Ik zicht een gezonde maar dan wel volle maaltijd. Ik was wat aan het uitproberen eergister, vond het toch geslaagd, dus deel ik het samen met jullie. Oh, en voor de gene die dus geen vis lussen (oh de wereld die jullie missen) kan je natuurlijk ook kip ipv vis doen...
Ingrediënten:
- Olijfolie
- Pijnboompitten
- Citroen
- Walnoten
- Rozijnen
- Witlof
- Lange zoete paprika (rood)
- Aardappel met schil, roosmerijn en zeezout (speciaal uit de verswaren koeling inclusief garnering)
- Witlof
- Komokommer
- Mosterdhoning dressing
- Courgette
- Scholfilet.
- Peper
- Zout
En het allerbelangrijkst: Een
grillpan!
Was de witlof goed en snij deze in dunne stukjes. Doe deze in een grote kom. Goio daarbij naar eigen favoriet rozijnen bij en walnoten. Snij de komkommer in langwerpige dunne plakken en doe deze erbij. Giet daar de honingmosterd dressing op en roeren maar. Plaats de kom in de koelkast voor een koude salade.
Snij de courgette in plakjes met schil! Zet ze in een kom en voeg daar 1/2 eetlepel olijfolie. Roeren zodat de courgette's een dun laagje olijfolie hebben.
Snij de paprika vanuit de steel naar de punt in 4 stukjes (zie foto's) zonder ze van elkaar te scheiden.
Dip wat olijfolie op een keukenpapiertje en veeg dat op de paprika zodat deze een heel dun laagje lijfolie krijgt.
Verhit de grillpan zonder olie of boter. Leg daar de courgette plakjes op en de paprika op. Draai de courgette plakjes een paar keer om totdat je een grillmotief erop ziet. Deze zijn klaar. De paprika moet zacht worden en dat zal even wat langer duren. Draai de paprika regelmatig om.
In de tussentijd doe je zonder olie of boter de aardappelen met zeezout en roosmerijn in de pan en zorg dat deze goud bruin worden zonder te verbranden.
Wanneer de groente klaar zijn en als laatst je paprika, doe je na de paprika pijnboompitten op de grillpan. Laat deze eventjes goudbruin worden (let op... dit zijn enkele seconden want ze verbranden snel) en doe deze daarna op de paprika.
Wanneer je klaar bent met alles, doe je weer met een keukenpapier een beetje olijfolie op de scholfilet om in te vetten aan beide kanten. Daarna wat zeezout en peper en dan op dezelfde grillpan. Even aan beide kanten goudbruine roosters maken en niet te lang anders verliest het vis zijn vocht en ook smaak. Maar zorg er wel voor dat deze gaar wordt. Wees voorzichtig met het omdraaien zodat deze niet in stukjes valt.
Als laatste doe je een paar druppels olijfolie op je paprika en op de courgettes. Pers met de hand een paar citroendruppels over de groente en als laatst war zeezout en peper. Eventueel mag je hetzelfde doen met de scholfilet. Maar ga GEEN sauce voor de vis gebruiken. Deze is hardstikke ongezond en je verpest de natuurlijke smaak van het gerecht!
Eehm... een glaasje Pinot Blanc erbij en voila:
![]()
![]()
![]()
![]()
Eet smakelijk
![]()
.