Goed, het is eigenlijk een [WGR]-topic, maar we laten hem maar staan, vanwege de doelgroep
![]()
Anyway, de praktijk:
Als een kindje onder de 24 weken is (wat altijd discutabel is en artsen weten dat dus als het enigszin kan, zullen artsen altijd minimaal 24 weken aanhouden voor wat betreft de leeftijd van het overleden kindje (ongeboren)) zal een verzekeraar in principe niet uitkeren.
Als de ouders een polis hebben dan zal een verzekeraar ná deze 24 weken over het algemeen een coulance-uitkering doen. (denk aan 750-1500 euro). Het is geen verplichting, er is (en het kan ook niet, het kindje heeft bijvoorbeeld al geen sofinummer) geen dekking.
Ik heb één keer zoiets meegemaakt: een man sprak in op mijn voicemail met de vraag of 'ie een uitkering kreeg i.v.m. overlijden van z'n ongeboren kindje. Zijn nummer was niet te verstaan en omdat ik niet wist wat zijn naam was, heb ik een aantal ziekenhuizen in de omgeving moeten afbellen. Omdat ik de naam van het kindje wel had meegekregen, kon ik vragen of het in één van die ziekenhuizen was gebeurd.
Zij zouden uiteraard geen gegevens doorgeven, dus heb ik gevraagd of 'ie nogmaals zou kunnen bellen. Uiteindelijk contact gekregen en met de nota van de uitvaartverzorger is er toen uitgekeerd.
Het is al erg als er zoiets gebeurt en als je dan nog de financiële rompslomp er omheen hebt, is het dubbel zo erg en krijg je niet eens tijd om rustig te rouwen.
[b]A question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy?[/b]