hmm stopzetten. mis je meer dan de helft van je inkomsten plus je moet je reis naar school betalen. maw je zou dik over de 1000 euro in decemeber moeten verdienen om rond te kunnen komen.quote:Op zondag 29 juli 2007 00:37 schreef Lukaso het volgende:
ok ff de site nagelopen, volgensmij heb jij gewoon verkeerd gehandeld.
deze regels gelden voor 2007:
>als je de maand voordat je 10.630,74 verdient je stufi+ov stopzet is er geen probleem
>Kom je er pas in 2008 achter dat je in 2007 te veel hebt bijverdiend? Je kunt nog tot 1 april 2008 je studiefinanciering met terugwerkende kracht stopzetten.
>doe je niks, dan krijg je een boete bestaande uit
al je stufi of je meerinkomen
11*79.97 voor je ov
en een rentebedrag daaroverheen.
jij boft nog, je hoeft alleen een boete voor je ov te betalen. Je zegt dat je dit al in 2005 zag aankomen, dan ben je natuurlijk al veels te laat, je bent echt te lax geweest, dus vandaar ook een boete.
die 872.16 euro is niet zoveel voor 11 maanden gratis ov... (normaal 11*136)
TS was toch echt goedkoper uitgeweest als ze het stop had gezet in december. Had ze 1 maand zonder OV gezeten ipv nu dik 800 terug te moeten betalen.quote:Op zondag 29 juli 2007 11:05 schreef Matty___ het volgende:
[..]
hmm stopzetten. mis je meer dan de helft van je inkomsten plus je moet je reis naar school betalen. maw je zou dik over de 1000 euro in decemeber moeten verdienen om rond te kunnen komen.![]()
dat is zeker zo maar kun jij het even missen in december?quote:Op zondag 29 juli 2007 12:06 schreef Mikkie het volgende:
[..]
Maar dat had voor één maand geheid voordeliger geweest dan nu bijna 900 euro terug dokken.
als je geen lenig heb als TS klopt dat zeker maar voor de student met lening (zeg 500euro in totaal) is het geen optie om het even stop te zetten.quote:Op zondag 29 juli 2007 11:27 schreef Addict89 het volgende:
[..]
TS was toch echt goedkoper uitgeweest als ze het stop had gezet in december. Had ze 1 maand zonder OV gezeten ipv nu dik 800 terug te moeten betalen.![]()
aan de andere kunt kun je dan wel prima leven als student.quote:Op zondag 29 juli 2007 12:46 schreef Mikkie het volgende:
[..]
Dan moet je daar beter over nadenken. Vooral als je een lening van 500 euro hebt, én je verdient teveel bij, dan moet je iets aan je uitgavenpatroon gaan doen, want heb je dus een budget van meer dan 1.500 euro per maand.
Ho even, dat klopt dus niet he, want als je mijn eerste bericht goed gelezen hebt dan had je kunnen zien dat ik dus daadwerkelijk de IB groep gebeld EN geschreven heb om alles met terugwerkende kracht stop te zetten in februari 2005. En dat kon niet!! Letterlijke woorden van de IB medewerker: u moet de vordering afwachten en kunt dan in beroep gaan. Dus het is niet zo dat ik laks geweest ben, want ik heb hier in 2005 al werk van geprobeerd te maken, maar kon niets omdat ik volgens hen moest wachten tot ze mijn boete hadden vastgesteld. En dat is nu dan dus eindelijk zover.quote:Op zondag 29 juli 2007 00:37 schreef Lukaso het volgende:
ok ff de site nagelopen, volgensmij heb jij gewoon verkeerd gehandeld.
deze regels gelden voor 2007:
>als je de maand voordat je 10.630,74 verdient je stufi+ov stopzet is er geen probleem
>Kom je er pas in 2008 achter dat je in 2007 te veel hebt bijverdiend? Je kunt nog tot 1 april 2008 je studiefinanciering met terugwerkende kracht stopzetten.
>doe je niks, dan krijg je een boete bestaande uit
Ik zeg ook niet dat ik er niet van rond kan komen, en zeur daar ook zeker niet over. Maar ik kreeg dus geen stufi, alleen het geld dat ik zelf verdiende had ik om van rond te komen. Een beetje kamer in een studentenstad heb je niet voor minder dan 300 euro (in mijn geval was het 325 euro), daar komt je collegegeld plus boeken bij, zeg ongeveer 2300 euro per jaar. Dan ben je al ruim 6000 euro verder. Dan heb je nog je vaste lasten zoals ziektekostenverzekering, gas, water en licht, telefoon e.d. en je boodschappen. Het lukte wel, maar ik moest wel zoveel bijverdienen als ik niet met een vette schuld wilde zitten aan het einde van mijn studie.quote:Op zondag 29 juli 2007 00:18 schreef Schnabbeltje het volgende:
[..]
Nu overdrijf je. Een bijstandsmoeder met een kind krijgt circa 600 euro per maand. Dat is circa 7.000 euro op jaarbasis. Met 3.000 euro + studiefinanciering is meer dan genoeg om je studie te bekostigen, en dan hou je nog geld over om boven op die 7.000 te tellen. Als 10.000 euro netto + studiefinanciering niet voldoende is, dan kan je gewoon niet met geld omgaan.
Nee, en dat is dus wel dom van mij, ik heb in eerste instantie geen reactie gehad, wel een aantal keer achteraan gebeld, waarvan de laatste keer in mei 2005 en toen kreeg ik dus te horen dat ik de vordering maar moest afwachten. Heb wel de naam van die persoon genoteerd, maar nooit een schriftelijke bevestiging van die uitspraak gevraagd.quote:Op zondag 29 juli 2007 13:51 schreef Addict89 het volgende:
Als je de IB hebt geschreven heb je daar neem ik aan een reactie op? Want dan heb je bewijs dat ze je verteld hebben dat je niet met terugwerkende kracht stop kan zetten.
Nee die stond er nog niet, zie maar het topic uit 2005, waarin ik een aantal keer naar de site van de IB toen gelinkt heb. Maar ja, hoe ga je dat verder bewijzen? In hun brief die ik in mijn eerste post gequote heb schrijven ze dus zelf ook dat ik 0,00 aan beurs of aanvullende beurs heb gehad (over de nullening hebben ze het niet) en dat ik dus 0,00 meerinkomen had. Daarmee halen ze volgens mij hun eigen redenatie onderuit dat OV ook een vorm van stufi zou zijn. Anders zouden ze namelijk moeten schrijven; u heeft een OV kaart gehad die 872 euro waard was, en dus een stufi ter waarde van 872 euro gehad, en dat moet u nu terugbetalen omdat u teveel verdiend heeft.quote:Op zondag 29 juli 2007 13:59 schreef higsh het volgende:
ik vraag mij namelijk af of die disclaimer van nullening is ook stufi er in 2004 ook al ergens stond, zo niet, dan is een bezwaar misschien nog te doen, anders wordt het ook dokken
Wil je deze lening niet uitbetaald krijgen? Dan kun je een lening van 0 euro aanvragen. Je moet dan natuurlijk nog wel ingeschreven staan bij een opleiding die recht geeft op studiefinanciering. De maanden waarin je nul euro leent, tellen mee als verbruikte studiefinancieringsmaanden.Omdat je met een zogenaamde 'nullening' gebruik maakt van je recht op studiefinanciering, heb je ook recht op een OV-studentenkaart.quote:Op zondag 29 juli 2007 13:59 schreef higsh het volgende:
ik vraag mij namelijk af of die disclaimer van nullening is ook stufi er in 2004 ook al ergens stond, zo niet, dan is een bezwaar misschien nog te doen, anders wordt het ook dokken
ja, dat dacht ik dus ook al, maar inderdaad hoe ga je dat bewijzen en bezwaren? Ik denk dat ze 't behoorlijk vastgetimmerd hebben...ga je nog een bezwaarbrief schrijven?quote:Op zondag 29 juli 2007 14:04 schreef suzsz2 het volgende:
[..]
Nee die stond er nog niet, zie maar het topic uit 2005, waarin ik een aantal keer naar de site van de IB toen gelinkt heb. Maar ja, hoe ga je dat verder bewijzen? In hun brief die ik in mijn eerste post gequote heb schrijven ze dus zelf ook dat ik 0,00 aan beurs of aanvullende beurs heb gehad (over de nullening hebben ze het niet) en dat ik dus 0,00 meerinkomen had. Daarmee halen ze volgens mij hun eigen redenatie onderuit dat OV ook een vorm van stufi zou zijn. Anders zouden ze namelijk moeten schrijven; u heeft een OV kaart gehad die 872 euro waard was, en dus een stufi ter waarde van 872 euro gehad, en dat moet u nu terugbetalen omdat u teveel verdiend heeft.
Je ziet het verkeerd. Je wordt niet "gestraft", je hebt immers nog steeds voordeel boven iemand die geen studiefinananciering heeft. Een straf impliceert dat je ergens benadeeld wordt, dat is hier niet het geval. (Je wordt alleen iets minder bevoordeeld). Jij krijgt in jouw geval een lening tegen bijzonder gunstige voorwaarden en je mag gratis met het openbaar vervoer. (even ter vergelijking, een "burger"OV-jaarkaart kost dik 3600 euro). Je krijgt alleen niet meer het voordeel van de reguliere student omdat je dat al verbruikt hebt.quote:Op zondag 29 juli 2007 14:41 schreef Schnabbeltje het volgende:
Hmmm, nu ik er aan denk, is er nog iets wat eigenlijks heel krom is. Volgens de IB-groep mag je dus maximaal circa 10.000 netto bijverdienen, daarboven op krijg je dus nog je maandelijkse studiefinanciering. Laat ik zeggen je bent uitwonend en leent niet. Dan heb je jaarlijks circa 16.000 euro te spenderen. Je hebt je HBO in 4 jaar afgerond, maar voor je beroep wil je toch een WO-diploma bij halen. Dus je gaat voltijd studeren en neemt een 0-lening bij de IB-groep. Je krijgt geen studiefinanciering in geld meer, maar je mag alsnog maximaal zo'n 10.000 netto bijverdienen. Dat betekend dus dat je voor 6.000 gestraft wordt om door te studeren. Het lijkt mij veel eerlijker als je in zo'n geval 16.000 ipv 10.000 mag bijverdienen.
Of je levert netjes die kaart in (en zegt je stufi op) in de maand voorafgaand aan de maand dat je over die grens gaat. Heb je wel gewoon die kaart kunnen gebruiken (in TS z'n geval tot en met november(!)) en komt er nu geen boete voor het hele jaarquote:Op dinsdag 7 augustus 2007 20:13 schreef DonJames het volgende:
[..]
Je ziet het verkeerd. Je wordt niet "gestraft", je hebt immers nog steeds voordeel boven iemand die geen studiefinananciering heeft. Een straf impliceert dat je ergens benadeeld wordt, dat is hier niet het geval. (Je wordt alleen iets minder bevoordeeld). Jij krijgt in jouw geval een lening tegen bijzonder gunstige voorwaarden en je mag gratis met het openbaar vervoer. (even ter vergelijking, een "burger"OV-jaarkaart kost dik 3600 euro). Je krijgt alleen niet meer het voordeel van de reguliere student omdat je dat al verbruikt hebt.
Overigens kan je ook gewoon afzien van studiefinanciering, mag je zoveel verdienen als je wil!Schrijf je dan (indien mogelijk) wel in als deeltijd-student, het collegegeld is lager, je mag langer over je Propedeuse doen en naast overdag ook nog s'avonds colleges volgen. (Bij de UvA dan, zal bij andere universiteiten ook wel zo zijn)
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |