Dit dusquote:Ingrediënten:
* 6 dunne plakken pancetta of 3 dikke plakken spek
* 1 kg rijpe (Roma-) tomaten
* 500 g pasta
* 1 el olijfolie
* 1 kleine gesnipperde ui
* 2 tl. fijngesneden chilipepers
* pecorino
Bereidingswijze:
1. Snijd het spek in kleine stukjes. Kruis de tomaten met een scherp mesje in en leg ze gedurende 1 ŕ 2 minuten in kokend water. Leg ze daarna even in koud water. Trek het vel eraf. Halveer de tomaten, verwijder de zaden en maak het vruchtvlees fijn.
2. Kook de pasta in een pan ruim kokend water met zout al dente. Laat hem uitlekken en doe de pasta opnieuw in de pan.
3. Verhit de olie in circa 5 min. voor de pasta klaar is in een pan met dikke bodem. Bak het spek, ui en chilipepers 3 min. op matig vuur. Voeg de tomaten en zout en peper naar smaak toe. Zet het vuur laag en laat de saus 3 min. zachtjes koken. Schep de saus door de pasta. Serveer met geraspte pecorino. Je kunt versgemalen zwarte peper naar smaak toevoegen.
Waarom niet?quote:Op woensdag 25 maart 2009 18:46 schreef Min-e het volgende:
Min-e eet geen spek
Moslim, nu hou ik me niet erg aan de rest van de geboden hoor, maar het niet eten van varkensproducten is een gegeven voor mij.quote:
Ah ok, knap dat je je er zo aan houdt, ik zou mn parmaham toch echt niet over willen slaan, maar ach er is genoeg anders lekker eten Misschien trouwens maar goed dat je nog even hebt opgezocht anders was het nogal jammer geweest als je daar eerst lekker van hebt gegeten en je komt thuis en je ziet dat er varkensvlees in zitquote:Op woensdag 25 maart 2009 21:57 schreef Min-e het volgende:
[..]
Moslim, nu hou ik me niet erg aan de rest van de geboden hoor, maar het niet eten van varkensproducten is een gegeven voor mij.
Prachtig, zou het liefst morgen al weg willenquote:Op donderdag 26 maart 2009 11:43 schreef honda1990 het volgende:
http://www.italiemagazine.nl/index.php?aid=434 Umbria
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |