abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 8 augustus 2007 @ 08:47:22 #1
168657 Koffielurk01
Ik weet geen ondertitel...
pi_52188708
Ik dacht gister een lekker stukje schouderkarbonade te scoren...

Bleek het uiteindelijk (na een kwartiertje in de pan) ongelovelijk leer-achtig te zijn en dus totaal niet te vreten!

Nu vroeg ik me toch af; wat heb ik verkeerd gedaan of was het vlees gewoon slecht?
pi_52188726
Ik kan je wel tips geven maar ik ben altijd al blij als mijn vlees niet zwart is.
Ik zou tekenen voor een stukje leer
Fuck with a Hooker, get rucked.
pi_52188740
Er word ook maar weinig goede karbonade verkocht tegenwoordig, bij mij worden die supermarktlapjes ook altijd taai en droog. Vraag eens een goede, dikke lap bij de slager en bak 'm dan goed in de echte boter. .
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  woensdag 8 augustus 2007 @ 08:54:29 #4
168657 Koffielurk01
Ik weet geen ondertitel...
pi_52188837
quote:
Op woensdag 8 augustus 2007 08:48 schreef LamstraalASD het volgende:
Ik kan je wel tips geven maar ik ben altijd al blij als mijn vlees niet zwart is.
Ik zou tekenen voor een stukje leer
Dat wil je niet
pi_52188899
Je moet het stukje vlees eerst op hoog vuur dichtschroeien, daarna op laag vuur door laten sudderen. Door het snelle schroeien blijft er genoeg vocht in he vlees.
Zorg ook voor genoeg vocht in de pan (olijfolie of boter).

Ik neem altijd een grillpan. Veel lekkerder en minder vet.
pi_52189217
Je moet het vlees pas zouten na het bakken, zodat het zout het vlees niet uitdroogt...
voor de rest... wat Evik zei.
"Evil preaches tolerance until it is dominant, then it tries to silence good."
  woensdag 8 augustus 2007 @ 09:29:34 #7
168657 Koffielurk01
Ik weet geen ondertitel...
pi_52189469
quote:
Op woensdag 8 augustus 2007 08:57 schreef Evik het volgende:
Je moet het stukje vlees eerst op hoog vuur dichtschroeien, daarna op laag vuur door laten sudderen. Door het snelle schroeien blijft er genoeg vocht in he vlees.
Zorg ook voor genoeg vocht in de pan (olijfolie of boter).

Ik neem altijd een grillpan. Veel lekkerder en minder vet.
Zo doe ik het altijd... volgens mij was die karbonade gewoon niet goed ofzo...
  woensdag 8 augustus 2007 @ 10:00:21 #8
17729 SP
I hate my interests
pi_52190146
2x3 minuten bakken is mee dan voldoende, 15 minuten maakt het vanzelfsprekend zo taai....
  woensdag 8 augustus 2007 @ 10:13:31 #9
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_52190437
quote:
Op woensdag 8 augustus 2007 10:00 schreef SP het volgende:
2x3 minuten bakken is mee dan voldoende, 15 minuten maakt het vanzelfsprekend zo taai....
Voor schouderkarbonade?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 8 augustus 2007 @ 10:15:22 #10
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_52190492
Okay, Schouderkarbonade is een stukje vlees wat iets meer aandacht vraagt, na het bruinen voor de smaak stoof je een schouderkarbonade ca 45-60 minuten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_52190534
tvp
People will forget what you said or what you did,
but they'll never forget how you made them feel
pi_52190544
quote:
Op woensdag 8 augustus 2007 10:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Okay, Schouderkarbonade is een stukje vlees wat iets meer aandacht vraagt, na het bruinen voor de smaak stoof je een schouderkarbonade ca 45-60 minuten.
Hey, dit wist ik ook niet. Gewoon lekker vochtig houden en met de deksel op de pan enzo?
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  woensdag 8 augustus 2007 @ 10:18:48 #13
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_52190601
quote:
Op woensdag 8 augustus 2007 10:17 schreef Jarno het volgende:

[..]

Hey, dit wist ik ook niet. Gewoon lekker vochtig houden en met de deksel op de pan enzo?
Jep, flesje kriekenbier erbij ofzo, en dan lekker laten sudderen.
Hoe langer, hoe lekkerder.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 8 augustus 2007 @ 10:59:03 #14
168657 Koffielurk01
Ik weet geen ondertitel...
pi_52191502
quote:
Op woensdag 8 augustus 2007 10:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Jep, flesje kriekenbier erbij ofzo, en dan lekker laten sudderen.
Hoe langer, hoe lekkerder.
Er stond op de verpakking 10-15 minuten bakken in de pan... lekker bereidingsadvies dan...
  woensdag 8 augustus 2007 @ 11:27:21 #15
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_52192288
quote:
Op woensdag 8 augustus 2007 10:59 schreef Koffielurk01 het volgende:

[..]

Er stond op de verpakking 10-15 minuten bakken in de pan... lekker bereidingsadvies dan...
Schrijf ze een boze brief.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_52202058
quote:
Op woensdag 8 augustus 2007 10:00 schreef SP het volgende:
2x3 minuten bakken is mee dan voldoende, 15 minuten maakt het vanzelfsprekend zo taai....
Je bent waarschijnlijk in de war met ribkarbonade of haaskarbonade. Verder, wat Piet al zei
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
pi_52202158
Van tevoren dik insmeren met sambal om er nog wat extra smaak aan te geven!
pi_52214256
Je hebt schouderkarbonade die op ribkarbonades lijken (met zo'n handvatbot) Persoonlijk vind ik dat de lekkerste: niet zo droog als een rib of haaskarbonade en niet zo vettig als die schouderkarbonades met die "eilandjes" vlees tussen het vet. Die laatste kan je het best maken zoals Piet zegt. Maar die met handvatbot kan je gewoon aanbraden en een kwartiertje à 20 minuten op middelhoog vuur zonder deksel op de pan laten braden. En zout mag je er best van te voren op doen, als je het er maar niet láng van te voren opdoet. Ik doe altijd zout, peper en nootmuskaat. (is dat laatste ouderwets trouwens? Heb ik nog van m'n moeder geleerd...)
pi_52218872
Gewoon in een marinade zetten met veel ketjap, sambal en knoflook (ook even kruiden met zout en peper natuurlijk van tevoren). Uurtje afgesloten in de koelkast, op een hete grillpan vijf minuutjes ene kant vijf minuutjes andere kant, vervolgens regelmatig draaien voor een kwartiertje. Heerlijk knapperig en sappig. Beter nog is een BBQ (goed heet, snel dichtschroeien is de kunst van mals vlees). Olie in de marinade en een scheut azijn kunnen ook helpen.
I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human
  donderdag 9 augustus 2007 @ 04:22:51 #20
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_52218942
Er bestaan zoveel verschillende berijdingswijzes voor vlees, je wordt er krankjorum van.

Ik doe alles op gevoel, gaat 't fout de eerste keer dan weet je dat voor de volgende.

Biefstuk eet ik 't liefst rauw, net zoals gehakt. Dat heeft helemaal geen vuur nodig.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_52218989
quote:
Op donderdag 9 augustus 2007 04:22 schreef popolon het volgende:
Er bestaan zoveel verschillende berijdingswijzes voor vlees, je wordt er krankjorum van.

Ik doe alles op gevoel, gaat 't fout de eerste keer dan weet je dat voor de volgende.

Biefstuk eet ik 't liefst rauw, net zoals gehakt. Dat heeft helemaal geen vuur nodig.
Hmmm, gehakt rauw? Tartaar wel en biefstuk ook, nouja, bijna rauw dan
I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human
  donderdag 9 augustus 2007 @ 04:39:33 #22
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_52219014
quote:
Op donderdag 9 augustus 2007 04:33 schreef Morwen het volgende:

[..]

Hmmm, gehakt rauw? Tartaar wel en biefstuk ook, nouja, bijna rauw dan
Vers rauw gehakt is het best wat er is.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  donderdag 9 augustus 2007 @ 04:44:41 #23
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_52219032
Schouderkarbonade mals stoven is inderdaad een goed idee. Ik gebruik altijd Silvo kruidenmix ( ) en aanbraden met boter, uien erbij. Als de schouderkarbonade aan beide kanten bruin is, water erbij en deksel op de pan. Lekker mals laten worden.

De uien-jus die je daarvan krijgt is werkelijk oh zo lekker door de rijst of over de aardappels.
Confidence through competence
pi_52219038
quote:
Op donderdag 9 augustus 2007 04:44 schreef Stereotomy het volgende:
Schouderkarbonade mals stoven is inderdaad een goed idee. Ik gebruik altijd Silvo kruidenmix ( ) en aanbraden met boter, uien erbij. Als de schouderkarbonade aan beide kanten bruin is, water erbij en deksel op de pan. Lekker mals laten worden.

De uien-jus die je daarvan krijgt is werkelijk oh zo lekker door de rijst of over de aardappels.
Uien, die was ik vergeten, uien maken je vlees ook mals

En ik, maar dat is weer een geheel ander topic
I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human
  donderdag 9 augustus 2007 @ 04:58:23 #25
104963 ETA
European Travel Author
pi_52219058
citroensap wil ook helpen. Bij het marineren wat kruiden over de karbo's strooien, paar druppels citroensap en lekker inwrijven. Het zuur van de citroen zal het vlees malser maken, en achteraf zal je de citroensap niet eens proeven.


Althans dit werd me verteld, heb het wel eens gedaan en het leek te helpen. En van zure smaak absoluut geen last.
Totaal Travel 04-24: 87 reizen, 151 vliegtickets, 58 landen, 6 continenten, 949 reisdagen, 163.804 foto's
Mijn reisfotos!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')