Kamikaziquote:Op zondag 2 september 2007 10:57 schreef Bierik het volgende:
Ook met betrekking tot het slachten van die dieren?
Beetje zout opstrooien.quote:
Is er zulks een grote vloei verkrijgbaar ergens?quote:Op zondag 2 september 2007 16:06 schreef Duvekoater het volgende:
gerookte gans is anders heel lekker hoor, al een tijd niet meer gehad binnenkort toch maar eens even met een jager praten die ik ken
![]()
Als je een beetje handig bent en wat geduld hebt wel, eerst die veren eraf halen heh dat stinkt heel erg is niet lekkerquote:Op zondag 2 september 2007 16:55 schreef Bierik het volgende:
[..]
Is er zulks een grote vloei verkrijgbaar ergens?
quote:Geglaceerde Gans
Ingrediënten:1 panklare gans van ca. 4 kg Zout Versgemalen zwarte peper 1 eetlepel gedroogde majoraan 5 kleine, zure appels 2 eetlepels honing 2 eetlepels citroensap Keukengaren of metalen pennen
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 250 graden Wrijf de gans in met zout, peper en de majoraan Stop de geschilde appels zonder klokhuizen in de buikopening en sluit de opening met garen of pennen Prik de gans rondom met een prikker in, zodat het vet er tijdens het braden uit kan lopen Leg de gans met de borst naar beneden in de braadslee van de oven Giet er 1/2 liter kokend water over, zet de braadslee onder in de oven en laat de gans 30 minuten stomen Neem de gans uit de oven en giet de bouillon in een pan Leg de gans, met de braadslee eronder op een rooster, onder in de op 200 graden voorverwarmde oven en braad het vlees 2 uur Keer de gans na 1 uur en begiet hem regelmatig met bouillon Vermeng wat van het braadvocht met de honing, het citroensap en 1 theelepel zout, bestrijk de gans daarmee en glaceer door de gans nog 15 minuten in de oven te laten staan
quote:Op dinsdag 4 september 2007 15:36 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Goed topic.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |