Dat kan ook aan de aardappel liggen.
Een bintje is de beste aardappel om patat van te bakken.
Zelf verse frites bakken
Frites worden twee keer gebakken, de eerste keer op 150 à 160 graden, tot ze gaar zijn, maar slap en bleekgeel. Dat duurt afhankelijk van de dikte van de frieten zes tot negen minuten. Het is belangrijk dat u ze daarna laat afkoelen. De tweede keer frituurt u ze op 170 à 180 graden. Drie tot vier minuten moet voldoende zijn; als ze goudgeel kleuren, zijn ze klaar. Doe nooit te veel tegelijk in de frituurpan, want dan daalt de temperatuur van het vet en worden de frites slap. Hoeveel frites u tegelijk kunt bakken, hangt van de grootte van uw pan af. Bakken gaat het best in vloeibaar frituurvet of olie. Frituur nooit bij 200 graden, want dan verbrandt het vet en worden er kankerverwekkende stoffen gevormd.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een uitdaging 💖