LoggedIn | dinsdag 17 juli 2007 @ 20:54 |
Ik heb onwijs veel zin om patat te bakken, maar er zit iets te weinig vet in de frituurpan (onder het minstreepje). Kan dit veel kwaad? Zo ja, waarom dan? ![]() Ik ben niet van plan er weken mee door te bakken, maar heb nu gewoon geen zin om vet te gaan verversen en alles | |
markiemark | dinsdag 17 juli 2007 @ 20:56 |
ben je mal, als je verwarmingselementen maar niet bloot komen te liggen is er niks aan de hand! | |
LoggedIn | dinsdag 17 juli 2007 @ 21:00 |
![]() foto ter illustratie ![]() | |
LoggedIn | dinsdag 17 juli 2007 @ 21:00 |
quote:ik weet toch niet op welke hoogte die dingen in die pan verwerkt zitten? ![]() | |
Ultralaser | dinsdag 17 juli 2007 @ 21:05 |
wat zonnebloem olie of olijfolie erbij flikkeren ![]() | |
Livedeejay | dinsdag 17 juli 2007 @ 21:06 |
quote:Vandaar dat streepje ![]() Is vanwege oververhitting, maar die drie milimeter onder het streepje is gewoon veilige marge ![]() | |
golfer | dinsdag 17 juli 2007 @ 21:08 |
quote:Je vet is zo te zien flink oud. ![]() | |
LoggedIn | dinsdag 17 juli 2007 @ 21:12 |
quote:nee, er is juist nog maar 1x mee gebakken? als het oud is, ziet het er veel goorder uit | |
tvvanham2002 | dinsdag 17 juli 2007 @ 21:26 |
Gadverdamme, wat is dat voor vet wat je gebruikt joh? | |
Serious_Sven | dinsdag 17 juli 2007 @ 21:28 |
Het vet zet ook nog eens uit als je het verwarmd, dus van die 3 milimeter hou je nog eens iets minder over ![]() | |
LoggedIn | dinsdag 17 juli 2007 @ 21:28 |
quote:diamant vet? ![]() ik ga wel overstappen op olie ipv vet, want vet verkopen ze niet bij de AH ![]() | |
Markster | dinsdag 17 juli 2007 @ 21:28 |
Niet alleen te weinig, maar ook aan vervanging toe zo te zien ![]() | |
LoggedIn | dinsdag 17 juli 2007 @ 21:34 |
![]() | |
Markster | dinsdag 17 juli 2007 @ 21:36 |
voor verantwoord frituren ![]() | |
LoggedIn | dinsdag 17 juli 2007 @ 21:40 |
quote:ik denk dat mn ouders dat toch een jaar of 10 gebruikt hebben om te bakken ![]() | |
__Saviour__ | dinsdag 17 juli 2007 @ 21:41 |
Ga gewoon iets halen bij de frituur. Dat vet is niet meer tof. | |
LoggedIn | dinsdag 17 juli 2007 @ 21:49 |
mensen, echt ![]() ![]() Ik heb ondertussen gegeten btw, en het smaakte best goed ![]() ![]() ![]() | |
Aventura | dinsdag 17 juli 2007 @ 21:55 |
Tip, neem volgende keer vloeibaar vet. Hard vet is echt niet meer van deze tijd, het is veel ongezonder. Er zitten veel trans- en verzadigde vetzuren in. Google anders eens op gezond frituren. | |
tong80 | dinsdag 17 juli 2007 @ 22:05 |
Als mijn bier op is ga ik na sluitingstijd altijd naar de shoarma boer. Misschien kan dat met frituurvet ook. Dat je om half twaalf zegt : 'Mag ik van u een kannetje frituurvet ?'' ![]() | |
Mirjam | woensdag 18 juli 2007 @ 00:08 |
maak je frituurpan eens schoon | |
Mirjam | woensdag 18 juli 2007 @ 00:09 |
hoe? water erin tot het max streepje vaatwastablet erbij mandje erin pan dicht aanzetten laten borrelen pan open water weggieten, even een lapje erdoorheen en weer opnieuw vullen met vers frituurspul. | |
tvvanham2002 | woensdag 18 juli 2007 @ 00:30 |
quote:Goh, heb je toch niet zonder reden de ondertitel Kookslet. ![]() | |
LoggedIn | woensdag 18 juli 2007 @ 00:36 |
quote:aanzetten moet je vast niet te lang doen ![]() | |
EricT | woensdag 18 juli 2007 @ 01:14 |
Mensen die frituren in VET ![]() Logisch dat NL'ers dik worden enzo ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 18 juli 2007 @ 08:24 |
quote:Waar anders in? In water? | |
Tezz | woensdag 18 juli 2007 @ 08:33 |
quote:Ja dat werkt inderdaad super!!!! Even over de keuze vet of olie: vet is inderdaad slechter, maar het is wel lekkerder! Ook het weggooien gaat makkelijker: je zet de frietpan even een paar minuutjes aan zodat de randen van het blok smelten en je gooit zo de hele blok vet weg! Het nadeel van olie is dat je het vaker moet verversen.......maar het is dan wel weer wat 'gezonder' ......... | |
Cat-astrophe | woensdag 18 juli 2007 @ 09:09 |
Tip: gebruik geen afwasmiddel. ![]() Ik spreek uit ervaring. | |
Party_P | donderdag 19 juli 2007 @ 00:23 |
quote:vertel... | |
devvertje | donderdag 19 juli 2007 @ 00:25 |
quote:Zonnebloem olie natuurlijk kneus | |
longinus | donderdag 19 juli 2007 @ 00:27 |
Frituren in afwasmiddel ![]() | |
Poepoog | donderdag 19 juli 2007 @ 00:28 |
quote:Uhhu. ![]() | |
Zyggie | donderdag 19 juli 2007 @ 00:30 |
quote:Jij denkt dat een verschillende vet/olie (is eenzelfde soort substantie alleen de vorm is anders tijdens kamertemperatuur) een significant verschil heeft in dikmakend effect van de snack? ![]() | |
kraaksandaal | donderdag 19 juli 2007 @ 00:31 |
Frituren doe je in Ossewit. ![]() | |
FootballPlayer | donderdag 19 juli 2007 @ 00:32 |
quote:Sommige reacties hier ![]() | |
EricT | donderdag 19 juli 2007 @ 00:33 |
quote:Inderdaad, zelf altijd arachide olie (smaak is ook nog eens anders). Vet is niet alleen dikmakend, maar je frituur wordt er ook nog eens erg smerig van ![]() | |
Zyggie | donderdag 19 juli 2007 @ 00:35 |
quote:Ik gebruik zelf ook olie, maar ben niet van mening dat zonnebloem wezenlijk anders is dan vet. Meeste calorietjes komen naar mijn mening ook uit de snack zelf, niet uit het krokante buitenlaagje. Ik heb trouwens wel eens de frituurpan brak verplaatst, waarbij de fucking olie eruit lekte! Op zo'n moment heb je liever vet. ![]() | |
Schnabbeltje | donderdag 19 juli 2007 @ 00:35 |
Reuzel is de beste frituurzooi die er is. Alleen niet geschikt voor frietjes. Tenzij er staat dat je het moet frituren tot een bruine kleur ipv goudgeel. | |
FootballPlayer | donderdag 19 juli 2007 @ 00:35 |
Nu is het wachten op de eerste die "Frituren in bier ![]() ![]() | |
kraaksandaal | donderdag 19 juli 2007 @ 00:40 |
http://objectief.be/Ossewit.html ![]() | |
EricT | donderdag 19 juli 2007 @ 00:42 |
quote:Mensen die olie in de pan laten zitten ![]() Je moet gewoon een wok/frituurpan met olie gebruiken als frituur en dan de olie weer terug in de flessen gieten en wegkieperen ![]() | |
Zyggie | donderdag 19 juli 2007 @ 00:48 |
quote:Man daar ben ik echt veel te lui voor. Mijn pan is wel heel makkelijk schoon te maken, dus als ![]() | |
EricT | donderdag 19 juli 2007 @ 00:53 |
quote:als ![]() ahahaa maar snap wat je bedoelt hoor, vind het zelf ook altijd een pokkenwerk om het over te gieten, maar als ik dan weer die pan van TS zie dan ben ik blij dat ik het doe ![]() | |
LoggedIn | donderdag 19 juli 2007 @ 01:42 |
quote:jij gebruikt een wokpan om te frituren ![]() | |
EricT | donderdag 19 juli 2007 @ 01:43 |
quote: ![]() [ Bericht 6% gewijzigd door EricT op 19-07-2007 02:08:45 ] | |
LoggedIn | donderdag 19 juli 2007 @ 02:03 |
quote:"Je moet gewoon een wok/frituurpan met olie gebruiken" | |
Cat-astrophe | donderdag 19 juli 2007 @ 07:54 |
quote: ![]() quote:Schuim.... veel schuim.... ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 19 juli 2007 @ 08:40 |
quote:Daar krijg je geen lekkere friet in. | |
#ANONIEM | zondag 22 juli 2007 @ 12:52 |
quote: ![]() *SOL is ook een X zo dom geweest ![]() |