CcCcCharmed | zaterdag 7 juli 2007 @ 18:36 |
over 1 week wordt er een breng-zelf-wat-lekkers-mee-feest gehouden door een vriend van me. En ik zou heel graag willen pronken met wat lekkere hapjes(weer eens wat anders dan een paar zakken chips mee nemen ![]() iemand wat leuke ideetjes? alvast bedankt! ![]() | |
GebakkenEi | zaterdag 7 juli 2007 @ 18:37 |
Toastjes met brie, filet american, enz | |
BrandX | zaterdag 7 juli 2007 @ 18:44 |
men neme twee of drie komkommers, schil ze en snij plakjes van ong. een centimeter. Neem wat simpele dipsausjes (die van die chips ja), bereid die, en je bent klaar ![]() | |
tonks | zaterdag 7 juli 2007 @ 18:46 |
Gevulde eitjes | |
Trusten | zaterdag 7 juli 2007 @ 18:51 |
quote:Bedoel je niet hartig of zoetig ![]() En ehm misschien plakje bladerdeeg in vieren snijden, mini knakworstje erin, puntjes omvouwen en op de bakplaat leggen --> mini worstenbroodjes ![]() of plakjes runderrookvlees, besmeren met smeerkaas, oprollen, prikkertje erin ![]() | |
Kopstoot | zaterdag 7 juli 2007 @ 18:52 |
Bittergarnituur natuurlijk! | |
adnansupernew | zaterdag 7 juli 2007 @ 19:06 |
Kleine turkse pizza'tjes. Muffins. Loempiatjes. nix | |
Der_Onkel | zaterdag 7 juli 2007 @ 19:10 |
Frikandellen ![]() | |
GebakkenEi | zaterdag 7 juli 2007 @ 19:10 |
quote: ![]() | |
Casparovvv | zaterdag 7 juli 2007 @ 20:02 |
Budget? - Gevulde eieren - gevulde abrikoosjes (met bijv. honing geitenkaas) - serranoham met honing geitenkaas - gevulde tomaatjes etc. etc. | |
Pietverdriet | zaterdag 7 juli 2007 @ 20:36 |
Koop een paar octopussen, citroen, olijfolie, kappertjes en gedroogde tomaten. Kook de octopussen, af laten koelen en snij ze klein. Meng de octo stukken met de kappers, stukjes gedroogde tomaat, olijfolie en citroensap. Voeg evt wat peper en zout toe. Voila een Octopus salade die mensen zullen smullen | |
Rewimo | zaterdag 7 juli 2007 @ 20:38 |
Neem een bakje Mon Chou, een blik uitgelekte tonijn en zwarte peper naar smaak. Meng dit allemaal goed door elkaar. Heerlijk op een toastje of stokbrood. Voor 30 man de hoeveelheid aanpassen naar verhouding. Eet smakelijk! | |
Martijn_77 | zondag 8 juli 2007 @ 00:09 |
Warps met zalm en roomkaas | |
Vandaag... | zondag 8 juli 2007 @ 00:10 |
de basics: - blokjes kaas met stukje ananas - augurkjes opgerold in plakje cervelaat/salami - plakjes leverworst met plakje komkommer - stokbrood met kruidenboter of aoili - toastjes met tonijn/zalm/sate/whatever salade iets meer werk: - dadels gevuld met geitenkaas omwikkeld met spek, even zachtjes bakken tot spek crispy is. - tortilla (even verwarmen) oprollen met zalm en romkaas, rolletjes snijden - gevulde eieren - koude pastasalade | |
Ole | zondag 8 juli 2007 @ 21:44 |
quote:die wou ik zeggen ![]() Pijnboompitjes kunnen er ook bij! Of verse bieslook. | |
Rewimo | zondag 8 juli 2007 @ 21:47 |
TS ziet er geloof ik niks in ![]() ![]() | |
Martijn_77 | maandag 9 juli 2007 @ 19:51 |
quote:Lekker zijn die he ![]() Altijd een sucses hier op verjaardagen | |
verita | donderdag 12 juli 2007 @ 15:07 |
Kip naturel van Aldi in stukken snijden met daarop stukje gedroogde zontomaat in olie van AH, olie gaat dan langzaam over kip uitlopen, erg lekker stengels bleekselderij vullen dmv theelepels met mengsel van boursin en cupje koffiemelk, vooraf draden eraf halen en gevuld in stukken snijden houtsnip = stukje stokbrood met daarop jonge danwel oude kaas, stukje roggebrood, prikkertje stokbroodsneetjes licht roosteren in droge koekepan, forelfilet van aldi erop, bieslook fijnknippen en erover en mijn persoonlijke favo, wel wat werk maar berelekker kerstomaten aan steel (klein kapje eraf) of echte pomodori (gehalveerd) uithollen, klein gaatje onderin maken zodat vocht weg kan lopen, in ovenschaal zetten. Oven of grill voorverwarmen. Mozzarella uitlekken en in passende stukken snijden. Tomaten vullen met stuk mozzarella. Besprenkelen met goede olijfolie, zeezout, italiaanse kruiden, blaadjes gedroogde knoflook of poeder, en grof gemalen peper. Zolang onder grill of in hete oven dat de mozzarella gesmolten is. Als het goed is, loopt het vocht van de kaas door de gaatjes eruit, en houd je goed gevulde tomaatjes over. Koud serveren met servetjes erbij. Smakelijk! | |
Hik | vrijdag 13 juli 2007 @ 11:20 |
Verradelijk lekker, ziet er chic uit, maar is echt heel simpel: Geitenkaastruffels! ![]() Zachte geitenkaas goed mengen met een scheutje olijfolie, beetje honing en verse tijm. Met je handen kleine "worstjes" van maken (model truffel dus ![]() Yummmm ![]() | |
boku | vrijdag 13 juli 2007 @ 16:42 |
quote:Hmm dit klinkt heel erg lekker. Binnenkort maar eens gaan maken. Thanks! | |
Ole | zondag 15 juli 2007 @ 16:11 |
quote: ![]() ook makkelijk om mee te nemen naar picknick! | |
het-is-mij | maandag 19 mei 2008 @ 13:57 |
Even een tvp'tje | |
Mirjam | maandag 19 mei 2008 @ 13:59 |
quote:wat een ontzettende kutkick ![]() | |
het-is-mij | maandag 19 mei 2008 @ 17:10 |
quote:Mwoah valt wel mee vind ik als je bezig bent met recepten en ideeen voor allerlei hapjes die je binnen een aantal weken wilt serveren | |
Muck | maandag 19 mei 2008 @ 17:18 |
quote:Zeg dat dan in plaats van een TVP te plaatsen ![]() | |
littledrummergirl | maandag 19 mei 2008 @ 17:53 |
quote:maakt het ook uit wat voor geitenkaas ![]() weet wel dat ik geitenkaas yummie vind ![]() | |
Mirjam | dinsdag 20 mei 2008 @ 10:55 |
quote:*noteert* ![]() | |
Lllaura | dinsdag 20 mei 2008 @ 11:05 |
Kleine knakworstjes in minicroissantjes rollen (Danerolles of zo). Dit kun je thuis klaarmaken en daar ff in de over doen. Zóóó lekker... ![]() | |
Shreever | dinsdag 20 mei 2008 @ 13:22 |
Haringpaletje Benodigdheden: - 8 haringen - 2 tomaten - 2 zure augurken - 1 bosje radijs - gemengde groene sla Tuinkruidensaus: - 2 dl. yoghurt - 1 eetl. gehakte bieslook - 2 eetl. gehakte tuinkers - 1 teentje knoflook Sinaasappelsaus: - 125 ml zure room - 1 eetl. fijngehakte gembersnippers - versgemalen peper - ½ theel. sinaasappelrasp - 2 eetl. sinaasappelsap Appelsaus: - 150 gram kwark - 1 gesnipperd sjalotje - 2 eetl. gehakte peterselie - 1 eetl. citroensap - 1 kleine geraspte appel - mespuntje kerriepoeder Meng de ingrediënten voor de verschillende sauzen en zet ze in bakjes apart. Snijd de haringen in mootjes. Verdeel de tomaten in partjes en de augurken in plakjes. Maak de radijsjes schoon en laat er iets van het groen aanzitten. Verdeel de sla over een ruime schaal. Schik de haringen, tomaten, augurken en radijs erop. Zet de bakjes saus erbij. Stokbrood met kruidenboter erbij en evt komkommer etc.:9 Of anders minihapjes komkommer gevult met zalm, champignon gevult met tonijn. Van zulke hapjes zijn zo veel varianten, een schaal vol met allemaal verschillende zal ook zeker in de smaak vallen ![]() Overigens wel allemaal erg fishy wat ik voorstel ![]() | |
Mutsaers__78 | dinsdag 5 januari 2010 @ 16:21 |
quote:doe ik ook altijd. niet vergeten er mosterd tussen te smeren voor het bakken eh! ![]() | |
Leintjeuh | dinsdag 5 januari 2010 @ 17:59 |
Mijn mama had laatst iets heel lekkers, monchou met wat rauwe ui en augurk erdoor, in een opgerold plakje ham. Lekker lekker lekker, en zo simpel! ![]() [ Bericht 59% gewijzigd door Mirjam op 05-01-2010 20:22:27 ] | |
Mirjam | dinsdag 5 januari 2010 @ 20:22 |
spam gekliko'd | |
wendywendy | woensdag 6 januari 2010 @ 15:37 |
Men neme: 2 pakjes oreo koekjes 175 g roomkaas 300 g chocolade Oreo's fijn blenderen.Roomkaas ff los roeren. Oreo's + roomkaas mengen. Hele zooitje een uurtje laten opstijven in de koelkast. Daarna balletjes draaien, op een bord leggen en weer voor een uurtje of 2 laten opstijven in de koelkast. Liefst nog langer. Chocolade smelten, balletjes er in dopen (gebruik een sateprikker!) en weer laten opstijven in de koelkast voor een uurtje of 2/3. De overgebleven chocolade kun je ook met behulp van de sateprikker over de balletjes gooien. Genoeg om 30 balletjes van te maken. Ook lekker: Champi's met bacon. Champignons schoonmaken, plakje bacon er over, vast maken met een cocktailprikkertje en in de oven voor 15 minuten op 150c. [ Bericht 2% gewijzigd door wendywendy op 06-01-2010 15:56:23 ] | |
Jerroentje | woensdag 6 januari 2010 @ 16:01 |
Dadels met spek: Men neme dadels zonder pit. Wikkel elke dadel in een plakje ontbijtspek. Vastzetten met een sateprikkertje, in de oven gooien en klaar is kees. Lekker met het zoete van de dadel en het zoute van de spek ![]() |