Ik kan wel het 1 en ander vinden hier bij Fok over het kweken van pepers, maar dit onderwerp verdient een eigen Topic en dus :
Ben je ook zo'n peper-liefhebber, die zijn achtertuin ombouwt tot peper-farm
![]()
?
Kan het jou ook niet heet genoeg
![]()
?
Plaats hier dan je foto's, (kweek)verslagen, vragen, recepten of andere
chilli-facts.
Er zijn heel veel (te veel om op te noemen) verschillende soorten pepers, maar deze worden in groepen ingedeeld zoals :
Annum
Baccatum
Chinense
Frutescens
Pubescens
bron :Om de (hitte) heetheid van de verschillende soorten aan te duiden wordt er gebruik gemaakt van de "Scoville Units".
Chilli Heat: In 1902 Wibur Scoville
developed a method for measuring the strength of capsicum in a given pepper, which originally meant tasting a diluted version of a pepper and giving it a value. Nowadays it can be done more accurately with the help of computers to rate the peppers in Scoville units, which indicate parts per million of capsaicin. The fiery sensation of chillis is caused by capsaicin, a potent chemical that survives both cooking and freezing, but apart from the burning sensation it also triggers the brain to produce endorphins, natural painkillers that promote a sense of well being.
The Scoville scale begins at zero with mild bell peppers and moves to the lower range of peppers measuring 1,500 to 2,500 such as cascabels, four out of ten. The Jalapeño is mid range at about 2,500 to 5,000 Scoville units. The eight out of ten chillis such as cayenne, aji and pequin will rate about 30,000 to 50,00 units, while the habernero which rates as one of the hottest comes somewhere between 100,00 and 500,000 units, but as can be seen above in the article has a hotter chilli been found ?
Chillis are easy to grow, they require minimal area and care. They will do best in warm climates or under glass with a long growing season and can be kept over winter in the right conditions. Many varieties make excellent pot plants and can be grown indoors as ornamentals although these are still edible. Be careful when growing different species close together as they will cross pollinate and produce hybrids, therefore do not keep these chilli pods for next years seeds as the required heat of the chilli may be effected by crossing with a hotter chilli.
Verder nog wat handige linkjes :
zaad nederland :zaad :kweken :nice info :more :SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn
ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis
Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.En om dan maar zelf het spits af te bijten :
verleden jaar :
![]()
Habanero
![]()
Bolivian rainbow, Jalapeno en spaanse
Dit jaar :op dit moment heb ik staan:
2
Ammarillo (nog geen vrucht,update later)![]()
![]()
6
penis pepper![]()
![]()
8
orange cayaenne (thai)![]()
2 yellow cayenne (update volgt)![]()
4 madamme jeanette (2 rood 2 geel)
(binnenkort)
1 varengata
1 Ajoema chocolate(binnenkort)
1
pequin![]()
overzicht tuin :![]()
en ook heb ik dit jaar voor het eerst iets nieuws voor NA de peper.(vond dit bij vreeken.nl) :
KOMKOMMER OERAUGURKJE 'West India(n) Burr Gherkin', 25 zaden
'Concombre des Antilles' Een heerlijke (en gezonde!) snack tussendoor. Afkomstig uit Afrika, komt dit vruchtje in de 17e eeuw naar Jamaica en van daaruit vindt het zijn weg over Noord en Zuid Amerika.
De jonge vruchtjes zijn heerlijk fris snoepgoed en wordt al eeuwenlang gebruikt als 'blusmiddel' na een hapje peper. De planten geven een enorme oogst. Rijpe vruchtjes zijn 5 cm, rond tot ovaal, vol zachte stekels. In dit stadium bijzonder sierlijk, in Brazilië zijn rijpe vruchtjes een onderdeel van de maxixada-soep.
en zo zien ze eruit :
[ Bericht 0% gewijzigd door senesta op 26-09-2007 21:10:23 ]
If you can't fix it, fuck it