abonnement Unibet Coolblue
pi_51110383
Deeltje 15 alweer!



Vorige deel: [centraal] Cavia's met foto's deel 14

Nuttige cavialinks:

Informatie:
- http://www.knoevel.net
- http://www.degrotecavia.nl
- http://www.rexcavia.nl (vooral voor erkende kleurslagen en rassen)

Caviafora, voor wie hier niet genoeg heeft:
- http://forum.caviastalredlabel.nl
- http://www.knoevel.net/forum
- http://www.forum.europeancavieclub.nl
- http://www.caviaonline.nl
- http://forum.caafjes.nl

Caviashops:
- http://www.knoevel.net/shop
- http://www.knoevelshampoo.nl (hartstikke handig voor iedereen die ooit zijn cavia wil wassen!)
- http://www.akhila.nl
- http://www.huisdierendokter.nl (homeopatische medicatie)
- http://www.cafepress.com/cavycomic
- http://www.fretten.nl (let op, niet alles hier is geschikt voor cavia's, maar bv wel kooien en huisjes)
- http://www.zooplus.nl

Caviaopvang:
- www.kuufke.com
- www.knoevel.net
- www.stichtingcavia.nl
- http://www.asielgoofy.nl/index.htm
- http://www.caviaopvangwestland.nl/

Aankomende evenementen!

- 6 oktober: ECC-show Ridderkerk,
- 3 november 2007: Knoevelfestijn te Stein, Limburg

Korte caviatips:

Huisvesting

- 1 cavia heeft een kooi van min 80x50 nodig. Twee cavia’s 100x50. Per cavia kun je ongeveer 20 cm in totaal erbij meten. Altijd geldt: hoe meer ruimte, hoe beter.
- Op de bodem moet een laag bodembedekking. Niet geschikt zijn kattengrind, stro en kranten. Wel geschikt zijn o.a. zaagsel, aubiose, beukensnippers, houtkorrels en hemparade.
- Het hok moet op een tochtvrije plaats in huis staan. Niet direct tegen een verwaming aan. Liefst op een verhoging, omdat anders álles wat beweegt direct boven de diertjes gebeurt. Omdat de grootste vijand van wilde cavia’s van boven komt (de roofvogel), worden cavia’s erg schrikachtig hierdoor.
- De meest geschikte en meest voorkomende kooien zijn dunabakken (met doorzichtige plastic bovenkap) en traliekooien (onder plastic, boven tralies). De ondergrond van het hok mag niet uit tralies bestaan, maar uit egaal materiaal (zoals kunststof of hout), omdat tralies de pootjes kunnen beschadigen.

Inrichting

- In het hok kan een nachthuisje staan. Het ligt helemaal aan het baasje of de cavia hier schuw van blijft. Als je ze er regelmatig uithaalt wennen ze vanzelf. Omdat cavia’s prooidieren zijn voelen ze zich veilig in een huisje.
- Een cavia heeft een zwaar etensbakje nodig wat niet om kan klappen.
- Een drinkflesje, liefst met een inhoud van 300 ml of groter.
- Hooi is een primaire levensbehoefte en moet altijd in het hok aanwezig zijn. Dit kan los op de bodem of bv in een hooibal.
- een knaagsteen hoort NIET in een caviakooi thuis. Deze levert verhoogde risico’s op blaasproblemen op. Om aan te knagen bieden takken van wilgenbomen of fruitbomen een uitkomst.
- Speelgoed is niet nodig. Cavia’s spelen niet graag, ze verwonden zich makkelijk aan klein speelgoed.

Eten en drinken

- Het hardvoer bestaat uit voer verrijkt met vitamine C. Bekende merken voor caviakorrel zijn Kasper Faunafoods, Garvo, Teurlings en Hope Farms (deze laatste is het meest verkrijgbaar in dierenwinkels en zeer geschikt). Gemengd voer is bijvoorbeeld van XtraVital, Gerty guinea pig of Evert.
- Aanvullend op het hardvoer heeft een cavia altijd hooi nodig: nooit mag dit ontbreken in de kooi. Vrijwel ieder verkrijgbaar hooi is geschikt. Er bestaat ook kruidenhooi dat gegeven kan worden. Let wel op dat als je terug wilt stappen op normaal (goedkoper) hooi, sommige cavia’s te verwend zijn en er minder van eten.
- Een cavia is gek op groenvoer en dient hier iedere dag wat van te krijgen. Vitamine C rijke groentes als witlof en paprika zijn geschikt. Andere groentes (slechts een greep uit de mogelijkheden) zijn andijvie, komkommer, winterpeen, bospeen (mét loof), spinazie, tomaat, suikermais en peterselie. Goedkoper (maar minder vitamine C rijk) zijn gras en paardenbloembladeren. Koolsoorten mogen wel, maar met mate, omdat hier snel gasvorming door ontstaat.
- Snoepjes (yoghurtdrops, knaagstengels…) zijn overbodig, maar moge met mate gegeven worden.
- Cavia’s drinken na hun eerste 4 weken moedermelk niets anders meer dan schoon water. Gooi hier geen vitamine C druppels in: de vitamine C vervliegt razendnsel en je houdt vies drinkwater over. Geef liever iedere dag een vitamine C tabletje, zoals Roter met citroensmaak en Kruidvat met sinaasappelsmaak (gewoon voor mensen).

Cavia’s

- Mannetjes heten beren, vrouwtjes heten zeugen.
- Een cavia kan tussen de 4 (gemiddeld) en 8 (hoogbejaard) jaar oud worden
- Een normaal gewicht voor een pasgeboren cavia licht tussen de 60 en de 130 gram. Een volwassen zeug weegt gemiddeld tussen de 900 en 1500 gram, een beer tussen de 1000 en 1600 gram. Dit varieert echt enorm per cavia: het gewicht moet gewoon bij het dier passen.
- Cavia’s zijn vanaf 4 weken vruchtbaar (zowel beren als zeugen). Zij zijn dan echter nog véél te jong om al in verwachting te raken. Zeugjes mogen pas gedekt worden rond de 5 maanden met een minimaal gewicht van ca. 700 gram. Ook moeten zij voor hun eerste jaar een nestje gehad hebben, in verband met het verharden van het bekken.
- Cavia’s leven graag in een groep. Wie cavia’s gaat aanschaffen, wordt dan ook geadviseerd altijd minimaal twéé dieren aan te schaffen.
- Een goede combinatie is twee zeugen, twee beren (óf allebei jong, óf één oud en één jong, maar zelden tot nooit twee oude beren die niet eerder samenzaten) of een gecastreerde beer bij een zeug. Meer beren bij 1 of meer zeugen gaat vrijwel altijd fout.

Geslachten

Een duidelijke site met veel voorbeeldfoto’s is http://cavyspirit.com/sexing.htm . Kijk daar als je twijfelt over het geslacht van je cavia.

Gedrag

- Cavia’s staan bekend om hun vrolijke geluid, dat ookwel whiepen genoemd wordt. Een duidelijke engelstalige site waar alle geluiden en betekenissen opstaan is http://www.treenspigs.com/fun/media.html .
- Cavia’s die net gekoppeld zijn vertonen vaak dominantiegedrag. Dit lijkt op het gedrag dat een beer naar een zeug vertoond wanneer hij haar wil berijden. Dit gedrag bestaat voornamelijk uit lange, lage ‘prrrrrrrrts’ laten horen, wiebelen met het achterwerk en het berijden van de andere cavia(‘s). Dit gedrag kan, als uiting van dominantie, óók bij zeugjes voorkomen.
- Zeker beertjes willen soms wel eens ruzie maken en mopperen op elkaar, vooral in het begin of als ze sterk zeugjes ruiken. Beren kun je altijd samen laten zitten totdat er bloed vloeit. Ze kunnen aardig wat verdragen, en een beetje happen is ook niet verkeerd als ze elkaar nog moeten leren kennen, maar als er wondjes ontstaan is het het teken dat dit duo niet samengaat.
- Cavia’s hebben vaak ‘de gekke vijf minuten’, wat ook wel popcornen wordt genoemd. Hierbij rennen ze door het dolle heel rondjes door het hok, waarbij het zaagsel alle kanten op vliegt. Dit is geen gek gedrag, dit is alleen maar een teken dat ze het naar hun zin hebben.
- Cavia’s eten hun eigen keutels. Dit is normaal: in de keutels blijven nuttige voedinsstoffen achter die pas bij een tweede keer opgenomen worden door het lichaam.

Wanneer naar de dierenarts?

Cavia’s zijn kampioen in pijn verbergen. Vaak merk je pas dat ze ziek zijn als ze écht al behoorlijk ziek zijn. Hou afwijkend gedrag nauwlettend in de gaten! Een zieke cavia kan de volgende symptonen hebben:

- Stil in een hoekje zitten, weinig geluid maken, slecht reageren op omgeving.
- De vacht staat omhoog
- Troebele oogjes, vieze neus (verkoudheid)
- Eén oogje vochtig met een blauw waasje (ontsteking, makkelijk te verhelpen met een zalfje)
- De cavia valt af. Altijd belangrijk om in de gaten te houden: afvallen gebeurt NOOIT zonder reden. Tot 20 gram is het niet zorgwekkend, gaat het harder en niet meer omhoog is er vaak een diepliggender probleem.
- De cavia eet niet meer of minder.
- De cavia heeft diarree, stinkende keutels of juist helemaal geen ontlasting meer.
- De cavia piept of kreunt bij het plassen, en/of heeft een rood gekleurd plasje (blaas of nierproblemen)
- De cavia heeft vreemde bultjes of bobbels.
- De huid is droog, schilferig en/of vertoond wondjes (schurft/schimmel)
- Er zitten witte of zwarte stippen in de vacht (luis)

Bij ieder gedrag dat je niet herkend van je cavia is contact met de DA voor ten minste telefonisch overleg geen overbodige luxe.

Een goede caviaDA?

Er zijn nog steeds lompe dierenartsen die cavia’s behandelenalsof het paarden zijn. Zorg dus dat je een DA treft die gespecialiseerd is in kleine dieren. Vertrouw je de beslissing van de DA niet, ga dan op zoek naar een ander voor een second opinion. Een selectie goede DA’s vind je op www.caviastalmuffin.nl . Let op: er zijn natuurlijk veel meer goede DA’s, maar hier staat slechts een lijst met mensen die hun ervaringen wilden delen.
I had a signature once. It was awful.
pi_51111021


[ Bericht 100% gewijzigd door senesta op 04-07-2007 08:52:01 (Doe maar niet) ]
pi_51111480
maar wel lief wolle balletjes

laat de damens hier al hun groenten samen delen.
soms jatten ze ook stukjes van elkaar weg.
samen aan een blaadje witlof en dat terwijl er vaak genoeg ligt:')
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_51125686

oudje van Loki en Barbabob als tvp
  woensdag 4 juli 2007 @ 15:21:19 #5
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_51132928
quote:
Op dinsdag 3 juli 2007 22:02 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Onweren? *kijtk naar buiten* tis hier nog droog... Komt het ook deze kant op?

Ze beestjes overleven het wel hoor, als ze genoeg schuilplekjes hebben. NIet teveel zorgen maken. Waren Stacey, Pucca en de-naam-die-ik-nu-vergeet (sorry) al gewend om buiten te zitten?
Reggie (Ook wij zijn afentoe nog een naam kwijt maar uiteindelijk went dat vast )
Ja ze waren gewent buiten te zitten, ze moesten oorspronkelijk weg omdat hun eigenaar de tuin ging opknappen en daar geen ren meer in paste Bij Carla hebben ze ook gewoon lekker buiten gezeten.

En heeft het nog geonweerd daar ? Hier is het tot een uur of 10 vanmorgen flink opgegaan. We hebben nog wel een tijdje naar de caafjes zitten kijken of die niet compleet flipte (het was erg hard) maar afentoe wandelde ze zelfs nog rustig door het hok knabbelend aan een brokje

BeejEm heeft Mais gekocht voor ze, en dat krijgen ze vanaaf voor het eerst, ik kan het gewoon zo geven toch ? hoeft niet gekookt te worden ?

-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  woensdag 4 juli 2007 @ 15:24:41 #6
136830 Nenootje
severely detached
pi_51133035
Maïs mag je zo geven ja, 't is wel een dikmaker.

Lodewijk

Hoera, wat is het leuk dat ik besta.
pi_51133133
Mais is een heerlijk tussendoortje, vooral de bladeren, maar niet te vaak.

Hier heeft het flink staan onweren vanochtend tussen half 6 en half 7, gisteravond heeft het even geflists en een paar miniklapjes maar die waren (ja, ik kon niet slapen) nog 40 seconden uit elkaar, dus dat was nog een eindje weg. En mn ouderlijke woonplaats (Oudenbosch) schijnt ondergestroomd te zijn.... zie fok frontpage

De caafs hier trekken zich er bijzonder wienig van aan. Wel jammer eigenlijk, als ik nu een van mn eigen caafs was ging ik lekker naar het raam liggen staren en me intussen nog eens goed uitrekken om heeeeeerlijk te liggen pitten....
I had a signature once. It was awful.
  woensdag 4 juli 2007 @ 15:33:44 #8
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_51133362
Ohw ze zullen het ook niet elke dag krijgen hoor, maar we vinden elke dag hetzelfde zo saai, dus we zijn nu elke keer 'andere' dingen van de lijst aant kiezen Gister andijvie, vanaaf Mais en morgen weer gewoon Lof ofzo

Lodewijk Geweldige naam btw
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  woensdag 4 juli 2007 @ 15:42:27 #9
136830 Nenootje
severely detached
pi_51133674
Z'n volledige naam is Lodewijk Bimbambom de Eerste

Lodewijks vriendinnetje; Tulpje. (Ook al zo'n leuke naam )



Een lief dikkerdje
Hoera, wat is het leuk dat ik besta.
pi_51133930
Mijn tandarts heet Lodewijk Tulpje is ook erg schattig trouwens. Ik vind het altijd wel leuk om te zien welke namen mensen aan hun caafs geven. Sommigen doen er echt moeite voor om de namen zo mooi mogelijk te maken... MaJa's Make My Day vind ik bv een hele leuke naam.. een roodbonte cavia die 007 Red Bont heet... www.combinatiemaja.nl en www.delosandes.nl zijn twee van die stallen met leuke namen. (Mijn nieuwe aanwinst Gone With The Wind komt bij maja vandaan...)
I had a signature once. It was awful.
  woensdag 4 juli 2007 @ 15:59:09 #11
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_51134269
Tulpje is idd ook erg cute ! En idd ook een geweldige naam

Inkie heeft Asterix zijn naam gegeven, Obelix en hij zijn ongeveer even oud, en ik wist geen naam zo snel.
Stacey, Reggie, en Pucca tsja, ik vind het echt verschrikkelijke namen, maar eigenlijk zijn er geen namen die wel gelijk goed bij ze passen
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_51134452
Lastig is dat he. Ik heb dat dus met Layla. Sorry voor de liefhebbers, maar ik vind Layla echt geen mooie naam. Heel zoet, prinsesserig en kitsch. Niks voor mij. Maarja, bij gebrek aan beter blijf je het beestje toch de eerste dagen Layla noemen... en dan wisselt het niet meer ook. Dus nu heb ik een Layla...
I had a signature once. It was awful.
  woensdag 4 juli 2007 @ 16:11:41 #13
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_51134764
quote:
Op woensdag 4 juli 2007 16:04 schreef zoeperzazke het volgende:
Lastig is dat he. Ik heb dat dus met Layla. Sorry voor de liefhebbers, maar ik vind Layla echt geen mooie naam. Heel zoet, prinsesserig en kitsch. Niks voor mij. Maarja, bij gebrek aan beter blijf je het beestje toch de eerste dagen Layla noemen... en dan wisselt het niet meer ook. Dus nu heb ik een Layla...
Bij Stacey zie ik echt zo'n snolletje voor me, beladen in het goud, en buiten wacht tot dr marokaanse vriendje haar komt ophalen met zijn BMW Misschien wachten Stacey en Layla wel samen heb btw niks tegen marokkanen ofzo hoor
Reggie doet me denken aan Rocket Power, en Pucca dat verschrikkelijk lelijke chineese poppetje

-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_51135286
quote:
Op woensdag 4 juli 2007 16:11 schreef Nonneke het volgende:

[..]

Bij Stacey zie ik echt zo'n snolletje voor me, beladen in het goud, en buiten wacht tot dr marokaanse vriendje haar komt ophalen met zijn BMW Misschien wachten Stacey en Layla wel samen heb btw niks tegen marokkanen ofzo hoor
Ghehehe, ik zie precies voor me wat je bedoelt
I had a signature once. It was awful.
  woensdag 4 juli 2007 @ 16:36:20 #15
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_51135693
quote:
Op woensdag 4 juli 2007 16:25 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Ghehehe, ik zie precies voor me wat je bedoelt
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  woensdag 4 juli 2007 @ 18:24:50 #16
136830 Nenootje
severely detached
pi_51139408
Ik heb nog een cavia die gewoon Flap heette. Vond ik wel droog, Lodewijk en Flap. Hij heette trouwens zo omdat er in z'n ene oor een scheurtje zat, waardoor hij een flapoortje had.

Verder heb ik nog een Yuna en een Tjibbe gehad.
Hoera, wat is het leuk dat ik besta.
pi_51177594
Pfff,

vandaag wel weer de dag van m'n leven gehad.

Yanou (die dikke oranje) zat gisteren te persen op iets, dus ik dacht, hmm maar even een afspraak maken met de DA.

Kom ik vanmiddag thuis, ligt mevrouw een steen uit te persen ter grootte van 1 cm.

In allerijl naar de DA, waar ze gelukkig haar gelijk konden helpen.

Ze heeft een roesje gehad, steen (tje) verwijderd en er zijn foto's gemaakt om te kijken of er steentjes zijn achtergebleven.
Gelukkig niet het geval.

Dus nu zit ze aan de carpofen en zeer tevreden hooi te knagen.

Heeft iemand nog tips wat ik het beste hardvoer/ groen kan geven?
Beetje preventief, want je weet maar nooit.

Ik voer nu Green line muesli-mix (zonder zonnebloempitten) van Havens
Maar ik weet niet of dat nou het optimale voer is.

Eigenlijk ben ik op zoek naar gewoon bix.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  donderdag 5 juli 2007 @ 20:10:55 #18
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_51177917
Jeetje wat een dag idd

Hier geen tips, maar Zoeper weet vast iets
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_51178390
quote:
Op donderdag 5 juli 2007 20:10 schreef Nonneke het volgende:
Jeetje wat een dag idd

Hier geen tips, maar Zoeper weet vast iets
Ik vertrouw er op

Ze zal wel ontzettend pijn hebben gehad
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_51179468
4ever, wat komt die ellende me bekend voor... *geeft knuffel* zoals je misschien weet heb ik al een jaar inmiddels een blaaspatiéntje, mijn Jewel heeft een steentje (een klein onding van misschien 3 mm) klem zitten in een plooi van haar plasbuis. We hebben alles geprobeerd, maar hij gaat er niet uit. Gelukkig kan ze er goed mee leven, maar ik weet hierdoor wel wat van de blaasproblematiek af.

Stap 1: Eurologist!!! Voorkomen is beter dan genezen. Elke dag een tabletje eurologist kan deze ellende voorkomen in de toekomst. je caaf heeft al aangetoond er gevoelig voor te zijn, dus dit is geen overbodige luxe. De eurologist is via de knoevel shop te bestellen.

Stap 2: goed hardvoer, zoals je zelf al aangaf. Bix is niet de betse oplossing voor blaaspatiëntjes, de calcium/fosfor verhouding is niet ideaal. Dit geldt voor vrijwel alle bixen (kasper, hope farms, garvo). Perfect voer voor de gevoelige blazen is Gerty Guinea Pig Carrot & Cranberry (donkerblauwe/paarsige zakken ipv de blauwe) en iets minder duur, en geen gemengd voor is Science Selective.

Groenvoer: geen koolsoorten en geen peterselie, dit schijnt vochtafdrijvend te werken.

Carprofen moet nu de truuc even doen om de pijn te stillen en ontstekingen remmen. Blijft ze komende week pijn houden, ga dan toch nog even terug voor een antibioticakuurtje.

veel sterkte met je arme schat, wat zal ze een pijn gehad hebben om die ellendige klotesteen eruit te hebben moeten persen... Bah Aan de andere kant mag je blij zijn dat ie eruit is, ook al doet het effe veel pijn, daarna gaat het wel weg... zou willen dat het met jewel ook gebeurde, maar helaas
I had a signature once. It was awful.
pi_51179476
quote:
Op donderdag 5 juli 2007 20:10 schreef Nonneke het volgende:
Jeetje wat een dag idd

Hier geen tips, maar Zoeper weet vast iets
I had a signature once. It was awful.
pi_51179507
en een lief plaatje Om de boel op te vrolijken...

I had a signature once. It was awful.
pi_51199973
quote:
Op donderdag 5 juli 2007 20:57 schreef zoeperzazke het volgende:
4ever, wat komt die ellende me bekend voor... *geeft knuffel* zoals je misschien weet heb ik al een jaar inmiddels een blaaspatiéntje, mijn Jewel heeft een steentje (een klein onding van misschien 3 mm) klem zitten in een plooi van haar plasbuis. We hebben alles geprobeerd, maar hij gaat er niet uit. Gelukkig kan ze er goed mee leven, maar ik weet hierdoor wel wat van de blaasproblematiek af.

Stap 1: Eurologist!!! Voorkomen is beter dan genezen. Elke dag een tabletje eurologist kan deze ellende voorkomen in de toekomst. je caaf heeft al aangetoond er gevoelig voor te zijn, dus dit is geen overbodige luxe. De eurologist is via de knoevel shop te bestellen.

Stap 2: goed hardvoer, zoals je zelf al aangaf. Bix is niet de betse oplossing voor blaaspatiëntjes, de calcium/fosfor verhouding is niet ideaal. Dit geldt voor vrijwel alle bixen (kasper, hope farms, garvo). Perfect voer voor de gevoelige blazen is Gerty Guinea Pig Carrot & Cranberry (donkerblauwe/paarsige zakken ipv de blauwe) en iets minder duur, en geen gemengd voor is Science Selective.

Groenvoer: geen koolsoorten en geen peterselie, dit schijnt vochtafdrijvend te werken.

Carprofen moet nu de truuc even doen om de pijn te stillen en ontstekingen remmen. Blijft ze komende week pijn houden, ga dan toch nog even terug voor een antibioticakuurtje.

veel sterkte met je arme schat, wat zal ze een pijn gehad hebben om die ellendige klotesteen eruit te hebben moeten persen... Bah Aan de andere kant mag je blij zijn dat ie eruit is, ook al doet het effe veel pijn, daarna gaat het wel weg... zou willen dat het met jewel ook gebeurde, maar helaas
Ik heb de steen (want het is echt een steen) opgemeten en hij meet (schrik niet):
1,2 cm in de lengte en 0,8 cm in de breedte.
Je kan het vergelijken met een dikke keutel.

Ze hebben het steentje als aandenken gegeven

Verder vonden ze het wonderbaarlijk dat de steen er zo uit kwam.

De rontgenfoto mag ik ook komen ophalen. Wel interessant.

Dan maar eens wat voer in slaan. Is Science selective alleen bij de dierenarts in te slaan?

De DA zei dat ik voorlopig even alleen onbeperkt hooi moet geven en een klein beetje krachtvoer.

Overigens toen Yanou bijkwam van de narcose, was ze ontzettend achtief, helemaal graven en bijten in de wcrol
Zo actief heb ik haar nog nooit gezien, ze zal zich wel opgelucht voelen
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_51199990
quote:
Op donderdag 5 juli 2007 20:58 schreef zoeperzazke het volgende:
en een lief plaatje Om de boel op te vrolijken...

[afbeelding]
!
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_51200347
Ik heb ook alle röntgens van Jewel hier, vind het wel leuk om ze te hebben.

Of Science bij de dierenarts verkrijgbaar is weet ik niet. Ze hebben het ook gewoon bij de winkels hoor. Het komt via dezelfde leverancier als Gerty (Supreme), dus je zou in die winkels kunnen informeren of ze het aan hun vertegenwoordiger willen vragen. Ik geef zelf geen science, dus hoe en wat weet ik verder ook niet precies. Alleen dat mijn caafs er niets van moesten hebben Maar dat went wel, uiteindelijk freten ze alles, als je het maar lang genoeg geeft..

Wat de dierenarts zei ben ik het maar half mee eens. Groenvoer moet je zéker niet minderen, daar zit veel vocht en veel vitamines in en dat is goed voor haar. Hooi moet je altijd veel geven, maar in gewoon hooi zit vrij veel calcium en hoeft du sniet overdreven veel gegeven te worden (gewoon zoals normaal). En elke dag een klein handje hardvoer... Aan de hoeveelheden voer hoef je niets te veranderen, tis meer het voer zelf dat je geeft.
Kun je de steen eens op de foto zetten?

Yanou zal zeker opgelucht zijn dat ze van die ellende af is. Blaasstenen zijn gewoon vreselijk pijnlijk en rot. gelukkig helpt Eurologist goed om het te voorkomen en Carprofen voor de (na)pijn....
I had a signature once. It was awful.
pi_51201137
quote:
Op vrijdag 6 juli 2007 14:20 schreef zoeperzazke het volgende:
Ik heb ook alle röntgens van Jewel hier, vind het wel leuk om ze te hebben.

Of Science bij de dierenarts verkrijgbaar is weet ik niet. Ze hebben het ook gewoon bij de winkels hoor. Het komt via dezelfde leverancier als Gerty (Supreme), dus je zou in die winkels kunnen informeren of ze het aan hun vertegenwoordiger willen vragen. Ik geef zelf geen science, dus hoe en wat weet ik verder ook niet precies. Alleen dat mijn caafs er niets van moesten hebben Maar dat went wel, uiteindelijk freten ze alles, als je het maar lang genoeg geeft..

Wat de dierenarts zei ben ik het maar half mee eens. Groenvoer moet je zéker niet minderen, daar zit veel vocht en veel vitamines in en dat is goed voor haar. Hooi moet je altijd veel geven, maar in gewoon hooi zit vrij veel calcium en hoeft du sniet overdreven veel gegeven te worden (gewoon zoals normaal). En elke dag een klein handje hardvoer... Aan de hoeveelheden voer hoef je niets te veranderen, tis meer het voer zelf dat je geeft.
Kun je de steen eens op de foto zetten?

Yanou zal zeker opgelucht zijn dat ze van die ellende af is. Blaasstenen zijn gewoon vreselijk pijnlijk en rot. gelukkig helpt Eurologist goed om het te voorkomen en Carprofen voor de (na)pijn....
Ja, ik zal eens kijken of ik hem op de foto kan zetten.

Kan even duren, maar dan heb je ook wat

*Gooit een kwart komkommer in het hok
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_51201197
Zou het hooi misschien de boosdoener zijn?

Omdat er veel calcium in zit?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_51201399
Daar hoef je niet vanuit te gaan. Er zit vaak veel calcium in het hooi, maar niet zorgwekkend veel. Het is eerder iets wat óók nog eens meekomt bovenop het hardvoer. In de meeste gevallen is het hardvoer de oorzaak, maar het kan net zo goed domme pech zijn... Desiree (Knoevel) geeft speciaal hooi uit Engeland waar nauwelijks calcium inzit en geeft qua calcium/fosfor verhouding het meest geschikte voer (gerty), en ook veel groenvoer, en ook zij heeft wel eens een steen bij d'r caafs...

Edit; trouwens, bij satijncaafs heeft ze vreemd genoeg nog nooit een blaassteen gehad.... Vanwege de calciumopname, waarschijnlijk....
I had a signature once. It was awful.
  vrijdag 6 juli 2007 @ 23:31:36 #29
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_51218688
quote:
Op woensdag 4 juli 2007 15:42 schreef Nenootje het volgende:
Z'n volledige naam is Lodewijk Bimbambom de Eerste

Lodewijks vriendinnetje; Tulpje. (Ook al zo'n leuke naam )

[afbeelding]

Een lief dikkerdje
Wat een mooie Mijn Bassie en Simply Red zouden verkocht zijn als ze haar zouden zien (ik ook trouwens)

Simply is van de ene op de andere dag een mannenhater geworden
Hij probeerde mn vriend te bijten, mn vader, en mn opa op 1 dag. En er is niks gebeurd wat hem bang heeft kunnen maken voor mannen.
Het is echt een bijzonder mannetje, mn honden en de kat lopen om voor meneer de cavia en nu heeft ie besloten dat alle mensen van het mannelijk geslacht slecht zijn. En dat terwijl hij bij mij heerlijk languit op schoot gaat liggen slapen.

En Bassie heeft besloten dat de plek waar ik zn voerbakje neerzet de verkeerde plek is, en dus moet hij al het stro uit zn hok gooien om het bakje naar de goede plaats te krijgen.
Mijn caafjes sporen niet, maar zijn wel lief.
pi_51224486
Ben net getrakteerd op een ochtendconcert (en denk niet dat dat de eerste van vandaag zal gaan worden) Een van de dames is vanmorgenop onderzoek uitgegaan en op de bovenste verdieping geraakt. Maar ja ook al kunnen ze elkaar vreselijk in de haren vliegen en mot maken, zonder elkaar kunnen ze toch ook niet helemaal.. ze hebben dik een uur om elkaar gewhiept, om beurten en steeds harder (de tv voor zoonlief zelfs wat harder moeten zetten zodat ie het kon blijven volgen )

Maar het traplopen is dus een feit aan het worden nu nog hopen dat ze ook naar beneden kan (ze ligt gevloerd op dit moment)


nog iets anders:
hoe lang mag het 'ik wil niet met jou, maar kan ook niet zonder jou' gedrag duren. ze zijn af en toe net de kids, ruzie om het slaapplekje, ruzie om het voerbakje, ruzie om wie aan welke kant van de andijvie eet, ruzie wie wel hooi mag en wie niet etc etc (en dan te weten dat er van alles zo goed als twee aanwezig is per verdieping). Ze bijten op het moment van aanvaarding naar elkaar, en kunnen enorm te keer gaan kwa geluidjes maar geen bloed of iets dergelijks hoor, ze lijken tot nu toe te kalmeren voor het echt raak is.

Nog een leuk iets: 1 caafje was vanaf het begin al gecharmeerd van de vit. C pilletjes, eerst alleen maar vanaf de grond en sinds eergisteren ook uit de hand de ander hebben we echt het naar binnen moeten proppen de eerste dagen (en ow wat voelde ik me wreed) maar vanmorgen pakte ze hem aan
  zaterdag 7 juli 2007 @ 12:05:51 #31
52016 Lyssa
music <3
pi_51227069
quote:
Op zaterdag 7 juli 2007 08:39 schreef knorretje het volgende:
Nog een leuk iets: 1 caafje was vanaf het begin al gecharmeerd van de vit. C pilletjes, eerst alleen maar vanaf de grond en sinds eergisteren ook uit de hand de ander hebben we echt het naar binnen moeten proppen de eerste dagen (en ow wat voelde ik me wreed) maar vanmorgen pakte ze hem aan
Loki hier eet het pilletje ook gewoon Als ik met het potje rammel komt ie al kijken waar het pilletje is. (en gaat op zn achterpoten staan ) Barbabob moet er na anderhalf jaar nog steeds niets van weten en die moet ik nog steeds in zn bekkie proppen Hji is wel nieuwsgierig over wat ik in mn handen heb, maar zodra ie t doorheeft en raced ie in de achteruit weer weg

Dat gemopper heb ik hier ook nog steeds wel eens. Maar je merk vooral aan Loki dat hij Barbabob mist, als ik BB namelijk uit het hok haal, gaat Loki als een gek rondrennen door t hok en whiepen op zoek naar BB, en als BB dan antwoord dan gaan ze samen zitten whiepen naar elkaar
pi_51240049
Ow en ze worden echt met de dag leuker, die bruine is echt knettergek. Rent als een gek heen en weer van verdieping naar verdieping (de ander nog niet) vergeet af en toe daarbij haar pootjes mee te nemen waardoor ze drie treetjes lager is op haar buik Rust halverwege de trap dolgraag even uit om vervolgens te vergeten waar ze naar onderweg was, loopt dan heen en weer te dribbelen en besluit dan maar weer te gaan liggen om net na het liggen weer op te staan en te besluiten welke verdieping ze wil bezoeken.

andijvie wordt gewoon mee gesleurd de trap op en af, want stel je voor dat de ander het eet (ze eet sowieso meer en sneller dan de ander)

Echt je blijft kijken naar d'r, ze heeft enorm veel pit, hier en daar ietsjes gemeen, listig, vindingrijk, vlug en enorm grappig door haar enthousiastme



pi_51240178
quote:
Op zaterdag 7 juli 2007 12:05 schreef Lyssa het volgende:
Dat gemopper heb ik hier ook nog steeds wel eens. Maar je merk vooral aan Loki dat hij Barbabob mist, als ik BB namelijk uit het hok haal, gaat Loki als een gek rondrennen door t hok en whiepen op zoek naar BB, en als BB dan antwoord dan gaan ze samen zitten whiepen naar elkaar
ja dat deden ze vanmorgen inderdaad dus ook 1tje had de trap dus inderdaad uitgevonden en maar naar elkaar whiepen. Wel enorm lief om te zien, dan nemen we dat gemopper maar gewoon op de koop toe
  zaterdag 7 juli 2007 @ 21:22:43 #34
52016 Lyssa
music <3
pi_51242163
Boohoo Het is zo stil zonder caafjes. Mijn mannen zijn vanmiddag opgehaald door Zoeper Omdat ik morgen twee weken op vakantie ga Ze heeft ze gelijk toegetakeld met de kam, want daar ben ik nog zachthandig mee En nu zien ze er weer prachtig uit Maar het is wel stil zo
pi_51245468
Ja zeg, ga mij even beschuldigen van caafmishandeling!! Ik heb inderdaad een hele bos haar uit BB en Loki getrokken, maar het was écht even nodig om de klitten er goe duit te krijgen. Deze manier is het meest haarbesparend en ze hebben totaal geen pijn achteraf. Nu van de week nog een lekker wasbeurtje en ze zijn weer helemaal schoon. Hihi, vind het stiekem wel leuk om te doen!

En geen zorgen Lyssa, je beestjes zijn hier in goede handen hoor, je kunt met een gerust hart op vakantie
I had a signature once. It was awful.
pi_51305869


EHM, hij is een beetje wazig (zacht uitgedrukt), maar daarboven zie je een batterij, dat je even kan vergelijken hoe groot dat onding wel niet was.

De camera heeft waarschijnlijk vocht achter de lens zitten.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 9 juli 2007 @ 22:00:58 #37
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_51305961
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_51306832
Pijnstilling was dus geen overbodige luxe !
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_51318739
Wat een immense steen zeg

Mijn Iwi wordt morgenochtend geopereerd aan een blaassteen... is ongeveer 4 mm groot. Duimen jullie mee?
I had a signature once. It was awful.
pi_51320267
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 11:24 schreef zoeperzazke het volgende:
Wat een immense steen zeg

Mijn Iwi wordt morgenochtend geopereerd aan een blaassteen... is ongeveer 4 mm groot. Duimen jullie mee?
Suc6 ermee!

Wordt ze volledig onder narcose (injectie) gebracht of krijgt ze alleen een roesje (gas)?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_51320929
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 12:13 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Suc6 ermee!

Wordt ze volledig onder narcose (injectie) gebracht of krijgt ze alleen een roesje (gas)?
Volledige narcose hoeft zeker niet met een injectie gegeven te worden! Spuitnarcose is zeer zwaar en legt de darmen te lang stil. Gasnarcose is veel veiliger en wordt absoluut geprefereerd boven spuitnarcose!

Oftewel, iwi krijgt een gasrnarcose. Het is een buikoperatie, alles moet open, en een verdoving of roesje is daar onvoldoende voor. Een blaasoperatie is helaas een van de zwaardere operaties...
I had a signature once. It was awful.
pi_51325322
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 12:36 schreef zoeperzazke het volgende:

Een blaasoperatie is helaas een van de zwaardere operaties...
Ik zal voor je duimen

Kan je haar dezelfde dag weer ophalen, of is dat afhankelijk van de situatie?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_51326563
Als ze gewoon uit haar narcose komt dan haal ik haar aan het einde van de middag weer op.
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 10 juli 2007 @ 16:01:22 #44
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_51327590
*duimt mee voor Zoeper*


Mag ik jullie voorstellen




2 borstelzusjes, geboren op 10 juni
Geboren in de opvang in Rossum, ik had al de zwangerschap van de mams het vloerkleedje gevolgd, toen bevalling enzo, maar ze werden dus net rottig geboren zodat ze niet gelijk met me meekonden. Ondertussen overleed een van de nijnen bij mn wederhelft, en werd het andere konijntje wat hangerig. Dus toen we Stacey en dr gang gingen ophalen had ik al tegen Carla gezegd dat ze ze maar bij Anka op schoot moest proppen En afgelopen weekend toch maar besloten dat Anka ze in dr eigen ren wil, dan heeft Pizvlec (konijn) ook weer wat om naar te kijken Dus volgend jaar wordt Asterix zn harem nóg groter als we samen gaan wonen, dan komen deze 2 zusjes ook erbij

Het hele gezinnetje borstel
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_51327641
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 16:01 schreef Nonneke het volgende:
Het hele gezinnetje borstel
[afbeelding]
!

Te schattig, die moeder met kroost
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_51327793
WOW!!! 6 of 7??/ Wat een groot nest, en dan allemaal in leven... knap hoor!! Maar laat ze maar lekker 4 a 5 weken bij moeder minimaal, zulke grote nesten hebben vaak erg kleine caafjes die wat extra aandacht odig hebben voor ze mogen verhuizen...
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 10 juli 2007 @ 16:12:36 #47
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_51328001
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 16:07 schreef zoeperzazke het volgende:
WOW!!! 6 of 7??/ Wat een groot nest, en dan allemaal in leven... knap hoor!! Maar laat ze maar lekker 4 a 5 weken bij moeder minimaal, zulke grote nesten hebben vaak erg kleine caafjes die wat extra aandacht odig hebben voor ze mogen verhuizen...
Er is er 1 bij de geboorte overleden, de andere 6 zijn idd blijven leven en doen het gezond.
Ja ze zijn van 10 juni, dus ze zijn nu 4 weken, we halen ze wrs volgend (de 21e) weekend. das nog 2 weekenden ver weg
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_51328473
ow non wat een leuke caafjes.
idd beter dat anka der 2 neemt:D
pffff jullie mogen wel een boerderij gaan kopen denk ik zo of je moet je honden en katten allemaal thuis laten
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  dinsdag 10 juli 2007 @ 16:30:33 #49
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_51328744
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 16:24 schreef Ellatjuh het volgende:
ow non wat een leuke caafjes.
idd beter dat anka der 2 neemt:D
pffff jullie mogen wel een boerderij gaan kopen denk ik zo of je moet je honden en katten allemaal thuis laten
mn honden en katten achterlaten
Nee hoor, alles gaat mee, hoe dan ook.
En over die boerderij is ook al nagedacht, wellicht gaan we tot net over de grens, waar de betaalbare boerderijtjes staan woohoo nogmeer ruimte voor mn kinders
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_51328888
hahaha bedoelde het als grapje.
maar ik zou idd een boerderij aanschaffen.
maar lieve caafjes.
borstels zijn nou eenmaal erg leuk
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_51338729
Is knoflook giftig voor cavia's?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 10 juli 2007 @ 21:51:30 #52
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_51340280
http://www.youtube.com/watch?v=UK5wWVgrLqI

kort Filmpje







Meloenen zijn nu 99 cent in de bonus bij de AH, er werd hier bijna om gevochten, een groot succes dus
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_51342646
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 21:13 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Is knoflook giftig voor cavia's?
Giftig? geen idee. Volgens mij eten ze het sowieso niet wegens de sterke geur...

Pfff, de zenuwen voor morgen zitten er goed in. Alles staat klaar, kooitje met fleece en snuggelsafe enzo... Ik knijp 'm behoorlijk... arme Iwi....
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 10 juli 2007 @ 22:44:47 #54
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_51342711
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 22:43 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Giftig? geen idee. Volgens mij eten ze het sowieso niet wegens de sterke geur...

Pfff, de zenuwen voor morgen zitten er goed in. Alles staat klaar, kooitje met fleece en snuggelsafe enzo... Ik knijp 'm behoorlijk... arme Iwi....

Komt heus goed met Iwi
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_51350225
quote:
Meloenen zijn nu 99 cent in de bonus bij de AH, er werd hier bijna om gevochten, een groot succes dus
hier bij de super de boer ook. En witlof 1 kilo = 1 euro en 2 komkommers = 1 euro

zoeperzazke: sterkte voor strakkies
pi_51350491
Dankjewel voor jullie lieve woorden Iwi is nu weggebracht en ook al twijfel ik er niet echt aan dat Iwi zich er doorheen slaat, een operatie is toch mensenwerk. Het kan zijn dat er verklevingen in haar buik zitten van de vorige operatie die het nu bemoeilijken. Een caaf is nu eenmaal een klein, kwetsbaar beestje... Ik begreep dat ze rond half 11 geopereerd wordt, dus ik hoop tussen half 12 en 12 uur op nieuws (ze bellen liefst pas als ze wakker is)....
I had a signature once. It was awful.
pi_51355690
Alles is goed gegaan! De operatie is geslaagd... Het bleek dat er in de blaas niet alleen een steen, maar ook een grote poliep zat... Die is ook verwijderd. Nu is haar blaas weer helemaal schoon en zou ze dus snel weer de oude moeten zijn... Ze is in ieder geval alweer bij, hopelijk gaat ze nu snel weer lopen en eten. Ik ben alvast zó opgelucht!
I had a signature once. It was awful.
pi_51356143
kan me goed voorstellen dat je opgelucht bent. Fijn dat alles goed gegaan is.

Nu weer lekker snel opknappen
  woensdag 11 juli 2007 @ 12:35:57 #59
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_51356826
Iwi
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_51357211
Ah, gelukkig
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_51357775
Het feit dat de DA niet meer gebeld heeft hierna is neem ik aan ook een teken dat Iwi langzaamaan goed bijkomt. Ik hoop dat ik haar tussen 4 en 5 kan ophalen, en dan zien we ook wel weer verder hoe het met haar is. Ik ben zo opgelucht dat de operatie geslaagd is en ook absoluut de moeite bleek te zijn, pffff...

Dankjewel voor de lieve reacties!!
I had a signature once. It was awful.
  woensdag 11 juli 2007 @ 14:07:47 #62
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_51359655
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_51364136
iwi is weer thuis. Oh, wat hou ik van die caaf! Tijdens de reis keek ze me aan met een blik van "Zit es niet zo te wiebelen joh, hoe moet ik anders eten!!" Ze knabbelt dus heerlijk aan haar hooi en hardvoer. Nou, als dat geen goed teken is....
Uiteraard is ze nog wat wankel en ziet ze er slaperig uit (de wond heb ik nog niet bekeken), maar ze maakt voor een caaf die net een zware operatie heeft gehad een goede indruk.

Op de foto was de steen goed te zien.





Wat een immens ding zo op de foto!!! Pffff!!! Arme, arme Iwi....

De steen zelf heb ik ook meegehad, ik hoopd at jullie tegen een beetje bloed kunnen want hij is niet schoon:



Groot zeg... Hij is wel redelijk plat, en je ziet hem hier uiteraard als ie op zijn vlakke kant ligt.

ik ben echt heel erg blij dat dit onding eruit is, al schrok ik toch wel toen ik af moest rekenen... meer dan 200 euro... en dat terwijl haar sterilisatie nog geen 100 was, dus ik had niet op zo'n immens bedrag gerekend. Maargoed, als Iwi er maar bovenop komt vind ik het waard....
I had a signature once. It was awful.
pi_51367199
Nou gelukkig is ze van die steen af
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_51367242
die beesten van jou zijn wel lekker aan het eten,nonneke
wat een leuk stel blijft het
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_51367592
En zo ziet de wond er nu uit....



En hier zie je de wond niet scherp op maar ik vond haar pootjes zo lief
I had a signature once. It was awful.
pi_51376985
quote:
Op woensdag 11 juli 2007 16:14 schreef zoeperzazke het volgende:
ik ben echt heel erg blij dat dit onding eruit is, al schrok ik toch wel toen ik af moest rekenen... meer dan 200 euro... en dat terwijl haar sterilisatie nog geen 100 was, dus ik had niet op zo'n immens bedrag gerekend. Maargoed, als Iwi er maar bovenop komt vind ik het waard....
Ik schrik altijd van dierenarts -rekeningen.

Yanou gaat nu door het leven als "de cavia van 80 euro."

Mijn oma zaliger zou zeggen: daar kan je wel 8 cavia's van kopen...
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_51377306
Ja, dierenartsen zijn soms erg hoog... Maarja, zolang er gewoon een reëele kans is op herstel en ik het geld kan missen (vrijwel altijd, daar is mn spaarrekening immers voor, en anders ga ik maar ff de negatieve kant op), zal ik het altijd te doen... Dat hoort er voor mijn gevoel gewoon bij als je beestjes neemt, en een cavia is voor mij niet minder dan een hond of kat. Maar mijn moeder die verklaart me écht voor hartstikke gek hoor...
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 12 juli 2007 @ 13:44:14 #69
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_51392950
Ow, ik heb een lief caafje gezien bij de dierenwinkel
Het was volgens mij een mannetje, hij zat ook bij een mannetjeskonijn nl Hij is lichtbruin met wat langer haar en krullen!! Echt heel erg lief...alleen vriendlief vind 17,50 euro te duur
Een collega van hem had ook caafs die ze weg doet, alleen dat zijn er 2 die ze niet apart weg wil doen aangezien ze al vanaf kleins af aan bij elkaar zitten. Maar geeft dus goede hoop dat vriendje toch nog een caaf wil

Vraag me alleen af of het goed zal gaan, 2 wat oudere beertjes bij elkaar zetten?

heb ook al een naam bedacht voor hem...schlebby (hij lijkt op een vriend van ons die Webby heet
To infinity…and beyond!
pi_51393876
2 oudere beren bij elkaar is een kwestie van proberen. Het kan net zo goed allebei de kanten op gaan. Ze kunnen elkara in de haren vliegen, of ze gaan gebroederlijk hetzelfd eblaadje andijvie eten, je weet het gewoon niet.

Zorg wel dat je zeker weet dat t een ventje is, een zeugje kan ook gerust bij een mannetjeskonijn zitten, want ze kunnen elkaar toch niet bevruchten.
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 12 juli 2007 @ 14:15:04 #71
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_51393941
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 14:13 schreef zoeperzazke het volgende:
2 oudere beren bij elkaar is een kwestie van proberen. Het kan net zo goed allebei de kanten op gaan. Ze kunnen elkara in de haren vliegen, of ze gaan gebroederlijk hetzelfd eblaadje andijvie eten, je weet het gewoon niet.

Zorg wel dat je zeker weet dat t een ventje is, een zeugje kan ook gerust bij een mannetjeskonijn zitten, want ze kunnen elkaar toch niet bevruchten.
Uitproberen dus
En ik ga idd wel goed opletten dat het echt een mannetje is hoor. Maar in de kooi eronder zat nl. een vrouwtjeskonijn met caafjes, dus ik denk dat het echt gescheiden zat allemaal. Maar idd, ik heb geen zin in een berg kleine caafjes
To infinity…and beyond!
pi_51394049
Als het een ouder beertje is moet je het gewoon kunnen zien, zo'n piel kan echt niet missen. Bekijk voor je gaat dit nog even:

http://cavyspirit.com/sexing.htm

Daar staan veel foto's die je dadelijk kunnen helpen om het te controleren. Verder zou ik zeker afspreken dat mocht het niet klikken, je hem terug mag brengen. Als j enog even twijfelt, www.twestendorp.nl heeft ook regelmatig mooie tessels te koop.
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 12 juli 2007 @ 14:21:59 #73
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_51394161
Die ballen die eronder hangen kan je ook niet missen
Ik zal die site eens in de gaten houden! Zal nog wel even duren voordat er 1 komt, maar Tinus is nu toch wel een beetje heel zielig nu we allebei weer aan het werk zijn en hij dus overdag alleen zit
To infinity…and beyond!
  donderdag 12 juli 2007 @ 20:17:09 #74
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_51405876
Misschien kan iemand hier mij helpen met de caviacrisis!
pi_51406360
Ik kom eraan!
I had a signature once. It was awful.
pi_51406616
zoeperzazke: hoe is 't met iwi ?
pi_51406890
Goed!

De wond ziet er netjes uit.


Iwi loopt alweer heel vrolijk door het hok heen, en krabt zich


En Madame Muts is zelfs zo opgelucht dat z evan dat ellendige ding verlost is, dat ze al weer zoals altijd op het plexiglas kwam staan... Als dat geen teken is dat het goed met haar gaat, weet ik het ook niet meer!


natuurlijk is het allemaal nog te vroeg om hard te juichen. De wond is nog vers, en je kunt niet zien hoe de wond aan de binnenkant van de buik zich hecht, of er verklevingen ontstaan etc. Maar het is heel duidelijk dat iwi ondanks de heftige operatie goed in haar vel zit en dat geeft mij het vertrouwen dat haar herstel ook soepel zal gaan!
I had a signature once. It was awful.
pi_51406927
wat super zeg !!!
  donderdag 12 juli 2007 @ 20:49:50 #79
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_51407053
Dat gaat goed zeg
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_51407436
Ja, ik ben zelf ook echt vréselijk opgelucht. Het was toch een forse operatie en van haar sterilisatie is ze zeker een weekje beroerd geweest, maar dat kan natuurlijk ook komen door de oversture hormoonhuishouding. Ik had in ieder geval veel verwacht, maar dit niet! Dadelijk de wond nog even bekijken en weer pijnstilling geven. Ik hoop echt dat het op deze manier verdergaat, dan kan ik over anderhalve week met een gerust hart op vakantie!
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 12 juli 2007 @ 21:02:48 #81
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_51407532
quote:
Op woensdag 11 juli 2007 14:07 schreef Nonneke het volgende:
http://www.youtube.com/watch?v=flCvt1LdQUg&mode=related&search=

Deze kwam ik net tegen op YouTube
Die kwam ik deze week ook al tegen: ge-wel-dig! Hoe ze ook (uitzonderingen daargelaten) netjes achterin de rij aansluiten

In tegenstelling tot dit filmpje, ik weet niet hoe het met jullie zit, maar hier gaan mijn haren echt recht van overeind staan...

@zoeperzazke: wat fijn dat alles zo goed is verlopen!

[ Bericht 4% gewijzigd door twentemeisje op 12-07-2007 21:08:28 ]
pi_51407727
Ja, dat trampolinefilmpje bezorgt mij ook tranen in mn ogen... en maar denken dat dat beest er echt lol in heeft, tis sund
I had a signature once. It was awful.
pi_51408675
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 21:02 schreef twentemeisje het volgende:
In tegenstelling tot dit filmpje, ik weet niet hoe het met jullie zit, maar hier gaan mijn haren echt recht van overeind staan...
Ja, verschrikkelijk en dan dat commentaar wat er bij stond...
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_51420792
jezus willen ze dat beestje een hernia bezorgen ofzo
  vrijdag 13 juli 2007 @ 20:08:05 #85
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_51440932
Tijd om mijn Jip ook maar eens voor te stellen

  vrijdag 13 juli 2007 @ 20:22:27 #86
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_51441359
Jip (leuke naam ook btw !)

Komt Janneke nog ?
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_51442504
Jip is leuk
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  vrijdag 13 juli 2007 @ 21:14:09 #88
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_51442938
Janneke is er in dit verhaaltje niet bij .

Ik heb Jip iets minder dan een jaar geleden opgehaald uit asiel (voor cavia's en konijnen) Goofy in Oldenzaal. Het is zo'n moppie met alleen die zwarte vlekjes rond zijn ogen. Toen mijn vorige cavia Freekje (7 jaar) stierf nam ik me voor om nooit meer een cavia te nemen, zo verdrietig was ik ervan, maar toen ik Jip zag was ik verkocht .



[ Bericht 7% gewijzigd door twentemeisje op 13-07-2007 21:25:15 ]
pi_51454754
heb het elders ook gepost, maar wie weet krijg ik hier ook nog tips:
quote:
Zefs villa's kunnen te klein zijn..

vanaf het begin zochten de dames elkaar wel op om vervolgens niet lief naast elkaar te liggen, maar te gaan bekvechten. In het begin niet heftig gewoon hier en daar wat 'bijten' en elkaar laten zien hoe sterk ze wel niet zijn, Das eigenlijk steeds meer geworden, steeds vaker bekvechten ze en maken ze meer en meer ruzie. Maakt niet uit waar ze zijn, ze doen het ook in de ren. Ze zoeken elkaar doelbewust op om te bekvechten. Dat bekvechten is nu omgeslagen in vechten. Echt enorm fel en hard met veel bijten, klappertanden, zielige au geluidjes en 'gerollebol' datde villa doet schudden.

hoe wat nu verder ? echt bloed is er nog niet gevloeid omdat ik vanmorgen heb ingegrepen, maar denk dat als ik ze ze zou laten gaan het helaas mis was gegaan. (heb ze beiden met elkaar op een andere verdieping gezet, daar waen ze van onder de indruk en hielden op en zochten eerst weer een schuilplekje alvorens ze die verdieping begonnen te verkennen en elkaar opzochten in wapenstilstand)

1 kan er traplopen dus de villa is groot genoeg om elkaar te ontwijken, er zijn genoeg schuilplekjes etc etc. Maar telkens zoeken ze elkaar op om vervolgens te bekvechten etc etc

Hoe nu verder (weet dat ze nog niet lang bij elkaar zijn, maar het ziet er heel naar en gemeen uit en als er een kleine oplossing is voor het probleem, waarom dan wachten tot ze het zelf oplossen)
pi_51456522
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 21:08 schreef zoeperzazke het volgende:
Ja, dat trampolinefilmpje bezorgt mij ook tranen in mn ogen... en maar denken dat dat beest er echt lol in heeft, tis sund
nou ga ik hem niet aanklikken ook.
Tap tap tap
  zaterdag 14 juli 2007 @ 14:02:24 #91
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_51459982
Het is zover!! Tinus heeft een nieuw vriendje

De caaf uit de dierenwinkel die we vorige week hadden gespot!! En de naam is...Schlebby dus
We hebben ze net bij elkaar gezet, eerst even op de grond uitproberen maar daar zagen ze elkaar zowat niet staan. Daarna maar samen in het hok gezet en er wordt wat gebromd en gesprongen, maar ik hoor verder geen vreemde geluiden gelukkig Schlebby geeft wat meer tegengas dan Google deed en is dus wat beter voor Tinus. Die kon bij Google altijd alles maken (rustige gladhaar he) en nu is dat zo te zien een heel stuk minder. Schlebby bijt wat meer van zich af, is vreselijk nieuwsgierig en lijkt qua karakter wat meer op Tinus denk ik. En het is een mannetje trouwens, was ik vergeten te kijken in de dierenwinkel. Maar heb net even gechekt en er hangen een stel kleine balletjes onder Hij is nu een week of 16 en zijn verjaardag is dus op 14 juli, lekker makkelijk te onthouden.
Mijn vriend is uiteindelijk overstag gegaan, omdat het toch wel zielig was voor Tinus. We werken inmiddels allebei en zijn overdag dus nooit thuis. Tinus lag zowat de hele dag lam in zijn kooi en deed ongelooflijk weinig. We hopen dat ie nu weer wat meer beweging in de kooi krijgt en gezellig met z'n nieuwe vriendje lol gaat maken

En dan nu een paar pics van Schlebby! (owja, als iemand weet wat voor ras het is...tell me. In de dierenwinkel zeiden ze een Tessel, maar heb geen idee of dat klopt? )









Let niet op Tinus z'n vieze neusje...al 2 keer schoongemaakt deze week, maar hij blijft smerig. Geen idee hoe hij het doet
To infinity…and beyond!
pi_51460907
volgens mij een tesseltje ja.
Tap tap tap
  zaterdag 14 juli 2007 @ 14:45:35 #93
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_51460956
Oke, leuk!! Wilde altijd al een caaf met krullen en er zaten er 2. Vriend heeft deze uitgezocht, omdat hij een beetje hetzelfde reageerde als Tinus bij het oppakken
Groeien de haren trouwens door bij Tessels of niet? (met andere woorden, moet je ze knippen )
To infinity…and beyond!
pi_51460984
Zo kan het dus worden: http://www.degrotecavia.nl/rastessel.html

Ik wilde ook altijd een tesseltje .
Tap tap tap
  zaterdag 14 juli 2007 @ 14:58:14 #95
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_51461234
Ik hoop niet dat ie zo wordt Die krullen zijn leuk, maar het moet niet al te lang worden. Maar goed, dat is dus afwachten hihi!
To infinity…and beyond!
  zaterdag 14 juli 2007 @ 14:58:16 #96
6373 thaduck
!! nu Tha_Duck !!
pi_51461237
quote:
Op zaterdag 14 juli 2007 14:47 schreef CherryLips het volgende:
Zo kan het dus worden: http://www.degrotecavia.nl/rastessel.html

Ik wilde ook altijd een tesseltje .
Ik zeg, kom is langs Vlakbij en ik heb EN je favo cavia EN je favo console
tegenwoordig bekend als Tha_Duck
  zaterdag 14 juli 2007 @ 14:59:01 #97
6373 thaduck
!! nu Tha_Duck !!
pi_51461257
quote:
Op zaterdag 14 juli 2007 14:58 schreef ivetje het volgende:
Ik hoop niet dat ie zo wordt Die krullen zijn leuk, maar het moet niet al te lang worden. Maar goed, dat is dus afwachten hihi!


tegenwoordig bekend als Tha_Duck
pi_51461273
quote:
Op zaterdag 14 juli 2007 14:58 schreef thaduck het volgende:

[..]

Ik zeg, kom is langs Vlakbij en ik heb EN je favo cavia EN je favo console
dan ben je je caaf zo kwijt hoor . moet je eerst m'n tas controleren voor ik wegga.
Tap tap tap
pi_51461286
quote:
Op zaterdag 14 juli 2007 14:58 schreef ivetje het volgende:
Ik hoop niet dat ie zo wordt Die krullen zijn leuk, maar het moet niet al te lang worden. Maar goed, dat is dus afwachten hihi!
kun je hem wel allemaal leuke kapseltjes geven . Ik vraag me alleen af of zo'n beestje niet stikt van de hitte 's zomers.
Tap tap tap
  zaterdag 14 juli 2007 @ 15:18:23 #100
6373 thaduck
!! nu Tha_Duck !!
pi_51461683
quote:
Op zaterdag 14 juli 2007 14:59 schreef CherryLips het volgende:

[..]

dan ben je je caaf zo kwijt hoor . moet je eerst m'n tas controleren voor ik wegga.
Ik ga NIET in een vrouwentas zitten. Daar komen dingen uit die mijn voorstelling ten boven gaan
tegenwoordig bekend als Tha_Duck
  zaterdag 14 juli 2007 @ 15:18:52 #101
6373 thaduck
!! nu Tha_Duck !!
pi_51461693
quote:
Op zaterdag 14 juli 2007 15:00 schreef CherryLips het volgende:

[..]

kun je hem wel allemaal leuke kapseltjes geven . Ik vraag me alleen af of zo'n beestje niet stikt van de hitte 's zomers.
Ze hebben de luxe van airco
tegenwoordig bekend als Tha_Duck
  zaterdag 14 juli 2007 @ 15:35:31 #102
29608 Buttercup
Powerpuffs save the day!
pi_51462114
Haha is dat nou Schlebby?

Als je nou zijn haar laat doen, dan is het net echt Schlebby!

Het is wel echt een enorm schatje om te zien
You're thinking, "Buttercup, You crazy fool! You HAVE to have the last bit planned out AT ALL TIMES!" But I like to live on the edge, Jack. I take chances. I flirt with danger. That's how I roll.
PSN ID Boterkuip
  zaterdag 14 juli 2007 @ 15:36:12 #103
29608 Buttercup
Powerpuffs save the day!
pi_51462131
laat doen = laat groeien
You're thinking, "Buttercup, You crazy fool! You HAVE to have the last bit planned out AT ALL TIMES!" But I like to live on the edge, Jack. I take chances. I flirt with danger. That's how I roll.
PSN ID Boterkuip
pi_51464355
Langharige cavia's hebben niet extra veel last van de warmte hoor, dat gaat prima.

En natuurlijk moet je tessels knippen, waarom denk je anders dat dat haar krult? Als het haar niet door zou groeien zou je een rex hebben. (een rex is een kortharige tessel en vice versa). het haar blijft gewoon groeien. Op www.twestendorp.nl kun je nog een aantal mooie tessels zien.
I had a signature once. It was awful.
  zaterdag 14 juli 2007 @ 23:37:43 #105
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_51476187
Nou, haar kan toch ook gewoon krullen zonder dat het verder doorgroeit. In de winkel zeiden ze nl dat het niet langer zou worden. Ik weet ook lang niet alles hoor, daarom vraag ik het hier
Over dat knippen...hmm, ben benieuwd hoe ik dat ga doen dan. Gelukkig is het zo ver nog niet
To infinity…and beyond!
  maandag 16 juli 2007 @ 12:40:43 #106
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_51518177


Ivar



Ikaros



Igor

Jaja, ook kleine beertjes worden groot, en wat groeien ze goed he Van kleine babycaafjes tot flink behaarde jongeknulletjes
Ze zijn nu op de leeftijd dat ze mogen verhuizen dus als jullie interesse hebben of iemand kennen die een caviaatje wil aanschaffen, neem gerust contact op
pi_51519085
Ikaros blijft een poepie .
Tap tap tap
pi_51570726
He hallo,
Effe een vraagje, of eigenlijk een paar... ik heb afgelopen weekend voor mijn verjaardag 2 cavia's gekregen. Ik heb er van het asiel (Goofy in Oldenzaal) wel een boekje met wat instructies bij gekregen maar ik zou graag wat tips/trucks van de experts (want daarvan zijn er hier wel een paar volgens mij) krijgen om zeker te weten dat het goed gaat.

- In het boekje stond dat je ze eerst effe een paar dagen met rust moet laten, maar dan moet je ze beginnen uit de gooi en op schoot te nemen... hoe kan ik dit het beste aanpakken? Ik wil namelijk niet dat ze bang worden, maar wil het graag gezellig houden.
- Het groenvoer, tja dat snap ik allemaal wel, maar hoeveel moet je daarvan geven? Zoals ik al zei, het zijn er 2 (mannetjes, ongeveer 10 maanden oud)... op dit moment heb ik ze alleen komkommer gegeven, vinden ze erg lekker... maar heb ook meloen, kan dat ook? en zo ja, hoeveel...
- Huisje in de kooi, of niet... ik heb gelezen dat ze dit fijn vinden (veiligheid en zo) maar dat ze er ook weer erg schuw van kunnen worden... ja, wat is het nou?
- Geluidjes.... ik begrijp dat ze verschillende geluidjes maken, maar wat is nou het blije geluidje? Ze piepen (zo noem ik het maar) wel aardig, zeker vandaag beginnen ze daar al mee...
- Los laten lopen, we hebben behoorlijk wat kabels in de kamer liggen, dus da's een beetje tricky, maar wat zou een goed alternatief zijn, we hebben een bank, zou ik daar met een handdoek erover ze een beetje kunnen laten wandelen, of kukkelen ze er dan vanaf en is het gedaan...?

Over het algemeen heb ik het idee dat ze al wel wat gewend zijn, ze rennen in elk geval niet meer direct het huisje in zodra ik de kamer binnen kom... Vanavond wil ik de kooi effe verschonen, want met deze warmte is dat wel nodig lijkt me. Maar ja... hoe te handelen..

Maar goed, help!!! Tips zijn welkom!
pi_51570874
Oppakken: wees zelfverzekerd. Je kunt de caafs beter onhandig oppakken maar wel in 1 keer, dan dat je ze eerst twintig rondjes laat rennen en dan pas te pakken krijgt. Zorg ervoor dat je ze in een hoekje drijft en met een hand de schouders en met de andere hand dekont optilt. De kont mag nooit bungelen.

- Groenvoer: andijvie, witlof en paprika zijn de beste dingen om te geven. Op bv www.knoevel.net vind je onder cavia informatie - voeding een hele lijst met groentes en fruit die cavia's mogen. Groentes zijn wel beter in fruit, odmat veel fruitzuur de mondhoeken aan kan tasten.

verder raad ik je aan om op je gemakje de OP van dit caviatopic door te lezen: ik denk dat daar veel antwoorden op vragen van je staan!
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 17 juli 2007 @ 22:42:23 #110
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_51575752
Met groenvoer probeer ik gewoon wat ze lusten Zo eet de 1 bijvoorbeeld geen rode paprika, maar de ander weer wel. Ook met fruit probeer ik het gewoon. Ananas vind Tinus bijvoorbeeld lekker, maar Google moest er niets van hebben.

Een hokje in de kooi vinden die van mij idd wel fijn. Schlebby zit er alleen nu heel veel in, omdat hij nog erg moet wennen. Hij schrikt nog van heel veel dingen. Maar Tinus z'n favo plekje is juist bovenop het huisje, dan heeft hij wat overzicht in de kamer. Hij is nl. heel erg nieuwsgierig en wil altijd alles goed kunnen zien. Schlebby hebben we inmiddels ook al op het huisje aangetroffen, zelfs samen met Tinus
Met kabels hebben wij geen problemen. In de woonkamer lopen ze zowiezo niet aangezien daar laminaat ligt. Is veel te glad. Ze mogen bij ons dus los in de computerkamer (vloerbedekking) en er heeft nog geen enkele caaf interesse gehad in kabels hier. Ze lopen er allemaal gewoon langs Op de bank kan wel, maar let heel goed op dat ze er niet af vallen!! Schlebby is gisteren tijdens een schrikreactie bijna van de leuning gevallen (16 weken...heel snel ), maari k had hem gelukkig nog net op tijd vast. Het beste is toch gewoon op de vloer laten lopen en ze in de gaten houden wat kabels betrreft e.d. En hou er rekening mee dat caafs echt overal onder kunnen, ook plekken waar je ze niet meer vandaan krijgt

Hier nog even wat picjes van Schlebby (ben nog niet helemaal tevreden over de schrijfwijze van zijn naam...denk dat Sjlebby beter is eigenlijk, zo spreek je het ook uit nl ) :









Hij schrok een beetje en besloot een beschut hoekje op te zoeken

To infinity…and beyond!
pi_51577753
wat een dotje . echt zo'n lief rond koppie ook . zo eentje staat op mn verlanglijstje .
Nog meer hartjes .
Tap tap tap
  woensdag 18 juli 2007 @ 21:22:10 #112
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_51606508
Zaterdag de zusjes halen

Ze zijn inmiddels tot Nike en Puma gedoopt



Nike links, Puma rechts

Nike links, Puma rechts
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_51608743
hahah ook leuke namen
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_51609303
Ik kom er net achter dat Yanou en Kookai dol zijn op meloen.

De kleintjes willen er niets van weten.

Toch leuk, dat verschil in smaak
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  woensdag 18 juli 2007 @ 22:44:06 #115
6373 thaduck
!! nu Tha_Duck !!
pi_51609455
quote:
Op woensdag 18 juli 2007 22:40 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik kom er net achter dat Yanou en Kookai dol zijn op meloen.

De kleintjes willen er niets van weten.

Toch leuk, dat verschil in smaak
Bij ons toen Google nog leefde was het ook altijd leuk. Soms lustte 1 van de 2 iets niet, maar dan aten ze het toch gauw op omdat de ander het wel luste
tegenwoordig bekend als Tha_Duck
  woensdag 18 juli 2007 @ 23:21:28 #116
146644 pertoef
tjief tjaf
pi_51610949
IKAROS
en Ivar , ze zijn alletwee zo koedjjie koedjie..

sinds de logeercavia roger hier niet meer is sinds eergisteren..heb ik ze hier thuis kunnen overtuigen om opnieuw een cavia in huis te nemen
kben gisteren al op caviajacht geweest, maar met lege handen naar huis gekomen..

Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England..
pi_51611199
quote:
Op woensdag 18 juli 2007 22:44 schreef thaduck het volgende:

[..]

Bij ons toen Google nog leefde was het ook altijd leuk. Soms lustte 1 van de 2 iets niet, maar dan aten ze het toch gauw op omdat de ander het wel luste
Typisch cavia's

Heel herkenbaar
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  donderdag 19 juli 2007 @ 10:28:57 #118
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_51620015
quote:
Op woensdag 18 juli 2007 23:28 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Typisch cavia's

Heel herkenbaar
Tinus is nogal jaloers, dus als Google dan iets kreeg wat Tinus eigenlijk niet lust at ie het tegen heug en meug op...anders had ie niets en dat kan natuurlijk niet Ook pikt Tinus altijd alles van de ander, dan neemt ie eerst dat van de ander mee, gaat erop liggen en daarna gaat ie z'n eigen stukje eten. Google vond dat dan wel prima en deed niets terug, maar ik denk dat Sjlebby het toch niet zomaar laat gebeuren
To infinity…and beyond!
pi_51629505
quote:
Op woensdag 18 juli 2007 23:21 schreef pertoef het volgende:
IKAROS
en Ivar , ze zijn alletwee zo koedjjie koedjie..

sinds de logeercavia roger hier niet meer is sinds eergisteren..heb ik ze hier thuis kunnen overtuigen om opnieuw een cavia in huis te nemen
kben gisteren al op caviajacht geweest, maar met lege handen naar huis gekomen..

[afbeelding]
Ikaros is nog te koop
pi_51638582
quote:
Op donderdag 19 juli 2007 10:28 schreef ivetje het volgende:

[..]

Tinus is nogal jaloers, dus als Google dan iets kreeg wat Tinus eigenlijk niet lust at ie het tegen heug en meug op...anders had ie niets en dat kan natuurlijk niet Ook pikt Tinus altijd alles van de ander, dan neemt ie eerst dat van de ander mee, gaat erop liggen en daarna gaat ie z'n eigen stukje eten. Google vond dat dan wel prima en deed niets terug, maar ik denk dat Sjlebby het toch niet zomaar laat gebeuren
Mijn caafs zijn echte dominante trutten.

In elkaars gezicht bijten is ze niets vreemd.

Wel lache is dat als je de een een stuk groente geeft ze daar mee keihard door het hok sjesen, zodat een ander er maar niet bij kan.

Kookai heeft nu voedernijd ontwikkeld

Als ze niet bij het bakje met voer kan, omdat Yanou aan het eten is, bijt ze keihard in het bakje
Ze doet het ook als het bakje leeg of als Yanou weg is
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  donderdag 19 juli 2007 @ 21:13:32 #121
146644 pertoef
tjief tjaf
pi_51639322
quote:
Ikaros is nog te koop
ja, kwetet..
maar 't is wel heel ver rijden naar nederland..'t beestje zou afzien zeker van zo'n lange rit?
maar toch
Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England..
  donderdag 19 juli 2007 @ 21:19:58 #122
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_51639551
quote:
Op donderdag 19 juli 2007 21:13 schreef pertoef het volgende:

[..]

ja, kwetet..
maar 't is wel heel ver rijden naar nederland..'t beestje zou afzien zeker van zo'n lange rit?
maar toch
Het is geen wereldreis hoor
Inkie nam ze toch altijd gezellig mee in de trein ? Een autoritje gaan ze heus niet dood van, ja gestressed een beetje misschien, maar dat istie toch wel alstie uit zn vertrouwde omgeving is
Hijs toch lief joh
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  vrijdag 20 juli 2007 @ 09:56:15 #123
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_51652211
quote:
Op donderdag 19 juli 2007 21:13 schreef pertoef het volgende:

[..]

ja, kwetet..
maar 't is wel heel ver rijden naar nederland..'t beestje zou afzien zeker van zo'n lange rit?
maar toch
ik weet niet waar in België je woont, maar aanstaande dinsdag komt een meisje uit Melle, oost vlaanderen, 5 cavia's ophalen bij mij thuis. Als dit bij jou in de buurt ligt kun je contact met haar opnemen, zij kan wel een extra passagier meenemen, denk ik, en dan kun je hem bij haar ophalen? Haar website:
http://cavia-fan.tripod.com/Voorstellen.htm
staan ook haar contactgegevens btw
  vrijdag 20 juli 2007 @ 12:48:38 #124
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_51657602
Ik heb mijn caafs weer eens gewogen.
Lune weegt 1106 gram (49 gram aangekomen in 6 maanden)
Nova weegt 933 gram (48 gram aangekomen in 6 maanden)

Het lijkt erop dat ze het eten eerlijk verdelen!

Mogen ze nog meer aankomen?
Lichaamsbeweging krijgen ze bijna niet omdat ze los geen poot verzetten en makkelijk 4 uur stilzitten op de grond.
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
  vrijdag 20 juli 2007 @ 12:55:26 #125
121315 LENUS
UFC undisputed 2009
pi_51657801
TVP ik heb ook een cavia. Zal snel eens een foto posten
JFK: "Ask not what your country can do for you; ask what you can do for your country".
  vrijdag 20 juli 2007 @ 13:18:17 #126
84328 Lllaura
painting pictures
pi_51658617
Een ouwetje: Sientje de prisoner.



Het lijkt erger dan het is hoor. Ze hebben een heel groot hok. Het grootste binnenhok dat ik in Nederland kon vinden. Die harde korrels als bodembedekker hebben ze inmiddels niet meer. Het was wel handig, maar ik vond het toch te hard.

Kleine en domme mensen beleven niets, maar de sterken, van wie veel verwacht wordt, moeten van allerlei doormaken, opdat ze hun krachten leren kennen en gebruiken.
  vrijdag 20 juli 2007 @ 13:23:24 #127
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_51658785
yeahh zo'n hok heb ik ook nog, 1.40 meter bij 70 cm.
pi_51660663
Oxy, als ze aankomen, dan komen ze aan. Zolang het niet van de dierenwinkelsnoepjes is maar door gezonde voeding (groente, hooi, hardvoer) is het niet erg.

Lllaura, die harde korrels kunnen echt geen kwaad. Het zijn geen mensen die op het zachtste bed willen slapen Ik heb mn kooien een keer half houtkorrels (hard) en half aubiose (zacht!) gevuld, maar de caafs maakte het geen bal uit en ze lagen evenvaak op het harde als op het zachte. Pootproblemen heb ik ook nog nooit gehad.
I had a signature once. It was awful.
  vrijdag 20 juli 2007 @ 15:06:41 #129
84328 Lllaura
painting pictures
pi_51662676
quote:
Op vrijdag 20 juli 2007 14:14 schreef zoeperzazke het volgende:
Oxy, als ze aankomen, dan komen ze aan. Zolang het niet van de dierenwinkelsnoepjes is maar door gezonde voeding (groente, hooi, hardvoer) is het niet erg.

Lllaura, die harde korrels kunnen echt geen kwaad. Het zijn geen mensen die op het zachtste bed willen slapen Ik heb mn kooien een keer half houtkorrels (hard) en half aubiose (zacht!) gevuld, maar de caafs maakte het geen bal uit en ze lagen evenvaak op het harde als op het zachte. Pootproblemen heb ik ook nog nooit gehad.
Bij mij toch wel hoor. Ik heb het ook eens half om half gedaan (korrels en zaagsel), maar ze maakten toen nog maar gebruik van de helft van het hok. Op de korrels zetten ze geen poot meer. Sowieso liggen ze het liefst op hooi, maar dat zit meestal in het ruifje. Als ik 's een dagje te laat ben met verschonen, leg ik wel een dikke laag hooi over het zaagsel. Geweldig vinden ze dat. Dan popcornen ze met z'n tweeen het hok door.
Kleine en domme mensen beleven niets, maar de sterken, van wie veel verwacht wordt, moeten van allerlei doormaken, opdat ze hun krachten leren kennen en gebruiken.
  vrijdag 20 juli 2007 @ 15:51:34 #130
6373 thaduck
!! nu Tha_Duck !!
pi_51664343
quote:
Op vrijdag 20 juli 2007 12:48 schreef Oxymoron het volgende:
Lichaamsbeweging krijgen ze bijna niet omdat ze los geen poot verzetten en makkelijk 4 uur stilzitten op de grond.
Dat hebben die van ons ook, maar dat komt door het parket. Als ik ze in de computerkamer op het tapijt zet lopen ze als een gek. Gisteren gingen ze zelfs al saampjes op onderzoek in de gang
tegenwoordig bekend als Tha_Duck
  zaterdag 21 juli 2007 @ 11:24:04 #131
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_51688301
En net zaten ze weer met z'n tweeën in de kast met de cavia-zooi Sjlebby luisterd wel goed overigens...als ik zeg dat ie eruit moet komen doet ie dat ook
To infinity…and beyond!
  zaterdag 21 juli 2007 @ 11:57:36 #132
29608 Buttercup
Powerpuffs save the day!
pi_51688871
sjlebby is echt een schatje, hij heeft op de foto's echt een heel lief koppie!
You're thinking, "Buttercup, You crazy fool! You HAVE to have the last bit planned out AT ALL TIMES!" But I like to live on the edge, Jack. I take chances. I flirt with danger. That's how I roll.
PSN ID Boterkuip
  zaterdag 21 juli 2007 @ 21:04:18 #133
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_51702590
Zo heb je maar 1 cavia, en zo heb je er opeens 8

We hebben er prongelijk 4 meegenomen ipv alleen Nike en Puma We zagen nog 2 dametjes van ong 1,5 die ook echt meemoesten, een 3 kleur borstel nog en een zwart witte rex
En ze krijgen de namen Carla (borsteldame, vernoemt naar Carla van de opvang) en Koe (zwart/witte rex)

Ben alleen mn digitale fotocamera vergeten, maargoed ik schiet wel wat plaatjes met mn telefoon Dus die gooi ik volgende week wel ff neer alsik weer thuus ben
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_51703177
lol Non
o o o ze moeten jou ook niet loslaten tussen de caafjes.
maar wel erg leuk.

ik had ook bijna nog 2 caafjes erbij gehad.
een of ander vaag verhaal dat een kennis van mn oma allergies bleek te zijn voor caafjes en dat ze weg moesten en of ik ze niet wilde.
mij te vaag en daarbij wil ik niet mn hele flat vol dieren.
wil alleen nog een kat erbij en dan is het klaar
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_51717724
het schurft plekje van lotje is helemaal weg. eindelijk maar dat houdt helaas niet in dat we probleemvrij zijn, buiten het geruzie om en het gebijt van d'r, lijkt ze nog steeds niet op d'r gemak te zijn, ze klappertand nog steeds erg veel, is schikkerig, schuw, bijterig en weinig verdraagzaam. Zowel naar mij als de andere caaf, zowel in als uit de flat. En vanmorgen zagen we buiten het feit dat ze erg schilfert en nog steeds krabt dat haar oortje wit begint te worden ?

Kan het toch nog van de schurft komen of beginnen we een nieuw probleem te krijgen ?
pi_51718000
Het kan zijn dat het schimmel is. Bij Knoevel kun je hier AloëCocos of CocosNeem voor bestellen, je kunt ook voor de zekerheid bij de apotheek een tubetje Daktarin halen (tegen schimmelinfecties) en dit op het oortje smeren. Schurft komt vaak voor uit verlaagde weerstand (en tijdens de schurft is er sowieso sprake van verlaagde weerstand) waardoor schurft en schimmel niet zelfden samenkomen. Even goed smeren dus.

Dat schuwe en schrikkerige kan nog steeds het wennen zijn, de rol vinden. Nu ze genezen is, zit ze pas lekke rin haar vel en gaat ze zich bezig houden met de rolverdeling in de groep.

Mocht het zo door blijven gaan, kan een gecastreerde beer (wel goed rondkijken, je hebt er wel 1 nodig die zeugen de baas kan, en niet zo'n lui beest als de mijne, die als de zeugen kibbelen het kontje van een andere dame plots veeeeel interessanter vindt) een oplossing zijn om gekibbel te voorkomen. Omdat een beer altijd de baas is over twee zeugen (tenzij je écht een felle dame óf een watje van een beer hebt) is er onder de zeugen namelijk geen behoefte meer om te vechten wie de baas is.
I had a signature once. It was awful.
pi_51718529
ik heb wel lamisil in huis maar dat heeft een ander bestandsdeel aan werkende stof in vergelijking met daktarin. Kan dat ook ? of morgen dan toch maar een tubetje datarin halen en voor vandaag er niks meer aan doen ?
pi_51719038
Lamisil zegt me niks, sorry. Is dat ook een crème tegen schimmelinfecties? Ik weet niet hoe goed je het zelf kent, maar daktarinis in ieder geval een milde crème die de huid lekker vet houdt en de schimmel bestrijdt. Als Lamisil hetzelfde is kun je het vermoedelijk wel proberen.
I had a signature once. It was awful.
pi_51719996
quote:
Op zondag 22 juli 2007 15:15 schreef zoeperzazke het volgende:
Lamisil zegt me niks, sorry. Is dat ook een crème tegen schimmelinfecties? Ik weet niet hoe goed je het zelf kent, maar daktarinis in ieder geval een milde crème die de huid lekker vet houdt en de schimmel bestrijdt. Als Lamisil hetzelfde is kun je het vermoedelijk wel proberen.
yep is ook een vrij vette creme, met een andere werkzame stof hier in huis werd er niet meer op de daktarin gereageerd door de schimmelklantjes. (maar ik haal morgen ochtend voor dezekerheid wel gewoon daktarin weet ik zeker dat het goed is)

ik weet dat wij schimmel kunnen krijgen van de caafs, maar kunnen de caafs het ook van de mens krijgen ?
  zondag 22 juli 2007 @ 16:20:58 #140
146644 pertoef
tjief tjaf
pi_51721053
quote:
ik weet niet waar in België je woont, maar aanstaande dinsdag komt een meisje uit Melle, oost vlaanderen, 5 cavia's ophalen bij mij thuis. Als dit bij jou in de buurt ligt kun je contact met haar opnemen, zij kan wel een extra passagier meenemen, denk ik, en dan kun je hem bij haar ophalen? Haar website:
http://cavia-fan.tripod.com/Voorstellen.htm
staan ook haar contactgegevens btw
dat is inderdaad wel een goed idee, 't is maar een half uurtje rijden van hier..
kzal haar eens rap contacteren!
merci!!!!
Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England..
  zondag 22 juli 2007 @ 16:24:25 #141
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_51721169
Ik heb nog een algemene caviavraag. Ik verzorg momenteel een cavia en 6 nakomelingen van haar. Moeders en een oudere zus hebben gladde vachten. De 2 andere zussen van deze lichting hebben precies dezelfde kleur als deze zus, alleen dan een warrige vacht. Met warrig bedoel ik allemaal kruinen die verschillende kanten op draaien. De 3 jongste cavia's hebben allemaal zo'n warrige vacht. Betekent dit nog iets of is het een natuurlijke variatie?
  zondag 22 juli 2007 @ 16:32:11 #142
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_51721413
Het mannetje kan een borstel zijn geweest en de genen van meneer kunnen bij die 2 andere dominant zijn geweest over de gladharige genen van mams. Nix om je zorgen over te maken, de vacht en waarschijnlijk ook het karakter van de caafs verschilt dus
To infinity…and beyond!
  zondag 22 juli 2007 @ 16:34:22 #143
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_51721489
Het zo'n warrige een 'borstel'? Hehe, weer iets geleerd vandaag
pi_51722114
Een borstel is alleen een borstel als er 8 rozetten op de juste manier verspreid over het hele lichaam zitten. Maar vaak worden rasloze rozetcaafs ook gwoon borstels genoemd. Maar wat ik op je foto's zag, is dat de ukken toch langer haar hebben. Ik gok dat de vader een peruufje is (zoals het ras dat ik veel heb zitten), of in ieder geval iets wat daarop lijkt. Het zijn complete vuilnisbakkenrasjes. Dat betekent verder niks
I had a signature once. It was awful.
pi_51724732
Zo, ik ben maar eens geleidelijk science selective gaan voeren.

De dames waren er wel van gecharmeerd en pikten alle brokjes science er direct uit.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 22 juli 2007 @ 18:32:58 #146
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_51725348
heej hier is het topic

was het al een tijdje kwijt


Hier gaat nog steeds alles goed met de cavia's
  zondag 22 juli 2007 @ 19:51:40 #147
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_51727377


Dit vrolijke kereltje gaat dinsdag mee naar België met een kennis die naar mij komt voor een reservering, en dan bij Pertoef wonen. Ik ga morgen zijn papieren in orde maken
  zondag 22 juli 2007 @ 20:26:42 #148
146644 pertoef
tjief tjaf
pi_51728389
jeej
Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England..
  zondag 22 juli 2007 @ 20:36:12 #149
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_51729291
Heee wat goed!! Heel veel plezier Pertoef, met Ikaros!!
I had a signature once. It was awful.
  zondag 22 juli 2007 @ 21:12:31 #151
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_51729769
quote:
Op zondag 22 juli 2007 18:10 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Zo, ik ben maar eens geleidelijk science selective gaan voeren.

De dames waren er wel van gecharmeerd en pikten alle brokjes science er direct uit.
Ik heb daar ooit een probeerzakje van gehad...mooi niet dat Tinus dat eet Hij heeft denk ik 3 brokjes op, en dan is het al veel. Mijn caafs houden toch meer van gemengd voer met kleurtjes etc. Die gewone bix-korrels eten ze ook niet eigenlijk.
Geef ze nu al een hele tijd Puik Evert caviavoer, dat gaat er prima in dus houdt het maar zo. Denk ook dat Sjlebby dat heeft gehad in de dierenwinkel, daar verkopen ze bijna alleen maar Puik nl. dus die was er gelukkig al aan gewend.
To infinity…and beyond!
pi_51731320
quote:
Op zondag 22 juli 2007 21:12 schreef ivetje het volgende:

[..]

Ik heb daar ooit een probeerzakje van gehad...mooi niet dat Tinus dat eet Hij heeft denk ik 3 brokjes op, en dan is het al veel. Mijn caafs houden toch meer van gemengd voer met kleurtjes etc. Die gewone bix-korrels eten ze ook niet eigenlijk.
Geef ze nu al een hele tijd Puik Evert caviavoer, dat gaat er prima in dus houdt het maar zo. Denk ook dat Sjlebby dat heeft gehad in de dierenwinkel, daar verkopen ze bijna alleen maar Puik nl. dus die was er gelukkig al aan gewend.
Mijn 2 oudere dames moeten op dieet, ze zijn veels te dik

Yanou woog 1,2 kilo( ! ), maar ze is nu wel afgevallen.

Ik geef ze nu heeeeel weinig krachtvoer (afbouwend).

Dus ik denk dat dit een gevalletje "pakken wat je pakken kan" is
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_51731730
quote:
Op zondag 22 juli 2007 21:59 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Mijn 2 oudere dames moeten op dieet, ze zijn veels te dik

Yanou woog 1,2 kilo( ! ), maar ze is nu wel afgevallen.

Ik geef ze nu heeeeel weinig krachtvoer (afbouwend).

Dus ik denk dat dit een gevalletje "pakken wat je pakken kan" is
Afvallen bij volwassen cavia's is per definitie nooit goed. Echt niet. Cavia's kunnen niet op dieet, tenzij je ze normaal veel vette snoepjes uit de dierenwinkel geeft, dat is niet goed natuurlijk. Maar cavia's vallen enkel af als ze ziek of ongezond zijn. 1,2 kilo is absoluut niet veel voor een volwassen cavia!!! Mijn jewel weegt bijna 1400 gram, en heeft kwabben over haar hele lichaam, maar je kunt er niks aan doen! Ik geef weinig hardvoer, veel hooi en groenvoer, ze heeft een ruim hok en ze krijgen zo goed als nooit extraatjes.
Laat je caaf alsjeblieft gewoon wegen wat ze weegt en laat ze niet afvallen, je doet er meer verkeerd dan goed mee!!
I had a signature once. It was awful.
pi_51733024
quote:
Op zondag 22 juli 2007 22:12 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Afvallen bij volwassen cavia's is per definitie nooit goed. Echt niet. Cavia's kunnen niet op dieet, tenzij je ze normaal veel vette snoepjes uit de dierenwinkel geeft, dat is niet goed natuurlijk. Maar cavia's vallen enkel af als ze ziek of ongezond zijn. 1,2 kilo is absoluut niet veel voor een volwassen cavia!!! Mijn jewel weegt bijna 1400 gram, en heeft kwabben over haar hele lichaam, maar je kunt er niks aan doen! Ik geef weinig hardvoer, veel hooi en groenvoer, ze heeft een ruim hok en ze krijgen zo goed als nooit extraatjes.
Laat je caaf alsjeblieft gewoon wegen wat ze weegt en laat ze niet afvallen, je doet er meer verkeerd dan goed mee!!
Oke, je punt is duidelijk
Maar ik vond ze eigenlijk veel te vet ogen, maar als 1400 gr. ook nog kan
Yanou heeft echt van die vetkwabben aan de zijkant en een onderkin

Ze krijgen nooit snoepjes uit de dierenwinkel, omdat ik daar nooit kom (niet eens met het beleid etc.).

Ik laat ze nu wel meer rondlopen, dus ik hoop dat ze dan wat meer conditie krijgen
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_51739100
De aanleg voor kwabben kan erfelijk bepaald zijn of voortkomen uit een zwangerschap. Daarbij is een goed gewicht per cavia verschillend. Rexen zijn bijvoorbeeld vaak groot van stuk, en als je een beer hebt die 1600 gram weegt hoeft hij helemaal niet te dik te zijn. Maar kleinere (vaak dierenwinkel)caafjes kunnen soms met 900 gram hun eindgewicht gehaald hebben, en daar gelukkig mee zijn, terwijl de rex-kooigenoot doodziek zou zijn als hij 900 gram zou wegen.
Net als bij mensen; mijn vriend is bv 1.93 en gezien zijn bouw mag hij gerust over de 100 kilo wegen. Als ik over de 100 kilo zou wegen met mijn redelijk fragiele bouw en 1m60 zou ik moddervet zijn.

Enige verschil is, wij kúnnen afvallen. Wij kunnen een andere voeding kiezen. Omdat dik zijn bij ons vaak voortkomt uit verkeerd eten. Cavia's kunnen echter niet verkeerd eten en als ze dik zijn, dan ligt dat aan hun eigen aanleg en meestal niet aan je voedingspatroon, en bij jou ligt het zo te horen sowieso niet aan je voedingspatroon. Een cavia op dieet zetten is gewoon onmogelijk. Ja, je kunt als je Hope Farms geeft overstappen naar Science Selective, Gerty of misschien Kasper. Hope Farms is de meest dikmakende brok van allemaal. Je kunt oppassen met je groenvoer; geen mais en banaan meer geven, geen brood. En wat meer lichaamsbeweging, maar veel caafs gaan in een ren van 4 vierkante meter nog gerust de hele dag op 1 plek liggen te pitten.

Meer dan dit kun je niet doen. Om eerlijk te zijn heb ik liever dat mijn dikke Jewel 5 jaar wordt en 1500 gram weegt met kwabben overal, dan dat ze 5,5 wordt en de laatste jaren van haar leven vol beperkingen door heeft moeten brengen.
I had a signature once. It was awful.
pi_51758585
quote:
Op maandag 23 juli 2007 07:40 schreef zoeperzazke het volgende:

En wat meer lichaamsbeweging, maar veel caafs gaan in een ren van 4 vierkante meter nog gerust de hele dag op 1 plek liggen te pitten.


Mijn gladharen waren ook redelijk mollig (lees: vet) en als ik die los liet lopen verzette ze geen pootje.

Het was net een stilleven.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 23 juli 2007 @ 21:53:28 #157
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_51763534
Hier wat foto's, wel kut kwali want ik was dus mn digicam vergeten


Ohw Ohw Ohw wat spannend, laten we met zn alle proppen in dat donkere hokje er zit doorzichtig folie voor het gaas, dus ze slapen niet met zn alle daar hoor


Tante Carla


Tante Koe, met een stukje Puma-poot


Puma schootje zitten


Nike eten

Aan het nachthok zit een ren, overdekt met doorzichtig-golfplaat, met een trappetje naar beneden, wat ze tot nu toe niet snappen
Zal volgende keer ook ff foto maken van het hok, had er een gemaakt maar die is veels te overbelicht
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_51765165
leuke beestjes
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  dinsdag 24 juli 2007 @ 11:46:08 #159
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_51778236
Nou Pertoef, Ikaros is nu onderweg naar België hoor!
  dinsdag 24 juli 2007 @ 18:57:47 #160
146644 pertoef
tjief tjaf
pi_51791442
jeej,
ik ga er nu om!!!
tot straks!!!! (hier opt forum, met veel foto's!!)
Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England..
  dinsdag 24 juli 2007 @ 19:55:19 #161
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_51793499
Pertoef wat leuk voor je ! Gefeliciteerd met je nieuwe vriendje
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_51793814
quote:
Op maandag 23 juli 2007 21:53 schreef Nonneke het volgende:
[afbeelding]
Tante Carla

[afbeelding]
Tante Koe, met een stukje Puma-poot
Tante Carla lijkt op mijn Oryx

Heet ze echt tante Koe?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 24 juli 2007 @ 20:08:31 #163
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_51794005
quote:
Op dinsdag 24 juli 2007 20:03 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Tante Carla lijkt op mijn Oryx

Heet ze echt tante Koe?
Jawel, ze heette eigenlijk... jaja nou komt het.... Rhonaldino (of iets in die richting die voetballer iig )
En met die zwarte koeienvlekken moet ze natuurlijk gewoon Koe heetten, tante hebben we ervoor geplakt omdat het voor Puma en Nike natuurlijk de oppas-tante's (net als bij olifanten en dolfijnen enzo ) zijn

Het achtergebleven zusje van Puma en Nike, blijft bij haar moeder wonen in Rossum, en nu heeft Carla die Anka genoemt, naar mijn wederhelft
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_51794435
hahhaahaha anka is geen dierennaam.
moet zeggen dat ik die naam ook ff heb geroepen want hij eindigd op een a.
heb nu al: bella(kat),fresa(caaf),negra(caaf) en sacha/ella(baasje)
maarja nu nog een 2e kattennaam,maargoed verkeerde topic
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  dinsdag 24 juli 2007 @ 23:48:13 #165
146644 pertoef
tjief tjaf
pi_51803054
Ikaros is zooo
zo zacht dat hij is..en vooral zo mooi!
Hij ligt nu een beetje bang te kijken in zijn mandje..maar 't zal wel allemaal wennen zeker?

Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England..
  dinsdag 24 juli 2007 @ 23:50:19 #166
146644 pertoef
tjief tjaf
pi_51803135
Oja en iedereen bedankt hé!
En vooral Ries Amaris, voor de mooie lieve Ikaros!
Kben zo blij...
Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England..
pi_51803139
Wat een lieve foto !

Baby-caafjes
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 24 juli 2007 @ 23:56:47 #168
52016 Lyssa
music <3
pi_51803346
quote:
Op dinsdag 24 juli 2007 23:48 schreef pertoef het volgende:
Ikaros is zooo
zo zacht dat hij is..en vooral zo mooi!
Hij ligt nu een beetje bang te kijken in zijn mandje..maar 't zal wel allemaal wennen zeker?

[afbeelding]
Ikaros meeeeeer foto's!!

met Barbabob en Loki gaat het verder hier goed, weer in hun eigen huis na twee weken uit logeren geweest te zijn bij Zoeperzazke
  woensdag 25 juli 2007 @ 06:25:05 #169
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_51807352
Ikaros trekt wel weer bij, hij heeft een lange reis gemaakt met 'enge vreemde mensen' en dat geeft wat stress met zich mee. Gewoon lekker veel oppakken en rustig aaien en hij is zo de oude weer
  woensdag 25 juli 2007 @ 21:31:24 #170
164755 Mss
kutHOEr
pi_51832198
Ik krijg volgende week ook een nieuwe cavia
Aids.
pi_51844332
ahhh leuk wat voor eentje?
  donderdag 26 juli 2007 @ 10:36:06 #172
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_51847016
Gisteravond belde mijn zusje in tranen op, ze had haar lieve caviaatje in moeten laten slapen. Ging al een tijdje niet lekker, ze had telkens abcessen in de buik die een paar keer operatief zijn verwijderd. De laatste dagen ging het hard achteruit. De dierenarts zag er geen heil meer in en daar had ie ook wel gelijk in. Ze is bijna 8 jaar geworden, heeft een uitstekend leven gehad en je wilt ook zeker niet dat zo'n beestje moet lijden.

Toen ik haar gisteravond een laatste knuffeltje gaf moest ik natuurlijk ook weer denken aan een jaar geleden toen ik mijn lieve cavia in moest laten slapen. Slik.
pi_51848935
awwwh arm caafje, maarre 8 is echt een hele mooie leeftijd hoor, daar mogen jullie trots op zijn
Jah het is wat, caafjes die overlijden, ik mis de mijne ook nog elke dag..
pi_51864443
In de cavia-ren, boven de ingang van het nachthok is een klein plateautje. Nu wil ik hier een loopplankje naar toe maken, zoals nog net links is te zien op onderstaande foto, en op het plateautje zelf beveiliging tegen naar beneden pletteren.

Hoe hoog is het plexiglas waar Madame Muts tegenaan staat, Zoeperzazke? Ik neem aan dat dat voldoende bescherming biedt op een hoogte van 50 à 60 cm (met daaronder op de bodem een goeie 15 à 20 cm hennep-strooisel)?
  donderdag 26 juli 2007 @ 22:32:12 #175
51684 The_Tankgirl
Kate Bush is the best
pi_51869600
quote:
Op zondag 22 juli 2007 22:49 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Oke, je punt is duidelijk
Maar ik vond ze eigenlijk veel te vet ogen, maar als 1400 gr. ook nog kan
Yanou heeft echt van die vetkwabben aan de zijkant en een onderkin

Ze krijgen nooit snoepjes uit de dierenwinkel, omdat ik daar nooit kom (niet eens met het beleid etc.).

Ik laat ze nu wel meer rondlopen, dus ik hoop dat ze dan wat meer conditie krijgen
Ik woog gisteren mijn cavia beer chippie, 1500 gram Nog nooit zo'n zware en grote cavia gehad lol en het is geen cuycavia
Alle benodigdheden voor cupcakes, taarten en andere lekkere dingen :-9 www.bakgoed.nl
  donderdag 26 juli 2007 @ 22:51:50 #176
146644 pertoef
tjief tjaf
pi_51870458


Ikaros is nog altijd erg bang,
maar we hebben hem al veel geknuffeld, hij is hier echt graag gezien bij mij thuis..
hij staat in mijn kamer hé, en 's nachts loopt hij veel rond, 'k hoor hem dan zo rondtrippelen en dan eet hij ook meer dan overdag! Maar nu begint hij overdag ook al veel te eten, en hij drinkt nu ook al wat meer en zijn groentjes eet hij ook altijd mooi op.
En als ik 's morgens opsta, dan ligt hij mooi te slapen in zijn mandje, 't is grappig dat hij altijd terug in zijn mandje kruipt.
Maar kzou dan eens willen kijken om er een vriendje bij te steken. Maar dat zou dus ook een manneke zijn.
't Zou ook nog een jong beestje zijn..kan daar ook al ruzie van komen als ze zo jong zijn? Of zou da geen probleem vormen? En blijft da dan ook goed gaan tussen twee beertjes?
of stel ik te veel vragen?







Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England..
  donderdag 26 juli 2007 @ 23:01:15 #177
164755 Mss
kutHOEr
pi_51870855
quote:
Op donderdag 26 juli 2007 08:34 schreef RiesAmaris het volgende:
ahhh leuk wat voor eentje?
Weet ik nog niet precies, ik zal zo snel mogelijk foto's posten
Aids.
pi_51872143
ikaros is echt zoooo'n droppie he .
Tap tap tap
  vrijdag 27 juli 2007 @ 20:15:44 #179
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_51897080
Pertoef : Met 2 mannetjes is het gewoon altijd even afwachten hoe ze reageren. Tinus en Google hadden nogal eens ruzie samen, vooral als Tinus hem weer eens van achteren besprong zeg maar. Google vond teveel goed, dus Tinus kon lekker z'n gang gaan met klieren enzo. Sinds hij met Sjlebby zit is ie een stuk rustiger. Sjleb vind lang niet alles goed en bijt wat meer van zich af, dus Tinus houdt zich nu wat meer in Ik zou er idd wel een jonkie bij zetten. Ik merk nu ook dat Tinus (4 jaar) meestal gewoon op het hokje gaat liggen als Sjleb (18 weken) weer eens lekker rond aan het rennen is. Als je er nog 1 aanschaft moet je gewoon even afspreken dat je hem terug kan brengen als het echt niet gaat Dat kon ik ook met Sjlebby als het niet ging. Gewoon op een neutrale plek (grond ofzo) aan elkaar laten snuffelen enzo, je merkt het snel genoeg of het klikt of niet
To infinity…and beyond!
pi_51900132
quote:
Op donderdag 26 juli 2007 20:15 schreef BeejEm het volgende:
Hoe hoog is het plexiglas waar Madame Muts tegenaan staat, Zoeperzazke? Ik neem aan dat dat voldoende bescherming biedt op een hoogte van 50 à 60 cm (met daaronder op de bodem een goeie 15 à 20 cm hennep-strooisel)?
Sorry, ik ben op vakantie, vandaar mijn late reactie. Mijn plexiglas is overal 30 cm hoog en tot nu toe is dat altijd voldoende geweest. De caafs springen er niet overheen, tenzij je een bange caaf hebt die echt opgejaagd wordt, maar in principe gebeurd het gewoon niet.
I had a signature once. It was awful.
  vrijdag 27 juli 2007 @ 23:09:20 #181
136830 Nenootje
severely detached
pi_51901642
Persoonlijk vind ik de combinatie zeug en gecastreerde beer het beste. Twee beertjes samen kunnen ook, maar dat wil toch nog wel eens mislopen. Wat wel kan, is een grotere kooi (ipv een standaard dierenwinkel kooi). Zo konden mijn twee beertjes (die elkaar de kooi uitvochten) wel samenleven in een kooi van bijna 3 bij 3 meter. De vraag is dan, wat hebben ze dan nog aan elkaar? Mijn beertjes vond ik veel liever samen met de zeugjes, je zag echt dat ze die vrouwtjes adoreerden (waren ook wel sulletjes hoor). Met de beertjes alleen was het meer elkaar tolereren, maar absoluut geen groepsgedrag. Ex-beertje en zeugje vind ik gewoon veel natuurlijker (leven ze in groepen van 1 mannetje met een boel zeugjes), en volgens mij dus ook harmonieuzer
Hoera, wat is het leuk dat ik besta.
  zaterdag 28 juli 2007 @ 11:36:17 #182
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_51909674
Nou, Sjlebby en Tinus leven ook prima met elkaar hoor Hebben het volgens mij erg gezellig. Afgelopen week zag ik zelf dat Sjlebby Tinus z'n vieze oogjes (hij kan ze zelf niet meer goed schoonmaken) aan het aflikken was Hij zat echt gewoon z'n oogjes schoon te likken, was zo lief Maar idd, je moet het net treffen. Tinus en Google was ook meer elkaar tolereren dan echt vriendjes zijn, maar deze 2 gaat echt prima. Ze hobbelen gezellig samen door de gang en de computerkamer enzo. Gaan nooit uit elkaar als ze loslopen en doen lief tegen elkaar Gelukkig maar, want een kooi van 3 bij 3 meter zou hier echt niet passen
To infinity…and beyond!
pi_51911157
Ik heb altijd zeugjes bij elkaar gehad, dat ging ook altijd goed, mits het hok groot genoeg was.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zaterdag 28 juli 2007 @ 15:39:23 #184
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_51913783
Ik heb twee zeugjes en het is een leuk stelletje, behalve 's nachts, dan vechten ze soms met elkaar. Maar dat is pas zo sinds de verhuizing.
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_51925134
quote:
Op zaterdag 28 juli 2007 15:39 schreef Oxymoron het volgende:
Ik heb twee zeugjes en het is een leuk stelletje, behalve 's nachts, dan vechten ze soms met elkaar. Maar dat is pas zo sinds de verhuizing.
Mijn zeugjes vechten eigenlijk altijd met elkaar (meer bekvechten )

Het zijn pittige dames met een sterke eigen wil en dat botst nogal eens
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_51931949
Zeugen kunnen zich inderdasad heel naar opstellen naar elkaar toe. Veel bekvechten, eigenlijk net zoals mensenvrouwen meer kibbelen en steken geven, terwijl mensenmannen die elkaar niet mogen elkaar gelijk aanvallen.... Daarom is een castraat met 1 of meer zeugen zo ideaal. Omdat de castraat (mits het een beetje een stoere vent is) automatisch de leider is van de groep vanwege zijn geslacht, hoeven de vrouwen niet meer te ruzieën om deze positie. Beren en zeugen gaan vaak ook heel erg goed, dat zie je ook aan de koppeltjes in vele caviastalletjes.
I had a signature once. It was awful.
  maandag 30 juli 2007 @ 17:35:09 #187
150847 RiesAmaris
'Dracarys.'
pi_51964710
Leuk, foto's van Ikaros! Dat hij nog bang is is niet verwonderlijk, het ventje heeft toch een hele wereldreis gemaakt en met allemaal vreemde dingen in aanraking gekomen. Hier was hij zeker niet bang, dus ik kan alleen adviseren, heel lief blijven knuffelen en aaien, dan trekt dat angstige vanzelf wel weer weg
De foto's zien er erg leuk uit, daar kan ik erg van genieten om te zien
pi_51970929
Af en toe (nou ja) heb ik het idee dat mijn zeugjes niet helemaal sporen.

Wanneer ik de hooiruif neerhang, wordt Yanou zo driftig dat de hooiruif naar beneden MOET komen...

En als Kookai eet uit het eetbakje, moet ze er eerst in bijten...

Conclusie:
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_52027333


Betere foto's komen nog
Aids.
pi_52029810
Borstels... !!
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  Moderator woensdag 1 augustus 2007 @ 22:29:44 #191
121347 crew  senesta
Risicovol
pi_52030201
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
pi_52031489
quote:
De digicam maar eens opzoeken dan
Aids.
pi_52057395
Ikaros heeft sinds gisteren een nieuw vriendje!
Felix (van caviastal Switch)!!
kben nog bezig met de foto's op photobucket aan het zetten, kzal er straks een paar posten!

Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England..
pi_52060577
Ikaros is veel veranderd hoor nu..
er zit veel meer leven in nu!

veel te veel foto's!






































een beetje overdreven
kben wel blij voor ikaros..de afgelopen week bleef hij constant zielig in een hoekje zitten!
en nu een wereld van verschil, hij loopt zoveel rond, maakt nu ook geluidjes..
kdenk wel dat hij den baas is van de twee..
Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England..
pi_52060716
oei en kging nog net zeggen dat alles prima verlopen is..
behalve al een paar keer dat ikaros op felix kroop..
maar nu net begonnen ze te vechten, 't duurde wel niet lang, nu zijn ze al weer samen een blaadje sla aan het delen..
Khoop dat alles goed zal gaan of blijven gaan!
Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England..
pi_52061006
.
Tap tap tap
pi_52064375
dat gekibbel hoort erbij, pertoef, pas als je echt bloed ziet en ze zeer agressief naar elkaar zijn (wiebelkonten, kop omhoog, zijwaarts lopen, klappertanden en dan springen) moeten ze uit elkaar, maar dat hoef je van zulke jonge beren nog niet echt te verwachten.
I had a signature once. It was awful.
pi_52066544
hey wat leuk dat je bij Switch bent geweest! Bij hem zitten Eowyn, Ebony en Boreas van mijn stalletje
Ikaros en Felix zien er überschattig uit samen
  vrijdag 3 augustus 2007 @ 11:30:30 #199
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_52068600
Leuke pics Pertoef Volgens mij hebben wij dezelfde kooi. Deze :



Sjlebby heeft inmiddels het huisje uitgevonden. Hij vreet het hele ding aan Vraag me alleen af of het geen kwaad kan aangezien het dakje groen is geverfd? Denk het niet eigenlijk, want hij komt uit de dierenwinkel maar toch.
Heb het huisje wat bij de kooi zat eruit gehaald, aangezien Google er niet op kon komen. Dan kon ie niet bij z'n etensbakje En vond het nogal een groot ding voor de kooi, dus vandaar. Iemand nog op zoek naar zo'n vast huisje voor in de kooi? Deze dus :



Hij mag gratis weg
To infinity…and beyond!
pi_52070642
Ik denk dat mijn cavia's zo'n vast huisje wegknabbelen.

Gisteren heb ik eurologist besteld bij Knoevel. Hoop dat het een beetje preventief werkt.
Want ik wil geen blaasproblemen meer...

Pfff, nou dacht ik dat alle cavia's gezond waren, het tegendeel blijkt weer.

Noa (1 van de kleintjes) is ontzettend sloom en slaapt de hele dag. Verder drinkt en eet ze wel goed, maar is dat slome gedrag normaal? Ze zit echt als een bal dons in een hokje...

Enkeltje dierenarts weer.

Zucht...
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_52084772
quote:
Op vrijdag 3 augustus 2007 10:15 schreef RiesAmaris het volgende:
hey wat leuk dat je bij Switch bent geweest! Bij hem zitten Eowyn, Ebony en Boreas van mijn stalletje
Ikaros en Felix zien er überschattig uit samen
Ja Switch is hier echt niet ver vandaan, 10 min rijden..
En 'k heb Eowyn, Ebony en Boreas gezien! Amai Boreas is nogal een kanjer, zo groot! Maar 't zijn mooie beestjes!

Oja en ivetje het is inderdaad dezelfde kooi! Maar ik ga dat huisje ook vervangen, ze geraken er wel alletwee op, maar't staat scheef en het neemt inderdaad veel plaats in beslag..

Voor de rest ben ik wel blij dat felix erbij is, ikaros is zoveel veranderd, hij springt nu zoveel rond en kan ook zo rondsprinten (achter felix soms)!
Hij kruipt wel veel op felix..maarja dat zal wel beteren zeker?
ze zijn zo
Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England..
pi_52086436
quote:
Op vrijdag 3 augustus 2007 12:38 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

Noa (1 van de kleintjes) is ontzettend sloom en slaapt de hele dag. Verder drinkt en eet ze wel goed, maar is dat slome gedrag normaal? Ze zit echt als een bal dons in een hokje...

Enkeltje dierenarts weer.

Zucht...
Ik hoop van harte dat het toch echt een retourtje is hoor!

Sloom gedrag... Hm. Het kan zijn dat het door het warme weer komt (is het drukkend benauwd binnen?). Hou haar drinkgedrag eens in de gaten. Drintk ze toevallig opvallend veel? Het zou mogelijk een aanwijzing zijn voor suikerziekte. Een urinetest kan een aanwijzing zijn (niet van te voren fruit geven als je naar de da gaat), maar om het zeker te weten moet je een bloedtest doen.
Ook kan het een (beginnende) longontsteking zijn. Ik denk dat met enkel sloom alleen ik zo geen conclusie kan trekken, je zult echt meer moeten uitzoeken voor een diagnose.

Sterkte... *knuf*
I had a signature once. It was awful.
pi_52095422
quote:
Op vrijdag 3 augustus 2007 22:38 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Ik hoop van harte dat het toch echt een retourtje is hoor!

Sloom gedrag... Hm. Het kan zijn dat het door het warme weer komt (is het drukkend benauwd binnen?). Hou haar drinkgedrag eens in de gaten. Drintk ze toevallig opvallend veel? Het zou mogelijk een aanwijzing zijn voor suikerziekte. Een urinetest kan een aanwijzing zijn (niet van te voren fruit geven als je naar de da gaat), maar om het zeker te weten moet je een bloedtest doen.
Ook kan het een (beginnende) longontsteking zijn. Ik denk dat met enkel sloom alleen ik zo geen conclusie kan trekken, je zult echt meer moeten uitzoeken voor een diagnose.

Sterkte... *knuf*
Uhm, ja, ik bedoelde een retourtje

Ze drinkt helemaal niet veel en eet normaal.

Ik heb haar gisteren als test even laten lopen over de grond met de andere caafjes. Hier was ze niet echt sloom en kon ze goed meekomen met de anderen.

Dus misschien heeft ze meer last van de warmte dan de anderen (die zijn nog wel levendig en speels).

Volgende week even mee naar de dierenarts.

Thx
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_52095886
Pertoef, Boreas is ook de broer van mijn zwartbonte kanjer Oger.

quote:
Op vrijdag 3 augustus 2007 21:33 schreef pertoef het volgende:
Voor de rest ben ik wel blij dat felix erbij is, ikaros is zoveel veranderd, hij springt nu zoveel rond en kan ook zo rondsprinten (achter felix soms)!
Hij kruipt wel veel op felix..maarja dat zal wel beteren zeker?
ze zijn zo
Dat betert zeker nog wel. De mannetje smoeten aan elkaar wennen en een plekje vinden. Ze moeten uitmaken wie de baas van de twee is. Je kunt dus inderdaad verwachten dat dit binnen ene paar dagen minder zal worden, maar zich nog wel tot het moment dat ze volwassen zijn (1,5 a 2 jaar) nog zo nu en dan zal herhalen.
I had a signature once. It was awful.
pi_52098821
Even wat heerlijk onbezorgde grasfoto's!

De 'opstelling'


Onyx en Flo (Flo links), hoezo lijken ze op elkaar?


Oger en Iwi, wiens wond zo netjes genezen is dat dit nu geen risico meer is


Gone met zijn twee dames (links ruby, rechts quartz)


Pipi!


De superlieve neus van Gone


Layla, verstopt achter owens achterwerk


Niet helemaal scherp, maar iwi trekt weer eens een gekke bek voor de camera


Het gras bij de buren is altijd groener, he Quartz?


Jewels kont... En Quartz lieve neus!


Oger wil best naar die mooie zeugen toe!




En nog een foto vanaf de plek waar mijn stoel stond. Tijdschrijftje, flesje drinken, uitzicht op smullende caafs; wat wil je nog meer?
I had a signature once. It was awful.
  zondag 5 augustus 2007 @ 10:40:16 #206
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_52114203
Als ik ooit een tuin krijg komt er ook gras in voor de caafs Ziet er echt super uit zo!! Heerlijk voor ze en voor jou een genot om naar te kijken lijkt me Helaas is ons balkonnetje op 5 hoog me toch iets te gevaarlijk voor onze snuffelaars
To infinity…and beyond!
pi_52130943
quote:
Op vrijdag 3 augustus 2007 11:30 schreef ivetje het volgende:
Heb het huisje wat bij de kooi zat eruit gehaald, aangezien Google er niet op kon komen. Dan kon ie niet bij z'n etensbakje En vond het nogal een groot ding voor de kooi, dus vandaar. Iemand nog op zoek naar zo'n vast huisje voor in de kooi? Deze dus :

[afbeelding]

Hij mag gratis weg
Hoi, ik heb precies dezelfde kooi, en bij mij is een van die pinnetjes waar je dat huisje mee vastklikt afgebroken (heeft er nooit aangezeten eigenlijk) ... dus ik heb wel interesse op zich
  maandag 6 augustus 2007 @ 22:49:35 #208
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_52153792
Gezellig alle caafjes lekker in het gras Zoeper

Hier wat fototjes van de dames die bij mn wederhelft wonen.


Tante Carla


Tante Koe


Nike en Puma aka de Ratten


Wat mot dat daar


En zo wonen de dames
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_52173540
wat een leuke beestjes
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_52182078
ik heb een stapel nieuwe foto's op mijn site gezet, maar ivm bandbreedte laat ik ze daar maar ff staan
mocht je kijkje willen nemen, http://www.riesamaris.nl
Nieuwe foto's staan op:
- de Beertjes
- de Zeugjes
- Andere huisdieren
- Te koop

have fun
Ik zie hier ook weer allemaal errug leuke foto's langskomen btw
pi_52183522
Sinds wanneer moet jij je zorgen maken om je bandbreedte?? Zolang ik m'n foto's hier neerplemp mag jij dat ook hoor
I had a signature once. It was awful.
pi_52183857
quote:
Op maandag 6 augustus 2007 22:49 schreef Nonneke het volgende:
[afbeelding]
Tante Carla
Ik vind tante Carla erg leuk (dat komt waarschijnlijk omdat ze op 1 van mijn caafs lijkt)

Maar ik zie ook dat ze ietwat kale voorpootjes heeft, dat hebben mijn caafs (alle vier) ook.

Dus het zal wel normaal zijn.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  woensdag 8 augustus 2007 @ 00:58:58 #213
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_52186022
Net een nieuwe camera gekocht en wie kan er een leuker test object bedenken dan je kleine piepende vriendjes?

Simply Red

Hoi vrouwtje! Kusje? M.a.w. Geef dat stuk lof nou gewoon!


Ooh, ff mooi zitten en lief kijken naar dat rare ding. Misschien dat ik dan eindelijk dat stuk lof krijg!

Bassie


Bad to the bone.


Aan de deur word niet gekocht!


Are you talking to me punk?


Zo wonen wij! *wiepen vrolijk naar alle cavia vriendjes op fok*
pi_52188684
Ben je ervan op de hoogte dat Bassie een satijncaafje is?
I had a signature once. It was awful.
  woensdag 8 augustus 2007 @ 14:54:00 #215
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_52198415
quote:
Op woensdag 8 augustus 2007 08:45 schreef zoeperzazke het volgende:
Ben je ervan op de hoogte dat Bassie een satijncaafje is?
Nee, ik heb hem van een kennis gehad toen ie nog klein was. Ze had per ongeluk een nestje. Ze dacht dat ze 2 zeugjes had, tot ze 3 kleine wiepers aantrof toen ze smorgens opstond.
Ik heb altijd gedacht dat het een vuilnisbakkie was.

Hey Bas! Je bent een rascavia!
*geen reactie uit de kooi, eten is belangrijker*

Trouwens wat heb jij een mooie caafjes.
Oger is een prachtig kereltje.
pi_52198530
Nee, satijncavia's zijn niet per definitie rascavia's. Satijncaafs krijgen bijna allemaal te maken met een vreselijke aandoening: osteodystrofie, ookwel satijnziekte genoemd. Kijk alsjeblieft even op www.knoevel.net voor meer informatie zodat je je caafje goed kunt begeleiden tot het vreselijke einde
I had a signature once. It was awful.
  woensdag 8 augustus 2007 @ 15:00:23 #217
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_52198637
quote:
Op woensdag 8 augustus 2007 14:57 schreef zoeperzazke het volgende:
Nee, satijncavia's zijn niet per definitie rascavia's. Satijncaafs krijgen bijna allemaal te maken met een vreselijke aandoening: osteodystrofie, ookwel satijnziekte genoemd. Kijk alsjeblieft even op www.knoevel.net voor meer informatie zodat je je caafje goed kunt begeleiden tot het vreselijke einde
Ow bas... Je bent geen rascavia!
*weer geen reactie, eten is nog steeds belangrijker*

Wat is dat voor een ziekte? Heb er nog nooit van gehoord?
pi_52198729
Op de site die ik je gaf staat alle informatie. Een klein deel heb ik ook zelf geschreven dus tis dubbelop om het hier te herhalen.

Het komt er in principe op neer dat bijna alle satijncavia's te maken krijgen met osteodystrofie, oftewel OD. Dit is een chronische botontkalking. het lichaam is niet meer in staat om calcium uit het voer te halen; zelfs al zou je pure calciumtabletten geven, het heeft geen zin. De botjes breken langzaam af tot er niets anders dan een gatenkaas overblijft. OD begint vaak in de kaken en beentjes. Hierdoor gaat de caaf traag eten omdat het pijn doet en op den duur krijgt de caaf ook een raar huppeltje, omdat zijn pootjes zoveel pijn doen bij het lopen.

Een percentage met hoeveel satijncaafs dit lot te wachten staat is niet officieel bekend omdat veel fokkers weigeren aan onderzoek mee te doen, maar de satijncavia's die bij Knoevel (de enige in nederland die wel bezig is met het onderzoek) zijn binnengekomen en daar zijn gestorven, hebben het allemaal gehad, niet een is de dans ontsprongen....
I had a signature once. It was awful.
  woensdag 8 augustus 2007 @ 15:09:28 #219
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_52198917
quote:
Op woensdag 8 augustus 2007 15:03 schreef zoeperzazke het volgende:
Op de site die ik je gaf staat alle informatie. Een klein deel heb ik ook zelf geschreven dus tis dubbelop om het hier te herhalen.

Het komt er in principe op neer dat bijna alle satijncavia's te maken krijgen met osteodystrofie, oftewel OD. Dit is een chronische botontkalking. het lichaam is niet meer in staat om calcium uit het voer te halen; zelfs al zou je pure calciumtabletten geven, het heeft geen zin. De botjes breken langzaam af tot er niets anders dan een gatenkaas overblijft. OD begint vaak in de kaken en beentjes. Hierdoor gaat de caaf traag eten omdat het pijn doet en op den duur krijgt de caaf ook een raar huppeltje, omdat zijn pootjes zoveel pijn doen bij het lopen.

Een percentage met hoeveel satijncaafs dit lot te wachten staat is niet officieel bekend omdat veel fokkers weigeren aan onderzoek mee te doen, maar de satijncavia's die bij Knoevel (de enige in nederland die wel bezig is met het onderzoek) zijn binnengekomen en daar zijn gestorven, hebben het allemaal gehad, niet een is de dans ontsprongen....
Jezus wat een klote ziekte.
FF knoevel lezen dan, maar vanaf nu hou ik Bas dus heel goed in de gaten.
Heeft het iets met leeftijd te maken? Bas is net 3.
pi_52199197
Niet heel veel. Er zijn satijnen die al voor hun eerste jaar klachten hadden, en er zijn ook caafjes die pas na 4 jaar symptomen hadden. Ik weet niet waar je woont, maar in Limburg (Stein) zit de dierenarts van Knoevel die hier heel veel van weet. Als je twijfelt kun je een rontgenfoto (liefst digitaal, maar dat doen weinig da's) laten maken, dan weet je precies waar je aan toe bent.
I had a signature once. It was awful.
  woensdag 8 augustus 2007 @ 15:31:28 #221
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_52199545
quote:
Op woensdag 8 augustus 2007 15:17 schreef zoeperzazke het volgende:
Niet heel veel. Er zijn satijnen die al voor hun eerste jaar klachten hadden, en er zijn ook caafjes die pas na 4 jaar symptomen hadden. Ik weet niet waar je woont, maar in Limburg (Stein) zit de dierenarts van Knoevel die hier heel veel van weet. Als je twijfelt kun je een rontgenfoto (liefst digitaal, maar dat doen weinig da's) laten maken, dan weet je precies waar je aan toe bent.
Ik woon in Amsterdam. Limburg is een beetje ver weg.
Ik heb hier een dierenarts die gespecialiseert is in knaagdieren. Ik zal die zo even bellen om het een en ander te vragen. Hij is duur, duurde even om m op te sporen maar hij is wel heel goed.

Nu ik dit gelezen heb verklaart het waarom mn vorige cavia (ook een satijntje realiseer ik me nu) plotseling zo ziek was. Mn vorige dierenarts zei dat het zn niertjes waren, maar hij vertoonde de OD symptomen. Rare huppeltje, geen hard voer meer eten, rare posities bij t liggen. Dat arme beest is vol gestopt met antibiotica, en de DA weigerde hem te laten inslapen toen het gewoon te erg werd. Ik krijg nog moordneigingen als ik er aan terug denk. Heb m bij een spoedkliniek moeten laten inslapen.
Sindsdien ben ik gaan speuren naar een DA die gespecialiseert is in knaagdieren.

Gelukkig is mn Bas nog een heel vrolijk kereltje
pi_52199632
Als je caaf geen symptomen heeft hoef je er niks aan te doen hoor, maar weet gewoon wat je te wachten staat. Er is geen genezing voor OD maar er is nog wel een heleboel dat je kunt doen om het leed te verzachten. De natuurlijke pijnstilling Spirea, een Snugglesafe in het hok om de stijve pootjes iets te verlichten, ervoor zorgen dat alles in het hok makkelijk te bereiken is (hooi op de bodem ipv in hooiballen, om maar iets te noemen). Antibiotica heeft geen enkele zin.

Overigens zijn er niet heel veel dierenartsen die van OD op de hoogte zijn, het kan zijn dat je zelf moet vertellen wat het precies is. Op Knoevel staat ook een documentje dat je uit kunt printen en mee kunt nemen.
I had a signature once. It was awful.
  woensdag 8 augustus 2007 @ 15:39:28 #223
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_52199747
quote:
Op woensdag 8 augustus 2007 15:35 schreef zoeperzazke het volgende:
Als je caaf geen symptomen heeft hoef je er niks aan te doen hoor, maar weet gewoon wat je te wachten staat. Er is geen genezing voor OD maar er is nog wel een heleboel dat je kunt doen om het leed te verzachten. De natuurlijke pijnstilling Spirea, een Snugglesafe in het hok om de stijve pootjes iets te verlichten, ervoor zorgen dat alles in het hok makkelijk te bereiken is (hooi op de bodem ipv in hooiballen, om maar iets te noemen). Antibiotica heeft geen enkele zin.

Overigens zijn er niet heel veel dierenartsen die van OD op de hoogte zijn, het kan zijn dat je zelf moet vertellen wat het precies is. Op Knoevel staat ook een documentje dat je uit kunt printen en mee kunt nemen.
Vandaar dat ik even ga bellen, ik wil weten of hij er van op de hoogte is zodat we niet het Willy-verhaal gaan herhalen.
Weet hij het, ben ik gerustgesteld, weet hij het niet krijgt hij een linkje naar knoevel van me.
Zo een trut ben ik nou eenmaal als t om mn beestjes gaat. Niks is me te gek
pi_52199914
Helemaal top Ik hoop voor je dat Bas nog een hele tijd door mag gaan zonder klachten, want het is wél een vreselijk leuke caaf! Vind hem echt schitterend....
I had a signature once. It was awful.
  woensdag 8 augustus 2007 @ 16:00:27 #225
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_52200322
quote:
Op woensdag 8 augustus 2007 15:46 schreef zoeperzazke het volgende:
Helemaal top Ik hoop voor je dat Bas nog een hele tijd door mag gaan zonder klachten, want het is wél een vreselijk leuke caaf! Vind hem echt schitterend....
Het is een mannetje met pit.
Hij is dol op de speelgoed vrachtwagen van mn neefje, als mn neefje er is blijft ie net zo lang gillen tot ie uit zn hok word gehaald, en in de bak word gezet, of hij springt er zelf in. En dan wilt meneer rondgereden worden.

En heb niet de moed om 1 minuut na 8.00 hem zn voer en water te geven, meneer houd van stiptheid. Wil je een keer uitslapen... heb je pech want 8.01 gilt ie je wakker en is ie zwaar beledigt omdat je te laat bent.

Het blijft jammer dat Simply hem niet accepteerd, het zou zo een leuk stelletje zijn.
Simply is een mannenhater, alles van het mannelijk geslacht is slecht. Met het voorstellen wist Simp niet hoe snel hij bas moest grijpen. Toen maar gewoon een extra kooi gekocht. En dat terwijl Bas Simply heel erg lief vind.
Simply heeft het zelfs voor elkaar mn rotweiler van bijna 65 KG een blokje om te laten lopen als het zijn uitholtijd is.
En bij mn vrouwlijke herder gaat ie uitgebreid liggen slapen, maar de jongens in huis durven niet bij hem in de buurt te komen. Best grappig om te zien hoor, een duitse herder en een rotweiler die als de dood zijn voor een cavia. Ook de kat zoekt een hoger plekje als Simply "on the lose" is.
En als man zijnde moet je hem niet voeren, hij gaat dan voor je vingers ipv het eten.

Ze sporen niet, maar zijn wel heel erg leuk.
pi_52200531
ik zag laatst een satijntje bij de dierenwinkel en ik wilde hem gewoon zo graag meenemen voor hij in kinderhandjes terechtkwam die met hem zouden blijven spelen, zelfs als hij OD zou hebben .
Tap tap tap
pi_52200880
quote:
Op woensdag 8 augustus 2007 16:08 schreef CherryLips het volgende:
ik zag laatst een satijntje bij de dierenwinkel en ik wilde hem gewoon zo graag meenemen voor hij in kinderhandjes terechtkwam die met hem zouden blijven spelen, zelfs als hij OD zou hebben .
Lastig is dat he... Ik heb hier 1 keer een satijntje gezien en daar heb ik de eigenaresse van de winkel direct op aangesproken. Uiteindelijk heb ik hem meegenomen en een goed huisje voor hem gevonden. Maar als je een dwarse DW hebt die toch niet luistert en constant satijnen heeft, tsja, dan heeft zoiets weinig zin en versterk je de vraag en aanbod markt alleen maar....

QM, wat een heerlijke caafs. Ik neem ook aan dat het dus mannen zijn? Die hebben sowieso vaak ene uitgesprokener karakter dan zeugen, heerlijk. ben zelf ook gek op m'n exentrieke mannen die zich maar wat graag laten zien en knuffelen en bewonderen!
I had a signature once. It was awful.
  woensdag 8 augustus 2007 @ 16:52:32 #228
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_52201829
quote:
Op woensdag 8 augustus 2007 16:08 schreef CherryLips het volgende:
ik zag laatst een satijntje bij de dierenwinkel en ik wilde hem gewoon zo graag meenemen voor hij in kinderhandjes terechtkwam die met hem zouden blijven spelen, zelfs als hij OD zou hebben .
Dat heb ik met alle caafjes die ik in een dierenwinkel zie. Dan weet ik ten minste zeker dat ze een goed thuis krijgen ipv van dat iemand een spelebeestje koopt voor kindjelief.
Rassen ken ik niet, maar ik weet genoeg over die beestjes om ze gelukkig en gezond te houden(en truttig genoeg om jankend bij de DA op de stoep te staan als er een niest).
*kijkt naar de mannen die aanvallen op de paprika en wortel*
quote:
Op woensdag 8 augustus 2007 16:21 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Lastig is dat he... Ik heb hier 1 keer een satijntje gezien en daar heb ik de eigenaresse van de winkel direct op aangesproken. Uiteindelijk heb ik hem meegenomen en een goed huisje voor hem gevonden. Maar als je een dwarse DW hebt die toch niet luistert en constant satijnen heeft, tsja, dan heeft zoiets weinig zin en versterk je de vraag en aanbod markt alleen maar....

QM, wat een heerlijke caafs. Ik neem ook aan dat het dus mannen zijn? Die hebben sowieso vaak ene uitgesprokener karakter dan zeugen, heerlijk. ben zelf ook gek op m'n exentrieke mannen die zich maar wat graag laten zien en knuffelen en bewonderen!
Yups 2 heerlijke mannetjes. Allebij zijn ze dol op knuffelen.
Alleen met Simply moet je wel eens oppassen als je mannelijk bezoek heb die cavia willen kroelen.
Ik vind jou Oger zo een heerlijk ventje. Als ik een zeugje had gehad had ik haar even langsgedropt voor een dekking.
En Pippi

*opgelucht* M'n DA kent OD.

[ Bericht 3% gewijzigd door Queen_Minny op 08-08-2007 17:23:23 ]
pi_52204997
Q_M, je hoeft geen verstand te hebben van rassen om goed voor je caaf te zorgen. Het is niet net zoals bij honden dat rassen specifieke gezondheidsproblemen met zich meebrengen, nouja, behalve satijn, maar dat is meer een haarvariëteit dan een ras, omdat het bij alle rassen voor kan komen. Het enige voor de hand liggende is dat langharige cavia's vaker geborsteld en ontklit moeten worden en soms geknipt, en verder is het handig te weten dat teddy's en rexen (kort overeindstaand haar) gevoelig zijn voor huidschilfers, maar dat is ook alles.

Ik vind het heerlijk, die karakters in caafjes. Mijn eerste caafje Grummel was gek op mannen, ze wilde altijd naar een man als ze kon kiezen.... om hem vervolgens onder te zeiken. Mijn pa en opa hebben enkele keren met een natte broek gezeten, haha! Bij mij en m'n moeder deed ze het nooit.
Mijn huidige caafs maakt het niet ui of ze bij paul of bij mij zitten, die vinden het al snel goed. Hoewel, vroeger plaste Qwerty heel graag op Pauls schouder, en niet bij mij...

Tsja, zeugen uitlenen voor een dekking doe ik niet Maar ik heb wel twee zwangere zeugjes, dus als je er nog een beertje bij wilt

Wat je DA betreft: nog even aankijken hoe hij er verder mee handelt. Er zijn ook dierenartsen die hun eigen opvattingen over OD hebben en er nieuwe methodes op toe willen passen die nergens op slaan. Maar daar kom je snel genoeg achter Welke dierenarts heb je nu als ik het vragen mag?
I had a signature once. It was awful.
  woensdag 8 augustus 2007 @ 19:43:29 #230
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_52206300
quote:
Op dinsdag 7 augustus 2007 23:25 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ik vind tante Carla erg leuk (dat komt waarschijnlijk omdat ze op 1 van mijn caafs lijkt)

Maar ik zie ook dat ze ietwat kale voorpootjes heeft, dat hebben mijn caafs (alle vier) ook.

Dus het zal wel normaal zijn.
Ik neem aan dat het normaal is, want ze hebben het alle 8 "hier"
Ja tante Carla is groot favoriet, ze zou er bijna kapsones van krijgen


Asterix krijgt een kort kapsel aan gemeten van de dames, het witte haar op zn rug mist wat hapjes daar hoef ik me niet gelijk zorgen om te maken toch ? bedoel ze vechten niet verder, geen ruzie etc
En ag, als het straks winter is, kan ik hem leuk aankleden ja dit was een grapje, ik denk ik zet het er maar even bij voor de zekerheid
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  woensdag 8 augustus 2007 @ 19:49:44 #231
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_52206586
quote:
Op dinsdag 7 augustus 2007 22:26 schreef RiesAmaris het volgende:
ik heb een stapel nieuwe foto's op mijn site gezet, maar ivm bandbreedte laat ik ze daar maar ff staan
mocht je kijkje willen nemen, http://www.riesamaris.nl
Nieuwe foto's staan op:
- de Beertjes
- de Zeugjes
- Andere huisdieren
- Te koop

have fun
Ik zie hier ook weer allemaal errug leuke foto's langskomen btw
Wat een gezellige beestenboel !
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  woensdag 8 augustus 2007 @ 19:52:43 #232
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_52206693
quote:
Op woensdag 8 augustus 2007 19:01 schreef zoeperzazke het volgende:
Q_M, je hoeft geen verstand te hebben van rassen om goed voor je caaf te zorgen. Het is niet net zoals bij honden dat rassen specifieke gezondheidsproblemen met zich meebrengen, nouja, behalve satijn, maar dat is meer een haarvariëteit dan een ras, omdat het bij alle rassen voor kan komen. Het enige voor de hand liggende is dat langharige cavia's vaker geborsteld en ontklit moeten worden en soms geknipt, en verder is het handig te weten dat teddy's en rexen (kort overeindstaand haar) gevoelig zijn voor huidschilfers, maar dat is ook alles.

Ik vind het heerlijk, die karakters in caafjes. Mijn eerste caafje Grummel was gek op mannen, ze wilde altijd naar een man als ze kon kiezen.... om hem vervolgens onder te zeiken. Mijn pa en opa hebben enkele keren met een natte broek gezeten, haha! Bij mij en m'n moeder deed ze het nooit.
Mijn huidige caafs maakt het niet ui of ze bij paul of bij mij zitten, die vinden het al snel goed. Hoewel, vroeger plaste Qwerty heel graag op Pauls schouder, en niet bij mij...

Tsja, zeugen uitlenen voor een dekking doe ik niet Maar ik heb wel twee zwangere zeugjes, dus als je er nog een beertje bij wilt

Wat je DA betreft: nog even aankijken hoe hij er verder mee handelt. Er zijn ook dierenartsen die hun eigen opvattingen over OD hebben en er nieuwe methodes op toe willen passen die nergens op slaan. Maar daar kom je snel genoeg achter Welke dierenarts heb je nu als ik het vragen mag?
Ik vind caafjes heerlijke huisdieren, en makkelijk om te houden. Ze vragen niet meer dan voer, water, schone kooi en wat aandacht. En als je een langhaar hebt af en toe een flinke kambeurt. Mn honden vragen (of eisen eigenlijk) veel meer werk.
Toen ik mn eerste cavia wilde aanschaffen heb ik eerst goed uitgezocht hoe ze verzorgt moesten worden, alleen de rassen heb ik altijd genegeert. Een leuke caaf vind ik een leuke caaf, wel of geen ras.

Zo heb ik een caaf gehad die het nodig vond me overal te volgen, ze was net een hond, en badderen vond ze zalig, en dr zusje was precies het tegenover gestelde.

Ik zit er inderdaad al een tijdje aan te denken om een vriendje voor Bassie aan te schaffen. Hij is dol op Simply alleen die ziet hem als boksbal. Ik denk dat ie veel gelukkiger zal zijn met een vriendje om te knuffelen en af en toe lekker ruzie mee te maken.
Alleen mn vriend ligt dwars. "Het lijkt hier al een fucking dierentuin!" (daar zit wel wat in) Maar zo een caafje neemt weinig ruimte in beslag... dus we blijven lekker zeuren. (enige hulp is welkom )
Dus wie weet...

Ik heb van der Wardt als dierenarts. Ben er zeer tevreden over, erg lief voor de beestjes en discreet.
  woensdag 8 augustus 2007 @ 20:24:22 #233
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_52207845
quote:
Op zondag 5 augustus 2007 23:38 schreef Xcalibur het volgende:

[..]

Hoi, ik heb precies dezelfde kooi, en bij mij is een van die pinnetjes waar je dat huisje mee vastklikt afgebroken (heeft er nooit aangezeten eigenlijk) ... dus ik heb wel interesse op zich
Zie dat je in Gorinchem woont, dat is niet zo heel ver van hier Laat maar ff weten of je tijd hebt om langs te rijden, via PM. Spreken we zo wel verder af

[ Bericht 17% gewijzigd door ivetje op 08-08-2007 21:04:59 ]
To infinity…and beyond!
pi_52208317
Non, geen zorgen, da's gewoon wat haarknabbelen
quote:
Op woensdag 8 augustus 2007 19:52 schreef Queen_Minny het volgende:
Alleen mn vriend ligt dwars. "Het lijkt hier al een fucking dierentuin!" (daar zit wel wat in) Maar zo een caafje neemt weinig ruimte in beslag... dus we blijven lekker zeuren. (enige hulp is welkom )
Dus wie weet...
Je had ze nu apart zitten begreep ik? In dat geval is het simpel; een caaf hoort niet alleen te zitten Wat je ook kunt doen is je beren castreren en ze allebei een zeug geven. Dat is de meest veilige combinatie omdat het eigenlijk altid wel goed gaat. Anders kun je de beren ieder aan een jonge beer koppelen.

Als ik je verkeerd begrepen hebt en de heren wonen wél samen, dan zou je er (mits genoeg ruimte) 1 jonge beer bij kunnen zetten. Dit gaat meestal goed als er maar genoeg ruimte is. En het is gewoon véél leuker, cavia's zijn GROEPsdieren, geen duo-dieren (niet dat er ook maar iets mis is met een koppel, maar het klinkt als een leuk argument voor je vriend )
I had a signature once. It was awful.
  woensdag 8 augustus 2007 @ 20:42:13 #235
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_52208383
Heb nu trouwens nog een logeerkonijn ook hier Laat de hele bups 's avonds lekker los in de gang en computerkamer. Het hupst wat rond met elkaar, maar geeeft elkaar weinig aandacht eerlijk gezegt Het konijn vind het allemaal wel prima en Sjlebby hobbelt achter hem aan.
Konijn is van mijn vriend z'n zus, die vroeg zich af of ze niet een vriendje bij hem moest zetten. Hij zit nl. alleen in een hok buiten en ze vind hem zo zielig. Ik heb geen verstand van konijnen dus weet niet of die behoefte hebben aan een vriendje. Ze dacht aan een caaf voor hem, maar denk niet dat dat slim is. Het konijn doet dan wel nix met mijn caafs, maar als ze samen in een hok zitten de hele dag. En het zou dan ook een cavia moeten zijn die altijd al buiten heeft gezeten of niet?
To infinity…and beyond!
pi_52209959
Ik zou zeker geen cavia bij een konijn zetten. De voedingsbehoeftes van een konijnen en een cavia verschillen heel veel; het is echt niet alleen het vitamine C in het voer dat het verschil maakt. Verder moet een caaf vbeel groenvoer hebben, terwijl dit bij konijnen were veel gevoeliger ligt.
Ook kunnen caafs en nijnen niet met elkaar communiceren. Het gegrom van een kwade nijn kan een caaf aanzien als uitnodiging tot spelen, met als gevolg dat het veel sterkere konijn de cavia een harde trap geeft.
Je kunt beter een konijn aan een konijn koppelen... Maar daar weet ik ook niet heel veel van. Ries Amaris kan je er misschien wel meer over vertellen
I had a signature once. It was awful.
pi_52210265
quote:
Op woensdag 8 augustus 2007 20:42 schreef ivetje het volgende:
Heb nu trouwens nog een logeerkonijn ook hier Laat de hele bups 's avonds lekker los in de gang en computerkamer. Het hupst wat rond met elkaar, maar geeeft elkaar weinig aandacht eerlijk gezegt Het konijn vind het allemaal wel prima en Sjlebby hobbelt achter hem aan.
Konijn is van mijn vriend z'n zus, die vroeg zich af of ze niet een vriendje bij hem moest zetten. Hij zit nl. alleen in een hok buiten en ze vind hem zo zielig. Ik heb geen verstand van konijnen dus weet niet of die behoefte hebben aan een vriendje. Ze dacht aan een caaf voor hem, maar denk niet dat dat slim is. Het konijn doet dan wel nix met mijn caafs, maar als ze samen in een hok zitten de hele dag. En het zou dan ook een cavia moeten zijn die altijd al buiten heeft gezeten of niet?
Ik zou de combinatie cavia - konijn niet aanbevelen. Het kan goed gaan, maar het kan ook verkeerd aflopen (eigen ervaring).

Bij voorkeur is het toch de combinatie konijn - konijn het beste.

Weet jij wat voor geslacht het konijn is?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  woensdag 8 augustus 2007 @ 21:53:55 #238
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_52210629
quote:
Op woensdag 8 augustus 2007 20:40 schreef zoeperzazke het volgende:
Non, geen zorgen, da's gewoon wat haarknabbelen
[..]

Je had ze nu apart zitten begreep ik? In dat geval is het simpel; een caaf hoort niet alleen te zitten Wat je ook kunt doen is je beren castreren en ze allebei een zeug geven. Dat is de meest veilige combinatie omdat het eigenlijk altid wel goed gaat. Anders kun je de beren ieder aan een jonge beer koppelen.

Als ik je verkeerd begrepen hebt en de heren wonen wél samen, dan zou je er (mits genoeg ruimte) 1 jonge beer bij kunnen zetten. Dit gaat meestal goed als er maar genoeg ruimte is. En het is gewoon véél leuker, cavia's zijn GROEPsdieren, geen duo-dieren (niet dat er ook maar iets mis is met een koppel, maar het klinkt als een leuk argument voor je vriend )
Ze wonen apart, de kooien staan opgestapeld, we noemen het al 1 hoog en 2 hoog.
Ik heb Bas genomen als vriendje voor Simply, en ze hebben wel een tijdje bij elkaar gezeten. Maar op de vloer ging het al mis. Simply wilt helemaal niks van Bas weten, ik heb ze uit elkaar gehaald toen ik wondjes op Bas zag. Dan maar een extra kooi.

Als Bas de kans krijgt spurt ie heel vrolijk naar Simply toe, hij is dol op hem en wilt alleen maar knuffelen en spelen. Alleen is dat gevoel niet wederzijds. Helaas.
Simply vind het volgens mij wel prima in zn uppie in die grote kooi , hij is ook al bijna 5 en om m nu nog te laten castreren wil ik hem ook niet aan doen. Logeetjes wilt ie ook absoluut niks van weten, maakt niet uit of het een zeugje of een beertje is. Terwijl Bas altijd blijft wiepen naar de logeetjes, om maar te laten weten dat hij er ook is en best wilt spelen. Bas gaat ook prima samen met het beertje van een vriendin van me. Bas is dus het probleem niet. Simply is gewoon een ouwe schagerijn, ik laat het maar zo ook.
Maar het is duidelijk dat Bas heel erg behoefte heeft aan een vriendje. Dus flink blijven drammen bij mn vriendje blijft de enige optie.


*sleept vriendje voor het beeldscherm en laat het hem zelf lekker lezen, zie je wel dat ik nog een cavia nodig heb! Bassie vind dat zo leuk...(ik niet hoor lijkt alleen maar zo), ten 2e... het is mijn huis *

[ Bericht 6% gewijzigd door Queen_Minny op 08-08-2007 22:03:31 ]
  woensdag 8 augustus 2007 @ 22:09:33 #239
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_52211232
quote:
Op woensdag 8 augustus 2007 21:53 schreef Queen_Minny het volgende:
Maar het is duidelijk dat Bas heel erg behoefte heeft aan een vriendje. Dus flink blijven drammen bij mn vriendje blijft de enige optie.
Ik had ook een 'invoerverbod' van wederhelft gekregen, maar puntje bij paaltje heeft ze sinds kort 4 cavia's we gingen voor 2 baby's, en ze zag zelf Carla en Koe, ik zei zelfs eerst nog Nee
Gewoon hem laten uitkiezen dan komt alles goed


Ja Zoeper zoiets dacht ik al, de vellen hangen er niet bij ofzo Maargoed beter even checken toch !
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  woensdag 8 augustus 2007 @ 22:55:33 #240
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_52212879
Ik win!
De jacht op Bassies nieuwe beste vriendje is officieel geopent! Op de voorwaarde dat hij mag uitzoeken zodat er niet nog een mannenhater in huis komt.

Bedankt Zoep en Non .
"Alleen zitten is dan eigenlijk best wel zielig ja, kijken voor een jonkie dan maar? *diepe zucht*"
  donderdag 9 augustus 2007 @ 10:15:29 #241
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_52220985
quote:
Op woensdag 8 augustus 2007 21:42 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ik zou de combinatie cavia - konijn niet aanbevelen. Het kan goed gaan, maar het kan ook verkeerd aflopen (eigen ervaring).

Bij voorkeur is het toch de combinatie konijn - konijn het beste.

Weet jij wat voor geslacht het konijn is?
Ik heb geen idee wat voor geslacht het konijn is Ben zelf niet zo van de konijnen, maar zal haar dan maar adviseren een ander konijn erbij te nemen als ze er een vriendje bij wil Denk dat dat ook handiger is, aangezien ze een ren heeft en volgens mij kan een caaf door het hekje wat er omheen staat Sjlebby zat in de dierenwinkel bij een konijn in het hok, dus ik had zoiets van "gaat prima samen". Maar idd, voer verschilt heel erg en niet kunnen communiceren is best lastig lijkt me
To infinity…and beyond!
pi_52221841
quote:
Op woensdag 8 augustus 2007 22:55 schreef Queen_Minny het volgende:
Ik win!
De jacht op Bassies nieuwe beste vriendje is officieel geopent! Op de voorwaarde dat hij mag uitzoeken zodat er niet nog een mannenhater in huis komt.

Bedankt Zoep en Non .
"Alleen zitten is dan eigenlijk best wel zielig ja, kijken voor een jonkie dan maar? *diepe zucht*"
Jeeeeej!!! En nu snel een kijkje nemen op www.riesamaris.nl voor superleuke babybeertjes Alleen Igor is nu onder voorbehoud gereserveerd van de caafjes op de te koop pagina
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 9 augustus 2007 @ 12:33:16 #243
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_52224655
quote:
Op woensdag 8 augustus 2007 22:55 schreef Queen_Minny het volgende:
Ik win!
De jacht op Bassies nieuwe beste vriendje is officieel geopent! Op de voorwaarde dat hij mag uitzoeken zodat er niet nog een mannenhater in huis komt.

Bedankt Zoep en Non .
"Alleen zitten is dan eigenlijk best wel zielig ja, kijken voor een jonkie dan maar? *diepe zucht*"
Woohoo Adriaan is comin to town
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  donderdag 9 augustus 2007 @ 12:59:05 #244
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_52225449
Net weer even voer gehaald voor de caafs Jammer genoeg hadden ze hier bij de dierenwinkel geen grote zakken Puik Evert caviavoer Heb nu dus weer beaphar xtra vital meegenomen. Heb een hekel aan 6 van die kleine zakjes en wil altijd een grote De dierenwinkel waar we normaal heen gaan had vorige week ook geen grote zakken meer (al 2 weken niet) en het voer was nu toch echt op. Dus maar eens zien hoe Sjlebby dit vind, hij heeft tot nu toe alleen puik gehad en in de dierenwinkel kregen ze volgens mij losse korrels alleen maar. We zullen zien of ie dit ook lekker vind Is er misschien iets met de levering van puik-voer aan de hand ofzo? Nergens die grote zakken...
To infinity…and beyond!
  donderdag 9 augustus 2007 @ 13:02:56 #245
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_52225554
misschien is het wel uit de handel ?
Dat doen ze altijd
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  donderdag 9 augustus 2007 @ 13:30:01 #246
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_52226292
Het is niet uit de handel volgens mij, want de kleine zakken hebben ze wel overal
To infinity…and beyond!
  donderdag 9 augustus 2007 @ 15:23:00 #247
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_52229821
quote:
Op donderdag 9 augustus 2007 12:33 schreef Nonneke het volgende:

[..]

Woohoo Adriaan is comin to town
Nope, de naam word Billy
Bassie en Billy klinkt zo leuk, zag net in een dierenwinkel zo een leuk caafje zelf mn vriend was !! hebben hebben hebben! Was ie gereserveerd Zn n lijfje was helemaal zwart met een beetje creme kleurige kop. En zo een vrolijk kereltje...
Maar het word dus verder kijken, we geven niet op! Ergens moet er een kleine Billy rondlopen die vriendjes wilt worden met Bas!

Hier nog ff wat foto's van mn mannen.
Simply Red.

Huh? Waarom maak je me nou wakker?


Oooh, maar hiervoor wil ik wel even wakker worden hoor! *crunch crunch* I love snacktime!

Bassie

*smikkelkauwrotopmjammiecrunch*
  donderdag 9 augustus 2007 @ 15:50:43 #248
84328 Lllaura
painting pictures
pi_52230700
quote:
Op donderdag 9 augustus 2007 15:23 schreef Queen_Minny het volgende:

[..]

Nope, de naam word Billy
Bassie en Billy klinkt zo leuk, zag net in een dierenwinkel zo een leuk caafje zelf mn vriend was !! hebben hebben hebben! Was ie gereserveerd Zn n lijfje was helemaal zwart met een beetje creme kleurige kop. En zo een vrolijk kereltje...
Maar het word dus verder kijken, we geven niet op! Ergens moet er een kleine Billy rondlopen die vriendjes wilt worden met Bas!

Hier nog ff wat foto's van mn mannen.
Simply Red.
[afbeelding]
Huh? Waarom maak je me nou wakker?

[afbeelding]
Oooh, maar hiervoor wil ik wel even wakker worden hoor! *crunch crunch* I love snacktime!

Bassie
[afbeelding]
*smikkelkauwrotopmjammiecrunch*
Kijk nou niet in de dierenwinkel, maar zoek een leuke caaf uit bij een opvang. Die zitten hartstikke vol met cavia's die ook een leuk leven verdienen.

Door een cavia bij een dierenwinkel te kopen stimuleer je de handel waardoor er nog meer in opvangcavia's bij komen.

't Fijne aan een opvang is ook dat je je eigen cavia mee kan nemen zodat ze op neutraal terrein aan elkaar gekoppen kunnen worden, dan kan je meteen zien of het klikt of niet.

Ik dacht net ergens te lezen dat je Rotterdam woont? In Den Haag zit een opvang: het Knagertje. Daar hebben wij Sientje vandaan.
Kleine en domme mensen beleven niets, maar de sterken, van wie veel verwacht wordt, moeten van allerlei doormaken, opdat ze hun krachten leren kennen en gebruiken.
pi_52230838
Volgens mij was het Amsterdam D'r zitten niet veel opvangen in de buurt waar ik enthousiast over ben daar, helaas. Wel een goede fokker, www.meagan.nl (volendam)
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 9 augustus 2007 @ 16:24:07 #250
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_52231708
Ook in opvangen hebben ze baby's !
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_52231922
Waarom zie ik eigenlijk bij die links naar fokkers enzo die hier staan altijd langharige of punkcavia's staan?

Dit is eigenlijk een heel vreselijk topic voor mij, ik word steeds weer verliefd op al die cavianeuzen en caviakonten wat een lekkere moppies zijn het toch. Ik weet mezelf in te houden tot ik er de ruimte voor heb (want dan wil ik er meteen 3 ofzo, gezellig bij mekaar)... Maar ik kijk dan toch op die links, ook omdat ik slechte ervaringen heb met dierenwinkelcaafs. Toen ik klein was had ik caafjes maar de ene was al zwanger toen we dr kregen en de andere bleek een inteeltbeestje, die ging heel snel en naar dood

Maar goed dus, als ik over een paar jaar eindelijk een echte dierentuin kan starten, kan ik dan ook gladharige (niet satijn) cavia's bij een fokker vinden? Opvang zal ik dan zeker ook naar kijken, maar ik zou dan wel het liefste zusjes willen en ik weet niet hoe vaak opvangen nestjes hebben.
pi_52234245
quote:
Op donderdag 9 augustus 2007 16:31 schreef Dipkip het volgende:
Maar goed dus, als ik over een paar jaar eindelijk een echte dierentuin kan starten, kan ik dan ook gladharige (niet satijn) cavia's bij een fokker vinden? Opvang zal ik dan zeker ook naar kijken, maar ik zou dan wel het liefste zusjes willen en ik weet niet hoe vaak opvangen nestjes hebben.
Uiteraard kan dat. Waar woon je (regio mag ook)?

Het punt is alleen dat de klassieke gladhaarcavia's heel vaak door de 'oude slag' fokker gefokt wordt. Gladharen zijn gewoon van oudsher de populairste rascavia's maar de jongere generaties zijn vaak meer bezig met langharige rassen. De oude fokkers hebben echter bijna geen van allen een website En als je gewoon watr rondsnuffelt heb je zo weinig aan enkel een naam, waar geen website aan verbonden is.

Opvangen hebben enkel nestjes als cavia's zwanger binnen komen. Opvangen die ook fokken vertrouw ik niet; wat is dan nog het nut van je opvang? Aan de ene kant zet je je in om cavia's te herplaatsen en een tweede kans te bieden, aan de andere kant verkoop je eerste-kans cavia's, die, omdat ze vaak jonger zijn, eerder weg zijn dan de tweede-kansjes.....
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 9 augustus 2007 @ 20:39:23 #253
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_52238448
quote:
Op donderdag 9 augustus 2007 15:50 schreef Lllaura het volgende:

[..]

Kijk nou niet in de dierenwinkel, maar zoek een leuke caaf uit bij een opvang. Die zitten hartstikke vol met cavia's die ook een leuk leven verdienen.

Door een cavia bij een dierenwinkel te kopen stimuleer je de handel waardoor er nog meer in opvangcavia's bij komen.

't Fijne aan een opvang is ook dat je je eigen cavia mee kan nemen zodat ze op neutraal terrein aan elkaar gekoppen kunnen worden, dan kan je meteen zien of het klikt of niet.

Ik dacht net ergens te lezen dat je Rotterdam woont? In Den Haag zit een opvang: het Knagertje. Daar hebben wij Sientje vandaan.
Het is ook de bedoeling niet om er een bij een dierenwinkel te kopen. Maar die ene was zoooo !
Ik waggel wat rond tot ik de perfecte caaf tegen kom, bij mij is t altijd liefde op t eerste gezicht als t om een beessie gaat. Morgen even langs de boerderij waar ze caafjes opvangen, even kijken of Billy daartussen rondwiept.

Ow, en ik woon in Amsterdam.
pi_52238521
ja soms heb je dat gewoon... Ik zou ook niet snel in een dierenwinkel kopen, echt niet, maar héél soms ben je gewoon op slag verliefd en is er geen ontkomen meer aan.... Mijn lieve Iwi komt wel van de Intratuin, maar toen begon ik net met caafs en wist ik nog niet wat ik nu weet.... Maar nu fok ik zelf en zit ik zo in dat wereldje dat ik wel weet waar ik mn beestjes haal
I had a signature once. It was awful.
pi_52241145
Yanou heeft tandproblemen.

Haar kiezen zijn scheef afgesleten en daardoor slijten haar bovenvoortanden niet goed af en zijn super lang geworden.

Iemand ervaring met het slijpen van kiezen?

Of wat is de beste manier om voortanden te korten?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_52248849
Tandproblemen zijn nooit zo fijn. Met een beetje geluk is het iets eenmaligs, maar heel vaak blijft dit een terugkerend probleem. Het kan te maken hebben met een scheve kaakstand, waardoor de kiezen scheef afslijten met alle gevolgen van dien. Een goede DA kan door een rontgenfoto en door voelen dit constateren.

Het slijpen van de kiezen gebeurt dikwijls onder narcose, maar er zijn enkele dierenartsen die het zonder narcose doen. Vaak is een cavia met zulke problemen al erg verzwakt waardoor de narcose een groot risico is. Als dit bij Yanou ook zo is, kun je eens bij de faculteit Utrecht informeren, ik dacht dat zij het ook zonder narcose doen.

De voortanden kunnen in principe gewoon geknipt worden. Ken je die (mensen)nagelknippertjes? Die heb je ook in groot formaat en in principe werkt dat al. Ik weet niet wat een DA gebruikt, ik heb er nog nooit mee naar de DA gemoeten.

Na de ingreep zou ik lekker veel gras, gras en nog eens gras geven. In gras zit een stofje dat de kiezen goed doet slijten. Maar bovenal is het belangrijk om de oorzaak van de haakje ste achterhalen zodat je weet wat je in de toekomst kunt verwachten.

Ik leen nog even deze foto van forumlid Mahitri op het Red Label forum (http://forum.caviastalredlabel.nl), die heeft woensdag een caafje laten opereren. Hm, de foto staat op imageshack, even in een linkje:

http://img490.imageshack.us/img490/2722/skiezen004eb6.jpg

"Hier een foto van wat ze verwijderd heeft. De vit.C tablet is voor de verhouding Links is zijn voortand de andere twee stukjes komen van zijn kiezen. "
I had a signature once. It was awful.
  vrijdag 10 augustus 2007 @ 13:24:14 #257
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_52255702
quote:
Op donderdag 9 augustus 2007 22:12 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Yanou heeft tandproblemen.

Haar kiezen zijn scheef afgesleten en daardoor slijten haar bovenvoortanden niet goed af en zijn super lang geworden.

Iemand ervaring met het slijpen van kiezen?

Of wat is de beste manier om voortanden te korten?
Met kiezen heb ik geen ervaring, maar de voortanden kan je gewoon met een grote nagelknipper afknippen.
Het is wel altijd even een worsteling om ze ook recht te krijgen, en kijk uit voor het tongetje.
Als je het zelf niet durft kan je het beter door de DA laten doen.

Ik kom net van de kinderboerderij/opvang af, daar liep Billy ook al niet. Ze hadden geen kleintjes.
Ze hadden wel een heel leuk zeugje, dezelfde kleur als Simply, maar dan helemaal gladharig met tussen dr oortjes 1 pluk lang haar. Dat is zo een grappig gezicht.
Verder nog een heleboel andere leuke caafjes, maar allemaal te oud om aan bas te koppelen.
We speuren verder!
pi_52259477
quote:
Op donderdag 9 augustus 2007 17:51 schreef zoeperzazke het volgende:
Uiteraard kan dat. Waar woon je (regio mag ook)?

Het punt is alleen dat de klassieke gladhaarcavia's heel vaak door de 'oude slag' fokker gefokt wordt. Gladharen zijn gewoon van oudsher de populairste rascavia's maar de jongere generaties zijn vaak meer bezig met langharige rassen. De oude fokkers hebben echter bijna geen van allen een website En als je gewoon watr rondsnuffelt heb je zo weinig aan enkel een naam, waar geen website aan verbonden is.

Opvangen hebben enkel nestjes als cavia's zwanger binnen komen. Opvangen die ook fokken vertrouw ik niet; wat is dan nog het nut van je opvang? Aan de ene kant zet je je in om cavia's te herplaatsen en een tweede kans te bieden, aan de andere kant verkoop je eerste-kans cavia's, die, omdat ze vaak jonger zijn, eerder weg zijn dan de tweede-kansjes.....
Twente wel logisch wat je vertelt over die oudere fokkers. Andere dieren haal ik tot nu toe altijd uit het asiel, oude hondjes enzo. Maar die worden gewoon vrij oud dus dan is een hondje van 6 niet zo'n punt. Bij cavia's vind ik het toch lastiger omdat ze niet zo heel oud worden. Dan wil ik toch het liefst een jong dier, en ook omdat ik er dan dus een hele set wil en zo min mogelijk kans op ruzie.

Ben het met je eens wat betreft fokken in de opvang, daarom leek me al dat de opvang niet zo vaak jongen zal hebben. Hoewel toen mijn dierenwinkelcaaf destijds zwanger bleek zijn de twee kleintjes naar een kinderboerderij gegaan (het waren twee mannetjes en ik had twee vrouwtjes, vandaar). Dus als ik goed zoek kan het misschien wel. Maar ik ben ook erg geschrokken van dat inteeltdier, dus ik denk dat ik toch voor meerdere diertjes van een fokker zou kiezen deze keer. Of als iemand die ik kende een nest had, dat vertrouw ik ook wel.

Oohw, ik mis dat wiepwiep zo ik had zo'n prachtige gladharige dame, helemaal chocoladebruin, echt een heerlijk beest
pi_52259945
Ik kan niet direct een fokker opnoemen in die regio, maar als je wilt kan ik wel even zoeken... Gladharige choco's vind je de beste in Haarlem: www.caviastalferro.nl

Overigens wat inteelt betreft, veel oude fokkers maken wel veel gebruik van lijnteelt. Dit gaat meestal goed omdat ze wel weten wat ze doen, maar soms gaan ze te ver... Gewoon vooraf rondvragen op een forum over die fokker, dan komt het wel goed

Overigens, het zal alsnog wel een eind rijden zijn, is www.twestendorp.nl een geweldige fokker (aalten / dinxperlo) met schitterende gladharen, engels en amerikaans gekruinden (dus met een kruintje op het koppie). Absoluut de moeite om wat verder voor te rijden!
I had a signature once. It was awful.
pi_52261381
Aaaahw die choco's lijken precies op het caafje wat ik had

He, ik kan niet wachten tot ik weer een huis met een tuin heb caaaafjes
pi_52264492
Leuk nieuwtje voor Pertoef, die Ikaros heeft: hij gaat beroemd worden haha!
http://www.nhdp.nl/caviaforum2/showthread.php?t=96224
Ik heb zijn babyfoto geleend voor een kalender voor een goed doel, en hij staat erbij hoor!
Kun je 'm herkennen? De bovenste rij de meest rechtse ;-)
pi_52264616
toffe kalender .
Tap tap tap
pi_52273097
quote:
Op vrijdag 10 augustus 2007 18:32 schreef RiesAmaris het volgende:
Leuk nieuwtje voor Pertoef, die Ikaros heeft: hij gaat beroemd worden haha!
http://www.nhdp.nl/caviaforum2/showthread.php?t=96224
Ik heb zijn babyfoto geleend voor een kalender voor een goed doel, en hij staat erbij hoor!
Kun je 'm herkennen? De bovenste rij de meest rechtse ;-)
oja ik herken hem inderdaad!
zo leuk jong!
Ge zou hem nu eens moeten zien, hij is echt al veel gegroeid, alletwee eigenlijk..
't Is eigenlijk wel jammer, overdag zie ik ze bijna nooit! Ze zitten heel de dag in dat slaaphokje..en als ze dan al eens uitkomen en ze horen of zien dan toevallig een kleine beweging, dan is't om zeep! Dan spurten ze direct weer in dat hokje..'t Is maar 's avonds als't al wat donkerder is in huis dat ze eens zouden durven komen loeren en dan eens der uit..maar dan ook, zien ze beweging, dan direct weer in dat hok é!
Zou dat nog beteren naarmate ze ouder worden?

nog eens wat foto's
















Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England..
  vrijdag 10 augustus 2007 @ 23:53:42 #264
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_52273408
Oh Pertoef wat zijn ze schattig!!!
  zaterdag 11 augustus 2007 @ 00:02:51 #265
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_52273639
Vraagje :-)

Mijn zusjes' cavia's zijn overleden (moeder en dochter, beide 8 jaar geworden) en na de vakantie wil ze via Goofy in Oldenzaal op zoek naar nieuwe schatjes. Nu wil ze het liefst jonge caviaatjes en dat kan waarschijnlijk omdat dit koppeltje nakomelingen verwacht (het mannetje is in de opvang gecastreerd, ze hebben ze dus niet bij Goofy gekoppeld om voor nakomelingen te zorgen, moeders was al zwanger bij binnenkomst). Zo te zien bevindt moeders zich links op de foto. Weet iemand wat voor babycaafjes we uit deze combinatie kunnen verwachten?

pi_52277701
Driekleur, roodzwart, evt goudagoutiroodwit. En gladhaar.

Maar zoalng je niets zeker weet over de ouders kun je zoiets nooit 100% zeker zeggen.
I had a signature once. It was awful.
pi_52278086
Ahum. Tsja. Ik bekeek net even wat foto's die ik had gemaakt van Pipi die lief in haar mandje lag te slapen... Totdat Owen voorbij kwam. Dat leverde een heel mooie foto op....

"Owen, rot op met die dikke billen!!!"



Close-up van dat heerlijke bekje:



I had a signature once. It was awful.
pi_52278546
@ Pertoef, ik zou dat huisje er voorlopig uithalen, geef ze desnoods een extra pluk hooi om in te schuilen. Mijn ervaring is dat ze dan veel sneller tam worden omdat ze niet meer constant kunnen verstoppen in dat huisje, dan raken ze vanzelf gewend aan de omgeving.
pi_52278597
Aanvulling: zet het huisje er 's nachts wel in, als je er toch niet bij bent. Zo kunnen ze 100% veilig uitrusten 's nachts
Overigens heb ik wel altijd huisjes in mijn flat staan en ik heb er nog nooit last van gehad dat caafs niet snel tam waren....
I had a signature once. It was awful.
pi_52280845
Pipi!!!! wat een geweldig viespeukje ben je toch Loki wil wel een keer daten, samen lekker vies worden
pi_52286468
quote:
Op zaterdag 11 augustus 2007 10:14 schreef zoeperzazke het volgende:
Aanvulling: zet het huisje er 's nachts wel in, als je er toch niet bij bent. Zo kunnen ze 100% veilig uitrusten 's nachts
Overigens heb ik wel altijd huisjes in mijn flat staan en ik heb er nog nooit last van gehad dat caafs niet snel tam waren....
toch weer effe aanvullen :p
Er zit een verschil in caafjes he Sommigen zijn in het begin heel schichtig en anderen, met name onze volwassen caven vinden alles wel best, die zijn al vanalles gewend. Als ze alleen maar in hun huisje zitten komen ze er ook amper meer uit. Ik heb dit advies aan meerdere mensen gegeven in het verleden en het werkte toch wel goed
Je kunt het snachts wel terugzetten maar mag aannemen dat caafjes überhaupt wel veilig zijn in hun hok hihi
pi_52286535
Heb nieuwe foto's gemaakt vandaag, vergeet ze gewoon te posten, foei ikke!















Het weer is vandaag heerlijk zomers, en Morgannah genoot er duidelijk van. Ook zit de lucht vol zomerse geuren en dus moest er geregeld even gesnuffeld worden

[ Bericht 1% gewijzigd door RiesAmaris op 11-08-2007 17:47:43 (typo gemaakt =)) ]
pi_52287306
Pssst, de eerste en laatste zijn hetzelfde....

Het is een supermooie caaf en dat lange haar staat haar een stuk beter!
I had a signature once. It was awful.
pi_52287377
he, zo is ie goed
Jaah, lang haar staat haar erg leuk
  zaterdag 11 augustus 2007 @ 18:30:35 #275
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_52288130
zoeperzazke bedankt voor je antwoord!

En Morgannah (ik ben zo verliefd op die langharen en in het bijzonder de peruufjes!)
  zaterdag 11 augustus 2007 @ 18:41:38 #276
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_52288344
Mijn lieve borstelige Jip dan ook nog maar ff spammen!





Jip is nu een jaar oud, denken jullie dat ik hem nog kan koppelen aan een vriendje? En zo ja, welke combinatie zou de meeste kans van slagen hebben?
pi_52290798
Tis een beer? Graag een zo jong mogelijk beertje erbij, of castreren en 1 (of meer) zeugjes!
I had a signature once. It was awful.
  zaterdag 11 augustus 2007 @ 21:03:55 #278
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_52291521
quote:
Op zaterdag 11 augustus 2007 20:30 schreef zoeperzazke het volgende:
Tis een beer? Graag een zo jong mogelijk beertje erbij, of castreren en 1 (of meer) zeugjes!
Ik zou voor het laatste gaan, dat is zoooooveel leuker
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  zondag 12 augustus 2007 @ 09:58:34 #279
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_52300384
quote:
Op zaterdag 11 augustus 2007 21:03 schreef Nonneke het volgende:

[..]

Ik zou voor het laatste gaan, dat is zoooooveel leuker
Het 1e is goedkoper
Twentemeisje : Ik heb zelf nu ook onze Tinus van 4 jaar gekoppeld aan een 16-weken oude Sjlebby. Beide beertjes en dat is prima gegaan. Eerst even op neutraal terrein laten wennen aan elkaar en laten snuffelen. Je merkt snel genoeg of het klikt of niet. Spreek af dat je de caaf die je erbij wil zetten terug kan brengen als het niet klikt, dan zit je niet ineens met 2 caafs die geen vriendjes zijn

Pertoef : Ik zou idd ook dat huisje eruit halen. Bovendien vind ik het huisje wat jij hebt toch al onhandig (is dezelfde als ik hier heb liggen, maar niet gebruik) omdat er alleen een gat zit als deur. In mijn blokhut zit ook nog een raampje en Sjlebby ligt vaak met z'n koppie in het "kozijn" naar buiten te loeren. Sjlebby heeft nog een beetje hetzelfde probleem als Ikaros, schiet in het huisje als er iets langs komt. Maar hij kan wel meteen zien wat eraan komt, doordat er een raampje in zit en het geen heel dicht huisje is. Inmiddels begint dat wegrennen wel af te nemen, gewoon rustig opstaan en langzaam langs de kooi lopen. Hij springt nog wel altijd van het huisje eigenlijk, maar rent dan niet meer het hokje in Het is gewoon echt even wennen. En volgens mij ligt het ook aan de soort caaf. Sjlebby is een heel erg nieuwsgierige tessel en Tinus is precies zo Beide willen zze stiekem toch wel weten wat ik ga doen, dus ze komen uiteindelijk wel kijken.
To infinity…and beyond!
pi_52300653
Als je caafs neemt, moet geld voor de basisbehandelingen in principe geen rol spelen. Wat is nou 40 euro voor een castratie als een beer de rest van zijn leven lol mag hebben van een aantal zeugen?

Overigens ben ik lekker tegendraads wel van mening dat je een caaf altijd een huisje moet bieden. Ik vind dat ze schrikkerig blijven als je dat niet doet. Cavia's zijn van nature prooidieren en hebben een plekje nodig om zich veilig te voelen. Als er om hen heen allemaal dingen gebeuren die ze eng vinden, en ze kunnen zich nergens terugtrekken, dan maakt ze dat alleen maar extra angstig en dat vind ik zielig. Van mij krijgen ze alle tijd om te wennen.

Overigens maakt het wel verschil of je twee jonge caafs hebt of een jonge caaf bij een of meerdere oude caafs zet. Jonge caafs leren veel van oudere cavia's (waarmee ik bedoel, cavia's die al langer bij je wonen). Als zij zien dat je oude cavia niet bang is, dan neemt hij dta gedrag sneller over. Als twee jonge cavia's amen bang zijn, duurt het wel wat langer voor ze gewend zijn.
I had a signature once. It was awful.
pi_52308717
Aja zoeper ik heb die laatste twee, alletwee bange jongskes..
Ik zet dat slaaphokje er toch wel nog in 's nachts, want ze staan zo voor een zeer groot venster en ik weet nog dat Jinxy daar vroeger ook stond en we stonden dan 's morgens op en dan stond er zo'n supergrote afdruk van een uil op de venster..want Jinxy sliep nooit in zijn hokje! Dat is echt veel gebeurd..
Da moet verschieten zijn zo 's nachts voor die beestjes, daarmee dat ik het er toch nog wat in laat!





































sorry ik kon weer nie kiezen
Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England..
pi_52309528
whaaaaah wat een leuke foto's weer! super leuk!
pi_52309753
Hmmmm, peruufjes superlief!
I had a signature once. It was awful.
  zondag 12 augustus 2007 @ 19:13:50 #284
136830 Nenootje
severely detached
pi_52309917
quote:
Op zondag 12 augustus 2007 10:22 schreef zoeperzazke het volgende:
Overigens ben ik lekker tegendraads wel van mening dat je een caaf altijd een huisje moet bieden. Ik vind dat ze schrikkerig blijven als je dat niet doet. Cavia's zijn van nature prooidieren en hebben een plekje nodig om zich veilig te voelen. Als er om hen heen allemaal dingen gebeuren die ze eng vinden, en ze kunnen zich nergens terugtrekken, dan maakt ze dat alleen maar extra angstig en dat vind ik zielig. Van mij krijgen ze alle tijd om te wennen.
Dat vind ik nou ook

Cavia's zijn sowieso al een beetje angstige beestjes, ik vind het heel erg zielig om ze geen schuilplekje te gunnen omdat ze dan sneller zouden tam worden. Heb toch geduld en laat het beestje lekker beschut zitten als het daar zin in heeft. Uiteindelijk komen ze er toch wel uit hoor, maar op hun tempo.
Hoera, wat is het leuk dat ik besta.
pi_52311647
ik vind mijn cavia's anders echt niet zielig, die hebben geen huisje. Wel een lekkere grote pluk hooi waar ze doorheen kunnen scheuren, maar toch he
  zondag 12 augustus 2007 @ 21:27:22 #286
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_52313237
Ok, als je 2 jonkie's hebt die beide schrikkerig zijn is het idd wat anders. Ik heb Tinus al en merk dat Sjlebby er idd veel van leert. Sjleb ligt nu ook al heel vaak op het huisje en is al redelijk gewent aan de mensen om hem heen. Denk dat Tinus hem verteld heeft dat we niet eng zijn

En dat van "1e optie is goedkoper" was een grapje hoor Maar ik heb gewoon liever een beertje erbij dan dat ik Tinus laat castreren, toch beetje angstig voor narcose etc.
To infinity…and beyond!
pi_52314614
quote:
Op vrijdag 10 augustus 2007 08:53 schreef zoeperzazke het volgende:
Tandproblemen zijn nooit zo fijn. Met een beetje geluk is het iets eenmaligs, maar heel vaak blijft dit een terugkerend probleem. Het kan te maken hebben met een scheve kaakstand, waardoor de kiezen scheef afslijten met alle gevolgen van dien. Een goede DA kan door een rontgenfoto en door voelen dit constateren.

Het slijpen van de kiezen gebeurt dikwijls onder narcose, maar er zijn enkele dierenartsen die het zonder narcose doen. Vaak is een cavia met zulke problemen al erg verzwakt waardoor de narcose een groot risico is. Als dit bij Yanou ook zo is, kun je eens bij de faculteit Utrecht informeren, ik dacht dat zij het ook zonder narcose doen.

De voortanden kunnen in principe gewoon geknipt worden. Ken je die (mensen)nagelknippertjes? Die heb je ook in groot formaat en in principe werkt dat al. Ik weet niet wat een DA gebruikt, ik heb er nog nooit mee naar de DA gemoeten.

Na de ingreep zou ik lekker veel gras, gras en nog eens gras geven. In gras zit een stofje dat de kiezen goed doet slijten. Maar bovenal is het belangrijk om de oorzaak van de haakje ste achterhalen zodat je weet wat je in de toekomst kunt verwachten.

Ik leen nog even deze foto van forumlid Mahitri op het Red Label forum (http://forum.caviastalredlabel.nl), die heeft woensdag een caafje laten opereren. Hm, de foto staat op imageshack, even in een linkje:

http://img490.imageshack.us/img490/2722/skiezen004eb6.jpg

"Hier een foto van wat ze verwijderd heeft. De vit.C tablet is voor de verhouding Links is zijn voortand de andere twee stukjes komen van zijn kiezen. "
Nou, Yanou is niet verzwakt en eet wel gelukkig goed.

Ze kauwt alleen heel raar echt al sinds 1 jaar (stikt ook in het voer, maar kan ook gulzigheid zijn?)

Ik heb rontgenfoto's van haar gemaakt en de dierenarts concludeerde dat de wortels (?) erg lang waren.

Maar goed, ze zei: zolang de cavia nog eet en goede ontlasting heeft, zou ik er niets aan doen. En dat het idd een terugkerend probleem is.

Yanou is toch ook al weer van middelbare leeftijd (=4 jaar) en als het niet hoeft, liever niet.

Een nagelknipper! Heb je dan niet kans dat er een barst in de voortanden komt?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_52321237
Om eerlijk te zijn durf ik het zelf ook niet met een nagelknippertje hoor. Als het hier zou gebeuren zou ik het door de dierenarts laten doen. Ik vind het te eng om iets in dat bekje te doen zelf.

Het stikken kan zeker een teken zijn van een scheve kaakstand. Ik ken iemand die heeft exact hetzelfde probleem gehad met een cavia; die had ook een scheve kaakstand, slikte steeds vake rin haar eten en kreeg eetproblemen.
Gemakkelijk is het niet. Ik zou Yanou extra vaak wegen (zeker eens per week) zodat je een heel goed beeld hebt van of ze nog gnoeg binnenkrijgt.

En 4 jaar kun je middelbaar noemen, maar voor hetzelfde geldt wordt ze 9 en zit ze nog niet eens op de helft
I had a signature once. It was awful.
pi_52321622
Ik heb gisteren mijn langharige cavia eens in bad gedaan, dat was voor het eerst. Het is nogal een aansteller, ook met kammen begint ie altijd gelijk te piepen en te springen enzo, dus ik had me op het ergste voorbereid

Maar hij leek het wel leuk te vinden! Ik had em in de wasbak in een laag water gezet, in het begin had ie geen idee waar ie nu weer in verzeild was geraakt volgens mij Het wassen (en gemasseerd worden) vond ie allemaal wel prima. Alleen het afdrogen was ie het niet zo mee eens

Ik had van die grappige natte-cavia foto's willen maken die je hier wel eens voorbij ziet komen, maar zo grappig was hij niet ... wel nat, maar dat zag er allemaal vrij normaal en beschaafd uit
  maandag 13 augustus 2007 @ 09:25:36 #290
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_52322163
Thanks for the tips Ivetje en zoeperzazke! Ik moet ook zeggen dat ik niet zo dol ben op die narcose voor de castratie, Jip zal er maar per ongeluk in blijven, dat vergeef ik mezelf dan echt niet. Dus als ik het doe zal ik het waarschijnlijk eerst gaan proberen met een jong beertje.

Iemand nog een peruufbaby in de aanbieding toevallig?

@Xcalibur: Mijn Freek ging ook erg graag in bad, was zo schattig, ik deed dat in de wasbak van het aanrecht en als ie dan klaar was dan sprong ie er zelf uit, hop op het handdoekje. En dan was het knuffeltijd, lekker in een handdoek en vervolgens nog even droogföhnen. Meneer vond het allemaal heerlijk.

[ Bericht 17% gewijzigd door twentemeisje op 13-08-2007 09:33:03 ]
pi_52323088
@ Twentemeisje, ik heb nog enkele jonge peruufbeertjes te koop, zie mijn website www.riesamaris.nl
pi_52323387
owja ff een vraag, heb jaren terug ook via fok een cavia hangmatje gekocht met tijgerprint.
weet alleen niet meer wat het adres was.
en een vriendin van mij wilt ook wel zo n mooi hangmatje voor der caaf
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  maandag 13 augustus 2007 @ 10:29:01 #293
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_52323430
quote:
Op maandag 13 augustus 2007 10:14 schreef RiesAmaris het volgende:
@ Twentemeisje, ik heb nog enkele jonge peruufbeertjes te koop, zie mijn website www.riesamaris.nl
Ivar lijkt wel een tweelingbroertje van Jip, maar dan in peruufstyle . Ze zijn allemaal zo lief om te zien!

Stel, stel, stel (ik moet er echt nog even over nadenken) dat ik een van deze liefjes aan mijn Jip zou gaan koppelen en ze vechten elkaar de tent uit, is het dan mogelijk om (hoe verschrikkelijk ook want ik ben zeker weten binnen een minuut al verliefd op het beestje) hem terug te brengen?
pi_52323644
quote:
Op maandag 13 augustus 2007 10:27 schreef Ellatjuh het volgende:
owja ff een vraag, heb jaren terug ook via fok een cavia hangmatje gekocht met tijgerprint.
weet alleen niet meer wat het adres was.
en een vriendin van mij wilt ook wel zo n mooi hangmatje voor der caaf
jolanda_bravenboer [at] hotmail.com

Twentemeisje, als het niet goed gaat neemt Ries Amaris haar caafjes als het goed is gewoon terug
I had a signature once. It was awful.
pi_52323724
ja dat was hem!
dank je wel
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_52323876
Graag gedaan... Ik heb mijn hangmatje deze week ook weer in de flat gehangen en mijn Pipi is er zo gek op, heerlijk om te zien ze ligt er hele dagen in
I had a signature once. It was awful.
pi_52324146
Fresa ligt er ook heel vaak in en ze deelt hem netjes met Negra want die mag er soms ook in
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_52324493
quote:
Ik had van die grappige natte-cavia foto's willen maken die je hier wel eens voorbij ziet komen, maar zo grappig was hij niet ... wel nat, maar dat zag er allemaal vrij normaal en beschaafd uit
Jinxy was ook altijd zo grappig als ik hem gewassen had!




en dan blazen


hihihi, punkie


en toen was hij klaar
Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England..
pi_52327893
Dat bekje !
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_52329590
quote:
Op maandag 13 augustus 2007 11:13 schreef pertoef het volgende:
hihihi, punkie
[afbeelding]
Whehehehe
pi_52337786
quote:
Op maandag 13 augustus 2007 10:29 schreef twentemeisje het volgende:

[..]

Ivar lijkt wel een tweelingbroertje van Jip, maar dan in peruufstyle . Ze zijn allemaal zo lief om te zien!

Stel, stel, stel (ik moet er echt nog even over nadenken) dat ik een van deze liefjes aan mijn Jip zou gaan koppelen en ze vechten elkaar de tent uit, is het dan mogelijk om (hoe verschrikkelijk ook want ik ben zeker weten binnen een minuut al verliefd op het beestje) hem terug te brengen?
Ja, dat is mogelijk hoor
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')