FOK!forum / Culinesse à gogo / Ingevroren croissants in de oven
Logitikdonderdag 16 augustus 2007 @ 17:10
Afgelopen paar weken heb ik vakantiewerk gedaan bij een biologische bakkerijk Allemaal leuk en aardig natuurlijk.

Nu heb ik een hele boel lekkere dingen mee naar huis genomen/gekregen. Het is allemaal ingevroren. Ik weet dat het in de oven moet, alleen weet ik niet hoe lang en hoe hoog te temperatuur moet zijn, Het is nog niet eerder in de oven geweest, dus het is voornamelijk deeg. Het gaat onder andere om croissants, worstenbroodjes en nog wat andere lekekre dingen

Wie kan mij van raad voorzien?
Driverrrrdonderdag 16 augustus 2007 @ 20:56
Croissants eerst even laten ontdooien op een bakplaat, dan worden ze wat groter daarna 20 - 25 minuten in de oven op 180 graden
en klaaaaaaar
Logitikdonderdag 16 augustus 2007 @ 21:38
quote:
Op donderdag 16 augustus 2007 20:56 schreef Driverrrr het volgende:
Croissants eerst even laten ontdooien op een bakplaat, dan worden ze wat groter daarna 20 - 25 minuten in de oven op 180 graden
en klaaaaaaar
Ik gooi ze er meteen in! geld dit ook voor worstenboordjes enzo? Ik heb echt van alles wat Ook met rozijnen enzo!
Sanderdonderdag 16 augustus 2007 @ 21:39
Saucijsjes vanuit de koelkast deed ik altijd 15 minuten op 150 graden.
Logitikdonderdag 16 augustus 2007 @ 21:51
quote:
Op donderdag 16 augustus 2007 21:39 schreef Slarioux het volgende:
Saucijsjes vanuit de koelkast deed ik altijd 15 minuten op 150 graden.
Waren die al voorgebakken? Al het spel van mij nog niet namelijk
Sanderdonderdag 16 augustus 2007 @ 22:00
quote:
Op donderdag 16 augustus 2007 21:51 schreef Logitik het volgende:

[..]

Waren die al voorgebakken? Al het spel van mij nog niet namelijk
Oh ja, dat waren ze . Anders weet ik het niet
Sjummiedonderdag 16 augustus 2007 @ 22:05
En ik maar denken dat de croissants van de bakker vers zijn
justmattiedonderdag 16 augustus 2007 @ 22:36
quote:
Op donderdag 16 augustus 2007 22:05 schreef Sjummie het volgende:
En ik maar denken dat de croissants van de bakker vers zijn
er is BIJNA geen bakker meer die ze zelfs zelf maakt
MissHobjevrijdag 17 augustus 2007 @ 00:47
quote:
Op donderdag 16 augustus 2007 22:36 schreef justmattie het volgende:

[..]

er is BIJNA geen bakker meer die ze zelfs zelf maakt
Dat is helaas waar ja..
Tis bijna allemaal fabrieks gedoe.. mixen die aangeleverd worden etc.
Best wel jammer
Driverrrrvrijdag 17 augustus 2007 @ 01:05
En de saucijzenbroodjes, eerst insmeren met eigeel, anders worden ze niet egaal bruin, daarna even laten ontdooien, en dan 40 - 45 minuten in de oven op 180 graden

Heb een paar jaar geleden bij een bakker gewerkt
justmattievrijdag 17 augustus 2007 @ 16:50
quote:
Op vrijdag 17 augustus 2007 00:47 schreef MissHobje het volgende:

[..]

Dat is helaas waar ja..
Tis bijna allemaal fabrieks gedoe.. mixen die aangeleverd worden etc.
Best wel jammer
mixen gebruikt iedereen, anders wordt het sowieso te duur, maar het is ook wel erg makkelijk om al je kleine afbak-broodjes bij de fabriek weg te halen
LeefAndCookingmaandag 20 augustus 2007 @ 00:12
Doe je croissants de avond voor dat je ze wil bakken in de koude oven, dan kunnen ze ontdooien en vast iets reizen.
Zet de volgende oven de oven aan met de croissants er nog in, nu reizen ze nog verder, en aansluitend bakken ze. Iets van 190 graden C. tot ze mooi zijn.
Logitikmaandag 20 augustus 2007 @ 09:37
quote:
Op maandag 20 augustus 2007 00:12 schreef LeefAndCooking het volgende:
Doe je croissants de avond voor dat je ze wil bakken in de koude oven, dan kunnen ze ontdooien en vast iets reizen.
Zet de volgende oven de oven aan met de croissants er nog in, nu reizen ze nog verder, en aansluitend bakken ze. Iets van 190 graden C. tot ze mooi zijn.
Bedankt!
#ANONIEMmaandag 20 augustus 2007 @ 18:32
En? Is het gelukt?
Syrenamaandag 20 augustus 2007 @ 18:41
Ik wilde al aankomen met mijn prefab voorgebakken & ingevroren croissantjes, maar je hebt gewoon the real stuff meegekregen van daar

Ik hoop dat het gelukt is allemaal mmmm
Logitikdinsdag 21 augustus 2007 @ 00:40
Vanavond heb ik 10 croissants in de oven gedaan Zoals jullie hebben gezegd was het beter om te eerst te ontdooien voordat je ze in de oven doet. Dan worden ze wat groter.. Nou groot zijn ze geworden! En lekker haha

Ik denk dat ik morgen de worstenbroodjes ga doen