Restaurant Noor te Haarlem.
WEBSITE IENS DINNERSITE![]()
![]()
Noor zit in een gezellig winkelstraatje in het centrum van Haarlem.
De inrichting is trendy, strak en gezellig, de keuken klein, de eigenaar/kok kookt in zijn eentje en er zijn 2 man in de bediening die de boel goed onder controle hebben.
We zagen ook een meisje achterin de keuken, waarschijnlijk de afwashulp.
30 couverts, lange banken langs de wanden en heerlijk zittende stoelen aan de andere kant van de tafeltjes.
We begonnen met een glas witte Chileense sauvignon blanc en warm wit en bruin brood met gezouten roomboter.
We kozen uit het menu het 5 gangen verrassingmenu zonder wijnarrangement, omdat we een flesje Veneto fattori soave op de wijnkaart zagen, en we van een vorig restaurant wisten hoe lekker die smaakte
![]()
(de foto's zijn vrij donker omdat ik niet wil flitsen in een vol restaurant)Vrij snel volgde een
amuse :
Een kleine tajine leek het wel, met daarin hollandse garnaaltjes met bosui, en een vissoepje (volgens ons de kreeftenbisque van de kaart)
Daarna volgde een salade met een in olie gegaarde scholfilet, parmezaanse kaas reepjes, gamba's en een lekkere mosterd-dille dressing.
Een heerlijk gerecht, de scholfilet smaakte uitstekend!
Na enige tijd volgde een bloemkoolsoepje met truffelschuim erbovenop in een capuccinokopje.
Het ene kopje was goed heet en gebonden, het andere kopje lauw en waterig.
De truffelschuim erop was lekker.
Al met al niet zo heel bijzonder vonden we.
![]()
Toen volgde er een erg lekker gerecht, de 3e gang :
Coquilles op pastinaakpuree (heerlijk!) met anijschampignons en schuim van marokkaanse kruiden.
En zo gedressed op een bord dat het wel een slakje in het gras leek.
![]()
Na wel erg lang wachten... en nadat het hele restaurant zijn vleesgerecht allang had gekregen zo leek het, kwam dan ook eindelijk onze 4e gang : Entrecote met rode wijnsaus vergezeld door koolraap en nieuwe aardappeltjes.
Vlees was lekker mals, groenten/aardappels flauw en niet zo heel erg lekker... de rode wijnsaus smaakte wel weer goed.
![]()
Het toetje, notenijs naast een bakje met een peer onder een amandellaag, zag er mooi uit, en was best lekker... ernaast een kletskop en eronder pure chocolade.
Wij houden alleen niet zo van de amandelsmaak, maar daar kan de kok weer niets aan doen
![]()
![]()
Met de wijn en inclusief fooi waren we p.p. ¤ 60,- kwijt.
Best lekker gegeten, niet heel bijzonder en soms erg lang wachten..
Prijs/kwaliteit verhouding is goed.
Nog een leuk voorvalletje, golfer vroeg naar die marokkaanse kruiden, en even later kwam de ober met een bakje losse kruiden.. mocht ie even ruiken
![]()
en werd er verteld welke kruiden het waren
[ Bericht 1% gewijzigd door Blues op 02-09-2007 01:11:46 ]