FOK!forum / Culinesse à gogo / Hoe eekhoorn klaar te maken
DRAvrijdag 17 augustus 2007 @ 10:30
Ik was vandaag in het bos en er kwamen 2 eekhoorntjes heel dicht bij me. Ik heb toen een steen gepakt die dichtbij me lag, gegooid en het was gelijk raak. Het beestje was een beetje aangeslagen door de steen en heb daarna zijn kopje omgedraaid. Enfin, naar huis gegaan en dat beestje ligt nu bijj mij in de koelkast.

Ik heb eerlijk gezegd geen idee hoe je zo'n beestje klaar moet maken. Ik weet ook niet hoe het smaakt en ik ben eigenlijk geen superkok ofzo. Ik neem aan dat je de staart eraf moet halen want daar zit verder geen vlees aan. Maar de rest?

Alle tips zijn welkom.
eer-ikvrijdag 17 augustus 2007 @ 10:31
vrijdag ochtend rel topic?
longinusvrijdag 17 augustus 2007 @ 10:32
Moet dit niet in F&F
HeyFreakvrijdag 17 augustus 2007 @ 10:32
vullen met noten?
veldmuisvrijdag 17 augustus 2007 @ 10:34
De huid eraf halen, dan aan de onderkant doormidden snijden zodat je de organen eruit kan plukken en dan kan je 'm grillen aan z'n ruggengraatje.
eer-ikvrijdag 17 augustus 2007 @ 10:36
hier een goed recept voor gefrituurde eekhoorn:
quote:
ngredients


Utensils
4 squirrels, quartered Crock Pot
3/4 cup all-purpose flour Large Bowl
1 tablespoon salt Medium Bowl
1 teaspoon pepper Large Iron Skillet
4 slices bacon, cut up
1 egg, beaten Baking Sheet
2 tablespoons butter Glass or Cutter
2 apples
1 orange
1 white onion
Biscuits
1 cup self-rising flour
1 1/2 cups buttermilk
2 tablespoons shortening
1 teaspoon salt
quote:
Directions
Cut up apples, onion and orange and place in a crock pot
Add squirrel
Cover with water and cook till meat becomes tender
Check frequently since all squirrels do not tenderize at the same rate of time. Do not allow squirrel to over tenderize and fall apart.
After meat is done, remove and allow to cool completely
Mix salt, flour, pepper in a bowl
Dip dry squirrel quarters in well beaten egg and dredge in the flour mixture
Place bacon and butter in large iron skillet and heat, then add squirrel
Fry on very low heat uncovered till brown, about twenty minutes on each side.

Biscuits
Mix dry ingredients and cut in shortening
Add buttermilk and fold dough by hand
Place dough on floured surface and flatten by hand to a thickness of about 1 inch
Cut biscuits with a floured cutter or drinking glass
Bake on top rack at 375 degrees till tops are golden (about 10 minutes), remove and spread butter on tops and replace in oven for another five minutes or till brown.

Gravy
Remove fried squirrel, pour off most of the grease leaving a little for gravy base
Brown a small palm full of all-purpose flour and grease, add 1 cup of cold water and stir
Salt to taste.

Serve with rice.

NOTE: If one appreciates the natural game flavor of squirrel the apples and oranges should not be added in the parboiling process since these remove the wild taste from the squirrel. Serves four.
DRAvrijdag 17 augustus 2007 @ 10:38
quote:
Op vrijdag 17 augustus 2007 10:36 schreef eer-ik het volgende:
hier een goed recept voor gefrituurde eekhoorn:
[..]


[..]
Ik heb er nog maar 1 hoor, geen 4. Enfin zal wel met 1 ook wel lukken. Thanx.
eer-ikvrijdag 17 augustus 2007 @ 10:40
quote:
Op vrijdag 17 augustus 2007 10:38 schreef DRA het volgende:

[..]

Ik heb er nog maar 1 hoor, geen 4. Enfin zal wel met 1 ook wel lukken. Thanx.
dan moet je het voor minder personen maken
Of je maakt er minisnacks van
PushyGurlvrijdag 17 augustus 2007 @ 10:40
beul
veldmuisvrijdag 17 augustus 2007 @ 10:44
quote:
Op vrijdag 17 augustus 2007 10:40 schreef PushyGurl het volgende:
beul
JA INDERDAAD ALLE VLEESETERS AAN HET GAS!!!
Puckzzzvrijdag 17 augustus 2007 @ 10:44
daar zit toch geen vlees aan joh...daar vul je net een holle kies mee
DRAvrijdag 17 augustus 2007 @ 10:44
quote:
Op vrijdag 17 augustus 2007 10:40 schreef PushyGurl het volgende:
beul
Ik was al een beetje bang voor dit soort reacties maar dat vind ik zwaar overdreven. Als ik hetzelfde had geschreven voor een vis was er niemand geweest die geklaagd had. Kun je me dat uitleggen?
Papierversnipperaarvrijdag 17 augustus 2007 @ 10:45
quote:
Op vrijdag 17 augustus 2007 10:36 schreef eer-ik het volgende:
hier een goed recept voor gefrituurde eekhoorn:
[..]


[..]


Heb je ook een recept voor stoof-eekhoorn? Ik vind frituren een beetje vet.
veldmuisvrijdag 17 augustus 2007 @ 10:48
quote:
Op vrijdag 17 augustus 2007 10:45 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]



Heb je ook een recept voor stoof-eekhoorn? Ik vind frituren een beetje vet.
Dat moet je met friet eten!
veldmuisvrijdag 17 augustus 2007 @ 10:48
Brechtje heeft daar het recept nog voor denk ik! Anders yvonne, dat kan ook.
Hydrogenyvrijdag 17 augustus 2007 @ 10:49
Hmmz hoe zou veldmuis smaken
eer-ikvrijdag 17 augustus 2007 @ 10:49
quote:
Op vrijdag 17 augustus 2007 10:45 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]



Heb je ook een recept voor stoof-eekhoorn? Ik vind frituren een beetje vet.
quote:
Ingredients


Utensils
2 squirrels cleaned and cut into pieces Dutch oven
1/4 cup flour
1 teaspoon salt
1/2 teaspoon pepper
2 tablespoons olive oil
3 cloves garlic, minced
2 large onions, chopped
4 cups water
4 beef bouillon cubes
1 large potato cubed
2 large carrots, diced
2 ribs celery, diced
2 cups frozen lima beans
2 14 1/2 ounce cans diced tomatoes
2 cups frozen corn kernels
1 teaspoon Worcestershire sauce
1 1/2 teaspoons sugar
3 tablespoons flour
quote:
Directions
Dredge squirrel in flour, salt and pepper
Heat olive oil and garlic in large Dutch oven and brown squirrel
Add onions and cook until soft
Add water, bouillon cubes, potato, carrots and celery
Cover and simmer for 1 hour
Add lima beans, tomatoes, corn, Worcestershire and sugar
Cover and simmer for 30 minutes
Mix 3 tablespoons flour with 1/2 cup cold water, stirring until smooth
Add to stew and simmer until slightly thickened
Season to taste with salt and pepper
Panzervrijdag 17 augustus 2007 @ 10:51
Ooh noo! Je hebt knabbel vermoord.
Grippervrijdag 17 augustus 2007 @ 10:51
quote:
Op vrijdag 17 augustus 2007 10:45 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]



Heb je ook een recept voor stoof-eekhoorn? Ik vind frituren een beetje vet.
Villen, ingewanden eruit, en de rest lekker zo laten. Kopje eraf, en met een scherp mes kleine inkepingen maken op diverse plekken. Hierin knoflook, rozemarijn stoppen, en het beestje insmeren met olijfolie. Goed inpakken in aluminiumfolie, en een uurtje in de hete as van een vuurtje leggen. Als het goed is moet het vlees daarna zo van de botjes vallen!
Papierversnipperaarvrijdag 17 augustus 2007 @ 10:52
quote:
Op vrijdag 17 augustus 2007 10:44 schreef DRA het volgende:

[..]

Ik was al een beetje bang voor dit soort reacties maar dat vind ik zwaar overdreven. Als ik hetzelfde had geschreven voor een vis was er niemand geweest die geklaagd had. Kun je me dat uitleggen?
Daar is een formule voor.

A = G * Af


Acceptatie = gewoonte x aaibaarheidsfactor
BertVvrijdag 17 augustus 2007 @ 10:52
De ingewanden verwijderen gaat als volgt:

- eekhoorn op de rug leggen met de kop van je af
- de lies van de eekhoorn opensnijden (bout valt nu open)
- vervolgens met je hand via het gat dat ontstaan is het darmpakket pakken.
- voorzichtig naar buiten halen en vervolgens de endeldarm en de sluitspier eruit
snijden
- dan opnieuw naar binnen om de hartslag te verwijderen (longen/hart)
- goed met water naspoelen om evt stront/galresten te verwijderen
- als laatste de krop verwijderen (zit aan de strot vast)
R0ADKILLvrijdag 17 augustus 2007 @ 10:52
Jaja, leuk topic dit

Wel jammer dat die hufter van een veldmuis de boel loopt te vervuilen

Je kan trouwens beter teruggaan en proberen er nog 3 te pletten.
Aan een eekhoorn heb je echt geen maaltijd.
En hou er rekening mee dat die Amerikaanse eekhoorns ook nog eens veel
groter zijn dan onze Europese boomspringers
Puckzzzvrijdag 17 augustus 2007 @ 10:53
quote:
Op vrijdag 17 augustus 2007 10:51 schreef Gripper het volgende:

[..]

Villen, ingewanden eruit, en de rest lekker zo laten. Kopje eraf, en met een scherp mes kleine inkepingen maken op diverse plekken. Hierin knoflook, rozemarijn stoppen, en het beestje insmeren met olijfolie. Goed inpakken in aluminiumfolie, en een uurtje in de hete as van een vuurtje leggen. Als het goed is moet het vlees daarna zo van de botjes vallen!
jah..nu heb ik honger
eer-ikvrijdag 17 augustus 2007 @ 10:53
quote:
Op vrijdag 17 augustus 2007 10:52 schreef R0ADKILL het volgende:
Jaja, leuk topic dit

Wel jammer dat die hufter van een veldmuis de boel loopt te vervuilen

Je kan trouwens beter teruggaan en proberen er nog 3 te pletten.
Aan een eekhoorn heb je echt geen maaltijd.
En hou er rekening mee dat die Amerikaanse eekhoorns ook nog eens veel
groter zijn dan onze Europese boomspringers
daarom staan er in die recepten die ik gepost heb, ook steeds 4 eekhoorns
veldmuisvrijdag 17 augustus 2007 @ 10:53
quote:
Op vrijdag 17 augustus 2007 10:52 schreef R0ADKILL het volgende:
Wel jammer dat die hufter van een veldmuis de boel loopt te vervuilen
Bek houwe, kankerkop.
eer-ikvrijdag 17 augustus 2007 @ 10:54

hoi.
Hyperdudevrijdag 17 augustus 2007 @ 10:55
Dit is een recept voor waterkonijn
http://www.musketiers.net/koken%20met%20de%20musketiers.htm
Maar kan volgens mij ook prima met eekhoorns, misschien de tijden wat aanpassen aan de hand van het gewicht.
Isdatzovrijdag 17 augustus 2007 @ 10:56
hoax topic

in de neerlandsche bossen liggen geen stenen
Grippervrijdag 17 augustus 2007 @ 10:59
quote:
Op vrijdag 17 augustus 2007 10:56 schreef Isdatzo het volgende:
hoax topic

in de neerlandsche bossen liggen geen stenen
Nee?

Als je met een van deze stenen gooit heb je die eekhoorn wel te pakken hoor
thefunnyvrijdag 17 augustus 2007 @ 10:59
Als je goed veel eekhoorns eet kun je op een gegeven moment supersnel in bomen klimmen.
gronkvrijdag 17 augustus 2007 @ 11:00
quote:
Op vrijdag 17 augustus 2007 10:52 schreef BertV het volgende:
De ingewanden verwijderen gaat als volgt:

- eekhoorn op de rug leggen met de kop van je af
- de lies van de eekhoorn opensnijden (bout valt nu open)
- vervolgens met je hand via het gat dat ontstaan is het darmpakket pakken.
- voorzichtig naar buiten halen en vervolgens de endeldarm en de sluitspier eruit
snijden
- dan opnieuw naar binnen om de hartslag te verwijderen (longen/hart)
- goed met water naspoelen om evt stront/galresten te verwijderen
- als laatste de krop verwijderen (zit aan de strot vast)
(algemene slacht-vraag:) Hoe zit 't eigenlijk met 't verwijderen van de rest van de organen? (lever, maag, milt, alvleesklier, etc. ? En hoe ga je 't beste om met bloed? Moet je een dier direct leeg laten bloeden, of niet? En hoe zit het met 'besterven'?
veldmuisvrijdag 17 augustus 2007 @ 11:01
quote:
Op vrijdag 17 augustus 2007 11:00 schreef gronk het volgende:

[..]

(algemene slacht-vraag:) Hoe zit 't eigenlijk met 't verwijderen van de rest van de organen? (lever, maag, milt, alvleesklier, etc. )
Gewoon goed kauwen.
gronkvrijdag 17 augustus 2007 @ 11:02
quote:
Op vrijdag 17 augustus 2007 11:01 schreef veldmuis het volgende:

[..]

Gewoon goed kauwen.
Oi, ik ben geen fransman, die een kick krijgt van orgaanvkees
Hyperdudevrijdag 17 augustus 2007 @ 11:03
quote:
Op vrijdag 17 augustus 2007 11:00 schreef gronk het volgende:

[..]

(algemene slacht-vraag:) Hoe zit 't eigenlijk met 't verwijderen van de rest van de organen? (lever, maag, milt, alvleesklier, etc. ? En hoe ga je 't beste om met bloed? Moet je een dier direct leeg laten bloeden, of niet? En hoe zit het met 'besterven'?
Dat kan je gewoon uit de borst/buikholte pakken en lossnijden. Net zoals je de stekkers van je hardeschijf moet loshalen voordat je het ding uit je compu kan pakken.
Puckzzzvrijdag 17 augustus 2007 @ 11:05
quote:
Op vrijdag 17 augustus 2007 10:56 schreef Isdatzo het volgende:
hoax topic
echt??

wordt ik hier gefopt?


DRAvrijdag 17 augustus 2007 @ 12:00
Ik begin het idee te krijgen dat 1 eekhoorn dus niet echt genoeg is voor een maaltijd. Ik ga vanmiddag nog maar eens naar het bos om een paar nieuwe te halen. Even uitkijken voor de boswachters lijkt me zo.
Puckzzzvrijdag 17 augustus 2007 @ 12:05
quote:
Op vrijdag 17 augustus 2007 12:00 schreef DRA het volgende:
Ik begin het idee te krijgen dat 1 eekhoorn dus niet echt genoeg is voor een maaltijd. Ik ga vanmiddag nog maar eens naar het bos om een paar nieuwe te halen. Even uitkijken voor de boswachters lijkt me zo.
neem dan je buks mee i.p.v. wat stenen, lijkt me iets effectiever
Puckzzzvrijdag 17 augustus 2007 @ 12:05
oh en foto's maken he?
Grippervrijdag 17 augustus 2007 @ 12:06
quote:
Op vrijdag 17 augustus 2007 12:00 schreef DRA het volgende:
Ik begin het idee te krijgen dat 1 eekhoorn dus niet echt genoeg is voor een maaltijd. Ik ga vanmiddag nog maar eens naar het bos om een paar nieuwe te halen. Even uitkijken voor de boswachters lijkt me zo.
Lokken met lekkere nootjes
gronkvrijdag 17 augustus 2007 @ 12:08
quote:
Op vrijdag 17 augustus 2007 12:00 schreef DRA het volgende:
Ik begin het idee te krijgen dat 1 eekhoorn dus niet echt genoeg is voor een maaltijd. Ik ga vanmiddag nog maar eens naar het bos om een paar nieuwe te halen. Even uitkijken voor de boswachters lijkt me zo.
Boswachters kwijlen nu al bij de gedachte dat ze gefrituurde stroper kunnen eten
Hyperdudevrijdag 17 augustus 2007 @ 12:09
quote:
Op vrijdag 17 augustus 2007 12:08 schreef gronk het volgende:

[..]

Boswachters kwijlen nu al bij de gedachte dat ze gefrituurde stroper kunnen eten
We kunnen er natuurlijk een FOK Meet van maken.
En dan een boswachter BBQ-en.
Ik neem de Joppiesaus wel mee.
Leiavrijdag 17 augustus 2007 @ 12:10
ik moest lachen.
Erosjuhhhvrijdag 17 augustus 2007 @ 12:27
Wat je als eerst moet doen en meteen, is hem ontweijen, alle organen eruit halen en het bloed eruit laten lopen anders gaat hij rotten dit hoor je dezelfde dag te doen en het liefst meteen in de weide of in t bos/
verder heb ik geen idee hoe je het bereidt maar waarsch beetje zoals cavia, al zal die staart t wel goed doen in een lekker soepje
Puckzzzvrijdag 17 augustus 2007 @ 12:37
quote:
Op vrijdag 17 augustus 2007 12:27 schreef Erosjuhhh het volgende:
Wat je als eerst moet doen en meteen, is hem ontweijen
daar heb je toch zo'n eekhoorn voor nodig?
Erosjuhhhvrijdag 17 augustus 2007 @ 12:56
!
ik moest lachen,
ontweijen is een andere benaming voor alle ingewanden enzo eruit halen deze rotten snel. t vlees zelf kun je wel tijdje bewaren
Big_Boss_Manvrijdag 17 augustus 2007 @ 13:00
Space-eekhoorn, vul 'm met hasj!
Puckzzzvrijdag 17 augustus 2007 @ 13:00
hoeveel pelsjes zou je nodig hebben voor een leuke stola? of lekkere warme muts ofzo
Gamer_Vvrijdag 17 augustus 2007 @ 13:02
Goed topic.
DRAvrijdag 17 augustus 2007 @ 13:20
quote:
Op vrijdag 17 augustus 2007 12:27 schreef Erosjuhhh het volgende:
Wat je als eerst moet doen en meteen, is hem ontweijen, alle organen eruit halen en het bloed eruit laten lopen anders gaat hij rotten dit hoor je dezelfde dag te doen en het liefst meteen in de weide of in t bos/
verder heb ik geen idee hoe je het bereidt maar waarsch beetje zoals cavia, al zal die staart t wel goed doen in een lekker soepje
Dus ik ben eigenlijk al te laat? Kan het nu ook nog wel? Ik dacht eigenlijk dat als ik hem gewoon in de koelkast leg, er niets aan de hand is. Ik wilde dit topic gisterenavond al openen maar ik moest naar de kroeg. Vandaar dat ik hem gewoon in de koelkast heb gelegd. Dacht dat hij dan niet ging rotten.
gronkvrijdag 17 augustus 2007 @ 13:22
Kijk, dat heb je nou met die stadsnewbies, he. Totaal geen feeling meer met oude tradities.
Puckzzzvrijdag 17 augustus 2007 @ 13:24
quote:
Op vrijdag 17 augustus 2007 13:20 schreef DRA het volgende:

[..]

Dus ik ben eigenlijk al te laat? Kan het nu ook nog wel? Ik dacht eigenlijk dat als ik hem gewoon in de koelkast leg, er niets aan de hand is. Ik wilde dit topic gisterenavond al openen maar ik moest naar de kroeg. Vandaar dat ik hem gewoon in de koelkast heb gelegd. Dacht dat hij dan niet ging rotten.
welnéé'!!

goed voor je weerstand
MissHobjevrijdag 17 augustus 2007 @ 13:29
Op zich niet erg slim om dat beestje dood te knikkeren.. eekhoorns zijn namelijk beschermde diersoorten in Nederland.
En aangezien en ontzettend veel offtopic gaat ook nog.. gooi ik dit topic op slot.