Neehee want dan mag ie nieteens gevenquote:
Na afloop bedoelde ik... Nooit meegemaakt dat het net even een keer niet lekker ging? witjes na afloop, zweet op je voorhofd etc...quote:Op woensdag 11 juli 2007 08:06 schreef Loena-tik- het volgende:
[..]
Neehee want dan mag ie nieteens geven![]()
Neh ik geef niet (meer) ik neem af zeg maarquote:Op woensdag 11 juli 2007 08:27 schreef AirwiN het volgende:
[..]
Na afloop bedoelde ik... Nooit meegemaakt dat het net even een keer niet lekker ging? witjes na afloop, zweet op je voorhofd etc...
Je foto doet al zoiets vermoeden... Maar dan moet het zeker herkenbaar klinken. Mijn ervaring is dat daar altijd flink op gelet wordt. Terecht overigens...quote:Op woensdag 11 juli 2007 08:45 schreef Loena-tik- het volgende:
[..]
Neh ik geef niet (meer) ik neem af zeg maar![]()
Idd daar wordt erg op gelet. Snel ingrijpen kan een hoop narigheid voorkomen. Vaak als mensen helemaal plat gaan duurt het daarna best een poosje voor ze zich weer helemaal goed voelen.quote:Op woensdag 11 juli 2007 08:47 schreef AirwiN het volgende:
[..]
Je foto doet al zoiets vermoeden... Maar dan moet het zeker herkenbaar klinken. Mijn ervaring is dat daar altijd flink op gelet wordt. Terecht overigens...
Dat is voor mij essentieel inderdaad. Dat was in het begin ook een kwestie van uitproberen. Twee uur van te voren wat eten is te vroeg voor mij. Een half uur van te voren een boterham en flink wat water gaat prima. Dat doe ik nu standaard voor donatie en sindsdien gaat het altijd goed.quote:Op woensdag 11 juli 2007 09:46 schreef Loena-tik- het volgende:
Zorg gewoon dat je niet gehaast binnenkomt voor donatie, goed gegeten en gedronken hebt
Meteen een rondje rennen na het aftappen?quote:Op donderdag 28 juni 2007 16:53 schreef AirwiN het volgende:
[..]
Je moet minimaal één keer zwaaiend op je benen hebben gestaan. Pas dan hoor je er echt bij...
Grappig. Ik heb idd een keertje manlief meegenomen, die wilde er wel over nadenken om ook te gaan doneren, maar is dus niet zo dol op dikke naalden enzo. Hij keek even en toen liep 'ie wegquote:Op woensdag 11 juli 2007 09:46 schreef Loena-tik- het volgende:
[..]
Idd daar wordt erg op gelet. Snel ingrijpen kan een hoop narigheid voorkomen. Vaak als mensen helemaal plat gaan duurt het daarna best een poosje voor ze zich weer helemaal goed voelen.
Oh en voor de mensen die hier angstig van worden. Zorg gewoon dat je niet gehaast binnenkomt voor donatie, goed gegeten en gedronken hebt dan heb je het halve werk al gedaan, echt. Oh en neem geen mensen mee die dat gedoe met naalden eng vinden en ook je moeder niethoeveel mensen ik naar heb zien worden door de goedbedoelende overbezorgde moeder naast dat bed![]()
Is 9.0 normaal of is dat gemiddeld? 6.9 wordt voor zover ik weet gezien als bloedarmoede, dus dat je wordt doorverwezen is niet vreemd. Ijzergehalte schommelt altijd wel een beetje, heb je misschien veel bloed verloren de afgelopen tijd?quote:Op dinsdag 17 juli 2007 19:52 schreef Perzikje het volgende:
Hallo,
Ik heb een vraag. Ik ben net naar Sanquin geweest om bloed te geven, maar mocht niet geven omdat mijn HB (ijzer) te laag was. Het was de 4e keer dat ik bloed zou gaan geven, vorige drie keren is alles goed gegaan. De keuringsarts heeft 2 keer geprikt en 4 staaltjes afgenomen om m'n HB te meten en bij die 4 metingen kwam het HB steeds uit rond de 6.9, 7.0 en 7.1. Nu zei die keuringsarts dat ik nu naar de huisarts moet, omdat ik tegen de bloedarmoedegrens zit. Heeft iemand dit ook eerder gehad en is toen ook doorverwezen naar de huisarts. Minimum HB om bloed te geven is 7.8 en de vorige drie keren zat ik tussen de 8.0 en 8.8 en de keuringsarts zei dat 9.0 eigenlijk normaal is voor een vrouw.
Mijn vriendin had bij haar eerste donatie hetzelfde. Ook het advies gekregen om naar de huisarts te gaan. Daar heeft ze advies gekregen met betrekking tot voeding. Welk voedsel bevat ijzer en wat beperkt je ijzeropname. Het drinken van zuivelproducten bij een maaltijd bijvoorbeeld beperkt bijvoorbeeld de ijzeropname. Volgens mij, maar dat weet ik niet zeker, heeft ze ook nog een tijdje ijzerpillen o.i.d geslikt om weer op niveau te komen.quote:Op dinsdag 17 juli 2007 19:52 schreef Perzikje het volgende:
Hallo,
Ik heb een vraag. Ik ben net naar Sanquin geweest om bloed te geven, maar mocht niet geven omdat mijn HB (ijzer) te laag was. Het was de 4e keer dat ik bloed zou gaan geven, vorige drie keren is alles goed gegaan. De keuringsarts heeft 2 keer geprikt en 4 staaltjes afgenomen om m'n HB te meten en bij die 4 metingen kwam het HB steeds uit rond de 6.9, 7.0 en 7.1. Nu zei die keuringsarts dat ik nu naar de huisarts moet, omdat ik tegen de bloedarmoedegrens zit. Heeft iemand dit ook eerder gehad en is toen ook doorverwezen naar de huisarts. Minimum HB om bloed te geven is 7.8 en de vorige drie keren zat ik tussen de 8.0 en 8.8 en de keuringsarts zei dat 9.0 eigenlijk normaal is voor een vrouw.
ja dat ben ik eigenlijk ook van plan.. maar toen ik het mijn moeder vertelde reageerde ze heel negatief en echt zo van "maar ik wil eigenlijk helemaal niet dat je dat doet!" ze is bang dat mijn eigen gezondheid eronder gaat lijden.. plus dat het voorlopig denk ik toch niet kan omdat ik net terug kom uit Aziëquote:Op woensdag 18 juli 2007 07:06 schreef Alicey het volgende:
Je zou je kunnen inschrijven en laten keuren Duizendpootje. Als je Hb niet goed (genoeg) is, dan hoor je dat vanzelf.
meer_infoquote:Hoe hoog moet het ijzergehalte (Hb-gehalte) zijn om bloed te kunnen geven?
Voor iedere donatie wordt het ijzergehalte (Hb-gehalte) gemeten. Bij gezonde mannen is deze waarde 7.5 mmol/l of hoger en bij gezonde vrouwen 7.0 mmol/l of hoger. Bij lagere waarden verwijst de bloedbank naar de huisarts. De huisarts geeft eventueel een voedingsadvies of schrijft ijzertabletten voor. Om bloed te kunnen geven moet het ijzergehalte 8.4 of hoger zijn bij mannen en 7.8 of hoger bij vrouwen. De bloedbank hanteert een ruime marge, om er zeker van te zijn dat de donor door het afgeven van een halve liter bloed geen bloedarmoede oploopt. Voor mannen met een ijzergehalte lager dan 8.4 maar hoger dan 7.5 geldt, dat ze geen bloed kunnen geven. Ze zijn echter gezond en worden dus niet verwezen naar de huisarts. Voedingsadvies en ijzertabletten zijn niet nodig en niet nuttig. Voor vrouwen met een ijzergehalte lager dan 7.8 maar hoger dan 7.0 geldt precies hetzelfde. Alle artsen van de bloedbank houden zich strikt aan de landelijk voorgeschreven grenzen van het Hb-gehalte.
Je kunt je sowieso aanmelden. Na de eerste keuring wordt je opgeroepen wanneer je kunt geven. De bloedbank zal geen bloed afnemen wanneer dit nadelig voor je gezondheid is.quote:Op woensdag 18 juli 2007 09:23 schreef Duizendpootje het volgende:
[..]
ja dat ben ik eigenlijk ook van plan.. maar toen ik het mijn moeder vertelde reageerde ze heel negatief en echt zo van "maar ik wil eigenlijk helemaal niet dat je dat doet!" ze is bang dat mijn eigen gezondheid eronder gaat lijden.. plus dat het voorlopig denk ik toch niet kan omdat ik net terug kom uit Azië(nouja net, ik ben nu 2 maanden weer thuis) en er is een kleine kans dat ik tbc heb dus dan willen ze me sowiso niet!
nou ik denk er nog even goed over na en dan zie ik over een paar maandjes wel weer, dan mag ik sowiso ivm het reizen en dan weet ik of ik tbc heb (krijg morgen de uitslag..)
Peach heeft 0-, dus het kan best zijn dat ze wel vaker mag komen dan 3x per jaar. Als ze het echt hard nodig hebben, roepen ze je soms vaker opquote:Op dinsdag 21 augustus 2007 21:18 schreef Mark het volgende:
Bloed is maar 3 of 4 keer per jaar, dus je zult wel een paar maanden moeten wachten
Hoe voelde je je? Was je misschien om wat voor reden dan ook gespannen, geagiteerd, gehaast o.i.d.?quote:Op dinsdag 21 augustus 2007 21:33 schreef lady-wrb het volgende:
ik heb nu ondertussen al zo'n keer of 12 bloed gegeven.
nu was het al steeds zo dat ik me naderhand niet zo lekker voelde ( slap, moe en koud, ik ging ook altijd meteen naar bed als ik terug was)
maar de laatste keer werd ik halverwege de afname hondsberoerd, van duizelig en zweten tot spuugmisselijk waarbij ik echt in paniek om een emmer heb geroepen aan toe.
ik had niets anders dan anders gedaan (gewoon gegeten, keuring was ook prima en ik was niet ziekig ofzo)
iemand een suggestie hoe ik deze malaise volgende keer kan voorkomen? ik wil absoluut doorgaan met bloedgeven, maar op deze manier ga ik er wel tegenop zien.
nee, ik ga er alleen maar heen als ik me goed voel.quote:Op dinsdag 21 augustus 2007 21:37 schreef Alicey het volgende:
[..]
Hoe voelde je je? Was je misschien om wat voor reden dan ook gespannen, geagiteerd, gehaast o.i.d.?
Maak je niet teveel zorgen joh, het doet geen pijn, meestal voel je er uberhaupt nauwelijks iets van, en moet je alleen even uitkijken dat je erna niet als een dolle gaat trappenlopen ofzoquote:Op dinsdag 21 augustus 2007 22:34 schreef bloempjuh het volgende:
Ik heb mijn oproep voor mijn eerste keer écht bloedgeven binnen, maar vind het zo eng dat ik niet meer durf geloof ik
Dat weet ik wel, maar ben een beetje bibberig waar het op naalden aankomt. Ik weet dat het niet erg is, ik heb mijn intake immers ook overleefd..quote:Op dinsdag 21 augustus 2007 22:59 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Maak je niet teveel zorgen joh, het doet geen pijn, meestal voel je er uberhaupt nauwelijks iets van, en moet je alleen even uitkijken dat je erna niet als een dolle gaat trappenlopen ofzo
Of dat helpt weet ik niet. Het kan echter eenmalig zijn. Bij een bloedafname voor onderzoek (Gewoon, een stuk of 6 buisjes zeg maar, geen 500 ml) ben ik ook een keer nagenoeg onderuit gegaan zonder dat dit een duidelijke reden leek te hebben. Het is echter bij een keer gebleven.quote:Op dinsdag 21 augustus 2007 22:51 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
nee, ik ga er alleen maar heen als ik me goed voel.
er is wel een aantekening gemaakt dat ze me volgende keer liggend gaan prikken.
maar ik hoopte op een tip.
zou druivensuiker meenemen voor een volgende keer helpen?
Idem hier, ik was ook als de dood voor naalden. Ik kijk nog steeds niet als hij erin gaat, maar voor de rest ben ik nu wel "normaal"quote:Op woensdag 22 augustus 2007 12:43 schreef Angelique85 het volgende:
Hij was altijd bang voor naalden maar ik zei dat dit ook wel een goede manier voor hem was om daar vanaf te komen, en de donatie viel hem alles mee en hij gaat het nu dus ook vaker doen.
Hey,quote:Op dinsdag 21 augustus 2007 22:34 schreef bloempjuh het volgende:
Ik heb mijn oproep voor mijn eerste keer écht bloedgeven binnen, maar vind het zo eng dat ik niet meer durf geloof ik
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |