abonnement Unibet Coolblue
pi_52655393
quote:
Radoslaw Matusiak vaart op advies Leo Beenhakker

24 augustus 2007
Op de bank bij het Italiaanse Palermo verpieterde hij. De nummer zes van de Serie A van het afgelopen seizoen heeft zes aanvallers in de selectie, maar trainer Colantuono stelde meestal slechts een spits op. "Om hopeloos van te worden. Daarom wilde ik per se weg", vertelt Radoslaw Matusiak. De spits is dan ook blij met Heerenveen, waar hij de komende drie jaar onderdak vindt. "Hier kan ik nieuw voetbalgeluk vinden. Beenhakker heeft me gezegd dat Heerenveen een uitstekende keus is."

Radoslaw Matusiak, kortweg Radek, is blij met Nederland. Blij met Heerenveen, maar ook met Leo Beenhakker, de coach van het Poolse team. Beenhakker liet hem debuteren in het nationale elftal en bleef in hem geloven. Ook toen hij bij Palermo op de bank belandde. "Beenhakker is belangrijk voor mij."

Dus was ook het advies van Beenhakker belangrijk. "Hij vertelde me dat Heerenveen een gezonde en ambitieuze club is die qua speelstijl prima bij mij past." De keuze was dan ook niet moeilijk. Racing Santander was ook in de race en er was vage belangstelling vanuit Rusland, maar voor de 25-jarige Matusiak was de keuze snel gemaakt. "Ik wilde naar Heerenveen."

Radoslaw Matusiak werd 0p 1 januari 1982 geboren in Lodz. Op negenjarige leeftijd kwam hij bij Widzew terecht. "In die tijd kon je als jeugdspeler niet eerder bij een club aanmelden. Tegenwoordig zijn er voetbalscholen en kun je al vanaf je zevende bij een club terecht. Tot mijn negende heb ik alleen op pleintjes en grasveldjes gespeeld."

Via Widzew kwam hij op 12-jarige leeftijd bij LKS Lodz. Hier werd hij in de leeftijdsgroep onder 17 kampioen van Polen en debuteerde op zeventienjarige leeftijd in de hoofdmacht. "Het was tegen Legia Warschau. Ik viel drie minuten voor tijd in, maar dat was wel mijn debuut op het hoogste Poolse niveau." Hij speelde twee jaar bij Lodz en werd vervolgens aan Jaworzno verhuurd.

"Dat was geen succes," aldus Radoslaw Matusiak. "Ik was te jong, kwam amper aan spelen toe." Hij keerde terug naar LKS Lodz, scoorde en vestigde de aandacht van Wisla Plock op zich. Ondanks zijn goede prestaties wilde de club hem niet kopen. "Te duur." Het prijskaartje was voor Belchatow EKS geen probleem en achteraf was dat de juiste club voor de talentvolle aanvaller

Bij Belchatow beleefde Matusiak een uiterst succesvolle periode. Hij promoveerde met de club van de tweede naar de eerste divisie en groeide uit tot topscorer van de competitie. In drie seizoenen schoot en kopte hij dertig maal raak voor Belchatow en dwong hij een plaats bij de nationale selectie af.

Palermo raakte gecharmeerd van de aanvaller en haalde hem naar Italie. Wat een droom leek, werd uiteindelijk een kleine nachtmerrie. Hij kreeg amper speeltijd en liep tot overmaat van ramp een vervelende enkelblessure op. Toen Palermo afgelopen zomer ook nog eens een aanvaller van Benfica haalde, was de maat vol.

"Met vijf aanvallers in de selectie kreeg ik amper een kans en toen haalden ze er ook nog een zesde bij,’’ vertelt Matusiak. ,,Ik wilde weg. Ik ben 25, op die leeftijd moet je spelen." Bovendien wilde hij zijn plaats in het nationale team niet kwijt. "Ik heb het vertrouwen van Beenhakker, maar de Poolse pers is erg kritisch als een speler bij zijn club op de bank zit, maar wel voor Polen uitkomt. Het zou me mijn plaats in de nationale ploeg kunnen kosten."

Osasuna toonde belangstelling, kwam ook met een concreet bod, maar Palermo wilde de aanvaller niet laten gaan. De Italianen wimpelden ook de interesse van Fulham af. "Toen ben ik naar de president gestapt en heb gezegd dat ik bij Palermo geen toekomst meer zag." Vanaf dat moment veranderde de houding van de club. Heerenveen was de eerste club die reageerde. Racing Santander volgde, maar Matusiak koos op advies van Beenhakker voor Heerenveen.

In Friesland hopen hij en zijn vrouw nieuw geluk te vinden. De woonomgeving spreekt hem aan. "Landelijk, lekker rustig." En vrijwel iedereen spreekt Engels. "Dat was in Italie wel anders. De eerste maanden kon ik met niemand praten. Ik zat er maar een beetje bij in de kleedkamer. Hier kunnen we meteen contacten opbouwen."

Het belangrijkste is echter het voetbal. De aanvaller ziet het helemaal zitten in Heerenveen. "Ze eindigen altijd bij de eerste vijf en spelen Europees. Dit is goed voor mijn carriere. " Van de spelers kent hij alleen Alves. "34 doelpunten, dan moet je erg goed zijn." Binnenkort zal Matusiak contact opnemen met Arek Radomski. "Die kan me vast veel over de club vertellen."

Radoslaw Matusiak scoorde in vijf seizoenen betaald voetbal 31 maal. Voor het nationale team was hij in negen duels vier maal succesvol. De rechtsbenige aanvaller omschrijft zichzelf als een snelle, technisch vaardige en fysiek sterke speler die op zijn sterkst is in een tegen een duels.

Alves beloofde de Friese fans bij zijn komst minimaal twintig treffers. Matusiak waagt zich niet aan een voorspelling. "Niet omdat ik dat niet durf, maar zo ben ik niet. Ik kan alleen maar beloven dat hard ga trainen en mijn uiterste best zal doen om bij Heerenveen te slagen. Wat dat oplevert zal de toekomst uitwijzen."Als het aan de aanvaller ligt, doet Verbeek volgende week al een beroep op hem. "Ik heb met Palermo een maand in trainingskamp gezeten. Ik ben topfit."
  vrijdag 24 augustus 2007 @ 17:40:47 #102
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_52655451
quote:
Op vrijdag 24 augustus 2007 15:38 schreef Proud2beDiepfries het volgende:


Hij schijnt er zondag tegen Ajax meteen 3 in te schoppen zag ik in m'n glazen bol

Iemand die weet of 'ie ook per direct inzetbaar is??
Van de homepage van de SC
quote:
’’Als het aan de aanvaller ligt, doet Verbeek volgende week al een beroep op hem. ,,Ik heb met Palermo een maand in trainingskamp gezeten. Ik ben topfit
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
  vrijdag 24 augustus 2007 @ 17:41:19 #103
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_52655464
en SCH zal ook wel tevreden zijn:

"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
  vrijdag 24 augustus 2007 @ 17:42:01 #104
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_52655489
haha, goeie post nywuob
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
pi_52658010
Mooi dat Alves blijft,, en dat hij ook mee denkt (transfer henriqe)Team is zo wel compleet voor dit seizoen ,al hoop ik nog stiekem op een versterking voor op het middenveld
pi_52669907
Blijft toch vreemd, volgens Verbeek ben je niet fit genoeg, maar je wordt wel opgeroepen voor het nationale elftal

Trots van het Noorden!
pi_52670038
Bericht van Abelenstra.nl

En trap eerst die zaakwaarnemers de deur eens uit...
quote:
24/08 (22:00) Het bericht hieronder komt van de website die de weblog van Afonso Alves moet voorstellen. Blijkbaar heeft zijn management zich nog niet neergelegd bij nog minstens een half jaar sc Heerenveen en vinden ze het tijd om te cashen.
nieuws

De tekst:

Afonso Alves worried about his future in SC Heerenveen With the transfer window ending next week, Afonso Alves is starting to have doubts about the seriousness of Heerenveen’s directors. The player that scored 34 goals in the last edition of Eredivisie, is doubtful about his future in SC Heerenveen “I don’t know what’s happening, I know from my agent Roberto Tibúrcio that the club received offers that are over 3 times what they spent bringing me from Malmö FF one year ago.” Afonso said that this kind of behavior from the club kills his will of scoring and playing for SC Heerenveen: “ They’re causing me a big prejudice. I like the club and have a great connection with the fans, but is unfair from SC Heerenveen try to stop me from making a contract that can be 10 times more than what I make here. They’re showing no respect for me, my family and my football.”

Aangenomen dat hij de waarheid sprak toen hij tegen Omrop Fryslân zei dat hij bij Heerenveen zou blijven, wordt het nu toch langzamerhand dat hij afscheid neemt van deze kloothommel.
Hier een radio fragment waarin Alves zegt dat hij blijft
http://www1.omropfryslan.nl/Player.aspx?t=an&fn=320b6aa1.WMA
Wel in het fries/portugees trouwens

[ Bericht 3% gewijzigd door m.m24 op 25-08-2007 11:08:07 ]
pi_52671996
Jammer van Alves jongens, DAM heeft met zijn zaakwaarnemer gemaild en een heel CV gekregen, dus dat gaat naar alle topclubs.

Afonso Alves topic #5 : Waar speelt hij komend seizoen?
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_52672026
"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve" Napoleon Hill
pi_52672061
Ach, DAM is zijn Afrikaantjes ook nog niet kwijt, dus met Alves duurt het ook nog wel 2 seizoenen met zijn verkooptalent.
pi_52672081
quote:
Op vrijdag 24 augustus 2007 17:41 schreef One_conundrum het volgende:
en SCH zal ook wel tevreden zijn:

[afbeelding]
Gewoon een leuke jongen. Niet zo'n ventje, niet zo'n macho.
pi_52672168
Hoe gaat de aanval van Heerenveen er (vermoedelijk) uitzien?
pi_52672184
Garcia-Garcia en Sulejmani
pi_52672202
quote:
Op zaterdag 25 augustus 2007 11:59 schreef SCH het volgende:

[..]

Gewoon een leuke jongen. Niet zo'n ventje, niet zo'n macho.
Hij moet van Derksen nog wel vaker de bal leren hooghouden.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_52672296
Ach dat kijken ze ook maar van die Spaanse presentaties af. Hooghouden is niet functioneel op het veld.
pi_52672526
quote:
Op zaterdag 25 augustus 2007 12:09 schreef MaxPower het volgende:
Ach dat kijken ze ook maar van die Spaanse presentaties af. Hooghouden is niet functioneel op het veld.
Dat zei Derksen er ook wel eerlijk bij. Hij kende spelers die de bal in de nek konden leggen, maar geen fatsoenlijke trap over vijf meter konden geven.

Alleen vond ie het armoedig dat "iemand die net zijn zakken gevuld heeft met veel moeite drie keer een balletje in de lucht kan houden."

Ach ja, iemand als Soufiane Touzani kan alles met de bal, maar is op het veld ook niks.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
  zaterdag 25 augustus 2007 @ 12:31:47 #117
176521 Grulez
rasgroninger
pi_52672730
quote:
Op zaterdag 25 augustus 2007 12:09 schreef MaxPower het volgende:
Ach dat kijken ze ook maar van die Spaanse presentaties af. Hooghouden is niet functioneel op het veld.
Dit zag er wel heel hopeloos uit
pi_52676698
Ik las ergens dat er morgen fans te voet komen om geld op te halen voor KIKA, klopt dit? Zo ja, respect..
Sjakie Wolfs 1931-2008
Bobby Haarms 1934-2009
Michael Jackson 1958-2009
pi_52676717
Hopelijk zijn ze dan al een paar dagen onderweg anders redden ze het niet.
pi_52676718
op de fiets
pi_52676797
Respect hoor..

Hoeveel fans komen er van jullie kant morgen?
Sjakie Wolfs 1931-2008
Bobby Haarms 1934-2009
Michael Jackson 1958-2009
pi_52676832
Ik denk een stuk of 6



Ik boycot stadions die het uitvak hebben weggestopt in de marge.
pi_52676855
100-150 mensen gok ik, niet veel iig.
pi_52676894
Ik denk wel wat meer Max, er komen altijd veel van die would-be fans naar de Arena die eigenlijk voor Ajax zijn. Daarom ga ik er ook niet graag heen.
pi_52676954
Weggestopt in de marge?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')