abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_58823877
quote:
Op donderdag 22 mei 2008 09:44 schreef SCH het volgende:
Zaterdag? Tijdens het songfestival???
Juist tijdens het SF. Jammer van Terry Wogan
quote:
Mooie tent, Stempels. Wij hebben er vorig jaar gelunched!
Wat voor stempel kreeg jij in je boekje?
pi_58824029
quote:
Op donderdag 22 mei 2008 10:19 schreef sanger het volgende:


Kaart ziet er veelbelovend uit
ja joh,
  zondag 25 mei 2008 @ 01:13:46 #253
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_58891387
Onze recensie van restaurant Stempels in Haarlem:

Restaurant Stempels is gesitueerd in het voormalige Johan Enschede-complex in Haarlem, een prachtig gelegen monumentaal pand in hartje Haarlem.
Naast een hotel, een groot terras en een brasserie heeft het ook een restaurantgedeelte wat netjes klassiek is ingericht en waar je uitzicht heb op de witte brigade die in een open keuken aan de fornuizen staat.

Mooi gedekte tafels met echt tafellinnen, goed zittende comfortabele stoelen. Grote kroonluchters aan het plafond:


De attente bediening zorgde bij binnenkomst voor een lekker zelfgemaakt stukje brood wat met zoute boter of ter plekke in een kannetje geschonken Spaanse olijfolie kon worden genuttigd.
Als aperitief namen we een glaasje droge Italiaans witte Verdicchio-wijn.
Op de menukaart staan diverse meerdere gangen menu's en ook een 6-gangen verrassingsmenu, maar wij besloten dit keer gewoon a la carte te gaan.

Al snel volgde een amuse: een tartaar van rauwe makreel met wasabi-mayonaise.


Bluezz had als voorgerecht gekozen voor gebakken langoustines met romainesla, artisjok, gemarineerde mozzarella en krokant spek.

Een prima gerecht, alleen iets te veel vinigraite over de sla waardoor de langoustines uiteindelijk daarin kwamen te drijven en niet echt meer die gebakken smaak hadden.

Ik koos als voorgerecht voor de Combinatie van lamsvlees: gepocheerde lamstong en gebakken lamszwezerik met groenten van het seizoen en een dressing van olijven.

Lamstong was prima, lamszwezerik was helaas omhuld door een laagje paneermeel en gefrituurd i.p.v. gebakken. Een soort zwezerikkroketten dus. Vond ik iets minder lekker.

Als hoofdgerecht hebben we allebei gekozen voor een hap uit het aanwezige homarium: de combinatie van Canadese kreeft en Schotse coquille met babychampignons, geserveerd met een jus van kreeft en venkel.

Prima kreeft, lekkere coquille. Geen babychampignons kunnen ontdekken, wel een soort donkere Italiaanse rijst erbij en inderdaad een stukje venkel en die jus van kreeft. Gewoon een goed gerecht.

Daarna allebei nog een dessert uitgekozen.
Bluezz ging voor een toetje van limoen-crème met daarbij frambozen:
en ik koos voor een Serehsoepje met allerlei rode vruchten en cassis-sorbet:

Lekkere frisse dessertjes.

Bij de maaltijd hadden we gekozen voor een fles Pouilly Fume. Prima wijntje.
Vanwege het Songfestival namen we dit keer geen koffie's en sambucaatjes.

Overall indruk: Leuk restaurant en attente bediening. Goed eten met een prima prijs/kwaliteitsverhouding.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 25 mei 2008 @ 01:15:21 #254
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_58891407


Ik geniet mee met jullie.
Confidence through competence
pi_58892859
quote:
Op zondag 25 mei 2008 01:13 schreef golfer het volgende:

Bluezz had als voorgerecht gekozen voor gebakken langoustines met romainesla, artisjok, gemarineerde mozzarella en krokant spek.
Dat spek ziet er op de foto nogal zwartgeblakerd uit
  zondag 25 mei 2008 @ 11:33:41 #256
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_58894446
quote:
Op zondag 25 mei 2008 07:41 schreef computergirl het volgende:

[..]

Dat spek ziet er op de foto nogal zwartgeblakerd uit
heeft naar mijn idee ook iets te lang in een iets te hoge oven gestaan idd. maar kan dus aan foto liggen...
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_58894526
Ik zie een tipje van je overhemd, je hebt het weer aan
pi_58894535
Ik kan er niks aan doen maar ik vind dit er allemaal veel smaakvoller en lekkerder uitzien dan bij die dure sterrenkok in Zeeland.
  zondag 25 mei 2008 @ 11:39:37 #259
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_58894555
quote:
Op zondag 25 mei 2008 11:38 schreef SCH het volgende:
Ik kan er niks aan doen maar ik vind dit er allemaal veel smaakvoller en lekkerder uitzien dan bij die dure sterrenkok in Zeeland.
ik vind dit eerder op van der valk lijken dan op oud sluis.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_58894660
quote:
Op zondag 25 mei 2008 11:39 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

ik vind dit eerder op van der valk lijken dan op oud sluis.
Het lijkt dan ook niet op oud sluis, ook niet op van der valk want geen doperwt en appelmoes gezien

Maar ik wil maar zeggen dat ik dit soort eten meer waardeer dan de hogere kunst van die sterrenrestaurants. Wagendorp heeft een mooie column in de Volkskrant over dat restaurant in Overveen trouwens.
pi_58894712
quote:
Op zondag 25 mei 2008 11:33 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

heeft naar mijn idee ook iets te lang in een iets te hoge oven gestaan idd. maar kan dus aan foto liggen...
Of is wellicht gemarineerd geweest in een donkere marinade?
O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammà, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
pi_58895788
Digger wint de koelkast
Ik vond het ook prima te eten, die gefrituurde dingen van golfer vond ik ook niet lekker trouwens.
En ik vond bij alles teveel nattigheid.. het dreef er allemaal in.. maar dat zal dan wel de bedoeling geweest zijn.
Smaakjes klopten wel allemaal, en hoe vd Valk these days is weet ik niet, maar dit was gewoon goed.

En het overhemd is natuurlijk een kadootje aan SCH

[ Bericht 0% gewijzigd door Blues op 25-05-2008 22:23:09 ]
  zondag 25 mei 2008 @ 22:15:50 #263
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_58907584
Wat is een homarium?

En golfer, je hebt iets met venkel gekozen!
Snobs have more fun!
KLIK!
  zondag 25 mei 2008 @ 22:22:29 #264
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_58907775
quote:
Op zondag 25 mei 2008 22:15 schreef Duderinnetje het volgende:
Wat is een homarium?
http://nl.wikipedia.org/wiki/Homarium
quote:
En golfer, je hebt iets met venkel gekozen!
Ja, dat heb ik op de koop toegenomen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 26 mei 2008 @ 01:21:18 #265
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_58911252
quote:
O get, dat zou ik nooit kunnen. Ik ben een lafaard.
[..]
quote:
Ja, dat heb ik op de koop toegenomen.
Held!
Snobs have more fun!
KLIK!
  maandag 26 mei 2008 @ 01:24:26 #266
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_58911273
quote:
Op maandag 26 mei 2008 01:21 schreef Duderinnetje het volgende:


O get, dat zou ik nooit kunnen. Ik ben een lafaard.

Hallo! je bent met ons in de Librije geweest en onderweg naar beneden liep je ook lang dat homarium vol schattige lieve kreeftjes.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 26 mei 2008 @ 01:29:11 #267
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_58911314
quote:
Op maandag 26 mei 2008 01:24 schreef golfer het volgende:

[..]

Hallo! je bent met ons in de Librije geweest en onderweg naar beneden liep je ook lang dat homarium vol schattige lieve kreeftjes.
Ja maar daar heb ik niks van gegeten.

Toch?

Nee echt, een beestje uitzoeken en dan een half uur later op je bord terugvinden, ik kan het niet. En dat is compleet hypocriet, I know.
Snobs have more fun!
KLIK!
  maandag 26 mei 2008 @ 01:29:52 #268
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_58911317
quote:
Op maandag 26 mei 2008 01:29 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Ja maar daar heb ik niks van gegeten.

Toch? [ [url= afbeelding]http://www.xs4all.nl/~olie/fok/smilies/Smilies/blond.gif]afbeelding[/url][/url] ]

Nee echt, een beestje uitzoeken en dan een half uur later op je bord terugvinden, ik kan het niet. En dat is compleet hypocriet, I know.
volgens mij zijn de langoustines, kreeft en krab gewoon uit het homarium. je hebt het alleen niet hoeven aanwijzen.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_61154045
Restaurant Willendorf te Haarlem, 26 aug. 2008

Zomaar op een dinsdagavond zin in een etentje.
golfer vond dit restaurant op Iens, we kenden het helemaal niet, het zit er 7 jaar en dit is de website :
www.willendorf.nl

Een mooi gelegen pandje op de hoek van de Bakenessergracht/Spaarne. Bij binnenkomst werden we heel vriendelijk ontvangen door Juliette, en meteen meegenomen naar beneden, waar een paar gezellige lounche banken staan, een barretje en waar de dranken en de koffie worden ingeschonken.



Bij een lekkere proscecco kregen we een amuse, een kwartelpootje op een mousse van gevogelte-lever en balsamico.



Inmiddels hadden we uit de kaart gekozen voor het 4 gangen verrassingsmenu, mét wijnarrangement. Na de amuse werden we gevraagd om naar boven te gaan en een plekje uit te zoeken. Omdat we de 1e 2 gasten waren (later kwamen er nog 2, voor de rest bleef het stil..) hadden we keus genoeg en kozen een tafeltje bij het raam met uitzicht op zowel de gracht als het spaarne. Het voorgerecht, begeleidt door een lekkere frisse witte wijn, bestond uit een bedje van granny smith appel, kwartelei met daarop een plakje geroosterde mango, daarboven op een gebakken rode mul en een stukje gegrilde kreeftenstaart. Daarnaast lag wat zeebanket en druppels doperwten- en tomatenmousse.



Daarna, daarbij alweer een andere mooie witte wijn, kwam het 2e gerecht, gebakken coquilles met een bitterbal van koningskrab, in een saus van langoustines. Een heel erg lekker gerecht!



Het 3e gerecht deed ons meteen denken aan kerst, en vonden het niet erg gelukkig gekozen in het seizoen ; hertenbout in een moriellesaus met aardappelgratin, erbij knapperige groene groentes. Erg zwaar, en de rode wijn die erbij geschonken werd was vol, mooi maar ook zwaar. Het smaakte prima.



Bij het smakelijke toetje van citroenmousse, gepocheerde abrikoos, spekkoek met yoghurtijs en bramen kregen we een heerlijke niet te zoete dessertwijn.



We hebben erg lekker gegeten, Juliette weet veel van wijn en is een prettige gastvrouw, 1 kok in de open keuken, hij kookte én deed tussendoor de afwas. Er waren dan ook maar 4 gasten vanavond, terwijl het restaurant is ingericht voor zo'n 30 personen.

  Moderator / Redactie Sport dinsdag 26 augustus 2008 @ 23:13:26 #270
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_61154160
Leuk om te lezen weer
Ziet er goed uit.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  dinsdag 26 augustus 2008 @ 23:37:57 #271
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_61154919
Confidence through competence
  Moderator / Miss SHO woensdag 27 augustus 2008 @ 03:45:04 #272
22592 crew  Ole
pi_61157982
ziet er goed uit zeg!
was dat in het kader van restaurantweek?
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  woensdag 27 augustus 2008 @ 06:31:40 #273
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_61158105
quote:
Op maandag 26 mei 2008 01:29 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

volgens mij zijn de langoustines, kreeft en krab gewoon uit het homarium. je hebt het alleen niet hoeven aanwijzen.
Alleen de kreeft, krab en langoustines worden van te voren voorbereid, omdat dat teveel werk is om onder het servies te doen.

Ziet er leuk uit Golfer en Bluezz!
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_61170459
quote:
Op woensdag 27 augustus 2008 03:45 schreef Ole het volgende:
ziet er goed uit zeg!
was dat in het kader van restaurantweek?
Nee, dit was een spontaan tussendoortje
In het kader van de rest. week gaan we a.s. zaterdag naar http://www.terra-cotta.nl
pi_61171882
Op dinsdagavond? Zijn jullie nou helemaal van de pot gerukkeld.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')