abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_51035784
Hm, ik wil vier eieren tegelijk koken en ben eigenlijk op zoek naar de meest ideale kooktijd. Iemand enig idee, ik wil ze halfzacht hebben .

Alvast bedankt, en sorry als het een simpele vraag is maar ik kwam nagenoeg niks verder met Google
  zondag 1 juli 2007 @ 19:50:09 #2
71610 Black-Hole
Deep in my soul
pi_51035811
5-6 minuutjes is voldoende. Tijd gaat pas lopen als je de eieren in het kokende water stopt.
pi_51035853
4 eieren moeten net zolang koken als 1 ei
  zondag 1 juli 2007 @ 19:54:14 #4
171896 C21H23NO5
diacetylmorfine
pi_51035966
quote:
Op zondag 1 juli 2007 19:50 schreef Black-Hole het volgende:
5-6 minuutjes is voldoende. Tijd gaat pas lopen als je de eieren in het kokende water stopt.
6 is al te lang...ik zou ze 5 minuten koken
Would Sir care for a starter of some garlic bread perhaps?
No, thank you. I will proceed directly to the intravenous injection of hard drugs, please.
  zondag 1 juli 2007 @ 19:55:34 #5
146875 aaipod
Primus inter pares
pi_51036003
5 zijn ze precies goed IMO. Nog lekker zacht
  zondag 1 juli 2007 @ 19:57:32 #6
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_51036070
Ik zou ook 5 zeggen. Koken dus hè? Niet rekenen vanaf het moment dat je ze opzet.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  zondag 1 juli 2007 @ 19:59:21 #7
52191 DABAMaster
Powered by /me
pi_51036136
even om hierop in te haken, wat is het slimste?
Water opzetten, laten koken, eieren er in en 5 mins of
Water opzetten met eieren erin, laten koken, 5 mins
  zondag 1 juli 2007 @ 20:00:04 #8
146875 aaipod
Primus inter pares
pi_51036160
quote:
Op zondag 1 juli 2007 19:57 schreef Tinkepink het volgende:
Ik zou ook 5 zeggen. Koken dus hè? Niet rekenen vanaf het moment dat je ze opzet.
Idd dan zijn ze vies hard. Water moet echt koken eerst. Leg ze op een lepel en leg ze er voorzichtig in anders heb je een kapot ei of beste brandwonden
  zondag 1 juli 2007 @ 20:00:27 #9
71610 Black-Hole
Deep in my soul
pi_51036171
quote:
Op zondag 1 juli 2007 19:54 schreef C21H23NO5 het volgende:

[..]

6 is al te lang...ik zou ze 5 minuten koken
Ligt een beetje aan het formaat van het ei, 6 minuten kan nog prima bij een groter ei
  zondag 1 juli 2007 @ 20:02:32 #10
146875 aaipod
Primus inter pares
pi_51036242
quote:
Op zondag 1 juli 2007 19:59 schreef DABAMaster het volgende:
even om hierop in te haken, wat is het slimste?
Water opzetten, laten koken, eieren er in en 5 mins of
Water opzetten met eieren erin, laten koken, 5 mins
Wachten met eieren erin totdat het water kookt en vanaf dan dus 5 minuten anders zijn ze nog hard. Dit is ook moeilijk te timen. Kokend water is altijd 100 graden dus zullen ze ook gelijkmatig koken. Ligt aan de pan, hooge van vuur, hoeveelheid water en omgeving enz hoe lang het duurt voordat het water kookt dus dan valt het niet te timen
pi_51036286
Je kan ook de eieren erin doen en als het water dan gaat koken, vanaf dat moment nog 3.30
  zondag 1 juli 2007 @ 20:05:37 #12
52191 DABAMaster
Powered by /me
pi_51036319
dus dat doe ik altijd fout
  zondag 1 juli 2007 @ 20:12:22 #13
63192 ursel
"Het Is Hier Fantastisch!
pi_51036548
quote:
Op zondag 1 juli 2007 20:04 schreef Bastoenie het volgende:
Je kan ook de eieren erin doen en als het water dan gaat koken, vanaf dat moment nog 3.30
Dat doe ik ook altijd.. Kan je ze ook niet kapot laten vallen in de pan of je klauwe verbranden.
  zondag 1 juli 2007 @ 20:14:16 #14
146875 aaipod
Primus inter pares
pi_51036609
quote:
Op zondag 1 juli 2007 20:04 schreef Bastoenie het volgende:
Je kan ook de eieren erin doen en als het water dan gaat koken, vanaf dat moment nog 3.30
En wat als je in een koelcel staan met een enorme soeppan met 15 liter water op een warmhoudpitje, dan is je ei allang keihard voordat ie uberhaupt kookt (na uren) Beetje overdreven misschien maar dit is niet betrouwbaar.
pi_51036687
quote:
Op zondag 1 juli 2007 20:02 schreef aaipod het volgende:

[..]

Wachten met eieren erin totdat het water kookt en vanaf dan dus 5 minuten anders zijn ze nog hard. Dit is ook moeilijk te timen. Kokend water is altijd 100 graden dus zullen ze ook gelijkmatig koken. Ligt aan de pan, hooge van vuur, hoeveelheid water en omgeving enz hoe lang het duurt voordat het water kookt dus dan valt het niet te timen
Volgens mij is kokend water niet altijd 100 graden
  zondag 1 juli 2007 @ 20:18:51 #16
1316 PLAE@
Founded by fuckers
pi_51036741
Vanaf het begin er in doen en dan 5 minuten laten koken. En dan op gevoel er uit halen
  zondag 1 juli 2007 @ 20:23:22 #17
128033 eer-ik
Koning. Ja, nog steeds.
pi_51036860
quote:
Op zondag 1 juli 2007 20:16 schreef onrehkenabar het volgende:

[..]

Volgens mij is kokend water niet altijd 100 graden
Hangt van de hoogte waar je je bevind af.
En van de hoeveelheid rommel in je water.
Signature.
pi_51036915
Ik ben een liefhebber van een enigszins nat ei. Niet langer dan 4 minuten dus. Maar het ligt veelal ook aan de grootte van het ei.
  zondag 1 juli 2007 @ 20:29:08 #19
146875 aaipod
Primus inter pares
pi_51037021
quote:
Op zondag 1 juli 2007 20:16 schreef onrehkenabar het volgende:

[..]

Volgens mij is kokend water niet altijd 100 graden
Nja om en nabij wel. Gooi er wat zout bij in en het word hoger. Dit doen mensen wel vaker. Heeft ook met de druk te maken. Hogere druk = hoger kookpunt. Lagere druk is lager kookpunt.
pi_51037200
quote:
Op zondag 1 juli 2007 20:23 schreef eer-ik het volgende:

[..]

Hangt van de hoogte waar je je bevind af.
En van de hoeveelheid rommel in je water.
Luchtdruk afhankelijk inderdaad.
https://gulden.com/nl/ - Hoe gulden jouw vermogen laat groeien!
pi_51037648
Ik bedoelde het niet eens op die manier met zout en luchtdruk etc Ik bedoelde dat het ook kookt bij bijv 120 graden en dan gaat het dus wat sneller.
pi_51037873
quote:
Op zondag 1 juli 2007 20:48 schreef onrehkenabar het volgende:
Ik bedoelde het niet eens op die manier met zout en luchtdruk etc Ik bedoelde dat het ook kookt bij bijv 120 graden en dan gaat het dus wat sneller.
Kokend water scheelt geen tientallen graden van 100.
https://gulden.com/nl/ - Hoe gulden jouw vermogen laat groeien!
  zondag 1 juli 2007 @ 21:00:30 #23
146875 aaipod
Primus inter pares
pi_51038044
quote:
Op zondag 1 juli 2007 20:48 schreef onrehkenabar het volgende:
Ik bedoelde het niet eens op die manier met zout en luchtdruk etc Ik bedoelde dat het ook kookt bij bijv 120 graden en dan gaat het dus wat sneller.
Overleg dit eens met een willekeurige 13 jarige brugklasser van het VMBO eens met natuur/scheikunde in zijn vakkenpakket Hij/zij kan het je perfect uitleggen
  zondag 1 juli 2007 @ 21:12:04 #24
165237 Leef
Sunny side up!
pi_51038427
quote:
Op zondag 1 juli 2007 20:48 schreef onrehkenabar het volgende:
Ik bedoelde het niet eens op die manier met zout en luchtdruk etc Ik bedoelde dat het ook kookt bij bijv 120 graden en dan gaat het dus wat sneller.
Hier komt.... VMBO-superman!!!!!!!

aan user "Onrekenbaar"

Als je het vuur onder de pan aan zet, neemt de temperatuur van het water toe.
Als het 100 graden celcius wordt, gaat het koken.
Dan neemt de temperatuur niet meer toe, maar verdwijnt de overtollige energie in de vorm van de hete lucht die in de luchtbelletjes zit.

Tenzij het water bijvoorbeeld in een snelkookpan zit, die onder hoge druk staat.

Daarom is het ook zinvol om het vuur wat lager te zetten op het moment dat een vloeistof gaat koken.
Anders is het toch maar verspilde (gas/elektrische) energie.
  zondag 1 juli 2007 @ 21:17:25 #25
146875 aaipod
Primus inter pares
pi_51038628
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')