Dank jequote:
quote:Nodig
250 gram boter op kamertemperatuur (beter geen roomboter ivm kans op schiften)
125 gram suiker
3 eieren
1 a 1,5 eetlepel oploskoffie (wiener melange als je het wat zoeter wilt maken)
pak brusselse / zaanse kermis of gewone theebiscuit
1 kop sterke koffie (dubbel zo sterk als normaal)
Hagelslag
bereiding
* Boter met de suiker mengen met de mixer
* 1 voor 1 de eieren erdoor mengen
* oploskoffie mengen met een heel klein beetje water (echt maar hooguit een eetlepel water)
* opgeloste koffie beetje voor beetje toevoegen aan mengsel (dit moet echt beetje bij beetje anders mengt het niet)
* Eventueel nog vanillesuiker ofzo toevoegen als het niet zoet genoeg is
* koekjes door die sterke koffie halen en een laag koekjes op een schaal naast elkaar.
* daar een laag creme overheen, en dan weer koekjes, en dan weer creme etc.
* als laatste een laag creme en ook een laag creme aan de zijkanten
* hagelslag er omheen
De koelkast in!!
Niet? vreemd ......quote:
Thanx! Ben er zelf ook erg blij mee en hoop dat ze er voorlopig nog lekker in kan slapen ( en past )quote:Op woensdag 30 juli 2008 08:17 schreef maffemuts het volgende:
Wat ontzettend leuk gedaan beaker
En wat een lief bedje (sorry wilde het toch even zeggen)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |