Yes, naar aanleiding van het succesverhaal
[Recept] Gegrilde Vis & Groente a la Dizer hierbij dus een vervolg! Dit maal ga ik koken:
Doradefilet met mosterd Beurre Blanc sauce en als sidedish, een caesar salade.Voor 2 personen.Let op, dit gerecht is een stuk ingewikkelder. Het is de bedoeling dat elk apart onderdeel warm geserveerd wordt. Daarbij is het noodzakelijk dat alle ingrediënten goed in verhouding toegbracht worden. Waarom? Om dat we hier te maken hebben met een hoop verschillende smaken en aroma's die de juiste geur en smaak moeten creëeren.
Normaal zijn de meeste gerechten die ik kook ook bedoeld voor mensen die op dieët zijn. In dit geval zou dit dus een sas dag worden. Of te wel, dit gerecht en dan met name de sauce en de salade dressing bevatten de bom aan caloriën.
Succes!
Ingrediënten voor de Sauce.150 gr. boter in stukjes
4 a 5 sjalotjes fijngesneden
2 el witte wijnazijn
1 el witte wijn
2 theelepels mosterd (of mosterdhoning)
2 el creme fraiche
Ingrediënten voor de Sidedish (Salade met caesardressing)Grof geraspte Parmezaanse kaas
Grof gesneden frisse salade
Croutons
Caeser dressing
Ingrediënten voor het hoofdgerecht4 Doradefilet
300 gr verse spinazie zonder lange steel en goed schoongemaakt!
1 pakje aardappelen met schil, rozemarijn en zeezout (van CeLavie)
Pijnboompitten
Overige ingrediëntenOlijfolie
Zeezout
Peper
En natuurlijk, niet te vergeten, de
grillpan!! naast alle andere pannen en wok
![]()
.
We beginnen met de salade. Deze is heel simpel.
Doe vers gewassen grove frisse salade, in een grote kom. Doe de grove grote stukken Parmezaanse kaas erbij. Doe naar eigen smaak wat croutons erbij. Doe naar eigen smaak de caesar dressing erbij en mix het geheel. Simpel, fris en heerlijk!
We gaan verder met de rest, want dat moet allemaal tegelijk. Doe de aardappelen uit de verpakking in een pan. Voeg geen extra olie of boter toe, deze aardappelen van CeLavie hebben zelf al genoeg oliën. Roer deze af en toe om en laat de deksel op de pan zodat ze lekker zacht (maar niet te zacht) worden.
In de tussentijd gaan we de sauce maken. Doe de azijn en de wijn in een pan. Doe de fijngesneden sjalotjes erbij en laat deze warm worden. Laat het azijn goed verdampen op laag vuur zonder te laten koken!
De sauce mag absoluut niet koken! Doe naar smaak nog een beetje peper en zout bij. Doe daarna twee goedgevulde eetlepels creme fraiche bij. Roer deze tot het een sauce wordt. Laat het weer warm worden maar niet laten koken! Doe daarna ongeveer 150gr boter in blokjes bij en roer deze voorzichtig tot een mooie lichtbruine sauce. Voeg als laatst twee eetlepels mosterd bij en laat de sauce warm worden. Houd de sauce warm door deze op een zeer laag pitje te laten staan.
Pak een doradefilet, doe hier een theelepel olijfolie op en dep het over het geheel met een keukenpapiertje af. Doe er zeezout en peper op en dit herhalen bij alle filet aan beide kanten. Doe de filet in de grillpan en laat deze goudbruin worden. Niet te.. want dan wordt het vis droog.
In de tussentijd pak je de wok, doe je daar miniscuul wat olijfolie in. Dan doe je de spinazie erin en zorg je ervoor dat je die wokt totdat deze slapjes is geworden. Wees niet bang om deze eventjes te laten wokken, want het is de bedoeling dat ze zacht worden en niet als kaugom blijven.
Rooster als laatst nog even in de grillpan wat pijnboompitten en voila! alle ingrediënten zijn klaar!
Pak een mooi groot bord en plaats een lichte bodem van de sauce op het bord.
Doe daar een klein hoopje spinazie op.
Doe de aardappelen rondom de spinazie erbij
Doe de doradefilet op de spinazie
Doe weer een dun laagje sauce op de doradefilet
Strooi wat pijnboompitten erbij
Doe de caesersalade in een diepe bord ernaast
![]()
![]()
![]()
![]()
bon appetit
Geïnspireerd door een gerecht bij Brasserie Harkema.