abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_52045674
Mensen die gaaf zijn eten 'patat'.
'Friet' is verderfelijk en krijg je bij de MacDonalds.

Het lekkerst is zelfgemaakte patat.
  donderdag 2 augustus 2007 @ 14:40:26 #27
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_52045694
Ik vind zelfgemaakte nog steeds 10x beter dan snackbar-friet.

zeker als ze écht helemaal zelf gemaakt zijn (zelf reepjes snijden enzo)
Huilen dan.
pi_52045842
quote:
Op donderdag 2 augustus 2007 14:36 schreef vanderaalst het volgende:
Friet is voor zuid Nederland wat patat is boven de grote riolen
hahaha. daarom ben ik blij dat ik tussen de grote rivieren woon! mag je alles zeggen! mag je zelf bepalen of je gaat carnavallen. etc....

doet mij maar een patatje met of een frietje met!

(voor de duidelijkheid, onder de lek, boven de waal/merwede)
  donderdag 2 augustus 2007 @ 14:52:45 #29
35845 Cybje
Muuh muuh muuh
pi_52045870
Een snackbar die zelf maakt (zijn amper te vinden) is weer altijd beter dan zelf zelfgemaakte friet bakken.

Ik weet niet wat het is met een snackbar. Misschien dat die dure horeca-friteuses daarwerkelijk beter zijn, of misschien doordat veel snackbars gewoon met oud klote-vet frituren waardoor er meer rare smaakjes aan zitten?
Schaap
pi_52045932
Vind ik ook. Zelfgemaakt is gewoon goor, van de snackbar is hemels. Hoe dat komt weet ik ook niet, dus maak ik thuis alleen nog maar kroketten, frikandellen, bitterballen etc.
  donderdag 2 augustus 2007 @ 14:57:09 #31
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_52045954
quote:
Op donderdag 2 augustus 2007 14:25 schreef Oldbie het volgende:
Ik had net aardig honger dus ik gooide een flinke handvol patat in mijn opgewarmde frituurpan.
Na een aantal minuten haalde ik het er weer uit, deed er wat zout overheen en gooide het op een bord. Met een flinke scheut mayo verorberde ik mijn zojuist gebakken patatjes.

Toch moest ik vaststellen dat patat uit de snackbar altijd lekkerder is dan als je het zelf bakt.

WAAROM?????

Waar ligt dat aan? Ik wil zelf snackbar lekker patat bakken. Wat doe ik fout?
Jij kan gewoon geen patat bakken, prutser. Zelfgemaakte patat is altijd lekkerder dan die van de snackbar.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_52045975
Gelukkig is er weer geen patat/friet discussie _!
Op woensdag 30 juni 2010 20:32 schreef afcajos het volgende:
Verrassend. Een topic over het regelen van te jonge smatjes en C_N en Lakitu zijn er als de kippen bij.
pi_52046088
je kan het nooit hetzelfe maken als in de snackbar dat vind ik niet alleen met patat maar met alles.
alles proeft anders van de snackbar,
  donderdag 2 augustus 2007 @ 15:05:35 #34
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_52046154
quote:
Op donderdag 2 augustus 2007 15:02 schreef tijjani85 het volgende:
je kan het nooit hetzelfe maken als in de snackbar dat vind ik niet alleen met patat maar met alles.
alles proeft anders van de snackbar,
En dat is niet zo gek
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_52046157
Vraag aan de lokale snackbar of je een beetje ongebakken patat mag kopen en bak het zelf af.
De patat van de snackbar is als het goed is nog nooit ingevroren geweest. Een beetje vers dus. Verder hebben ze meestal goede pannen waardoor de olie niet te snel in temperatuur daalt.
pi_52046169
TS IS EEN NOOB OLÉ OLÉ

FrituurN00b
  donderdag 2 augustus 2007 @ 15:07:29 #37
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_52046187
Zelfgebakken is juist lekkerder, mits ook zelf gesneden!

Derhalve concludeer ik dat je ranzige supermarkt-diepvries-patat ( GEEN AVIKO ) hebt gebruikt en had je kunnen weten dat het eindresultaat enigszins tegen zou vallen.

Opgelost.
Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
  donderdag 2 augustus 2007 @ 15:07:46 #38
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_52046193
quote:
Op donderdag 2 augustus 2007 15:05 schreef Jim-E het volgende:
Vraag aan de lokale snackbar of je een beetje ongebakken patat mag kopen en bak het zelf af.
De patat van de snackbar is als het goed is nog nooit ingevroren geweest. Een beetje vers dus. Verder hebben ze meestal goede pannen waardoor de olie niet te snel in temperatuur daalt.
Ik weet niet welke snackbar jij heengaat maar als er IETS is dat ingevroren patat heeft, dan is het de snackbar wel.

Bram Ladage niet voor zover ik weet. Maar de gemiddelde snackbar heeft ingevroren zooi.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_52046216
quote:
Op donderdag 2 augustus 2007 14:38 schreef -moppie- het volgende:
Vanavond ook lekker frietjes eten. Van de snackbar want die zijn inderdaad ALTIJD lekkerder.
Ook de mayo in de snackbar... ik heb bijna alles geprobeerd maar die kan ik niet vinden, en hij is zo lekker
Groothandel proberen misschien, daar kun je die mayo namelijk in emmers van 10L kopen, net als de rest zoals curry etc. Deden wij vroeger namelijk ook.
Doe vandaag niet wat morgen kan!
Wat nou werken??? Niet zo vloeken waar ik bij ben!!
pi_52046221
Volgens mij laten ze bij een snackbar de ingevroren patat eerst weer ontdooien en op temperatuur komen, dat scheelt ook al. Daarnaast zal het een kwestie van merk patat en merk frituurvet zijn.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
pi_52046245
Wat ook lekker is, is die echt ouderwetse mayo, die een beetje friszurig is. Hebben ze in Belgie nog wel eens. Vol, romig maar dan zuur. Iemand een idee waar je deze nog kunt halen? In Nederland kunnen we slecht tegen smaak dus komen we niet verder dan laffe Calve meuk lijkt het.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
pi_52046280
Doe ze gewoon wat langer/korter in de frituurpan
Op zondag 8 maart 2009 21:38 schreef Danny het volgende:
fuck de policy. posten die hap!
pi_52046297
quote:
Op donderdag 2 augustus 2007 15:10 schreef Jarno het volgende:
Wat ook lekker is, is die echt ouderwetse mayo, die een beetje friszurig is. Hebben ze in Belgie nog wel eens. Vol, romig maar dan zuur. Iemand een idee waar je deze nog kunt halen? In Nederland kunnen we slecht tegen smaak dus komen we niet verder dan laffe Calve meuk lijkt het.
Noob, die kan je tegenwoordig ook in de AH kopen !

Belse zalf bij de AH
pi_52046322
quote:
Op donderdag 2 augustus 2007 15:10 schreef Jarno het volgende:
Wat ook lekker is, is die echt ouderwetse mayo, die een beetje friszurig is. Hebben ze in Belgie nog wel eens. Vol, romig maar dan zuur. Iemand een idee waar je deze nog kunt halen? In Nederland kunnen we slecht tegen smaak dus komen we niet verder dan laffe Calve meuk lijkt het.
Tip: Neem mayonaise (Dus *geen* 'frietsaus'!) en voeg een heel klein beetje citroensap toe. Goed roeren en je hebt de fris-zurige Belgische mayo.
Why women still aren't funny.
Q.E.D: Religion replaces ignorance with stupidity.
  donderdag 2 augustus 2007 @ 15:13:43 #45
121890 M42
I Love Techno!
pi_52046334
quote:
Op donderdag 2 augustus 2007 14:25 schreef Oldbie het volgende:
Ik had net aardig honger dus ik gooide een flinke handvol patat in mijn opgewarmde frituurpan.
Na een aantal minuten haalde ik het er weer uit, deed er wat zout overheen en gooide het op een bord. Met een flinke scheut mayo verorberde ik mijn zojuist gebakken patatjes.

Toch moest ik vaststellen dat patat uit de snackbar altijd lekkerder is dan als je het zelf bakt.

WAAROM?????

Waar ligt dat aan? Ik wil zelf snackbar lekker patat bakken. Wat doe ik fout?
Zorg voor goed vet en een goede capaciteit van jouw frituurpan.
Frituur moet heet genoeg worden (ik zet hem zelf toch altijd op 190C), gebruik een open frituur anders wordt het een vieze slappe hap, dit geldt ook wanneer het vet te koud is.

Dompel een portie (niet teveel in 1x!) eerst in het al hete vet en wacht tot het lampje weer aanschiet. Haal het nu er weer uit en wacht tot het vet weer 190C is. Doe daarna het mandje weer in het vet en schudt zo nu en dan de patat los van elkaar. Kijk bv na elke minuut hoe krokant de buitenkant is en of de binnenkant al goed is. Gewoon een vork in de frituur doen en een patatje eruit vissen.

Als je denkt dat het goed is, goed uitschudden!!! en niet boven het vet laten hangen. Gooi het in een bak of op je bord op bv wat keukenpapier om de restanten vet erin te laten trekken.

Voila patat zoals in de snackbar
De wijzen maken spreuken en de dwazen herhalen ze
  donderdag 2 augustus 2007 @ 15:15:58 #46
94451 SillyWalks
Ministry of Silly Walks
pi_52046384
De frietsaus van Remia doet het bij mij erg goed op de zelf gefrituurde patat.
Minister: lt's not particularly silly, is it? I mean, the right leg isn't silly at all and the left leg merely does a forward aerial half turn every alternate step.
Mr Pudey: Yes, but I think that with Government backing I could make it very silly.
pi_52046399
quote:
Op donderdag 2 augustus 2007 15:13 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:

[..]

Tip: Neem mayonaise (Dus *geen* 'frietsaus'!) en voeg een heel klein beetje citroensap toe. Goed roeren en je hebt de fris-zurige Belgische mayo.
Goeie tip!
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  donderdag 2 augustus 2007 @ 15:18:26 #48
167671 Hijacking
wat is je probleem ?
pi_52046436
jonge de kunst van frituren is helaas iets wat niet iedereen beheerst bewijst dit maar weer
happen naar de baas
  donderdag 2 augustus 2007 @ 15:18:41 #49
65997 Oldbie
Proud to be South African!
pi_52046441
quote:
Op donderdag 2 augustus 2007 15:13 schreef M42 het volgende:

[..]

Zorg voor goed vet en een goede capaciteit van jouw frituurpan.
Frituur moet heet genoeg worden (ik zet hem zelf toch altijd op 190C), gebruik een open frituur anders wordt het een vieze slappe hap, dit geldt ook wanneer het vet te koud is.

Dompel een portie (niet teveel in 1x!) eerst in het al hete vet en wacht tot het lampje weer aanschiet. Haal het nu er weer uit en wacht tot het vet weer 190C is. Doe daarna het mandje weer in het vet en schudt zo nu en dan de patat los van elkaar. Kijk bv na elke minuut hoe krokant de buitenkant is en of de binnenkant al goed is. Gewoon een vork in de frituur doen en een patatje eruit vissen.

Als je denkt dat het goed is, goed uitschudden!!! en niet boven het vet laten hangen. Gooi het in een bak of op je bord op bv wat keukenpapier om de restanten vet erin te laten trekken.

Voila patat zoals in de snackbar
Eindelijk een helpende hand......dit zal ik de volgende keer proberen.
Danku
pi_52046443
quote:
Op donderdag 2 augustus 2007 14:25 schreef Oldbie het volgende:
Ik had net aardig honger dus ik gooide een flinke handvol patat in mijn opgewarmde frituurpan.
Na een aantal minuten haalde ik het er weer uit, deed er wat zout overheen en gooide het op een bord. Met een flinke scheut mayo verorberde ik mijn zojuist gebakken patatjes.

Toch moest ik vaststellen dat patat uit de snackbar altijd lekkerder is dan als je het zelf bakt.

WAAROM?????

Waar ligt dat aan? Ik wil zelf snackbar lekker patat bakken. Wat doe ik fout?
ik denk dat het aan jezelf ligt.
of het ligt aan de friet, hebben ze bij de vetkraam andere friet...

ik vind zelfgebakken friet lekkerder dan die van de vetkraam
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')