FOK!forum / Culinesse à gogo / lekkere(makkelijke) hapjes voor ca.30 man
CcCcCharmedzaterdag 7 juli 2007 @ 18:36
over 1 week wordt er een breng-zelf-wat-lekkers-mee-feest gehouden door een vriend van me.

En ik zou heel graag willen pronken met wat lekkere hapjes(weer eens wat anders dan een paar zakken chips mee nemen )

iemand wat leuke ideetjes?
  • het is voor ongeveer 30 man
  • het hoeft geen culinair hoogstandje te zijn zoals voor iedereen een hoofdgerecht, het kunnen dus ook gewoon koekjes zijn (als ik niks weet te bedenken bak ik namelijk maar gewoon zandkoekjes)
  • het maakt niet uit of het iets hartigs of zoutigs is.
  • Liever niet iets warms, zoals broodjes, want het is gewoon om op die tafels neer te zetten en aan het einde van de avond is het dan niet meer lekker.

    alvast bedankt!
  • GebakkenEizaterdag 7 juli 2007 @ 18:37
    Toastjes met brie, filet american, enz
    BrandXzaterdag 7 juli 2007 @ 18:44
    men neme twee of drie komkommers, schil ze en snij plakjes van ong. een centimeter.
    Neem wat simpele dipsausjes (die van die chips ja), bereid die, en je bent klaar
    tonkszaterdag 7 juli 2007 @ 18:46
    Gevulde eitjes
    Trustenzaterdag 7 juli 2007 @ 18:51
    quote:
    Op zaterdag 7 juli 2007 18:36 schreef CcCcCharmed het volgende:

  • het maakt niet uit of het iets hartigs of zoutigs is.
  • Bedoel je niet hartig of zoetig

    En ehm misschien plakje bladerdeeg in vieren snijden, mini knakworstje erin, puntjes omvouwen en op de bakplaat leggen --> mini worstenbroodjes

    of plakjes runderrookvlees, besmeren met smeerkaas, oprollen, prikkertje erin
    Kopstootzaterdag 7 juli 2007 @ 18:52
    Bittergarnituur natuurlijk!
    adnansupernewzaterdag 7 juli 2007 @ 19:06
    Kleine turkse pizza'tjes.
    Muffins.
    Loempiatjes.
    nix
    Der_Onkelzaterdag 7 juli 2007 @ 19:10
    Frikandellen
    GebakkenEizaterdag 7 juli 2007 @ 19:10
    quote:
    Op zaterdag 7 juli 2007 19:06 schreef adnansupernew het volgende:

    nix
    Casparovvvzaterdag 7 juli 2007 @ 20:02
    Budget?

    - Gevulde eieren
    - gevulde abrikoosjes (met bijv. honing geitenkaas)
    - serranoham met honing geitenkaas
    - gevulde tomaatjes

    etc. etc.
    Pietverdrietzaterdag 7 juli 2007 @ 20:36
    Koop een paar octopussen, citroen, olijfolie, kappertjes en gedroogde tomaten.
    Kook de octopussen, af laten koelen en snij ze klein.
    Meng de octo stukken met de kappers, stukjes gedroogde tomaat, olijfolie en citroensap. Voeg evt wat peper en zout toe.
    Voila een Octopus salade die mensen zullen smullen
    Rewimozaterdag 7 juli 2007 @ 20:38
    Neem een bakje Mon Chou, een blik uitgelekte tonijn en zwarte peper naar smaak. Meng dit allemaal goed door elkaar. Heerlijk op een toastje of stokbrood. Voor 30 man de hoeveelheid aanpassen naar verhouding. Eet smakelijk!
    Martijn_77zondag 8 juli 2007 @ 00:09
    Warps met zalm en roomkaas
    Vandaag...zondag 8 juli 2007 @ 00:10
    de basics:

    - blokjes kaas met stukje ananas
    - augurkjes opgerold in plakje cervelaat/salami
    - plakjes leverworst met plakje komkommer
    - stokbrood met kruidenboter of aoili
    - toastjes met tonijn/zalm/sate/whatever salade

    iets meer werk:

    - dadels gevuld met geitenkaas omwikkeld met spek, even zachtjes bakken tot spek crispy is.
    - tortilla (even verwarmen) oprollen met zalm en romkaas, rolletjes snijden
    - gevulde eieren
    - koude pastasalade
    Olezondag 8 juli 2007 @ 21:44
    quote:
    Op zondag 8 juli 2007 00:09 schreef Martijn_77 het volgende:
    Warps met zalm en roomkaas
    die wou ik zeggen

    Pijnboompitjes kunnen er ook bij! Of verse bieslook.
    Rewimozondag 8 juli 2007 @ 21:47
    TS ziet er geloof ik niks in Of die is alle hapjes aan het proberen, dat kan natuurlijk ook
    Martijn_77maandag 9 juli 2007 @ 19:51
    quote:
    Op zondag 8 juli 2007 21:44 schreef Ole het volgende:
    die wou ik zeggen
    Lekker zijn die he

    Altijd een sucses hier op verjaardagen
    veritadonderdag 12 juli 2007 @ 15:07

  • Kip naturel van Aldi in stukken snijden met daarop stukje gedroogde zontomaat in olie van AH, olie gaat dan langzaam over kip uitlopen, erg lekker


  • stengels bleekselderij vullen dmv theelepels met mengsel van boursin en cupje koffiemelk, vooraf draden eraf halen en gevuld in stukken snijden



  • houtsnip
    = stukje stokbrood met daarop jonge danwel oude kaas, stukje roggebrood, prikkertje



  • stokbroodsneetjes licht roosteren in droge koekepan, forelfilet van aldi erop, bieslook fijnknippen en erover

    en mijn persoonlijke favo, wel wat werk maar berelekker


  • kerstomaten aan steel (klein kapje eraf) of echte pomodori (gehalveerd) uithollen, klein gaatje onderin maken zodat vocht weg kan lopen, in ovenschaal zetten. Oven of grill voorverwarmen. Mozzarella uitlekken en in passende stukken snijden. Tomaten vullen met stuk mozzarella. Besprenkelen met goede olijfolie, zeezout, italiaanse kruiden, blaadjes gedroogde knoflook of poeder, en grof gemalen peper.
    Zolang onder grill of in hete oven dat de mozzarella gesmolten is. Als het goed is, loopt het vocht van de kaas door de gaatjes eruit, en houd je goed gevulde tomaatjes over.
    Koud serveren met servetjes erbij.

    Smakelijk!
  • Hikvrijdag 13 juli 2007 @ 11:20
    Verradelijk lekker, ziet er chic uit, maar is echt heel simpel: Geitenkaastruffels!

    Zachte geitenkaas goed mengen met een scheutje olijfolie, beetje honing en verse tijm. Met je handen kleine "worstjes" van maken (model truffel dus ). Pistachenootjes of amandelen heel fijnhakken en je geitenkaasrolletjes hier doorheen rollen tot ze er helemaal mee bedekt zijn. Op een mooi schaaltje en even in de koelkast om ze een beetje stevig te houden...

    Yummmm
    bokuvrijdag 13 juli 2007 @ 16:42
    quote:
    Op vrijdag 13 juli 2007 11:20 schreef Hik het volgende:
    Verradelijk lekker, ziet er chic uit, maar is echt heel simpel: Geitenkaastruffels!

    Zachte geitenkaas goed mengen met een scheutje olijfolie, beetje honing en verse tijm. Met je handen kleine "worstjes" van maken (model truffel dus ). Pistachenootjes of amandelen heel fijnhakken en je geitenkaasrolletjes hier doorheen rollen tot ze er helemaal mee bedekt zijn. Op een mooi schaaltje en even in de koelkast om ze een beetje stevig te houden...

    Yummmm
    Hmm dit klinkt heel erg lekker. Binnenkort maar eens gaan maken. Thanks!
    Olezondag 15 juli 2007 @ 16:11
    quote:
    Op maandag 9 juli 2007 19:51 schreef Martijn_77 het volgende:

    [..]

    Lekker zijn die he

    Altijd een sucses hier op verjaardagen


    ook makkelijk om mee te nemen naar picknick!
    het-is-mijmaandag 19 mei 2008 @ 13:57
    Even een tvp'tje
    Mirjammaandag 19 mei 2008 @ 13:59
    quote:
    Op maandag 19 mei 2008 13:57 schreef het-is-mij het volgende:
    Even een tvp'tje
    wat een ontzettende kutkick
    het-is-mijmaandag 19 mei 2008 @ 17:10
    quote:
    Op maandag 19 mei 2008 13:59 schreef MissyMirjaM het volgende:

    [..]

    wat een ontzettende kutkick
    Mwoah valt wel mee vind ik als je bezig bent met recepten en ideeen voor allerlei hapjes die je binnen een aantal weken wilt serveren
    Muckmaandag 19 mei 2008 @ 17:18
    quote:
    Op maandag 19 mei 2008 17:10 schreef het-is-mij het volgende:

    [..]

    Mwoah valt wel mee vind ik als je bezig bent met recepten en ideeen voor allerlei hapjes die je binnen een aantal weken wilt serveren
    Zeg dat dan in plaats van een TVP te plaatsen
    littledrummergirlmaandag 19 mei 2008 @ 17:53
    quote:
    Op vrijdag 13 juli 2007 11:20 schreef Hik het volgende:
    Verradelijk lekker, ziet er chic uit, maar is echt heel simpel: Geitenkaastruffels!

    Zachte geitenkaas goed mengen met een scheutje olijfolie, beetje honing en verse tijm. Met je handen kleine "worstjes" van maken (model truffel dus ). Pistachenootjes of amandelen heel fijnhakken en je geitenkaasrolletjes hier doorheen rollen tot ze er helemaal mee bedekt zijn. Op een mooi schaaltje en even in de koelkast om ze een beetje stevig te houden...

    Yummmm
    maakt het ook uit wat voor geitenkaas ? ik ben er niet zo in thuis namelijk, ik ken alleen die petite chevre rondjes uit de supermarkt, en die grote blikken van de turk.

    weet wel dat ik geitenkaas yummie vind !
    Mirjamdinsdag 20 mei 2008 @ 10:55
    quote:
    Op vrijdag 13 juli 2007 11:20 schreef Hik het volgende:
    Verradelijk lekker, ziet er chic uit, maar is echt heel simpel: Geitenkaastruffels!

    Zachte geitenkaas goed mengen met een scheutje olijfolie, beetje honing en verse tijm. Met je handen kleine "worstjes" van maken (model truffel dus ). Pistachenootjes of amandelen heel fijnhakken en je geitenkaasrolletjes hier doorheen rollen tot ze er helemaal mee bedekt zijn. Op een mooi schaaltje en even in de koelkast om ze een beetje stevig te houden...

    Yummmm
    *noteert*
    Lllauradinsdag 20 mei 2008 @ 11:05
    Kleine knakworstjes in minicroissantjes rollen (Danerolles of zo). Dit kun je thuis klaarmaken en daar ff in de over doen.

    Zóóó lekker...
    Shreeverdinsdag 20 mei 2008 @ 13:22
    Haringpaletje

    Benodigdheden:
    - 8 haringen
    - 2 tomaten
    - 2 zure augurken
    - 1 bosje radijs
    - gemengde groene sla

    Tuinkruidensaus:
    - 2 dl. yoghurt
    - 1 eetl. gehakte bieslook
    - 2 eetl. gehakte tuinkers
    - 1 teentje knoflook

    Sinaasappelsaus:
    - 125 ml zure room
    - 1 eetl. fijngehakte gembersnippers
    - versgemalen peper
    - ½ theel. sinaasappelrasp
    - 2 eetl. sinaasappelsap

    Appelsaus:
    - 150 gram kwark
    - 1 gesnipperd sjalotje
    - 2 eetl. gehakte peterselie
    - 1 eetl. citroensap
    - 1 kleine geraspte appel
    - mespuntje kerriepoeder

    Meng de ingrediënten voor de verschillende sauzen en zet ze in bakjes apart. Snijd de haringen in mootjes. Verdeel de tomaten in partjes en de augurken in plakjes. Maak de radijsjes schoon en laat er iets van het groen aanzitten. Verdeel de sla over een ruime schaal. Schik de haringen, tomaten, augurken en radijs erop. Zet de bakjes saus erbij. Stokbrood met kruidenboter erbij en evt komkommer etc.:9


    Of anders minihapjes komkommer gevult met zalm, champignon gevult met tonijn. Van zulke hapjes zijn zo veel varianten, een schaal vol met allemaal verschillende zal ook zeker in de smaak vallen
    Overigens wel allemaal erg fishy wat ik voorstel
    Mutsaers__78dinsdag 5 januari 2010 @ 16:21
    quote:
    Op dinsdag 20 mei 2008 11:05 schreef Lllaura het volgende:
    Kleine knakworstjes in minicroissantjes rollen (Danerolles of zo). Dit kun je thuis klaarmaken en daar ff in de over doen.

    Zóóó lekker...
    doe ik ook altijd. niet vergeten er mosterd tussen te smeren voor het bakken eh!
    Leintjeuhdinsdag 5 januari 2010 @ 17:59
    Mijn mama had laatst iets heel lekkers, monchou met wat rauwe ui en augurk erdoor, in een opgerold plakje ham. Lekker lekker lekker, en zo simpel!

    [ Bericht 59% gewijzigd door Mirjam op 05-01-2010 20:22:27 ]
    Mirjamdinsdag 5 januari 2010 @ 20:22
    spam gekliko'd
    wendywendywoensdag 6 januari 2010 @ 15:37
    Men neme:
    2 pakjes oreo koekjes
    175 g roomkaas
    300 g chocolade

    Oreo's fijn blenderen.Roomkaas ff los roeren. Oreo's + roomkaas mengen. Hele zooitje een uurtje laten opstijven in de koelkast. Daarna balletjes draaien, op een bord leggen en weer voor een uurtje of 2 laten opstijven in de koelkast. Liefst nog langer.
    Chocolade smelten, balletjes er in dopen (gebruik een sateprikker!) en weer laten opstijven in de koelkast voor een uurtje of 2/3. De overgebleven chocolade kun je ook met behulp van de sateprikker over de balletjes gooien.

    Genoeg om 30 balletjes van te maken.

    Ook lekker: Champi's met bacon. Champignons schoonmaken, plakje bacon er over, vast maken met een cocktailprikkertje en in de oven voor 15 minuten op 150c.

    [ Bericht 2% gewijzigd door wendywendy op 06-01-2010 15:56:23 ]
    Jerroentjewoensdag 6 januari 2010 @ 16:01
    Dadels met spek:

    Men neme dadels zonder pit. Wikkel elke dadel in een plakje ontbijtspek. Vastzetten met een sateprikkertje, in de oven gooien en klaar is kees. Lekker met het zoete van de dadel en het zoute van de spek