FOK!forum / Culinesse à gogo / Te weinig vet in frituurpan
LoggedIndinsdag 17 juli 2007 @ 20:54
Ik heb onwijs veel zin om patat te bakken, maar er zit iets te weinig vet in de frituurpan (onder het minstreepje). Kan dit veel kwaad? Zo ja, waarom dan?

Ik ben niet van plan er weken mee door te bakken, maar heb nu gewoon geen zin om vet te gaan verversen en alles
markiemarkdinsdag 17 juli 2007 @ 20:56
ben je mal, als je verwarmingselementen maar niet bloot komen te liggen is er niks aan de hand!
LoggedIndinsdag 17 juli 2007 @ 21:00


foto ter illustratie
LoggedIndinsdag 17 juli 2007 @ 21:00
quote:
Op dinsdag 17 juli 2007 20:56 schreef markiemark het volgende:
ben je mal, als je verwarmingselementen maar niet bloot komen te liggen is er niks aan de hand!
ik weet toch niet op welke hoogte die dingen in die pan verwerkt zitten?
Ultralaserdinsdag 17 juli 2007 @ 21:05
wat zonnebloem olie of olijfolie erbij flikkeren werkt perfect
Livedeejaydinsdag 17 juli 2007 @ 21:06
quote:
Op dinsdag 17 juli 2007 21:00 schreef LoggedIn het volgende:

[..]

ik weet toch niet op welke hoogte die dingen in die pan verwerkt zitten?
Vandaar dat streepje .

Is vanwege oververhitting, maar die drie milimeter onder het streepje is gewoon veilige marge
golferdinsdag 17 juli 2007 @ 21:08
quote:
Op dinsdag 17 juli 2007 21:00 schreef LoggedIn het volgende:
[afbeelding]

foto ter illustratie
Je vet is zo te zien flink oud.
LoggedIndinsdag 17 juli 2007 @ 21:12
quote:
Op dinsdag 17 juli 2007 21:08 schreef golfer het volgende:

[..]

Je vet is zo te zien flink oud.
nee, er is juist nog maar 1x mee gebakken? als het oud is, ziet het er veel goorder uit
tvvanham2002dinsdag 17 juli 2007 @ 21:26
Gadverdamme, wat is dat voor vet wat je gebruikt joh?
Serious_Svendinsdag 17 juli 2007 @ 21:28
Het vet zet ook nog eens uit als je het verwarmd, dus van die 3 milimeter hou je nog eens iets minder over .
LoggedIndinsdag 17 juli 2007 @ 21:28
quote:
Op dinsdag 17 juli 2007 21:26 schreef tvvanham2002 het volgende:
Gadverdamme, wat is dat voor vet wat je gebruikt joh?
diamant vet?

ik ga wel overstappen op olie ipv vet, want vet verkopen ze niet bij de AH
Marksterdinsdag 17 juli 2007 @ 21:28
Niet alleen te weinig, maar ook aan vervanging toe zo te zien
LoggedIndinsdag 17 juli 2007 @ 21:34
Marksterdinsdag 17 juli 2007 @ 21:36
voor verantwoord frituren
LoggedIndinsdag 17 juli 2007 @ 21:40
quote:
Op dinsdag 17 juli 2007 21:36 schreef Markster het volgende:
voor verantwoord frituren
ik denk dat mn ouders dat toch een jaar of 10 gebruikt hebben om te bakken
__Saviour__dinsdag 17 juli 2007 @ 21:41
Ga gewoon iets halen bij de frituur. Dat vet is niet meer tof.
LoggedIndinsdag 17 juli 2007 @ 21:49
mensen, echt dit vet is echt supervers, ik bak er normaal zeker 6 tot 10 keer mee! Het is nu nog de oorspronkelijke kleur ipv bruin, en en zit nog zeer weinig vervuiling in! Dus dat is het probleem echt niet

Ik heb ondertussen gegeten btw, en het smaakte best goed die ambachtelijke frikandel was niets beter dan de gewone standaard frikandel tho
Aventuradinsdag 17 juli 2007 @ 21:55
Tip, neem volgende keer vloeibaar vet. Hard vet is echt niet meer van deze tijd, het is veel ongezonder. Er zitten veel trans- en verzadigde vetzuren in. Google anders eens op gezond frituren.
tong80dinsdag 17 juli 2007 @ 22:05
Als mijn bier op is ga ik na sluitingstijd altijd naar de shoarma boer.

Misschien kan dat met frituurvet ook. Dat je om half twaalf zegt :

'Mag ik van u een kannetje frituurvet ?''

Mirjamwoensdag 18 juli 2007 @ 00:08
maak je frituurpan eens schoon
Mirjamwoensdag 18 juli 2007 @ 00:09
hoe?
water erin tot het max streepje
vaatwastablet erbij
mandje erin
pan dicht
aanzetten
laten borrelen
pan open
water weggieten, even een lapje erdoorheen
en weer opnieuw vullen met vers frituurspul.
tvvanham2002woensdag 18 juli 2007 @ 00:30
quote:
Op woensdag 18 juli 2007 00:09 schreef MissyMirjaM het volgende:
*Handleiding frituurpan schoonmaken*
Goh, heb je toch niet zonder reden de ondertitel Kookslet.
LoggedInwoensdag 18 juli 2007 @ 00:36
quote:
Op woensdag 18 juli 2007 00:09 schreef MissyMirjaM het volgende:
hoe?
water erin tot het max streepje
vaatwastablet erbij
mandje erin
pan dicht
aanzetten
laten borrelen
pan open
water weggieten, even een lapje erdoorheen
en weer opnieuw vullen met vers frituurspul.
aanzetten moet je vast niet te lang doen
EricTwoensdag 18 juli 2007 @ 01:14
Mensen die frituren in VET

Logisch dat NL'ers dik worden enzo
Pietverdrietwoensdag 18 juli 2007 @ 08:24
quote:
Op woensdag 18 juli 2007 01:14 schreef EricT het volgende:
Mensen die frituren in VET

Logisch dat NL'ers dik worden enzo
Waar anders in? In water?
Tezzwoensdag 18 juli 2007 @ 08:33
quote:
Op woensdag 18 juli 2007 00:09 schreef MissyMirjaM het volgende:
hoe?
water erin tot het max streepje
vaatwastablet erbij
mandje erin
pan dicht
aanzetten
laten borrelen
pan open
water weggieten, even een lapje erdoorheen
en weer opnieuw vullen met vers frituurspul.
Ja dat werkt inderdaad super!!!!

Even over de keuze vet of olie: vet is inderdaad slechter, maar het is wel lekkerder! Ook het weggooien gaat makkelijker: je zet de frietpan even een paar minuutjes aan zodat de randen van het blok smelten en je gooit zo de hele blok vet weg!
Het nadeel van olie is dat je het vaker moet verversen.......maar het is dan wel weer wat 'gezonder' .........
Cat-astrophewoensdag 18 juli 2007 @ 09:09
Tip: gebruik geen afwasmiddel.

Ik spreek uit ervaring.
Party_Pdonderdag 19 juli 2007 @ 00:23
quote:
Op woensdag 18 juli 2007 09:09 schreef Cat22 het volgende:
Tip: gebruik geen afwasmiddel.

Ik spreek uit ervaring.
vertel...
devvertjedonderdag 19 juli 2007 @ 00:25
quote:
Op woensdag 18 juli 2007 08:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waar anders in? In water?
Zonnebloem olie natuurlijk kneus
longinusdonderdag 19 juli 2007 @ 00:27
Frituren in afwasmiddel
Poepoogdonderdag 19 juli 2007 @ 00:28
quote:
Op donderdag 19 juli 2007 00:25 schreef devvertje het volgende:

[..]

Zonnebloem olie natuurlijk kneus
Uhhu.
Zyggiedonderdag 19 juli 2007 @ 00:30
quote:
Op donderdag 19 juli 2007 00:25 schreef devvertje het volgende:

[..]

Zonnebloem olie natuurlijk kneus
Jij denkt dat een verschillende vet/olie (is eenzelfde soort substantie alleen de vorm is anders tijdens kamertemperatuur) een significant verschil heeft in dikmakend effect van de snack?
kraaksandaaldonderdag 19 juli 2007 @ 00:31
Frituren doe je in Ossewit.
FootballPlayerdonderdag 19 juli 2007 @ 00:32
quote:
Op donderdag 19 juli 2007 00:27 schreef longinus het volgende:
Frituren in afwasmiddel
Sommige reacties hier
EricTdonderdag 19 juli 2007 @ 00:33
quote:
Op donderdag 19 juli 2007 00:30 schreef Zyggie het volgende:

[..]

Jij denkt dat een verschillende vet/olie (is eenzelfde soort substantie alleen de vorm is anders tijdens kamertemperatuur) een significant verschil heeft in dikmakend effect van de snack?
Inderdaad, zelf altijd arachide olie (smaak is ook nog eens anders).

Vet is niet alleen dikmakend, maar je frituur wordt er ook nog eens erg smerig van en als je denkt dat ik shit praat, kijk de foto's maar van TS dat zegt genoeg.
Zyggiedonderdag 19 juli 2007 @ 00:35
quote:
Op donderdag 19 juli 2007 00:33 schreef EricT het volgende:

[..]

Inderdaad, zelf altijd arachide olie (smaak is ook nog eens anders).

Vet is niet alleen dikmakend, maar je frituur wordt er ook nog eens erg smerig van en als je denkt dat ik shit praat, kijk de foto's maar van TS dat zegt genoeg.
Ik gebruik zelf ook olie, maar ben niet van mening dat zonnebloem wezenlijk anders is dan vet. Meeste calorietjes komen naar mijn mening ook uit de snack zelf, niet uit het krokante buitenlaagje.

Ik heb trouwens wel eens de frituurpan brak verplaatst, waarbij de fucking olie eruit lekte! Op zo'n moment heb je liever vet.
Schnabbeltjedonderdag 19 juli 2007 @ 00:35
Reuzel is de beste frituurzooi die er is. Alleen niet geschikt voor frietjes. Tenzij er staat dat je het moet frituren tot een bruine kleur ipv goudgeel.
FootballPlayerdonderdag 19 juli 2007 @ 00:35
Nu is het wachten op de eerste die "Frituren in bier " post
kraaksandaaldonderdag 19 juli 2007 @ 00:40
http://objectief.be/Ossewit.html
EricTdonderdag 19 juli 2007 @ 00:42
quote:
Op donderdag 19 juli 2007 00:35 schreef Zyggie het volgende:

[..]

Ik gebruik zelf ook olie, maar ben niet van mening dat zonnebloem wezenlijk anders is dan vet. Meeste calorietjes komen naar mijn mening ook uit de snack zelf, niet uit het krokante buitenlaagje.

Ik heb trouwens wel eens de frituurpan brak verplaatst, waarbij de fucking olie eruit lekte! Op zo'n moment heb je liever vet.
Mensen die olie in de pan laten zitten

Je moet gewoon een wok/frituurpan met olie gebruiken als frituur en dan de olie weer terug in de flessen gieten en wegkieperen of hergebruiken zo wordt je pan nooit smerig.
Zyggiedonderdag 19 juli 2007 @ 00:48
quote:
Op donderdag 19 juli 2007 00:42 schreef EricT het volgende:

[..]

Mensen die olie in de pan laten zitten

Je moet gewoon een wok/frituurpan met olie gebruiken als frituur en dan de olie weer terug in de flessen gieten en wegkieperen of hergebruiken zo wordt je pan nooit smerig.
Man daar ben ik echt veel te lui voor. Mijn pan is wel heel makkelijk schoon te maken, dus als de olie wordt ververst is het een simpel karwei.
EricTdonderdag 19 juli 2007 @ 00:53
quote:
Op donderdag 19 juli 2007 00:48 schreef Zyggie het volgende:

[..]

Man daar ben ik echt veel te lui voor. Mijn pan is wel heel makkelijk schoon te maken, dus als de olie wordt ververst is het een simpel karwei.
als _!

ahahaa maar snap wat je bedoelt hoor, vind het zelf ook altijd een pokkenwerk om het over te gieten, maar als ik dan weer die pan van TS zie dan ben ik blij dat ik het doe
LoggedIndonderdag 19 juli 2007 @ 01:42
quote:
Op donderdag 19 juli 2007 00:42 schreef EricT het volgende:

[..]

Mensen die olie in de pan laten zitten

Je moet gewoon een wok/frituurpan met olie gebruiken als frituur en dan de olie weer terug in de flessen gieten en wegkieperen of hergebruiken zo wordt je pan nooit smerig.
jij gebruikt een wokpan om te frituren
EricTdonderdag 19 juli 2007 @ 01:43
quote:
Op donderdag 19 juli 2007 01:42 schreef LoggedIn het volgende:

[..]

jij gebruikt een wokpan om te frituren
tuurlijk (niet sarcastisch, maar gewoon de waarheid)

[ Bericht 6% gewijzigd door EricT op 19-07-2007 02:08:45 ]
LoggedIndonderdag 19 juli 2007 @ 02:03
quote:
Op donderdag 19 juli 2007 01:43 schreef EricT het volgende:

[..]

tuurlijk
"Je moet gewoon een wok/frituurpan met olie gebruiken"
Cat-astrophedonderdag 19 juli 2007 @ 07:54
quote:
Op donderdag 19 juli 2007 00:27 schreef longinus het volgende:
Frituren in afwasmiddel
Schoonmaken natuurlijk!
quote:
Op donderdag 19 juli 2007 00:23 schreef Party_P het volgende:

[..]

vertel...
Schuim.... veel schuim....
Pietverdrietdonderdag 19 juli 2007 @ 08:40
quote:
Op donderdag 19 juli 2007 00:25 schreef devvertje het volgende:

[..]

Zonnebloem olie natuurlijk kneus
Daar krijg je geen lekkere friet in.
#ANONIEMzondag 22 juli 2007 @ 12:52
quote:
Op donderdag 19 juli 2007 07:54 schreef Cat22 het volgende:

[..]


[..]

Schuim.... veel schuim....


*SOL is ook een X zo dom geweest _!