Logitik | donderdag 16 augustus 2007 @ 17:10 |
Afgelopen paar weken heb ik vakantiewerk gedaan bij een biologische bakkerijk ![]() Nu heb ik een hele boel lekkere dingen mee naar huis genomen/gekregen. Het is allemaal ingevroren. Ik weet dat het in de oven moet, alleen weet ik niet hoe lang en hoe hoog te temperatuur moet zijn, Het is nog niet eerder in de oven geweest, dus het is voornamelijk deeg. Het gaat onder andere om croissants, worstenbroodjes en nog wat andere lekekre dingen ![]() Wie kan mij van raad voorzien? ![]() | |
Driverrrr | donderdag 16 augustus 2007 @ 20:56 |
Croissants eerst even laten ontdooien op een bakplaat, dan worden ze wat groter ![]() ![]() en klaaaaaaar ![]() | |
Logitik | donderdag 16 augustus 2007 @ 21:38 |
quote:Ik gooi ze er meteen in! geld dit ook voor worstenboordjes enzo? Ik heb echt van alles wat ![]() ![]() | |
Sander | donderdag 16 augustus 2007 @ 21:39 |
Saucijsjes vanuit de koelkast deed ik altijd 15 minuten op 150 graden. | |
Logitik | donderdag 16 augustus 2007 @ 21:51 |
quote:Waren die al voorgebakken? Al het spel van mij nog niet namelijk ![]() | |
Sander | donderdag 16 augustus 2007 @ 22:00 |
quote:Oh ja, dat waren ze ![]() ![]() | |
Sjummie | donderdag 16 augustus 2007 @ 22:05 |
En ik maar denken dat de croissants van de bakker vers zijn ![]() | |
justmattie | donderdag 16 augustus 2007 @ 22:36 |
quote:er is BIJNA geen bakker meer die ze zelfs zelf maakt ![]() | |
MissHobje | vrijdag 17 augustus 2007 @ 00:47 |
quote:Dat is helaas waar ja.. Tis bijna allemaal fabrieks gedoe.. mixen die aangeleverd worden etc. Best wel jammer ![]() | |
Driverrrr | vrijdag 17 augustus 2007 @ 01:05 |
En de saucijzenbroodjes, eerst insmeren met eigeel, anders worden ze niet egaal bruin, daarna even laten ontdooien, en dan 40 - 45 minuten in de oven op 180 graden ![]() Heb een paar jaar geleden bij een bakker gewerkt ![]() | |
justmattie | vrijdag 17 augustus 2007 @ 16:50 |
quote:mixen gebruikt iedereen, anders wordt het sowieso te duur, maar het is ook wel erg makkelijk om al je kleine afbak-broodjes bij de fabriek weg te halen ![]() | |
LeefAndCooking | maandag 20 augustus 2007 @ 00:12 |
Doe je croissants de avond voor dat je ze wil bakken in de koude oven, dan kunnen ze ontdooien en vast iets reizen. Zet de volgende oven de oven aan met de croissants er nog in, nu reizen ze nog verder, en aansluitend bakken ze. Iets van 190 graden C. tot ze mooi zijn. | |
Logitik | maandag 20 augustus 2007 @ 09:37 |
quote:Bedankt! ![]() | |
#ANONIEM | maandag 20 augustus 2007 @ 18:32 |
En? Is het gelukt? ![]() | |
Syrena | maandag 20 augustus 2007 @ 18:41 |
Ik wilde al aankomen met mijn prefab voorgebakken & ingevroren croissantjes, maar je hebt gewoon the real stuff meegekregen van daar ![]() Ik hoop dat het gelukt is allemaal mmmm ![]() | |
Logitik | dinsdag 21 augustus 2007 @ 00:40 |
Vanavond heb ik 10 croissants in de oven gedaan ![]() ![]() Ik denk dat ik morgen de worstenbroodjes ga doen ![]() |