abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_52427433
Afgelopen paar weken heb ik vakantiewerk gedaan bij een biologische bakkerijk Allemaal leuk en aardig natuurlijk.

Nu heb ik een hele boel lekkere dingen mee naar huis genomen/gekregen. Het is allemaal ingevroren. Ik weet dat het in de oven moet, alleen weet ik niet hoe lang en hoe hoog te temperatuur moet zijn, Het is nog niet eerder in de oven geweest, dus het is voornamelijk deeg. Het gaat onder andere om croissants, worstenbroodjes en nog wat andere lekekre dingen

Wie kan mij van raad voorzien?
pi_52433632
Croissants eerst even laten ontdooien op een bakplaat, dan worden ze wat groter daarna 20 - 25 minuten in de oven op 180 graden
en klaaaaaaar
Signature verwijderd door FA
pi_52434686
quote:
Op donderdag 16 augustus 2007 20:56 schreef Driverrrr het volgende:
Croissants eerst even laten ontdooien op een bakplaat, dan worden ze wat groter daarna 20 - 25 minuten in de oven op 180 graden
en klaaaaaaar
Ik gooi ze er meteen in! geld dit ook voor worstenboordjes enzo? Ik heb echt van alles wat Ook met rozijnen enzo!
  donderdag 16 augustus 2007 @ 21:39:41 #4
17137 Sander
Nerds do it rarely
pi_52434708
Saucijsjes vanuit de koelkast deed ik altijd 15 minuten op 150 graden.
pi_52434969
quote:
Op donderdag 16 augustus 2007 21:39 schreef Slarioux het volgende:
Saucijsjes vanuit de koelkast deed ik altijd 15 minuten op 150 graden.
Waren die al voorgebakken? Al het spel van mij nog niet namelijk
  donderdag 16 augustus 2007 @ 22:00:54 #6
17137 Sander
Nerds do it rarely
pi_52435228
quote:
Op donderdag 16 augustus 2007 21:51 schreef Logitik het volgende:

[..]

Waren die al voorgebakken? Al het spel van mij nog niet namelijk
Oh ja, dat waren ze . Anders weet ik het niet
pi_52435347
En ik maar denken dat de croissants van de bakker vers zijn
pi_52436190
quote:
Op donderdag 16 augustus 2007 22:05 schreef Sjummie het volgende:
En ik maar denken dat de croissants van de bakker vers zijn
er is BIJNA geen bakker meer die ze zelfs zelf maakt
Je moet je het leven niet moeilijker maken dan strikt noodzakelijk
  vrijdag 17 augustus 2007 @ 00:47:58 #9
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_52439833
quote:
Op donderdag 16 augustus 2007 22:36 schreef justmattie het volgende:

[..]

er is BIJNA geen bakker meer die ze zelfs zelf maakt
Dat is helaas waar ja..
Tis bijna allemaal fabrieks gedoe.. mixen die aangeleverd worden etc.
Best wel jammer
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_52440157
En de saucijzenbroodjes, eerst insmeren met eigeel, anders worden ze niet egaal bruin, daarna even laten ontdooien, en dan 40 - 45 minuten in de oven op 180 graden

Heb een paar jaar geleden bij een bakker gewerkt
Signature verwijderd door FA
pi_52454764
quote:
Op vrijdag 17 augustus 2007 00:47 schreef MissHobje het volgende:

[..]

Dat is helaas waar ja..
Tis bijna allemaal fabrieks gedoe.. mixen die aangeleverd worden etc.
Best wel jammer
mixen gebruikt iedereen, anders wordt het sowieso te duur, maar het is ook wel erg makkelijk om al je kleine afbak-broodjes bij de fabriek weg te halen
Je moet je het leven niet moeilijker maken dan strikt noodzakelijk
pi_52516702
Doe je croissants de avond voor dat je ze wil bakken in de koude oven, dan kunnen ze ontdooien en vast iets reizen.
Zet de volgende oven de oven aan met de croissants er nog in, nu reizen ze nog verder, en aansluitend bakken ze. Iets van 190 graden C. tot ze mooi zijn.
pi_52521143
quote:
Op maandag 20 augustus 2007 00:12 schreef LeefAndCooking het volgende:
Doe je croissants de avond voor dat je ze wil bakken in de koude oven, dan kunnen ze ontdooien en vast iets reizen.
Zet de volgende oven de oven aan met de croissants er nog in, nu reizen ze nog verder, en aansluitend bakken ze. Iets van 190 graden C. tot ze mooi zijn.
Bedankt!
pi_52535150
En? Is het gelukt?
pi_52535338
Ik wilde al aankomen met mijn prefab voorgebakken & ingevroren croissantjes, maar je hebt gewoon the real stuff meegekregen van daar

Ik hoop dat het gelukt is allemaal mmmm
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
pi_52547284
Vanavond heb ik 10 croissants in de oven gedaan Zoals jullie hebben gezegd was het beter om te eerst te ontdooien voordat je ze in de oven doet. Dan worden ze wat groter.. Nou groot zijn ze geworden! En lekker haha

Ik denk dat ik morgen de worstenbroodjes ga doen
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')