Ik heb de mijne in een grote speciekuip van 45 liter staan.quote:Op dinsdag 21 augustus 2007 16:24 schreef THCees het volgende:
[..]
Mocht je nou weer problemen krijgen met ongedierte als luis en spint (krijg je sneller binnen) zou ik je adviseren om spruzit te gebruiken voor de bestrijding, het is goed spul en nog biologisch afbreekbaar ook.
[afbeelding]
en ook jou zou ik willen adviseren om je planten wat grotere potten te geven, want ze zijn wel erg mooi maar ze dragen erg weinig vruchten (zover ik kan zien) dus aan de slag overpotten die handel![]()
Is dat zo?quote:Op woensdag 5 september 2007 20:03 schreef THCees het volgende:
[..]
ja inderdaad groene kan je ook eten (zijn ze wel minder heet) .
Tip: je pepers zijn rijp als ze gaan glimmen, zijn ze groen en nog dof , zou ik ze nog ff laten hangen..
Anders moet je even opzoeken welke pepers je precies hebt.quote:Op vrijdag 7 september 2007 01:11 schreef Mind_Fuck het volgende:
[..]
Is dat zo?
Ik heb een aantal grote pepers hangen die nog groen zijn maar wel mooi glimmen.
De vraag: Groen of rood? is mij nog niet duidelijk beantwoord.
Op internet heb ik de soort opgezocht en vond alleen plaatjes met groene pepers.
Maar op de verpaking staat een foto van rode pepers.
Ik heb wel al een onrijpe groene gegeten, proefde eerst plantenbiter daarna de typische peper smaak.
Eigenlijk ben ik terug houdend wat betreft het eten van een capsicum... waarom?
Omdat ook de capsicum (peper famlie) lid is van de solanacea familie.
Daartoe behoren ook de datura, nachtschade en brugmansia... allen zwaar giftig.
Maar ook de aardappel, de tomaat en de aubergine o.a. (naast nog veel andere planten die je kan eten).
Ook deze planten kunnen giftig zijn.
Aardappelen bevatten blauwzuur (wat de nazis gebruikten om de joden te vergassen onder de naam: 'Cyklon B')... maar gelukkig in onschadelijke hoeveelheden.
Een onrijpe tomaat daarintegen kan dodelijk zijn.
Eet een paar groene tomaten en je wordt ziek... eet een hele zooi en je gaat de pijp uit.
Vanwege die reden wil ik wel graag rijpe vruchten eten.
".quote:En nu maar hopen op een beetje zonnig en warm najaar
Capsicum Lombardo en Capsicum Toreador.quote:Op vrijdag 7 september 2007 11:05 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Anders moet je even opzoeken welke pepers je precies hebt.
De gehele capsicum familie (waaronder ook de paprikas vallen) behoren tot de genus solanacea.quote:En dat over onrijpe vruchten: pepers zijn over het algemeen nog het nauwst verwant met een paprika (of andersom eigenlijk). Er gebeurt dus helemaal niet zoveel als je een "onrijp" pepertje eet. Het smaakt alleen niet lekker. Dus daar zou ik me niet al te druk over maken.
En een onrijpe tomaat is groen. Die kun je gemakkelijk eruit vissen
Dit lijkt meer over peca-noten te gaan dan chillies.quote:Op maandag 10 september 2007 22:43 schreef NagChampi het volgende:
Wat een supertopic! En wat een mooie foto's! Je zorgt zeker goed voor je plantjes, THCees?
Waarschijnlijk geheel overbodig, hier onder de peperkenners, maar misschien vinden jullie dit wel een aardige site. Nog gedeeltelijk under construction, maar...je kan je er voor $35 per jaar abonneren op een tijdschrift over pepers. Een must voor de échte liefhebber?
http://www.chilepepper.com
Dit zeggen ze zelf:quote:Op maandag 10 september 2007 23:22 schreef Mind_Fuck het volgende:
[..]
Dit lijkt meer over peca-noten te gaan dan chillies.
dit lijkt meer op spam. ik hoef geen zaadjes van Dewie en zijn vriend, de gewone FOK peperzaadjes zijn er genoeg aanwezig om te ruilen.quote:Op woensdag 12 september 2007 17:51 schreef THCees het volgende:
ik heb ook nog wel wat leuke hoor.![]()
http://www.ringoffire.net/default.jsp
http://www.chilliworld.com/FactFile/Scoville_Scale.asp
http://www.thechileman.org/index.php
http://www.southdevonchillifarm.co.uk/index.html
http://www.chillifarm.com/
http://www.chilechick.nl/index.htm
groeitips:
http://www.ecoseeds.com/Pepper.growing.tips.html
en als bonus nog een hele vette :
http://www.hotsauceblog.com/
oh ja moet je dit zien.....![]()
[afbeelding]
The world's hottest hot sauce - The Source Hot Sauce - All things good or bad are driven by energy! Rated at 7.1 Million Scoville Units. The Legend of The Source: Ancient cultures, from the Egyptians, to the Mayans and the Aztecs, were bound by a common belief...that all things good or bad are driven by energy. It is the force behind the rising sun and the shining of a nighttime star; it's responsible for precision and passion. Legend has it that the god of love held the Source of all energy. He was trusted with this responsibility by the other gods because his heart was filled with good. For millenniums he used the energy to fill the world with love.
But, a time came when the other gods quarreled amongst themselves. One after another they would come to the god of love demanding that he use the energy to serve their own selfish desires. At first he would yield to their demands, then he saw the outcome. The world was no longer filled with love...bad was beginning to prevail. He knew he had to protect the Source and not let bad grow stronger than it already had. He plotted, and deep within a long neglected pyramid he hid the Source. When the other gods came to him and demanded energy to achieve their evil deeds he told them of his defiant act. He steadfastly refused to reveal where the Source was hidden and the other gods banished him from his throne, leaving him to wander and die a mortal's death with his secret in his heart. With the Source hidden away good and bad held equal measure. After thousands upon thousands of years the Source became nothing more than a legend. Until now. In your hand is the Source. Now you have the responsibility to use the Source....Are you strong enough to face the challenge? This sauce comes with a disclaimer written on the box. Bron:
maarrrrr ut kan nog gekker....![]()
[afbeelding]
Blair's 16 Million Reserve
World's Hottest Chilli Powder
**Pure Capsaicin**
Never before offered - This Blair's collector's reserve bottle contains 16 million Scoville Units of Pure Capsicum. The tiny 1ml vial inside contains pure capsicum crystals, hottest chili powder known to man. Nothing in the world could get hotter then this 16 Million Reserve. Be among the few to get one of these limited edition bottles. No more the 999 of Blair's 16 Million Reserve will be produced. Still don't think it's hot? Check out the 16 Million Reserve product review on HotSauceBlog.com.
Heat Scale: 10+++
Scoville Units: 16 Million
Size: 1 oz.
Ingredients: Pure Capsicum (World's Hottest Chili Powder) Bron:
hehe ....tjek de prijs :
Blair's 16 Million Reserve
BLAIR IS FEATURED IN THE 2007 Guinness Book of world Records !!!!!! .....16 million Pure Capsaicin...The King Of all Spice!!!!- Find out why Blair's has received WORLDWIDE media attention.
We have only a couple of these available so first come first served. You will need to e-mail a waiver for insurance purposes as THIS IS NOT A FOOD PRODUCT!
Price: Ł299.00 Bron:
is dat nou nodig ????quote:Op donderdag 13 september 2007 01:25 schreef Killer_Mom het volgende:
[..]
dit lijkt meer op spam. ik hoef geen zaadjes van Dewie en zijn vriend, de gewone FOK peperzaadjes zijn er genoeg aanwezig om te ruilen.![]()
Helaas heb jij wat ik al heb en ik kom niet om het zaad van beide, maar......quote:Op donderdag 13 september 2007 18:22 schreef gekkehoedenmaker het volgende:
Ik zoek wat zaadjes van de Madame Jeanette en de Jalapeno! Voordat ik Vreekens zaden ga overvallen, ben ik benieuwd of iemand hier wil ruilen.
In ruil voor Madame Jeanette en/of Jalapeno heb ik:
Zaadjes van de Toscaanse Peper/pepperoncini. (Een mild pepertje.)
Zaadjes van de Spaanse Rode Peper.
Verder nog zaadjes van de Vleestomaat en Milanese Raapjes.
sorry , was niet de bedoeling. edit knopje is wel handigquote:Op donderdag 13 september 2007 10:54 schreef THCees het volgende:
[..]
is dat nou nodig ????
de volledige post quoten, terwijl het maar om 1 link gaat.
maar goed hij is weg-ge-edit.
quote:Op vrijdag 14 september 2007 02:45 schreef 2 keerKiller_Mom het volgende:
[..]
sorry , dit was niet de bedoeling. { edit knopje is wel handig }werkt t ook, ik zie de hele post staan?
Als eerste denk ik dat het licht inderdaad je probleem is.quote:Op zaterdag 15 september 2007 20:47 schreef MissMSX het volgende:
Ik heb vorig weekend een aantal kleine peperplantjes gekocht. Ik heb ze dezelfde dag nog verpot: gezellig met z'n drieen in een potje met gewone potgrond. Na een week zien ze er echter niet zo florisant meer uit: de pepertjes beginnen te rimpelen en de blaadjes laten los
Ik heb ze gister van de eettafel verplaats naar de vensterbank in de hoop dat wat meer licht ze goed zal doen, maar ik vraag me af of dat zin heeft of dat ik beter (nog) iets anders kan doen om ze redden.
Hoe zorg ik dat mijn peperplantjes het naar hun zin gaan hebben en ik nog lang van ze kan genieten?
Stress zou inderdaad wel kunnen ja. Ik heb ze natuurlijk ook nog eens verpot.quote:Op zaterdag 15 september 2007 21:01 schreef THCees het volgende:
[..]
Als eerste denk ik dat het licht inderdaad je probleem is.
Geef je planten een plek met zoveel mogelijk licht,zonodig bij-lichten. (+/- 14-18 uur) (1 a 2 TL van 15 W is voldoende)
verder kan je plant last hebben van stress..... waarschijnlijk komen jou pepers uit een kas (constante temp) en nu merkt de plant voor het eerst wisselende temperaturen , dat zorgt voor stress.
Geef het plantje dus wat tijd.
Verder zorg ervoor dat je niet te nat houdt, en zorg voor voldoende licht.
Misschien is het wat om de plant een beetje bij te mesten (koe- of kippenmest).
Ik hoop dat je nog van een gezonde plant met veel pepertjes kan gaan genieten,
suck6
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |