomsten
    quote:
    Ik ben nog niet in de luchthavens van Dusseldorf en Brussel geweest, maar Schiphol is over het algemeen een prettige luchthaven en goed bereikbaar. Voor de meeste Nederlanders is Dusseldorf of Brussel een paar uur met de trein. Je moet vaak ook nog overstappen met al je bagage en een stuk met de bus. Vooral als je moe terugkomt van vakantie is dit allemaal bijzonder vervelend.
    Er zijn meer luchthavens dan Schiphol alleen.
    You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
    C. Sagan
      zondag 23 september 2007 @ 15:58:53 #46
    64459 ozzietukker
    no worries mate
    pi_53408115
    quote:
    Op zondag 23 september 2007 13:42 schreef jaco het volgende:

    De bedragen van 11,25 en 45,00 zijn slim gekozen. Ik denk niet dat reizigers massaal hun keuzes gaan aanpassen. Als het zeg 75 - 100 euro zou zijn, dan wordt het een ander verhaal.
    Het verschil met vertrekken vanaf Dusseldorf is op dit moment vaak al zo'n 50 euro, hier komt dus de 45 euro bij, waardoor het opeens ongeveer 100 euro goedkoper wordt om vanaf daar ver te gaan vliegen. Als je uiteraard naast Schiphol woont is het misschien niet interessant, maar er wonen al veel mensen die 2 kanten opkunnen, en ik persoonlijk wil best 1 uur extra in de trein zitten om naar Dussseldorf te gaan om 100 euro uit te sparen.

    Daar komt ook inderdaad bij dat low budget airliners een deel van de vluchten zal verplaatsen, dit kost de NL economie meer dan Den Haag even denkt uitgerekend te hebben.
    Naast het feit dat de ECO tax helemaal niet naar het milieu gaat.. denk ik dat dergelijke zaken sowieso Europabreed moeten worden aangepakt, op die manier betekent het ook echt iets voor het milieu, en kunnen er resultaten worden bereikt. (Maar ja, ik snap ook wel dat het niet om het milieu gaat deze maatregel, maar alleen maar is om geld binnen te halen, ik mag dan ook hopen dat ze gewongen worden de transitpassagiers ook te belasten, immers dit is uitsluiten van een bepaalde groep, en hopla daarmee verdwijnen nog meer passagiers en nog meer arbeidsplaatsen )
    RTFM
    Zo niet? Dan toch!
    Nawie, just Nawie!
    TWENTE KAMPIOEN.
    pi_53408728
    quote:
    Op zondag 23 september 2007 15:32 schreef The_stranger het volgende:
    Ook al ben ik faliekant tegen deze "eco"tax, als het in geheel Europa wordt ingevoerd, of nog beter de gehele wereld, dan zal ik mijn mening wel bijstellen. Probleem nu is dat de burgers van Nederland wel de lasten hebben, namelijk banen verlies, hogere uitgaven, maar niet persé de voordelen.
    Dt klopt niet. Want de inkomsten gaan naar de algemene middelen. Dat betekent dat de opbengsten iedereen in Nederland ten goede komen, dus niet alleen de mensen die lijden onder de effecten van de groei van het vliegverkeer én dat het ook niet ten goede komt aan mensen in het buitenland (wat bijvoorbeeld zo zijn geweest als er alleen nog maar bepaalde vliegtuigen zouden worden toegestaan in NL)
    pi_53410109
    quote:
    Op zondag 23 september 2007 16:17 schreef DutchTrain het volgende:

    [..]

    Dt klopt niet. Want de inkomsten gaan naar de algemene middelen. Dat betekent dat de opbengsten iedereen in Nederland ten goede komen, dus niet alleen de mensen die lijden onder de effecten van de groei van het vliegverkeer én dat het ook niet ten goede komt aan mensen in het buitenland (wat bijvoorbeeld zo zijn geweest als er alleen nog maar bepaalde vliegtuigen zouden worden toegestaan in NL)
    Dat valt te betwijfelen en ligt helemaal aan het doel en de belangen die jij eraan hecht. Afganistan, gratis schoolboeken, salarisverhoging voor de kamer zijn doelen die ik zo snel niet interessant vind maar mij wel geld kosten.

    Voorop staat dat de "eco"tax niet te goede komt aan het milieu, tenzij er toevallig een bos of sloot op die lijst van algemene middelen staat, terwijl het effect ook niet ten goede komt aan het milieu. Er wordt niet minder gevlogen, er wordt niet minder uitgestoten.
    Er worden wel mensen ontslagen of minder aangenomen. Er worden wel euro's naar het buitenland gebracht. Om mijn voorbeeld weer aan te halen, ik zie echt niet in waarom ryanair nog op maastricht zou wil vliegen, iets wat ze een tijdje geleden naar buiten brachten. Als Luik goedkoper is, dan zie ik ze daar heen gaan in de toekomst, kijk naar de nachtvluchten van DHL. Wel de lasten, niet de lusten, afgezien maar hopen dat je zelf profiteerd van de lijst "algemene middelen"
    You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
    C. Sagan
      zondag 23 september 2007 @ 23:40:56 #49
    16466 BloodhoundFromHell
    ---------------------
    pi_53420478
    ik vlieg vanaf brussel, was zoieso al goedkoper (ook al vlieg je via amsterdam) nu helemaal. Het is een domme, ondoordachte regeling, die grote schade toebrengt aan de economie.
    (__/)
    (='.'=)
    (")_(")
    pi_53420867
    quote:
    Op zondag 23 september 2007 17:16 schreef The_stranger het volgende:
    Dat valt te betwijfelen en ligt helemaal aan het doel en de belangen die jij eraan hecht. Afganistan, gratis schoolboeken, salarisverhoging voor de kamer zijn doelen die ik zo snel niet interessant vind maar mij wel geld kosten.
    Dat is natuurlijk wel erg kortzichtig gedacht. Alhoewel gratis schoolboeken precies het bedrag kosten als de opbrengst van deze belasting...
    quote:
    Voorop staat dat de "eco"tax niet te goede komt aan het milieu, tenzij er toevallig een bos of sloot op die lijst van algemene middelen staat, terwijl het effect ook niet ten goede komt aan het milieu. Er wordt niet minder gevlogen, er wordt niet minder uitgestoten.
    Er worden wel mensen ontslagen of minder aangenomen. Er worden wel euro's naar het buitenland gebracht. Om mijn voorbeeld weer aan te halen, ik zie echt niet in waarom ryanair nog op maastricht zou wil vliegen, iets wat ze een tijdje geleden naar buiten brachten. Als Luik goedkoper is, dan zie ik ze daar heen gaan in de toekomst, kijk naar de nachtvluchten van DHL. Wel de lasten, niet de lusten, afgezien maar hopen dat je zelf profiteerd van de lijst "algemene middelen"
    Het verminderen van de groei is wat anders dan terugdringen van het aantal vluchten.

    En blijkbaar zijn we rijk genoeg in Nederland om toch ieder jaar weer meer te consumeren
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')