abonnement Unibet Coolblue
pi_52978544
Volgens mij is het in principe wel mogelijk, al hoor je het niet vaak. Als je twijfelt, kun je even bij de da langsgaan....
I had a signature once. It was awful.
pi_52978954
misschien maar doen,ik ben nu niet thuis maar morgen zie ik ze weer en dan kijk ik wel ff hoe het zit.
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_52979243
Zoeperzazke, heel erg bedankt voor de adressen, hier heb ik echt wat aan!

Ik laat jullie weten hoe het verder gaat.

Nog even de foto van Rita zoals ik haar het liefst zie, lekker ondernemend onder de bank gekropen maar wel zo dat ze alles in de gaten kan houden


en nog eentje van de kleine inhaligerd, ik hoop dat het gauw beter gaat met deze 'dame'
Daar weet ik niets van maar daar voel ik alles vanaf
pi_52979327
Het is een heel mooi caafje, echt een superlief snoetje. We horen wel wat je gaat doen met de dierenartsen.. Hier draaien de duimpjes in ieder geval!
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 6 september 2007 @ 12:15:46 #105
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_52979457
Zo weer even een update vanuit de Ziekeboeg

Het lijkt iets rustiger te worden, ik had gister het idee dat Asterix zn rug er al een stuk rustiger uitzag, en Pucca dr huidje was weer meer rozig dan rood. dus dan kan ik langzaamaan iets gaan smeren tegen de jeuk denk ik zo
Eergister waren ze nog wat huiverig toen ik het deurtje open deed om te voeren, ze wouden wel een beetje fluiten maar zeker niet van harte, ook hadden ze het ruifje rechtop laten staan (mja klinkt dom misschien ) normaal ligt die met 10 minuten om. Gelukkig hadden ze hem gisterochtend omgegooit En toen mn moeder en ik thuis kwamen na het boodschappen (het hok staat zegmaar tegen de schutting aan de straat kant, wij parkeren de auto daar) was het bijna een concert, we konden ze op de hoek nog horen
Ik ga ze zo (als het droog is ) weer een hapje groenten brengen en dan merk ik wel weer hoe ze zich vandaag voelen

Ik wou trouwens citroen geven voor een extra vit C boostje, maar dat hadden ze dus laten liggen Geen citroen meer please Iemand anders een goed idee voor iets met veel Vitamine C ? ja sinaasappel, dat proberen we vanaaf, maar verwacht hetzelfde effect als bij citroen
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_52979599
paprika en witlof Citroen lusten ze idd niet echt, als ze daar een hap van nemen trekt een cavia écht een zure bek Sinaasappel gaat normaal gesproken beter.
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 6 september 2007 @ 12:25:21 #107
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_52979684
quote:
Op donderdag 6 september 2007 12:21 schreef zoeperzazke het volgende:
paprika en witlof Citroen lusten ze idd niet echt, als ze daar een hap van nemen trekt een cavia écht een zure bek Sinaasappel gaat normaal gesproken beter.
Paprika en Witlof krijgen ze zowat elke dag al Ja ik neem straks 1 sinaasappel mee uit de winkel, dan hoef ik niet teveel weg te gooien als ze het niet lusten
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_52979787
fijn dat het beter lijkt te gaan.
ik geef mijn caafjes vitamine c tabletjes die ik zelf ook wel eens neem.
met sinasappel vind zeker Frasa ze erg lekker.
maar ze gaat daarna wel altijd gelijk een hap hooi of wat drinken nemen

hoest eigenlijk me anka der caafjes?
hopelijk hebben zij nergens last van.
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  donderdag 6 september 2007 @ 13:52:03 #109
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_52981314
Ik geef ze ook eens in de zoveel tijd een vitamine-c tabletje van roter. Ze zijn er hier gek op

De hangmat wordt inmiddels ook redelijk gebruikt. De eerste keer erin was even eng, Tinus zat helemaal te trillen en wist niet hoe snel hij eruit moest springen Maar ze gaan er nu allebei vanzelf in liggen en vanmorgen bleef Sjlebby zelfs gewoon erin liggen toen ik eten ging geven. Zal binnenkort eens kijken of ik een paar kiekjes kan maken van de mannen in de hangmat!
To infinity…and beyond!
pi_52981590
Calioppe, veel sterkte met Rita! Wat een moppie, ik hoop dat het snel weer beter gaat!

Nonneke, fijn dat het beter gaat met Asterix en Pucca!!

Ik heb nog een vraagje voor de kenners: is het normaal dat babycaafjes (vandaag 2 weken oud) elkaar (ongeacht geslacht) al beginnen te "bestijgen"? Het zal wel geen kwaad kunnen gezien ze nu nog niet vruchtbaar zijn, maar het lijkt me zo vroeg!
pi_52984164
Ja, dat is normaal. Goed in de gaten houden en goed blijven wegen. Als ze erg druk bezig zijn, kun je ze met 3,5e week ook wel weghalen, maar dan moeten ze wel 275 gram wegen. Nu maakt het voor jou niet heel veel uit, maar ik vind wel dat je desondanks caafjes pas met 300 gam moet laten verhuizen en niet minder. Wel eerder bij mama weg, maar dan in een apart hok wachten tot ze zwaar genoeg zijn.
I had a signature once. It was awful.
pi_52997717
Hoe is het met Rita??
I had a signature once. It was awful.
pi_53013469
Mijn vriend is vandaag met Rita naar de dierenarts van praktijk Ypenburg geweest (nog bedankt voor de tip Zoeperzazke). Deze dierenarts zag niets bijzonders aan de tandjes en kiesjes van Rita, haar verklaring was dat het wel vaker voorkomt dat cavia's na een narcose een paar dagen niet willen eten. Dus... doorgaan met dwangvoederen.

Het lijkt af en toe wel of Rita boos op ons is en daardoor niet wil eten, het is soms best een strijd om het spuitje haar bek in te krijgen maar als het eenmaal gelukt is dan eet ze wel (gelukkig).
Af en toe zien we haar rondscharrelen in het zaagsel rondom de voerbak, ik hoop dan dat ze wat korreltjes naar binnen werkt. Soms zit ze even met haar neus in het hooi te porren en hoop ik dat ze eindelijk eens een strootje naar binnenwerkt. Witlof neemt ze een paar piepkleine hapjes van en laat ze vervolgens liggen... zucht. Het is allemaal nog steeds frustrerend; waarom eet ze nou niet.
We gaan stug door met voeren en hopen dat die kleine dreutel eindelijk eens uit zichzelf begint met eten
Daar weet ik niets van maar daar voel ik alles vanaf
pi_53013850
Ok, als er zoveel da's niks aan de kiesjes zien, dan moet het bijna wel. Waar ik nu aan zit te denken:

Maak een rontgenfoto. Cavia's die na de (gas)narcose niet willen eten is onzin, zeker met een gasnarcose moeten ze het toch binnen 24 uur uit zichzelf gaan doen. Ik krijg ineens heel nare ideeën (sorry als ik je bangmaak) dat er toch in het spijsverteringsstelsel iets fout zit. Arme Wuppie van Ries Amaris bv had een immense tumor in zijn maag en wilde ook ineens niet echt meer eten. Er zou een ophoping in de maag kunnen zijn gekomen die de boel blokkeert.
Heb je wel de indruk dat er een evenredige hoeveelheid keutels uitkomt, van het voer dat er aan de voorkant ingaat?

Heeft een van de da's naar haar buikje geluisters? Zelf kun je dit ook redelijk doen: leg je oor een seen tijdje op haar buikje. Hoor je heel veel gepruttel, een beetj, of is het ijzig stil? Veel wild geprrrrrrrrrrrrruttel uit de buik kan duiden op veel gasvorming, ijzige stilte op darmen die niet actief zijn (= gevaarlijk).

Verder denk ik nog steeds dat je eens moet proberen om een flesje carprofen te halen om te zien wat een kleine hoeveelheid pijnstilling met haar doet. Dat is de beste manier om erachter te komen of ze door pijn in haar lichaam belemmerd wordt om te eten.

Verder goed blijven doorgaan met dwangvoeren, ook 's nachts, aangezien ze zo weinig eet uit zichzelf heeft ze dit zwaar nodig om in leven te blijven en niet te verzwakken voor een evt operatie of wat er dan ook nog komen gaat.
I had a signature once. It was awful.
pi_53013900
Je zou je verhaal trouwens ook eens kunnen posten op het Knoevelforum, www.knoevel.net/forum , daar kun je misschien nog andere waardevolle tips krijgen, want ik weet het ook niet zeker... als gekke bekken trekken en niet eten, niet de kiesjes zijn... dan ken ik er zo ook niet veel ervaringen mee. Misschien dat er op Knoevel nog iemand iets weet....
I had a signature once. It was awful.
pi_53029418
We hebben nu een klein beetje hoop. We zijn nog steeds bezig met dwangvoederen maar vanochtend dook Rita zelf de voerbak in, joeg zelfs andere caviaatjes weg (ja, ja, dat is typisch Rita). Ze zat echt te zoeken naar korreltjes. Daarna dook ze weer de hooiberg in om strootjes te zoeken. Het is ons nog niet duidelijk of ze dan echt iets naar binnen krijgt en eet of dat ze bijvoorbeeld de korreltjes oppakt maar niet verder naar binnen werkt. Wat ons hoopt geeft is dat ze dus wel trek heeft en pogingen gaat doen, en natuurlijk dat ze haar eigen (terror)karkakter weer meer laat zien. Dwangvoeren doen we nog steeds waarbij we ook merken dat ze trek heeft en ook kauwt, het gaat goed naar binnen.
Over haar buikje: de eerste keer dat ze bij de dierenarts was kneep deze behoorlijk in haar buikje en luisterde ze ook. Hierbij trof ze niets bijzonders aan. Verder ziet ze er erg goed uit, ze valt niet af, de oogjes staan goed, de vacht is goed. Ik durf dus momenteel niet aan enge scenario's te denken. Momenteel heb ik het idee dat het voorzichtig de goede kant uitgaat. Wordt vervolgd...
Daar weet ik niets van maar daar voel ik alles vanaf
pi_53085641
Hoe is het nu met Rita?
Ik volg dit topic nog steeds hoor . Ik blijf cavia's helemaal geweldig vinden. Zodra ik op mezelf woon, neem ik er twee.
Gisteren vertelde een vriend van me dat hij een logeetje had: de cavia van z'n buurmeisje dat op vakantie was. Die vriend van me heeft twee katten en ook al keken die katten niet naar de cavia om, dat beestje vond het maar niks, dus de cavia is twee weken lang amper de kooi uit geweest. Hij heeft hem een paar keer door de gang laten rennen maar dan glipte ie steeds onder de gordijnen. Het is een heel schrikachtig beestje. Maar ik was er gelijk helemaal verliefd op . Helaas paste ie niet in m'n tas.


Z'n nageltjes waren niet te lang, niet zo lang geleden geknipt. Geen rare plekjes op de huid, het was mooi roze, mooi wit haar, mooie heldere oogjes, mooie oortjes, mooi buikje . Heb hem even helemaal bekeken. Niet dat ik er verstand van heb, maar als ie er beroerd uit had gezien had ik hem gewoon ontvoerd. Hij had alleen een beetje een viesbruine plek bij z'n kont, alsof ie diarree had gehad, maar dan een heel klein beetje. Hij had ook geen diarree (hij zat lekker op m'n schoot te kakken), dus wat het was weet ik niet en hij stonk ook niet of zo. Hij rook lekker . Hij had stro in z'n kooi maar kreeg elke dag een pluk hooi, maar hij kreeg geen extra vitamine c en had in de twee weken dat die vriend van hem op hem gepast heeft één stukje appel gehad .
Maar ik heb ruim twee uur die cavia op schoot gehad, een tijdje los laten lopen in de kamer (katten even opgesloten). Hij wiepte alleen nooit volgens die vriend. Hij pruttelde en knorde wel soms, maar soms was het net alsof er wat dwars zat, dan zat ie een beetje te piepen terwijl hij helemaal star voor zich uit zat te staren. En het ene moment zat hij lekker te knorren terwijl ik hem aaide en plots begon hij dan met z'n achterpootje naar m'n hand te krabben en weg te springen en hoog te piepen. Geen idee wat ie had, maar ik ben ook niet zo bekend met al die geluidjes.
Maargoed, dat was Ozzy . Hij had grijze lipjes met een roze stip op de onderlip . En op een geven moment zat hij steeds m'n hand weg te duwen met z'n neus, en ik had geen idee waar hij nou last van had, maar dan moest je hem blijkbaar onder z'n kinnetje aaien .
En op een gegeven moment ging de telefoon, dat beestje schrok zich helemaal wezenloos, schoot m'n nek in, hing in m'n oorbellen en ik heb nu drie mooie krasjes op m'n borst . En toen begon ie aan m'n haar te knagen .
Anyways, CL meets Ozzy, ik vind ze geweldig . Jullie hebben dit waarschijnlijk dagelijks, maar ik moest even kwijt hoe geweldig dat beestje was .
The end.
.
Tap tap tap
pi_53089788
Een zilveragoutibont puufje

Calioppe, hoe is het met Rita?

Vandaag dag 62 in de zwangerschap van Quartz... het begint spannend te worden, had vannacht al gedroomd dat ze bevallen was....
I had a signature once. It was awful.
pi_53096516
quote:
Op dinsdag 11 september 2007 09:30 schreef zoeperzazke het volgende:
Vandaag dag 62 in de zwangerschap van Quartz... het begint spannend te worden, had vannacht al gedroomd dat ze bevallen was....
We verwachten natuurlijk wel foto's van de kleintjes, als alles goed gaat

Zucht... Babycaafjes
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_53105729
Krijgen cavia's een wintervacht?
Want mijn ene cavia (een borstelhaar) was pas nogal aan het verharen, en ziet er nu een stuk pluiziger uit dan eerst
pi_53105994
quote:
Op dinsdag 11 september 2007 21:26 schreef Xcalibur het volgende:
Krijgen cavia's een wintervacht?
Want mijn ene cavia (een borstelhaar) was pas nogal aan het verharen, en ziet er nu een stuk pluiziger uit dan eerst
Geen idee of ze echt een dikke wintervacht krijgen, maar mijn Yanou (ook borstel) ziet er in de winter ook wolliger/ pluiziger uit dan in de zomer.

Ze verharen nu wel erg op dit moment.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 11 september 2007 @ 22:02:58 #122
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_53106855
quote:
Op dinsdag 11 september 2007 21:26 schreef Xcalibur het volgende:
Krijgen cavia's een wintervacht?
Want mijn ene cavia (een borstelhaar) was pas nogal aan het verharen, en ziet er nu een stuk pluiziger uit dan eerst
Het is wel te hopen voor mijn cavia;s dat de vacht iig iets dikker is
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_53106956
Cavia's die binnen zitten krijgen niet echt een wintervacht, maar reageren wel op de wisselende luchtvochtigheid en je zult het strakjes ook merken als de verwarming weer aangaat. Maar cavia's verharen in principe altijd. De ene keer meer dan de andere keer, er is niet echt een pijl op te trekken.
I had a signature once. It was awful.
pi_53107577
Ah ok .... het viel me ineens op, vandaar

Nog even wat anders, hij zit de laatste dagen steeds aan z'n kin / keel te likken ofzo, z'n vacht is daar echt best wel nat en ruikt naar speeksel. Ik heb niet de indruk dat hij kwijlt, hoewel hij wel problemen met z'n tandjes heeft.... D'r is verder niks te zien, behalve een natte vacht...

Iemand enig idee wat dit kan zijn, of waarom hij dit doet?
pi_53131926
Hier weer een update over Rita. Afgelopen maandag zijn we toch weer terug gegaan naar de dierenarts omdat ze nog steeds moeite heeft met eten. Gelukkig was de baas van de praktijk aanwezig (oudere dierenarts die ook al anderde caafjes van ons geholpen heeft) en voor het eerst is er een diagnose gesteld. Dit keer werd er een zwelling in haar rechterkaak geconstateerd (was blijkbaar vorige keren niet te voelen). Er is een rontgenfoto gemaakt maar daarop was niet te zien wat de zwelling was, het ging dus niet van het bot uit maar van de zogenaamde weke delen. Hij heeft met een naaldje wat materiaal uit de zwelling opgezogen maar daar kwam alleen bloed uit en geen pus, dus het is geen cyste. Wat het dan wel is: hij weet het niet. Met de apparatuur die hij heeft kan hij het niet verder uitzoeken, als de behandeling die hij ons voorstelt niet helpt moeten we volgens hem naar Utrecht (faculteit diergeneeskunde). We kregen antibiotica en pijnstilling mee. Het was een rare dag want we zouden die dag naar een bed en breakfast afreizen om even 2 daagjes ertussenuit te zijn. Ik heb de bed en breakfast gebeld en uitgelegd dat we een cavia meenamen, was geen probleem. Zodoende hebben we Rita met alle toebehoren meegenomen naar ons (overigens zeer geslaagde) vakantieadresje. Ook daar konden we haar voeren, medicijnen toedienen etc. Vandaag zijn we teruggekomen en wat ons opviel is dat ze heel blij is om weer terug te zijn bij de andere caafjes. Eten gaat nog steeds niet zoals het moet maar ze is wel levendiger dan vorige week, ik hoop dat de antibiotica aanslaat. Zoals met de dierenarts afgesproken bel ik hem morgen terug want hij is ook benieuwd hoe het verder gaat. Ik hoop echt dat de zwelling iets is wat met antibiotica te verhelpen is.
Daar weet ik niets van maar daar voel ik alles vanaf
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')