Post in dit topic jouw favoriete broodrecepten.
TS begint:
Notenbrood:
Ingrediënten:
- 450 gram Koopmans mix voor brood, meergranen
- 250 ml water
- 20 gram roomboter
- +/- 125 gram noten & zaden (cashewnoten, walnoten, pompoenpitten en pijnboompitten)
Bereidingswijze:
Stamp met behulp van een bord en onderkant van een drinkglas 3/4 van de noten in kleinere stukken. Laat 1/4 van de noten heel.
Meng de Koopmans mix, het water, noten, pitten en de roomboter met een mixer met deeghaken in een beslagkom tot een soepel deeg.
Dek de beslagkom af met plastic en laat het deeg 20 minuten rijzen.
Verwarm de oven 10 minuten voor op 180 graden.
Verdeel het deeg voorzichtig op een bakplaat in 2 delen (2 broden van ong. 8cm bij 20cm).
Bak het brood 30 minuten op 180 graden. Daarna 15 minuten op 200 graden.
Laat het brood 20 minuten afkoelen.
Tip:
Erg lekker in combinatie met zelfgemaakte knoflook(room)boter. (Roomboter, geperste knoflook, zout)
Eet smakelijk!
Scroll maar verder naar benee!