FOK!forum / Klaagbaak / Dood bier
knnthwoensdag 12 september 2007 @ 13:46
Overgieten, dan schuimt het weer.
Een mes erin laten vallen, dan schuimt het weer.

Waarom denken mensen dat dit werkt? Dood bier heeft te maken met koolzuur, niet met de schuimlaag

Vorige week hoorde ik voor de zoveelste keer zo'n onzinnige fabel, zijn mensen dan echt zo dom
n0rwoensdag 12 september 2007 @ 13:48
Gewoon doorzuipen
kikoooooowoensdag 12 september 2007 @ 13:48
dood bier is ook bier
Fredwoensdag 12 september 2007 @ 13:48
Zolang mensen het blijven geloven is het natuurlijk ideaal voor de horeca.
Angel_of_Dthwoensdag 12 september 2007 @ 13:49
quote:
Op woensdag 12 september 2007 13:46 schreef knnth het volgende:
zijn mensen dan echt zo dom
Ja.
TheThirdMarkwoensdag 12 september 2007 @ 13:51
Servetje oprollen en even in je biertje dompelen.
Werkt dus echt.
knnthwoensdag 12 september 2007 @ 13:51
quote:
Op woensdag 12 september 2007 13:48 schreef FredvZ het volgende:
Zolang mensen het blijven geloven is het natuurlijk ideaal voor de horeca.
Nee, dood bier is weggooien en nieuwe kopen. Kassa!
Adjeujwoensdag 12 september 2007 @ 13:53
Ligt natuurlijk volledig aan je definitie van levend bier..
knnthwoensdag 12 september 2007 @ 13:58
quote:
Op woensdag 12 september 2007 13:51 schreef TheThirdMark het volgende:
Servetje oprollen en even in je biertje dompelen.
Werkt dus echt.
ja want in servetjes zit koolzuur
Woffelwoensdag 12 september 2007 @ 13:58
Met schuimlaag ziet bier er sowieso aantrekkelijker uit, dus dat overgieten doe ik dan ook indien nodig..
mordradeadwoensdag 12 september 2007 @ 13:59
Bier zou de kans niet moeten krijgen om dood te gaan.
Misanwoensdag 12 september 2007 @ 14:09
quote:
Op woensdag 12 september 2007 13:51 schreef TheThirdMark het volgende:
Servetje oprollen en even in je biertje dompelen.
Werkt dus echt.
en daarna het servetje leegdrinken?
andre347woensdag 12 september 2007 @ 14:21
Zuipen
avw1982woensdag 12 september 2007 @ 14:24
quote:
Op woensdag 12 september 2007 14:09 schreef Misanthropist het volgende:

[..]

en daarna het servetje leegdrinken?
Gewoonikwoensdag 12 september 2007 @ 14:25
Ik snap dat overgieten ook nooit.
afcajoswoensdag 12 september 2007 @ 14:29
maakt mij geen zak uit of het warm koud dood of levend bier is!! zuipen die handel
DoctorBwoensdag 12 september 2007 @ 14:29
als je bier dood slaat is dat een teken dat je je bakkes moet wassen en je tanden moet poetsen.
viespeuk
LekkerWijfwoensdag 12 september 2007 @ 14:31
Beter nog, geen knoflook eten voor het bier zuipen.
Just_Shut_Upwoensdag 12 september 2007 @ 14:32
quote:
Op woensdag 12 september 2007 14:29 schreef DoctorB het volgende:
als je bier dood slaat is dat een teken dat je je bakkes moet wassen en je tanden moet poetsen.
viespeuk
Martijn85woensdag 12 september 2007 @ 14:33
quote:
Op woensdag 12 september 2007 14:29 schreef afcajos het volgende:
maakt mij geen zak uit of het warm koud dood of levend bier is!! zuipen die handel
check
rashudowoensdag 12 september 2007 @ 14:34
Drink dan ook gesteriliseerd bier, oen.
Game_Errorwoensdag 12 september 2007 @ 14:46
ik hoorde altijd dat je ff je snikkel er in moet hangen....
Lyziowoensdag 12 september 2007 @ 14:47
Lausteenwoensdag 12 september 2007 @ 15:08
Mooiste is altijd als je tapbiertje dood is, ff de tapkraan halfopen zetten zodat er alleen maar fucking ranzig schuim uitkomt, en dan gewoon verkopen Niet te zuipen, maar het ziet er wel goed uit
knnthwoensdag 12 september 2007 @ 15:10
quote:
Op woensdag 12 september 2007 15:08 schreef Lausteen het volgende:
Mooiste is altijd als je tapbiertje dood is, ff de tapkraan halfopen zetten zodat er alleen maar fucking ranzig schuim uitkomt, en dan gewoon verkopen Niet te zuipen, maar het ziet er wel goed uit
Noorkwoensdag 12 september 2007 @ 15:19
Koffiefilters erin werkt echt!
Misanwoensdag 12 september 2007 @ 15:26
quote:
Op woensdag 12 september 2007 15:08 schreef Lausteen het volgende:
Mooiste is altijd als je tapbiertje dood is, ff de tapkraan halfopen zetten zodat er alleen maar fucking ranzig schuim uitkomt, en dan gewoon verkopen Niet te zuipen, maar het ziet er wel goed uit
ook meteen stevig schuim idd
Ordinairwoensdag 12 september 2007 @ 18:24
Een glas bier kan je nog wel weg slokken als het dood is, drinken en niet zeuren!
Geerdwoensdag 12 september 2007 @ 18:35
Als het schuim is gaan liggen noemen ze het hier idd ook dood bier.
Heb het zelf nog nooit ervaren, maar dat overgieten ik doe het ook wellis.

Denk gewoon voor het "zicht" ofzo.
Hagelkaaswoensdag 12 september 2007 @ 18:57
Gewoon je glazen beter wassen..
Lyziowoensdag 12 september 2007 @ 19:15
Bier dat lang staat verliest zijn schuimkraag, nogal logisch. Mensen die daarover zeiken overigens. Sad Kom maar nooit in de UK dan. Huillies.
knnthwoensdag 12 september 2007 @ 19:30
Heb ik nooit last van met Guinness
Lyziowoensdag 12 september 2007 @ 19:31
quote:
Op woensdag 12 september 2007 19:30 schreef knnth het volgende:
Heb ik nooit last van met Guinness
Da's ook bijna room ofzo wat daar op ligt.
Tmaatjewoensdag 12 september 2007 @ 19:36
quote:
Op woensdag 12 september 2007 14:33 schreef Martijn85 het volgende:

[..]

check
Agree !! beter dood bier dan geen bier, krijg wel dorst nou....
Lyziowoensdag 12 september 2007 @ 19:38
Anders ik wel. Dalijk onder 't voetballen. Life's good.
Nobuwoensdag 12 september 2007 @ 19:49
Als je bier dood is zuip je gewoon niet hard genoeg door. NIet zeuren dus.
Geerdwoensdag 12 september 2007 @ 22:46
Ja maar wat verstaat iedereen nou onder dood bier?
TheThirdMarkwoensdag 12 september 2007 @ 22:48
quote:
Op woensdag 12 september 2007 22:46 schreef Geerd het volgende:
Ja maar wat verstaat iedereen nou onder dood bier?
Bier zonder schuimkraag. Dit door hetzij een vette bek of door een vet glas.
knnthwoensdag 12 september 2007 @ 23:02
Bier zonder koolzuur. Schuimkraag is secundair.
Geerdwoensdag 12 september 2007 @ 23:15
Dan drink je wel heel langzaam.
afcajoswoensdag 12 september 2007 @ 23:17
net 3 blikjes heineken gedronken, drinkt ideaal en geen last van dood bier
cheukertwoensdag 12 september 2007 @ 23:43
quote:
Op woensdag 12 september 2007 22:48 schreef TheThirdMark het volgende:

[..]

Bier zonder schuimkraag. Dit door hetzij een vette bek of door een vet glas.
engels bier
jordeeehwoensdag 12 september 2007 @ 23:50
quote:
Op woensdag 12 september 2007 19:15 schreef Lyzio het volgende:
Bier dat lang staat verliest zijn schuimkraag, nogal logisch. Mensen die daarover zeiken overigens. Sad Kom maar nooit in de UK dan. Huillies.
Engels bier
ScudRaketwoensdag 12 september 2007 @ 23:55
Wat wel humor is, is om een cappuccino kloppertje mee de kroeg in te nemen. En dan bij iedereen schuim kloppen.
TheThirdMarkdonderdag 13 september 2007 @ 00:37
quote:
Op woensdag 12 september 2007 23:55 schreef ScudRaket het volgende:
Wat wel humor is, is om een cappuccino kloppertje mee de kroeg in te nemen. En dan bij iedereen schuim kloppen.


Flesje waar normaal oogdruppels inzitten vullen met dreft en dan in een aantal lege bier glazen gooien
Sjibbledonderdag 13 september 2007 @ 00:43
koolzuurtabletje erinmikken?
Domme mensen hiero
Schlumbergerdonderdag 13 september 2007 @ 01:28
Uberhaupt: Wat vinden mensen lekker aan schuim op hun bier? Wat vinden ze er zó lekker aan dat ze gaan klooien met servetjes om weer wat schuim op hun bier te krijgen?

Het gaat alleen maar om koolzuur. Als dat uit je bier is, is natuurlijk de schuimkraag weg, en vooral de smaak.
jordeeehdonderdag 13 september 2007 @ 03:03
quote:
Op donderdag 13 september 2007 01:28 schreef Schlumberger het volgende:
Uberhaupt: Wat vinden mensen lekker aan schuim op hun bier? Wat vinden ze er zó lekker aan dat ze gaan klooien met servetjes om weer wat schuim op hun bier te krijgen?

Het gaat alleen maar om koolzuur. Als dat uit je bier is, is natuurlijk de schuimkraag weg, en vooral de smaak.
Ik vind het lekker als je bij een slok een beetje schuim meekrijgt
En t staat gezelliger ;d
Misandonderdag 13 september 2007 @ 03:16
quote:
Op donderdag 13 september 2007 01:28 schreef Schlumberger het volgende:
...
Het gaat alleen maar om koolzuur. Als dat uit je bier is, is natuurlijk de schuimkraag weg, en vooral de smaak.
Dat is dus dood bier
Morwendonderdag 13 september 2007 @ 03:47
Bier is alleen dood als er geen alcohol in zit, gist leeft ook zonder schuimkraag

Gist pwned jullie allemaal
Geerddonderdag 13 september 2007 @ 07:54
Biertje?
freddygonzalesdonderdag 13 september 2007 @ 09:16
Gewoon zorgen dat het glas goed schoon is en vrij van vettigheid. Natuurlijk voor inschenken glas omspoelen met koud water. Gegarandeerd geen dood bier.
LENUSdonderdag 13 september 2007 @ 10:18
quote:
Op woensdag 12 september 2007 19:31 schreef Lyzio het volgende:

[..]

Da's ook bijna room ofzo wat daar op ligt.
knnthdonderdag 13 september 2007 @ 10:24
Morgen, zaterdag en zondag weer drie dagen ongegeneerd Guinness drinken
Lyziodonderdag 13 september 2007 @ 12:39
Je bent misschien best een leuke gozert, maar mensen die "ongegeneerd" zeggen moeten echt deaud
markiemarkdonderdag 13 september 2007 @ 12:45
quote:
Op woensdag 12 september 2007 13:58 schreef knnth het volgende:

[..]

ja want in servetjes zit koolzuur
nee maar als je bier dood slaat zit er te veel vet in je bier.. het servetje onttrekt het vet. dat in het servertje terecht komt..
knnthdonderdag 13 september 2007 @ 13:01
quote:
Op donderdag 13 september 2007 12:39 schreef Lyzio het volgende:
Je bent misschien best een leuke gozert, maar mensen die "ongegeneerd" zeggen moeten echt deaud
ik moest het drie keer opnieuw typen, misschien had ik het inderdaad gewoon niet moeten gebruiken
quote:
Op donderdag 13 september 2007 12:45 schreef markiemark het volgende:

[..]

nee maar als je bier dood slaat zit er te veel vet in je bier.. het servetje onttrekt het vet. dat in het servertje terecht komt..
dood bier = zonder koolzuur. daar gaat het om
markiemarkdonderdag 13 september 2007 @ 15:57
quote:
Op donderdag 13 september 2007 13:01 schreef knnth het volgende:

[..]

ik moest het drie keer opnieuw typen, misschien had ik het inderdaad gewoon niet moeten gebruiken
[..]

dood bier = zonder koolzuur. daar gaat het om
en toch werkt het servetje... verklaar dat dan eens!
knnthdonderdag 13 september 2007 @ 16:06
dan zal je vast schuim krijgen, maar het koolzuur komt niet spontaan terug ...
torpiedonderdag 13 september 2007 @ 16:36
Als je bier dood is moet je leren doorzuipen.
Lyziovrijdag 14 september 2007 @ 18:05
WEEEEEEKEND! BIER! MET OF ZONDER KRAAG IK HEB ZE GRAAG!
Schlumbergerzondag 16 september 2007 @ 23:08
quote:
Op donderdag 13 september 2007 15:57 schreef markiemark het volgende:

[..]

en toch werkt het servetje... verklaar dat dan eens!
Komt er dan meer koolzuur in je bier?
Sigmund666maandag 17 september 2007 @ 01:38
Wat boeit het? Als je bier dood is, in je bek begraven en resurrecten met een verse
knnthmaandag 17 september 2007 @ 07:32
quote:
Op maandag 17 september 2007 01:38 schreef Sigmund666 het volgende:
Wat boeit het? Als je bier dood is, in je bek begraven en resurrecten met een verse
Opgelost, slotje.
LENUSmaandag 17 september 2007 @ 09:41
En nog mensen veel dood bier gedronken? Ik heb er een aantal geslacht, en ze hadden niet de tijd om dood te bloeden.